دانلود مقاله اکوتوریسم

Word 35 KB 11343 23
مشخص نشده مشخص نشده محیط زیست - انرژی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تعریف اکوتوریسم (1996-UCN1) Inter-national union for Conservation of Nature اکوتوریسم که یک مسافرت و دیدار زیست محیطی مسئولانه به مناطق طبیعی نسبتاً دست نخورده با هدف لذت بردن و استفاده از مظاهر طبیعت و مظاهر فرهنگی همراه آن است که باعث تقویت حفاظت از منابع طبیعی شده و دارای تأثیرات منفی اندکی است و باعث فعال شدن جمعیت های محلی و بومی می شود و از نظر اقتصادی اجتماعی برای آنها مفید است .

    ویژگیهای تعریف : 1-مسافرتی مسئولانه به طبیعت 2-با حداقل خسارت به محیط 3-مسافرت به مناطق طبیعی نسبتاً دست نخورده 4-لذت بردن از طبیعت و مظاهر فرهنگی وابسته به آن 5-باعث فعال شدن جوامع محلی و دارای منافع اقتصادی - اجتماعی به آنها 6-باعث تقویت حفاظت از منابع طبیعی می شود .

    اصول اکوتوریسم : - به حداقل رساندن اثرات بر روی طبیعت و فرهنگ بومی ناشی از حضور اکوتوریسم.

    - آموزش توریست برای شناخت و درک اهمیت حفاظت از محیط زیست .

    - بر اهمیت کار مسئولانه و متعهدانه تأکید دارد که با مسئولان امور محلی و مردم به منظور برآورده ساختن احتیاجات مردم محلی وتوزیع عادلانه منافع حاصل از این اقدام، همکاری تنگاتنگی دارد .

    - معطوف کردن درآمدها و عایدی ها به سمت حفاظت از محیط زیست و مدیریت مناطق حفاظت شده و طبیعی .

    تأکید بر ضرورت ناحیه بندی توریسم منطقه ای و تنظیم طرحهای مدیریت بازدیدکنندگان برای نواحی و مناطق طبیعی که برای توسعه اکوتوریسم در نظر گرفته شده اند .

    - تکیه کردن بر استفاده مطالعات و بررسی های اصولی اجتماعی و محیطی (همانند برنامه های کنترل و تنظیم بلندمدت) بمنظور ارزیابی و برآورد کردن اثرات و کاهش تأثیرات منفی .

    - تلاش و تکاپو برای افزایش سود اقتصادی برای کشور میزبان و ایجاد فرصتهای شغلی برای انواع طبقات علی الخصوص مردم بومی که در آن محیط زندگی می‌کنند و هم جوار مناطق حفاظت شده و طبیعی هستند .

    - در جستجوی اطمینان حاصل کردن از اینکه توسعه صنعت توریسم و جهانگردی هرگز از حد و مرز اختیارات محیطی و اجتماعی خود که بواسطه محققین با همکاری ساکنان بومی در نظر گرفته شده پا را فراتر نمی گذارد .

    - متکی بودن بر زیرساختهایی که هماهنگ با محیط زیست ، به حداقل رسانیدن استفاده از سوختهای فسیلی ، حفاظت از محیط زیست و حیات وحش و نیز تلفیق با محیط طبیعی و فرهنگی رشد و توسعه یافته است .

    اجزای سازنده اکوتوریسم : - دخیل بودن در حفاظت از تنوع زیستی .

    - حفاظت و نگهداری از رفاه و سلامتی مردم بومی منطقه .

    - تجربه توضیح دادن یا‌ آموزش را شامل می شود .

    - اقدام مسئولانه و قابل اعتماد در بخشهای مختلف توریست و صنعت جهانگردی را در بردارد .

    - نخست به گروههایی کوچک بواسطه ایجاد فرصتهای شغلی کوچک تقسیم می شود.

    - مستلزم حداقل مصرف ممکن منابع برگشت ناپذیر می باشد .

    - بر مشارکت مردم بومی ، مالکیت و ایجاد فرصتهای شغلی علی الخصوص برای مردم منطقه تأکید دارد .

    ویژگیهای یک اکوتور خوب و مناسب : - معمولاً اطلاعاتی کامل در مورد سفر به سایت مورد بازدید هم از لحاظ فرهنگی و هم طبیعی در اختیار قرار می دهد .

    - اراده دستورالعملها و راهنماییهایی در مورد طرز پوشیدن لباس و کردار مناسب قبل از حرکت بصورت جزوه و در طول سفر بصورت شفاهی .

    - ارائه اطلاعات کافی و وافی به توریست در مورد ویژگی‌های سیاسی ، اجتماعی ، جغرافیایی و نیز چالشهای سیاسی ، اجتماعی و محیطی سایت قبل از رسیدن به مقصد.

    - ارائه اطلاعات مفصل توسط راهنمایان بومی آموزش داده شده به توریست در طول سفر .

    - اجازه ملاقات و تعامل با اجتماعات مردم بومی در نشستهایی که تنها خاص خرید کردن و یا فروختن نباشد .

    - کمک به توریستها برای درک کردن و فهمیدن زندگی روزمره مردم محلی و آداب و رسوم آنها و نیز بسط و گسترش انواع موضوعاتی که مناسب بحث و گفتگو کردن می‌باشد .

    - ایجاد فرصت برای مشارکت تشکل های غیردولتی بومی .

    - اطمینان حاصل کردن از پرداخت کامل همه ورودیهای پارکها .

    - ارائه محل اسکان و اقامت مناسب به توریستها در کنار سایتها .

    ویژگیهای مدیریت اکولاک : - ارائه آموزش های در حال خدمت به اعضای جامعه و راهنمایان بومی .

    - اکثراً از کادر مردم بومی استفاده می کنند و اجتناب می کنند از هر گونه آموزش شهری طرد شده یا شخصی مسئولیتهای کلیدی .

    - برنامه یادگیری زبان دوم (برای کمک به صحبت کردن کادر و همکاران خود به زبانی که توریستها صحبت می کنند) از یک دانشکده بومی یا متخصصین این امور (آموزش زبان) تنظیم و تهیه می کنند .

    - مهمانها در آموزش کادر دفتر و همکاران و نیز پروژه های توسعه ارتباطات که شامل آموزش یا سلامتی و بهداشت می شود ، نقش مؤثری ایفاء می کنند .

    - اعضای مشتاق و علاقه‌مند جامعه را تشویق به گفتگو و مذاکره در مورد اطلاعاتشان در خصوص منطقه می کند ، در همین حین راهنمایان بومی را نیز تشویق به قاطی شدن با توریستها و نشست و برخاست کردن با آنها می کنند .

    -توریستها را برای تجربه کردن و یادگیری از طریق مشاهده مناظر بومی ، حیات‌وحش (مثلاً پروانه ها) ، پروژه های اصلاحاتی ، پرورشگاهها و ...

    و نیز سایر تلاشها برای ایجاد و بهبود دوام صنعت گردشگری در منطقه ، پشتیبای و حمایت می نماید .

    - سیستمی را برای توریستها ارائه داده و ارتقاء می بخشد که بتوانند از لحاظ مالی در مناطق طبیعی منطقه دخیل شوند .

    - تأکید بر استفاده مواد قابل بازیافت و برگشت پذیر به چرخه حیات طبیعی دارد .

    - استفاده از انرژی جایگزین در هر زمان ممکن .

    - استفاده از شوینده های تلاشی پذیر و اجتناب از استفاده سموم تا حد امکان .

    - حیوانات درون قفس و غیربومی را در خانه نگهداری نکنند .

    مسئولیتهای مدیر تور : - ایجاد زمینه های اطلاع رسانی و آگاهی به توریستها در مورد محیط طبیعی و فرهنگی و نیز آموزش آنها .

    - به حداقل رسانیدن اثرات سوء بر محیط زیست .

    - تأمین منافع مالی مستقیم برای حفاظت از محیط زیست .

    - احترام گذاشتن به فرهنگهای بومی .

    - حمایت کردن از شغل و تجارت بومی و ارائه دهنده های سرویسهای خدماتی .

    - فراهم کردن زمین استفاده از خدمات راهنمایی افراد محلی و آموزش دادن آنها در این حرفه .

    - ترتیب دادن کارها و فعالیتها طبق یک رفتار مسئولانه و استفاده کردن از دستورالعملهای محلی برای نوع کردار و رفتار توریستها .

    - حمایت کردن از پارکهای ملی و محیط های حفاظت شدن و پرداخت کامل و رودیه‌های پارکها .

    - همکاری با تشکل های غیردولتی (NGO) های بومی و نیز همکاری با دولت به منظور توسعه دادن طرحهای مدیریت توریست که در نهایت منجر به حفاظت از محیط طبیعی و مردم بومی آن مکان می شود .

    -اجتناب و دوری کردن از تعیین نمودن مکانهای شلوغ و ناامن ، استثمار شدن و بیش از حد مورد بهره برداری قرار گرفته برنامه سفر توریستها و کمک کردن به شناخت سایتهای ناشناخته و یا کمتر شناخته شده .

    - ارائه محل اتراق و اقامت مناسب در کنار سایتهای حساس .

    تعریف اکولاک : اکولاک در واقع محل اسکان یا اقامت یک توریست می باشد که امکانات و موارد زیر را در بر دارد :‌ - از محیط زیست هم از لحاظ فرهنگی و هم طبیعی حافظت می کند .

    - تأثیرات اندکی روی محیط اطراف در طول دوران ساخت و ساز می گذارد .

    - متناسب با محیط خاص فرهنگی و فیزیکی خود از طریق توجه دقیق به فرم (ساختار) ، چشم انداز و رنگ عین معماری بومی طراحی و بنا می شود .

    - با استفاده از ابزار آلات متناسب و مقاوم برای بدست آوردن آب به کاهش مصرف آن نیز کمک می کند .

    - راه اندازی دقیق فاضلاب و ترتیب جمع آوری پس مانده ها و زباله های جامعه .

    - انرژی خود را از طریق طرحهای منفعل(بی کنش) تأمین می کند و اینها را با مکمل‌های مدرن خود برای پابرجایی وحفاظت بیشتر از محیط زیست ترکیب می‌نماید.

    - می کوشد تا با افراد و جمع های بومی همکاری و مشارکت نماید .

    - یک سری برنامه ها و طرحهای تفسیری و گزاره‌ای برای آموزش ، در اختیار کارمندان خود و نیز توریستها قرار می دهد .

    - و سرانجام از طریق برنامه های تحقیقی ، تأثیرات بسزایی بر روی رشد و توسعه حفاظت از محیط زیست می گذارد .

    مسئولیتهای صاحب /مدیر اکولاک : - لوژها را ا استفاده از صول طراحی با دوام و ماندگار و روشهای طراحی بومی ، طوری طراحی نمایید که نمایانگر محیط طبیعی و فرهنگی منطقه باشند .

    - از طراحی و برنامه ریزی اصولی در سایتها به منظور به حداقل رسانیدن اثرات سوء ساخت و سازها بر روی محیط زیست استفاده نمایید .

    همچنین حفاظت از ویژگیهای طبیعی مهم محیط زیست از جمله گیاهان و نباتات را همیشه مدنظر داشته باشید .

    از به کارگیری و استفاده مواد ساختمانی برگشت ناپذیر دوری کرده و حدالامکان از مواد و محصولات ساختمانی قابل بازگشت به چرخه حیات استفاده نمایید .

    - اکولوژ قابل استفاده‌ای طراحی کنید که استفاده از منابع طبیعی علی الخصوص غیرقابل بازگشت را کاهش می دهد .

    این اقدام می تواند شامل استراتژیهای کاهش مصرف آب و انرژی شود و نیز می تواند برنامه مدیریتی اتلاف انرژی از جمله کاهش مصرف بی رویه آب از طریق دوباره جذب کردن و مصرف کردن و به چرخه حیات بازگشتن را در بر داشته باشد .

    - با مشارکت مردم و انجمنهای بومی به کار خود ادامه دهید و آنها را در طراحی و برنامه‌ریزی اکولوژها سهیم دارید .

    از اقتصاد بومی منطقه و همچنین تازه کاران بواسطه بستن قراردادهایی با تأمین کننده های سرویسهای خدمات بومی و خرید محصولات بومی ، حمایت و پشتیبانی نمایید .

    با استخدام نیروهای بومی می توانید به آنها دامنه وسیعی از مسئولیتها را واگذار کنید و نیز وظایف مدیریتی را به دوش آنها بگذارید .

    - منابع مالی موردنیاز برای حفاظت بومی و برنامه های تحقیقاتی (چه خصوصی و چه دولتی) را تأمین نمایید .

    - برای توسعه برنامه های ماندگار درازمدت ، با دولت و نیز تشکلهای مردمی همکاری کنید .

    - ارائه دادن برنامه های تفسیری و نوشتاری به توریستها در خصوص آشنایی و آموزش آنها با محیط هایی طبیعی و فرهنگی منطقه کمک بسیاری می کند .

    - دادن فرصتهایی به توریستها برای درگیر شدن مستقیم آنها درتوسعه پروژه‌های محیطی و بومی - سرمایه گذاری اقتصادی برای توسعه اکولوژ بعنوان یک شغل .

    ارائه یک سری از خدمات و تسهیلات به توریستها که باعث نقض قانون شود و با یطور مالی معتبر و موثق نباشند ، بطور مؤثری نمی توانند در حفاظت از محیط زیست دخیل باشند و یا سودی برای بومیان منطقه دربرداشته باشند .

    مزیتهای توسعه اکوتوریسم در ایران : 1-غنای تنوع زیستی ایران 2-نیاز کمتر به سرمایه گذاریهای کلان مثل هتلهای پنج ستاره و ...

    طبیعت گردان از این مکانهای تجملی رویگردان هستند 3-اتکا اصلی به منابع انسانی و ایجاد فرصت شغلی بیشتر 4-ارز آوری مناسب 5-اکوتوریستها همچون توریستهای فرهنگی ، اغلب از جمله توریستهای مقید به هنجارهای اجتماعی و مذهبی کشورهای میزبان هستند .

    محدودیتهای توسعه اکوتوریسم : 1-نبود دستورالعملهای شخصی برای پروژه های اکوتوریسم 2-محدودیتهای قانونی ، مثل ویزا ، قوانین گمرکی و ...

    3-توسعه نیافتگی زیرساختها 4-عدم وجود امنیت کافی جهانگردان 5-عدم توجه کافی به اشتغال مردم محلی 6-درگیر نبودن اقشار مختلف افراد ذینفع 7-کمبود تحقیقات مرتبط 8-کمبود نظارت مستمر بر فعالیتهای اکوتوریستی سازمانها و کنوانسیونهای بین المللی مرتبط با اکوتوریسم : WTO:World Tourism Organization IUCN:Inter-national union for Conservation of Nature UNEP:united Nation Environment Program Ramsar Convention (Ramsar-1971) Biodiversity Convention CITIS TES:The Ecotourism Society ویژگیهای یک برنامه اکوتوریسم : الف-برنامه ریزی فضایی و اسکن نمودن کل فضا و پرهیز از افکار نقطه ای «مثال ارسباران» ب-در نظر گرفتن اینکه تقسیم بندی انواع توریست فقط روی کاغذ است و یک اکوتوریست علاقمند است از سایر جنبه های توریستی مثل جنبه های فرهنگی ، تاریخی ، تفریحی و ...

    نیز استفاده کند .

    ج-استفاده از سرزمین در حد توان طبیعی آن (طبق آمایش سرزمین) و بهره برداری عقلایی «Wise use» و نه پایدار از سرزمین .

    د-پذیرفتن حق وتو جوامع محلی در برنامه های اکوتوریسم مشارکت مسئولانه جوامع بومی .

    ویژگیهای جغرافیایی و اقلیمی ایران : عوامل تعیین کننده آب و هوای ایران : الف-عامل جغرافیایی و موقعیت کشور از نظر عرض جغرافیایی () عامل تعیین کننده آب و هوای عمومی کشور (خشک و نیمه خشک) ب-عامل تکتونیکی و توپوگرافی (عامل ایجاد میکرواقلیم) تشکیل ناهمواریها مثل البرز و زاگرس ج-عامل دور و نزدیکی به دریا) (عامل ایجاد میکرواقلیم) مازندران ، خلیج فارس و دریای عمان د-عامل جریانهای هوایی (عامل ایجاد میکرواقلیم) مثل جریان مدیترانه‌ای کنوانسیون رامسر وتالابهای ایران (Wetlands) -تعریف تالاب : «مناطقی پوشیده از مرداب ، باتلاق ، لجن زار یا آبگیرهای طبیعی و مصنوعی اعم از دائمی یا موقت که در آن آبهای شور یا شیرین بصورت راکد یا جاری یافت می شود ، که از جمله شامل آبگیرهای دریایی است که عمق آنها در پائین ترین حد جزر از شش متر تجاور نکند.» - انواع تالاب : در ایران بجز تالابهای توندراو تورب‌زارها بقیه تالابها وجود دارد .

    تالابهای دریایی - ساحلی Coastal - Marine W.

    12 نوع تالابهای داخلی خشک Inland W.

    20 نوع تالابهای مصنوعی Arteficial W.

    10 نوع - رامسر سایتهای ایران : طبق شرح کتاب راهنمای رامسر سایتهای ایران (در کلاس معرفی شدند) - معیارهای جدید انتخاب یک تالاب به عنوان تالاب با اهمیت بین المللی و ثبت در کنوانسیون رامسر طبق شرح کتاب راهنمای تالابهای ایران (در کلاس عنوان شدند) ذخیره گاههای بیوسفر 1- تعریف محیطهای طبیعی خشکی یا دریایی هستند که توسط برنامه انسان وکره مسکون (HaB ) سازمان یونسکو تعیین می شوند ودر قالب یک شبکه جهانی هستند .

    - ناحیه بندی ذخیره گاه وکاربریهای مجاز هر ناحیه هسته مرکزی core zone : حفاظت ،تحقیقات ویژه وپایش ودر شرایط خاصی بهره برداری سنتی توسط جوامع محلی ناحیه بینابینی Bufer zone استقرار جوامع روستایی که توریسم،آموزش وتحقیقات فیلدی ناحیه انتقالی Transition zone جوامع روستایی گسترده تر و...

    - ذخیره گاههای ایران : طبق لیست پیوست 2- ذخیره گاهها باید حداقل دارای سه کار کرد اصلی باشند : الف- حفاظت از چشم انداز ،اکوسیستم ، گونه یا واریته خاص ب- کارکردهای توسعه جوامع انسانی وفرهنگهای بومی ج- کارکردهای پشتیبانی نظیر : آموزش ، تحقیقات ، پایش در سطح محلی ، ملی وجهانی 3- ویژگیهایی که یک ذخیره انتخاب می شود.

    الف- معرف یک ناحیه بیوجغرافیایی باشد .

    ب- دارای چشم اندازها واکوسیستم ها یا گونه های گیاهی وجانوری وواریته های حفاظت شده باشد .

    ج- فراهم آوردن فرصتها وامکانات توسعه پایدار عرصه ها ونواحی وسیعتری که ذخیره گاهها در آن قرار گرفته اند د- دارای اندازه ووسعت کافی برای سه کارکرد اصلی ذخیره گاهها ( فوق الذکر) هـ دارای سیستم ناحیه بندی مشخص برای نواحی هسته مرکزی ، ناحیه بینابینی وناحیه انتقالی باشد .

    جاذبه های اکوتوریستی ایران: ورزشهای کوهستانی : کوهنوردی ،یخ نوردی ،صخره نوردی ،غارنوردی طبیعت درمانی : چشمه های آب گرم ،لجن درمانی ، اقامتگاههای ییلاقی بیابانگردی : تورهای کاروان رو ، اسکی روی ماسه ورزشهای ساحلی ، آبی : شنا ،قایقرانی ،اسکی روی آب ،غواصی ،قایقرانی در آبهای خروشان ورزشهای زمستانی : اسکی ،برف نوردی مردم شناسی : توریسم کوچ وعشایر ،توریسم آداب ورسوم ،روستاگردی شکار وصید : شکار چهارپایان ،ماهیگیری ،شکارپرندگان ،جمع آوری پروانه و...

    دامنه نوردی : دیدار از حیات وحش ،دیدار از چشم اندازها وآثار طبیعی ،تفرج وتغییر حال وهوا پژوهش وآموزش در طبیعت : تورهای آموزشی ،تورهای پژوهشی تنوع زیستی ـ کنوانسیون تنوع زیستی در کنفرانس 1991 ریو (کنفرانس زمین) شکل گرفت .

    ودر سال 13/3/1375 به تأیید شورای نگهبان رسید .

    تعریف: تنوع زیستمندان وزسیتگاههای آنها ـ قابلیت تمایز بین ارگانیسم های زنده وترکیبات اکولوژی که بخشی از اکوسیستم ها را تشکیل می دهند.

    اهداف کنوانسیون : - حفظ تنوع زیستی - استفاده خردمندانه از گونه ها - سهیم شدن عادلانه در مزایای کاربرد منابع ژنیتیکی سطوح تنوع زیستی : الف- سطح اکوسیستم ها ب- سطح گونه ها ج- سطح ژنها د- سطح فرهنگها تنوع : محصولات زراعی وباغی ودامی ، غذایی لباسها وآداب ورسوم وپایکوبیها ومراسم زبانها وادیان وفرهنگها - ص22 تاص 25 کتابچه قانون الحاق ایران به کنوانسیون تنوع زیستی : حفاظت درونی وحفاظت بیرونی بازار اکوتوریسم در جهان: WTO : بازار توریسم در دهه 2000 تا 2010 بین 3/4 تا حداکثر 7/6% رشد دارد .

    «1996» در حالیکه توسعه اکوتوریسم در این دهه بین 10تا 30% خواهد بود.

    بعبارت دیگر شمار طبیعت گردان از 7% قبل از سال 2000 به بیش از 20% در انتهای دهه 2000 تا 2010 خواهد رسید .

    برآوردهای آماری TES « The Ecotourism society » : طبیعت گردی ماجراجویی ، دیدار از سر زمینهای بکر و توریسم ورزشی: حداکثر طیف سنی 19تا 35 سال طبیعت گردی دیدار از حیات وحش و لذت جویی : حداکثر طبیعی سنی 35 تا 54 سال نسبت جنسی طبیعت گردان دارای تحصیلات عالیه هستند .

    حدود 60% طبیعت گردان سفرهای گروهی را ترجیح می دهند ،15% علاقمند به سفرهای خانوادگی و13% نیز انفرادی سفر می کنند .

    متوسط زمان سفر حدود 50% طبیعت گردان بین 8 تا 14 روز است .

    (تورهای شکار معمولاً 20 روزه ، تورهای ماجراجویانه 30 روز و...

    ) زمان سفر طبیعت گردان معمولاً بیش از سایر توریستها است .

    طبیعت گردان بیشتر از سایر گروههای مسافران پول خرج می کنند .

    در امریکا طبیعت گردان عمدتاً شامل سه گروه هستند : الف- بیابان گردان ب- علاقمندان به دیدار حیات وحش ج- علاقمندان به دامنه نوردی ( Hiking ) وعلاقمندان به سفرهای گروهی با درشکه ،اسب ودوچرخه تقسیم بندی کلی طبیعت گردان توسط T ES : الف- لذت دیدار طبیعت وحضور در آن ب- تجربه مکانهای جدید وحال وهواهای تازه اقدامات اولیه به منظور تشویق مشارکت جامعه : -شناخت ودرک نقش مهم وکلیدی جامعه : اصولاً جوامع شهری باید کنترلی بر روی رشد وتوسعه خود داشته باشند .

    در بسیاری از موارد ممکن است برای اتخاذ تصمیم های مهم ،نیاز به کمکهای فنی وتکنیکی داشته باشند .

    نخست باید اطلاعات کافی وآموزش لازم به آنها داده شود .

    از همان ابتدای امر ،زمان لازم ،بودجه مورد نیاز وپرسنل با تجربه را برای کار کردن با جامعه اختصاص دهید .

    همیشه از پیش آمدن این حالت اجتناب ودوری کنید که مردم اینطور احساس کنند که برای تحت تأثیر قرار دادن وتغییر رویه دادن الگوهای توسعه ،بسیار ضعیف وناتوان هستند .

    -اختیار دادن وتوانمند کردن جامعه : مشارکت عمومی روندی است که بیشتر از آن است که تنها عامه مردم را ذینفعان یک پروژه اکوتوریسمی بدانیم .

    شغلها مهمترین منابع بهره مندی مردم هستند ،اما هرگز جای قدرتمند وتوانمند کردن جامعه را نمی گیرند .

    مردم حتماّ باید در روند تصمیم گیریها مشارکت داشته باشند .

    که این امر چیزی بیشتر از مشاوره را در بر می گیرد .

    البته در آغاز باید از این امر مطمئن شد که آیا مردم قادر به مدیریت رشد ومنابع خود به طور عاقلانه ای هستند یا نه؟

    - لزوم مشارکت پروژه های بومی : مدیران پروژه باید رهبران بومی ،سازمانهای بومی ،اولویتهای کلیدی مردم وایده ها ،آرزوهایی که مردم بومی از قبل با خود دارند را شناسایی نمایند .

    اطلاعات را می توان برای مردم وبوسیله خود آنها جمع آوری کرد .

    نظرات وایده ها باید اشاعه داده شده وبهمراه سایر اطلاعات مربوط مثل برآورد وتخمین بازار دولت یا طرحهای توسعه ای منطقه ای با مردم بحث وگفتگو شود.

    فرصتهای آموزشی به منظور کمک به اعضای جامعه برای کسب مهارتهای برنامه ریزی وکارآفرینی به منظور ایجاد شغلهای کوچک باید در این فاز فرموله شوند .

    - حمایت از بانک دارها ونگهدارنده های مادر حسابها : مشارکت عمومی را می توان در دو سطح تشویق کرد : برای افراد وهمچنین سازمانها بومی .

    سرمایه گذاری در حیطه توسعه پروژه ها هم در خصوص پول نقد وهم کسب وکار باید تشویق وحمایت شود .

    توسعه مهمانسراها وهتلها توسط کارآفرینان بومی وارائه ودر نظر گرفتن استاندارد ها برای ارائه بهتر خدمات بومی بوسیله سازمانهای منطقه ، مثالهای خوبی از این دست هستند .

    - منافع و سودهای دریافتی مربوط به حفاظت از محیط زیست : ارتباط بین مزیتها وفایده های ناشی از اکوتوریسم واهداف حفاظت از محیط زیستی باید کاملاً روشن ومشخص شود .

    درآمد ،استخدام وبه کار گیری نیرو وسایر بهره مندیها وسودهای دیگر همگی باید سطح حفاظت از محیط زیست را ارتقاء بخشد .

    - دخیل نمودن منافع : حتماً از این نکته اطمینان خاطر حاصل شود که هم عامه مردم وهم جامعه از این پروژه ها سود می برند وبهره مند می شوند .

    - شناسایی راهنمایان ورهبران جامعه: صاحبان نظریات غالب را شناسایی کرده وآنها را در برنامه ریزی ها واجرای پروژه ها مشارکت دهید .سعی کنید افراد را از قشرهای مختلف جامعه ( هم خانمها وهم آقایان ) انتخاب نمایید .

    مطمئن شوید که پروژه ها ،اطلاعات مناسبی در خصوص ساختار اجتماعی بومی دارد .

    در خصوص اثرات پروژه ها در گروههای اجتماعی مختلف ،استراتژی وترفندهایی در نظر بگیریید وهرگز اینگونه تصور نکنید که تمامی بخشهای جامعه در این زمینه همکاری خواهند کرد .

    - موجب تغییر وتحول شدید : سازمانهای موجود را که از قبل در جامعه مشغول به فعالیت بودند برای ارتقاء وجه اجتماعی آنها از طریق توسعه اقتصادی حتماً به کار گیرید .

    نشستهای توسعه ای یا انجمنهای بومی در این روند چشم اندازهای مناسبی هستند .

    گروههای دیگر در گیر در سازماندهی ،خلق وایجاد دوباره ،نیز می توانند همیاران ومتحدین خوبی باشند .

    مشارکت جامعه از طریق مؤسسات احتمالاً موجب تغییر وتحولات موثرتر وبادوام تری هستند .

    - شناخت ودر ک اوضاع وشرایط خاص سایتها : از این نکته آگاه باشید که ساختار حکومتی واداری در هر منطقه متفاوت است و وفاق کلی واجماع نظر همیشه امکانپذیر نمی باشد .

    متأسفانه مشارکت کامل همه بخشهای

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

اکوتوريسم در زبان فارسي معادل واژه هايي چون گردشگري زيست محيطي، طبيعت گردي و به عبارتي جهانگردي در عرصه هاي طبيعي تعريف شده و صنعت اکوتوريسم با ظرفيت هاي بسيار بالا حوزه هايي همچون محيط زيست، حمل و نقل، تجارت، آموزش و پرورش، آموزش عالي، و امور اجتما

کوه مهمترين کانون اکولوژيکي کره زمين است، کوه ها يک پنجم سطح خشکي هاي زمين را تشکيل مي دهند و مسکن حداقل 10 درصد از جمعيت جهان در اين نواحي قرار دارند. بيش از نيمي از جمعيت جهان به آبخيزهاي کوهستاني وابسته اند. کوه ها سرچشمه اصلي منابع آب شيرين جهان

به نام خدا امروزه بحث منآبع طبيعي و محيط زيست از جمله مسائلي است که در بسياري از محافل علمي جهان و حتي مجلات و روزنامه ها به وفور ديده و شنيده مي شود و در اکثر موارد هشدارها جدي و در مورد تخريب منآبع طبيعي و محيط زيست و به خطر افتادن قآ

امروزه بحث منآبع طبيعي و محيط زيست از جمله مسائلي است که در بسياري از محافل علمي جهان و حتي مجلات و روزنامه ها به وفور ديده و شنيده مي شود و در اکثر موارد هشدارها جدي و در مورد تخريب منآبع طبيعي و محيط زيست و به خطر افتادن قآبليت سکونت کره زمين است

گردشگري به عنوان يک فعاليت اقتصادي چند بخشي ، داراي اثرات دوگانه مستقيم و غير مستقيم بر اقتصاد ملّي است . از جمله آثار مستقيم گردشگري بر اقتصاد ملي مي توان به بهبود تراز پرداختهاي بين المللي ، اشتغال وسيع ، فرصت سازي اقتصادي و افزايش تقاضا براي کالا

بحث و نتيجه‌گيري: آن‌چه که ما در ايران تحت عنوان اکوتوريسم بدان مي‌پردازيم و همگي براي گسترش و معرفي آن به عنوان يک صنعت پايدار مي‌کوشيم، اساساً با آنچه که حتي در واژه صنعت اکوتوريسم پايدار آمده است متفاوت است. چرا که اولاً هنوز يک صنعت نيست اگر ما

اکوتوریسم در زبان فارسی معادل واژه هایی چون گردشگری زیست محیطی، طبیعت گردی و به عبارتی جهانگردی در عرصه های طبیعی تعریف شده و صنعت اکوتوریسم با ظرفیت های بسیار بالا حوزه هایی همچون محیط زیست، حمل و نقل، تجارت، آموزش و پرورش، آموزش عالی، و امور اجتماعی و ... را تحت تأثیر قرار می دهد. لازمه ایجاد و توسعه این صنعت در یک کشور داشتن جاذبه های طبیعی است و خوشبختانه از این لحاظ سازمان ...

امروزه بحث منآبع طبيعي و محي زيست از جمله مسائلي است که در بسياري از محافل علمي جهان و حتي مجلات و روزنامه ها به وفور ديده و شنيده مي شود و در اکثر موارد هشدارها جدي و در مورد تخريب منآبع طبيعي و محيط زيست و به خطر افتادن قآبليت سکونت کره زمين است .

گردشگري به عنوان يک فعاليت اقتصادي چند بخشي ، داراي اثرات دوگانه مستقيم و غير مستقيم بر اقتصاد ملّي است . از جمله آثار مستقيم گردشگري بر اقتصاد ملي مي توان به بهبود تراز پرداختهاي بين المللي ، اشتغال وسيع ، فرصت سازي اقتصادي و افزايش تقاضا براي کالا

استان چهارمحال و بختياري با مساحت ????? کيلومتر مربع بين ?? درجه و ? دقيقه تا ?? درجه و ?? دقيقه عرض شمالي و نيز ?? درجه و ?? دقيقه تا ?? درجه و ?? دقيقه طول شرقي قرار دارد. اين استان دربخش مرکزي کوههاي زاگرس بين پيش کوههاي داخل و استان اصفهان واق

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول