دانلود تحقیق آیین کار جهت تعیین ضریب ته نشینی (زلنی) برای گندم و آرد

Word 79 KB 11866 10
مشخص نشده مشخص نشده صنایع غذایی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پیشگفتار آئین کار جهت تعیین ضریب ته نشینی ( زلنی ) برای گندم و آرد که بوسیله کمیسیون فنی مربوط تهیه و تدوین شده و در یکصد و شصت و یکمین کمیته ملی استاندارد کشاورزی و غذائی مورخ 74/5/14 مورد تائید قرار گرفته , اینک باستناد بند 1 ماده 3 قانون اصلاحی قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب بهمن ماه 1371 بعنوان آئین کار رسمی ایران منتشر می‏گردد .

    برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینه صنایع علوم , آئین کارهای ایران در مواقع لزوم مورد تجدیدنظر قرار خواهند گرفت و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این آئین کارها برسد در هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه خواهد شد .

    بنابراین برای مراجعه به آئین کارهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدیدنظر آنها استفاده نمود .

    در تهیه و تدوین این آئین کار سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه حتی المقدور بین این آئین کار و آئین کار کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود .

    لذا با بررسی امکانات و مهارتهای موجود و اجرای آزمایشهای لازم این آئین کار با استفاده از منابع زیر تهیه گردیده است : 1- American Association of cereal chemists U .

    S .

    A 1983 sedimentation test for wheat AACC Method 59-61A 2- International Association for cereal chemistry ICC – standards NO – 116 Determination of the sedimentation value (according to zeleny) As an approximate measure of backing quality 3- ISO 5529 1992 Wheat – determination of sedimentation Index – zeleny test .

    آئین کار جهت تعیین ضریب ته نشینی 1 ( زلنی )2 برای گندم و آرد 1- هدف هدف از تدوین این آئین کار تعیین ضریب ته نشینی گندم و آرد به منظور تعیین کیفیت نانوائی آن می‏باشد .

    2- دامنه کاربرد این آئین کار فقط در مورد گندم و آرد تهیه شده از آن کاربرد دارد .

    3- تعریف 3-1- ضریب ته نشینی - عبارتست از حجم مواد ته نشین شده آرد معلق در محلول اسید لاکتیک تهیه شده طبق روش مذکور در این آئین کار بر حسب میلی لیتر .

    3-1- ضریب ته نشینی - عبارتست از حجم مواد ته نشین شده آرد معلق در محلول اسید لاکتیک تهیه شده طبق روش مذکور در این آئین کار بر حسب میلی لیتر .

    4- اصول روش معلق نمودن آرد گندم که در شرایط معین آسیاب و الک شده در محلول اسید لاکتیک حاوی بر موفنل 3 بلو و اندازه‏گیری حجم رسوب حاصله از ذرات آرد پس از تکان دادن و ماندن در مدتهای معین معلق نمودن آرد گندم که در شرایط معین آسیاب و الک شده در محلول اسید لاکتیک حاوی بر موفنل 3 بلو و اندازه‏گیری حجم رسوب حاصله از ذرات آرد پس از تکان دادن و ماندن در مدتهای معین 5- مواد لازم 5-1- الکل ایزوپروپیلیک 4 - آب بکار برده شده برای تهیه معرف‏ها و محلولها نباید بیش از 2 قسمت در میلیون قسمت (M.P.P) مواد معدنی داشته باشد .

    5-1- الکل ایزوپروپیلیک 4 - آب بکار برده شده برای تهیه معرف‏ها و محلولها نباید بیش از 2 قسمت در میلیون قسمت (M.P.P) مواد معدنی داشته باشد .

    5-3- محلول برموفنل بلو - مقدار 4 میلی گرم برموفنل بلو را در مقدار لازم آب مقطر یا آب دیونیزه حل نموده و حجم آنرا به 1 لیتر برسانید .

    5-4- محلول اسید لاکتیک - 250 میلی لیتر اسید لاکتیک غلیظ (85 درصد ) از نوع آزمایشگاهی را با آب مقطر تا حجم یک لیتر رقیق نمایند .

    سپس محلول حاصل را زیر سرد کننده ( مبرد ) برگشت دهنده مدت 6 ساعت بدون اینکه آب آن کم شود بجوشانید .

    5-5- محلول ته نشینی - 180 میلی لیتر از محلول اسید لاکتیک بند 5-4 را با 200 میلی لیتر الکل ایزوپروپیلیک بند 5-1 کاملا مخلوط نمایند و سپس حجم آنرا با آب مقطر به یک لیتر برسانید .

    بعد آنرا برای مدت 48 ساعت در ظرف دربسته درون یخچال قرار دهید .

    سپس با استفاده از محلول 0/01 نرمال هیدروکسید سدیم یا پتاسیم غلظت آنرا به 0/01 + 0/50 نرمال برسانید در اینصورت چگالی .5 محلول ±0/001 0/985 است .1 کاملا مخلوط نمایند و سپس حجم آنرا با آب مقطر به یک لیتر برسانید .

    سپس با استفاده از محلول 0/01 نرمال هیدروکسید سدیم یا پتاسیم غلظت آنرا به 0/01 + 0/50 نرمال برسانید در اینصورت چگالی .5 محلول ±0/001 0/985 است .

    برای جلوگیری از تبخیر لازم است محلول را تا موقع مصرف در یخچال قرار داد .

    6- وسایل لازم 6-1- پی پت 25 میلی لیتری و 50 میلی لیتری - پی پت‏های مذکور بایستی به ترتیب ظرف 10 ثانیه و 15 ثانیه تخلیه گردد .

    6-1- پی پت 25 میلی لیتری و 50 میلی لیتری - پی پت‏های مذکور بایستی به ترتیب ظرف 10 ثانیه و 15 ثانیه تخلیه گردد .

    6-2- استوانه شیشه‏ای مدرج سر سمباده ‏ای با در شیشه‏ای یا پلاستیکی به گنجایش 100 میلی لیتر - فاصله بین نقطه صفر و 100 میلی لیتر آن بهتر است برابر با 185 میلی متر باشد .

    6-3- ساعت مخصوص ( کرونومتر )6 6-3- ساعت مخصوص ( کرونومتر )6 6-4- آسیاب مخصوص آزمایش زلنی - برای تبدیل گندم به آرد برای آزمایش ته نشینی آسیاب باید مجهز به زمان سنج برای تنظیم زمان نرم کردن و الک کردن باشد و بتواند آرد با خاکستر و درجه نرمی لازم جهت آزمایش ته نشینی را تهیه نماید .

    آسیاب باید مجهز به الک 150 مش7 باشد .

    6-5- دستگاه تکان دهنده چند خانه - از این دستگاه برای تکان دادن استوانه‏های مدرج حاوی محلول استفاده می‏شود و باید دارای قفسه مخصوص برای نگهداری 1 تا 8 استوانه مدرج بوده و مجهز به زمان سنج باشد و بتواند 40 بار در دقیقه و 30 درجه در هر طرف نوسان نماید .

    7- نمونه برداری نمونه برداری مطابق استاندارد شماره 2087 ( روش نمونه برداری غلات ) می‏باشد .

    نمونه برداری مطابق استاندارد شماره 2087 ( روش نمونه برداری غلات ) می‏باشد .

    8- روش کار 8-1- تعیین ضریب ته نشینی برای گندم - گندم را ابتدا به کمک آسیاب مخصوص سدیمانتاسیون به آرد تبدیل نموده و سپس طبق روش مذکور در بند 8-2 ضریب مربوطه را تعیین نمائید .

    8-1- تعیین ضریب ته نشینی برای گندم - گندم را ابتدا به کمک آسیاب مخصوص سدیمانتاسیون به آرد تبدیل نموده و سپس طبق روش مذکور در بند 8-2 ضریب مربوطه را تعیین نمائید .

    8-2- تعیین ضریب ته نشینی برای آرد 8-2-1- معادل 3/2 گرم آرد برمبنای رطوبت 14 درصدی 8 را توزین نموده و آنرا داخل استوانه مدرج 100 میلی لیتری بریزید .

    سپس 50 میلی لیتر بروموفنل بلو (5-3) به آن اضافه نموده و همزمان با آن کرونومتر را به کار اندازید و در استوانه مدرج را بسته و در حالیکه آن را به طور افقی نگهداشته‏اید به طرف راست و چپ و به فاصله 18 سانتیمتر برای 12 بار و در هر جه به مدت 5 ثانیه حرکت دهید .

    8-2-2- حال استوانه مدرج را داخل قفسه تکان دهنده شکل شماره 1 قرار دهید و محتوی را برای مدت 5 دقیقه تکان دهید تا مخلوط گردد .

    کل زمان از موقع اضافه نمودن برموفنل بلو تا خاتمه عمل مخلوط کردن جمعا باید 5 دقیقه گردد .

    8-2-3- بعد استوانه مدرج را از داخل قفسه دستگاه خارج نموده و 25 میلی لیتر معرف مخصوص آزمایش زلنی (5-5) به آن اضافه نموده و مجددا آنرا داخل قفسه دستگاه قرار دهید و برای مدت 5 دقیقه دیگر تکان دهید .5) به آن اضافه نموده و مجددا آنرا داخل قفسه دستگاه قرار دهید و برای مدت 5 دقیقه دیگر تکان دهید .

    8-2-4- حال استوانه مدرج را از داخل قفسه دستگاه بیرون آورده و درست و برای مدت 5 دقیقه آنرا بحالت عمودی قرار دهید .

    8-2-5- بعد از زمان درست 5 دقیقه فوق حجم قسمت ته نشین شده را برحسب میلی لیتر و با دقت 0/1 میلی لیتر بخوانید .

    این حجم عبارتست از ضریب ته نشینی آرد .

    9- دقت آزمایش اختلاف دو آزمایش متوالی نباید بیش از 2 واحد باشد .

    اختلاف دو آزمایش متوالی نباید بیش از 2 واحد باشد .

    10- نتیجه ضریب سدیمانتاسیون از حدود 8 برای آردی که پروتئین آن خیلی پائین و گلوتن آن خیلی ضعیف باشد تا 76 برای آردی که پروتئین آن بالا و گلوتن آن خیلی قوی باشد متغیر است .

    یادآوری 1- نتایج آزمایشهائی که در آزمایشگاههای مختلف با روش شرح داده شده درمورد آرد انجام می‏شود در صورتیکه نوع آرد یکسان باشد باهم مطابقت دارد .

    لیکن درمورد گندم نتیجه آزمایش بستگی زیادی به روش آسیاب کردن نمونه دارد .

    یادآوری 2- با توجه به اینکه اسید لاکتیک غلیظ دارای ملکولهای مجتمع 9 شده می باشد و قبل از آزمایش باید این ملکولها از هم جدا گردد لذا همانطور که ذکر شد باید به طریق عمل برگردان برای مدت 6 ساعت آنرا حرارت داد .

    یادآوری 3- اسید لاکتیک و الکل ایزو پروپیلیک باید عملا عاری از مواد معدنی باشد یعنی میزان آن از 40 M.P.P ( قسمت در میلیون ) تجاوز نکند .

  • فهرست:

    آئین کار جهت تعیین ضریب ته نشینی ( زلنی ) برای گندم

    هدف

    دامنه کاربرد

    تعریف

    اصول روش

    مواد لازم

    وسایل لازم

    نمونه برداری

    روش کار

    دقت آزمایش

    نتیجه
    منبع:

    ندارد.

     

آئین کار استفاده از دستگاه اگستنوگراف جهت تعیین خواص رئولوژیکی خمیر حاصل از آرد گندم که به وسیله کمیسیون فنی آرد و فرآورده‏های آن تهیه وتد وین شده و در یکصد و هفتمین کمیته ملی استاندارد کشاورزی و غذائی مورخ 70/11/27 مورد تأیید قرار گرفته , اینک به استناد ماده یک قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذرماه 1349( به عنوان آئین کار رسمی ایران ...

شرکت صنعتي پارس مينو ( سهامي عام ) در سال 1338 بصورت سهامي عام تاسيس وتحت شماره 6980 در اداره ثبت شرکت ها و مالکيت صنعتي به ثبت رسيد و در مهر ماه سال 1360 مشمول بند « ب » قانون توسعه و حفاظت صنايع ايران و تحت پوشش سازمان صنايع ملي قرار گرفت.

من از آقای حجتی [ وزیر کشاورزی ] میخواهم برنامه های کشاورزی را به گونه ای پی بگیرند که در تولید گندم ، برنج و روغن خود کفا شویم ، البته به معنای واقعی کلمه ! ( از بیانات مقام معظم رهبری در دوره دوم ریاست جمهوری جناب آقای خاتمی ) فرم اطلاعاتی طرحهای مربوط به متقاضیان تسهیلات بانکی 1- مشخصات متقاضی نام شرکت :شرکت صنایع غذایی شادگل شماره: 28/2/1378 تاریخ ثبت : 1135 نیشابور نوع ...

میدانیم که یکی از دروس مهم در دوره تحصیلی به خصوص در شاخه فنی و حرفه ای درس پروژه و کاآفرینی است.که همکنون این درس یکی از دروس اساسی و مورد نیاز تمامی رشته ها میباشد. که دانشجو با توجه به تلاش و کوشش و خلاقیت که دارد و با توجه به اینکه اطلاعات درس خود را در زمان تحصیل کسب کرده است باید برروی طرح مورد نظر خود پیاده کند و تمامی مراحل یک طرح توجیهی را بپیماید. که به نظرمان واقعا ...

چکيده به منظور ارزيابي مدلهاي زماني پيشرفت بيماري بلايت فورايومي سنبله گندم در شرايط مزرعه ، آزمايش هايي بر روي نه رقم و يک لاين گندم در سال زراعي 83-1382 انجام گرفت . تجزيه و تحليل دادهه هاي مربوط به پيشرفت بيماري نشان داد که در زير ميست و با ماي

به منظور تعيين حد بحراني پتاسيم براي محصول گندم ، در نواحي عمده کشت اين محصول در يک منطقه و در فاميل هاي غالب خاک ، تعداد چندين مزرعه انتخاب مي شود . سعي بر اين است که مزارع انتخابي از نظر پتاسيم قابل جذب در گروه هاي مختلف کم تا زياد قرار گيرند . در

چکیده یکی از چالشهای نظام جمهوری اسلامی ایران امنیت غذایی است. نگاهی گذرا به روند واردات مواد غذایی از جمله گندم، تصویر نگران کننده ای از امنیت غذایی نزدیک به 70 میلیون نفر جمعیت حاضر را ارائه می کند. بنابراین مسلم می گردد که کاهش ضایعات به طور کاملاً مستقیم با امنیت غذایی به عنوان یکی از سیاستهای کلان نظام در برنامه های توسعه مرتبط است. سالانه مبلغ کلانی ارز صرف واردات گندم می ...

امويان ....نود سال خلافت امويان از دودمان‌هاي تاريخي اسلامي بودند. اينان براي نخستين بار خلافت را تبديل به سلطنت موروثي کردند. اين دودمان از قبيله قريش و از طايفه بني‌اميه بودند. نخستين خليفه اموي معاويه فرزند ابوسفيان و هند مشهور به جگرخوار به دليل

چکیده: در دنیای واقعی واحدهای بازرگانی تحت شرایط عدم اطمینان فعالیت می کنند. لذا امر پژوهش در رابطه با تقاضای واحد تولیدی از اهمیت اساسی برخوردار است ، بدین منظور در این تحقیق پس از مطالعه مبانی نظری و تئوریک مربوط به تقاضا و اطلاعات اخذ شده در رابطه با واحد اقتصادی مورد مطالعه به مسایل و مشکلات عمده در امر تقاضا پرداخته می شود و در نهایت به استراتژی لازم جهت برنامه ریزی تولید و ...

هدف از عایق‌کاری حرارتی، کاهش گرمای انتقال یافته یا به حداقل رساندن اثرات شیوه‌های جداگانه انتقال حرارت است و فرآورده های جدید سعی در تحقق بهتر این هدف دارد چندی پیش دوره‌های تخصصی آموزش آشنایی با مصالح ساختمانی جدید در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن برای گروهی از متخصصان و دست‌اندرکاران امر ساختمان برگزار شد. بخشی از این دوره آموزشی به فرآورده‌های عایق‌کاری حرارتی جدید در ساختمان ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول