دانلود مقاله اصلاح و نوسازی ساختار تجارت داخلی

Word 56 KB 1012 23
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • اصلاح ونوسازی ساختار تجارت داخلی به ویژه در حیطه اصناف، نیازمند حداقل سه اقدام اساسی است: تهیه بسترهای مناسب قانونی، اصلاح ساختار مدیریت اصناف در بخش دولتی و اراده معطوف به تغییر و تحول اصناف و بازرگانان در بخش خصوصی.

    گذر قانون نظام صنفی در تاریخ24/12/1384 از تصویب مجلس شورای اسلامی، نخستین و مهمترین اقدام برای تمهید بسترهای قانونی این تحول نوظهور بود.

    تاسیس مرکزاصناف و بازرگانان از طریق ادغام ساخت‌های قبلی مدیریتی دومین گام مهم در این راه تلقی می شود و اراده معطوف به تغییر و تحول اصناف و بازرگانان کشور از خلال شورای اصناف کشور و رویکردهای جدید ناظر به توانمندسازی وتجدید ساختار، ارتقاء دانش و تسهیل تعامل اصناف و بازرگانان با اقتصاد جهانی و تحقق سهم بخش اصناف بر اساس افزایش بهره وری عوامل انسانی، سرمایه‌ای و ...

    سومین گام مهمی است که امید است تعامل منطقی این سه اقدام، نوسازی و تحول ساختار تجارت داخلی در حیطه اصناف وبازرگانان را موجب شود.

    مرکز اصناف و بازرگانان ایران با الهام از قانون نظام صنفی و با تعامل منطقی با سازمان‌های صنفی کشور سعی دارد در چارچوب برنامه‌های منظم و زمانمند اصلاح رفتار و عملکرد صنفی را از خلال توسعه فرهنگی، تحول و نوسازی در بینش و دانش اصناف، توسعه ظرفیت‌های حقوقی با هدف حمایت‌های قانونی از توسعه اصناف، توسعه و بهسازی منابع مادی و انسانی و نوسازی ابزارآلات، رویه‌ها و مکان یابی بهینه واحدهای صنفی را پیگیری کند.

    این مرکز تحقق اهداف مذکور را با دو بال انجام امور تحقیقاتی- مطالعاتی و انجام امور اجرایی پیگیری خواهد کرد.

    در این راستا اقدام به تهیه گزارش«نگاهی به الزامات، فرصت‌ها و چالش‌های مربوط به فعالیت نمایندگی شرکت‌های خارجی در ایران» کرده است، با این امید که مورد استفاده متولیان امر ساماندهی اصناف کشور قرار گیرد.

    امید است با عنایت به خداوند متعال و از پرتو همت کارشناسان و متخصصان مومن و متعهد، این مرکز بتواند با تهیه گزارش‌های ارزشمند، در بالابردن سطح آگاهی و اطلاعات موردنیاز بخش‌های صنفی تولیدی، توزیعی، خدماتی و خدمات فنی و مالاً ارتقاء سطح فرهنگ اقتصادی و بازرگانی کشور، گام‌های موثری بر دارد.

    مرکز اصناف و بازرگانان ایران چکیده: به استناد آمارهای موجود سالانه 4 میلیارد دلار از واردات کشور از طریق کشور امارت متحده عربی و به صورت REEXPORT انجام می‌شود.

    ارزش افزوده این فعالیت علاوه بر فرصت‌های شغلی، تجاری، فرهنگی، انتقال تکنولوژی به داخل و...

    حداقل 200 میلیون دلار در سال می‌باشد.

    ظهور این مشکل معلول علل مختلفی است ازجمله: سیاست‌های پول و مالی، توسعه نیافتگی زیر ساخت‌ها خصوصاً شبکه‌های اطلاعاتی و از همه مهمتر فقدان یک استراتژی همه جانبه نگر و مستمر و با تمرکز مدیریتی در مورد واردات کشور است برای تدوین چنین استراتژی از الزامات قانونی لازم برخوردار هستیم.

    از جمله: موارد مربوط به حذف موانع غیرتعرفه‌ای، تسهیل فرایندهای تجاری مبتنی بر استانداردهای جهانی، تلاش برای مقررات زدایی، توسعه و بهبود ظرفیت‌های بازرگانی عدم وجود استراتژی مشخص برغم الزامات قانونی فوق‌الذکر، اقدامات و برنامه‌ریز‌های پایین دستی را نیز با مشکل مواجه ساخته است جز 9 بند «ر» تبصره 19 قانون بودجه سال‌های 1382و1383 مهمترین فرصت قانونی برای تسهیل و روان سازی جریان واردات مجاز و شناسنامه دار و ممانعت از ورود غیرقانونی کالاست برغم الزامات قانونی و فرصت‌های فوق‌الذکر این حوزه با چالش‌های خاص خود نیز مواجه است ازجمله: فقدان ظرف سازمانی لازم با امکانات مکفی در وزارت بازرگانی، عدم انطباق ضوابط مذکور باواقعیت‌های بیرونی، نگاه عمدتاً قضایی و انتظامی بر تنظیم ضوابط مذکور و ضعف یا نبود مطالعات و نیازسنجی‌های علمی.

    برغم این مشکلات، مرکز اصناف و بازرگانان با تاسیس اداره نمایندگی‌ شرکت‌های خارجی اقداماتی در جهت روان سازی امور اجرایی انجام داده است به طوری که تاکنون حدود 350 شرکت نمایندگی اخذ کرده‌اند، علاوه بر آن 28 شرکت مربوط به ماشین آلات سنگین و سبک نیز موفق به اخذ نمایندگی شده‌اند.

    مقدمه برخی سیاستهای مبتنی بر محدودیت واردات و وضع موانع غیر تعرفه ای طی دهه‌های گذشته منجر به انتقال بخش قابل توجهی از فعالیتهای تجاری و بازرگانی به خارج از کشور شده است.

    به استناد آمارهای موجود سالانه حدود 4 میلیارد دلار از واردات کشور از طریق کشور امارات متحده عربی و به صورت REEXPORT صورت می گیرد.

    که با احتساب حداقل 5% هزینه‌های مضاعف ناشی از سود نمایندگی، هزینه های حمل و نقل، تخلیه و بارگیری، انبارداری، مالیات و ...

    ارزش افزوده این فعالیت حداقل200 میلیون دلار در سال می باشد.

    بدیهی است فرصتهای شغلی، فرصتهای تجاری حاصل از تنوع دسترسی و تعامل اقتصاد داخلی با طیف گسترده ای از بنگاهها و موقعیتهای تجاری و بازرگانی در عرصه جهانی، انتقال و گسترش فرهنگ وتکنولوژی تجاری روز دنیا و .......

    از جمله مزایای متعدد جانبی این فعالیتهای تجاری است که اگر آثار توسعه ای آن بیش از ارزش افزوده سالانه حداقل200 میلیون دلار در اقتصاد کشور نباشد مطمئناً کمتر از آن نخواهد بود.

    هر چند وضعیت حاضر نشأت گرفته از وجود موانع متعدد از جمله نارسایی سیاستهای پولی و مالی، توسعه نیافتگی نسبی برخی زیرساختهای لازم به ویژه شبکه‌های اطلاعاتی و ....

    بوده و هر یک نیز بارها و بارها به صورت مقطعی مورد تاکید، بحث و بررسی کارشناسی قرار گرفته است.

    لیکن عدم تبیین و اتخاذ یک استراتژی همه جانبه‌نگر و مستمر، متمرکز در یک دستگاه مسئول دولتی وبا هدف اصلاح وتوقف روند نامطلوب جاری به عنوان مهمترین چالش در مواجه با وضعیت موجود مطرح بوده است.

    این گزارش مختصر بر آن است تا با نگاهی به الزامات، فرصتها و چالشهای پیش رو، پیشنهادات و راهکاریهایی را به منظور هدایت فعالیتهای تجاری و بازرگانی به داخل کشور ارایه نماید.

    1.

    الزامات قانونی: برنامه چهارم توسعه و سند چشم‌انداز 20 ساله توسعه کشور در اصول و مواد مختلف به ویژه مواردی همچون حذف موانع غیر تعرفه‌ای‌درعرصه‌‌ تجارت خارجی، توسعه وبهبود ظرفیت های بازرگانی، تسهیل و ترویج فرایندهای تجاری مبتنی بر استانداردهای جهانی، تلاش برای مقررات زدایی از فعالیتهای اقتصادی و ......

    همه و همه، بخش های برنامه ریز و سیاستگذار در حوزه تجاری- اقتصادی کشور را ملزم به توجه بیش از پیش و مهندسی مجدد فرایندهای تجاری با هدف انتقال وبومی‌سازی این فعالیتها در درون مرزهای سیاسی کشور نموده است.

    هر چند نقطه نظرات متفاوتی درمورد علل بروز وضعیت موجود وجود دارد، لیکن به نظر می رسد تصویر مذموم ومنفی ازفعالیتهای اقتصادی منجر به واردات کالا به کشور، (حتی در ذهن برخی از برنامه ریزان کلان اقتصادی) عملاً این رکن اصلی تجارت را طی سالهای اخیر به فعالیتی غیر رسمی و حتی زیرزمینی تبدیل نموده است (که البته شاید بتوان ریشه این بینش را در استراتژی خوداتکایی حاکم بر سیاستگذاری های اقتصادی دو دهه قبل جستجو کرد).

    علی ایحال، صرف نظر از علل بروز این تفکر و آثار مترتب بر آن به جرأت می‌توان ادعا کردکه عدم تدوین وترویج رسمی راهبرد حاکم برتوسعه فعالیت‌های اقتصادی منجر به واردات رسمی و قانونی کالا به داخل کشور موجب شده است تا هرگونه برنامه ریزی پایین دستی را در اجرا با مشکل عدم انسجام مواجه ‌نماید.

    کما اینکه حتی در ماده واحده قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکتهای خارجی مصوب 21/8/1376 مجلس شورای اسلامی و آیین نامه اجرایی موضوع تبصره این قانون به عنوان ظرف حقوقی فعالیت نمایندگی رسمی شرکتهای خارجی نیز عملاً نمایندگی های رسمی ثبت شده تنها مجاز به ارایه خدمات پس از فروش کالا و خدمات شرکت خارجی در کشور هستند و در هیچ یک از بندهای 7گانه زمینه های مجاز فعالیت در آیین نامه مذکور اشاره ای به مجوز واردات و عرضه مستقیم محصولات این شرکتها در ایران نشده است.

    در ماده10 آیین نامه مذکور نیز اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی در ایران را به عنوان مزیتی برای این شرکتها تعریف نموده است.

    به استناد نکات فوق الذکر،هر چند برخی از نمایندگی های رسمی شرکتهای خارجی ثبت شده در چارچوب قانون مذکور اقدام به عرضه مستقیم محصولات شرکت مادر در بازار ایران کرده اند، لیکن این فعالیت از بستر حقوقی لازم برخوردار نبوده است.

    به بیان دیگر علیرغم وجود و تصویب قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکتهای خارجی، در آیین نامه اجرایی این قانون که توسط وزارت اقتصاد و دارایی تنظیم و در تاریخ11/1/1383 به تصویب هیات محترم وزیران رسیده است، این شرکتها مجاز به عرضه محصولات خود در بازار ایران نیستند، و صرفاً می‌توانند خدمات پس از فروش کالاهای وارداتی را از طریق واسطه های تجاری عرضه نمایند.

    بدیهی است که این امر در کنار سایر عوامل موثر، موجب انتقال بخشی از فعالیتهای تجاری مربوط به فروش و عرضه محصولات این شرکتها به خارج از مرزهای کشور شده است.

    نتیجه منطقی این فرایند علاوه بر تقویت پدیده قاچاق کالا، طولانی و سنگین تر شدن مسیر و هزینه عرضه محصولات خارجی در داخل کشور است.

    بدون شک، در حاشیه این موضوع زمینه عرضه محصولات تقلبی با استفاده از نامهای تجاری (brand) برتر و معتبر در بازار ایران نیز فراهم می‌شود.

    در مجموع این پروسه طولانی موجب گسترش حجم اقتصاد زیر زمینی در کشور شده است.

    2.

    فرصتها: تداوم این روند و معضلات متعدد ناشی از آن موجب آن شد که برای اولین بار و در قالب بند (ر) تبصره19 قانون بودجه سال 1382 عبارت «حمایت از تولیدات داخلی و ورود کالا از مبادی قانونی و مبارزه با قاچاق کالا» توأماً به کار گرفته شود و در واقع برای واردات قانونی مشروعیتی معادل تولید داخلی لحاظ شود.

    این الزام تحول حقوقی مهمی در مسیر توسعه تجاری کشور محسوب می‌شود.

    حتی در جزء 1 بند (ر) تبصره مذکور کلیه بخشهای مرتبط در حاکمیت نظام مکلف به تشویق ورود کالا از طریق رسمی به وسیله شفاف سازی، ایجاد تسهیلات، لغو انحصارات و منطقی کردن سود بازرگانی شده اند.

    لذا سازماندهی، هدایت و ایجاد امکان اعمال حاکمیت بر بنگاههای اقتصادی واردکننده کالا از طریق رسمی و قانونی گام بعدی توسعه حقوقی این بخش از فعالیتهای تجاری کشور محسوب می گردید که حسب هماهنگی های انجام شده کانون این فعالیت در معاونت توسعه بازرگانی داخلی و به نحو خاص در مرکز اصناف و بازرگانان ایران قرار گرفته است.

    با نگاهی اجمالی به قوانین موجود به ویژه قانون اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن و قانون نظام صنفی می توان به این نتیجه رسید که هیچ یک از مقررات مذکور به تنهایی یا توأماً گنجایش حقوقی لازم برای کارآمدسازی موثر و مستمر بخش حاکمیتی مرتبط با این حوزه را ندارند.

    خوشبختانه خلأ مذکور در قالب جزء 9 بند ر تبصره19 قانون بودجه سال‌های 1382 و 1383 مرتفع گردید.جزء مذکور از چهار عنصر حقوقی ارزشمند برخوردار است که می تواند اهداف و نیازمندی‌های ما را در این حوزه تحقق بخشد: 1-الزام به سازماندهی و فعالیت شفاف و شناسنامه دار نمایندگی رسمی فروش و خدمات پس از فروش کلیه کالاها و خدمات خارجی 2-انعطاف پذیری لازم، به دلیل واگذاری اختیار تنظیم چارچوب ضوابط و مقررات فعالیت به وزارت بازرگانی 3-تعیین رسمی وزارت بازرگانی به عنوان دستگاه مسئول و متولی این بنگاهها در کشور(در مقایسه با قوانین قبلی که وزارت اقتصاد و دارایی را متولی امرمی‌دانست) 4-تامین ضمانت اجرایی و پشتوانه حقوقی و جزایی لازم به منظور اجرایی شدن مفاد آن چنانچه از ماده قانونی فوق الذکر مستفاد می‌شود بهره مندی مناسب از عناصر چهارگانه فوق ضمن آنکه پایه حقوقی لازم را در اختیار وزارت بازرگانی قرار داده است، زمینه تدوین و پیش برد استراتژی‌های کوتاه و بلندمدت برای توسعه این حوزه را نیز پیش بینی کرده است.

    لذا ضمن تاکیدبرضرورت بهره برداری مناسب از این امکان حقوقی، حوزه برنامه و بودجه وزارتحانه باید تلاش‌جدی برای تثبیت و تداوم آن در قوانین بودجه سال جاری و سالهای آتی به عمل آورد و درج این مساله را در قانون بودجه از اولویتهای اساسی وزارتخانه قرار دهد.

    3.

    چالشها: به دنبال تصویب قانون مذکور در سال 1382، دستورالعمل نحوه فعالیت اشخاص حقیقی و حقوقی عرضه کننده کالا و خدمات خارجی در کشور نیز تصویب و مبنای عمل واحدهای اجرایی مربوط در وزارت متبوع قرار گرفت.

    از آن زمان به بعد ثبت ومستندسازی فعالیت واردکنندگان کالا به کشور به یکی از فعالیتهای اصلی این معاونت مبدل شد.

    بررسی و تحلیل روند اجرایی این فعالیت در طول یک سال گذشته موید ضرورت تداوم این فعالیت و اصلاح و بهبود ضوابط و رویه‌های جاری است.

    به نظرمی‌رسد الزامات و شرایط زمانی تنظیم دستورالعمل مربوطه موجب شده است تا دستورالعمل مذکور با چند مشکل عمده به شرح ذیل مواجه باشد: الف) به نظر می رسد ضوابط موجود مبتنی بر پردازش و تحلیل اطلاعات واقعی حاکم بر فعالیتهای تجاری این بخش نبوده است.

    به عنوان مثال زمان اجرای دستورالعمل یک ماه بعد از تصویب آن اعلام شده است.

    در حالی که این زمان با الزامات اجرایی ازجمله اطلاع رسانی و پاسخگویی به مراجعات همخوانی ندارد.

    ب) ظرف سازمانی لازم در بدنه اجرایی وزارت بازرگانی به منظور سیاستگذاری و هدایت و کنترل این بخش در مقطع مذکور ایجاد نشده بود هر چند حسب ضرورت اداره کل وقت امور اصناف و بازرگانان مسئولیت اجرایی این ضوابط را عهده دار شده بود، لیکن نه از نظر سخت افزاری و نه از نظر نرم افزارهای مورد نیاز این حوزه برخورداری لازم جهت اعمال ضوابط این دستورالعمل را نداشته است‌وتنها طی سه ماهه اخیر برخی اصلاحات ولو اندک انجام شده است که به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری با وضعیت مطلوب فاصله دارد.

    ج) مهمترین محدودیت، نگاه عمدتاً انتظامی حاکم بر تنظیم ضوابط حاضر بوده است به نحوی که ادبیات و الزامات این دستورالعمل در بندهای مختلف بیشتر از آنکه فرصت ساز و مشوق فعالیت رسمی و شفاف نمایندگی های شرکتهای خارجی در کشور باشد تهدیدکننده و الزام آور می باشد.

    این امر موجب تحدید فرصتهای استراتژیک وزارت بازرگانی برای اعمال نظارت، سیاستگذاری، اصلاح و توسعه فعالیتهای این بخش شده است.

    به عنوان نمونه، تعدادی از نمایندگی‌های رسمی (68 شرکت) علیرغم ثبت یا اقدام به ثبت نمایندگی به استناد مدارک واردات رسمی کالا از جمله برگ سبز گمرکی و بنابر الزامات دستورالعمل مذکور از طریق سازمان بازرسی و نظارت به عنوان واردکننده کالای قاچاق به دستگاههای قضایی معرفی شده و اکنون د رحال طی کردن مراحل قضایی هستند.

    د) کمرنگ بودن نقش و اثر مطالعات و نیازسنجی‌های علمی، خصوصاً استفاده از نقطه نظرات کارشناسان اقتصادی، دست اندرکاران و فعالان این حوزه.

    4.

    اقدامات انجام شده: دغدغه های مذکور طی ماههای اخیر مدنظر کارشناسان این بخش قرار گرفته است.

    خوشبختانه با تشکیل مرکز اصناف و بازرگانان ایران ظرف سازمانی لازم در قالب یک اداره مستقل به منظور ساماندهی، کنترل و هدایت جریان اجرایی امر در چارچوب اهداف مدنظر وزارت بازرگانی ایجاد گردیده است.

    در مرحله بعد، بررسی‌های کارشناسی برای آسیب شناسی موضوع انجام شده و ضرورت تداوم این سیاست به شرحی که در بخشهای قبلی این گزارش مورد اشاره قرارگرفت، مورد تاکید واقع شده است.

    همچنین به دلیل اهمیت فوق العاده موضوع در سطح اختیارات موجود نسبت به روان سازی و تسهیل رویه‌ها و ضوابط ثبت اقدام گردیده است که بخشی از اقدامات انجام شده به شرح ذیل می باشد.

    - هماهنگی با شرکت پست جمهوری اسلامی جهت انجام مراحل اجرایی ثبت دفاتر نمایندگی از طریق پست و حذف مراجعات حضوری متقاضیان - تهیه نرم افزار بانک اطلاعات نمایندگی های رسمی شرکت های خارجی - بررسی و امکان سنجی تشکیل کانون نمایندگی های رسمی عرضه کننده محصولات خارجی در کشور - تقویت نگاه حمایتی به فعالیت واردکنندگان مجاز جهت تقویت توان رقابت این بنگاهها با جریان ورود کالاهای قاچاق به کشور در همین ارتباط اقدامات اجرایی مرکز اصناف و بازرگانان ایران پیرامون صدور مجوز های نمایندگی شرکتهای خارجی در ایران را می توان به شرح جداول ذیل ارایه کرد: الف: ماشین آلات سنگین ب: خودروهای سواری 5.

    پیشنهادات و راهکارها: با توجه به راهبرد بلندمدت وزارت بازرگانی در این حوزه، آسیب شناسی، تشویق و حمایت از انتقال فعالیتهای تجاری شرکتهای خارجی به داخل مرزهای سیاسی کشور به عنوان یکی از اولویت های اساسی توسعه بخش بازرگانی محسوب شده و بر اساس آن موارد ذیل پیشنهاد می شود.

    الف) ضمن تشکر از همکاریهای قبلی معاونت محترم اداری، مالی و امور مجلس وزارت متبوع با این حوزه، تقویت و تسریع روند تخصیص امکانات سخت افزاری و تسهیل شرایط تامین نیروی انسانی این بخش از ضرورتی تام برخوردار است.

    ب) پیگیری و تثبیت جزء (9) بند (ر) تبصره 19 در قانون بودجه سال1384 و تثبیت آن در قوانین بودجه سالهای آتی ج) همکاری مستمر و همه جانبه کلیه حوزه های ستادی و اجرایی وزارت متبوع با مرکز اصناف و بازرگانان ایران به عنوان ستاد هماهنگی، ساماندهی و حمایت از نمایندگی های رسمی واردات کالا و خدمات د) تخصیص اعتبارات ویژه مطالعاتی به ستاد مذکور جهت تنطیم سیاستهای کلی و جامع وزارت بازرگانی و ارایه CPM و الزامات اجرایی جهت تبدیل حداقل 50% از واردات غیرمستقیم به واردات مستقیم به کشور طی 3 سال آینده هـ) طرح موضوع در هیات محترم دولت و اصلاح آیین نامه اجرای قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکتهای خارجی مصوب 21/8/1376 بر اساس پیشنهاد وزارت بازرگانی.

    و) تفویض اختیارات ویژه به معاونت توسعه بازرگانی داخلی به منظور تفکیک الزامات مبتنی بر نوع فعالیت نمایندگی ها، اولویت بندی و تسهیل در روند فعلی ثبت نمایندگی‌های رسمی به مدت سه ماه (تا تنظیم و ارایه ضوابط جدید ثبت و فعالیت نمایندگی‌های رسمی)./14د-3/11 عنوانصفحهچکیده............................................................................................................2مقدمه............................................................................................................5الزامات قانونی..........................................

    ................................................6فرصت‌ها .........................................................................................7چالش‌ها...................................................................................................9اقدامات انجام شده ..............................................................................10جداول.....................................................................................................12پیشنهادات و راهکارها..............................................................................26 ردیفنام نمایندگینام شرکت خارجینوع کالا وخدمات مورد عرضه و مدل آنشماره گواهی نامه و اعتبار1همیار ماشین آسیاشاندونگ لینگ گنگ (چین)ماشین آلات راهسازی با نشان lcm1113 28/6/83 به مدت یکسال2راهداران کشورXCMG (چین)ماشین آلات راهسازی با نشان XCMG1137 6/7/83 به مدت یکسال3زاگرس ماشینبلاز (روسیه سفید)ماشین آلات خاص دامپتراک معدنی- کشنده‌های سنگین1144 12/7/83 به مدت یکسال4پرشین تراکبوماک (آلمان)کلیه محصولات شرکت بوماک ماشین‌آلات راهسازی1145 13/7/83 به مدت یکسال5سام موتورFAWفا (چین)کامیون سنگین1146 13/7/83 به مدت یکسال6راد پتککیس (فرانسه)کلیه ماشین آلات راهسازی و کشاورزی1148 14/7/83 به مدت یکسال7ویرتگن گروپهام، ویرتگن، فوگل (آلمان)ماشین آلات راهسازی1149 14/7/83 به مدت یکسال8نصر ماشیندوو (کره جنوبی)بیل مکانیکی، لودر و چکش‌های فورکاوا1151 14/7/83 به مدت یکسال9دلتا پی سنگسی، جی، کوبلکو (چین) C.G.KOBELCOماشین آلات راهسازی1147 14/7/83 به مدت یکسال10پارس کارهیوندا (کره جنوبی)ماشین آلات راهسازی1153 19/7/83 به مدت یکسال11خاور سام صنعتشانتونی (چین) SHANDONY SHANTUIماشین آلات راهسازی1158 21/7/83 به مدت یکسال12صنایع خودرو کویرBMC (ترکیه)کامیون1159 22/7/83 به مدت یکسال13صنایع خودرو کویرBMC (ترکیه)کامیون1159 22/7/83 به مدت یکسال14هیدرو اطلساطلس ترکس (آلمان) ATLAS TEREXماشین آلات راهسازی1164 25/7/83 به مدت یکسال15همکار ماشینکاترپیلار (سوییس) CATERPILLARماشین آلات راهسازی1165 26/7/83 به مدت یکسال16مازایرانMaz ماز (بلاروس) MINSK AUTOMOBILE PLANTکشنده (کامیون)1181 2/8/83 به مدت یکسال17رخش خودرو دیزلکاماز (روسیه) KAMAZکامیون1192 16/8/83 به مدت یکسال18سنوپارسهیدرومک (ترکیه)کلیه محصولات ماشین آلات راهسازی1185 3/8/83 به مدت یکسال19محور ماشینکوماتسو (ژاپن) KOMATSUماشین آلات راهسازی1208 18/8/83 به مدت یکسال20ویسمنهونداموتور ژاپنماشین آلات و موتورآلات صنعتی و کشاورزی1225 19/8/83 به مدت یکسال21شرق راه ابریشمدایناپک (سوئد) DYNA PACماشین‌آلات راهسازی غلطک- آسفالت تراش- فیشرهای آسفالت1214 19/8/83 به مدت یکسال22برون مرزلیبهر (آلمان)انواع جرثفیل ماشین‌های راهسازی معدن و ساختمانی1264/ش/ت 1/9/83 به مدت یکسال23حفارماشین شیرازآفیسین جیوردانو (ایتالیا)چکش‌های هیدرولیکی1212 1/9/83 به مدت یکسال24حفار ماشین شیرازگوانگکسی لیوگانگ (چین)ماشین آلات راهسازی- معدنی- کشاورزی1213/ش/ت 10/9/83 به مدت یکسال25راهدار ماشینچانگ لین (چین)لودر- بلدوزر- غلطک- گریدر1378/ش/ت 15/9/83 به مدت یکسال ردیفنام نمایندگینام شرکت خارجینوع کالا وخدمات مورد عرضه و مدل آنشماره گواهی نامه و اعتبار1موسسه نوریانیB.M.W (آلمان)سواری1141 12/7/83 به مدت یکسال2ایران اتومبیلجیلی (چین) GEELYسواری1156 20/7/83 به مدت یکسال3ستاره ایرانمرسدس بنز (آلمان)سواری1209 18/8/83 به مدت یکسال

  • فهرست:

     

    چکیده............................................................................................................

     

    2

    مقدمه............................................................................................................

    5

    الزامات قانونی.......................................... ................................................

    6

    فرصت‌ها .........................................................................................

    7

    چالش‌ها...................................................................................................

    9

    اقدامات انجام شده ..............................................................................

    10

    جداول.....................................................................................................

    12

    پیشنهادات و راهکارها..............................................................................

    26

    منبع:

    ندارد.

مقدمه پس از پایان جنگ جهانی دوم برخی از اندیشمندان بر آن بودند که کشورهایی برای تثبیت و تقویت قدرت صنعتی خود با وضع مقررات حمایتی می کوشند تولیدات داخلی خود را رونق بخشیده و از ورود کالاهای کشورهای رقیب به بازارهای داخلی ممانعت به عمل آورند. از آنجا که این تفکر راهنمای عملی اغلب سیاستگزاری کشورهاست, وضعیتی بوجود می آید که از داد وستد طبیعی کالا در بازارهای جهانی علاوه بر قانون ...

مقدمه ازجمله عواملی که تأثیر به سزایی در رشد اقتصادی اکثر کشورهای در حال توسعه داشته، اتکا به تجارت خارجی بوده است و بعلت وابستگی شدید این کشورها به درآمدهای صادراتی و واردات مورد نیاز جهت پی ریزی صنعتی، تجارت خارجی نقشی اساسی و انکارناپذیر در رشد اقتصادی این کشورها دارد. نتایج حاصل از بررسیها نشان می‌دهند که با افزایش 1درصد در رشد صادرات کالاها و خدمات به نرخ رشد GDP به اندازه ...

دراین مقاله می توانیم نظرات خود را طوری تعمیم دهیم، که شامل اقتصاد های باز هم بشود . دراین جا می خواهیم اثر تعرفه ( مالیات بر واردات کالا )را بررسی کنیم . می خواهیم ببینیم چه کسی منفعت می برد وچه کسی متضّرر می شود، وآیا منافع وضع تعرفه اززیانهای آن بیشتر است یا نه؟ ابتدا با تحلیل اثرات تعرفه آغاز می کنیم . اثرات وضع تعرفه اساساً به این بستگی دارد که آیا کشور وضع کننده تعرفه ...

توجه به نقش مهم تجارت جهانی در صحنه اقتصاد بین المللی و تلاش کشورها برای گسترش سهم خود در تجارت جهانی در دوران پس از جنگ جهانی دوم و به منظور بهره مندی بیشتر از مزایای بازرگانی، کشورها پیوسته در کار فراهم ساختن شرایط و زمینه های مساعد برای ایجاد هماهنگی بیشتر در رویّه ها و رفتارهای تجاری میان خود بوده اند. موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت (GATT) [1] در راستای تحقق بخشیدن زمینه های ...

نظام بانکداری و اصلاح آن یگانگی واتحاد ملتها قرن هاست که در دستور کار زمامداران جهان مسیر پر فراز ونشیبی را طی می کند . شاید بشر در هزاره سوم بیش از پیش به این مهم دست یافته که خود را به دیگری وغیره نزدیکتر سازد ، چنانچه پس از دو جهانی دریافته که دیگر به تنهایی قادر به اداره جهان نیست . در این دو جنگ رهبران فاتح جهان به این اولویت صحه گذاردند که بدون یکپارچگی ووحدت معنوی ومادی ...

چکیده: در جهانی کنونی که همه چیز در حال تحول و پیشرفت می باشد نروم تحول در زمینه های مختلف اقتصادی و دیگر زمینه ها برای تمام کشورها لازم و ضروری می باشد و حتی یکی از واجبات مهم برای بقای کشورها در زمینه ی فعالیت های اقتصادی در عرصه ی بین‌المللی می باشد با توجه به وجود سازمانی به نام سازمان تجارت جهانی عضویت و 154 کشور جهان در این سازمان و آزادسازی تجاری در زمینه های مختلف در این ...

طی‌دهه ‌ 80 بویژه‌در نیمه ‌دوم، بسیاری ‌از کشورهای در حال توسعه به سوی طی خصوصی‌سازی، کاهش دخالتهای دولت در امور اقتصادی، مقررات زدایی، آزادسازی‌تجارت ،‌بین‌المللی ‌کردن ‌رفتارهای اقتصادی، تلاش جهت جلب سرمایه‌های خارجی و بطور کلی سعی در حاکم کردن عناصر اقتصاد بازار بر اقتصادهایشان روی آوردند. این تحولات ساختاری در محیط اقتصاد سیاسی بین‌الملل، زمینه ساز آغاز مذاکرات ...

مقدمه کیفیت مطلوب کالا و انجام صحیح خدمت از زمان آشنایی انسان با کمیت و خواص اشیاء همراه او بوده است. تا زمانی که تولید، دستی و غیر ماشینی و با استفاده از ابزارهای سنتی انجام می گرفت. تعیین کیفیت و تشخیص آن کار چندان مشکلی نبود و پی بردن به کیفیت تولید و خدمت با استفاده از حواس پنجگانه میسر بود اما با پیشرفت علوم، تکنولوژی، افزایش جمعیت، بالا رفتن میزان مصرف، ضرورت تولید انبوه و ...

مقدمه مسأله جایگاه دولت و نقش آن در اقصاد از زمان پیدایش دانش اقتصاد همواره مورد بحث اقتصاددانان و صاحبان اندیشه در مکاتب گوناگون اقتصادی بوده است. مرکانتلیستها که اقتدار کشور را در گرو دستیابی به طلا و نقره بیشتر می دانستند از دخالت دولت در اقتصاد حمایت می کردند . فیزیزکراتها و پس از آن کلاسیک ها بر اساس اعتقاد به دئیسم و نظم طبیعی و هماهنگی منافع فرد و جمع بر آزادی های فردی و ...

مساحت کشور بر 83600 کيلومتر مربع معادل (32280 مايل مربع ) بالغ مي گردد.کشور امارات متحده عربي در شمال شرقي شبه جزيره عربستان واقع شده است.اين کشور از شمال به خليج فارس ، از غرب به قطر و عربستان سعودي ، از جنوب به عمان و عربستان سعودي و از شرق به کشو

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول