نوع تزریقی بوپرنورفین در درمان اعتیاد مورد تایید نیست
کارشناس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت با اشاره به افزایش میزان مصرف نورجیزک، هشدار داد: نوع تزریقی بوپرنورفین در درمان اعتیاد مورد تایید نیست.
دکتر علیرضا نوروزی گفت: از دو سال پیش تاکنون مصرف نورجیزک (نوع تزریقی بوپرنورفین) در بین معتادان جامعه رواج یافته است، در حالی که این ماده نه تنها در درمان اعتیاد نقشی ندارد، بلکه باعث بروز مشکلات زیادی در مصرف کنندگان میشود.
وی افزود: متاسفانه برخی از پزشکان از این آمپول برای درمان اعتیاد استفاده میکنند، حال آن که برای درمان این عارضه فقط استفاده از بوپرنورفین زیرزبانی مجاز و سایر انواع بوپرنورفین غیرمعتبر است.
تمام نورجیزکهای بازار سیاه، تقلبی هستند
وی همچنین با تاکید بر این که تمام نورجیزکهای بازار سیاه تقلبی هستند، خاطرنشان کرد: نتایج آزمایشات حاکی از آن است که نورجیزک فاقد بوپرنورفین است.
رییس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر در این مورد توضیح داد: بوپرنورفین اثری طولانی مدت دارد، این در حالی است که مصرف کنندگان آمپول نورجیزک ناچار به تزریق هر 3 تا 4 ساعت یکبار این آمپول هستند.
نوروزی از سوی دیگر به وجود مرفین که مادهای اعتیادآور است، در آمپولهای نورجیزک اشاره و ادغان کرد: آزمایش مرفین ادرار مصرف کنندگان نورجیزک نتیجه مثبت دارد.
افزایش وزن، فشارخون و ضعف سیستم ایمنی از عوارض مصرف نورجیزک است
وی عوارض مصرف نورجیزک را شامل افزایش وزن، فشار خون و ضعف سیستم ایمنی برشمرد و تصریح کرد: بر اساس گزارشات نیروی انتظامی نیز کارگاههای ساخت نورجیزک کشف شدهاند که مبادرت به ساخت این ماده به صورت تقلبی میکنند.
کارشناس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدرهمچنین به بروز عفونتهای قارچی، التهاب دریچه قلب، مننژیت عفونی و مرگ به عنوان دیگر عوارض استفاده از نورجیزک اشاره کرد و یادآور شد: آمپول نورجیزک به هیچ عنوان دارو نیست.
گفتنی است، بوپرنورفین در کنار متادون و کلوندین به عنوان داروهای درمان نگهدارنده اعتیاد به کار میروند.