دانلود مقاله کودک آزاری

Word 62 KB 11128 16
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه و امام حق الصغیر:( فرحمته و تثقیفه و تعلیمه العثوعنه و الستو علیه و الرفق به والمعونته له و استر علی جرائر فانه للتوبه و المداراه له و ترک مماحکته فان دالک ادنی له ) ( اما حق کسانی که کوچکترند، آن است که با آنان مهربان باشی.

    در انتقال صحیح فرهنگ و آداب سازند ه به او کوشا باشی.

    ارزشها را بشناسی و به او بشناسانی و تعدیلش کنی .

    آموزشهای لازم و مؤثر در زندگی پاک و سالم را شناخته ، به او تصمیم دهی .

    با توجه به اینکه کوچکتر و کن تجربه تر و کم طاقت است، در برابر کوتاهی او گذشت سازنده داشته باشی.

    راز دار او باشی و او راخجلت ندهی .

    رفتار تو با کوچکتر ها دوستانه (با او را ه بیابی) .

    در مشکلات یار و کمک کار او باشی .

    خطاهای ناشی از کودک و کم تجربگی را به رخ او نکشی و او را چری و لجوج بار نیاوری که این نوع عکس العمل سبب می شود که از آن خطاها باز گشت نماید.

    با او (عاقلانه و ماهرانه ) مدارا کنی .

    او را در معرض آزمایش های طاقت فرسا که موجب احساس سر شکستگی و عقب ماندگی اش شود، قرار مده ( با توجه به تلاش در را ه عقب ماندگی هایش ) که این نوع رفتار برای تأمین رشد انسانی او مناسب تر و راه نزدیکتری است.)در ایران حدود ده میلیون کودک زندگی می کنند که متعلق به چهار میلیون خانواده هستند و بدیهی است که اکثریت قاطع این خانواده ها وظیفه سنگین تربیت و نگهداری از اطفال را به خوبی انجام می دهند ، اما برای جامعه اسلامی که اخلاق انسانی جزء خصوصیات اصلی آن است و جود چنین لکه هایی هر چند کوچک نیز تحمل نا پذیر است.

    یکی از مسائل پیچیده و ناراحت کننده مفصلی که توجه بسیاری از محققین ، جامعه شناسان، جرم شناسان و روان شناسان را به خود معطوف داشته و موضوع کودک آزاری می باشد که روز به روز هم گسترش بیشتر ی می یابد.

    شاید علت این گستردگی در راز قدرت نهفته باشد.

    قدرتی که معمولاَ با نا آگاهی و خشونت همراه است .

    کودکان، مانند تمام ستم دیدگان حتی در دفاع از خود بسیار نا توان وآسیب پذیر ند و نیاز به حمایت و مراقبت دارند.

    بزرگسالان مانند تمام صاحبان قدرت ، در پی حفظ برتری و اعمال نفوذ خود هستند و نتیجه چنین معادله نا برابر ستمی است که بر کودکان وارد می شود.

    در کشور ما کودک آزاری پنهان است و گاهی به ندرت فقط نمونه هایی از این کودک آزاری به مصوبات کشانده و انشاء می شود .

    دو کانون مهم کودک آزاری خانواده و مردم هستند.

    نمونه هایی زیاد در مدارس کودک آزاری آموزشی است .

    در آموزش و پرورش ، شیوه نادرست تحصیل و حتی گرفتن امتحان های متعدد و پشت سر هم روی احساس بچه ها تأثیر می گذارد اما از این تأثیر هنوز آمار درستی در دسترس نیست.

    کودک آزاری پنهان بیش از هر چیز در میان خانواده در جامعه وجود دارد که این امر به شدت کودکان را تهدید می کند.

    آقای دکتر چزایر ی روان شناس بالینی در مورد کود ک آزاری می گوید : ( کودک آزاری در خانواده بیشتر به صورت تنبیهات جسمی و روانی است اما نوع دیگر کودک آزاری که سوء استفاده های جنسی است بیشتر در بیرون خانواده اتفاق می افتد.) کودک آزاری فقط ضرب و شتم کودک و حتی سوء استفاده های جسمی نیست.

    در خیابانها ی شهر صدها کودک را می بینیم که برخی حاصل ازدواجهای آزادند و تا چندی پیش این کودکان بواسطه نداشتن شناسنامه محروم از رفاه بودند.

    در همین خیابانها کودکان بسیاری می بینیم که ناگزیر از بزهکاریند چون از کودکی به اینکار وارد شده و آموزش داده می شوند و دایره کودک آزاری بسیار وسیع تر از دیده ها و شنیده های ما است.

    تاریخچه کودک آزاری کودک آزاری سابقه ای به قدمت زندگی انسانها دارد.

    حوزه جغرافیایی گسترده ای به پهنای جهانی که در آن زندگی می کنیم ،با تفاوتهایی به گوناگونی فرهنگ ملتهای جهان.

    یونانیان قدیم کودک را به عنوان یک عضو خانواده و فردی از اجتماع آینده تلقی می کردند .

    دوران اولیه مسیحیت و قدرت کلیسا در قرون وسطی اطفال را به صورت بالغین نا پخته تلقی می نمودند حتی تا قرن پانزدهم و شانزدهم نیز چنین نظریه ای وجود داشت.

    از اطفال انتظار رفتار بزرگسالان را داشتند.

    پس از سنین 3یا 4 سالگی همان بازی های بزرگسالان را با خودشان یا والدین انجام می دادند.

    دانش آموزان ده تا بیست ساله را با هم در یک کلاس درس می دادند و کودکان را موجودات بیگناه محسوب یکرده و آنها را از تجاوزات وحشیانه روز نگاه نمی داشتند.

    نخستین دوره مربو ط به سال 1860 است که این پدیده کم و بیش احساس مس شد ( آلبر وز تاریو) یک پزشک قانونی در پریس گزارشی از معلولیت جسمی 32 کودک ارائه داد همزمان نیز ( ساملوست) یک متخصص کودک گزارشی از شکستگی های متعدد و کبودیها و بر آمدگی های استخوانی را در کودک داد.

    دومین دوره در سال 1946 توسط (کافی) رادیولوژیست آمریکایی مطرح شده و ی 6 مورد کودک مبتلا به خونریزی مزمن زیر سخت شامه گزارش عمومی که در همه آنها شکستگیهای متعدد استخوان دراز (23 عدد) وجود داشت.

    در شرح حال این 6 کودک سابقه ضربه و استخوانهای دراز وجود نداشت و هیچگونه شواهد بالینی و رادیولوژیک دال بر بیماری اسکلتی موضعی و یا عمومی که باعث شکستگیهای پاتولوژیک استخوان شوند یافت نمی شد.

    کافی معتقد بود که شکستگیهای استخوانی دراز ، ریشه تورمانیکی دارند ولی مکانیسم آنها نا معلوم بود.سومین دوره در سال 1962 توسط کمپ و همکارانش به نام ( سندرم کودک کتک خورده) توصیف گردید.

    چهارمین دوره که از سال 1972 شروع شد و مسئله کودک آزاری به صورت آزار جسمی ، جنسی، روحی، روانی ، غفلت بیان گردید.

    و اکنون پنجمین دوره ای که بیشتر تأکید بر نحوه پیشگیری آن می باشد در حال شکل گیری است.

    تنبیه کودکان برای مدت زمان طولانی یک امر طبیعی قلمدا د می شد .

    در انگلستان در دوره انقلاب صنعتی کودکان مدت زمان طولانی در کارخانه ها و معادن زغال سنگ مشغول به کار بودند و اکثر کار فرمایان به صورت خیلی جدی آنها را مورد کتک و آزار قرار می دادند و هر چه به گذشته دورتر بر می گردیم متوجه می شویم که حمایت و مواظبت از کودکان کم رنگ تر می شود و کودکان یا کشته یا ترور و یا مورد تجاوزات جنسی قرار می گیرند.

    با توجه به تاریخچه فوق به این نکته پی می بریم که آگاهی بین المللی از ( کودک آزاری) یک پدیده جدید است و با وجود این امروز این موضوع کاملاً مشخص و بارز است ولی هنوز در سر تا سر جهان ما شاهد چنین سوء رفتار هایی نسبت به کودکان هستیم.

    مفهوم کودک آزاری : کودک آزاری عبارت است از هر گونه بد رفتاری با کودکان یا افرادی که در سنین بلوغ به سر می برند این بد رفتاری می تواند از طرف پدر یا مادر یا محافظان کودک یا کسانی که مسئول مراقبت او هستند، باشد.

    اقسام کودک آزاری کودک آزاری به 4 دسته تقسیم می شود: الف) کودک آزاری جسمانی ب) کودک آزاری جنسی ج) کودک آزاریروحی و روانی د) کودک آزاریبی توجهی و غفلت الف) کودک آزاری جسمانی 1-تعریف کودک آزاری جسمانی (سندرم کافی یا سندرم کتک خورده): کودک آزاری به حالت بالینی کودکان (معمولاَ زیر 3 سال) گفته می شود که یک بار یا به دفعات متعدد مورد ضرب و شتم و آزار و شکنجه عمدی افراد بالغ که مسئولیت آنها را بر عهده دارند، مثلاَ پدر و مادر، قیم و یا والدین رضاعی قرار می گیرند.

    در این سندرم، علاوه بر آزار جسمانی ، محرومیت از خوراک و پوشاک ، نبود توجه و مراقبت و سر پناه محرومیت از محبت و عاطفه به طور عمد نیز مطرح است.

    کودک آزاری جسمانی در تمام جوامع به چشم می خورد و ارتباطی با شأن اجتماعی و ملیت و تحصیلات ندارد.

    البته در مشرق زمین به دلیل باورهای مذهبی مردم و اعتقاد به این که کودک هدیه الهی است، کودک آزاری نسبتاً کمتر دیده می شود.

    کودکانی که مظلومانه مورد ضرب و جرح قرار می گیزند کم نیستند.

    به عبارت بهتر می توان کودک آزاری جسمانی را شامل صدماتی دانست بطور ارادی و غیر اتفاقی توسط مراقبت کننده از کودک به او وارد می گردد که شامل کبودی ، سوزاندن، ضربه به سر، شکستگی موارد مشابه آن در یک کبودی مختصر تا هنگام هماترم ساب دورال مرگ آور متفاوت باشد.

    1 علیرضا کاهانی – مجله پزشکی قانونی –ص 57-54 2 دکتر فاطمه قاسم زاده –مجله پزشکی قانونی – مهر آبان 84 3 دکتر حسن توفیقی – مجله پزشکی قانونی – شماره پنجم – ص 13-12 1-آثار مخرب آزار های جسمانی بر کودک: بر پایه خبری از تورنتو (کاندا) مخابره شد، کودکانی که مورد تنبیه جسمانی قرار می گیرند در آینده دو برابر سایر کودکان در معرض اعتیاد به مواد مخدر، مصرف مشروبات الکلی و یا مشکلات شخصی قرار می گیرند.

    به توشته روزنامه نشنال پست دکتر (هریت مک میلان) روانکاو مرکز کانادایی (مطالعات کودکان در معرض خطر) اظهار داشت: تغییر جسمانی پسران بیشتر از دختران متداول بود، به طوری که 24 درصد زنان و 4/16 درصد مردان گفته بودند : هرگز تنبیه جسمانی نشده اندو 37 درصد مردان و 30 درصد زنان به عبارت بعضی اوقات اشاره کرده بودند.

    در مقایسه با آنان که هرگز تنبیه نشده بودند ، افرادی که بعضی اوقات کتک خورده بودند ، 4 درصد بیشتر دچار اختلالات روحی و اضطراب بودند ، 50 درصد بیشتر در معرض افسردگی شدید قرار داشتند و 15 درصد بیشتر دچار مشکلات ناشی از مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی قرار گرفته بودند.

    این عوامل سبب بروز رفتار هایی نظیر پرخاشگری یا حالت ضد اجتماعی شدید شده بود.

    این تحقیق همچنین به ارتباط میان تنبیه جسمانی و پایین بودن ضریت هوش و رفتارهای خشونت بار در بزرگسالی دست یافته است.

    واقعیت آن است که بدرفتاری جسمانی با کودک در میان تمام سطوح و اقشار جامعه دیده می شود.

    کارگران، صاحبان حرف و مشاغل آزاد، حتی پزشکان گاه به تنبیه جسمانی کودکانشان مبادرت می کنند.

    تنبیه کودکان بیشتر ناشی از طرز تفکر (شی پنداری ) نسبت به کودک است.

    والدینی که به کودک مانند اشیاء و وسایل منزل خود می نگرند ، به خود اجازه می دهند، هر نوع که مایل هستند با کودک رفتار کنند و هیچ فر د یا مرجعی نباید در برابر جرم و رفتار آزار گرانه شان آنان را مورد باز خواست قرار دهد.

    در واقع چنین والدینی برای کودک خود هیچ گونه حق و حقوقی به عنوان انسان قائل نیستند .

    قانون نیز تنبیه را در حد متعارف مجاز می داند ، اما تعریفی از تنبیه متعارف ارائه نداده است و تا مادامی که کودک بر اثر شکنجه ، کتک و آزار و اذیت دچار جراحت نشود ، به قضیه رسیدگی نمی کند.

    ب) کودک آزاری جنسی 1- تعریف سوء استفاده جنسی: ابتدا توسط کمپ توصیف شده است.

    سوء استفاده جنسی عبارت است از در گیر کردن کودکان و یا نوجوانان غیر بالغ در فعالیت جنسی که درک کامل و رضایت آگاهانه نسبت به آن ندارند.

    تعریف دیگری که توسط بلمبرگ به کار برده شده است از سوء استفاده از کودک با تحریکات جنسی که با سن تکامل روانی ، اجتماعی و نقش وی در خانواده نا متناسب باشد.

    از دیدگاه قانون سوء استفاده جنسی عبارت است از هر گونه عملی به منظور کسب لذت جنسی با افراد نابالغ که معمولاً کمتر از هجده سال در نظر گرفته می شود.

    2- کودک آزاری جنسی در جهان و ایران: کودک آزاری جنسی قرنهاست که وجود دارد و با وجود آنکه دنیای امروز ادعای تمدن پیشرفته دارد، روز به روز گزارشهای آزار جنسی بیشتر می شود و این پدیده امروز به صورت یک معضل جهانی مطرح می شود.

    بر خلاف آزار جسمانی کودک که نمادی آشکار دارد هر ساله سوء استفاده جنسی بیشتر اوقات به صورت رازی پنهان میان سوء استفاده شونده ( کودک) و سوء استفاده کننده باقی می ماند .

    ترس کودک از کسی که توسط وی مورد سوء استفاده جنسی قرارگرفته است.به دلیل تهدید وی نسبت به افشای موضوع از طرفی و قبح و زشتی مسئله از طرف دیگر سبب میشود که موضوع سوء استفاده جنسی از کودک مطرح نشود.

    به همین دلیل هم آمار گزارش های رسیده در زمینه سوء استفاده جنسی از کودکان بسیار کمتر از میزان واقعی شیوع این پدیده در هر جامعه است.

    از 838 هزار و 232 مورد کودک آزاری که به سازمان حمایت از کودکان ، آمریکا در سال 1991 ارجاع شده است 15 درصد آن مربوط به کودک آزاری جنسی بوده است .

    این در حالی است که ماده 19 پیمان نامه حقوق کودک دولتها را موظف به محافظت از کودکان در برابر هر نوع سوء استفاده می کند.

    مرکز ملی کودکان و سوء استفاده و غفلت درمورد کودکان در سال 1981 بر طبق بر آورد سالانه نشان داد که همه ساله هزار کودک توسط محارم خود مورد سوء استفاده جنسی قرار می گیرند.

    بر رسیها نشان می دهد که از کل موارد گزارش شده به پزشکی قانونی کشور در مورد کودک آزاری 25 درصد موارد، مربوط به کودک آزاری جنسی است و بیشترین فراوانی آن مربوط به جنوب شهر تهران است.

    قربانیان آزار جنسی بیشتر مؤنث و اغلب جوان هستند.

    در واقع بعضی از آنان هنوز کودک اند.

    دهختران پنج بار بیش از پسران در معرض قربانی شدن قرار دارند، پسران بیشتر به وسیله ی یک مرد مورد سوء استفاده جنسی قرار می گیرند.

    یادداشتهای موجود در پرونده های سازمان پزشکی قانونی کشور طی سه سال نشان می دهد.

    که از جمع 314 مورد شکایت سوء استفاده جنسی در سنین زیر 15 سال که به این مرکز ارجاع شده اند 227 مورد آن دختر و 87 مورد آن را پسران تشکیل می دادند.وقتی بچه ای از لحاظ جنسی تعرض شد آن بجه عقده روانی پیدا می کند و به این علت خودش در سن نوجوانی همین تعرض را به کودکی دارد.

    متجاوزین به کودکان: طبقه بندی این که چه کسانی به کودکان تجاوز میکنند عملی نیست .

    اغلب این اشخاص پر کار با ظاهری آرام، محترم و معمولی هستند.

    دسته ای از متجاوزین را همجنس بازان، دو جنسی ها و بچه بازان تشکیل می دهند که بچه بازان بیشتر پسران را مورد آزار جنسی قرار می دهند تحقیقات نشان می دهد که 97 درصد از متجاوزان مذکر ند و زنان تجاوز گر بیشتر پرستار هستند.

    گزارشها نشان می دهد که علاوه بر کودکان آواره در خیابانها ، کودکانی که در خانه افراد ثروتمند به عنوان خدمنکار کار می کنند نیز در معرض سوء استفاده جنسی قرار می گیرند.

    ج) کودک آزاری روحی و روانی تعریف مناسبی از کودک آزاری روانی و روحی ، در دست نمی باشد کمتر کسانی به این مسئله توجه کرده اند.

    در صورتی که این نوع کودک آزاری دردناک تر از کود ک آزاری جسمی و جنسی می باشد.

    چرا که منجر به اختلالات روانی می شود و کودک دجار ، اضطراب ، بی قراری، افت تحصیلی، پر خاشگری ، قانون شکنی ، افسردگی ، فرار از مدرسه می گردد.

    بی عدالتی سخت و روان کودک را می آزارد .

    او دچار حس حقارت و عدم احترام می نماید .

    کتکهای روانی از جمله فحش و اهانت اگر تأثیری بیشتر از کتکهای جسمی نداشته باشد کمتر ندارند.

    کودکی به طور دائم زیر رگبار فحش است دچار یأس شده و نسبت به زندگی بی تفاوت است.

    کنفرانس بین المللی در سال 1983 در رفتاری روانی را چنین تعریف کرد: ( هر گونه رفتار با کودک که طبق استانداردهای اجتماعی و نظر متخصصان از نظر روان شناختی، آسیب زا باشد بعنی هر گونه رفتاری که بر عملگرد رفتاری- شناختی و عاطفی و جسمی کودک تأثیر سوء داشته باشد.

    بد رفتاری روانی با کودک خوانده می شود)با این تعریف تمام انواع بدرفتاری با بد رفتاری روانی همراه است.

    د) کودک آزاری بی توجهی و غفلت: غفلت از کودک به معنی حذف یا نادیده گرفتن کودک است که این امر ممکن است با آزار بدنی همراه باشد یا نباشد.

    انواع غفلت و بی توجهی: غفلت جسمی: مانند ترک و به حال خود رها کردن و رسیدکی نکردن به وضعیت تغذیه مانند مادرانی که پای تلفن می روند و در اثر غفلت وی فاجعه رخ می دهد.

    غفلت هیجانی: مانند صحبت نکردن به کودک ، بد رفتاری شدید یا مزمن با همسر در حضور کودک.

    غفلت آموزشی : مانند رسیدگی نکردن به وضعیت تحصیلی کودک، بی توجهی به ترک تحصیل یا فرار از مدرسه.

    غفلت پزشکی: مانند غفلت کردن از کودک در برابر مسائل بهداشتی والدین همانطور که اغلب در مواقع بیماری کودک، مراجعه به پزشک را پشت گوش می اندازند که همین تأخیر در مداوا سبب حاد شدن بیماری و در مواقعی از دست رفتن فرصت مداوا می شود.

    علل کودک آزاری در ایران و جهان کودک آزاری پدیده ای است آگگاهانه که عوامل متعددی در ایجاد آن نقش دارند.

    برخی از دلایل و عوامل کودک آزاری در همه جوامع مشترک و بعضی تابع شرایط خاص اقتصادی – اجتماعی هر کشورند.

    در کشورها به دلایل زیر می توان به اختصار اشاره کرد: 1-اعتیاد به ویژه در مواردی که پدر و مادر و یا هر دو معتاد باشند.

    2- فقر مالی و فشار های ناشی از ان.

    3- وجود برخی عناصر فرهنگی و باورهای سنتی مانند گرایش به تنبیه ، اجبار، تحمیل، خشونت، تبعیض جنسی و داشتن حق مالگیت بر کودک.

    4-ازدواج های زود رس و ناتوانی پدر و مادر در تربیت فرزندان.

    5- نبود آموزش در امر ازدواج و تربیت فرزندان.

    6- ازدواجهای مجدد، وجود نا پدری، نامادری و فرزندان تنی ، ناتنی و مشکلات ناشی از آن.

    8- بیماریهای روانی و الدین.

    9- بیماریهای مزمن و لا علاج فرزندان .

    10 – طلاق و وضعیت کودکان پس از آن .

    11- خانواده ای پر تنش.

    12- تعداد زیاد فرزندان.

    قوانین مربوط به کودک آزاری در ایران بر اساس آنچه تا به حال گفته شد هر گشوری بر مبنای فرهنگ – عرف – سنن و مذهب خود بر داشتی از کودک آزاری دارد تو در نتیجه چنین بر داشتی نیز قوانینی بدیهی است وقتی که کودکی توسط والدین یا سر پرستان خود مورد آزار قرار می گیرد ، قاضی با توجه به شرایط گوناگون و قوانین موجود مجازات وی را تعیین می کند.

    در کشور ما قوانین خاص و مشخصی مربوط به کودک آزاری وجود ندارد ولی از لابلای متن قوانین مدنی و جزایی می توان به قوانینی دست یافت که مربوط به جقوق کودک است این قوانین عبارت است از قوانین مربوط به نگهداری کودک: پس از تولد طفل مهمترین مسئله نگهداری و تربیت اوست تا وی راآماده ورود به کودکستان و دبستان و نتیجتاً ورود به اجتماع سازد .

    در حقوق اسلام به نگهداری طفل ، حضانت گویند و طبق ماده 1168 قانون مدنی ( نگهداری طفل هم حق هم تکلیف ابوین است.) نگهداری اعم از به کار بردن وسائل لازم برای بقاء و بهداشت جسمی و روحی است .

    در صورت عدم مراقبت از طفل طبق ماده 1173 قانون مدنی عمل میشد ( هر گاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر باشد محکمه می تواند به تقاضای اقربای طفل یا به تقاضای قیم او یا به تقاضای مدعی العموم هر تصمیمی راکه برای حضانت طفل مقتضی بداند اتخاذ کند.) در روزنامه ایران شماره 2661 ذکر شده که مطابق ماده 5 کودک آزاری جرم عمومی است و نیاز ی به شاکی خصوصی ندارد در موارد قنونی تأکید شده کلیه افراد به محض مشاهده موارد کودک آزاری باید به مراکز قانونی اعلام کنند حتی ضمانت اجرایی برای ترک این عمل باید گرفته شود.

    از قوانین دیگر: ماده 1178 قانون مدنی ( ابوین مکلف هستند که در حدود توانایی خود به تربیت اطفال خویش بر حسب مقتضی اقدام کنند و نباید آن را مهمل بگذراند.) ماده 1177 قانون مدنی ( طفل باید مطیع ابوین خود بوده د در هر سنی که باشد باید به آنها احترام کند.) ماده 1179 قانون مدنی ( ابوین حق تنبیه طفل خود را دارند ولی به استناد این حق نمی توانند طفل خود را خارج از حدود تنبیه نمایند.) ماده 59 قانون مجازات اسلامی بند( اقدامات والدین و اولیا قانونی و سر پرستان که به منظور حفاظت آنها انجام شود مشروط به اینکه اقدامات مذکوردر حدمتعارف و محافظت باشد) و از جمله قوانینی که مربوط به صدمات وارده به کودک است ماده 614 قانون مدنی ماده 82 و83و112 قانون مجازات اسلامی که در مورد آ:زار جنسی است.

    اگر صدمات وارده به کودک منجر به مرگ او شود بر اساس ماده 205و 206 قانون مجازات اسلامی قاتل قصاص می شود و ماده 223 قانون مدنی هر گاه بالغ ، نابالغی را بکشد ، قصاص می شود.

    بر اساس ماده 1199 قانون مدنی ، نفقه اولاد بر عهده پدر است، در نتیجه سوء تغذیه و ندادن غذا به کودک و با فراهم نکردن امکانات اولیه زندگی توسط پدر به نوعی جرم محسوب می شود قوانینی که ذکر شد به طور غیر مستقیم کودک آزاری را منع می کند و در جهت حمایت از کودک بر می آید.

    کودک آزاران کیستند؟

    شاید این نکته که افراد آزار دهنده کودکان دچاربیماری روانی هستند ، تفکری رایج است اما متأسفانه این عقیده نیز در مواردی مردود است .

    البته از نظر روان شناسان کسی که به کودکان آسیب می رساند از بیماری روانی رنج می برد.

    بحث دیگر در این زمینه که شاید کنجکاوی را بر انگیزد آن است که چه نوع افرادی با کودکان بد رفتاری می کنند.

    این احتمال وجود دارد که بیشتر زنان، کودکان را مورد بد رفتاری قرار می دهند زیرا آنان در پرورش کودکان بار سنگینی بر دوش دارند و زمان بیشتری را با آنان می گذرانند.

    در درجه دوم که به نحوی با کودک ارتباط نزدیک دارند ، دست به چنین اقداماتی می زنند .

    البته خانواده هااغلب اظهار نظر میدارند که قصد آنان تنبیه کودک بوده و شیوه تربیتی آنان چنین است.

    اگر چه شماری از والدین بدرفتار ، خود در هنگام کودکی مورد بد رفتاری قرار گرفته اند ، طرد شده اند ، محرومیت کشیده اند و نظایر آن.

    شاید نظریه یاد گیری پرخاشگری در اینجا صدق می کند که آزار رساندن به کودکان یک پدیده محیطی است و باید نظام خانواده و محیط کودک را به خوبی بررسی کرد .

    به طور کلی نا مادری ها ، نا پدری ها، کسانی که به جای والدین سرپرستی کودک را بر عهده دارند، والدین پرخاشجو، کودکانی که در سنین پایین مشغول به کار می شوند ، کودکان دور از سرپرست و کودکانی که در مؤسسات ویژه نگهداری می شوند مهمترین گروهها ی آزار دهنده کودک می باشند.

    از نظر طبقه اجتماعی آزار دهنده ها ی کودک بیشتر افراد طبقات کم در آمد، پر جمعیت و بی سواد که در مشکلات عمده اجتماعی – اقتصادی هستند ، جزء گروههای آزار رسان کودکان به شمار می آید.

    1 دکتر ثقه الاسلام – بررسی علل، انگیزه و چگونگی کودک آزاری، (کودک آزاران کیستند؟) نمونه کودک آزاری توران رستمی کودک 15 ساله دیگری که توسط نامادری دچار شکستگی استخوان فک صورت شد گزارشی از گودک آزاری دیگر: توران رستمی کودک 15 ساله دیگری که توسط نامادری دچار شکستگی استخوان فک صورت شد : عشق ها پرپر زد/ رحم را دیدی شلاق فروخت / و خیانت به جنایت خندید / زندگی را دیدی؟

    / گفت من دلالم / در به در، در پی بدبختی ها می گردید/ تا حقارت بخرد/ دوستی پرپر شد.

    هنوز آثار سوختگی ناشی از سیگار و اتوی داغ در بدن امیر حسین در خاطرمان کمرنگ نشده بود که شاهد عمل شنیع و زشت کودک آزاری دیگری هستیم.

    توران رستمی دختر 15 ساله که به علت ضرب و شتم شدید توسط نامادری فک پایین دچارشکستگی شده با آقای قربان رستمی پدر توران به گفتگو نشستیم ، اهل کرمانشاه هستم و شغلم رانندگی است و مسافر کشی می کنم اولین بار که ازدواج کردم توران هنوز 20 روزه بود که زن اولم در خواست طلاق کرد و از هم جدا شدیم تا مدتی توران پیش مادر بزرگش بود ولی به علت کهولت سن دیگه قادر به نگهداری توران نبود بخاطر این من هم مشکلاتم کمتر بشه با این خانم ( همسر دوم) که حدود 20 سالی از خودم کوچکتر بود ازدواج کردم.

    از همسر دوم هم 2 تا دختر دارد و در طول این مدت همیشه توران توسط نا مادری مورد آزار و اذیت های جسمانی قرار می گرفته و چندین بار قاشق داغ را بر روی چشمان کودک قرار داده و این آزار و اذیت ها ادامه داشته تا اینکه 2 سال پیش ، نامادری بر روی توران نفت می ریزه و قصد داشته کودک را آتش بزنه که همسایه ها مانع از اینکار می شن و کودک را نجات می دن و توران از همان زمان دچار ناراحتی و اگزمای شدید پوستی شده و تمام بدن دختر از گردن ، سینه تا پا دچار سوختگی شدسد ناشی از اثرات نفت شده .

    پدر بخاطر آزار و اذیت هایی که توسط همسرش صورت می گیره،از همسر شکایت و اقدام به طلاق می کنه که شکایت بعد از2 سال درداد گاه کرمانشاه ره بجایی نبرده و هنوز هم حکمی صادر نشده و بعدازآن ،از کرمانشاه به شهریار نقل مکان میکنه.

    پدر با طلاق همسر دوم از نگهداری3 فرزند عاجز بوده و بخاطر مشکلاتی که داشته توران به عنوان دختر بزرگتر ، از رفتن به مدرسه محروم می شه البته به گفته پدر بخاطر تهدید هایی که از سوی خانواده و برادران همسر دوم شده بود که گفته بودند یک بلایی سر توران می آورند.

    پدر مانع رفتن توران به مدرسه می شه و با خانه ماندن توران مسئولیت نگهداری خواهرانش بیشتر به گردن توران 15 ساله می افته ،طی این مدت همسر دوم بعد از مدتی (6 ماه) دوباره رجوع می کنه و از شوهر می خواد که اونو ببخشه و قول می ده که دیگه توران رو اذیت نکنه و دوباره با هم زندگی می کنند.

    در روزهای اول به ظاهر وانمود می کنه که با توران رفتاری خوب داشته ولی بعد از مدتی دوباره آزار و اذیت و کتک های نا مادری شروع می شه تا اینکه اون روز 6/8/85 وقتی پدر به خانه بر می گرده توران رو نمی بینه از دخترانش سراغ توران رو می گیره که اونها می گن توی اتاق دیگه است ولی پدر هر چه می گرده توران رو پیدا نمی کنه تا اینکه دختر کوچکتر میگه با مادرشون دعوا کردن، نا مادری توران رو زیر مشت و لگد هاش میگیره و بی رحمانه ضربه هایی به فک کودک می زنه که باعث شکسته شدن فک می شه، دختر در همان لحظه بیهوش می شه و نامادری ، توران رو از منزل بیرون می بره و در کوچه ای پایین تر از منزل رهاش می کنه ، پدر وقتی به سراغ توران می ره ، دختر به حالت کما رفته بود .

    پدر، توران رو به یکی از بیمارستان ها ی کرج می بره که به علت وخامت حال بیمار اونو قبول نمی کنند و به بیمارستان قیروز گر خیابان به آفرین بخش گوش و حلق و بینی منتقل می شه و از روز 6/8/85 در این بیمارستان بستری است و قرار است در روزهای آتی تحت عمل جراحی قرار بگیره، همسر اول (مادر توران)تا کنون موفق به دیدن فرزندش نشده است.

    http: /www.Kanoon-Zanan-K.bloqfa.com نگاهی به وضعیت اسف بار کودکان جهان: علیرغم تمامی وعده های سران کشورهای مختلف ، سمینار ها و نشست های بین المللی که با عنوان بهبود شرایط کودکان بر گزار شده است همچنان حقوق بسیار یاز کودکان زیر پا گذاشته می شود.

    فقر در گیریهای نظامی ، سوء استفاده جنسی ، ایدز و کودک آزاری همچنان از میان کودکان قربانی می گیرند.

    آنچه در ذیل نوشته شده نگاهی است به اخبار منتشر شده در رسانه ها در مورد کودکان.

    5/2 میلیون نفر از مردم نیجر از گرسنگی رنج می برند و از این تعداد 220 هزار کودک به دلیل عدم دسترسی به غذا و درمانهای بهداشتی با خطر مرگ رو به رو هستند.

    سازمان های بشر دوستانه برای ماه جاری 81 میلیون دلار کمک برای مردم نیجر در خواست کرده اند و این در حالی است که اگر این بودجه تهیه نشود دست کم 160 هزار کودک جان خود را از دست خواهند داد .

    همچنین یک مؤسسه پژوهشهای بین المللی هشدار داد در صورت ادامه روند فعلی ، جمعیت کودکان گرسته آفریقا به 42 میلیون کودک در سال 2025 خواهد رسید.

    در حال حاضر 38 میلیون کودک در قاره افریقا با سوء تغذیه دست و پنجه نرم می کنند.

    محدودیت حضور کشور ها ی آفریقایی در بازار های جهانی و سیاست های جهانی اقتصاد سرمایه داری به ویژه در بخش کشاورزی که اقتصاد آفریقا به آن متکی است عامل اصلی در به وجود آمدن چنین وضعیتی است.

    اما فقر تنها در آفریقا از میان کودکان قربانی نمی گیرد ، در افغانستان به دلیل عدم دسترسی به منابع بهداشتی ، طی یک ماه گتذشته 15 کودک جان خود را بر اثر بیماری اسهال از دست داده اند و در همین حال تنها در ولایت باد غیس از ابتدای تابستان 30 کودک بر اثر همین بیماری جان باختند .

    بر پایه گزارشسازمان ملل متحد روزانه 700 کودک در افغانستان و 30 هزار کودک در چهان به خاطر فقر، نبود امکانات بهداشتی و در گیری های نظامی جان خود را از دسد می دهند.

    به گزارش خبر گزاری رویتر با صرف سالانه 5/1 میلیارد دلار می توان جان شش میلیون کودک را که بر اثر بیماری های قابل پیشگیری فوت می کنند نجات داد.

    بر اساس این گزارش با این مبلغ می توان داروهای مورد نیاز، ویتامین ها ی ضروری و واکسن های حیاتی را برای کودکان و نوزادان در 42 کشور جهان که 90 در صد مرگ و میر کودکان در آنها رخ می دهد تأ مین کرد.

    در کنار فقر ، درگیری های نظامی از عمده ترین علل مرگ و آسیب های جسمی و روانی به کودکان است .

    با تغییر ماهیت جنگ ها، تعداد ( زیادی از زنان و کودکان در در گیر ی های نظامی کشته می شوند.

    یه گفته ی دکتر مصفا)کارشناس حقوق (کود، 2 میلیون کودک در منازعات بین المللی و داخلی کشته، 6 میلیون بی خانمان)و 12 میلیون کشته و زخمی شده اند.

    به گفته وی در حال حاضر 300 هزار کودک به عنوان سرباز در درگیری های مسلحانه شرکت دارند که آثار روانی مخربی را در روح آنان بر جای خواهد گذاشت.

    او همچنین آزار و تجاوز جنسی کودکان به ویژه دختران در درگیری های نظامی را از دیگر خطرات تهدید کننده دانست.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    - روان شناسی کودک   دکتر سیروس عظیمی

    2- بررسی علل ، انگیزه و چگونگی کودک آزاری (کودک آزاران کیستند؟)   دکتر ثقه الاسلام

    3- مجله ی پزشکی قانونی ، علیرضا کاهانی  صفحه 57-54      دی 84

    4- روزنامه همشهری شماره 1363 علیرضا کاهانی  صفحه 12

    5- مجله ی پزشکی قانونی دکتر حسین توفیقی  صفحه 12

    6- مجله ی پزشکی قانونی دکتر فاطمه قاسم زاده   مهر – آبان 84

    7- سایت کامپیوتری . www.google com   سرچ از بین الملل روسیه – فرانسه

پیشگفتار جامعه ای که ما امروز در آن زندگی می کنیم با رشد و شکوفایی فرهنگی و حرکت به سوی مدرنیته شده و گذار از ماهیت سنتی اش هر روز شاهد وقایعی است که انسان خلاق و اندیشمند به خلق آنها همت گماشته و نوآوری را هدف والایش ساخته و چه بسا در این راه با سیر تاریخی اش به سوی پیشرفت و نوگرایی و ظهور مدرنیسم بسیاری از خصوصیات و ویژگی های اخلاقی اش را به ناچار و ناخواسته با رذایلی جایگزین ...

مقدمه: کودک آزاری رفتاری است که بصورت آگاهانه و ناآگاهانه توسط بزرگسالان نسبت به کودکان انجام می شود.خشونت نسبت به کودکان یک نمونه اشکار از ارتباط غیر طبیعی بین والدین و کودک و مراقبت کنندگان آنان است که بالاخره منجر به صدمات غیر قابل جبران به جسم، احساسات ، عواطف و ابعاد روانی او می گردد. به منظوربررسی اعمال خشونت والدین و تاثیر آن بر پرخاشگری کودکان این مطالعه انجام شد. ...

مقدمه تقریبا از حدود 50 سال پیش علاقه به حفاظت و حمایت از کودکان افزایش یافت . گروهی از صاحب نظران هر نوع رفتار خشونت آمیز بزرگسالان علیه کودکان و نوجوانان( از ضربه های خفیف گرفته تا حملات آسیب زای شدید )را نوعی کودک آزاری می شناختند . بر این مبنا رفتار خشن، عملی بود که از روی قصد و به طور عمدی انجام می گیرد و در شخص دیگر، درد یا صدمه جسمی ایجاد می کند . اما برخی معتقد بودند ...

انواع کودک آزاری بخش اول: کودک آزاری جسمانی با وجود تنوع تعاریف از سوی روانشناسان و دانشمندان علوم روان شناختی از مفاهیم بدرفتاری، سوء رفتار و ... باید گفت، تمام این تعریفها حول چهار محور آزارهای جسمانی، جنسی، غفلت و آزارهای عاطفی روانی می گردد. حدود کودک آزاری از محروم ساختن کودک از غذا، لباس ، سرپناه، و محبت پدر و مادر تا مواردی که در آن کودکان از نظر جسمی توسط یک فرد بالغ ...

«مقدمه » پدران و مادران به حکم عواطف جوشان و نیرومند پدری ومادری فرزندان را در زیر پر وبال محبت خود می پرورانند .کمبودی برای آنها باقی نمی ماند وکمتر پدر ومادری است که آرزومند نباشد فرزندانشان ازتمام مواهب زندگی برخوردار گردد و آینده ای درخشان برایش تامین نگردد لکن وقوع بسیاری ازحوادث تلخ وناگوار در گذشته وحال نشان می دهد که تنها سرنوشت کودکان را به دست عواطف کوروکر پدران ...

همسر آزاری همسرآزاری از آسیب های اجتماعی پنهان است که معمولاً در محیط بسته خانه شکل گرفته و سبب عدم اطمینان و از هم گسیختگی کانون خانواده می شود. قربانیان اصلی خشونت در محیط خانواده، در مرحله نخست، زنان و پس از آن کودکان و سالمندان و سرانجام مردان هستند. همسرآزاری معضلی است که در قرون اخیر بیش از هر زمان دیگری در جوامع مورد توجه و بررسی کارشناسان قرار گرفته و شاید بهترین دلیل ...

همسر آزاری همسرآزاری از آسیب های اجتماعی پنهان است که معمولاً در محیط بسته خانه شکل گرفته و سبب عدم اطمینان و از هم گسیختگی کانون خانواده می شود. قربانیان اصلی خشونت در محیط خانواده، در مرحله نخست، زنان و پس از آن کودکان و سالمندان و سرانجام مردان هستند. همسرآزاری معضلی است که در قرون اخیر بیش از هر زمان دیگری در جوامع مورد توجه و بررسی کارشناسان قرار گرفته و شاید بهترین دلیل ...

مقدمه: مراقبت برای رشد اولیه و تکامل کودکان خردسال، راه‌گشای زندگی آنان در آموزش، خوداتکایی و زندگی مستقل در آینده است. کودک در هنگام تولد موجود ناتوانی است که برای طی کردن مسیر زندگی مستقل نیاز مبرمی به زندگی خانوادگی دارد به‌طوری‌که اگر این حمایت خصوصاً در سال‌های اولیه زندگی خدشه دار شود ادامه زندگی سالم کودک با مخاطره بسیار جدی مواجه می‌شود. در این دوران حساس، کودک زندگی ...

مقدمه: در غالب جرایم دو کنشگر ضروری است: بزهکار و بزه دیده بر اساس نظریه حسابگری بنتام شخص قبل از ارتکاب جرم با سنجش منافع و مضار آن به حسابگری می‌پردازد و چنانچه دریابد منافع مکتبی احتمالی بیشتر از مضار است، اقدام خواهد کرد یکی از مواردی که می‌تواند در حسابگری بزهکار مورد لحاظ قرار گیرد وجود بزه دیده‌ای است که آماج مناسبی برای ارتکاب جرم باشد. اطفال و زنان به دلیل وضع ...

درآمدی بر پدیده کودک آزاری در ایران ای خدای پاک و بی انباز و یار دست گیر و جرم ما را در گذار علت اصلی تمامی جرمها و تبهکاری‌های اجتماعی را باید در شیوه رفتار انسان و اجتماع و تاثیر متقابل انسان و اجتماع دانست. نابسامانیهای اقتصادی و اجتماعی از قبیل: فقر ، تورم، گرانی، بیکاری، فقدان امنیت مالی و حقوقی و دیگر عواملی که سبب «محرومیت» میشوند، زمینه مناسبی برای پرورش آنواع آسیبهای ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول