مقدمه
سپاس خداوندی را که سخنوران ستودن او عاجزند و حسابرسان از شمارش نعمتهای او ناتوان و تلاش گران از ادای حق او درماندهاند. خدایی که افکار شرفاندیشان، ذات او را درک نمیکنند و دست غواصان دریای علوم به او نخواهد رسید پروردگاری که برای صفات او حد و مرزی وجود ندارد و تعریف کاملی نمیتوان یافت و برای خدا وقت معینی نمیتوان تعیین کرد. او بدون نیاز به فکر و اندیشهای، یا از تجربهای خلقت و آغاز کرد، سپس خدای سبحان طبقات فضا را شکافت و اطراف آن را باز کرد و هوای آسمان و زمین راه یافته را آفرید. و در آن آبی را روان ساخت، آب را بر بادی طولانی و شکننده نهاد، و به نسیم مبدل نمود و گیاهان و نباتات را بوجود آورد تا وسیله رزق و روزی و آرامش این اشراف مخلوقات فراهم شود و سپس ما انسانها نسبت به این خلقت بزرگ یمک تعهد داریم که « ز گهواره تا گور دانش بجوی » با این کار در واقع ما به سخن پیامبران گرامی و خدای بزرگوار خود احترام گذاشتهایم پس وارثان. و امانتداران این زمین هستیم، لذا با عملکرد خود زندگی خود و دیگران را به تباهی نکشیم که یک محیط پر از علم و اندیشه داشته باشند آن را مانند امانتی به آیندگان تحویل دهیم.
تقدیم و تشکر
در این مجال از زحمات و راهنمائیهای مادر و پدرم و از پسرعمهام بسیار تقدیر و تشکر میکنم و شایسته به ذکر است که از تلاش و زحمات استاد بزرگوارم سرکار خانم فاطمه بازیار که در طول تحصیل پایه چهارم از وجود شریف آن بهرهمند شدم تشکر و قدردانی میکنم امیدوارم که جامعه علمی بتواند از شمع وجود این انسان شریفه و معلم زحمتکش بهرهمند شوند.
انتخاب موضوع بخش
من فاطمه یوسفی دانشآموز مقطع ابتدایی هستم که سال گذشته دلم میخواست در این طرح شرکت کنم و نظرات و پیشنهادات خود را بیان کنم اما چه کنم که آن موقع کلاس سوم بودم.
موضوعهای تحقیق
1- تأثیر یادگیری ریاضی در زندگی روزمره انسانها
2- شناسایی جانوران محل زندگی ما و تأثیر آن بر محیط
3- رفتار پیامبر گرامی اسلام (ص) با کودکان
4- تأثیر مدرسه با نشاط در دانشآموزان
5- شناسایی بازیهای محلی کودکان و اثر آن بر رشد
من از میان موضوعهای فوق، موضوع شماره 1 را انتخاب کردم حتماً از خود میپرسید چرا ؟
حالا به دو علت انتخاب موضوع خود را بیان میکنم.
چونکه پسرعمهی من دانشجوی رشته ریاضی است دومین دلیل هم این است که پدر من در درس ریاضی موفق است و من هم از آن خوشم میآید.
بیان مسئله
1- کاربرد ریاضی در مشاغل مختلف محیط زندگی ما چیست ؟
2- از چهار عمل اصلی چه استفادههایی میکنیم ؟
3- از اشکال هندسی چه استفادههایی در زندگی میشود ؟
4- اگر علم ریاضی نبود چه اتفاقی میافتاد ؟
مطالعه درباره موضوع انتخاب شده
من پس از اینکه موضوع را انتخاب کردم با مشورت از مادر و پدرم از آنها خواستم که چگونه میتوانم در مورد این موضوع اطلاعات جامعی بدست بیاورم که آنها به من پیشنهاد کردند با مطالعه میتوانی مطالب مفیدی را بدست آوری و منظور اینکه با کمک از افراد متخصص و کتابهای مفید میتوانی مطالب سودمندی بدست آوری. من ابتدا مطالعهام را از کتابخانه شخصی اتاقم شروع کردم که متوجه شدم که کتابی در مورد موضوع تحقیقم را ندارم و به کتابخانه شهرم رفتم و چند کتاب مفید دیدم و آن را امانت گرفتم و مطالعه کردم و قستهای مهم آن را یادداشت کردم.
فیشبرداری
نام و نام خانوادگی : فائزه رمضانی
عنوان کتاب : ریاضی
نام نویسنده : مائده فراهانی
شماره صفحه انتخاب شده : 18 و 12 + 8 و
ساختن فریضه
من پس از اینکه به کمک کتابها اطلاعاتی را بدست آوردهام آنها را در قسمتهای مختلف و جداگانه بنام فیش نوشتم، حالا نمیدانستم بعد از این کار چه عملی را انجام دهم، این بود که از پدر خود خواستم و ایشان به من گفت که باید با توجه به اطلاعاتی که جمعآوری کردی چک پیشبینی تحقیق یا حدسی دربارهی سؤال تحقیق خود بنویس و من نیز چند فریضه دربارهی موضوع تحقیق خود نوشتم که قابل ارائه بوده و عبارتند از :
1- ( +، -، ×، ) مساویست با زندگی
2- ریاضی در مشاغل
3- کاربرد اشکال در مراحل زندگی
4- اتفاقاتی که با نبودن ریاضی میافتاد.
جمعبندی و نتیجهگیری
من از کارهایی که تا به حال کردهام مانند مقدمه، انتخاب موضوع، موضوعهای تحقیق، بیان مسئله، مطالعه درباره موضوع انتخاب شده، فیشبرداری، ساختن فریضه جمعبندی میکنم و میخواهم از آنها نتیجه بگیرم اگر دانهدانه نتیجهگیریها را بگویم فکر میکنم بهتر باشد.
1- مقدمه/ من از مقدمه نتیجه میگیرم که خداوند همتا ندارد.
2- موضوع انتخاب شده/ من از آن نتیجه میگیرم که برای انتخاب باید دلیل داشت.
3- موضوعهای تحقیق/ من از آن نتیجه میگیرم که انتخاب باید موضوع داشته باشد.
4-0 بیان مسئله/ مسئلههای من خوب بود.
5- مطالعه درباره موضوع انتخاب شده/ درباره هر موضوع باید مطالعه کرد.
6- فیشبرداری/ برای هر کاری باید فیشبرداری کرد.
7- ساختن فرضیه/ فرض کردن همیشه لازم است.