دانلود تحقیق نقش ورزش در سلامت روانی

Word 32 KB 10061 11
مشخص نشده مشخص نشده علوم اجتماعی - جامعه شناسی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه

    امروزه زندگی انسان که در گذشته همراه با فعالیت بدنی بوده است، به سبب استفاده از خود رو و دیگر وسایل نقلیه‌ی سریع السیر تغییر کرده و بخش عمده‌ای از حرکات روزانه‌ی او از بین رفته و تا حدود زیادی شهرنشینی و رفاه طلبی جانشین آن شده است. در این زمان، انسان زیر فشارهای گوناگون جسمی، روانی، اجتماعی، اخلاقی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، عصبی و غیره قرار گرفته است و برای فرار از این اضطرابها، آشفتگی‌ها و افسردگی‌ها چاره‌ای ندارد جز اینکه به معنویت و طبیعت پناه برد و برای سلامت کامل و شادابی تن و روان خود، به پیاده روی، کوهپیمایی و کوه نوردی بپردازد.

    اسلام ورزش را در ردیف غذا خوردن به حساب آورده، خوردن را برای زنده ماندن و فرهنگ بدنی را نیز برای زندگی ضروری دانسته است. «یاکلون الطعام و یمشونفی السواق» .

    از جمله فضایل حضرت مجتبی (ع) آن است که : 25 بار پیاده به زیارت کعبه (خانه خدا) رفت. با آنکه مرکبهای خوب با او برده می‌شد، ولی به علت «افضل الاعمال احمزها، بهترین اعمال سخت‌ترین انهاست (البته اگر برای خدا انجام گیرد» مسافت چهار صد و پنجاه کیلومتر را زیر اشعه سوزان آفتاب و روی سنگریزه‌های داغ، پیاده می‌پیمود تا رضایت خدا را بیشتر فراهم آورد، و این کار، حاکی از ایمان قوی و خلوص کامل حضرت بو ده است. این کار تا جایی فضیلت داشت که معاویه حسرت خورده، می‌گفت، «بر چیزی غمگین نیستم، مگر به آنکه نتوانستم پیاده به حج بروم، ولی حسن بن علی (ع) بیست و پنج بار پیاده به مکه رفت.»

    ورزش بخصوص در بهبود تنفس و گردش خون، هضم و جذب غذا و دفع مواد زاید مخصوصاً دفع اسید کربنیک بی رقیب بوده و هم گاهی با این تمرینات، عضلات خارجی پیشرفت کرده، زیبا می‌شوند.

    ارزشهای روانی – اجتماعی ورزش

    تمرینهای ورزشی ذهن را آرامش می‌دهد، و قدرت روانی فرد را بهبود می‌بخشد. ورزش در حفظ و ابقای سلامت روان کمک می‌کند. یک بازی جالب ذهن فرد را از مسائل دیگر منصرف و بخود مشغول می‌دارد و توجه فرد را به سرگرمیهای جالب محیط خارج معطوف می‌دارد. ورزش به فرد امکان ابراز وجود می‌دهد. وسیله‌ای جهت ارضای فشارهای درونی و آرزوها و امیال فرد، جهت کسب تجارت جدید و پی بردن به اهمیت و شناخت آن تجارت و سهیم شدن در آن است. ورزش وسیله‌ایست جهت گسترش و رشد اعتماد بنفس و نیل به شعف و رضایت مندی ناشی از یک عمل کاملا موفقیت آمیز.

    از نقطه نظر اجتماعی، بشر طبیعتاً اجتماعی است و قویا تحت تأثیر غریزه اجتماعی خود زندگی می‌کند. انسان مایل است با دیگران باشد و با آنان بیامیزد.

    این غریزه و یا تمایل شدید را می‌توان از طریق روش برآورده ساخت. در ورزش، در زمینه نیل به ارزشهای اجتماعی دیگری نیز چون کار گروهی، وفاداری روحیه ورزشکاری می‌توان توفیق یافت. محیط صمیمانه و مطلوب ورزشی اغلب فرصتی مناسب برای ایجاد روابط انسانی و شکل گیری دوستیهاست. ورزش دارای ارزشهای اصلاحی نیز می‌باشد، محیط مناسب ورزشی اغلب ارتباطات اجتماعی را برای دختران و زنان ترسو، کمرو و منزوی آسانتر وسهلتر می‌سازد. در اینگونه محیطها، آنان نسبت به خود اطمینان می‌یابند و در زندگی روزانه خویش با افراد مختلف بهتر سازگاری می‌یابند.

    اضطراب تا چه اندازه عمومیت دارد ؟

    اضطراب پاسخی طبیعی به استرس می‌باشد و تا زمانی که پی در پی و شدید اتفاق نیافتد. جایی برای نگرانی وجود ندارد در اغلب موارد اضطراب فقط واکنش قابل انتظاری نسبت به یأس‌ها و ارتباطات بین فردی و مشکلات روزانه زندگی می‌باشد. بهرحال برای اغلب مردم نگرانی‌های دائمی درباره‌ی مشکلات واقعی و یا خیالی می‌تواند آنقدر قوی و تکرار گردد که اضطراب آنها را تبدیل به یک تشویق کلنیکی نماید.

    شاید بهترین تعریف از اضطراب این است «اضطراب احساسی درونی از برانگیختگی فیزیولوژیکی تشدید شده و تشویق می‌باشد». معنی آن این است که فرد خود را نگران یافته و احساس ناراحتی جسمانی عمومی می‌نماید. مشکلات اضطراب به جامعه‌ی روانشناسی محدود نمی‌شود. اضطراب غیر کلینیکی یا عمومی را اغلب افراد در زندگی روزانه شان تجربه می‌نمایند. انواع عصبانیت‌هایی که قبل از مصاحبه‌های شغلی، امتحانهای مهم و  ... تجربه می‌نماییم. از نمونه‌های این نوع اضطراب است.

    اضطراب چگونه درمان می‌شود ؟

    درمان حالات اضطراب شامل روان درمانی، شناخت درمانی و دارو درمانی می‌باشد. روان درمانی در زمانی که اضطراب بعنوان یک مشکل شناخته می‌شود مؤثرترین راه درمان شناخته شده است. در سال 1998، تحقیقی در امریکا و کانادا انجام گرفت، هدف این تحقیق تعیین ارتباط بین عادت و حالت جسمانی افراد و بهداشت کلی روانی آنها بود. در این پروژه 25 هزار نفر شرکت کردند. در این تحقیق مشخص شد. علائم اضطراب و استرس در افرادی که فعالیت جسمانی کمتری انجام می‌دهند، تأثیر بیشتری دارد.

    گروه‌های شرکت کننده در این تحقیق عبارت بودند از:

    1- گروه تمرینات ورزشی 2- تمرینات آرام سازی خود زاد (فرایندی که شامل آموزش ریلکس سازی (آرام سازی) عضلات می‌باشد)، 3- با استراحت مطلق در تحقیق شرکت نمودند. بعنوان نمونه در اولین مطالعه هر دو گروه تمرین و گروه آرام سازی به میزان زیادی اضطراب آنها کاهش یافت. بهر حال در این مطالعه، گروه استراحت مطلق هیچ گونه بهبودی را نشان ندادند. بعضی از تحقیقات دیگر نشان دادند که کاهش اضطراب در نتیجه تمرین‌های ورزشی بسیار طولانی مدت تر از انواع دیگر درمانهای سنتی باقی می‌ماند. و موفقیت دیگر تمرین نسبت به انواع درمانهای دیگر ارزانتر بودن آن است. همچنین فواید بهداشتی دیگری نیز به همراه دارد.

    ورزش چگونه با اضطراب می‌جنگد ؟

    هر چند توضیحاتی فراوان برای نقش ورزش درمبارزه با اضطراب بیان گردیده است؟ اما توضیح ذیل منطقی تر و قابل قبول تر به نظر می‌رسد.

    با کاهش تنش جسمانی در افراد شرکت کننده موجب کاهش اضطراب می‌گردد. کاهش تنش عضلانی با ثبت تغییر امواج مغزی، رفلکسها و تنش  عضلانی اندازه گیری می‌شود. این تغییرات جسمانی با گرم شدن بدن بصورت منفعل نیز بدست می‌آید. بخاطر اینکه ورزش موجب گرم شدن بدن گردیده و گرم شدن بدن نیز منجر به تأثیر آرام سازی قابل اندازه گیری می‌شود، بسیاری از کار شناسان معتقدند این همان علت کاهش اضطراب در افراد شرکت کننده در برنامه‌های ورزشی است.

    چه ورزشهایی برای کاهش اضطراب مناسبترند؟

    اگر ورزش را وسیله‌ی مبارزه با استرس زاها و اضطراب روزانه انتخاب کنید مهم است بدانید که آیا تعدادی از تمرینات نسبت به بقیه مؤثرترند یا نه. تاکنون محققان انواع وسیعی از تمرینات را برای یافتن پاسخ این سوال مهم بکار برده‌اند. نتیجه قابل ملاحظه این است که انواع تمرینات مختلف مؤثر دیده شده‌اند.

    دویدن؟ پیاده روی، دوچرخه سواری و شنا فعالیت‌های جسمانی هستند که اغلب با کاهش اضطراب در افراد شرکت کننده همراه می‌باشند. نکته‌ی جالب توجه این است که این فعالیتها همگام با ریتم طبیعت بوده و شامل استفاده از گروه‌های عضلانی بزرگ می‌باشد. در آزمایش وسیعی یوگا، شمشیر بازی، تمرین با وزنه و شنا  را برای مقایسه پتانسیل آنها در کاهش اضطراب بررسی نموده و در این مطالعه یوگا بهترین نتیجه را داد.

    یک مثال : ترس فیونا

    فیونا فردی آرام و فارغ از هر گونه نگرانی بود درست بعد از یک هفته مراجعه وی به مطب دندانپزشکی در رفتارش تغییر فاحشی بوجود آمد. در این دوره، در زمانی که باید به مطب می‌رفت، حالتهای عصبی فزاینده‌ای به او دست می‌داد. اکثر صبحها خود می‌پیچید و اغلب دچار هیجان شدید می‌گردید. به خود گفت حتماً دیوانه شده چرا که برای نگرانی علتی وجود ندارد. ولی این عبارات هم به او کمکی ننمود. در حقیقت، درست روزی که آخرین وقت معاینه‌اش بود، به مطب دندان پزشکی تلفن نموده و اطلاع داد به دلیل بیماری به آنجا نخواهد رفت. در جواب اینکه وقت قبلی کی باشد، فوراً پاسخ داد که باید برنامه خود را مرور نماید و بعداً تماس خواهد گرفت. بعد از طغیان این اضطراب در آن روز، فیونا جدا با خود کلنجار می‌رفت که آیا توان این را دارد که دوباره به مطب دندان پزشک تلفن کند و وقت دیگری بگیرد. به همین علت پزشک خانوادگی خود را ملاقات نمود و در طی ویزیت تعدادی قرص والیوم خواست. پزشک او درخواستش را قبول نکرد و به او پیشنهاد نمود که ترجیحاً با متخصصی که با این نوع مشکلات سروکار دارد، صحبت نماید. فیونا نتوانست قبول کند که مشکلش آنقدرها هم جدی است، تصمیم گرفت تا وقت ویزیت دیگری از مطب دندانپزشکی بگیرد. متاسفانه هنگامیکه روز تعیین شده فرا رسید، دوباره همان علائم ظاهر گردید. دو ساعت قبل از وقت ملاقات، تلفن را برداشت. سه شماره اول را گرفت سپس دوباره گوشی را روی دستگاه گذاشت. احساس کرد که باید از خانه خارج شود، ژاکتش را برداشته و بیرون زد، در نزدیکی منزل شروع به  قدم زدن در پیاده رو قسمت تردد دوچرخه‌ها نمود. با کمال تعجب فیونا بعد از ده دقیقه پیاده روی، در خود احساس آرامش نمود احساس کرد که دیگر نگرانی در ارتباط با دندانپزشکی ندارد. درحقیقت، زمانی که به آپارتمانش بازگشت اضطراب شدیدش تقریباً از بین رفته بود. در این حال، فیوناسوار ماشین شد از آپارتمان خود خارج گردید و سرقرار خود رفت و بخود قول داد که دفعه‌ی بعد قبل از ویزیت بعدی حتما این کار را انجام دهد.

    با چه شدتی و چه مدتی باید ورزش کرد؟

    برای رسیدن به فواید مثبت نیازی به تمرین طاقت فرسا ندارید. قبلاً محققان در این زمینه معتقد بودند که برای کاهش اضطراب تمرینات باید با شدتی در سطح متوسط به بالا انجام گیرد. به هر دلیلی تحقیقات اخیر این مطلب را نادرست نشان دادند. برای بدست آوردن اثرات مثبت به تمرین طولانی مدت نیازی نیست. بدین معنی که تقریبا هر کسی می‌تواند زمانی را برای تمرین بیابد.

    چنانچه تمرین را از کارهای روزمره زندگی خود قرار دهید، اثرات ماندگار تری را مشاهده خواهید نمود. تنها یک برنامه تمرینی مداوم توانایی پایین آوردن سطح کلی اضطراب را در شما داشته و شما را در برابر استرس مقاوم خواهد کرد. با توجه به اینکه تمرین در رفع اضطراب می‌تواند بعنوان روش کمکی مورد استفاده قرار گیرد، مهم است یاد بگیرد که تشخیص دهید چه زمانی دچار استرس می‌شوید. بعد از انجام این کار ساده ترین راه‌حل‌ پیاده روی بعد از احساس اضطراب می‌باشد. بعد از یک صبح کاری بد و یا هنگام درگیری با کارفرما، سعی کنید در ساعت ناهار و یا زمان استراحت به پیاده روی کوتاهی بروید. این روش ساده می‌تواند کمک زیادی نماید، اما بیاد داشته باشید، یاد بگیرید که همواره علائم را به خاطر بسپارید بسیاری از مردم، برای اولین بار وقتی برنامه ورزشی خود را آغاز می‌نمایند، فلسفه هر چه «بیشتر، بهتر» را می‌پذیرند. آنها معتقدند چنانچه سه جلسه تمرین در هفته خوب است، پس شش یا هفت جلسه در هفته می‌تواند بهتر باشد. متاسفانه موضوع این نیست، اگر اینکه شما به دلایلی غیر از سلامتی (مثل ورزش های رقابتی یا مسابقاتی برای دوهای عمومی) تمرین می‌نمائید، این جلسات اضافی سطح کلی اضطراب شما  را افزایش خواهد داد. بزودی مشاهده می‌نمائد که جلسات تمرینی اضافی عوامل استرس زای دیگری در زندگی پر حادثه قبلی‌تان می‌باشند.

  • فهرست:

    مقدمه
    ارزشهای روانی اجتماعی ورزش
    اضطراب تا چه اندازه عمومیت دارد
    اضطراب چگونه درمان می‌شود
    ورزش چگونه با اضطراب می‌جنگد
    چه ورزش‌هایی برای کاهش اضطراب مناسب‌ترند
    طرح یک مثال
    با چه شدتی و چه مدتی باید ورزش کرد
    با موسیقی دلخواه خود ورزش نمائید
    تنوع تمرینی داشته باشید
    جنبه‌های روانی تمرینات ورزشی
    چکیده
    منابع و ماخذ


    منبع:

    آموزش روان شناسی ورزشی

    پروفسور کلین س. رابرتس  - پروفسور کوین سی اسپینگ – پروفسور سینتیال پمبرتن

    مترجم دکتر محمد کاظم واعظ موسوی – دکتر معصومه شجاعی

    انتشارات رشد 1382

    تمرینات ورزشی راهی به سوی سلامت رونی

    لاری ام. لیس             ترجمه مهتاب اسکندرنژاد         چاپ سهند 1382

    درآمدی بر ورزش در اسلام

    محمد حسین توحیدی اقدام              انتشارات نصایح قم بهار 1380

    زن و ورزش

    شکوه نوابی نژاد – بتول مشرف جوادی – طاهره طاهریان – منیژه نوریان

    کمیته انتشارات ستاد تدوین نظام نوین تربیت بدنی

    مدیریت استرس

    دکتر برایان لوک سی وارد                               مهدی قراچه داغی

    نشر پیکان 1381

1-1- مقدمه در عصر حاضر اختلاف رفتار یو روانی از جمله مشکلات جدی و شایع در جهان است . این پدیده در کشورهای در حال توسعه به ویژه در ایران دامنه وسیعتری دارد و دائما رو به افزایش است . فصل نامه پژوهشهای روانشناختی ، 1371 بر این اساس با وجود پیشرفتهای علمی در یک صد (100) سال گذشته که باعث شده است تا بسیاری از بیماریهای عفونی و مسری از زندگی مردم رخت بر بندد، اما بنظر می رسد که ...

امروزه پيشرفت علوم و فناوري ها سبب مي گرددتا انسانها با اتکاء به تکنولوژي نوين، رفتارهاي جديدي را کسب نمايند. هر گونه تغيير جديد مي تواند اثرات متفاوتي را در کليه ابعاد زندگي فردي، اجتماعي ، اقتصادي و ... انسان به وجود آورد.اما از ميان اين عوامل آنه

مقدمه انجام تمرین بدنی مستلزم کار موثر دستگاه عصبی است که در واقع ارسال کننده پیام های لازم به عضلات است تمرینات مرتب ورزشی بدون تردید موجب بهبود کار سیستم عصبی و هماهنگی لازم بین اعصاب و عضلات خواهد شد . ورزش می تواند از فشارهای روانی و ناراحتی های روحی بکاهد ورزش راهی مناسب جهت مقابله با افسردگی است . بالا رفتن میزان کارایی عضلات و کسب سرعت حرکتی مستلزم اقدام به تمرینات مرتب ...

علم پزشکي علاوه بر معاينات و تجويز داروها و اعمال جراحي که در مورد بيماري‌هاي مختلف انجام مي‌دهد، از ورزش نيز به عنوان وسيله‌اي در جهت بهبود و سلامتي بيماران بهره مي‌برد. بعضي از پزشکان در مواردي مثل کم‌خوابي ، کم کردن وزن و ضعف‌هاي عضلاني مثل کمردر

در حال حاضر در قرن شکوفايي و علم و تکنولوژي به سر مي‌بريم و مي‌توان ادعا کرد که هر لحظه اختراع و اکتشافي جديد به ظهور مي‌رسد تا به آسايش و کاميابي افراد بشر کمک کند و به آنها ياري رساند و در نهايت خرسندي، زندگي را سپري کند. در اين عصري که انسان سو

اول دوره دبيرستان چکيده: هدف اصلي پژوهش حاضر، بررسي تاثير آموزش مهارت هاي زندگي بر عزت نفس، سازگاري اجتماعي، پيشرفت تحصيلي، اضطراب حالت و اضطراب صفت دانش آموزان دختر سال اول دوره دبيرستان است. فرضيات پژوهش عبارتند از: گذراندن درس

مقدمه تنوع رشته های ورزشی،هجوم افراد به سمت ورزش قهرمانی، مشخص شدن ارزش های علمی ورزش در درمان بیماری های قلبی عروقی، دیابت و … ، فعالیت های گسترده درزمینه ی کیفی و کمی ورزش، همه و همه بیش از هر چیز نیاز ورزش و ورزشکاران را به پوشش کامل پزشکی تیم ها و امکان ورزشی مشخص میکند. تاریخچه از زمانی که بشر برای گذراندن زندگی تحرک و فعالیت بسیار داشت تا به امروز که با پیشرفت خیره کننده ی ...

روانشناسي وورزش مقدمه : امروزه شا هد روشد و تحول در جهان ورزش هستيم از جمله جا به جا شدن رکورد ها در رشته ها ي مختلف ورزشي خود شا هد ي بر اين امر است و با گسترش حرفه أي گري در ورزش برنامه ريزان و دست اندرکاران د نياي ورزش به دنبال آن هست

بر سلامت جسم و روان «بخشی از مقاله دکتر داود فرج زاده» قلب یکی از اعضاء حساس و مهم بدن است و هرگونه اختلالی در عملکرد قلب، موجب اختلال در فعالیتهای روزانه خواهد شد،یکی از راههای مراقبت از قلب، انجام فعالیتهای جسمانی و ورزش های مناسب، به تناسب وزن وسن است. تاثیرات مثبت ورزش بر سیستم قلبی و عروقی عبارتند از : 1- تقویت عضله قلب و سایر عضلات بدن. 2- تسریع در جریان خون و انتقال بهتر ...

از آنجا که بخش وسيعي از سطح کره زمين با آب پوشيده ، بشر از ابتدا نسبت به شيوه هاي استفاده از آب و چير ه شدن بر آن کنجکاو بوده است. توجه انسان به شنا و آموختن فن شنا وري، بي ترديد از زماني آغاز شده که انسانهاي نخستين از غارها بيرون آمده و در کنار ر

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول