دانلود مقاله به بررسی و شناخت نیاز های آموزشی - ترویجی کیویکاران استان مازندران

Word 9 MB 11400 256
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده تحقیق حاضر به بررسی و شناخت نیازهای آموزشی - ترویجی کیویکاران استان مازندران (شهرستانهای تنکابن و چالوس) پرداخته است.

    این تحقیق از نوع کاربردی و به روش توصیفی، همبستگی می باشد که شیوه اجرای آن به صورت میدانی و با استفاده از پرسشنامه صورت گرفته است.

    جامعه آماری این تحقیق شامل 7132 نفر از کیویکاران شهرستانهای تنکابن وچالوس در سال زراعی 1385-1384 می باشد و در همین راستا جمعیت مورد مطالعه بر اساس فرمول کوکران 360 نفر برآورد شده است و روش نمونه گیری بصورت تصادفی ساده می باشد .

    برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارspsswin استفاده شده است .

    نتایج نشان می دهد که میزان نیازهای آموزشی - ترویجی کیویکاران در کلیه مراحل کشت کیوی؛ اعم از احداث باغ، کاشت، داشت، برداشت و انبارداری درحد متوسط به بالامی باشد.

    همچنین مهمترین کانال آموزشی و ترویجی استفاده شده در خصوص کشت کیوی، مشاهده فعالیت سایرکیویکاران می باشد ضمن اینکه استفاده از مجلات و نشریات آموزشی - ترویجی، استفاده از کلاسهای آموزشی، استفاده از برنامه های آموزشی - ترویجی تلویزیون و رادیو، تماس با مروجین و تماس با کارکنان جهاد کشاورزی در حد کم صورت گرفته است.

    نتایج حاصل از ضریب همبستگی نشان می دهد که بین متغیر های مستقل؛ سطح تحصیلات، سابقه کشت کیوی، سطح کشت کیوی، تماس با کارکنان جهاد کشاورزی، تماس با مروجان، استفاده از کلاسهای آموزشی و ترویجی، استفاده از مجلات و نشریات آموزشی و مشاهده فعالیت سایر کیویکاران با متغیر وابسته میزان نیازهای آموزشی - ترویجی کیویکاران رابطه معکوس وجود دارد ولی بین متغیر دسترسی به مناطق شهری با متغیر میزان نیاز آموزشی رابطه مثبت وجود دارد.

    ضمن اینکه بین متغیرهای؛ سن، درآمد، تعداد افراد تحت تکفل، عملکرد محصول کیوی، استفاده از برنامه های آموزشی رادیو و تلویزیون با متغیر میزان نیاز آموزشی رابطه ای مشاهده نمی گردد.

    نتایج حاصل از تأثیر فردی متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته نشان می دهد که جنسیت، تأهل، شغل اصلی، نوع مالکیت،عضویت در تعاونی کیویکاری بر میزان نیاز آموزشی مؤثر است ولی تسهیلات حمایتی بر میزان نیاز آموزشی تأثیری نداشته است.

    نتایج حاصل از رگرسیون چند متغیره درخصوص تأثیرات متغیرهای مستقل تحقیق بر میزان نیازهای آموزشی - ترویجی کیویکاران بیانگر آن است که به ترتیب متغیرهای سابقه کشت کیوی، استفاده از کلاسهای آموزشی - ترویجی، مشاهده فعالیت سایر کیویکاران و تماس با مروجان تأثیرمنفی بر میزان نیازهای آموزشی داشته اند.

    ولی متغیر دسترسی به مناطق شهری بر میزان نیازهای آموزشی تأثیر مثبت داشته است.

    واژگان کلیدی: نیاز سنجی آموزشی ، فعالیتهای ترویجی ، کیویکاران ، کیوی.

    فصل اول طرح تحقیق 1-1- مقدمه[1] رشد وتوسعه بخش کشاورزی از مصادیق بارز توسعه ملی، اقتصادی و در نهایت امنیت ملی هر کشور محسوب می شود.

    بر مبنای تجربه های به دست آمده از کشورهای توسعه یافته وحتی برخی کشورهای همسایه، رشد بخش کشاورزی را می توان زیربنا و بستر توسعه صنعتی ، بخش خدمات، بهداشت غذائی و ...

    در اقتصاد ملی هر کشور محسوب نمود، به عبارت دیگر بخش کشاورزی نقش موتور و نیرو دهنده توسعه را برعهده دارد.

    زیربخش باغبانی نیز به دلیل داشتن مزیتهای خاص نسبت به سایر زیربخشهای کشاورزی و همچنین دیگر بخشهای اقتصادی، دارای ظرفیتهای ویژه ای جهت توسعه بخش کشاورزی در راستای تحقق اهداف توسعه ملی است.

    به اعتقاد کارشناسان، مزیت اقتصادی که در فعالیتهای باغداری وجود دارد در بخش زراعی کمتر به چشم می خورد، قیمت محصولات باغی به مراتب از محصولات زراعی در بازارهای جهانی بیشتر است و از اینرو می توان به درآمدهای ارزی مناسب وبهره گیری بهتر از مزیت های موجود( شرایط اقلیمی، دسترسی به بازارهای خارجی و ...) نائل آمد.

    تنوع آب وهوا و کشت وپرورش طبیعی انواع میوه و تره بار در ایران با بهره گیری از منابع طبیعی خاک وآب و بهره گیری از تابش مستقیم خورشید سبب شده است که محصولات باغی ایران، از مزیتهای بهداشتی ومرغوبیت در طعم و مزه برخوردار شود.

    از اینرو با سرمایه گذاری در ایجاد صنایع تبدیلی و نگهداری، تجهیزات حمل و نقل و حضور موثر در بازارهای جهانی (نمایشگاههای معتبر صنایع غذایی و محصولات کشاورزی در اروپا وشرق آسیا) می توان زمینه گسترش صادرات محصولات باغی کشور را فراهم آورد.

    یکی از محصولات بسیار ارزنده و گرانبها که می تواند در صورت ازدیاد تولید و صدور به خارج مقادیری از ارز کشور را تأمین نماید میوه کیوی (کیوی فروت ) است.

    نام اصلی این میوه Chinese gooseberry یا انگور فرنگی چینی است.

    کیوی، میوه بومی مناطق جنوب غربی چین است.

    در اوائل دهه 1920 تولید آن در مناطق جنوب شرقی آسیا، ژاپن و نیوزیلند آغاز شد ودر اوائل دهه 1960 با صدور اولین محموله انگور فرنگی چینی از سوی نیوزیلند، صادرکنندگان برای این میوه نام کیوی را که در اصل نام پرنده ملی این کشور است برگزیدند.

    کیوی از جمله گیاهان مناطق نیمه گرمسیری است و در مقابل سرما بسیار مقاوم می باشد.

    گونه های کیوی به شکلهای زینتی و خوراکی در جهان کشت می شوند.

    درخت کیوی به درخت انگور شباهت بسیار دارد و دارای ساقه خزنده با برگهای قلبی شکل است.

    همچنین این میوه گیاهی است دو پایه که با توجه به خصوصیات گلهای نر و ماده آن برای اینکه میوه تشکیل گردد و اختلالات تلقیحی و ریزش پیش نیاید می باید هنگام گرده افشانی تمام سطح کلاله به مقدار کافی دانه گرده دریافت نماید که این عمل در شرایط طبیعی توسط حشرات به ویژه زنبور عسل( تا 96 درصد) و باد (تا 4 درصد ) صورت می گیرد.

    لازم به ذکر است که نهال کیوی به رطوبت زیاد ( حداقل بارش سالانه 150 سانتی متر) ، آبیاری مناسب در فصل رشد، نورآفتاب کافی در تابستان، دمای خنک پائیزی برای کامل شدن میوه و زمستانهای نسبتاً سرد برای طعم بخشیدن به میوه نیاز دارد.

    خاک مناسب جهت کاشت کیوی، خاک عمیق حاصلخیز و دارای هوموس می باشد، که PH آن نباید از 9/6 تجاوز کند.

    زمان کاشت نهال کیوی در اواخر زمستان یا اوائل بهار است، که پس از 4 سال به بهره دهی می رسد.

    این میوه دارای ظاهری کشیده و استوانه شکل بوده، پوست آن بسیار نازک و به رنگ قهوه ای می باشد و از کرکهای کوتاه و پرپشت پوشیده شده است.

    میوه کیوی سفت اما گوشتی و آبدار است، قسمت گوشتی آن به رنگ سبز و حاوی دانه های ریز و سیاهرنگ خوراکی است که بسیار معطر و خوش طعم وسرشار از ویتامین C بوده و میزان آن 10 برابر ویتامین C موجود در لیموترش است.

    بر حسب واریته های مختلف، وزن هر عدد میوه کیوی بین 30 تا 200 گرم می باشد.

    واریته " هایوارد" معروفترین و پرمحصول ترین رقم کیوی در جهان است که گرد و تخم مرغی شکل است و در اواسط آبان ماه می رسد.

    " آبوت" که فصل برداشت آن در اواخر مهر ماه است نسبتاً کشیده تر از واریته هایوارد است." برونو" استوانه ای شکل بوده و قسمت بالا وپایین آن کروی است.

    " مانتی " نیز به شکل گلابی است و رنگ آن قهوه ای روشن می باشد که در آذرماه می رسد.

    حال به منظور پرورش میوه کیوی در ایران، با توجه به بیان مطالبی در خصوص آب و هوا وشرایط اقلیمی مورد نیاز آن ( آب ، رطوبت ، حرارت، آفتاب و خاک ...) می توان گفت که در ایران بویژه قسمت مهمی از منطقه شمال ( گیلان و مازندران ) یعنی از آستارا تا ساری برای کشت این میوه مساعد و مناسب می باشد.

    کیوی، این طلای سبز که می تواند هرساله به ما محصول فراوانی دهد، جا دارد که باغداران تولید کننده آن از طریق آموزش در خصوص نحوه صحیح کشت و کار و برداشت و نگهداری این میوه اطلاعاتی بدست آورده تا بتوانند در جهت توسعه هر چه بیشتر این محصول هم از لحاظ کمی و هم کیفی کوشا باشند.

    از اینرو به منظور اثربخشی آموزش این افراد(کیویکاران) ، می باید از نیازهای آموزشی – ترویجی آنان در ارتباط با پرورش کیوی آگاه شد.

    زیرا نیازهای آموزشی - ترویجی یکی از دروندادهای اصلی سیستم آموزشی است که مبنای اساسی طرح ریزی، اجرا و ارزشیابی فعالیتهای سیستم قرار می گیرد.

    در بسیاری از مواقع فراگیران مجبور می شوند مطالبی را یاد بگیرند که عملاً در موقعیت شغلی شان کاربردی ندارد.

    این مشکل جدا از تبعاتی که دارد، ناشی از دو دلیل است: عدم دقت در نیازسنجی و یا نبود خود نیازسنجی در فرآیند آموزش.

    لازم به توضیح است که شناخت اینگونه نیازها، احتیاج به درک صحیحی از وضع موجود و تعیین اهداف معقولی به عنوان وضع مطلوب دارد تا به واسطه آن بتوان، فاصله میان این دو وضعیت را کاهش داد.

    به طور کلی با در نظرگرفتن اهمیت اقتصادی محصول کیوی، از یک سو به عنوان تأمین کننده بخش مهمی از درآمد خانوارهای کیویکار واز سوی دیگر با عنایت به اینکه برخی از مناطق تحت کشت این محصول از جمله شهرستانهای تنکابن و چالوس از استان مازندران به علت دارا بودن پتانسیلهای بالا به عنوان مراکز عمده کشت کیوی که ارزش صادراتی نیز داشته مطرح گردیده اند، لذا این تحقیق درصدد آن شده که به بررسی نیازهای آموزشی- ترویجی کیویکاران این مناطق جهت ارائه برنامه های آموزشی مناسب در راستای ارتقای سطح کمی و کیفی محصول تولیدی بپردازد.

    1-2- تعریف مسأله[2] بررسی های انجام شده در زمینه بهترین مناطق جهت کشت کیوی در ایران، حاکی از آن است که حاشیه دریای خزر و به ویژه نواحی مرکزی کرانه های دریای خزر، مناسبترین مناطق برای کشت و تولید کیوی در ایران می باشد.

    وجود رشته کوه البرز همچون سدی در جنوب این ناحیه وموجودیت دریای خزر در شمال کرانه های دریای خزر باعث شده که این مناطق دارای آب و هوا وشرایط اقلیمی بسیار مساعدی برای انواع فعالیتهای گوناگون کشاورزی باشند.

    رطوبت فراوان، بارش سالانه به میزان 300 تا 2000 میلیمتر پراکنش مناسب، تعداد ساعات آفتابی فراوان،فقدان یخبندان طولانی و زمستانهای بسیار سرد، عدم وزش بادهای شدید و بارش تگرگ و غیره از جمله خصوصیاتی است که نواحی مرکزی دریای خزر را می توان به عنوان بهترین منطقه برای کشت کیوی در جهان قلمداد کرد.

    درخت کیوی با توجه به شرایطی که برای رشد و نمو نیاز دارد، در نواحی مرکزی کرانه های دریای خزر (غرب استان مازندران و شرق گیلان) وبیشتر در ماسه زارهای ساحلی به خوبی رشد می کند.

    Abstract : This study was to assessing and identifying educational-extension needs of kiwi producers in Mazandaran province (Tonekabon and Chalus area).

    This was a descriptive ex-post facto method research.

    Population were all kiwi producers in Tonekabon and Chalus areas (n=7132).

    From this population 360 of them selected through random sampling.

    After collecting questionnaires, data was analyzed by using SPSSwin software.

    Results indicate that there had been some relation between variables.

    Dependent variable of educational-extension needs had relation with independent variables such as: level of education, kiwi producers background, contact with extension staff, aware of extension programs and activities, land ownership, participation in training courses, using extension publication (such as, magazines, journals,…), marriage status, membership in kiwi cooperative producers, visiting other kiwi producers, observe their land and consult with them.

    However, result from multiple regression indicate that several variables (such as, educational level of kiwi producers, kiwi producers background, participating in extension training courses, visiting and consulting with other kiwi producers.

    had the most significant effect on dependent variable.

    It is recommended that extension service provide more information about kiwi marketing in and outside country, training courses and other activities to up-to-date their information and improve kiwi quality.

    Keywords: educational needs assessment, extension activities, kiwi producers, kiwi .

    BY: Bahareh Ansari ISLAMIC AZAD UNIVERSITY SCIENCE AND RESEARCH BRANCH THESIS: Submitted For Partial Fulfillment of Requirement for Degree of Master of Science in Agricultural Extension and Education TITLE: ASSESSING AND IDENTIFYING OF EDUCATIONAL-EXTENSION NEEDS OF KIWI PRODUCERS IN MAZANDARAN PROVINCE (TONEKABON AND CHALUS AREA) BY: Bahareh Ansari Committee advisors: Dr.

    S.

    M.

    Mirdamadi Dr.

    Chizari Dr.

    J.

    F.

    Hoseini Fall 2006 ردیفسنواتوزن بر حسب تن در هکتار1تولید محصول در سال سوم1 تن2تولید محصول در سال پنجم10 تن3تولید محصول در سال ششم12 تن4تولید محصول در سال هفتم17 تن5تولید محصول در سال هشتم20 تن6تولید محصول در سال نهم24 تن7تولید محصول در سال دهم تا بیستم هر سال24 تن 2003- 20012003- 20012003- 20012003- 20011993- 19911993- 19911993- 19911993- 1991سهم از تولید جهانیتنکشوررتبهسهم از تولید جهانیتنکشوررتبه7/29%353412ایتالیا11/36%314667ایتالیا14/21%254107نیوزیلند226%226667نیوزیلند29/17%213333چین34/12%108667شیلی31/13%156000شیلی44/8%73771فرانسه45/6%77440فرانسه57/5%50300ژاپن58/3%46000ژاپن65/4%39633آمریکا64/2%29333یونان74/4%38574یونان79/1%22861آمریکا89/0%8396پرتغال87/1%20667ایران96/0%5700استرالیا91/1%13700اسپانیا105/0%4528کره جنوبی105/99%1186853-کل تولید 10کشور5/99%870903-کل تولید 10 کشور8/88%1054292-کل تولید 5 کشور8/88%774072-کل تولید 5 کشور سال کشور199819992000جهان مقدار ارزش763 794653 526770 615نیوزیلند230 229196 111249 268ایتالیا194 226218 205273 173شیلی141 78101 58112 62فرانسه23 3328 4024 26هلند22 3022 2922 21آمریکا14 2013 1912 17یونان25 2024 1831 15اسپانیا8 119 119 7آلمان6 88 116 6ایران-12 311 3 سالشاخصمازندرانگیلانگلستانکلسالشاخصمازندرانگیلانگلستانکل1372سطح نهال5 ، 8485 ، 201373سطح نهال20925-2341372سطح بارور5 ، 154356 ، 31 ، 1931373سطح بارور750626 ، 116 ، 8231372سطح کل163396 ، 116 ، 2131373سطح کل959876 ، 116 ، 10571372تولید27783046 ، 1430971373تولید1438166151150931372عملکرد1798186864056160471373عملکرد19175106614397183261374سطح نهال2685 ، 28-5 ، 2961375سطح نهال45239-4911374سطح بارور89280129841375سطح بارور10611031411781374سطح کل11605 ، 108125 ، 12801375سطح کل15131421416691374تولید17328913122183631375تولید204021176272218501374عملکرد194261141310166186611375عملکرد192251141219392185481376سطح نهال39441-4351377سطح نهال44452-4961376سطح بارور12331501213951377سطح بارور11921641413701376سطح کل16271911218301377سطح کل16362161418661376تولید317231654240336171377تولید320971868288358891376عملکرد257191102720000240981377عملکرد269351142521341261961378سطح نهال28364-3471379سطح نهال5، 372264-5، 6361378سطح بارور14402521917111379سطح بارور2،14848، 2802317881378سطح کل17233161920581379سطح کل7،18568، 544235، 24241378تولید391573205468428301379تولید5،420286،38355 ،7336، 465971378عملکرد227261014224631250321379عملکرد283175، 136593، 3189126061 سالشاخصمازندرانگیلانگلستانکلسالشاخصمازندرانگیلانگلستانکل1380سطح نهال4، 3045، 28089 ، 5921381سطح نهال11338 ،48078 ، 16201380سطح بارور5، 16168، 309243 ،19501381سطح بارور9، 1852338259 ، 22151380سطح کل9، 19203، 590322، 25431381سطح کل9،29858 ، 818327 ،38361380تولید4048465 ،43808، 7535، 456181381تولید7، 4858454188 ،8845، 548871380عملکرد250441414028935233901381عملکرد262216،1602935392247681382سطح نهال9 ،7633، 31912، 10841383سطح نهال8744692013631382سطح بارور6، 22225، 5821 ، 312 ، 28361383سطح بارور22636763129701382سطح کل5، 29868، 9011 ، 323920,41383سطح کل313711455143331382تولید9، 540969 ،1071592، 11777 ، 659901383تولید57472134421202721161382عملکرد4، 243391839637875232671383عملکرد3964، 258846، 197742، 382815، 24 شهرستانکاشت مجتمع ساده (تک محصولی)کاشت مجتمع ساده (تک محصولی)کاشت مجتمع ساده (تک محصولی)کاشت مجتمع ساده (تک محصولی)کاشت مجتمع ساده (تک محصولی)شهرستانتعداد بهره برداریسطح کاشت (هکتار)تعداد درختتعداد درختتولید (تن)شهرستانتعداد بهره برداریسطح کاشت (هکتار)بارورنهالتولید (تن)مازندران107693094110131244101آمل8324104365بابل5548935151378بابلسر561271304بهشهر1تنکابن7942245484923933789جویبار4211چالوس882283115304967رامسر8411064251561ساری12103082سواد کوه716قائم شهر222461412642محمود آباد82124نکا00000نور82115نوشهر15062255956 ترکیبات شیمیاییمقدارآب8/82(گرم)انرژی52/60(کالری)پروتئین03/1(گرم)چربی07/0 تا 09/0 (گرم)کربوهیدرات5/17(گرم)ویتامین C300(میلی گرم)ویتامین A175(واحد بین المللی)ویتامین B1014/0 تا 02/0(میلی گرم)ویتامین B201/0تا 05/0(میلی گرم)نیاسین0تا 5/0(میلی گرم)ویتامینB615/0(میلی گرم)آهن2/0تا 2/1(میلی گرم)برم2/0(میلی گرم)پتاسیم185 تا 576(میلی گرم)سدیم8/2تا 7/4(میلی گرم)کلسیم16 تا 51(میلی گرم)کلر39 تا 65(میلی گرم)فسفر22 تا 67(میلی گرم)روی08/0تا 32/0(میلی گرم)مس06/0 تا 16/0(میلی گرم)منگنز07/0تا 3/2(میلی گرم)منیزیوم10تا 32(میلی گرم) 1- تسطیح وآماده کردن زمین6،000،000ریال2- خرید نهال( 650 اصله)24،700،000ریال3- خرید و نصب داربست وسیم کشیها6،000،000ریال4- تهیه ونصب دستگاههای آبرسانی(میکروجت، لوله کشی،حفر چاه، پمپ وبرق)000،000،20ریال5- خرید کود (20 ماشین)4،000،000 ریالجمع کل60،700،000ریال ردیفمحقق/ محققینپیش فرض هامتغیرهای مستقل1مارتین (1987)در مورد روشهای بدست آوردن اطلاعات جدید از نظرکشاورزان ، بالاترین درصد از طریق مجلات و بعد از آن به ترتیب دوستان، همسایگان وسایرکشاورزان و استفاده از رادیو عنوان کرده است.استفاده از منابع ارتباطی (مانندرادیو، مجلات، دوستان، همسایگان وسایرکشاورزان).2فورد (1995)درارزیابی فعالیتهای آموزشی خدمات ترویج کشاورزی معتقد بودند که ترویج بایستی با استفاده از روشهای انفرادی برای کمک به کشاورزان در حل مسائل ، تهیه اطلاعات دقیق وتهیه محتوای آموزشی دررابطه با نیاز های ارباب رجوع ، تأکید بیشتری داشته باشد.بکارگیری شیوه های آموزشی (همچون ملاقاتهای مزرعه، نشستهای بخش وکنفرانسهای اداره).3کانُرز (1995)نوارهای ویدیوئی وسخنرانی ، روشهای آموزشی بودند که ترجیح داده شده اند.استفاده از روشهای آموزشی(مانند نوارهای ویدیوئی وسخنرانی).4ترید و ویتکر (2000)اکثر کشاورزان آموزش از طریق سایت، جلسات بحث بر روی یک موضوع وآموزش عمومی مشاوره ای را برای دریافت اطلاعات مورد نیاز ترجیح می دهند.استفاده از شیوه های آموزشی (مانند سایت، جلسات بحث وآموزش عمومی مشاوره ای).5آنمولیس (2002)مهمترین نیازهای آموزشی کشاورزان را دانستن نحوه کاشت، زمان برداشت و نحوه کاربرد مواد شیمیایی می داند.آگاهی از نحوه کاشت، زمان برداشت ونحوه کاربرد مواد شیمیایی.6ذبیحی طاری (1376)بین میزان بهره برداری از جنگل ، سطح درآمد وتعداد دام با نیازهای آموزشی مهارتی جنگل نشینان رابطه معنی داری وجود ندارد.

    بین میزان قابلیت دسترسی به روستا و سن با نیازهای آموزشی مهارتی آنان رابطه معنی داری وجود داشته است.

    همچنین بین نیازهای آموزشی جنگل نشینان روستاهای حفاظت شده و غیرحفاظت شده اختلاف معنی داری مشاهده نگردیده است.میزان درآمد، سن، بهره برداری از جنگل،تعداد دام ومیزان قابلیت دسترسی به روستا.ردیفمحقق/ محققینپیش فرض هامتغیرهای مستقل7شریعتی (1378)بین ثبات ومیزان تماس کشاورزان با مروج ومیزان شرکت در کلاسهای ترویجی با نیازهای آموزشی کشاورزان به برنامه های رادیویی رابطه مثبت ومعنی دار وجود دارد اما بین سن، شغل ونوع کشت محصول از سطح زیر کشت محصول، سابقه در کار کشاورزی ونیازهای آموزشی- ترویجی مخاطبان برنامه های رادیو رابطه معنی داری وجود ندارد.میزان تماس با مروج، میزان شرکت در کلاسهای ترویجی، سن، شغل ، نوع کشت محصول از سطح زیر کشت محصول و سابقه در کار کشاورزی.8امیری نژاد (1380)متغیر تعداد فرزندان تأثیر مثبتی بر نیازهای آموزشی زنان روستایی چای کار داشته است ولی متغیر سابقه چای کاری تأثیر منفی بر میزان نیازهای آموزشی آنان داشته است.

    همچنین متغیر های سطح سواد وتعداد دفعات تماس با مروج تأثیرات مثبتی بر نقش زنان روستایی در تولید چای داشته است که رویهم 21 درصد از تغییرات متغیر وابسته (نقش زنان روستایی در تولید چای) را شامل می شوند.سابقه چای کار ، تعداد فرزندان، سطح سواد و دفعات تماس با مروج.9شیخی غیور (1380)64 درصد از موزکاران بی سواد بودند ومنابع اطلاعاتی آنها عمدتاً مددکاران ترویج بودند ونیازهای ترویجی آنها درمرحله داشت شامل :رعایت فاصله پا جوش ، استفاده از ارقام اصلاح شده، تشخیص محل مناسب موزستان، هرس پاجوش های اضافی، روش صحیح کودپاشی، اصلاح خاک موزستان ودر مرحله برداشت شامل: جلوگیری از ضایعات برداشت ، شناخت علل ضایعات محصول قبل وپس از برداشت وبازاریابی وقیمت محصول بود ونیازهای ترویجی ، اطلاعات عمومی آنها ، سرویس ونگهداری از موتور پمپها بود.بین نیازهای ترویجی مراحل مختلف و ویژگیهای فردموزکاران ارتباط معناداری یافت نشده است.سطح سواد، منابع اطلاعاتی، ویژیگیهای فردی، آگاهی از مرحله داشت(شامل رعایت فاصله پاجوش، استفاده از ارقام اصلاح شده، هرس پاجوشهای اضافی، روش صحیح کودپاشی واصلاح خاک موزستان)، مرحله برداشت (شامل جلوگیری از ضایعات برداشت، شناخت علل ضایعات محصول قبل و پس از برداشت، بازاریابی وقیمت محصول).ردیفمحقق/ محققینپیش فرض هامتغیرهای مستقل10طباطبائی فر (1381)بین میزان ارتباط با اداره نوغانداری وسایر نوغانداران، میزان مشارکت، کسب اطلاعات علمی از اداره نوغانداری، روشهای به دست آوردن اطلاعات، شرکت در کلاسهای آموزشی ونیازهای آموزشی افراد در زمینه کلی نوغانداری رابطه مثبت ومعناداری وجود دارد.

    همچنین بین سن، سواد، میزان درآمد و نیازهای آموزشی افراد در زمینه کلی نوغاندارای رابطه منفی و معنی داری وجود دارد.سن، سطح تحصیلات، سابقه پنبه کاری، سطح زیر کشت پنبه، درآمد پنبه کاران، نوع مالکیت اراضی تحت کشت پنبه، شرکت در کلاسهای آموزشی وترویجی، بازدید از مزارع نمونه پنبه کاری، استفاده از فیلم های ویدئویی ، دفعات تماس با مروج، استفاده از نشریات و مجلات آموزشی، استفاده از برنامه های آموزشی وترویجی رادیو و تلویزیون، استفاده از تسهیلات حمایتی، میزان دسترسی به مناطق شهری، شغل اصلی، نوع عضویت در تشکیلهای روستایی ، وضعیت تأهل و جنسیت.11چرمچیان (1382)نیازهای آموزشی پسته کاران در مراحل کاشت و برداشت به شرایط سنی آنها بستگی ندارد.

    سطح سواد، سابقه کار پسته کار وسطح زیر کشت رابطه مثبت ومعنی داری با سطح دانش آنها در مراحل کاشت، داشت وبرداشت داشته.

    علاوه بر این، بین عملکرد در واحد سطح رابطه مثبت ومعنی داری مشاهده شد .شرکت در کلاسهای آموزشی ، سن، سطح سواد، میزان درآمد، استفاده از شیوه های آموزشی، منابع اطلاعاتی، میزان ارتباط با اداره نوغانداری و سایر نوغانداران و میزان مشارکت.12یزدیان (1382)بین میزان استفاده از کانالهای دریافت اطلاعات ونیازهای آموزشی افراد در زمینه کلی سیب کاری ، رابطه منفی ومعنی داری وجود دارد.

    بین میزان تمایل به بازدید از مکانهای کشت مالینگ ونیازهای آموزشی افراد در زمینه کلی سیب کاری ، رابطه منفی و معنی داری وجود دارد.

    اختلاف معنی دار بین نیازهای آموزشی افراد شرکت کرده وشرکت نکرده در دوره های آموزشی درزمینه کلی سیب کاری وجود دارد.

    همچنین بین میزان سیب تولید شده و نیازهای آموزشی افراد درزمینه کلی سیب کاری ، رابطه منفی ومعنی داری وجود دارد.سن، سطح سواد، سابقه پسته کاری، سطح زیرکشت و میزان عملکرد در واحد سطح.ردیفمحقق/ محققینپیش فرض هامتغیرهای مستقل13پناهی (1383)بین سن ، میزان تحصیلات ، تعداد افراد تحت تکفل، مشارکت اجتماعی و نیازهای آموزشی باغداران زیتون در زمینه های مختلف توسعه وبهسازی باغهای زیتون رابطه معنی داری وجود دارد.

    بین افرادی که تمایل به سرمایه گذاری برای کسب اطلاغات به روز دارند ونیازهای آموزشی آنها در زمینه تغذیه ومبارزه با آفات وبیماریهای زیتون اختلاف معنی داری وجود دارد وتفاوت در شغل اولیه سبب ایجاد اختلاف معنی داری بین گروههای مختلف شغلی ونیازهای آموزشی آنها درزمینه آبیاری ، بهسازی وتوسعه باغات زیتون می شود.

    همچنین بین شغل ثانویه باغداران زیتون ونیازهای آموزشی آنها درزمینه بهسازی باغات زیتون اختلاف معنی داری وجود دارد.کانالهای دریافت اطلاعات، بازدید از مکانهای کشت مالینگ ، شرکت و عدم شرکت در دوره های آموزشی و میزان تولید سیب.14خیری (1383)ین سن ونیازهای آموزشی در زمینه کلی بازاریابی رابطه مثبت ومعناداری وجود دارد.

    بین میزان عملکرد ، سابقه کاشت سیب زمینی وسطح زیر کشت با نیازهای اطلاعاتی در زمینه کلی بازاریابی رابطه معناداری وجود ندارد.

    همچنین بین سن، سواد، میزان عملکرد، سابقه کاشت سیب زمینی و سطح زیر کشت با نیازهای اطلاعاتی در زمینه کلی بازاریابی رابطه معناداری وجود ندارد اما بین میزان کسب اطلاعات ونیازهای اطلاعاتی درزمینه کلی بازاریابی رابطه مثبت ومعناداری وجود دارد.سن ، میزان تحصیلات، تعداد افراد تحت تکفل، مشارکت اجتماعی، تمایل به سرمایه گذاری جهت کسب اطلاعات به روز، شغل اولیه و شغل ثانویه.15موسوی (1383)بین سن ، سواد ، سطح زیر کشت، متوسط عملکرد، سابقه فعالیت ومیزان استفاده از کانالهای دریافت اطلاعات گلخانه داران خیار ونیازهای آموزشی آنها در زمینه خیار گلخانه ای ونیز بین میانگین نیازهای آموزشی گلخانه داران خیار شرکت کننده وشرکت نکرده در برنامه های آموزشی رابطه معنی داری وجود دارد.

    همچنین بین میانگین نیازهای آموزشی گلخانه داران خیار بر اساس شغل اصلی ، اختلاف معنی داری وجود ندارد، اما بین دانش فنی و نیازهای آموزشی گلخانه داران رابطه معنی داری بدست آمد.سن، میزان عملکرد، سابقه کشت سیب زمینی، سطح زیر کشت، سطح مواد، میزان کسب اطلاعات واستفاده از روشهای آموزشی (مانند حضور مروج در مزرعه وبرگزاری کلاسهای ترویجی).ردیفمحقق/ محققینپیش فرض هامتغیرهای مستقل16شکراله زاده (1384)بین متغیرهای سطح زیر کشت توتون با متغیر میزان نیازهای آموزشی رابطه مثبت ومعنی داری وجود دارد ولی بین متغیرهای سن، سابقه کشت توتون ، دفعات تماس با مروج دخانیات، دفعات شرکت در کلاسهای آموزشی ، استفاده از مجلات ترویجی و فیلمهای آموزشی با متغیر نیازهای آموزشی رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد.

    ضمن اینکه بین متغیرهای تعداد فرزندان، سطح تحصیلات ، میزان درآمد سالیانه از کشت توتون ودفعات بازدید از مزارع نمونه با متغیر میزان نیازهای آموزشی رابطه معنی دار مشاهده نمی گردد.

    متغیرهای استفاده از تسهیلات حمایتی ونوع مالکیت بر میزان نیازهای آموزشی تأثیر گذار بوده اند.

    ولی متغیرهای تاهل، جنسیت ، عضویت درتعاونی توتون کاران وشغل اصلی تأثیری در میزان نیازهای آموزشی توتونکاران نداشته اند.

    همچنین سطح زیرکشت توتون تأثیر مثبتی بر نیازهای آموزشی توتون کاران داشته است ولی متغیرهای سن شرکت در کلاسهای ترویجی واستفاده از مجلات آموزشی تأثیر معکوسی بر میزان نیازای آموزشی توتون کاران داشته اند.سن، سطح سواد، سطح زیر کشت، شغل اصلی، شغل فرعی، متوسط عملکرد،سابقه فعالیت، شرکت و عدم شرکت در برنامه های آموزشی، میزان دانش فنی واستفاده از کانالهای دریافت اطلاعات.17ناصری (1384)بین میزان ارتباط با اداره نوغانداری وسایر نوغانداران، میزان مشارکت، کسب اطلاعات علمی از اداره نوغانداری، روشهای به دست آوردن اطلاعات، شرکت در کلاسهای آموزشی ونیازهای آموزشی افراد در زمینه کلی نوغانداری رابطه مثبت ومعناداری وجود دارد.

    همچنین بین سن، سواد، میزان درآمد و نیازهای آموزشی افراد در زمینه کلی نوغاندارای رابطه منفی و معنی داری وجود دارد.سن، جنسیت، وضعیت تاهل، تعدادفرزندان ، سطح تحصیلات، شغل اصلی، سطح زیر کشت توتون، سابقه توتون کاری، نوع مالکیت، میزان درآمد سالیانه از کشت توتون، استفاده از تسهیلات حمایتی شرکت دخانیات، دفعات تماس با مروج دخانیات، دفعات شرکت در کلاسهای آموزشی ، دفعات بازدید از مزارع نمونه توتون، استفاده از مجلات، نشریات و فیلمهای آموزشی- ترویجی و عضویت در تعاونی ها یا تشکل های توتون کاران.

    شهرستانهای مورد مطالعهجامعه آماریحجم نمونهتنکابن5632284چالوس150076جمع کل7132360 ارزیابی ضریب کرنباخ آلفا:کممتوسطزیاد45/075/095/0 ردیفمتغیر مستقلنوع مقیاسمتغیر وابستهنوع مقیاسنوع آزمون1سنفاصله ایمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایاسپیرمن2تعداد افرادتحت تکفلفاصله ایمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایاسپیرمن3سطح تحصیلاترتبه ایمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایاسپیرمن4سابقه کیویکاریفاصله ایمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایاسپیرمن5سطح زیر کشت کیویفاصله ایمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایاسپیرمن6عملکرد محصولفاصله ایمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایاسپیرمن7درآمدفاصله ایمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایاسپیرمن8دسترسی به مناطق شهریرتبه ایمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایاسپیرمن9تماس با کارکنان جهاد کشاورزیرتبه ایمیزان نیازهای آموزشی - ترویجیرتبه ایاسپیرمن10میزان تماس با مروجینرتبه ایمیزان نیازهای آموزشی - ترویجیرتبه ایاسپیرمن11استفاده از کلاسهای آموزشیرتبه ایمیزان نیازهای آموزشی - ترویجیرتبه ایاسپیرمن12استفاده از مجلات ونشریات آموزشیرتبه ایمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایاسپیرمن13مشاهده فعالیت سایر کیویکارانرتبه ایمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایاسپیرمن14استفاده از برنامه های ترویجی رادیورتبه ایمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایاسپیرمن15استفاده از برنامه های ترویجی تلویزیونرتبه ایمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایاسپیرمن16نوع شغلاسمیمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایکروسکال17نوع مالکیتاسمیمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایکروسکال18جنسیتاسمیمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایمن وایت نی19وضعیت تأهلاسمیمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایمن وایت نی20تسهیلات حمایتیاسمیمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایمن وایت نی21عضویت در تعاونیاسمیمیزان نیازهای آموزشی- ترویجیرتبه ایمن وایت نی طبقات سن (سال)فراوانیدرصددرصد تجمعی30 و کمتر 40- 31 50- 41 60- 51 70-61 بیشتر از 7077 134 90 35 18 64/21 2/37 25 7/9 5 7/14/21 6/58 6/83 3/93 3/98 100جمع360100- تعداد افراد تحت تکفلفراوانیدرصددرصد تجمعی2-1 4-3 6-5 8-7 بدون پاسخ127 115 10 13 959/47 4/43 8/3 9/4 -9/47 3/91 1/95 100 -جمع360100- سطح تحصیلاتفراوانیدرصددرصد تجمعیبی سواد ابتدایی راهنمایی دبیرستان دیپلم دانشگاهی23 36 50 54 143 545/6 10 14 15 5/39 155/6 5/16 5/30 5/45 85 100جمع360100- شغل اصلیفراوانیدرصددرصد تجمعیکشاورزی دامداری باغداری کارمند آزاد بدون پاسخ132 17 80 53 60 186/38 5 4/23 5/15 5/17 -6/38 6/43 67 5/82 100 -جمع360100- سابقه کیویکاری (سال)فراوانیدرصددرصد تجمعی5- 1 10- 6 15- 11 20- 16 بیشتر از 2072 186 66 30 620 7/51 3/18 3/8 7/120 7/71 90 3/98 100جمع360100- سطح زیرکشت ( هکتار)فراوانیدرصددرصد تجمعی1 هکتار و کمتر 2-1/1 3-1/2 4-1/3 بیشتر از 4 بدون پاسخ182 88 37 19 28 64/51 9/24 5/10 4/5 9/7 -4/51 3/76 7/86 1/92 100 -جمع360100- عملکرد سالانه ( بر حسب تن در هکتار )فراوانیدرصددرصد تجمعی10 و کمتر 20- 11 30- 21 40- 31 50- 41 بیشتر از 50 بدون پاسخ61 42 78 18 59 96 62/17 9/11 22 1/5 7/16 1/27 -2/17 1/29 1/51 2/56 9/72 100 -جمع360100- میزان درآمد سالانه ( بر حسب ریال )فراوانیدرصددرصد تجمعی100000000 و کمتر 50000000- 10000001 100000000-50000001 150000000-100000001 200000000-150000001 بیشتر از 200000000 بدون پاسخ44 72 59 77 18 54 366/13 2/22 2/18 8/23 6/5 7/16 -6/13 8/35 54 8/77 3/83 100 -جمع360100- نوع مالکیتفراوانیدرصددرصد تجمعیشخصی اجاره ای مشاعی وقفی بدون پاسخ276 42 24 6 123/79 1/12 9/6 7/1 -3/79 4/91 3/98 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد11 14 23 136 1761/3 9/3 4/6 8/37 9/481/3 9/6 3/13 1/51 100جمع360100- دفعات شرکت در دوره آموزشیفراوانیدرصددرصد تجمعی1 بار 2 بار 3 بار 4 بار بدون پاسخ18 38 54 12 2388/14 1/31 3/44 8/9 -8/14 9/45 2/90 100 -جمع360100- دلایل عدم شرکت در دوره های آموزشی - ترویجیفراوانیدرصددرصد تجمعیکمبود وسیله ایاب و ذهاب نامناسب بودن زمان برگزاری دوره ها عدم علاقه به موضوع آموزشی نامناسب بودن مکان آموزشی عدم آگاهی از تشکیل کلاسها بدون پاسخ6 12 6 12 24 30010 20 10 20 40 -10 30 40 60 100 -جمع360100- برگزاری دوره آموزشی کیویکاریفراوانیدرصددرصد تجمعیعدم شرکت در دوره 1 بار 2 بار 3 بار250 86 18 64/69 9/23 5 7/14/69 3/93 3/98 100جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ48 42 60 77 109 243/14 5/12 9/17 9/22 4/32 -3/14 8/26 6/44 6/67 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ36 60 78 89 79 185/10 5/17 8/22 26 1/23 -5/10 1/28 9/50 9/76 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ48 42 42 89 109 305/14 7/12 7/12 27 33 -5/14 3/27 40 67 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ42 42 78 94 86 183/12 3/12 8/22 5/27 1/25 -3/12 6/24 4/47 9/74 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ48 24 78 89 97 243/14 1/7 2/23 5/26 9/28 -3/14 4/21 6/44 1/71 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ42 36 48 119 97 183/12 5/10 14 8/34 4/28 -3/12 8/22 8/36 6/71 100 -جمع360100- نیازهای آموزشیتعداد(N)میانگینانحراف معیاراولویتآگاهی از طریقه صحیح هدایت شاخه ها روی داربست شناخت بادشکنهای سازگار با منطقه آشنایی با نحوه نصب صحیح داربست شناخت مجموعه عوامل محیطی آگاهی از انواع داربست های مورد استفاده در باغ کیوی آشنایی با انواع بادشکنها342 330 336 336 342 34256/3 51/3 48/3 46/3 40/3 33/332/1 42/1 35/1 41/1 31/1 29/11 2 3 4 5 6 طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ48 66 66 97 59 243/14 6/19 6/19 9/28 6/17 -3/14 9/33 6/53 4/82 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ36 54 96 112 44 185/10 8/15 1/28 7/32 9/12 -5/10 3/26 4/54 1/87 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ54 48 48 113 73 241/16 3/14 3/14 6/33 7/21 -1/16 4/30 6/44 3/78 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ36 36 48 154 56 309/10 9/10 5/14 7/46 17 -9/10 8/21 4/36 83 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ30 78 65 108 55 249/8 2/23 3/19 1/32 4/16 -9/8 1/32 5/51 6/83 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ36 66 66 120 54 185/10 3/19 3/19 1/35 8/15 -5/10 8/29 1/49 2/84 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ24 60 84 101 67 241/7 9/17 25 1/30 9/19 -1/7 25 50 1/80 100 -جمع360100- نیازهای آموزشیتعداد(N)میانگینانحراف معیاراولویتشناخت مکانهای مناسب جهت تولید نهال کیوی آشنایی با طریقه صحیح کاشت نهال شناخت زمان مناسب برای تولید نهال آگاهی از زمان کاشت نهال آشنایی با نحوه آماده کردن زمین جهت کاشت نهال شناخت ارقام سازگار با منطقه شناخت واریته های مختلف کیوی330 336 336 342 336 342 33647/3 37/3 30/3 26/3 23/3 21/3 15/321/1 19/1 37/1 23/1 23/1 17/1 31/11 2 3 4 5 6 7 طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ42 54 78 108 48 307/12 4/16 6/23 7/32 5/14 -7/12 1/29 7/52 5/85 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ36 30 90 137 49 185/10 8/8 3/26 1/40 3/14 -5/10 3/19 6/45 7/85 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ66 30 71 114 55 246/19 9/8 1/21 9/33 4/16 -6/19 6/28 7/49 6/83 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ42 36 54 154 50 245/12 7/10 1/16 8/45 9/14 -5/12 2/23 3/39 1/85 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ36 30 66 139 77 123/ 10 6/8 19 9/39 1/22 -3/10 19 9 /37 9/77 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ47 42 114 65 74 187/13 3/12 3/33 19 6/21 -7/13 26 4/56 4/78 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ24 84 96 119 25 129/6 1/24 6/27 2/34 2/7 -9/6 31 6/58 8/92 100 -جمع360100- طیف ارزیابیفراوانیدرصددرصد تجمعیخیلی کم کم متوسط زیاد خیلی زیاد بدون پاسخ48 36 78 88 98 128/13 3/10 4/22 3/25 2/28 -8/13 1/24 6/46 8/71 100 -جمع360100-

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

     

    ابطحی ، سید حسین (1368). آموزش و بهسازی منابع انسانی. تهران : مؤسسه مطالعات و برنامه ریزی آموزشی، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، ص 22.

    امیری نژاد، ناصر (1380). بررسی نقش زنان روستایی در فرآیند تولید چای و نیازهای آموزشی آنان در شهرستان لاهیجان. پایان نامه کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی. تهران: دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، صص 209-208.

    ابراهیمی، یونس ( 1359). نتایج بررسیهای مقدماتی Chinese gooseberry در شمال ایران. مؤسسه تحقیقات اصلاح وتهیه نهال و بذر رامسر . تهران : وزارت کشاورزی، ص 12.

    ابراهیمی، یونس (1372). سلسله مطالب تدریس شده گیاهان نیمه گرمسیری برای کارشناسان باغبانی مرکز آموزش کشاورزی تنکابن. تهران: وزارت کشاورزی.

    ابراهیمی، علی(1376). برنامه ریزی درسی (راهبردهای نوین). تهران: انتشارات فکر نو، ص 44.

    ابیلی، خدایار( 1377). آموزش و بهسازی نیروی انسانی، یک ضرورت سازمانی . فصلنامه مدیریت در آموزش و پرورش ، شماره 17.

    اسماعیلی، ب (1380). نیازسنجی. موجود در :

     

    http:// www. Imi-ir. Org/ tadbir/ tadbir- 117/s %20 and % 20 r-117/3.asp

     

    اعتماد، اعظم (1381). بررسی و تعیین مزیت نسبی برخی محصولات کشاورزی با استفاده از روش عملکرد RCA (با تأکید برمحصولاتی نظیر مرکبات، کیوی، سیب، انگور و انار). پایان نامه کارشناسی ارشد برنامه ریزی وتحلیل سیستمهای اقتصادی. تهران: دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات ، ص 107.

    بابایی، محمود (1378). نیازسنجی اطلاعات. تهران : مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران، ص 12. موجود در :

    http:// www. Irandoc. ac.ir/ lib & Inf- Grp/ Needs/ sction- 1. htm

     

    بلکبرن ، دونالد (1380). بنیان ها و تحول فعالیت ها در ترویج کشاورزی . ( مترجم : سید جمال فرج اله حسینی ) . تهران : دانشگاه آزاد اسلامی ، مرکز انتشارات علمی ، صص 2-1 ، 17-15 و ص 94 .

    بولا، اس (1362). ارزیابی و کاربرد آن در سواد آموزی تابعی. (مترجم: عباس بازرگان). تهران: مرکز نشر دانشگاهی.

    بی نام (1381). کیوی (ایران) با نام ترکیه در بازارهای جهان عرضه می شود. تهران: نشریه ابرار اقتصادی، شماره 132، بهمن 1381، ص 1.

    بی نام (1381).  خواص میوه کیوی. تهران: نشریه قدس، شماره 132، بهمن 1381، ص 87 .

    پناهی، فاطمه (1383). بررسی تنگناها و نیازهای آموزشی- ترویجی سیب کاران شهرستان اقلید (استان فارس). پایان نامه کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی. تهران: دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی.

    ترک زاده ، جعفر و محمد عباس زادگان (1378). نیاز سنجی در سازمانها. تهران : شرکت سهامی انتشار، ص 66 .

    چرمچیان لنگرودی، مهدی (1382). بررسی نارسائیها و نیازهای آموزشی نوغانداران استان گیلان . پایان نامه کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی. تهران: دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی، صص 26-24.

    چیذری ، محمد (1382). جزوه روش تحقیق منتشر نشده . تهران: دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی.

    حاجی پور، عزیز (1382). توانمندیهای زیر بخش باغبانی در تحقق هدفهای توسعه ملی. مجموعه مقالات اولین همایش کشاورزی و توسعه ملی، 18-17 آذر 1382 . تهران : وزارت جهاد کشاورزی، معاونت برنامه ریزی و اقتصادی ، مؤسسه پژوهش های برنامه ریزی واقتصاد کشاورزی ، ص 18.

    حسنیون، ا (1370). اقتصاد آموزش و پرورش. (تألیف دانیل سن راجرز و هرس اس راجلین ) . مشهد : آستان قدس رضوی.

    خبرگزاری جمهوری اسلامی، ساری (22/8/1384). برداشت محصول کیوی از باغهای مازندران آغاز شد، ص 1. موجود در :

    http:// www. irna. ir/ Fa/ news / menu- 156/

    خبرگزاری مهر، تهران (5/4/1383). سال گذشته بیش از 20 هزار تن کیوی از تنکابن صادر شد، ص 1. موجود در :

    http:// www. mehrnews. com/ Fa /

     

    خزائی پول، یزدان قلی (1382). زیست شناسی گلدهی و گرده افشانی در کیوی. تهران: وزارت جهاد کشاورزی، معاونت امور باغبانی، نشر آموزش کشاورزی، صص 5-3 ، 48-45 و 172-139.

    خزائی پول، یزدان قلی (1384). ریخت شناسی، تربیت و پیرایش کیوی. تهران: وزارت جهاد کشاورزی ، معاونت امور باغبانی، نشر آموزش کشاورزی، ص 7، 45و صص 159-151.

    خیری، شقایق (1383). نقش ترویج در توسعه و بهسازی باغهای زیتون با توجه به نیازهای آموزشی باغداران زیتون شهر رودبار. پایان نامه کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی. تهران: دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی، صص18-17 و ص 21.

    ذبیحی طاری، رضا (1376). بررسی نیازهای آموزشی و ترویجی جنگل نشینان و عوامل تأثیر گذار بر آنها درمنطقه ارسباران. پایان نامه کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی. تهران: دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشکده کشاورزی ومنابع طبیعی .

    روزنامه آسیا، اصفهان (25/8/84). 40 هزار تن «کیوی» از تنکابن صادر می شود، ص 1. موجود در:

    http://www.Esfahan.agri-jahad.ir/akhbar/ news& 3/news m&3/ news m13. htm-36k

     

    روزنامه جهان اقتصاد (17/7/1384). ص1. موجود در :

    http:// www. Jahaneghtesad. com/ Tempate 2/ Home. Aspx? VID= 36-24K

     

    زمانی پور، اسدالله (1373). ترویج کشاورزی در فرآیند توسعه. انتشارات دانشگاه بیرجند،
    ص 84 ، 100و107 .

    شریعتی، محمدرضا (1378). بررسی رابطه بین ویژگیها و نیازهای آموزشی- ترویجی مخاطبان برنامه های آموزشی کشاورزی در استان سمنان. پایان نامه کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی . تهران: دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشکده کشاورزی ومنابع طبیعی، ص 54 .

    شعبانعلی فمی، حسین (1380). تحلیلی بر فرآیند تعیین نیازهای آموزشی - ترویجی زنان روستایی . ماهنامه جهاد، شماره 243-242 ، شهریور و مهر 1380 ، صص 42-38 .

    شکراله زاده ، امین (1384). بررسی نیازهای آموزشی کشت گلخانه ای خیار در شهرستان گرمسار از دیدگاه گلخانه داران. پایان نامه کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی . تهران: دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی .

    شهبازی، اسماعیل (1372). توسعه و ترویج روستایی. سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی ، ناشر: موسسه انتشارات دانشگاه تهران، صص 96-95 .

    شهبازی ، اسماعیل (1375). توسعه و ترویج روستایی. تهران: دانشگاه تهران . ص 3 .

    شیخی غیور، ح (1380). نیازهای ترویجی موزکاران شهرستان چابهار (استان سیستان و بلوچستان). پایان نامه کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی . تهران: دانشگاه تهران، دانشکده کشاورزی.

    صادقی، حسین (1369). بررسی عوامل مؤثر در ریشه زایی قلمه های خشبی کیوی فروت رقم مانتی. پایان نامه کارشناسی ارشد باغبانی. تهران: دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی، ص5، صص 24-23، 39-38 و41-40.

    طباطبائی فر، وحید(1381). شناسایی نیازهای آموزشی و ترویجی پنبه کاران شهرستان گرمسار. پایان نامه کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی. تهران: دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی .

    عابدینی، جواد (1382). کیوی، فیزیولوژی و تکنولوژی صنایع تبدیلی و اصول نگهداری در سردخانه. تهران : انتشارات دانش نگار ، ص 13، 16و149 .

    عباسپور، سعید (1370). پرورش کیوی فروت. تهران: انتشارات دفتر فنی کشاورزی، چاپ سوم ، صص 28-27، 61-59، 69-67، 83-82، 92-91، ص95و102 .

    عبدی سنه کوهی، محمد و جعفر محمدی (1372). کیوی و پرورش آن. تهران: انتشارات فرهنگ جامع،ص 10، صص 18 - 13 ، 21-20 ، 28-27 ، ص 3، صص38-33، ص42،61، صص68-67، ص81، صص89-86، ص92، 94،96،112،133،137، صص144-142، ص149و صص154-153 .

    فانی، علی اصغر (1375). طراحی مدل نظام آموزشی مدیران اجرایی آموزش و پرورش. رساله دکترای مدیریت. تهران: دانشگاه تربیت مدرس، ص 59 .

    فتحی واجارگاه، کوروش( 1377). طراحی الگوی نیازسنجی در برنام درسی . رساله دکترای برنامه ریزی درسی . تهران: دانشگاه تربیت مدرس، ص 16 و 41.

    فتحی واجارگاه، کوروش(1381). نیازسنجی آموزشی ، الگوها و فنون. تهران: انتشارات آییژ، چاپ اول، صص 41-40 .

    فهیمی،فرید غلامرضا (1383). نیاز سنجی آموزشی. تهران: نشریه موج سبز، شماره141،1381،ص14.

    قنبری، محمدرضا و الهه ذاکری (1381). ارزیابی اقتصادی تولید و توان صادراتی میوه کیوی. تهران: ماهنامه جهاد، شماره 255، بهمن و اسفند 1381، ص 52 و 54 .

    کاری ، هری (1381). ارتباطات در ترویج . ( مترجمان : محمد چیذری ، رضا موحدی ) . تهران: دانشگاه آزاد اسلامی ، مرکز انتشارات علمی ، صص 142-141.

    کرلینجر، ف (1374). مبانی پژوهش در علوم رفتاری. (مترجمان: ح، پاشا شریفی و ج. نجفی). تهران: انتشارات آوای نور.

    محمدی، ف (1383). نیاز سنجی مقدمه ای برای برنامه ریزی. تهران: نشریه رسالت، شماره 154، مرداد 1383، ص 2.

    مختاری آبکناری، عباس (1382). واکاوی نگرشها و نیازهای آموزشی کارشناسان شیلات در راستای آبزی پروری پایدار . پایان نامه کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی. تهران: دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشکده کشاورزی ومنابع طبیعی،  ص 24 .

    مرکز آمار ایران (1384). سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1375. تهران: سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، ص 129.

    معاونت امور باغبانی (1384). تهران : وزارت جهاد کشاورزی.

    مک کاسلین، ان. ال. و تایبزیندا، ج. پی. (1381). سنجش نیازهای گروه هدف. (ویراستاران: درب. ئی. سوانسون، ر.پ.، بنتزوا. ج. سوفرانکو، بهبود ترویج کشاورزی: کتاب مرجع (صص 142-121)، (مترجمان: غلامحسین صالح نسب ، رضا موحدی ، اسماعیل کرمی دهکردی). تهران : دفتر مطالعات وتلفیق برنامه ها،معاونت ترویج ونظام بهره برداری.(کتاب منتشرشده به زبان اصلی1998)، صص 124-123، 128-127 و 137-136.

    ملک محمدی، ایرج (1372). مبانی ترویج کشاورزی. تهران : مرکز نشر دانشگاهی .

    ملک محمدی، ایرج(1377). ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی. تهران: مرکز نشر دانشگاهی، ص 15، صص 53-52 و ص 57 .

    موسوی، مینا (1383). تعیین نیازهای آموزشی و اطلاعاتی سیب زمینی کاران در زمینه بازاریابی در شهرستان عجب شیر. پایان نامه کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی تهران: دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی.

    مهاجر، مسعود (1381). چرا کیوی باغ های مرکبات راتصرف کرد. تهران: نشریه آسیا، شماره130، آذر 1381، ص 1.

    میر دامادی، سید مهدی (1384). جزوه درسی برنامه ریزی آموزشی. تهران : دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی.

    ناصری، سینا (1384). بررسی نیازهای آموزشی توتونکاران در استان کردستان. پایان نامه کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی. تهران: دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم وتحقیقات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی.

    ونتلینگ ، تیم ( 1375 ). برنامه ریزی برای آموزش اثر بخش راهنمایی برای تدوین برنامه درسی . (مترجم : محمد چیذری ) . تهران : انتشارات دانشگاه تربیت مدرس ، شماره 34 ، ص 9 ، 11 و 23 .

    یزدیان (1382). بررسی نیازهای آموزشی پسته کاران استان قم. تهران: پایان نامه کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی.

     

    فهرست منابع انگلیسی

    Anonymous, (2006). Needs assessment the first step. P.4. [on line]: available at url :

    http:// www. alumnus. caltech.edu/ ~ rouda / T2- NA. html

    Beutel, J.A . (1990). Kiwifruit. PP. 309- 316. [on line] : avaliable at url :

    http:// www. Hort . purdue . edu/ new crop/ proceedings 1990/ vo1-309. html

    Bratkovish, Smand Millert, L.E. (1993). Perceived educational needs of innovative Ohio sawmill operators forest produets.Journal. 43(3):35-40 .

    Boone, A.D. (2003). Needs assessment . [on line]: available at url:

    http:// www. cals. ncsu. edu/ agexed/ aee521/class 05/need/ needs1.HTM

    5- Bourton, J. (1985). Needs assessment . Education.Technology. Publication: New Jersey.

    6- Caldwell, J.D., & Coston, D.C., & Broch, K.H. (1988). Rooting of semi hardwood "Hayward" kiwifruit cuttings hort. 23(4): 714-717.

    7- Chizari, M. and Karbasioun, M. and Linder, J.R. (1998). Obastacles facing extension agents in the development and delivery of extension educational programs for adult farmers in the province of Esfahan, Iran . Journal of
    agricultural education , 39 (1):55 -68.

    8- Chizari, M. , Lindner, J. and Zoghie , M. (1999). Perception of extension agent's educational needs regarding sustainable agriculture in the Khorasan province , Iran. Journal of agriculture education. 40 (4), 20 -24.

    9- Community programs in family life, (2000). Needs assessment methods. department of human development. [ on line] : available at url:

    http:// www. chre. Vtedu / HD/ rpetersn/ Nassesstype. htm

    10- Connors, J. (1995). Adult agricultural education needs assessment for the dmitrow distrct-Russian federation. Journal of agricultural and extension education. 2 (2):3-10. [on line]: available at url:

    http:// www. aged. tamu. edu/ aiaee/ jiaee/ archire/ vol-22. pdf

    11- Dillman , D.A. (1978). Mail and telephone surveys: The total desing method. New yourk: John Wiley & Sons.

    12- Ekanem, E ., & Singh, S.P., & Muhammad, S.,& Tegegne, F.,& Akuley- Ameneyenu, A. (2001). Differeces in district extension leaders' perceptions of the problems and needs of Tennessee small farmers. Journal of extension 39(4). [on line] : available at url:

    http:// www. joe. org/joe/ 2001 august/ ent. html

    13- Fellenz, R. (1998). "Program planning for the training and continuing education of adults". in Cookson, P.S. (ed.). Malabar, Florida: Krieger publishing company.

    14- Ford, C.L. (1995). Educational priorities of small farmers in West Tennessee. Journal of agricultural education. 36(1), 31-37.

    15- Freguson, A.R. (1990). Stem, branches, leaves and roots of the kiwifruit vine . In: Washington, I. J. and G.C Weston. (ed.). Kiwifrut: Scince and management. Aukland. New Zealand. 58-69.

    16- Garton, B., & Chung, N. (1997). In service needs of beginning teachers of agriculture using two assessment models. Journal of agriculture, Edu. V3.

    17- Hartmann, Hudson , T., Kofranek, Anton , M., Rubatzky, Vincent, E.,
    Flocker, William, J., (1988). Plant science growth, Development and utilization of cultivated plants. Prentice - Hall international edition, p. 614.

    18- Israel, G.D. and Hague, G.W. (2002). A recruiting challenge for extension education: A comparison of non participants and participants in homeowner landscaping programs. Journal of agricultural education. 43(4), 76-87.

    19- Kelsey, K.D. and Wall, L. J. (2003). Do agricultural leader ship programs produce community leaders? A case study of the impact of an agricultural leader ship program on participants, community involvement . Journal of agricultural education. 44(4), 35-46.

    20- Kruger, R.A. (1994). Focus groups: Apractical guide for applied research (2 nd ed.). Thousand Oaks, CA: sage publications.

    21- Kaufman , R.A. (1982). Identifying and solving problem: Asystem approach (3rded.). Sundiego . CA: university associates. 122.

    22- Lilley, S. and Ohers, (1987). North Carolina farm suruey Raleigh: North Carolina state university: ERLC Document. Reproduction service No.

    23- Lioydjphipps, (1989). "Agricultural education in school" university of Illinois Champaign , U.S.A. P.463.

    24- Mainland, C.M. (1998). Kiwifruit. PP.1, 4. [on line] : available at url:

    http:// www. ces. ncsu. edu/ depts/ hort / hil / hil – 208 . html

    25- Martin, A.R. (1987). Analysis of needs: Educational programs for voung and adult farmers . Journal of American association of teacher educators in agriculture . 20 (1).

    26- Mohamed , J.E. and Gamon, J.A. and Trede, L.D. (1995). Third world agricultural extension organization= obligations toward the educational needs of rural people : A national survey. [on line]:  available at url:

    http:// www. aged. tamu. edu/ aiaee/ jiaee/ archive/ vol22. pdf

    27- Mowbray, C.T., & Szilvagyi, S. (2002). Needs assessment manual.
    [on line]: available at url:

    http:// www. ssw. umich. edu/ sed/ needs. html

    28- Onemolease, E. (2002). Extension needs of women cassava farmers in Igueben and Esan Northeast local government areas of Edo state. Nigeria. [on line]: available at url:

    http:// www. condesria. org/ links/ publications/ adl- 2002/ onemolease. Pdf

    29- Pretty, J.N. (1995). Regenerating agriculture: Policies and practice for sustainability and self-reliance. London: Earths can publications; and Washington DC: National Academy Press.

    30- Prior, Jon. (1994). Hand book of training and development published in association with the institute of training and development , FID, 2 thed, London, P.14.

    31- Ray, G. L. (1991). Extension communication and management. Nayaprokash,  Calcutta.

    32- Roling , N. (1990). Extension Science have not we come of age . Journal of extension systems, Vol. b (1) . PP . 12-15.

    33- Rouda, R.H. (1996). Needs assessment the first step. pp. 1- 4. [on line] : available at url:

    http:// www. bmj. Bmj journals. Com/ cgi./ content / full/ 324/ 7330/ 156. html

    34- State , K. (2002). Horticulture. P.2. [on line]: available at url:

    http:// www. consider. K-state, edu/ study guides/ hort. Pdf

    35- Swist, J. (2000). Conduting a training needs assessment . p.8. [on line]: available at url:

    http:// www. amxi. Com/ amx- mi30. htm

    36- Trede, L. D. ,& Whitaker, B.S. (2000). Educational needs and perceptions of Iowa Beginning farmers toward their Education. Journal of agricultural education, 41. (1).

    37- Weddel, K.S. (1997). Needs assessment for adult ESL learners. [ on line]: available at url:

    http:// www. cal. org/ nc/ digests/ needs. html

    38- Whitworth, J. (2006). Kiwifruit production in Oklahoma . PP. 2-3. [ on line]: available at url:

    http:// www. osuextra. com

    39- World Kiwifruit Review, (2001). [ on line]: available at url:

    http:// www. e- belrose. com 1045 N.E. Creston Lane, Pullman, WA 99163 – 3806, USA .html

    40- World Kiwifruit Review, (2004). PP. 17,23. [ on line]: available at url:

    http:// www. e- belrose. com world kiwifruit review table of contents 05.html

چکیده این پژوهش با هدف تدوین و اعتبارسنجی برخی شاخصهای پایه‌ای و اصلی امکانات و فعالیتهای آموزشی -ترویجی و به کارگیری آنها به منظور رتبه‌بندی استانها از نظر فعالیتهای آموزشی و ترویجی در دو فاز انجام گرفته است. در فاز اول پس از مرور ادبیات موضوع 137 شاخص آموزشی - ترویجی، در هفت زمینه؛1- شاخص‌های مربوط به عاملین ترویج، 2- شاخص‌های زیرساختی ترویج، 3- شاخص‌های مربوط به فعالیت‌های ...

چکیده مشارکت را می‌توان یکی از اهرمهای مهم نیل به توسعه قلمداد نمود مبنی بر اینکه مردم در فعالیتهای مربوط به خویش دخالت داشته باشند. لذا جهت مشارکت هر چه بیشتر مردم در فعالیتهای توسعه‌ای، شناخت عوامل مؤثر بر مشارکت می‌تواند تاثیر به سزایی به همراه داشته باشد. زنان به عنوان نیمی از سرمایه‌های انکار ناپذیر هر مملکت، نقش محوری و اساسی در فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی برعهده دارند، ...

نظریات عزیز کیاوند مشکل ما شیوه تولید است نه کوچ یا اسکان، این شیوه تولید عشایری است که هماهنگی خود را با مقتضیات زمان از دست داده است و جماعتهای عشایری برای تغییر شیوه تولید خود تنها دو راه عقلایی را در پیش دارند : الف) تولید بر پایه کشتزارهای دامی عشایر، سنت و سابقه دیرینه ای در دامداری دارند، از طرفی تقریباً تمام روستاهای ما روستاهای کشاورزی هستند. اگر قرار باشد دهواره های ...

حضور زن صعود یا سقوط شاید،زنان را بتوان اولین قربانیان مدرنیسم به حساب آورد. چرا که همراه با انقلاب صنعتی وظهور کارگاه ها وکارخانه های بزرگ تولیدی ،گرایش ونیاز شدیدی به نیروی کار ارزان و کم توقع پیداشد.بهترین گزینه پیش روی کارخانه داران برای این امر، زنان بودند که نسبت به مردان بسیار کم توقع تر بی سروصداتر مطیع تر ومنظمتر بوده واحیانا برای سوء استفاده های جنسی نیز مناسب ...

چکیده نظام اقتصادی نوینی که شکل گرفته است با استفاده از فناوری های نوین و شبکه های ارتباطی به تبادل اطلاعات می پردازد و علمی که به مطالعه اطلاعات و سرمایه گذاری در زمینه های جدید مثل تولید اطلاعات، گردآوری، و اشاعه جهت توسعه اقتصادی می پردازد اقتصاد اطلاعات است. در این میان کشورهای توسعه یافته با ایجاد پایگاههای عظیم و در اختیار داشتن فن­آوری های نوین اطلاعات و ارتباطات عملاً ...

تحقيق موردنظرکه درارتباط بابررسي راهکارهايي براي علاقمندي دانش آموزان پايه ي اول به خوشنويسي دردبستان شهيدمهاجرپسرانه شهرستان سرخس دراستان خراسان رضوي باتعداد27دانش آموزانجام گرفته است.اينجانب که مدت 12سال درپايه ي اول وپنج سال درآموزشگاه فوق الذکرم

یکی از مسائل بسیار مهمی که امروزه در فرآیند استراتژیک سازمانهای صنعتی بزرگ جهان جایگاه ویژه ای را بخود اختصاص داده است مسئله برنامه ریزی نیروی انسانی است. مسئله برنامه ریزی نیروی انسانی از چند دیدگاه قابل بررسی و علاقه است: 1-از دید اهداف سازمانی، هرچه برنامه ریزی نیروی انسانی در یک سازمان سنجیده تر و دقیق تر انجام شود تحقق اهداف سازمانی را تسهیل میکند. 2-از نظر صرفه جویی در ...

فصل اول مقدمه یکی از عوامل مهم تحول و نوسازی جامعه آموزش و پرورش می‌باشد بسیاری از صاحب نظران امور تربیتی با این سؤال مواجه هستند که چگونه می‌توان روندهای فرسوده آموزشی را تغییر داده نطام آموزش و پرورش را بهبود بخشید. نظام تربیتی در تغییر رفتار و هدایت نسل جوان همواره با آینده سروکار دارد بطوریکه هر چه دورانهای آینده در نظر برنامه نویسان و مربیان آموزش و پرورش روشنتر باشد ...

چکیده تحقیق: بعضی از افراد درانتخاب شغل تسلیم حوادث می‌شوند و برخی بدون نقشه و فکر تحت تأثیر اعضای فامیل، شغلی راانتخاب می‌کنند که با خصوصیات فردی آنها منطبق نیست برخی از مردم نیز تحت تأثیر ارزشهای اجتماعی بدون درنظر گرفتن خصوصیات روانی و طرح نقشه خاص شغل خود را انتخاب می‌کنند. بطور کلی هدف از این پژوهش مقایسه و برسی رغبتها و گرایشات شغلی بین دانش‌آموزان دبیرستانی عادی و ناشنوا ...

در اين فصل با توجه به موضوع تحقيق، اهداف ومرور پيش نگاشته‌ها به انتخاب روش تحقيق تعيين متغيرها و فرضيات تحقيق پرداخته مي‌شود. هدف از انتخاب روش تحقيق آن است که مشخص شود چه شيوه‌اي اتخاذ گردد تا هرچه سريع، دقيق وآسانتر به اهداف مورد نظر و پاسخ‌ پرسش‌

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول