دانلود مقاله زنان مدیر چرا کم هستند

Word 72 KB 10805 26
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه

    سپاس و ستایش خدای یکتایی را سزد که جهان ، جملگی به اراده او هست گردید و به هنر بی نظیر او به زینت های بسیار آراسته گشت . نقاش زبر دست ، طبیعت را بر دو زمره زن و مرد بیافرید تا در کار زار زندگی یار و غمخوار همدگر باشند و در پیمودن راه کمال مکمل یکدیگر . خانه خاموش قلب این دو را به اتش مهر و محبت میان هم روشن و نورانی ساخت و انس و الفت این دو مایه بقاء نسل و تداوم حیات گردید .

    زن و مرد هر از یک گوهر افریده شدند و در نظام هستی هر دو یک مسیر را می پویند و یک مقصد را می جویند . لیک برای انکه راه پر فراز و نشیب را کاروانیان اسان تر طی کنند و امور سفر به نحوی موثرتر انجام پذیرد ، هر کدام به گونه ای بار مسئوولیت را به دوش کشیده و هر کدام وظایفی معین را عهده دار گشته اند . دستهای مهربان افرینش نیز تن و روان این دو را به گونه ای تراشیده که در این مسیر مقدر برای انجام وظایف خود به نیکی مهیا باشند و همپا و همدل یکدیگر به سوی شاهد مقصود پیش بروند .

    بر این اساس زن و مرد در عین حال که از آفرینشی یکسان برخوردارند و فضیلت و شرافت آنها در نظام هستی و نزد خداوند برابر است ، هر کدام مختصات روحی و جسمی ویژه ای نیز برای خود یافته اند که انها را برای ایفاء نقش خود در طبیعت تواناتر می سازد .

    تفاوت میان زن و مرد در اجتماع نیز از همین ویژگی های روحی و جسمی ایشان نشأت می گیرد . زن و مرد در اجتماعی نقش های گوناگونی را می توانند بر عهده گیرند ، لیک حضور آنها در پست های مختلف به توانایی و قابلیت های ذاتی این دو وابسته است . توانایی های جسمی ، ذهنی و عاطفی هر کدام موجب می شود که در برخی جایگاه های اجتماعی و برخی مشاغل حضور بیشتر و موفق تری داشته باشند و در برخی دیگر حضوری کم رنگ تر و کم جلوه تر . از جمله حساس ترین و مهم ترین جایگاه های اجتماعی که نابرابری حضور زن و مرد در ان به گونه ای چشمگیر خود نمای می کند پست های مدیریتی است .

    بحث نابرابری حضور این دو و سنگین تر بودن کفه ترازو به نفع مردان در پست های مدیریتی آن چنان واضح و مبرهن است که نگارنده نیازی به ارائه امار و ارقام برای اثبات ان نمی بیند . شاید بسیاری از ما ان گاه که واژه مدیریت را بشنویم بی درنگ مردی میانسال با موهای جو گندمی و عینک ظریف و کت و شلوار اتو کشیده را در ذهن بیاوریم که خونسرد و متین به نظر می رسد و آرام و شمرده صحبت می کند و ... شاید ان گاه که برای ملاقات با یک مدیر در اتاق انتظار به سر می بریم هیچ کدام این تصور را نداشته باشیم که لحظاتی دیگر با یک خانم روبرو خواهیم شد . گویا ذهن ما عادت کرده تنها مردان را به عنوان مدیر در بخش های مختلف سازمانی بشناسد و مرد بودن مدیرها برای ذهن ما به نوعی شرطی شده است .

    آنچه در این نوشتار سعی داریم بدان بپردازیم دلایل موثر در این نابرابری است . اینکه چه عواملی سبب می شود تا خانمها که نیمی از جامعه بشری را تشکیل می دهند سهمی بسیار کمتر از 50 % در جایگاه های مدیریتی را به خود اختصاص دهند و در ادامه نیز اشاره ای خواهیم داشت که این عدم مساوات میان خانمها و آقایان در مدیریت چه پیامدهای مثبت و منفی را در پی دارد .

     

    چند جمله راجع به مدیریت

     

    نخست به این مهم باید بپردازیم که در این نوشتار منظور از مدیریت چیست؟ مدیریت در لغت به معنای گردانندگی است و انچه امروزه از این واژه مستفاد
    می گردد پیش بردن عوامل در راستای مورد نظر می باشد .

    به عبارت کلی تر مدیریت یعنی توانایی رسیدن به هدف . آمال و ارزوهای انسان نامتناهی است . لیک منابع و امکاناتی که در جعان در اختیار اوست محدود می باشد . مدیریت به انسان این توانایی را می دهد که به خواسته ها و تمنیات خود در چارچوبی معقول جامه عمل بپوشاند . مدیر فردی است که با بهره گرفتن از امکانات محدود اهداف عالی خود را محقق می سازد .

    هر کدام از ما در زندگی شخصی و خصوصی برای خود مدیرانی هستیم و ماحصل زندگی ما نتیجه مدیریت ماست .

    انچه موضوع بحث ماست مدیریت در سطح کلان جامعه است . جوامع بشری به حسب نیازهای خود سازمان ها ، ارگان ها و نهادهای دولتی و خصوصی کوچک و بزرگ را بنیان نهاده اند و برای تامین حقوق مختلف خود به انها متکی هستند .

    اهداف یک جامعه و خواسته های کلی مردم از طریق این نهادها و سازمان ها پیگیری و محقق می شود . نقش این سازمان ها در پیشبرد جوامع حساس و تعیین کننده است . به دیگر سخن سرنوشت یک جامعه در دست افرادی است که در سطوح عالی اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی بر مسندهای مدیریتی تکیه دارند و جهت دهنده و هدایت کننده اصلی جامعه برای توسعه و پیشرفت همین افراد می باشند .

    اینجا همان جایی است که می توان ریشه های پیشرفت یا عقب ماندگی هر جامعه را در بخش های مختلف در ان جستجو نمود و همان جایی است که بیشتر در حیطه آقایان است و خانمها در آن هم به لحاظ تعداد و هم به لحاظ اهمیت و تاثیر گذاری حضور بسیار کمتری دارند .

     

     

    دلایل کمتر ظاهر شدن بانوان در مشاغل مدیریتی

    حضور کمتر زنان در پست های مدیریتی امری فراتر از قوانین داخلی کشورهاست و به منطق جغرافیایی یا نوع حکومتی خاص محدود نمی شود . گویا حضور کمتر زنان در مدیریت به صورت یک قانون نانوشته در جوامع گوناگون با خصوصیات فرهنگی ، مذهبی و ایدئولوژیکی مختلف به چشم می خورد .

    البته به صورت نمونه ای زنان را در سطوح مدیریتی عالی و حتی در عالی ترین درجات ان می توان یافت ، در برخی کشورها زنان مقام سلطنت را دارا هستند (الیزابت دوم ملکه انگلستان ، ماریتوان چهارم ملکه هلند ) در برخی دیگر به نخست وزیری می رسند ( آنجلا مرکل نخست وزیر آلمان ، مارگارت تاچر نخست وزیر انگلستان ، تانسون چیللر نخست وزیر ترکیه و بی نظیر بوتو نخست وزیر ترکیه و سیتاوهید نخست وزیر اندونزی ) و یا به عنوان وزراء دولت صندلی های کابینه را به خود اختصاص می دهند ( مادلین البرایت و کاندولیزارایس وزراء خارجه امریکا) و یا با کسب آراء عمومی بر کرسی های پارلمان و مجالس مختلف تکیه می زنند (رئیس مجلس سنای امریکا ) و بسیاری از پست های مهم و تعیین کننده در معادلات ملی و بین المللی را در سطح جهان در اختیار می گیرند .

    اما با همه این تفاسیر باز هم حضور زنان در پست های مدیریتی چه به لحاظ کمی و چه به لحاط اهمیت و تاثیر گذاری در مقایسه با مردان کمتر است . حتی در جوامع غربی امروزی که با نهادینه شدن مدرنیسم در ان سعی می شود برای احراز پستها و مشاغل گوناگون تبعیض و تفاوتی میان دو جنس قائل نشوند باز هم زنان کمتر از مردان عهده دار امور مدیریتی در سطوح کلان هستند .

    پدیده نابرابر حضور زنان و مردان در مدیریت اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی جوامع همانند هر معلول دیگری دارای علت های طولی و عرضی متعددی است . عوامل مختلفی که سبب می شوند مردان در به دست گرفتن و حفظ پست های مدیریتی گوی سبقت را بربایند و خانمها در این عرصه عقب بمانند را می توان از چند منظر مورد بررسی قرار داد . نگارنده عواملی را که از اهمیت بیشتری برخوردار می داند به سه گروه تقسیم کرده و در هر گروه به چند علت شاخص می پردازد :

    الف – تفاوتهای ذهنی :

    1- اصالت قدرت

    2- تمرکز روی یک هدف

    3- اعتماد به نفس

    4- تفکر انتزاعی

    5- عطوفت طبع

     

    ب – تفاوتهای جسمانی :

    6- قدرت جسمانی

    7- فیزیولوژی زنانه

    پ – هنجارهای اجتماعی و تاریخی:

    8- آداب اجتماعی

    9- پیشینه تاریخی

     

    یاد اور می شود که انچه در ادامه به عنوان عوامل موثر در به دست اوردن پست های مدیرتی معرفی شده و تفاوتهایی که میان زن و مرد مورد توجه قرار گرفته در کلیات می باشد . به عنوان مثال اگر گفته می شود مردها به لحاظ جسمانی درشت تر و قوی تر از خانمها هستند منظور جامعه کلی مردان است که با جامعه عمومی زنان مقایسه گردیده بی شک مردانی هم هستند که از نظر جسمانی ریز نقش و ضعیف اند و نیز زنانی هستند که از قدرت بدنی و امادگی فیزیکی بالایی برخوردارند. منظور سخن مقایسه کلی میان دو گروه زنان و مردان است و از مقایسه جزیی و پرداختن به موارد استثنا که در این مبحث کاربردی ندارد اجتناب شده است .

     

    الف – تفاوت های ذهنی

    نوزاد انسان به واسطه مذکر یا مونث بودن خصوصیات ذهنی ویژه ای پیدا می کند . اطلاعات ژنتیکی جنس مذکر ، اندام جنسی و هیکل مردانه و به موازات ان فرایند اموزش و اجتماعی شدن موجب می شود که نوزاد پسر به تدریج صاحب تفکر، 

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    - روان شناسی پزشکی – مک هیلگارت 1994

    - مقاله آزاد – دکتر نیک منش

    - مردان مریخی زنان ونوسی – جان گری

در سالهای اخیر از اهمیت آموزش به عنوان سرمایه گذاریهای لازم برای توسعه اقتصادی کاسته نشده است. بدون آموزش، توسعه در مفهوم واقعی کلمه ممکن نیست تنها آموزش است که می تواند مهارتهای لازم برای رسیدن به رشد پایدار اقتصادی و افزایش کیفیت زندگی را ایجاد کند. اکنون نیز این اظهارنظر، ورود به دهه 90، همانند آنچه که در اوایل دهه 60 بوده است صحیح می باشد. کنفرانس جهانی آموزش که در سال 1990، ...

«مقدمه» «رهایی کامل از تنیدگی، مرگ است» هانس سلیه آیا تنیدگی یا استرس «بیماری جدید تمدن» است؟ انتشار بیش از صد هزار مقاله و کتاب در سالهای اخیر در قلمرو تنیدگی، ما را بر آن داشت تا چنین پرسشی را مطرح کنیم. غنای معنایی این مفهوم که در محدوده فلز شناسی، روانشناسی، روانپزشکی، عصب- فیزیولوژی، عصب- شیمیایی، همه گیری شناسی، روان جامعه شناسی، روان تحلیل گری، روان- تنی و جز آن قرار ...

چکیده در سراسر جهان زنان به عنوان رکن اساسی واحدهای تولیدی، همواره مطرح بوده‌اند و ساختار اقتصادی خانواده بدون حضور آنها، پایداری نخواهد داشت. آنان با تولید بین 60 تا 80 درصد محصولات غذایی در اکثر کشورهای در حال توسعه، بار مسئولیت تولید نیمی از مواد غذایی در سطح جهان را به دوش می‌کشند. بنابراین زنان روستایی نقش کلیدی، به خصوص در مواقع بحرانی و در تضمین سلامت و امنیت غذایی ایفا ...

ارتقاء سطح حفاظت از حیات وحش که عمدتاً گونه های بارز و مشخص را در بر می گیرد،به سطوح تنوع زیستی که همه زیستمندان زیستگاهها را در بر می گیرد،تحولی اساسی در بینش زیست محیطی جامعه جهانی به شمار می آید. ارتقاء سطح حفاظت از حیات وحش که عمدتاً گونه های بارز و مشخص را در بر می گیرد،به سطوح تنوع زیستی که همه زیستمندان زیستگاهها را در بر می گیرد،تحولی اساسی در بینش زیست محیطی جامعه جهانی ...

کارآفرینی زنان از منظر تعلیم و تربیت چکیده اشتغال زنان ایرانی در سالهای اخیر به دلایل مختلف حساسیت ویژه‌ای پیدا کرده است. از سوی دیگر مشکلات اشتغال که به صورت عام در کشور ایران وجود دارد ، در مورد زنان حادتر می‌شود و مسئله اشتغال زنان را در آینده نه چندان دور با بحران مواجه خواهد ساخت. علیرغم اینکه زنان ایرانی مطابق تحقیقات انجام شده بیشتر تمایل به مشاغل دولتی دارند ولی وضعیت ...

مقدمه : باید از دگم گرایی ها در اندیشه فلسفی دوری کرد. برای بشر بنیادی تر از بررسی حقیقت جستجوی ارزش آن بوده است و متافیزیسین ها همگی به دنبال ارزش گذاری مفاهیم متضاد بوده اند،کسانی که به شهود دلایل منطقی را متصل می کنند راه به خطا رفته اند،بشر به دلیل خواست ” قدرت ” به دنبال شناخت است نه به دلیل تشنگی عقل ناب نمی توان از همساز با طبیعت بودن یک اصل اخلاقی برای خود ساخت. زیرا ...

مقدمه مطالعه برنامه‌ ها, استراتژی‌ ها, سیاست‌ ها و راهکارهای مختلف توسعه (در سطوح مختلف) همراه با بررسی تجربه عملی کشورهای مختلف در زمینه توسعه روستایی و توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی در روستاها, درس‌ها و نکات کلیدی بسیار مهمی را پیش روی ما گذاشته است. اگرچه الزاماً نمی‌توان عیناً از این تجربیات و رویکردها استفاده نمود اما توجه به آن‌ها و ”یادگیریِ“ درست نکات, باعث روشن‌شدن فضای ...

مقدمه باسلام: خوشحالم که توانستم جامعترین پایگاه اطلاع رسانی دینی در مورد احکام ومباحث ازدواج موقت را در این مجموعه فراهم نمایم وگامی در جهت فرهنگ سازی واحیای این سنت فراموش شده وارزشمند اسلامی بردارم و البته ترویج ازدواج موقت به معنی تضعیف وتنزیل جایگاه ازدواج دائم نیست چون هر یک از این دو، قداست وجایگاه وضرورت خاص خود را دارند که باید به عنوان مکمل یکدیگر و توامان در جامعه ...

شرح بیماری استرس عبارت است از واکنشهای فیزیکی ، ذهنی و عاطفی که در نتیجه تغییرات و نیازهای زندگی فرد، تجربه می شوند . تغییرات می توانند بزرگ یا کوچک باشد استرس مثبت می تواند یک انگیزش دهنده باشد در حالی که استرس منفی می تواند در زنان این تغییرات و نیازها ، فرد را شکست دهد . علایم شایع فیزیکی: گرفتگی عضلاتی سردرد ، درد قفسه سینه ، ناراحتی معده ، اسهال یا پیوست ، افزایش ضربان قلب، ...

مقدمه خانواده کانونی است که باید برای حفظ حرمت و کرامت انسان و تأمین سلامت جسمانی و روانی و رشد معنوی او استحکام یابد. قوام خانواده به منظور تداوم انسجام جامعه و تأمین محیطی سالم برای زیستن انسانها، ضرورتی انکارناپذیر است. در کانون خانواده، همسران نسبت به یکدیگر وظایفی بر عهده دارند که از حقوق آنان سرچشمه می گیرد. این وظایف باید به شکل متقابل مورد توجه قرار گیرد تا در سایه ایفای ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول