آنچه دربخش عمده نوشتارزیر بدان پرداخته شده است، بررسی وضعیت علمی افرادی می باشد که در آزمون کارشناسی ارشد 85 رشته مهندسی صنایع مهندسی صنایع رتبه های ممتازی کسب نموده اند و با توجه به ظرفیت پذیرش دوره های روزانه امسال که در حدود 90 نفر اعلام شده است ، در مهرماه 1385 تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد آغاز خواهند نمود.
در ابتدا چندین نمونه از کارنامه های این افراد ارایه می شود: - هرساله برتعداد شرکت کنندگان آزمون کارشناسی ارشد افزوده می شود و این افزایش در مورد رشته های پرطرفداری مثل مهندسی صنایع به وضوح چشمگیرتر است.
عواملی مانند جذابیت مباحث درسی و وجود بازارکار نسبتا مناسب باعث شده اند که در سالهای اخیر حتی دانشجویان رشته های دیگرنیزبه ادامه تحصیل در گرایشهای مختلف مهندسی صنایع ترغیب شوند.
در آزمون سال 85 در کد رشته 1259 (مهندسی صنایع – صنایع) فقط در تهران 1718 نفر مرد و663 نفر زن متقاضی شرکت در این آزمون شدند و امتحان این رشته هم در صبح روز شنبه مورخ13/12/85 در دانشگاههای شریف وامیر کبیر با حضور اکثریت قریب به اتفاق داوطلبان برگزار شد.
نگاهی به تعداد داوطلبان موید این مطلب است که موفقیت در این آزمون نیازمند عزم جدی و آمادگی علمی بسیار زیاد فرد داوطلب می باشد.
آن چنانکه وضعیت علمی صاحبان کارنامه های ارایه شده در بالا نیز این مطلب را تصدیق می کند.
2- بهترین معیار برای سنجش موقعیت علمی شما در مقایسه با افرادی که کارنامه آنها در بالا ارایه شد نمره کل آزمون می باشد که پس از تراز کردن نمره خام هر درس و بر اساس 80 درصد نمره آزمون و 20 درصد تاثیر معدل محاسبه شده است.
بنابراین از توجه صرف به نمرات دروس که به صورت درصدی ارایه شده است پرهیز کنید.
چرا که مثلا در آزمون 85 سطح سوالات درس تحقیق در عملیات نسبت به سالهای قبل اندکی پایین تر بوده است و همین مساله میانگین نمرات کسب شده توسط داوطلبان را در این درس بالا برده است.
اما چون در محاسبه نمره کل از عملیات تراز کردن استفاده می شود ، تاثیر سختی یا آسانی سوالات هر درس در رتبه بندی علمی شرکت کنندگان بسیار ناچیز خواهد بود.
3- یکی از تفاوتهای آزمون امسال با سالهای قبل افزایش وقت امتحان از 180دقیقه به 210 دقیقه بوده است.
نگارنده 2عامل را در اخذ چنین تصمیمی از سوی برگزارکنندگان موثر می داند.
اول آنکه زمان 180 دقیقه ای در سالهای قبل باعث شده بود که داوطلبان فرصت خود را معطوف به پاسخگویی به سوالات 4 درس از 5 درس این آزمون کنند و یک درس را که معمولا درس زبان عمومی و تخصصی بود به حالت سفید و بدون پاسخ باقی گذارند.
این مساله یکی از ایرادات عمده آزمون در سالهای قبل بود که از وقت ناکافی امتحان ناشی می شد.
اما افزوده شدن 30 دقیقه به زمان آزمون در سال گذشته، افزایش میانگین درس زبان را به دنبال داشته است.
کما اینکه در کارنامه رتبه 27 آزمون سال 83 درصد درس زبان صفر درج شده بود ، حال آنکه شما در کارنامه رتبه 29 سال 85 نمره درس زبان را 28.88 درصد می بینید.
دومین عامل افزایش زمان آزمون که بدیهی به نظر می رسد، ممنوع شدن استفاده از ماشین حساب از سوی سازمان سنجش می باشد.
4- برای نویسنده این مطلب ، جای بسی خوشحالی و افتخار است که در ادامه موفقیت های سالهای اخیر ، در میان افراد ممتاز کنکور85 هم نفراتی (هر چند معدود) از فارغ التحصیلان و دانشجویان دپارتمان مهندسی صنایع دانشگاه بوعلی سینا حضور دارند.
کسب چنین نتایج فوق العاده ای توسط این دوستان علاوه بر اینکه نشاندهنده شایستگی و تلاش در خور تحسین آنها می باشد ، موید این مطلب است که با صرف فعل خواستن توسط خود دانشجویان و توجه بیشتر اساتید محترم در ارایه قوی تر مطالب درسی می توان انتظار داشت که در سالهای آینده تعداد قبولی های گروه صنایع دانشگاه بوعلی در این گرایش و همچنین گرایش دیگر مهندسی صنایع ( کدرشته 1260) بیشتر ازمتوسط 1 تا 2 قبولی در دوره های روزانه( چنانکه در سالهای اخیر متداول بوده است) باشد.
البته امسال خوشبختانه ظرفیت پذیرش دوره روزانه به یکباره از عدد 56 به عدد 90 رسید که ان شاالله این مطلب نیز انگیزه های شما دوستان عزیز را برای موفقیت در این آزمون تقویت خواهد کرد.
از طرفی بر طبق اطلاعات بنده ، امسال فقط در کد رشته 1259 حدود 13 نفر از فارغ التحصیلان ودانشجویان دانشگاه بوعلی سینا مجاز به انتخاب رشته شده اند که در مقایسه با نتایج سال 84 پیشرفت امیدوارکننده ای را نشان می دهد.
5- هدف اصلی بنده از طرح این مقاله ، کمک به آن دسته از اعضای محترم فعلی و آینده این کلوب بوده است که قصد شرکت در امتحان ارشد کد رشته 1259 را دارند.
به خصوص دوستان عزیز ورودی 81 و 82 که بیش از سایرین در سال جاری با این قضیه درگیر هستند.
توجه داشته باشید که اطلاعات بنده فقط در حد اعداد و ارقام می باشد و در مورد موضوعاتی مثل منابع درسی مناسب ، نحوه صحیح مطالعه و....
باید به دوستان خود که در این آزمون رتبه های ممتازی را کسب نموده اند مراجعه کنید.
6- کلیه اعداد مندرج در این مقاله مستقیما از منبع سازمان سنجش آموزش کشور توسط نویسنده (باصرف وقت و هزینه زیاد) اخذ شده است و لذا در صحت آنها هیچگونه تردیدی وجود ندارد.
در مورد کارنامه های ارایه شده باید عرض کنم که اینجانب به دلیل عدم دسترسی به صاحبان آنها و در نتیجه نداشتن اجازه از ایشان از عنوان کردن نام این افراد معذور هستم.
ضمنا ارایه کارنامه های افرادی که رتبه های 90 به بعد را کسب کرده اند برای من امکان پذیر است و افرادی که نیم نگاهی هم به دوره های شبانه و غیر انتفاعی دارند لطفا اینجانب را از درخواست خود مطلع کنند تا اطلاعات لازم را به آنها منتقل نمایم.
7- در مورد کد رشته 1260 (مهندسی سیستمهای اقتصادی اجتماعی و مدیریت سیستم و بهره وری) هم در آینده سخن خواهیم گفت و از نطرات ارزشمند دانشجویان این گرایش که عضو این کلوب هم هستند استفاده خواهیم کرد.
فعلا در مورد این گرایش به جدول زیر بسنده می کنیم.
جدول تعداد شرکت کنندگان کد رشته 1260 آزمون کارشناسی ارشد 85 در تاریخ 11/12/85 در تهران تهیه کننده : مسعود مهدی زاده رتبهزبانتحقیق در عملیات 1آمار و احتمال مهندسیطرحریزی واحدهای صنعتیکنترل موجودی 1معدل اعمال شده4324.4481.1158.884046.6617.01653078.8851.1141.1148.88؟
تعداد داوطلبانمحل برگزاریآقایان2323دانشگاه شهید بهشتیخانمها1396دانشکده علوم اقتصادی دانشگاه علامه طباطباییخانمها228دانشگاه صنعتی امیرکبیر