دانلود تحقیق تاثیر سوء تغذیه بر وضعیت تحصیلی

Word 68 KB 10221 18
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تغذیه مناسب در حفظ سلامتی و موفقیت تحصیلی دانش آموزان نقش چشمگیری دارد .

    پدران ، مادران و اولیا ی مدرسه و نوجوانان عزیز باید بدانند که تغذیه مناسب ، به ویژه در دوران امتحانات ، تاثیر مهمی در موفقیت تحصیلی آنها خواهد داشت .

    امروزه تحقیقات نشان داده اند که تغذیه دوران نوزادی و کودکی بر میزان هوش و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در سالهای بعدی زندگی تاثیر گذار است .

    شیر مادر به علت آنکه اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری دارد ، بر میزان هوش فرد در سالهای بعدی زندگی اثر می گذارد .

    مطالعه ای در فیلیپین نشان داد نوزادانی که مدت طولانی تری با شیر مادر تغذیه شده بودند ، امتیاز هوش بالاتری نسبت به دیگران در سنین 5/8 تا 5/11 سال داشتند .

    در مطالعه دیگر ، کودکان 6 تا 11 سال که تغذیه نا کافی داشتند ، میزان نمرات ریاضی آنها به طور معنی داری کمتر از دیگران بود .

    در مطالعه ای دیگر ، دخترانی که کفایت غذایی ناکافی داشتند در پاسخ به سوالات امتحانی سرعت عمل کمتری داشتند و از هوش کمتری برخوردار بودند .

    مطالعات متعددی نشان داده اند که حذف هر وعده غذایی به ویژه صبحانه ،موجب نرسیدن مقدار کافی مواد غذایی به مغز می شود و عملکرد ذهنی را کاهش می دهد .

    مدارسی که برنامه غذایی در صبح ( وعده صبحانه ) را اجرا کرده بودند ، دانش آموزان با بهره هوشی و عملکرد تحصیلی بالاتر نسبت به دیگر مدارس داشتند .

    نوجوانانی که صبحانه نمی خورند ، در ساعات صبح که حداکثر فعالیت یادگیری در این ساعات است ، احساس خستگی می کنند و توجه و تمرکز آنها کم می شود .

    کودکان و نوجوانان باید هر چهار تا شش ساعت یک بار یک وعده غذایی متناسب و مغذی داشته باشند تا قند خون آنها در حد طبیعی بماند و مغز بتواند با مقدار قند خون طبیعی به فعالیت خود ادامه دهد .

    کودکان و نوجوانانی که بدون خوردن صبحانه در جلسه امتحان شرکت می کنند ، شانس کمتری برای موفقیت در امتحانات دارند.

    مواد مناسب و مغذی برای وعده صبحانه کودکان و نوجوانان شامل شیر ، ساندویچ نان و پنیر و عسل ، میوه ها یا آبمیوه های طبیعی است .

    در بعضی از روزهای هفته ، از خوراک عدسی ، تخم مرغ و سویا نیز باید استفاده شود .

    بهتر است از نانهای سنگک ، تافتون و بربری ، که سبوس دار هستند ، برای وعده صبحانه یا دیگر وعده ها استفاده شود .

    میان وعده های مناسب برای نوجوانان عبارتند از : ساندویچ نان و پنیر ، خرما ، بیسکویت های تهیه شده از آرد کامل گندم ، انواع میوه ها و خشکبار ( میوه های خشک و آجیل ) که مواد مغذی لازم مانند آهن ، روی و انواع ویتامینهای b و cدر آنها وجود دارد ، برای عملکرد مغز لازم هستند .

    مواد غذایی مانند چیپس ، پفک ، بیسکویت های کرمدار ، شکلاتها و شیرینی ها و کلوچه ها ، که بخش عمده آن را چربی و مواد قندی ساده تشکیل می دهند ، حاوی انرژی بالا و مواد مغذی کمی هستند .

    انتخاب این میان وعده ها باعث حس سیری کاذب می شود ، بدون آنکه نیازهای تغذیه ای را تامین کند .

    در ضمن ، چنانچه این میان وعده ها در زمانهای نامناسب در طی روز مصرف شوند ، علاقه بر آنکه اشتهای کودکان و نوجوانان را برای خوردن وعده های اصلی از بین می برند ، به مرور زمان باعث ایجاد کمبودهای تغذیه ای در آنها می شوند .

    همچنین ، به دلیل داشتن انرژی زیاد سبب تجمع انرژی در بدن و به دنبال آن بروز مشکل اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان می شوند اثرات سو تغذیه بر آموزش و پرورش کودکان دانش آموزانی که از گرسنگی رنج می برند معمولا در درس حساب و ریاضیات نمرات کمتری کسب می کنند.

    گرسنگی موقت موجب اختلا ل در درک مطلب می گردد.

    هنگامی که سابقه سو»تغذیه با نخوردن صبحانه توام باشد اثر آن بر فعالیت های ذهنی بسیار عمیق تر و به صورت حواس پرتی و بی توجهی به محرک های طبیعی و رفتارهای کنش پذیری در کودک منتهی می شود.

    غذا و تغذیه همواره به عنوان دو موضوع مهم زندگی بشر از ابتدا تاکنون بوده است زیرا ادامه حیات و انجام فعالیت بدون غذا وتغذیه ممکن نیست.

    علی رغم پیشرفت تکنولوژی و تمدن بشری گرسنگی و سو» تغذیه دو نقطه تاریک و لکه ننگ بر تارک حیات بشر است.

    هنوز هر روز هزاران کودک به دلیل سو» تغذیه فقر و بیماری جان خود را از دست می دهند در حالی که ابزار و دانش کافی برای حفاظت از حیات و کاستن چشمگیر رنج فقر و مرگ کودکان وجود دارد.

    سو» تغذیه موجب توقف رشد فکری و ذهنی کودکان می گردد.

    کودکانی که دارای فقر پروتئین- انرژی هستند از نظر میکروبیولوژیک دارای استرس و اضطراب زیستی و اجتماعی بوده و در عملکردشان ضعیف و بی دقت و کمتر خودکار و خودجوش هستند.

    کودکان ضعیف در مشارکت و فعالیت های مدرسه کمتر نقش دارند.

    عفونت های انگلی تغییرات وخیم بیوشیمیایی و ایمنولوژیکی و تغییرات ساختمانی در اعضایی مثل روده، کبد و کلیه ایجاد می کند.

    این عفونت ها سبب سو» تغذیه گردیده و در نتیجه از قابلیت های جسمی و روانی دانشآموزان می کاهد و در نتیجه این عفونت ها درصد قابل توجهی از روزهای مدرسه را غایب هستند که این امر موجب افت تحصیلی می گردد.

    بعضی از کمبودهای غذایی مثل کمبود ید و فسفر مستقیما سبب عقب ماندگی ذهنی کودکان می شود.

    اصولا رشد مغزی در سنین ۷ الی ۱۰ سالگی صورت می گیرد و با ویتامین A ارتباط دارد.

    کمبود این ویتامین سبب بی توجهی و بی دقتی دانشآموزان در کلا س درس گردیده و پیشرفت درسی و انجام مشق شب را با مشکل رو به رو می کند.

    دانش آموزانی که از گرسنگی رنج می برند معمولا در درس حساب و ریاضیات نمرات کمتری کسب می کنند.

    کمبود آهن بر کارایی آموزشی تاثیر مستقیم و منفی دارد.

    کودکانی که دچار کمبود آهن هستند از لحاظ چابکی، توجه و تمرکز رغبت به درس و فعالیت های فکری و ذهنی عقب هستند.

    آنان حساس، زودرنج، کج خلق و آسیب پذیرند و تمایل کمتری بر فعالیت و تحرک دارند.

    فشار کمبود غذا جسم آدمی را به مصالحه هایی وادار می کند که بتواند خود را سرپا نگه دارد.

    اکثر این مصالحه ها غیرقابل رویتند.

    کم کاری، خستگی، تنبلی و کاهش قدرت تفکر نشانه های ظاهری کمبود غذا و سو»تغذیه است.

    افرادی که به کم غذایی دچارند به جای آن که راه بروند و بازی کنند بیشتر ترجیح می دهند که بایستند و نشستن را بر ایستادن ترجیح می دهند و به جای آن که بنشینند دراز می کشند زیرا برای جبران کمبود مواد غذایی میزان سوخت و ساز بدن کاهش می پذیرد، فشار خون کاهش می یابد، بدن از اندوخته های چربی وام می گیرید و چربی ماهیچه ها نقصان می یابد و استخوان دفرمه می شود و رشد و حرکت متوقف می شود.

    بیماری ها و عفونت ها بروز می کند و مرگ و میر افزایش می یابد.

    دانش آموزی که صبحانه نخورده باشد قند خونش پایین می آید و انرژی فرد برای یادگیری کم می شود و قدرت حل مسائل فکری مثل ریاضی و حساب در او به شدت کاهش می یابد، در اواخر ساعات مدرسه کسل است، حوصله نشستن در کلا س و گوش دادن به درس را ندارد لذا باید گفت آموزش و پرورش کودک از صبحانه شروع می شود نه از زنگ مدرسه.

    باید تغییری در درک ما از سو»تغذیه و گرسنگی به وجود آید.

    کمبود وزن قابل رویت است در حالی که سو»تغذیه از نوع کمبود در ریزمغذی ها و گرسنگی پنهان اصولا به حساب نمیآید چون به آسانی قابل رویت نیست.

    لذا باید این تصور که سو» تغذیه مساله ای صرفا مربوط به کمبود غذاست از اذهان بیرون رود.

    امروزه بسیاری از خوراکی ها به گونه ای تهیه می شود که به خاطر آماده بودن شکل ظاهری یا طعم آن مورد علا قه خانواده یا کودکان است اما نه تنها خاصیت غذایی فراوان ندارد بلکه کم ارزش بوده و در بسیاری از موارد می تواند منشا بیماری هایی برای آنان باشد.

    مادر آگاه با تنظیم برنامه غذایی صحیح و با تهیه مواد خوراکی اصلی مورد نیاز رشد کودک خود و ایجاد عادات مناسب در آنان خاطره خوبی از تغذیه و غذا را در ذهن کودکان به جای می گذارد.

    مصرف بعضی از تنقلا ت تبلیغ شده که دارای مواد معطر، رنگ های مصنوعی و افزودنی ها (نگهدارنده ها) و قند وشکر زیادی است در بروز فعالیت بیش از حد، شلوغی بچه ها و ایجاد اختلا لا ت رفتاری نزد آن ها نقش داشته است.

    این در حالی است که به دلیل رشد سریع و بلوغ کار فکری، انجام ورزش و نرمش و تحرک زیاد در مدرسه باید درتهیه و تامین غذا و آموزش اصول تغذیه بیشتر دقت شود.

    اثرات سو تغذیه بر آموزش و پرورش کودکان دانش آموزانی که از گرسنگی رنج می برند معمولا در درس حساب و ریاضیات نمرات کمتری کسب می کنند.

    هنگامی که سابقه سو»تغذیه با نخوردن صبحانه توام باشد اثر آن بر فعالیت های ذهنی بسیار عمیق تر و به صورت حواس پرتی و بی توجهی به محرک های طبیعی و رفتارهای کنش پذیری در کودک منتهی می شود.غذا و تغذیه همواره به عنوان دو موضوع مهم زندگی بشر از ابتدا تاکنون بوده است زیرا ادامه حیات و انجام فعالیت بدون غذا وتغذیه ممکن نیست.

    این در حالی است که به دلیل رشد سریع و بلوغ کار فکری، انجام ورزش و نرمش و تحرک زیاد در مدرسه باید درتهیه و تامین غذا و آموزش اصول تغذیه بیشتر دقت شود.غذا و تغذیه همواره به عنوان دو موضوع مهم زندگی بشر از ابتدا تاکنون بوده است زیرا ادامه حیات و انجام فعالیت بدون غذا وتغذیه ممکن نیست.

    سوء تغذیه و تاثیر آن بر یادگیری در دانش آموزان : دانش آموزان که ما در مدرسه با آنان روبرو می شویم از دوران نوزادی و کودکی گذر کرده اند و از نظر وضعیت تغذیه ای یکی از مهمترین دوران زندگی خود را پشت سر می‌گذارند.دوران جنینی و سال اول تولد مهمترنی دوران رشد یک کودک است و رسیدن مواد مغذی اعم از پروتئین ، انرژی و ریزمغذیها نقش بسیار مهم و اساسی در رشد او تا قبل از مدرسه داشته است.

    عوارض بعضی از این کمبود ها اگر کودک با آن روبرو شده باشد در سنین مدرسه غیر قابل جبران است.

    عمده ترین مشکلات تغذیه ای کشور سوء تغذیه ناشی از کمی دریافت پروتئین و انرژی PEM ، کمبود ید، کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن می باشد.

    کمبود ویتامین A و سایر کمبودها شامل کمبود و یتامین های گروه B مثل ویتامینB2 و کمبود ویتامین D نیز در کودکان گزارش شده است.

    تفاوت نیاز در دختران و پسران خصوصا در دوران بلوغ به دلیل تفاوت سن بلوغ وجود دارد و بعد از آن نیاز به ید و آهن در دختران زیادتر است.

    شیوع گواتر ناشی از کمبود ید در سنین کودکی در هر دو جنس شبیه است ولی بعد از بلوغ تعادل هورمونها در پسران به گونه ای است که رشد غده تیروئید در اثر کمبود ید در آنان متوقف می شود.

    ولی در دختران نیاز همچنان تا دوران بارداری وجود دارد.

    به همین دلیل بعد از دوران بلوغ گواتر در زنان 5 تا 6 برابر بیشتر از مردان است.

    شیوع کمبود آهن و کم خونی فقر آهن نیز در دختران پس از بلوغ به دلیل خونریزی ماهانه افزایش می یابد، سایر کمبود ها مانند کلسیم و ویتامین D نیز در دوران کودکی و نوجوانی بطور یکسان بر هر دو جنس اثر می گذارد، ولی نهایتا زنان بیشتر در معرض خطر کمبود کلسیم و ویتامین D قرار می گیرند.

    بنابراین در دوره کودکی و در دوران تحصیل اگر چه تغذیه صحیح در هر دو جنس اهمیت دارد، ولی زنان بخاطر اینکه بایستی از ذخایر بدن خود در دوران بارداری و شیر دهی استفاده کنند آسیب پذیر بوده و نیاز به توجه ویژه دارند.

    سوء تغذیه در دختر بچه ها در حقیقت نسل را در معرض خطر قرار می دهد.

    زنان کوتاه قد معمولا دارای لگنی کوچک هستند و در زمان بارداری جنین آنها نمی توانند رشد بالقوه خود را داشته باشند ، بنا بر این احتمال به دنیا آمدن پسر یا دختری با وزن کم ( کمتر از 2500 گرم ) وجوددارد.

    تحقیقات نشان داده است که مادران کم وزن با جثه کوچک کودکان کوتاهتر با سر کوچکتر بدنیا می آورند.

    نوزادی که ثمره‌ی یک مادر مبتلا به سوء تغذیه است در دوران تحصیل نمی تواند کفایت لازم را برای یادگیری داشته باشد .

    وقتی در مدرسه به اینگونه کودکان برخورد می کنیم با شناسایی عمق مشکل است که می توانیم به آنها و نسل آینده کمک کنیم .

    اگر ریشه مشکل را بدانیم بی‌جهت کودکان را به دلیل آنکه یاد نمی گیرند و توانائی انجام بعضی از تکالیف را ندارند، به باد انتقاد نمی گیریم، آنها را سرزنش نمی کنیم و گناه آنچه را که مسئول آن نیستند به پای آنها نمی نویسیم.

    فرض کنید کودکی را که به دلیل ناتوانی های تحصیلی شدیدا مورد مؤاخذه قرار می دهند بشناسید و به گذشته او برگردید.

    اگر این کودک نوزادی بوده است که به دلیل گفته شده کم وزن بدنیا آمده، به یاد داشته باشید که او با گذر از چه مشکلاتی کوله بار زندگی را بدوش کشیده است.

    - شانس مرگ او تا 28 روز پس از تولد 40 مرتبه بیشتر از نوزادانی بوده که با وزن طبیعی بدنیا آمده اند.

    - وقتی به سن یکسالگی رسیده است 5 برابر بیشتر از نوزادان سالم خطر مرگ را پشت سر گذاشته است.

    - او زنده مانده است ولی ممکن است با اختلالاتی در تکلم، تکامل و نمو سیستم عصبی، ضعف قوه‌ی بینایی، کاهش فراگیریهای اکتسابی و کری سر کلاس نشسته باشد.

    - او بیشتر از دیگران به عفونت های تنفسی، گوارشی و سایر بیماریها مبتلا می شود و همیشه رنجور است و از بیماری رنج می کشد.

    - شانس ابتلا او در بزرگسالی نیز به بیماریهایی نظیر دیابت، فشار خون، بیماریها قلبی بیشتر از نوزادان سالمی است که به دوران بزرگسالی رسیده اند.

    اگر اولیای مدرسه و والدین او بدانند زندگی چه دشواریهایی را به دلیل گناه ناکرده به وی تحمیل کرده است هرگز بخود اجازه نمی دهند با شیوه های متفاوت از او بخواهند چیزی بشود که نمی تواند.

    تحقیقاتی که در بنگلادش در این زمینه صورت گرفته است نشان داده که دختران کم وزن و کوتاه قد ( مادران مبتلا به سوء تغذیه ) فرزندانی کوتاهتر بدنیا آورده اند.

    این امر در بین سالهای 1937 تا 1982 باعث شده است که قد پسران روستایی بنگلادش در یک دوران 45 ساله 12 سانتی متر کوتاهتر شود .

    یکی از دلایل، عادات جاری و سنتی است که معمولا زنان دیرتر از مردان سر سفره می نشیند و غذای کمتری دریافت می کنند این تبعیض تغذیه ای باعث کوتاه قدی و سوء تغذیه دختر بچه ها می گردد.

    دختران جوان مبتلا به سوء تغذیه که زود ازدواج می کنند و بچه دار می شوند نمی توانند کودکان با وزن طبیعی بدنیا آورند.دوران جنینی و سال اول تولد مهمترنی دوران رشد یک کودک است و رسیدن مواد مغذی اعم از پروتئین ، انرژی و ریزمغذیها نقش بسیار مهم و اساسی در رشد او تا قبل از مدرسه داشته است.

    دختران جوان مبتلا به سوء تغذیه که زود ازدواج می کنند و بچه دار می شوند نمی توانند کودکان با وزن طبیعی بدنیا آورند.در بررسی کشوری سوء تغذیه در سال 1377 که توسط اداره‌ی بهبود و تغذیه جامع وزارت بهداشت انجام شده نشان داده است که وزن در حدود 11 درصد از کودکان زیر 5 سال ( از هر 9 نفر کودک یک نفر) کمتر از مقداری است که سن آنها ایجاب می کند.شیوع کم وزنی در استان سیستان و بلوچستان از سایر استانها بیشتر ( از هر 4 کودک یک نفر ) و در مناطق روستایی شیوع کم وزنی بطور معنی داری بیشتر از مناطق شهری است.

    کوتاه قدی تغذیه ای که حاکی از سوء تغذیه مزمن و طولانی است در 15 درصد کودکان کشور ( از هر 7 کودک یک نفر) بشکل متوسط و شدید وجود دارد.

    شیوع کوتاه قدی تغذیه ای نیز در استان سیستان و بلوچستان بالاتر از سایر استانها است.

    این مشکل در مناطق روستایی از شدت بیشتری برخوردار است ( دو برابر مناطق شهری ) این‌ها کودکانی هستند که قد و وزن مناسب برای سن خود ندارند .

    معمولا مردم وقتی لغت سوء تغذیه را می شنوند کودکانی را با چهره‌ی بسیار نحیف ، شکمی بر آمده و پوست بر استخوان کشیده بخاطر می آورند که تصویر آنها را در رسانه ها دیده اند ، سوء تغذیه شدید نهایتا همین فاجعه را به کودکان تحمیل می کند، ولی سوء تغذیه از نظر شدت انواع مختلفی دارد.

    ممکن است کودک دچار سوء تغذیه خفیف یا متوسط باشد یعنی وزن مناسب با سن خود را نداشته باشد یا به دلیل کم غذایی در طولانی مدت دچار کوتاهی قد شده باشد.شیوع کم وزنی در استان سیستان و بلوچستان از سایر استانها بیشتر ( از هر 4 کودک یک نفر ) و در مناطق روستایی شیوع کم وزنی بطور معنی داری بیشتر از مناطق شهری است.

    ممکن است کودک دچار سوء تغذیه خفیف یا متوسط باشد یعنی وزن مناسب با سن خود را نداشته باشد یا به دلیل کم غذایی در طولانی مدت دچار کوتاهی قد شده باشد.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

"سوء تغذيه و تأثير آن بر يادگيري در دانش آموزان" دانش آموزاني که ما در مدرسه با آنان روبه رو مي شويم از دوران نوزادي و کودکي گذر کرده اند و از نظر وضعيت تغذيه اي يکي از مهم ترين دوران زندگي خود را پشت سرگذاشته اند . دوران جنيني و سال اول ت

نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهمترین عامل بقای زندگی و طول عمر می باشد.احتیاج به غذا دائمی است و ارگانیسم را مجبور میکند تا برای بدست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند. تغذیه صحیح و متعادل نه تنها پدیده رشد را میسر می سازد و به تندرستی و طول عمر می انجامد،بلکه با تاثیر بر روی اعصاب و روان سبب رشد فکری و نمو نیروهای روانی می گردد. تر کیب شیمیائی غذای ...

نياز انسان به غذا يکي از احتياجات ذاتي يا فيزيولوژيک است که مهمترين عامل بقاي زندگي و طول عمر مي باشد.احتياج به غذا دائمي است و ارگانيسم را مجبور ميکند تا براي بدست آوردن غذا و رفع گرسنگي کوشش کند. تغذيه صحيح و متعادل نه تنها پديده رشد را ميسر مي

نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهمترین عامل بقای زندگی و طول عمر می باشد.احتیاج به غذا دائمی است و ارگانیسم را مجبور میکند تا برای بدست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند. تغذیه صحیح و متعادل نه تنها پدیده رشد را میسر می سازد و به تندرستی و طول عمر می انجامد،بلکه با تاثیر بر روی اعصاب و روان سبب رشد فکری و نمو نیروهای روانی می گردد. تر کیب شیمیائی غذای ...

مقدمه هر موجود زنده برای رشد و ادامه زندگی و انجام اعمال حیاتی لازم، احتیاج به جذب مرتب موادی بنام غذا دارد، غذایی کع انسان مصرف می کند باید از موادی مانند چربی، لگوسید، پروتئین ، ویتامین و آب تشکیل شده باشد. از غذاهایی که روزانه مصرف می کنیم انرژی بدست می آید .بطور معمول 50 تا 60 درصد انرژی از کربوهیدرات ها 15 درصد از پروتئین ها و 35 تا 45 درصد از چربی ها تأمین می گردد. تغذیه ...

تغذیه نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهمترین عامل بقای زندگی و طول عمر می باشد.احتیاج به غذا دائمی است و ارگانیسم را مجبور میکند تا برای بدست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند. تغذیه صحیح و متعادل نه تنها پدیده رشد را میسر می سازد و به تندرستی و طول عمر می انجامد،بلکه با تاثیر بر روی اعصاب و روان سبب رشد فکری و نمو نیروهای روانی می گردد تر کیب شیمیائی ...

تأسیس سالن ورزشی محل اجرای طرح : قابل اجرا در کلیه مناطق شهری کشور سرمایه گزاری کل : 6/264 دوره بازگشت سرمایه: اشتغال زایی : 8 نفر مقدمه : در دنیای امروز بیماری ایدز ، مصرف دخانیات و نبود تحرک و ورزش و سوءتغذیه سلامتی بشر را تهدید می کند . بدون شک می توان گفت اگر ورزش در زندگی ما نقش و اهمیت خود را پیدا کند و برای آن برنامه ای داشته باشیم این عارضه های ناخوشایند از بین می روند و ...

الف) اهمیت تغذیه صحیح: آنچه که حاصل قرنها تجربه و پژوهش است مبین این نکته است که در کمبودهای عوامل غذائی زمینه پیدایش بسیاری از بیماریها و نیز افزایش میزان مرگ و میر ناشی از امراض عفونی و غیر آن فراهم می گردد و جالب توجه اینکه بیماریهایی که در زمینه کمبودهای تغذیه أی با انسانها دست به گریبان می شوند خود موجبات سوءتغذیه های شدیدتر و به نتیجه فراهم شدن زمینه ایجاد بیماریهای ...

خلاصه: آخرین بررسی کشوری که توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت سلامت در سال 1377 انجام شده است (ANIS) نشان می دهد که 4/15، 9/10 و 9/4 درصد کودکان زیر 5 سال کشورمان به ترتیب دچار کوتاه قدی، کم وزنی و لاغری متوسط و شدید می باشند. در جهان براساس آخرین گزارش ها 183 میلیون کودک زیر 5 سال دچار کم وزنی متوسط و شدید، 226 میلیون کودک دچار کوتاه قدی متوسط و شدید و 67 میلیون کودک دچار ...

« خلاصه» غذا نیاز انسان را به ماده و انرژی تأمین می کند ماده برای ساختن بافتهای جدید و رشد بدن لازم است و به این علت تغذیه مقوله بسیار مهمی است مخصوصاً در نوجوانان که هم در سن رشد هستند و هم دارای فعالیت بسیار زیاد. غذاها شامل موارد زیر است: 1- هیدراتهای کربن 2- چربی ها 3- پروتئین 4- مواد معدنی و ویتامین ها و آب هیدارت های کربن انرژی زا هستند و مقدار آنها در غذاهای مختلف متفاوت ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول