دانلود مقاله هنر ، گرافیک

Word 100 KB 10858 128
مشخص نشده مشخص نشده هنر - گرافیک
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه انسانها عاشق موجوداتند و از خود نمی پرسند که این موجودات از کجا می آیند و به کجا می روند و دیار اصلیشان کجاست.

    مولوی عاشقی است که می گوید: نیستی اصل همه هستیهاست مانند هوا که به نظر هیچ می آید ولی همه بدو زنده اند هنر از قله بی رنگ سرچشمه می گیرد و بر دشتهای عالم صورت روان می شود که هاتف می گوید: ز آب بیرنگ صد هزاران رنگ لاله و گل نگر در این گلزار کلاً جان هنر که خودش یک شهود بی حساب حقیقت است در عالم جبروت زاده می شود.

    عالمی که آنجا، جاری نیست ما زمان نیست، صورت نیست، و اگر چیزی باشد خود معناست و خود این معنای محض عین زیبایی و نیکویی است که در گلشن راز آمده : شراب و شمع و شاهد عین معناست که در هر جلوه ای او را تجلی است این معنی به آسمان ملکوت و فراختای خیال نزول می کند و این دنیای خیال ک عرصه نامتناهی دارد و در آنجا این معنی صورتی مناسب می پوشد و برای فرود به ارض عالم تن آماده می شود و در اینجاست که باید بگویم: جان هنر از غیب الغیوب اندیشه هنرمند پای به عالم تماشا می گذارد و خلق را فرا می خواند که : ای بستگان تن به تماشای جان روید زیرا رسول گفت تماشا مبارک است (دیوان شمس) زبان تنها در بیان اندیشه ها و احساسات عادی و سطحی تواناست و به محض آنکه به احوال عمیق و لطیف باطنی می رسد سکوت می کند چو بلبل روی گل بیند زبانش در حدیث آید مرا در رویت از حیرت فروماندست گویایی (سعدی) اگر بگویم زبان برای بیان معانی وسیله ای بسیار ناقص است و ناتوان ستایش اغراق آمیز کرده ام چرا که زبان در آن ولایت هیچ کاره است.

    پس چه باید کرد و چاره چیست؟

    چاره هنر است .

    هنر می تواند آنچه را که به زبان عادی نمی توان گفت به زبان خود که آمیخته با هزار رمز و راز است بیان کند.

    هنر استفاده کامل از وسیله ناقص است (اسکاروایلد شاعر انگلیسی) هنرمند نخست باید بداند که غوغای عالم درون را چگونه می توان با مردمان در میان نهاد و داغ سینه شرحه شرحه را چون لاله آشکار کرد.

    پس با هزار آرزو به نزد سر می رود که مرا از این تنگنای تنهایی رهایی بخش و راهی بنمای تا چگونه خود را به خلق بنمایم آخر من رسول جمالم و جبرئیل عشق بر من آیت ها آورده است که باید بر مردمان فرو خوانم.

    هنرمند اصیل عاشق زیبائی است نه عاشق خویشتن و در سودای اعتلای هنر است نه در اندیشه نام و شهرت خویش و پروانه ایست که برگرد شمع جمال می گردد نه شمعی که خلق را به طوافغ گرد خویش فرا خواند.

    و بزرگترین هنرمند که همه هنرمندان را در سلسله گیسوی پریشان خود اسیر کرده کسی نیست جز ایزدمنان.

    که: با قلم موی باد و باران و جنبش خاک و گردش افلاک هردم هزاران نقش بر بوم زمین و آسمان می آفریند و رقص گستاخ و بی خیال امواج را زیبایی می بخشد.

    و تو ای هنرمند سر به سجده او نهاده ای و تو ای معلم هنر میدانی کیست؟

    ومن الله توفیق عسکری 1/10/81 پیش گفتار گرافیک واژه گرافیک از مصدری یونانی به معنای (نوشتن) می آید.

    ریشه آن در اصل بمعنای (خراشیدن)، (حک کردن) و (نقر کردن) است.

    گرافیک (Graphic) در زبان فرانسه مانند اسم دستور بمعنای منحنی و نمودار ریاضی به کار می رود.

    لغت انگلیسی و آلمانی آن Grapin میباشد که این لغت در انگلیسی کوتاه شده Graphic Farmula است.

    از لحاظ راه بندی هنرها، هنر گرافیک را شاخه ای از هنر های تجسمی (پلاستیک) بشمار می آورند.

    گرافیک زبانی تصویری است که برای ایجاد ارتباطی دیداری جهت انتقال پیامی خاص، از نشانه های بصری بهره می برد.

    آنچه اساس یک اثر گرافیکی را تشکیل می دهد «فرم» و رنگ است.

    آنچنان که در سایر هنرهای تجسمی، در گرافیک نیز «فرم» وظیفه اصلی و اساسی را در انتقال پیامی که اثر حامل آن خواهد بود، به عهده دارد.

    در یک کار خوب حتی نوشته ها و کلمات نیز از جهت «فرم» و تصویر خود مورد ارزیابی قرار گرفته و مؤثر خواهند بود.

    از این جهت میزان موفقیت یک اثر بستگی تام به کیفیت بهره گیری خلاقانه گرافیست از «فرم» دارد.

    کار گرافیکی به دلیل موقعیت معمول خود در زندگی روزانه، آنچنان مورد تأمل قرار نمی گیرد که یک اثر نقاشی .

    به همین خاطر «فرم» در اثر گرافیک برای برقراری ارتباط بصری با مخاطب از صراحتی خاص و شمولی عام برخوردار است.

    از همین جا تفاوت اصلی گرافیک با هنر نقاشی در نسبت بهره جویی آنها از «فرم» آشکار می شود، چرا که نقاش در ارتباطش با اشیاء سعی در گذشتن از صورت ظاهر آنها دارد.

    به عبارت دیگر، در نقاشی رسیدن به تماسی نزدیکتر از آنچه، به چشم می آید مورد نظر می باشد، یعنی اینکه هنرمند فراتر از دیدار، در شیء متصرف می شود، به همان نسبت که شیء احساسی را در او برمی انگیزد یا حالتی را در او به وجود می آورد.

    بنابراین، ارتباط درونی میان نقاش و اشیاء است که به خلق اثر می انجامد، در حالی که گرافیست به ظاهر اشیاء کار دارد و اصلاً هنر او در استفاده خلاقانه، صریح و ضربه گونه از صورت اشیاء می باشد، نه جستجوی ارتباط با باطن آنها.

    رابطه اشیاء با یکدیگر و احساسی که از این ارتباط خارجی برانگیخته می شود مایه اصلی کار او را تشکیل می دهد.

    از این مقایسه نباید نتیجه گرفت که هنر گرافیک برتر از هنر نقاشی است یا بالعکس، بلکه سخن از ساخت های جداگانه دو شعبه از هنرهای تجسمی است و اصلاً اگر این تفاوت نبود چگونه می شد شاخه های هنرههای تجسمی را از یکدیگر تمیز و تشخیص داد و یا تفاوت آنها و کاربردشان را حس کرد؟

    بنابراین، هنر گرافیک را می توان «فرم» گران ترین شعبه هنرهای تجسمی به شمار آورد که با جستجوی مشترکات بصری اشیاء به کشف معانی عام «فرم»ها پرداخته و از طریق دیداری، پیامی خاص را منتقل می کند در این راستا هرچه «فرم» از صراحت بیشتری برخوردار باشد درجه شمول آن عام تر و گسترده تر خواهد بود، تا جایی که به سمت تقارن فرهنگی میان مخاطبان پیش خواهد رفت.

    هنر گرافیک به شکل امروزی اش در خدمت تبلیغات و زاییده بسط و توسعه جهان معاصر و تمدن تکنولوژیک است.

    همین تمدن در تکوین خود رو به سوی یک قطبی کردن جهان داشته و سعی در یکنواخت کردن همه ابزارهای تبلیغی دارد.

    از این رو، هنر گرافیک نیز در بطن خود نوعی ارتباط بصری جهانی را می پروراند تا به عنوان مثال قادر باشد در یک پوستر سینمایی مبلغ و شناسای فیلمی از این سوی دنیا به مردمان آن سوی دنیا باشد و برعکس، یا اینکه بسته بندی یک کالا را به گونه ای انجام دهد تا طلب آن را تقریباً به یک نسبت در مردم همه نقاط جهان فراهم آورد.

    این خصوصیت که بستگی تام به ویژگی ذاتی تولید برای مصرف و مصرف برای مصرف دارد الزاماً فرهنگی بصری را به وجود آورده است که در آن خواهش های ذاتی انسان تحت تأثیر القائات بصری شکل گرفته و جهت گیری می شوند تا جایی که نیازهای واقعی او مشروط و مستحیل در القائات بصری ناخواسته می گردد.

    هم از اینجاست که بیگانگی انسان با خود از دریچه چشم هایش رسوخ خواهد کرد.

    به این ترتیب، هنر گرافیک که از طرفی مبشر تقارن فرهنگی و بصری است، متضمن از خود بیگانگی نیز خواهد شد.

    این تضادی است که در بطن تمدن معاصر و همه ملزومات آن وجود دارد.

    در مقابل این تضاد و عامل آن، یعنی میل باطنی گرافیک به برقراری ارتباط بصری جهان شمول، ذائقه فرهنگی و سنت های اقوام مختلف قرار دارد که تنها وسیله مقاومت در برابر همسان سازی سلایق و تحریک و مطیع کردن ذائقه انسانها می باشد و عواملی است که بیش از همه در عرصه «گرافیک فرهنگی» می تواند مؤثر واقع شود.

    اما متأسفانه از آنجا که تبلیغات شعبده ای است که با نفی عقل و اختیار انسانی، او را زیر سلطه هولناک تشنگی و تب مصرف در می آورد، نیازهای کاذب آنچنان در زندگی روزانه از طریق فرهنگ بصری گسترش یافته و شاخه دوانیده است که ذوق سنتی را نیز به نفع خود دگرگون و مسخ می کند.

    ظهور این پدیده عجیب نیست؛ تبلیغات و از آن میان تصاویر قادر خواهند بود صورت های کاذب را بتدریج به صورتی موجه به ذوق عامه تحمیل کنند.

    در و دیوار و کوچه و خیابان و هجوم تصاویر بزرگ و کوچک انواع و اقسام اجناس مصرفی که بر سر چهارراه ها و بر روی اتوبوس های غول پیکر و هرجا که چشم بگردد، خواسته و ناخواسته به چشم های مردم و آیینه روح آنها هجوم می برند، شاهد این مدعایند.

    شایسته تر این است که با تأمل و تعمق بیشتر به تلفیق سنت های تصویری و گرافیک معاصر توجه کرد.

    به تعبیر دیگر، اضافه و تلفیق کردن پاره ای از نقوش سنتی اعم از اسلیمی ها، نقوش تزیینی به کار گرفته شده در معماری، هنرهای سنتی و ...

    با شیوه های گرافیکی معمول – که غالباً به خاطر مراعات سفارش دهنده صورت می گیرد – نمی تواند تحول در هنر گرافیک محسوب شود، یا اینکه صبغه «ملی» به خود بگیرد، بلکه در نهایت کلیشه های ملال آوری را متداول خواهد ساخت که بی هیچ خلاقیت و اعتقاد هنری از جانب گرافیست به کار گرفته شده و جز مانعی در برابر کنکاش و جستجوی اصیل و خلاقانه نخواهد بود.

    آیا گرافیک با هویت ایرانی (ملی) می تواند مطرح باشد؟

    شاید اگر این پرسش راجع به نقاشی و برای نقاشان مطرح شده بود، پاسخ چندان مشکل نمی نمود.

    هرچند جستجوی راه های عملی آن دشوار می نماید، اما به دلیل وجود تجربه تاریخی نگارگران ایرانی، به راحتی می تواند پاسخی مثبت داشته باشد.

    لیکن گرافیک مقوله ای است که تکوین آن با تاریخ تمدن معاصر غرب گره خورده است و به روشنی پیداست که گرافیک معاصر نه تنها پیوندی با اعتقادات و سنت های ما ندارد بلکه منافی آن نیز می باشد.

    چرا که تبلیغی که گرافیک معاصر را جان بخشیده، نه از مقوله تبلیغی است که ایجاد تحول حقیقی در مخاطب از آثار آن است، بلکه هویت او در ربودن هوشیاری آدمی ست، و ابزاری است در خدمت محصول سود بیشتر.

    از این جهت پاسخ سؤال بالا روشن است.

    گرافیک معاصر ناقض هویت ملی و تجربه سنتی است.

    اما چنانچه بتوان به وجود مقوله ای به نام «گرافیک فرهنگی» معتقد شد، هم در این عرصه است که می توان امیدوار به تحولی بود.

    زیرا عالم «فرهنگ» متفاوت است با مشهودات و عادات روزمره، و هنرمند متعهد به سطحی نگری و مراعات ذوق عامه نیست.

    در واقع خلق اثر در عرصه فرهنگ، هنر و ادبیات به او فرصت گذشتن از حصارهای گرافیک معاصر و کلید شکستن طلسم «ابزار بودن» را می دهد.

    تصرف در گرافیک معاصر با تمسک به سنت تصویری و نه صرفاً با «انضمام نقوش سنتی» به آن، می تواند راهگشای تحول واقعی باشد و طبیعتاً متناقض با گرافیک به عنوان رسانه تبلیغی.

    هنرهای گرافیک عبارتند از آنگونه هنر های تصویری که در دهه نخست به منظور تکثیر یا رپرودکسیون (دوباره تولید کردن) آفریده میشود.

    البته شیوه های چاپ و دوباره تولید کردن اثرهای گرافیک گوناگونند: نکته مهم دیگر در هنرهای گرافیک تقدم خط پر رنگ است.

    هنرهای گرافیک عبارتند از آنگونه هنرهای تصویری که در دهه نخست به منظور تکثیر یا رپرودکسیون (دوباره تولید کردن) آفریده میشود.

    در گذشته گرافیک به آن قسمت از طراحی و نقاشی سیاه و سفید گفته میشد که بوسیله فن چاپ دستی یا ماشینی تکثیر می شد.

    هنر گرافیک و هنرهای تجسمی در کشور ما، از یک سابقه تاریخی برخوردارند.

    می توان گفت از زمکان نقوش اولیه روی سفالها، حجاریها، گچ بریها، خطوط کوفی و ثلث و نستعلیق و سایر خطوط نگارش و مصور کردن کتابها و مینیاتور و تذهیب و آرایش صفحات و نیز نقوش پارچه ها و قالی و حکاکی روی وسایل مختلف زندگی و امثال اینها تا زمان ظهور فن چاپ هنر گرافیک و هنرهای تجسمی در کشور ما وجود داشته اند حتی اگر فن چاپ را مبنا قرار دهیم باز سابقه هنر گرافیک ما نزدیک به یک قرن می شود.

    امروزه هنر گرافیک معنای بسیار گسترده ای پیدا کرده است.

    امروزه هنر گرافیک وسیله ای برای آگاه کردن مصرف کننده از کیفیت موضوع است.

    درصد از موضوعات معرفی شامل کالاهای تجاری می شوند و قسمت اعظم آن کیفیتی فرهنگی، آموزشی و روشن کننده دارند، مانند شناساندن انواع فعالیتهای فکری انسان بوسیله تصویر.

    هنر گرافیک هنر گسترده ای است که دقیقاً نمی توان حدود آن را مشخص و معین کرد.

    این هنر به آسانی هنرهای دیگر را به کار می گیرد و به انها شکلی گرافیکی می دهد.

    گرافیک در عصر ما علاوه بر کتاب آرایی و مصارف گذشته به عرصه تبلیغات تجاری، اعلانات دیواری (پوستر) و مطبوعاتی و نشانه ها و غیره را یافته است.

    حتی از این حد هم تجاوز کرده و با ورود به عالم سینما و تلویزیون در عنوان بندی (تیتراژ) فیلم ها و برنامه های تلویزیونی، نقاشی متحرک (انیمیشن) کاربرد یافته است.

    تکنیکهای گرافیکی عکاسی، طرحهای گرافیکی کامپیوتری، فرمها و رنگهای لباسها و دکورها، مسائل ارتباط محیطی و امکانات متنوع دیگر.

    هنر گرافیک را به حیطه عکاسی، کامپیوتر، تئاتر، معماری مجسمه سازی، نقاشی و خیاطی، طراحی صنعتی و فنون دیگر کشانده است.

    بدین قرار ملاحظه می کنیم که هنر گرافیک رفته رفته آنچنان تحول و تنوع پیدا کرده و می کند که هر آن، نیازمند تعریف جدید و جدیدتری است زیرا ابعاد و جنبه های تازه، جامعیت تعاریف قبلی را از بین می برند.

    اما این همه ارکان اساسی هنر گرافیک یعنی نقش و خط و تکثیر همچنان پابرجا هستند و با تکیه بر همین ارکان اساسی هنر گرافیک از سایر هنرها متمایز می گردد.

    طراح و هنرمند گرافیک، هنرمندی جامع است که با نبض زندگی، زندگی می کند و با ریتم نبض زندگی کار می کند.

    کار و گفتگوی تصویر زمانه است.

    هنرمندیست که جامعه را روز به روز تصویر می کند و با تصاویری شرایط و کیفیت فرهنگی جامعه را بازگو می کند.

    کار هنرمند گرافیک گاه بصورت کاریکاتور هشدار دهنده می شود و گاه با نقوش تزئینی، هویت جامعه امروز را برای آینده به ثبت می رساند.

    گاه به صورت تصویر و ایلوستراسیون یا به شکل نشانه و سمبل و برچسب و علائم راهنمایی به جامعه آموزشی تصویری می دهد.

    گاه به صورت خط و صفحه آرایی غنا بیان تصویری را بالا می بر د.

    گاه به صورت اعلان و پوستر و آگهی، منادی موضوعات فکری انسان چون مذهب، سیاست، علم، صنعت، فرهنگ، هنر ورزش می شود.

    گاه بصورت تبلیغات تجاری در خدمت اقتصاد درآمده وسیله ای تعیین کننده می شود.

    گاه با نقش اسکناس و پول در پیچ و خم ارتباطات مادی قرار می گیرد.

    گاه با طرح تمبر حامل پیام و فرهنگ جامعه می گردد.

    و گاه نیز به صورت کارت، سرکاغذ، پاکت و تابلو، معرف خصوصی افراد می شود.

    خلاصه هنرمند گرافیک نویسنده ایست که با بیانی تصویری سرگذشت انسانها را می نویسد و برای تمام لحظات زندگی و برای تمام موضوعات زندگی قلم می زند.

    امروزه انقلابی که در زمینه نشر رومیزی ایجاد شده ما را چنان با صنعت چاپ 10 سال پیش فاصله داده که دیگر فکر کردن در زمینه نشر و گرافیک دستی و روشهای سنتی به فراموشی سپرده شده است.

    پیشرفتهای علمی و تکنیکی به دست آمده در صنعت چاپ با یک چنان سرعتی این صنعت را متحول کرد که هنوز متخصصانی پیدا می شوند که فرصت کافی برای کنار گذاشتن تمام یا بخشی از روشهای سنتی خود را پیدا نکرده و یا هنوز انس و الفت کافی با شیوه های مدرن پیدا نکرده باشند.

    سیستم سنتی صنعت چاپ انجام امور مربوط به نشر و چاپ را محدود به افرادی خاص و بسیار با تجربه، چه از لحاظ اجرایی کرده بود.

    در سیستم سنتی یک طراحی برای اجرای ایده هایش با مشکلات اجرایی وسیعی روبرو بود.

    اجرای یک کار مدرن نیازمند بود به وجود ابزارهای مختلف دستی و نیز فردی که تخصص و تجربه کافی در زمینه استفاده از این ابزارها را داشته باشد.

    امروزه کامپیوترها با پردازنده های پرسرعت و ابزارهای جانبی خودکار و دقیقشان مثل اسکنرها و ایمیج سترها، به کمک صنعت چاپ آمده و ضمن ایجاد تحول در این صنعت، انجام امور را راحت، انعطاف پذیر، سریع و با دقت عمل بالا انجام می دهند.

    نرم افزار فتوشاپ به عنوان یک ابزار بسیار کارآمد و پرقدرت که روی کامپیوتر نصب می شود، نقطه پایان اغلب روشهای قدیمی و سنتی به شمار می آید، هرچند که هنوز مواردی پیدا می شوند که کامپیوتر در زمینه اجرای آنها هنوز انعطاف پذیری لازم را نداشته باشد اما این موارد چندان تعیین کننده نیستند و ارائه نسخه های نرم افزاری جدید با امکانات تازه تر روز به روز ما را به سمت گرافیک مدرن تر پیش می برند.

    آشنایی با نرم افزارهای گرافیکی بیش از این که کاربر به بررسی برنامه های گرافیکی بپردازد بهتر است با مفاهیم نرم افزارهای گرافیکی و تفاوت های آنها با یکدیگر آشنا شود تا اولاً تفاوت ها و توانایی های نرم افزارهای مختلف گرافیکی را درک نماید و دوماً قبل از شروع به طراحی امکان تصمیم گیری برای او فراهم آید که کدام یک از برنامه ها نیاز او را بهتر برآورده می سازند و یا این که کدام یک را باید در کنار هم یا موازی با دیگری به کار بندد گرافیک کامپیوتری به دو بخش برداری ورستری تقسیم می شود که هر کدام خواص و توانایی های خاص خود را دارند نرم افزارهای رستری مثل فتوشاپ با پیکسل ها سر و کار دارند و امکان دیجیتایز کردن ویرایش تصاویر توسط اسکنرها در آنها فراهم آمده است در حالی که نرم افزارهای برداری مانند فری هند و کارل در او بیشتر به منظور طراحی و رسامی موضوعات ساخته فکر انسان به کار می روند و کمتر با عکس و تصاویر فتوگرافیکی سرو کار دارند و امکان دیجیتایز کردن و ویرایش تصاویر توسط اسکنرها در آنها فراهم آمده است در حالی که نرم افزارهای برداری مانند فری هند و کارل در او بیشتر به منظور طراحی و رسامی موضوعات ساخته فکر انسان به کار می روند و کمتر با عکس و تصاویر فتوگرافی سر و کار دارند به عنوان مثال برای شبیه سازی بدنه یک اتومبیل به کمک کامپیوتر از نرم افزارهای برداری استفاده می شود که امکانات کافی برای رسامی در اختیار دارند اما چنانچه بخواهیم از یک اتومبیل واقعی عکس بگیریم و رنگ آن را تغییر دهیم و با تصاویر دیگر ممزوج نماییم پر واضح است که از نرم افزارهای رستری مانند فتوشاپ کمک می گیریم.

    نرم افزارهای گرافیکی برداری (Vector) اساس طراحی در این نرم افزارها موضوعاتی مثل دایره کمان و خط هستند که هریک موضوع واحدی بوده و توسط فرمولهای ریاضی تعریف می شوند و هر موضوع به تنهایی قابل انتخاب تغییر سایز و تغییر رنگ بدون افت کیفیت می باشد چرا که این نرم افزارها و گرافیک آنها مستقل از رزولوشن می باشند از این رو موضوعات ترسیم شده توسط این نرم افزارها دارای حداکثر کیفیت بوده و به هر اندازه می توان آنها را بزرگ یا کوچک نمود بدون اینکه خللی در کیفیت آنها وارد آید Freehand , coreldraw , autocad نمونه هایی از نرم افزارهای گرافیکی از نوع برداری هستند.

    این نرم افزارها بر پایه خلق و ترسیم اشکال گرافیکی پایه ریزی شده اند و امکان اسکن تصاویر واقعی و دخل و تصرف (ویرایش و تغییر رنگ) در آنها توسط این نرم افزارها یا امکان پذیر نیست و یا این که محدود است به همین دلیل از این نرم افزارها عمدتاً در جهت تولید آرم لوگو تایپ متون خلق تصاویر ترسیمی شبیه سازی اجسام و شخصیتها ساخت انیمیشن و کلیپهای اینترنتی و مشابه اینها استفاده می شود البته در این برنامه ها امکان import کردن تصاویر رستری صادر شده از برنامه های رستری مانند فتوشاپ وجود دارد اما پس از ورود با آنها همانند یک موضوع واحد برخورد خواهد شد و امکان ویرایش آنها در محیط برنامه های برداری وجود ندارد.

    کارل دراو برنامه ای برداری می باشد که در آن می توانید به خلق تصاویر برداری پرداخته و آنها را به هر اندازه که بخواهید تغییر اندازه داده و چاپ کنید بدون اینکه در کیفیت تصویر خللی وارد شود این برنامه مستقل از رزولوشن عمل می کند.

    کارل در او علاوه بر کاربردارهای تبلیغاتی و چاپ افست در زمینه های متنوع دیگری نیز به خدمت گرفته می شود به عنوان مثال از این برنامه برای طراحی لوگوها وبنرهای تبلیغاتی (advertising banners) در سایتهای اینترنتی و نیز به منظور تهیه طرح اولیه برای انتقال به برنامه flash و ساخت انیمیشن های دو بعدی منظور استفاده در وب و یا به منظور ساخت قالب گرافیکی نرم افزارهای دیگر استفاده می شود.

    نرم افزارهای گرافیکی پیکسلی (raster) اساس و پایه طراحی در برنامه های رستری که سر دسته آنها photoshop می باشد پیکسل ها می باشد به این معنی که هر تصویر در این گونه نرم افزارها توسط پیکسل که کوچکترین واحد تشکیل دهنده تصویر است نمایش داده می شود در واقع هر تصویر از تعداد زیادی پیکسل تشکیل می شود که هریک به تنهایی فضایی از حافظه RAM را اشغال می کنند و دارای رنگ خاصی می باشد از کنار هم نشستن پیکسل ها با رنگ های مختلف تصاویر رنگی با ترکیب رنگ های متفاوت تولید می شود این پیکسل ها اساس و پایه تصاویری مانند مختلف تصاویر رنگی با ترکیب رنگ های متفاوت تولید می شود این پیکسل ها اساس و پایه تصاویریث مانند عکسهای دیجیتالی عکسهای اسکن شده و مشابه اینها می باشند و به کمک این نقاط یک تصویر در رنگ های مختلف و تورپردازی های دقیق نمایش داده و چاپ می شود و چون اجزا تشکیل دهنده تصاویر پیکسیل یا اصطلاحاً نقشه بیتی (BITMAP) پیکسل های کوچک می باشد از این رو با ویرایش کردن و ایجاد تغییر در این پیکسل ها در عمل می توان یک تصویر را از لحاظ رنگ وضوح بریدن و چسباندن مونتاژ و مشابه اینها به راحتی ویرایش نمود و نیز این ویژگی باعث شده که این نرم افزارها توانایی اسکن و ویرایش تصاویر و عکسها را نیز داشته باشند.

    نکته کاربردی : بسیاری از طراحان حرفه ای اسکن و ویرایش تصویر و سایه پردازی را توسط نرم افزارهای نقشه بیتی مانند فتوشاپ انجام می دهند و با انتقال و تصویر نهایی به یک نرم افزار برداری مثل فری هند یا کارل دراو و تایپ متن در این محیط ها به کیفیت کار خود می افزایند چرا که متون در نرم افزارهای نقشه بیتی دارای کیفیت پایین تر هستند و مستقیماً به تعداد پیکسل ها تشکیل دهند سند بستگی دارند از این رو بحث رزو لوشن در نرم افزارهای نقشه بیتی با کیفیت تصاویر و متون تایپ شده در ارتباط مستقیم است اما چون نرم افزارهای برداری مستقل از رزولوشن و در حداکثر کیفیت خود می باشد بهترین راه حل برای تایپ متون و صفحه آرایی و چاپ آنها می باشند از این رو بسیاری از طراحان صنعت چاپ ترجیح می دهند تصویرسازی خود را در محیط فتوشاپ به پایان برسانند و سایر مراحل تایپ و نگاری طرح را در برنامه برداری مانند فری هند دراو انجام دهند چرا که در این صورت کیفیت حروف و متون تابع رزولوشن نبوده و در حداکثر خود چاپ خواهند شد.

    تفکیک پذیری (Resolution) و اندازه تصویر رزولوشن در واقع عبارت است از تعداد کل پیکسل های تشکیل دهنده یک تصویر در هر اینچ که به صورت PPI (pixcl pcr Inch) تعریف می شود یک تصویر ppI دارای 72 پیکسل در هر اینچ می باشد و هرچه تعداد پیکسل ها در هر اینچ بیشتر باشد تصویر دارای وضوح بیشتری خواهد بود چرا که ابعاد پیکسل ها با بالا رفتن رزولوشن کوچکتر می شود پیکسل های تشکیل دهنده یک تصویر PPI 150 نسبت به تصویر PPI 72 کوچکتر است از این رو یک تصویر PPI 150 نسبت به یک تصویر PPI 72 با وضوح و جزئیات تصویری بیشتری دیده می شود.

    در فتوشاپ امکان تغییر رزولوشن تصویر وجود دارد چنانچه قصد افزایش رزولوشن تصویر را داشته باشیم فتوشاپ با افزودن به تعداد پیکسل ها و شبیه سازی کردن آنها را افزایش می دهد.

    لازم به توضیح است که مجموع کل پیکسلهای تشکیل دهنده تصویر علاوه بر رزولوشن تصویر به اندازه تصویر نیز بستگی دارد تعداد کل پیکسهای تشکیل دهند یک تصویر با ابعاد 10*15 ورزولوشن ppI 72 عبارت است از : Pixel 10800 = 72* 15*10 = تعداد پیکسلها هرچه تعداد کل پیکسلهای تصویر بیشتر باشد فضای اشغال شده توسط این تصویر در حافظه RAM بیشتر و فایل ذخیره شده روی دیسک سخت بزرگتر خواهد بود از این رو اسنادی که دارای رزولوشن بالا هستند و یا ابعاد بزرگی دارند حجم بیشتری از حافظه را اشغال می کنند و اساساً فایلهای فتوبی معمولاً حجیم هستند اما نکته ای که این جا قابل ذکر است این است که فایلهای گرافیکی برداری که توسط نرم افزارهای برداری هستند مگر این که در سند مربوطه یک تصویر نقشه بیتی نیز وارد شده باشد.

    آرم : آرم نشانه ایست که به منظور معرفی شرکت یا کارخانه و یا اداره ای می باشد.

    در حقیقت یک آرم بدون یک سناریوی متقاعد کننده برای افراد، آرم نیست.

    این علامت ممکن است به آرم، شباهت داشته باشد، نام، نشانه، ویژگی های تصویری شناخته شده ای داشته باشد و حتی از روشهای تبلیغات نیز استفاده کند.

    اما مصرف کنندگان به این محصول بی اعتنا می باشد.

    مشتریان اغلب به آرم شرکت ها توجه زیادی نشان می دهند، زیرا این علامت ها پر ارزش محصولات و خدمات می افزایند.

    گاهی این ارزش به بهترین عامل تحریک کننده مشتریان برای خرید و استفاده از محصولات و خدمات تبدیل می شود، اینجاست که علامت تجاری و یا آرم معنای کمک می باید.

    قبل از هرچیزی این ارزش دقیقاً به چه معناست؟

    ارتباط نوع محصول و نام شرکت و ارزش و بسیار با اهمیت است.

    حرفه ای های بازاریابی، همه این موارد تبلیغات می نامند.

    مشتریان عاشق تبلیغات هستند.

    بنابراین آرم ها را نیز دوست دارند.

    خبرگان در امر بازاریابی انتخاب یک آرم یکدست، کامل کلید همه مشکلات بازاریابی می دانند.

    سه رویکرد رایج بسیاری از بازاریان را در توسعه و طراحی آرم، به کمک گرفتن از تبلیغاتی مشاورین و مؤسسات طراحی آرام را بررسی کنیم.

    3رویکرد : دکوراسیون 2- الحاق 3- Colem در روش اول این طور به نظر می رسد که تمایز عاملی برای جلد تابش تر است متخصصین با اشاره به نام ها و نشانه های طراحی شده اظهار می کنند.

    آرمهای متمایز از رقیبان خود طراحی می کنم به این ترتیب مشتریان ما را از بقیه متمایز می کند.

    این روش ، رویکردی کاملاً ابتدایی است و برای افزایش اعتبار باید آن را با عواملی از دو رویکرد دیگر تلفیق کرد.

    (مثلاً آنها در تبلیغات احساسات را برانگیخته قرآن را تحریک می کنند) رویکرد سوم : بازاریان، سعی می کنند تبلیغات نشان با هویت انسانی و شخصیت پردازی همراه باشد.

    به این ترتیب مشتریان با آرم ارتباط برقرار می کند.

    به عقیده نویسنده این 3 نگرش، شرکت ها را به بیراهه کشانده، موجب شده پتانسیل و نیروی لازم برای طراحی آرم را ندیده بگیرند.

    اما رویکرد دیگری هم وجود دارد، که به نظر من سودمندترین روش است.

    کارآمدی این روش را تحقیقات و نظریات روان شناسانه و جامعه شناسانه ثابت کرده اند.

    احساسات را نمی توان به علامت های تجاری تزریق کرد: بلکه اگر به عنوان یک منبع سودمند در نظر گرفته شوند.

    احساسات را برمی انگیزند.

    احساسات مثبت، نتایج مستقیم این انتظارات هستند.

    سمبول های مختلف (نام، نشانه، هویت، نمادهاو...) برخلاف انتظار تأثیر زیادی ندارند؛ آن ها در حقیقت نشانه هایی هستند که ما را برای رسیدن به هدف اصلی هدایت می کنند و اصل اولیه طراحی آرم، در نظر گرفتن ارتباط آرم با اسم و سایر نمادها با سود آشکار و محسوس است.

    (نتیجه ملموس یا تجربی) این سود را با خود محصول به تنهایی ایجاد می کند و یا اجزای تشکیلات بازاریابی این اصل مهم را همواره به یاد داشته باشد.

    تمام روشهای نوین و موفق در امر تولید محصولات و ارائه خدمات، در مورد طراحی آرم نیز چه راه ساز است.

    شرایط لازم و کافی برای موفقیت، فراهم کردن چیزی برای مشتری است که به آن نیاز دارد ولی نمی تواند خیلی سریع به آن دست پیدا کند...

    به این دلیل که تهیه آن برای مشتریان کاری شوار، پیچیده و پرزحمت و خسته کننده و گسترده است.

    مطابق این رویکرد، آرم شرکت ها مسائلی با هویت انسانی نیستند و هم چنین خارج از فکر مشتری هویت ندارد.

    آنها فقط ابزار هستند.

    به همین سادگی ابزارهایی برای دست یابی به هدف نهایی.

    احساسات را نمی توان به علامت های تجاری تزریق کرد.

    ارتباط طراحی آرم به سودهای مستقیم: اصل اولیه طراحی آرم، در نظر گرفتن ارتباط آرم با اسم و سایر نمادها با سود آشکار و محسوس است.

    این سود را یا خود محصول به تنهایی ایجاد می کند و یا اجزای تشکیلات بازاریابی این اصل مهم را همواره به یاد داشته باشد.

    آرمهای موفق با رعایت این اصل به موفقیت رسیده اند، درست است که در این مرحله خود آرم به تنهایی اهمیت چندانی ندارد، اما با اندازه ای باید به آن توجه کنید.

    طراحی قوی با تأثیر روانی: یک متن مؤثر بر احساسات، مفهومی یا اصل سازمان یافته است.

    که مشتری را به یک سری عوامل نامربوط ولی تأثیرگذار مانند تمام فعالیتهای بازاریابی یک شرکت مرتبط می کند.

    در این مورد،متن انتخاب شده، تأثیر و سود مورد نظر را تضمین می کند.

    کسب تجربه : در اینجا می خواهیم از تأثیر هیپنوتیزم کننده طراحی آرم صحبت کنیم.

    شما با انتخاب درست در مشتری انتظظارات و آرزوهای ایجاد می کنید که تولیدات به تنهایی نمی توانند از پس این کار برآیند، به عنوان مثال، اسم نوشابه ای reol Bull در مصرف کننده این را به وجود می آورد که پس از نوشیدن آن، در کنار تأثیرات نیز یکی موج عظیمی از انرژی به او منتقل می شوند.

    ایجاد وسیله ای برای انتقال پیام: نقش آرم در این رویکرد ایجاد سمبول متفاوت در عین حال شناخته شده است.

    چنین آرمی مصرف کننده را قادر می سازد.

    نظرات جالب و احساسات خاص در مورد آن بیان کند.

    شرکت بزرگ تجاری الماس با معرفی الماس به عنوان عامل ایجاد ارتباط بین افراد از الماس به عنوان تحریک کننده احساسات و همین طور وسیله ابزار احساسات مشتری استفاده کرد.

    ایجاد یک جایگاه اجتماعی فرهنگی در اینجا هدف، ایجاد یک جایگاه اجتماعی و فرهنگی به عنوان راهنمایی مشتریان است این راهنما مشتری را از آنچه که در اطرافش می گذرد هنجارهای اجتماعی و هرچیز خوشحال کننده آگاه می سازد.

    شرکت opple با تولید کامپیوترهای شخصی گام بزرگی در این امر در برداشته است در واقع این آرم با ایجاد انقلابی فرهنگی امکان شکوفایی خلاقیت را برای عامه مردم ایجاد کرد.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

یکی از شاخه های جالب عکاسی که طرفداران زیادی هم دارد، عکس - گرافیک ها هستند. یعنی عکسهایی که با ابزارهای خاص بر روی آنها کار شده و چیزی بین عکس و گرافیک صرف تبدیل شده اند. معمولا در این عکسها برای بیان موضوعی خاص، از انواع تغییرات گرافیکی اعم از تغییر رنگ کلی یا ناحیه ای، تغییر کیفیت، یا افزودن المانهای خاص گرافیکی به عکس و ... کمک گرفته می شود. این شاخه از عکاسی از قدیم نیز ...

به طور کلي گرافيک کامپيوتر را مي توان به دو دسته کلي گرافيک بيت چپ و گرافيک برداري تقسيم نمود . و بهترين مکان براي گردآوري داده ها ي گرافيکي فايل هاي گرافيکي هستند فايل هاي گرافيکي از تنوع و اهميت زيادي بر خوردار هستند لذا در اين مجموعه سعي بر آن بو

برادران لومير مخترعان فرانسوي سينما، نخستين کساني بودند که به فکر تهيه پوستر فيلم افتادند. از اين رو به لوران هيل؛ طراح بزرگ پوسترهاي تئاتر پيشنهاد کردند دامنه فعاليت‌اش را به سينما باز کند و او که در آتليه فاريا تعداد قابل توجهي پوستر براي کمپاني پ

بسیاری از هنرمند، طراحان وینی، همچون موریس و وان دو ولده، در حوزه های کاری مختلف به کار پرداختند، گاستاو کلمت، نقاشی که سفارشات فراوانی برای تزئین بناهای وین جدید داشت، پیشگام حرکت دوری گزینی از سبک های تاریخی شد. وی جمعی از هنرمندان را متشکل کرد که بعدا بعنوان «انشعابیون» معروف شدند. طراحی کلمت برای جلد کاتالوگ اولین نمایشگاه انشعاب در سال 1898، همان چارچوب به شدت عمودی برخی از ...

بسیاری از هنرمند، طراحان وینی، همچون موریس و وان دو ولده، در حوزه های کاری مختلف به کار پرداختند، گاستاو کلمت، نقاشی که سفارشات فراوانی برای تزئین بناهای وین جدید داشت، پیشگام حرکت دوری گزینی از سبک های تاریخی شد. وی جمعی از هنرمندان را متشکل کرد که بعدا بعنوان «انشعابیون» معروف شدند. طراحی کلمت برای جلد کاتالوگ اولین نمایشگاه انشعاب در سال 1898، همان چارچوب به شدت عمودی برخی از ...

واژه گرافیک را در ایران " ارتباط تصویری " نام نهاده اند گرافیک یا " ارتباط تصویری " از قدمتی بس دراز برخوردار است . انسان های اولیه برای تهیه غذا نقش حیوانات را بر روی زمین یا دیواره غارها می کشیدند زیرا از آن نوعی برداشت گرافیکی داشتند به این معنا که مطلب را فورا ً و براساس نشانه و اشاره می فهمیدند و با تکیه بر آن نیز عمل می کردند هنر گرافیک به مفهوم مدرن آن از عمر چندانی ...

کامپيوتر و اصول ابتدائي آن هنگامي پايه گذاري شد که خوارزمي رياضيدان بزرگ ايراني، براي سهولت در انجام محاسبات، الگوريتم را بوجود آورد. با پيشرفت علم و فنآوري ماشين حساب، ابرکامپيوترها ونسل بعدي کامپيوترهاي شخصي(PC ) ساخته شد و سپس با ورود کامپيوترهاي

گرافيک رايانه‌اي يکي از قديمي‌ترين شاخه‌هاي علوم رايانه است که به ترسيم، تغيير، و کار با تصاوير به شيوه‌هاي محاسباتي و رايانه‌اي اقدام مي‌نمايد. گرافيک رايانه‌اي يکي از پرجاذبه‌ترين و وسيع‌ترين کاربردهاي رايانه‌هاست. بازيهاي رايانه‌اي، برنامه‌هاي سا

معرفي پيکتوگرام پيکتوگرام يکي از انواع نشانه ها پيکتوگرامها هستند که البته نمي دونم معادل فارسيش چي ميشه حالا من توضيح ميدم خودتون متوجه ميشيد که پيکتوگرام چيه. پيکتوگرامها معمولا براي بيان تصويري ساده و روان مورد استفاده قرار مي گيرند. اين مفاهيم

معنای هنر و تعریف آن با روش‌های گوناگون و از نظر نظام‌های فکری و جهان‌بینی‌های مختلف مورد پژوهش و بررسی واقع شده و مطالب زیادی در این زمینه موجود است. فلاسفه، زیبائی شناسان، مورخین، باستان شناسان، مردم شناسان و بالاخره ناقدین هنر نیز به نوبه خود هر یک از منظر خاص خود موضوع را بررسی کرده و سعی کرده‌اند راه به جائی ببرند. اما تاکنون یک تعریف واحد و مقبول همگان ارائه نشده است. بلکه ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول