دانلود تحقیق کار مضاعف بر حواسپرتی

Word 59 KB 11112 11
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده:

    در این آزمایش سوال اصلی این است که آیا کار مضاعف و حواسپرتی بر عملکرد فرد تأثیر می گذارد یا خیر؟ فرضیه اصلی این است که این عوامل می توانند بر عملکرد فرد تأثیر گذارده و فعالیت وی را دچار اختلال کنند.

    این آزمایش در مجموع در «6» مرحله صورت می پذیرد که مرحله ابتدایی به عنوان مرحله تمرینی است و «5» مرحله دیگر که شرح آن در متن آزمایش خواهد آمد، مراحل اصلی آزمایش هستند. هر مرحله 3 دقیقه به طول می انجامد و بعد از هر محله آزمودنی به مدت 2 دقیقه به استراحت می پردازد. در این آزمایش ملاک هم سرعت عملکرد آزمودنی است و هم دقت وی و معیار اندازه‌گیری ما تعداد مربع هایی است که آزمودنی درست علامت زده باشد. با استفاده از فرمول مشخص حاصل کارآیی کل آزمودنی را محاسبه می نماییم.

    با توجه به نتایج بدست آمده از این مطالعه موردی را به روش «ABA» صورت پذیرفت فرضیه ها ما تأیید شده و نتیجه گرفته شد که کار مضاعف و حواسپرتی بر عملکرد آزمودنی تأثیرگذار هستند (تأثیر متن منفی می گذارند).

     

     

    مقدمه:

    یادگیری و رفتار با هم متفاوت هستند یادگیری نوعی توانایی است که فرد ایجاد می‌شود و تنها از طریق مراجعه به رفتار آشکار فرد می توان از آن اطلاع حاصل کرد. از سوی دیگر رفتار به اعمال و حرکات مختلف درونی و بیرونی فرد گفته می‌شود.

    روانشناسان رفتار را به دو دسته تقسیم می کنند: رفتارهای آشکار و پنهان (covert,overt) رفتار آشکار به اعمالی گفته می شود که مستقیماً قابل مشاهده اند، مانند: صحبت کردن، نوشتن، راه رفتن و … رفتار نهان به اعمال درونی فرد که به طور مستقیم قابل مشاهده نیستند اطلاق می گردد. مثل: تفکر، تخیل و … ما از طریق رفتار آشکار به رفتار نهان پی می بریم.

    بنابراین ما برای کسب اطلاع از میزان یادگیری فرد به رفتار قابل مشاهده یا به اصطلاح دقیق‌تر به عملکرد او مراجعه می‌کنیم. عملکرد نیز مانند رفتار آشکار و به جنبه های قابل مشاهده یادگیری اشاره می‌کند. اما تفاوت رفتار با عملکرد در آن است که رفتار به هر گونه عمل مشخص گفته می شود. حال آنکه عملکرد به نتیجه عمل فرد اشاره می کند که در ارزشیابی از میزان یادگیری او مورد استفاده قرار می گیرد.

    عملکرد فرد از عواملی چون انگیزش و هیجان: شرایطی که به محیط حاکم است، خستگی و بیماری متأثر می شود. پس عملکرد فرد ممکن است شاخص نسبتاً درستی از یادگیری او باشد یا اینکه نتواند آن را به خوبی نشان دهد. برای مثال ممکن است عملکرد یک دانش آموز در جلسه امتحان تحت تأثیر اضطراب ناشی از امتحان کاهش پیدا کند. این امر نباید سبب شود که معلم فکر کند یادگیری صورت نگرفته یا آن عملکردی که دانش‌آموز عملاً انجام می دهد  به طور دقیق منعکس کننده یادگیری اوست. این دانش آموز ممکن است جواب سوالها را به خوبی یاد گرفته باشد، اما اضطراب او باعث ناتوانی اش در دادن جواب کامل به سوال می شود. از این مطلب باید نتیجه گرفت که برای دستیابی به میزان واقعی یادگیری هم باید از وسایل دقیق اندازه گیری عملکرد یادگیریندگان از قبیل آزمونها و سایر وسایل اندازه‌گیری عملکرد یادگیرندگان از قبیل آزمونها و سایر وسایل اندازه گیری استفاه کرد و هم عملکرد آنها را به دفعات مختلف و در شرایط متفاوت مورد سنجش قرار داد.

     

    ادبیات تحقیق:

    آزمون «اثر کار مضاعف و حواس پرتی بر عملکرد» نوعی طرح پژوهشی تک موردی (casestudy) ABAB است که در «5» مرحله (ساده 1- کارمضاعف- ساده2- حواسپرتی- ساده3) انجام می گیرد. هدف مطالعه عملکرد و تأثیر عواملی چون حواسپرتی و کار مضاعف بر آن می باشد. در این آزمون از مربعات دنباله دار. «تولوز- پیرون» استفاده شده و نشان می دهد که عواملی چون کار مضاعف و حواس پرتی در عملکرد عادی اختلاف ایجاد می کند برای بررسی بهتر این مفاهیم به پژوهش ها و مطالعات دیگری در این زمینه می پردازیم:

    توجه کردن و درک کردن

    در یک آزمایش از شش نفر آزمودنی خواسته شد وقتی حروف خاصی را می بینند کلیدهای مناسب را فشار دهند. در این آزمایش از «10» کلید که به کلیدهای ماشین تحریر شباهت داشت و روی آنها از شماره «1» تا «10» نوشته شده بود، استفاده کردند. حروفی که به آزمودنی ها نشان داده می شد، عبارت بودند از «Lmnopstuxyz» این حروف را با زمینه های قرمز، زرد، و سبز به آزمودنی ها نشان می دادند. وقتی یک حروف به آزمودنی نشان داده می شد، از او می خواستند ابتدا به آن نگاه کند، رنگ زمینه آن حروف را در نظر بگیرد، بعد به یک «کد» (یا رمز) که در زیر آن بود نگاه کند و آن حرف را با توجه به آن «کد» به یکی از اولین ده حروف الفبای انگلیسی، منتقل کند و سپس کلیدی را که شماره آن مطابق حروف مورد نظر در حروف الفبا می باشد،‌‏ فشار دهد. وقتی آزمودنی کلید را فشار می داد، دستگاه بطور خودکار یک حرف تازه را به او نشان می داد. در این آزمایش بدون اطلاع آزمودنی دستگاه چنان ساخته شده بود که میزان فشار وارده بر هر کلید ثبت می شد. هدف از انجام این آزمایش آن بود که ببینند وقتی در آزمایشگاه روانشناسی سر و صدا ایجاد می شود و آزمودنی را گیج می‌کند آیا در میزان فشار وارده بر کلیدها نیز تغییر ایجاد می شود یا نه؟ در این آزمایش متوسط فشار وارده بر کلیدها را در شرایط عادی و پس از آنکه در آزمایشگاه سر و صدا ایجاد می شد، اندازه گیری می کردند.

    نتیجه این آزمایش نشان می داد که آزمودنی ها در شرایطی که سر و صدا ایجاد شده بود، در مقایسه با شرایط عادی و آرام بر کلید ها با فشار بیشتری وارد می کردند متوسط فشار در شرایط عادی «305gr» بود. ولی وقتی در موقع کار با دستگاه سر و صدا ایجاد می‌شد متوسط فشار به «488gr» افزایش پیدا می کرد. بعد هنگامی که سر و صدا از بین می رفت و آمزمودنی به کار خود ادامه می داد متوسط فشار به «292gr» تقلیل می یافت. جالب تر اینکه میزان کاری که در شرایط عادی و شرایط گیج کننده انجام شده بود، تفاوت معنی داری نداشت. (ساعتچی به نقل نومان 1368)

     

    متن تحقیق:

    آزمایش «اثر کار مضاعف و حواسپرتی بر عملکرد» به صورت تک آزمودنی نوع ABAB اجرا می گردد. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر عواملی چون کار مضاعف و حواسپرتی بر عملکرد عادی است برای این منظور از مربعات دنباله دار تولوزپیرون استفاده نمودیم و آزمودنی در 5 مرحله ساده 1، کار مضاعف، ساده 2، حواسپرتی، ساده3) مورد آزمون قرار گرفت.

    - سوالات تحقیق:

    1- آیا کار مضاعف بر عملکرد عادی فرد تأثیر می گذارد؟

    2- آیا حواسپرتی بر عملکرد عادی فرد اختلال ایجاد می نماید؟

    فرضیه های تحقیق:

    1- کار مضاعف بر عملکرد عادی فرد تأثیر منفی دارد.

    2- حواسپرتی بر عملکرد فرد تأثیر منفی داشته و در آن اختلال ایجاد می کند.

    متغیرهای آزمایش

    در این آزمون متغیرهای مستقل، «کار مضاعف» و «حواس پرتی » بوده و «عملکرد فرد» به عنوان متغیر وابسته محسوب می گردد.

    ابزار آزمایش:

    مربعات دنباله دار تولوز- پیرون و یک کرونومتر

    مربعات دنباله دار «تولوز- پیرون» شامل 40 ردیف 40 مربعی از مربع هایی به طول  «1.5mm» می باشند. این مربع ها دارای دنباله هایی روی اضلاع و یا گوشه های خود می باشند و به طور تصادفی قرار گفته اند سه مربع دنباله دار نمونه بر بالای هر برگه قرار گرفته است.

    روش اجرای آزمایش:

    همانطور که گفته شد این آزمایش یک طرح پژوهشی تک موردی از نوع ABAB می‌باشد، با این تفاوت که در هر 5 مرحله ساده 1 (A) ، کار مضاعف (B) ، ساده 2 (A)، حواسپرتی (B) و ساده 3 (A) اجرا می گردد.

    به عبارت دیگر این آزمون از ترکیب دو طرح بازگشتی ABA ایجاد شده است به این ترتیب که مرحله ماده 2(A) برای دو مرحله قبلی،‌ مرحله بازگشت و برای دو مرحله بعدی ، مرحله سطح پایه محسوب می گردد.

    اشاره شد که ابزار این آزمون مربعات دنباله دار «تولوز-پیرون» می باشد که در بالای هر برگ آن سه مربع نمونه مشخص شده است و آزمودنی می بایست آنها را در بین مربعات داخل صفحه در زمان معین پیدا کرده، علامت بزند. به این صورت که در مرحله اول که مرحله ساده 1(A) است، آزمودنی 3 دقیقه وقت دارد که مربعات نمونه را در بین مربعات صفحه به صورت افقی از چپ به راست پیدا کرده و علامت بگذارد. پس از اتمام زمان آزمودنی کار را متوقف نموده محل انتهایی را علامت گذاشته و روبه روی آن نام مرحله ساده 1 را می نویسد. حال برگ را به پشت گذاشته و 2 دقیقه استراحت می نماید. در مرحله دوم که مرحله کار مضاعف (B) می باشد آزمودنی «3» دقیقه فرصت دارد که علاوه بر پیدا کردن مربعات نمونه به همان صورت قبلی یک عمل ریاضی « (A+B-C)+B-C… » را نیز در ذهن خود به صورت دنباله دار و به طور همزمان انجام دهد. در پایان این مرحله نیز آموزدنی محل را علامت گذاشته و روبروی آن سطر، نام مرحله و عدد پایانی را ثبت می کند. پس از استراحت مجدد در مرحله سوم یا مرحله ساده (2) تمام کارهای مرحله اول انجام می شود. در مرحله چهارم که مرحله حواسپرتی «B» است، آزمودنی طی 3 دقیقه فرصت دارد که مربعات الگو را در بین مربعات جدول پیدا کند،‌ با این تفاوت که آزماینده با کارهایی نظیر صحبت کردن، ایجاد سروصدا و … موجبات حواسپرتی آزمودنی را فراهم می آورد. در مرحله پایانی که مرحله ماده 3 (A) می باشد نیز همانند  سایر مراحل ساده رفتار می کنیم.

    پس از انجام این مراحل آزماینده نتایج هر مرحله را استخراج نموده در جدول ثبت می‌نماید نکته قابل توجه این است که در این آزمون هم «سرعت » وهم «دقت» ملاک می‌باشند.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ساعتچی: محمود – اصول روانشناسی – مانی- نرمان ل.(نویسنده)- تهران – امیرکبیر –1368.

هدف : تحقیقات نشان داده است که آگاهی از نتیجه موجب بهبودی یادگیری می شود. در کتاب اصول روانشناسی مان امده است که برای کسب مهارتهای حرکتی لازم است که شخص بتواند نتیجه کار خود را ببیند. واقعیت این است که رفتار انسان در هر لحظه به طور ضمنی یا صریح تابع اطلاعاتی است که از یک موقعیت به دست می آید. اگر اطلاعات تغییر کند رفتار نیز تغییر می یابد. هدف آزمایش کنونی این بود که این قانون ...

خلاصه : مقدمه : با توجه به تاکيدي که در سالهاي اخير بر مديريت مبتني بر شواهد شده است و يکي از روشهاي نوين مديريتي، مديريت مبتني بر عملکرد است، هدف اين مطالعه برقراري سيستمي اوليه از مديريت مبتني بر عملکرد در بخش اورژانس بيمارستان ضيائيان بود.

خلاصه : مقدمه : با توجه به تاکیدی که در سالهای اخیر بر مدیریت مبتنی بر شواهد شده است و یکی از روشهای نوین مدیریتی، مدیریت مبتنی بر عملکرد است، هدف این مطالعه برقراری سیستمی اولیه از مدیریت مبتنی بر عملکرد در بخش اورژانس بیمارستان ضیائیان بود. روش اجرا : استقرار نظام مدیریت مبتنی بر علمکرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان شامل گامها 6 گانه است: 1) تعیین رسالت و اهداف سازمان، 2) نظام ...

مقدمه کاملا عادیست که کودکان جنب وجوش داشته باشند و از بازی کردن لذت می برند . گاهی مادران به درمانگاه یا روان شناس مراجعه کرده و اظهار می کنند که فرزندشان بخصوص پسرشان بسیار بی قرار ، زیاد فعال ، حواس پرت ، بی ثبات و تکانشی است . معلمان معمولا چنین دانش آموزانی را خوب می شناسند . افرادی که به نحوی با بیماران روانی ، عقب ماندگان ذهنی ، معتادین به مواد مخدر ، الکل سروکار دارند به ...

ارتقاء ویژگی های ورزشکاری ورزش نکردن، بهانه های زیادی وجود دارد. و متاسفانه، این بهانه ها معمولاً بر انگیزه ی شما برای باشگاه رفتن، کوه نوردی و دوچرخه سواری غلبه می کند. اما خوب است که موقع این بهانه تراشی ها، کمی هم به فواید فعالیت و ورزش فکر کنید. امیدوارم این مطالب بتواند با بهانه های شما مقابله کند. ویژگی های ورزشکاری بدنسازی و ورزش باعث می شود عضلات شما هماهنگی بیشتری پیدا ...

دید کلی اینکه چه ارتباطی بین هیجانات ما تغییرات بدنی ما وجود دارد؟ وقتی می‌ترسیم، چه نوع تغییرات هورمونی در بدن اتفاق می‌افتد؟ وقتی فکر می‌کنیم چه قسمتهایی از مغز فعال هستند؟ آیا جای مشخصی در مغز برای حافظه وجود دارد که مطالب بخاطر سپرده شده در آنجا ذخیره شوند؟ وقتی فردی دروغ می‌گوید، چه تغییراتی در او بوجود می‌آید؟ آیا از این تغییرات برای کشف دروغ افراد می‌توان استفاده کرد؟ آیا ...

تعريف اختلال در توجه (ADD) کودکي مبتلا به ADD تلقي مي گردد که داراي علائمي از بي توجهي مانند: ناتواني در به انجام رسانيدن کارهايي که شروع کرده، ناکامي در گوش کردن (عدم درک صحيح از مطالب به صورت شنيداري)، حواسپرتي، مشکل در تمرکز و بازماندن از فعاليت

مقدمه : در صنایع هوانوردی توجه به عوامل انسانی بیشتر از صنایع دیگر به چشم می خورد چراکه بدون وجود آسایش و راحتی هنگام پرواز امکان تمرکز کافی برای هدایت وسیله پرنده وجود ندارد طراحی عملی پیکرپاره های فیزیکی عمدتا در حیطه صلاحیت مهنذسان است اما در همین مرحله است که داده های عوامل انسانی اهمیت پیدا میکند اگر در این مرحله تصمیم های طراحی نامناسب از لحاظ عوامل انسانی اتخاذ شود کاربر ...

1 کلیات 11 مقدمه سازمان ملل در تعریف خود از توسعه انسانی، شاخص برخورداری از زندگی طولانی همراه با تندرستی و سلامت را مورد توجه قرار داده است. بنابراین، بدون توجه به عوامل تهدید کننده سلامت انسانها، نمی‌توان به نحو مطلوب در مسیر توسعه و رفاه پایدار قدم برداشت. گام اول برای رسیدن به این مهم، شناخت وضع سلامت و عوامل تهدید‌کننده آن در میان گروه‌های مختلف اجتماعی در سطوح محلی، ...

سازمان ملل در تعريف خود از توسعه انساني، شاخص برخورداري از زندگي طولاني همراه با تندرستي و سلامت را مورد توجه قرار داده است. بنابراين، بدون توجه به عوامل تهديد کننده سلامت انسانها، نمي‌توان به نحو مطلوب در مسير توسعه و رفاه پايدار قدم برداشت. گام او

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول