عواملی که ما را در مسیر پیشرفت وتعالی همه جانبه قرار می دهد عبارتند از:
1.رعایت عدالت وتحقق عدالت اقتصادی: عدالت قانونی است که هستی بخش و هستی آفرین ،جهان را بر مبنای آن استوار کرده است.جهان بر اساس عدل آفریده شده است؛یعنی هر چیز بر سر جای خود،و اگر جوامع بشری بر مبنای این انگیزه فطری حکم برانند، دنیا،مدینه فاضله می شود و نه تنها مردم کشور ما بلکه تمامی انسانها با انگیزه ای الهی و اراده ای مصمم به سوی کمال پیشرفت می کنند.
2.مهرورزی: یکی از مولفه های تعلیم و تربیت صحیح مهرورزی است. ‹تعلیم و تربیت صحیح نیاز به عشق است و بدون مهرورزی و محبت امکان حضور در مدرسه ودلسوزی وجود ندارد و مهرورزی پایه انتقال خوبی ها به قلب و روح و جان فرزندان کشور و ساخت یک جامعه پیشرفته است.
3.فناوری هسته ای: یکی از راههای رسیدن به پیشرفت کشور فراهم ساختن زمینه لازم برای توسعه این علم و فناوری آنست که می توان برای دست یابی به اهداف طولانی مدت و مفیداین علم یادگیری آن را بصورت یک درس عمومی از آموزشگاهها شروع کرد ودر دانشگاهها بطور یک رشته تخصصی جدا این علم را ترویج کرد تا نیروی متخصص لازم در این کشور در این زمینه بیشتر فراهم شود.
4.رقابت: در صورت وجود رقابت، مفاهیمی همچون کیفیت یا کمیت محقق میشود زیرا یک شرکت در صورت بالا بردن کمیت و کیفیت محصولات خود، توان رقابت در بازارهای دنیا را دارد.
5.نقش زنان: نیمی از جمعیت جهان زنان هستند و نیمی دیگر در دامن زنان پرورش می یابند.
6.فرهنگ: در زمینه نقش فرهنگ در موجودیت جامعه باید گفت، حوزه نفوذ فرهنگ به همه ابعاد زندگى بشر کشیده شده است و همه ویژگیهاى غیرفیزیکى و متمایزکننده انسانها از یکدیگر و نیز همه ویژگیهاى متفرقه جوامع در فرهنگ آنها نهفته است.
7.ایجاد انگیزه در کارکنان: یکی از بزرگترین چالشها و دستاوردها برای مدیران امروز ایجاد انگیزه در اعضای تیمهای کاری تحت رهبری آنان است، به گونهای که این انگیزه سبب آشکار شدن بیشترین تلاش و جدیت در آنان شود.
8.تعلیم و تربیت: : در جهان دو کار مهم در پیش روی بشر قرار دارد که یکی از آن ها تعلیم و تربیت است و دومی حکومت.
ملتی موفق است که تمام عمر خود را در حال مجاهدت باشد لذا برای ساختن کشور به قوانین و عوامل مهمی نیاز داریم.
پیامبر اکرم(ص) سختیهای زیادی در راه سعادت امت و انسانها متحمل شدند و هر چه امروز بشریت دارد حاصل مجاهدتهای پیامبر اسلام است، بنابراین امروز کشور ما نیز نیازمند مجاهدت است. امروز مردم باید با تلاش و مجاهدت در رفع نیاز های خود و جامعه خود به دیده عبادت نگاه کنند وهمانطور که در متون و ادبیات و فرهنگ غنی گذشتگانمان و میهن اسلامی مان آمده است از کار مفید و مثبت بعنوان جوهره ی انسان یاد شود .به طرح های مختلف پژوهشی کارآمد و خلاقیت های مردم در زمینه های کاری بها داده شود تا زمینه های خود کفایی در کشور نمود پیدا کند.
مهمترین عامل در کسب خود کفایی و باز سازی ،توسعه مراکز علمی و تحقیقات و تمرکز و هدایت امکانات و تشویق کامل وهمه جانبه مخترعین ومکتشفین ونیروهای متعهد و متخصصی است که شهامت مبارزه با جهل را دارند و از لاک نگرش انحصاری علم به غرب و شرق در آمده و نشان داده اند که می توانند کشور را روی پای خود نگه دارند .