دانلود مقاله بلوغ و ناگهان همه چیز تغییر می کند

Word 41 KB 10126 23
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • بلوغ هنگامی که از افراد بزرگسال – چه مرد و زن – پرسیده می شود که شما دقیقاً‌ از چه زمانی بالغ شده اید معمولاً سر خود را تکان داده و پاسخی نا مشخص می دهند ؛‌ « کلاس پنجم یا اول راهنمایی » آنها زمان یا اصولا ً‌ تاریخ دقیقی از آغاز بلوغ خود به خاطر ندارند .

    چرا اینطور است ؟

    «بلوغ » روند تغییر و دگرگونی آرام و کند از پسر به مرد و از دختر به زن ، تبدیل شدن است .

    در چنین شرایطی خوب متوجه می شوی که در تو اتفاقاتی در حال رخ دادن است .

    اما هر چه می کوشی نمی توانی به طور دقیق مشخص کنی که این اتفاقات چه هستند .

    فقط تعدادی علامت پیدا می شود :‌ جسم ، روان ، جهان بینی و ارتباطات تو با والدین و دوستانت همه دستخوش تغییرات فراوان می شود .

    در این شرایط جسم تو علایمی واضح و آشکار از خود نشان می دهد و این در حالی است که به طور معمول ، رفتارهایت از نظر روانی غیر عادی به نظر می آید .

    ممکن است اکنون خوردن شکلات هایی که تا به حال هر قدر دلت می خواست از آنها می خوردی ، بدون اینکه حتی یک گرم به وزنت اضافه شود .

    باعث چاقی تو شوند .

    امکان دارد رشد تو بیش از حد باشد و در میان همکلاسی هایت هیکلی درشت تر از همه داشته باشی .

    ممکن است خجالتی باشی و بدون اینکه رفتار نامناسبی از تو سر زده باشد صورتت از شرم سرخ شود .

    در شرایط بلوغ همه چیز ممکن است ؛‌و در ضمن همه چیز طبیعی هم هست .

    بلوغ چیست ؟‌ زمان بلوغ پسران و دختران بین سنین نه تا هجده سالگی است ؛‌احتمال دارد عده ای در هشت سالگی متوجه نخستین تغییرات جسمانی خود شوند در حالی که عده ای دیگر تا سن پانزده سالگی هم متوجه چیزی نشوند .

    دختران به طور متوسط یک تا دو سال زودتر از پسران به سن بلوغ می رسند .

    در مجموع در روزگار ما شروع بلوغ در کشورهای صنعتی با دیگر جوامع تفاوت می کند و معمولاً‌ زودتر صورت می گیرد .

    در حالی که در قرن نوزدهم بلوغ تازه از سیزده سالگی آغاز می شد .

    بلوغ زود رس در روزگار ما دلایل مختلفی دارد ؛‌از جمله :‌تغذیه مناسب ، توجه دقیق تر و بهتر به سلامتی بدن و بر آورده شدن حداقل نیازهای روزانه زندگی که همگی باعث می شود رشد جسمانی و روانی کودکان و نوجوانان در شرایطی مناسب صورت گیرد .

    اگر تو جزو آن عده از افرادی هستی که احتمال می دهی بلوغ در تو زودتر یا دیرتر به وقوع بپیوندد ، بدان که این موضوع به وراثت نیز بستگی زیادی دارد و این موضوع که بلوغ والدین یا پدربزرگ و مادر بزرگت در چه سنی شروع شده است ، در سن آغاز بلوغ تو بسیار تعیین کننده است .

    قبل از اینکه ویژگی ها و علایم مهم بلوغ را مورد بحث قرار دهیم و آنها را توصیف کنیم – که امیدواریم از همین طریق به پاسخ بسیاری از سؤالات خود برسی –چند کلمه در مورد معنای بلوغ متذکر می شویم .

    کلمه بلوغ در واقع از کجا ریشه می گیرد و به چه معنایی است ؟‌ ریشه این کلمه از لاتین است و ترجمه آن چیزهایی مانند رشد جنسی و مردانگی است .

    اما بلوغ امروزه به این صورت معنا می شود :‌ «آغاز رشد جنسی تا پایان آن را ، چه در مورد پسران و چه در مورد دختران ، بلوغ می گویند .

    » این کلمه در پایان قرن پانزدهم توسط پژوهشگرانی که متون لاتین را مطالعه می کردند کشف و به فرهنگ زبان های گوناگون وارد شد .

    از آن زمان به بعد پزشکان ، دانشمندان ، مربیان ، والدین و نوجوانان بسیاری به موضوع بلوغ پرداخته ، در مورد آن اندیشه کرده و مطالبی نوشته اند .

    مفهوم بلوغ و نگرش نسبت به آن در گذر سال ها و دوران های مختلف دستخوش تغییرات زیادی شده است .

    به عنوان مثال مدت ها به کودکان و نوجوانان به عنوان افراد ناقص و ناکامل نگاه می شد و به همین دلیل به احساسات و رفتارهای عاطفی آنها نیز بهایی داده نمی شد .

    وقتی که نوجوانان دختر یا پسر به زنان و مردان بالغی تبدیل می شدند تازه به عنوان عضوی قابل ارزش در اجتماع به شمار می آمدند .

    اما امروزه همه می دانند که بلوغ فصل جدیدی در زندگی نوجوانان است و در چگونگی رشد و پرورش آنها و نیز آینده آنها تأثیر چشمگیری دارد .

    بنابراین اهمیت زیادی دارد که همگان درباره تمام تغییراتی که در دوران بلوغ دخ می دهد آگاهی پیدا کنند ، اهمیت و معنای آن را بشناسند و از نتیجه آن نیز آگاه شوند تا از طریق بتوانند با خود و دیگران رفتاری درست و صحیح داشته باشند .

    تغییرات جسمانی هر فردی برای آنکه به یک مرد کامل تبدیل شود به اجبار باید سال های بلوغ را پشت سر بگذارد و هر نوجوان به اقتضای شرایط خاص خود ، به مرور شاهد تغییراتی در جسم خود است .

    ممکن است در حالی که صورت همه دوستانت از کرک هایی که در آینده به ریش تبدیل خواهد شد پر شده باشد ، پوست صورت تو هنوز مثل بچه ها لطیف باشد .

    امکان دارد در حالی که همکلاسی هایت اندام تپل و بچگانه خود را بدون هیچ گونه احساس ناراحتی در کلاس ورزش به نمایش می گذارند ، تو با خود فکر کنی که برای داشتن عضلاتی ورزیده و قدرتمند باید مثل «ملوان شجاع »مقداری اسفناج بخوری .

    اما آنچه مسلم است این است که همه افراد دیر یا زود و کم یا زیاد متوجه تغییراتی عجیب و خاص در بدن خود خواهد شد ، چرا که در این سنین بدن دستخوش تغییرات بسیاری می گردد.

    با مطالعه مطالب زیر متوجه خواهی شد که طی دوران بلوغ چه اتفاقی در جسم تو رخ می دهد و چگونه و چرا تغییر می کند .

    قد و وزن کلیه تغییرات جسمانی دوران بلوغ در فرد نوجوان تحت تأثیر هورمون ها می باشد ، حتی رشد طولی و عرضی بدن ، در این هیچ قسمتی از بدن نیست که تغییر نکند .

    شروع این تغییرات نیز در همه ی اندام های بدن یکسان نیست .

    معمولاً‌ رشد طولی به سرعت شروع می شود ، تا آنجا که به نظر می رسد دست و پای بیشتر دختران و پسران نوجوان ، بیش از حد رشد کرده است .

    اما جای هیچ نگرانی نیست .

    تا اتمام دوران بلوغ این گونه رشدهای غیر مناسب در اندام با رشد متناسب سایر اندام ها جبران خواهد شد و بدن بار دیگر شکلی متناسب به خود خواهد گرفت .

    اگر قد تو به نظر خودت نسبت به دیگران بیش از حد کوتان یا بلند می آید .

    هیچ ناراحت نباشد .

    ممکن است این موضوع به اختلاف زمان رشد تو با هم سن و سالهایت مربوط باشد .

    کمی که بگذرد قد تو متناسب با قد و هم سن و سالهایت خواهد شد .

    اگر به دلیل کوتاه یا بلند بوده بیش از حد قد والدینت نگران هستی و فکر می کنی که قد تو نیز به صورت ارثی به آنها خواهد رفت می توانی با مرجعه به پزشک و انجام آزمایش هایی از اندازه ی تقریبی قدت مطلع شوی .

    پزشکان با رادیو گرافی که از مفاصل دستت به عمل می آورند می توانند درجه استحکام استخوان ها، بلندی آنها و ماهیت رشد مفاصل را مشخص کنند .

    آنها با مقایسه این رادیوگرام با رادیوگرام های زمان کودکی و مقایسه آن با معیارهای موجود ، سن و میزان رشد استخوان بندی را حدس می زنند .

    این کار مشخص می کند که استخوان ها در چه زمانی ، چه اندازه رشد داشته اند و آیا این رشد کم بوده یا نه .

    پزشکان با سه بار انجام دادن این آزمایش ها می توانند به میزان رشد استخوان بندی پی برده و با این کار تا حدودی مشخص کنند که اندازه قد تو به طور متوسط در بزرگسالی چقدر خواهد بود .

    ماهیچه ها در دوران بلوغ بدن نوجوانان پسر و دختر ، پیش از رسیدن به حداکثر ارتفاع قد ، رشد نهایی خود را می کند ؛‌در مورد پسرها این تظاهرات به صورت قوی تر و پهن تر شدن شانه ها بروز می کند .

    زیرا ماهیچه ها رشد کرده و شانه ها عریض تر می شوند .

    تغییرات بلوغ در دختران شامل رشد باسن ، ران ها ، بافت های چربی و برجسته شدن سینه ها می باشد ، به طوری که در مجموع تقریباً‌ حالتی گرد به خود می گیرند .

    اما این حالات در تمام افراد یکسان نیست .

    دخترانی هم هستند که بعد از بلوغ اندامی بسیار استخوانی ، سینه و باسنی بسیار کوچک دارند ؛‌همچنین پسرانی که به هیچ عنوان اندام آنها چهار شانه و قوی نمی شود بلکه ، یا شکلی گرد پیدا می کند و یا لاغر و استخوانی باقی می ماند .

    در هر حال تو می توانی با تغذیه ی صحیح و روش مناسب وضعیت خود را تا حدودی تعدیل کنی .

    در دوران بلوغ بدن نوجوانان پسر و دختر ، پیش از رسیدن به حداکثر ارتفاع قد ، رشد نهایی خود را می کند ؛‌در مورد پسرها این تظاهرات به صورت قوی تر و پهن تر شدن شانه ها بروز می کند .

    رشد موها موهای جنسی : هورمون «تستسترون » در پسران مسئولیت رشد موهای جنسی را در ناحیه تناسلی بر عهده دارد .

    رشد موها که یکباره شروع شده است ، ظرف مدت یک یا دو سال چنان زیاد میشود که روی ران ها ، اطراف اعضای تناسلی و نشیمنگاه را می پوشاند .

    رشد موهای جنسی با رشد چند تار مو شروع شده و بعد به سرعت ادامه می یابد .

    به طوری که تارهای مو محکم تر و مجعد تر شده و زمانی که رشد این موها متوقف می شود یک ترکیب سه گوشه ی تیز پیدا می کند که از قسمت پایین انتهای شکم شروع می شود و تا روی پوست ناحیه ی تناسلی ادامه دارد .

    موهای جنسی نیز به تبعیت از رنگ و قطر تارهای موی سر ، تقریباً همان رنگ و قطر را پیدا می کنند .

    موهای بدن :‌ موهای بدن با شروع بلوغ پرپشت تر می شوند .

    شاید اصلاً تاکنون متوجه موهای روی سینه ، پشت ، پاها و دست هایت شده باشی ، زیرا این موها کاملاً‌روشن و نرم و پرز مانند بودند .

    اما حقیقت این است که تمام بدن از موهای نازکی پوشیده شده است که اکنون رفته رفته تیره تر و قطور تر می شوند .

    بیشتر مردها بر روی سینه ، پاها و دست ها و حتی پشتشان کاملاً‌ از مو پوشیده شده است و این یکی از علایم مخصوص مرد بودن است .

    و البته مردان کم مو از نظر رفتار مردانگی درست مانند همان مردانی هستند که بدنشان کاملاً‌ از مو پوشیده است و این امر در فعالیتهای جنسی آنها تأثیری ندارد .

    همان طور که می دانی سلیقه افراد با هم متفاوت است در زیر بغل نیز موهایی می روید که مقدار و رنگ آنها با هم متفاوت است .

    چون ترشح عرق در دوران بلوغ افزایش می یابد .

    موی سر در این زمان سریع تر چرب شده و شوره می گذارد .

    اگر در مورد موهایت مشکلی داری در بخش «تندرستی ونشاط » راه حل های مناسبی برای آن پیدا خوهی کرد .

    ریش و سبیل :‌ به طور کلی در قسمت بالای لب و دو طرف صورت پسران چهارده تا هجده ساله موهایی شروع به روییدن می کند .

    مراقبت صحیح از پوست و مو بسیار اهمیت دارد .

    تغییر صدا با شروع بلوغ در نوجوانان تغییر صدا به وجود می آید و صدای شفاف ، رسا و بچ گانه ی آنها ت، تغییر ناگهانی کرده و صداهای ناجور و خش دار در آنها ظاهر می شود ؛‌بدون این که فرد بر روی صدای خود تسلطی داشته باشد .

    این موضوع به بلند تر و کلفت تر شدن تارهای صوتی و رشد حنجره مربوط میشود ؛‌که هورمون «تستسترون » این عمل را انجام می دهد .

    در نتیجه این تغییر صدا منجر به بم تر شدن صدای افراد نسبت به صدای سابقشان خواهد شد .

    بعضی از جوانان کمتر از دیگران به این تغییرات صدا اهمیت می دهند ، در حالیکه بعضی دیگر ماه ها جرأت نمی کنند در مدرسه یا در بین دوستان خود دهان به سخن گفتن بازکنند ، زیرا می ترسند که صدای دورگه ی آنها باعث تمسخر دیگران شود ؛‌عده ای گمان می کنند که فقط چند هفته ای صدایشان گرفته است .

    در هر صورت تأثیر متقابل قسمت های مختلف بدن و هورمون ها باعث می شود که صدای تولید شده تا مدتی خوب به نظر نرسد ، زیرا در حال تغییر و تحول است .

    اگر جزو گروه اول هستی ، مافقط به تو توصیه می کنیم که این گونه مسائل را شوخی بگیری ، بهتر است در جواب حرف های نا خوشایند ی از قبیل : « هی امروز صبح رنده قورت داده ای ؟‌»بگویی : «بله ، خوراک رنده و پیچ و مهره در حال حاضر بهترین غذای من است .

    » این نمایانگر اعتماد به نفس تو و توانایی بالای شنیدن و طنز و شوخی از سوی دیگران است .

    تو نشان می دهی که با این صحبت ها و تحقیر نشده و به خودت اطمینان داری .

    آلت تناسلی و بیضه ها ارگان جنسی ظاهری پسران آلت تناسلی است که در زیر آن «کیسه ی بیضه ها » قرار دارد .

    ( علاوه بر اینها دیگر ارگان های جنسی مردانه عبارتند از : «زائده ی عقب بیضه ها » ، «لوله های منی بَر » ، « غده های کویَر » و «پروستات ».

    در داخل آلت تناسلی مردان دو عضو «نعوظ پذیر آلت تناسلی ، در امتداد «مجرای ادرار و منی » ، « گردی نوک آلت تناسلی » قرار دارد که دور تا دور گردی نوک تناسلی را «پوست قابل تطویل و تعریض شدن آلت تناسلی »، یعنی «پوست ختنه گاه »پوشانده است .

    معیاری وجود ندارد که معلوم کند اندازه ی طبیعی آلت تناسلی چقدر باید باشد .

    در هر صورت آلت تناسلی و بیضه ها در حدود یازده تا پانزده سالگی شروع به رشد می کنند و به اندازه ی نهایی خود می رسند .

    رشد زمانی شروع می شود که بیضه ها ، هورمون جنسی مردانه ی تستسترون را تولید کنند .

    سپس بیضه ها به دلیل آن که درونشان مجراهای منی قرار دارد .

    بیش از همه ، طویل تر می شوند .

    بسیاری از جوانان در دوران بلوغ نگران این موضوع می شوند که آیا ارگان های جنسی در آنها طبیعی است یا نه .

    آنها حساسیت خاصی به این موضوع پیدا می کنند ؛‌یعنی می خواهند بدانند که شکل ، حالت و اندازه ی این اعضا طبیعی و مشابه دیگر دوستانشان است یا خیر .

    گاه پیش می آید که آنها در این باره صحبت کرده و یا مقایساتی نیز انجام دهند .

    که البته در بیشتر مواقع این گونه نگرانی ها بی دلیل است .

    تفاوت در بزرگی و کوچکی بیضه ها تفاوت در بزرگی و کوچکی هر دو بیضه هیچ جای نگرانی ندارد .

    هر دوی بیضه ها هم زمان با هم و به یک اندازه رشد نمی کنند .

    در بیشتر مواقع در مردان بزرگسال هم یک بیضه کوچک تر از بیضه ی دیگر و آویزان تر است .

    در من بعضی چیزها طبیعی نیست ...

    در کنار نگرانی های یاد شده مربوط به ارگان های جنسی ، در بسیاری از پسران ، به طور طبیعی مسایل جدّی تر نیز وجود دارد که تا جای ممکن باید هر چه زودتر شناسایی شوند تا بتوان آنها را پی گیری و درمان کرد .

    بالا بودن بیضه ها از هر صد نوزاد پسر که به دنیا می آیند ، پنج نفر با مشکل بالا بودن بیضه ها مواجه هستند .

    پزشکان بلافاصله بعد از تولد نوزاد متوجه این موضوع می شوند ، درحالیکه غیرممکن است که تو اکنون متوجه آن شوی .

    در این عارضه یک بیضه درجای خود یعنی در «کیسه ی بیضه » قرار نمی گیرد ، بلکه در قسمت انتهایی مجرا یا در شکم باقی می ماند .

    در بعضی از موارد بیضه خود به خود حرکت کرده و درجای خود قرار می گیرد ، اما گاهی اوقات هم نیاز عمل جراحی یا «هورمون تراپی »پیش می آید .

    اگر بالا بودن بیضه ها مدت زیادی و بدون این که اقدامی در مورد آن صورت گیرد ، ادامه داشته باشد ، مرد قدرت باروری خود را پس از دوران بلوغ از دست داده و به علاوه این عارضه احتمال ابتلا به سرطان را بالا می برد .

    اولین انزال هورمون تستسترون که پیش از این در مورد آن صحبت شد ، در زمان بلوغ مسئولیت تولید منی در بیضه ها را بر عهده دارد ؛ که پس از تولید در « زائده عقب بیضه » جمع می شوند .

    هر گاه یک روز صبح که از خواب برخاستی .

    بر روی ملحفه ی خود لکه ی مرطوبی مشاهده کردی ، بدان که اولین انزال در تو صورت گرفته است .

    دلیلی برای نگرانی وجود ندارد ، بلکه این حالت نشانه ی اطمینان برای زندگی جدید تو در مرحله ی بزرگسالی و «بلوغ جنسی » است .

    به این طریق تو در آینده و زندگی مشترک آمادگی «بارور کردن »را داری .

    در هر انزال تا 600 میلیون «اِسپرم » از مجرای ادرار خارج می شود ؛‌ولی ادرار و منی هر دو با هم و هم زمان خارج نمی شوند .

    از آنجا که تأثیر هورمون تستسترون و دیگر هورمون ها در بدن تو نوسانات زیادی دارد ، ممکن است بدون این که خودت بخواهی آلت تناسلی تو به حالت نعوظ یا ایستاده در بیاید .

    این امر اغلب به طور نا خواسته صورت گرفته و در موارد بسیاری هم پیش می آید .

    حتی شاید این اتفاق در موقعیت های نامناسبی رخ دهد ؛ برای مثال هنگام ورزش کردن یا سر کلاس درس یا در استخر .

    گرچه این موضوع ناراحت کننده است ، اما طبیعی است .

    پذیرفتن حرف های بی پایه و اساس که بدون دانش و علم گفته می شوند ، تنها باعث ناراحتی و عصبیت تو خواهند شد .

    تغییرات روانی «این جوانک چقدر عجیب و غریب است ...» دوران بلوغ ، زندگی روانی تو را کاملاًَ‌ دگرگون می کند .

    این موضوع است که دیگران متوجه آن شده و بیشتر از تو در مورد آن صحبت می کنند ؛ برای مثال خانواده ، دوستان و آشنایان .

    چراکه آنها رفتار تو را زیر نظر دارند .

    «این جوانک چقدر عجیب و غریب است !

    » شاید این جمله شکایت آمیز را از زبان مادر ، پدر ، عمه ، خاله ، پدر بزرگ و یا مادر بزرگ شنیده باشی .

    کسانی که این گونه در مورد تو صحبت می کنند ، در واقع می خواهند ابراز کنند که ما از این کارها سر در نمی آوریم ؛‌آنها به دلیل سردر گمی این سخنان را می گویند .

    آنها ممکن است که تو را جوانی فهمیده ، باشعور، مهربان و مددکار بدانند ، اما حالا می بینند که سرحال نیستی ، با مادریا خواهرو برادرانت دعوا میکنی ، در مدرسه نمره های بد می گیری ،‌ترجیح می دهی در اتاقت بی هدف به این طرف و آن طرف بروی و در رویا فرو می روی .

    بیشتر اوقات رفتار تغییر یافته ی نوجوانان در دوران بلوغ نهفته می ماند و در خانواده حکم ماده ی آتش زا را دارد ؛ زیرا از طرفی برخی والدین قدرت درک کمی از نیازهای فرزندان خود دارند و از طرف دیگر جوانان احساس می کنند کسی آنها را درک نمی کند و دیر یا زود بالاخره از کوره در میروند .

    اگر بزرگسالان می توانستند به یاد بیاورند که خودشان وقتی که در سن و سال تو بودند چه احساسات و عواطفی داشتند ، آن وقت شاید تلاش بیشتری برای درک کردن تو از خود نشان می دادند .

    بیشتر مردم مسایل ناراحت کننده ای را که زمانی با آن ها روبه رو بوده و یا اکنون با آن ها مواجه هستند از ذهن خود بیرون می کنند تا شرایط تنش و اختلاف از میان برود .

    آنها نمی خواهند به یاد آورند که دوران رشد و بلوغ برای آنها نیز چه دوران سخت و پر فشاری بوده است .

    در نتیجه و متأسفانه ، برخی از آنها به جای فراهم کردن زمینه رشد مناسب – با کمک مطالعه و شناخت بلوغ – پی در پی خرده گیری کرده و در حقیقت به جای معالجه ، محاکمه می کنند .

    دوران بلوغ یک دوره ی انتقالی است ؛ یعنی دگرگونی و از حالتی به حالت دیگر درآمدن .

    تو می خواهی به تدریج از دوران کودکی خداحافظی کرده و قدم به زندگی بزرگسالی بگذاری .

    یعنی رفته رفته از حمایت والدین صرفنظر می کنی و کم کم در تمام محدوده ی زندگی و حتی خارج از محدوده ی خانواده ، موقعیت خود را حفظ می کنی .

    بعضی از روزها از مبارزه با مشکلات زندگی و این که روی پاهای خود ایستاده ای احساس خوشحالی می کنی ؛ و لحظه ای بعد ترجیح می دهی به رختخواب خود می روی و مادرت را صدا می کنی ، زیرا احساس می کنی در تمام دنیا هیچ کس نیست تا تو را درک کند .

    این فراز و نشیب ها در زندگی کاملاً‌طبیعی است .

    تو می خواهی در دنیا جایی برای خود پیدا کنی که نه پدر و مادرت و نه هیچ کس دیگر نمی توانند آن را به طور دقیق به تو نشان دهند .

    آیا بهتر است به ندای درون خود گوش کنی و هر کاری که دلت خواست انجام دهی ؛‌برای مثال مدرسه را ترک کنی تا آموزش حرفه ای را شروع کنی ؛‌و یا این که بهتر است به حرف والدینت که مایلند تا تو دیپلم خود را بگیری ، عمل کنی ؟

    چنین تصمیماتی به خوبی قابل بررسی خواهند بود .

    در دوران بلوغ شخصیت تو شکل می گیرد ، اما این فرایند گاهی باعث دشواری های بسیاری نیز میشود .

    هیچ کس مرا درک نمیکند برای برخورد با حالات روانی مانند : ناامنی ، ترس ، احساسات برانگیخته شده و حتی خوشحالی زیاد و انرژی فوق العاده ، هیچ را ه حل مشخصی وجود ندارد .

    دیگر دلت نمی خواهد این چیزها را بشنوی : «همین است که هست » یا این که «باید مراقب رفتارت باشی » بنابراین بهتر است که با کسی صحبت کنی که به شنیدن مشکلات تو علاقه نشان داده و بتواند به سخنانت گوش کند .

    متأسفانه این افراد همیشه پدر و مادر نیستند .

    والدین تو انتظارات مشخصی دارند و شاید گاهی به خاطر تو می ترسند ، زیرا ناگهان حالت تهاجمی به خود گرفته و اوقاتت تلخ می شود .

    آنها می ترسند که تو راه خود را گم کرده باشی و یا این که در تحصیل خود موفق نباشی ؛‌بنابراین از روی عدم اطمینان و شناخت خود واکنش احساساتی غلطی نشان میدهند .

    این قضیه و رفتار آنها با تو به این معنا نیست که والدینت تو را دوست ندارند .

    آنها خودشان بلاتکلیفی و سردر گمی هستند .

    اگر متوجه شوی که آنها از در ماندگی و ناچاری بدون این که بدانند چه می کنند و فقط وفقط به نیت کمک کردن نسبت به تو عکس العمل نشان می دهند ، نمی توانی از آنها دلخور شوی .

    علاقه و اعتماد والدین نسبت به تو دلیل نمی شود که به طور خود کار و همیشگی تو را درک کرده و یا هر چه تو انجا م دهی موافق باشند .

    چنین چیزی غیرممکن است .

    بهترین والدین در دنیا نیز این مسایل را در ک نمی کنند که برای مثال تو موهایت را کوتاه کوتاه کنی و یا همیشه لباس سیاه به تن کنی .

    در هر صورت فرقی نمی کند ، گاه مشکل است که با والدینت کنار بیایی ، زیرا آنها به سادگی تورا در ک نمی کنند اما بهتر است تا می توانی سعی خودت را بکنی و از صحبت کردن با آنها طفره نروی .

    اگر آنها ترا درک نمیکنند تو میتوانی آنها را درک کرده و برخوردی مناسب داشته باشی تا اوضاع بدتر نشود .

    البته نباید فراموش کرد که درک کردن به معنای تأیید کردن نیست .یعنی هر که ما را بیشتر تأیید کند پس بیشتر ما را در ک می کند ؛‌بلکه به این معناست که مشکلات ما را بفهمد و یاریمان کند .

    درک کردن و درک شدن – کار دشواری است اگر نمی توانی در مورد مشکلاتت با والدینت صحبت کنی ، بهتر است آنها را با دوستان عاقل و موفق یا افراد با تجربه تر از خودت مطرح کنی .

    صحبت کردن د رمورد خود و دیگران همیشه چاره ساز است حتی اگر گاهی گفتن مطالبی مانند احساس بودن ، حزن و بدبختی بسیار سخت باشد .هم احساسات مثبت مانند خشنودی از زندگی و یا د ر اوج احساسات بودن ، و هم احساسات منفی مانند احساس ناراحتی و نفرت از کسی یا چیزی ، هیچ یک پنهان نمانده و بروز می کند و در آینده واکنش های شدیدی به همراه می آورد .

    بنابراین برخی از پژوهشگران اجتماعی بین اعمال جنایی جوانان پاک و خوب و نداشتن توانایی کافی برای برخورد با تجربیات نادرست و عدم بروز احساساتشان ، ارتباطی می بینند .

    درک متقابل به هیچ وجه خود به خود به وجد نمی آید ، همیشه باید در این کار مصصمم باشی .

    اگر می خواهی دیگران تو را درک کنند ، سعی کن بجای تحت فشار قرار دادن آنها ، یاریشان کنی و فرصت دهی تا درک کنند و نشان بده که تو هم دیگران را درک می کنی .

    برقرار ی ارتباط میان دونفرن، همیشه دادو ستد ی دو طرفه است – اگر نمی دانی که در مورد مسایل خاص بهتر است به چه کسی اعتماد کنی ، مکان های ویژه ای وجود دارد که می توانی در آنجا با افراد متخصص مشاوره و صحبت کنی .

    در آنجا مطمئناً‌راهنمایی خواهی شد حالات روانی و ناپایدار اگر فرد بداند که احساس ناخوشایندی و یا عدم تفاهم که گاه به او دست می دهد از کجا ناشی شده و چرا چنین حالتی به فرد دست می دهد ، بسیار سودمند خواهد بود .

    ماسعی خواهیم کرد در ادامه «حالات روانی »افراد مختلف را وصف کنیم ؛‌جوانانی را که در سیر بزرگسال شده هستند ، استنباط ها و تصورات چندگونه و تازه ای که افراد در حال بالغ شدن را در معرض خطر قرار داده است و تغییرات جسمانی و روانی که اکنون صورت می گیرد ، و تمامی حالاتی که افراد متفاوت را به طریق مختلف با آن مواجه می کند .

    سر در گمی شاید تمام این دگرگونی ها در زندگی کنونی تو ، باعث شود که در واقع دیگر خودت هم ندانی موضوع از چه قرار است .

    هیچ فرقی هم نمی کند ، دست به هر کاری بزنی ، در ظاهر همه چیز خراب از آب در می آید .

    همه چیز در تو چنین احساسی را زنده می کند که زندگی از تو توقع و انتظار زیاده از حد داشته و تو ناتوان از برنامه ریزی ، درک و استدلال کردن هستی ، احساس می کنی به نوعی فلج شده ای .

    هیچ چیز اهمیت ندارد بسیاری از نوجوانان چه دختر و چه پسر ، در برابر تغییرات شایان توجهی که در زندگی آنها رخ می دهد، طوری واکنش نشان می دهند که این تغییرات را به عمد بی معنا و بی اهمیت جلوه دهند .

    برای مثال ، طلاق والدین خود را به عنوان موضوعی که «خیلی مهم نیست » مطرح می کنند .

    جوش های روی صورت خود را نمی بینند و گرفتن نمرهای بد در مدرسه برای آنها تفاوتی نمی کند .

    این بی تفاوتی در مقابل چیزهای نو ظهور ، در خدمت حفاظت از خویش است .

    نوجوانانی که این گونه واکنش نشان می دهند ، آن طور که در نگاه اول به نظر می رسد، بی احساس و بی خیال نیستند ؛‌بلکه کاملاً‌برعکس ، در اوج احساسات به سر می برند .

    اگر د رمورد خودت هم متوجه این گونه واکنش ها می شوی ، بهتر است سعی کنی ، زیاده روی نکنی ، اگر هم نمی خواهی در این مورد که چه اتفاقاتی در درون تو می افتد صحبت کنی ، سعی کن احساساتت را بنویسی تا انباشته نشدن این احساسات ، تو را تحت فشار نگذارد .

    اندوه بی پایان تغییرات جسمانی و روانی دوران بلوغ که بسیار مورد توجه است ، تصویر گر دوران بحرانی عبور از دنیای کودکی به دنیای مرد شدن است .

    بیشتر نوجوانان در این مورد با «خود انتقادی » شدید واکنش نشان می دهند .

    هیچ چیز در زندگی آنها را راضی نکرده و اغلب بسیار ناراحت هستند .

    غمگین و ناراحت بودن تا حدودی طبیعی بوده و جای نگرانی نیست .

    اما اگر زمانی طولانی و اغلب اوقات غمگین هستی و گاهی نمی دانی که چرا اصلا ً دلت نمی خواهد از جایت بلند شوی ؛‌دلایلی برای نگرانی وجود دارد .

    حزنی که زمانی طولانی در تو وجود داشته باشد ، با احساس درماندگی و عدم قدرت ارتباط دارد .

    متخصصین .

    حساسیت ، زودرنجی ، حالت های روانی ناخوشایند ، بی خوابی ، در هنگام ناراحتی ، بی اشتهایی ، بی تفاوتی و بی علاقگی را ، افسردگی می نامند .

    اگر چند ماه و به طور مستمر چنین احساسی می کنی ، ممکن است دچار افسردگی شده باشی و چون نمیدانی که به تنهایی چطور میتوانی خود را از این مخمصه رها سازی ، حتماً‌با پزشک متخصص و مورد اطمینان صحبت کن تا در حل این مشکل به کمکت بیاید حفظ کردن آرامش در هر شرایطی به نظر می رسد نوجوانان دیگری که در سن و سال تو هستند ، از این احساسات درهم و برهمی که تو داری ، هیچ خبر و تجربه ای ندارند آنها از این همه جوش که روی صورتشان دارند و یا از این که تحت فشار روانی و درگیری با پدرشان هستند ، خلاصه به خاطر هیچ چیز و هیچ کس آرامش و خونسردی خود را ازدست نداده و با خونسردی واکنش نشان می دهند .

    آنها واقعیت را به همان صورتی که هست می پذیرند و مطمئن هستند که همه چیز دوباره رو به راه می شود .

    نوع دیگر ، افرادی هستند که مسایل را به عمد بی اهمیت جلوه می دهند .

    اما جوانانی که از نظر روحی تعادل دارند ، مسایل را تشخیص می دهند و برای حل آنها تلاش می کنند ، آنها به ندرت آشفته می شوند و یا اصلاً مضطرب نمی شوند .

    اعجاب انگیز است !

    من کی هستم ؟‌ می گویند :‌«بهترین شکل دفاع حمله است » ؛‌بنابر این بعضی از نوجوانان برای رسیدن به اهداف خود به هر کاری دست می زنند و هر کاری که دلشان بخواهد انجام می دهند تا در نهایت خواسته هایشان محقق شود .

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

مقدمه دگرگونی ها و پیشرفت جوامع بشری به گونه ای است که اگر نهادهای تعلیمی و تربیتی بازنگری و بهسازی اجزاء خود را مورد توجه جدی قرار ندهند، سیل تحولات سبب تخریب بنیادهای اساسی اندیشه و عمل آنان خواهد گردید. نظام آموزش و پرورش سرزمین اسلامی ایران می تواند با تکیه بر مبانی و اصول متخذه از فرهنگ غنی اسلامی و باز سازی و بهبود مستمر برنامه ها و اقدامات آموزشی و پر ورشی اهتمام نموده و ...

مفهوم بلوغ را بطور کلی به منزله دوره‌ای از حیات انسانی تلقی می‌کنند که «مرحله‌ بی‌فراری و نابسامانی» است. مرحله ای از زندگی فرد که در آن، این نابسامانی‌ها و آشفتگی‌ها اجتناب ناپذیر است. اما واقعیت این است که اینگونه اندیشیدن در مورد بلوغ اندکی افراطی و غیرقابل قبول می‌‌باشد. چرا که وقتی، کودک از محیط سرشار از آرامش، امنیت و محبت یک خانواده به حیات خویش ادامه می‌دهد این دوره ...

بلوغ جنسي بلوغ مرحله اي از رشد انسان است که باعث گذار از کودکي و رسيدن به بزرگسالي مي شود. فردي که دوران بلوغ را پشت سر گذاشته باشد بالغ ناميده مي شود و از نظر جنسي، توانايي توليد مثل دارد. بلوغ بيشتر اشاره به تغييرات جسماني جسماني در بدن مرد و

بلوغ : سن رسیدن به بلوغ متفاوت است؛ بلوغ می‌تواند بین ۱۰ تا ۱۹ سالگی اتفاق افتد، ولی متوسط سن بلوغ در دختران از ۸ تا ۱۲ سالگی است و پسران یک یا دو سال بعد از آن به سن بلوغ می‌رسند. در طول زندگی یک فرد، وقایعی، رخ می‌دهند که از اهمیت خاصی برخوردارند و به‌عنوان نقاط عطفی در زندگی از آنها یاد می‌شود. یکی از این وقایع بلوغ است. بلوغ در لغت به معنی رسیدگی و پختگی است که در ابعاد ...

مقدمه: نوجوانی، بلوغ و جوانی دوران حساس زندگی هر فردهستند. دوران نوجوانی زمانی است که تغییرات ظاهری و درونی با هم همراه می شوند تا کمال فرا رسد. در این دوران نه تنها رشد جسمانی آهنگی سریع دارد بلکه تکامل احساسات، روابط اجتماعی و منطقی نیز حرکتی تند و رو به جلو دارند. بلوغ دوران شناخت خود و پدیده های پیرامون خود است و شناخت یعنی تولد و زندگی دوباره. جوانی دوران تجارب سبز است. سبز ...

بلوغ تولدی دیگر برخی معتقدند که دوره بلوغ بحرانی ترین مراحل زندگی به حساب می آید و دوران طوفان و تلاطم است. همه وجود نوجوان دستخوش جریانات سهمگین تحول و تغییر است. عده ای این بحران را وابسته به تغییرات جسمی، روحی و روانی نوجوان می دانند و عده ای اعتقاد دارند که عبور از مرحله بلوغ طبیعی است. آنچه که موجب بحران می شود،‌عدم برقراری ارتباط صحیح و منطقی بزرگترها با نوجوان است. در ...

در جریان رشد انسان دوران حساسی وجود دارد که در شکل گیری شخصیت و زندگی فرد نقش مهمی ایفا می نماید سالهای آغازین کودکی و دوره نوجوانی از این مراحل سرنوشت ساز می‌باشد. شناخت دنیای پر رمز و راز نوجوانی که دوران تحول سریع جسمانی، تحول در رفتار و شخصیت، دوران بازسازی تجربه ها، نظام ارزش ها و بالاخره دوران پی بردن به هویت خویشتن است، از اهمیت والایی برخوردار است نوجوانی دوره ای است از ...

مقدمه نوجوانان وجوانان نقش مهم وتعیین کننده‌ای درساختن جامعه به عهده دارند لذا شناخت ویژگی‌های نوجوانان می‌تواند کمک شایانی به والدین ‚ مربیان ‚ مسئولان درنحوه برخورد‌ انها بکند. یک بررسی دراواخر دهه 50 واوائل دهه شصت در آمریکا نشان دادکه جوانان والدینشان رامهم ترین عامل مؤثر درزندگی خود می‌دانند. درکنار آن ده عامل مؤثر دیگر همچون معلم‚‌مربی ‚‌و… قراردارند دوران نوجوانی یک مرحله ...

مقدمه دوره نوجوانی همزمان است با دوره بلوغ ؛ یکی از بحرانی ترین دوره های زندگی . در دوره بلوغ ، تغییرات گوناگونی در ابعاد شخصیتی نوجوان رخ می دهد که هرکدام به نوعی می تواند بر او اثر بگذارد و حتی گاهی شخصیت او را دگرگون سازد. این نبشتار ، به برخی از این جنبه ها اشاره دارد. اما پیش از ورود به اصل بحث ، توجه به چند نکته لازم است : 1 بحران بلوغ: فرایند بلوغ یکی از بحرانی ترین دوره ...

اهمیت بلوغ: ما ضمن مباحث گذشته به تناسب از اهمیت دوران نوجوانی و طبعاً مسأله بلوغ سخن می آوریم و اینک برای تکمیل آن مباحث و فراهم آوردن مدخل و مقدمه ای برای مباحث بعدی با رعایت اختصار مواردی را عرضه می داریم: شرایط این مرحله: دوران بلوغ را به دلیل اهمیت و نفوذ بخشی و هم از جهت روابط و مراودت با عناوینی نسبتاً گویا به صورت زیر معرفی کرده اند: - دوران انتقال: به دلیل انتقال نوجوان ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول