دانلود مقاله اتانول

Word 429 KB 12104 58
مشخص نشده مشخص نشده شیمی - زیست شناسی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مدل مولکول اتانول

    اتانول یا الکل اتیلیک یا اتیل الکل با فرمول C۲H۵OH ترکیب شیمیائی با بوی خاص و آتشگیری است که در نوشیدنی‌های الکلی وجود دارد. این الکل همان ماده‌ای است که خاصیت مست کنندگی دارد و در نوشیدنی‌های الکلی با درصد‌های مختلف پیدا می‌شود. علاوه بر این در صنایع مختلف کاربرد فراوان دارند. این کاربردها در عطرها و ادکلن‌ها و همچنین در وانیل و همچنین به عنوان سوخت در برخی ماشین‌های جدید می‌باشد. برای استفاده از این الکل در صنایع عطر سازی استفاده می‌کنند.

    مخمر آبجو ، قارچی است که با جوانه‌زدن تکثیر می‌شود، اگر این قارچ در مجاور یک ماده قندی تخمیر شود، موادی از خود خارج می‌کند که خاصیت آنزیمی داشته و موجب دگرگونی قند می‌شود. در بین قندها ، گلوکز به فرمول C۶H۱۲O۶ است که در انگور وجود دارد که پس از تخمیر باعث ایجاد الکل می‌شود.

    تاریخچه

    اتانول برای انسان از دوران باستان شناخته شده بود، زیرا این ماده ، جزء اصلی مشروبات الکلی است. جداسازی آن بصورت اتانول نسبتا خالص احتمالا اولین بار توسط "جابر بن حیان" که صنعت تقطیر را گسترش داد، انجام شده است. البته بیشتر گمان می‌رود که اتانول خالص توسط "محمد زکریای رازی" دانشمند ایرانی تولید شده باشد.

    فرایند تولید

     

    اتانول مورد استفاده در نوشابه‌ های الکلی توسط فرایند تخمیر از متابولیسم گلوکز توسط گونه مخصوصی از مخمرها در غیاب اکسیژن تولید می‌شود و در پایان فرایند تخمیر غلظت اتانول را با تقطیر بالا می‌برند. برای مخلوط اتانول با آب بالاترین نقطه آزئوتروپ جوش برای 95% الکل و 5% آب است. بنابراین جزء تقطیر شده مخلوط اتانول و آب نمی‌تواند خالصتر از 95 درصد باشد. برای تولید اتانول خالص‌تر ، مقدار کمی بنزن به آن اضافه می‌شود.
     
    بنزن ، آزئوتروپ سه‌گانه ‌ای با آب و اتانول تشکیل می‌دهد و مخلوط دوباره تقطیر می‌شود. نتیجه این فرایند بدست آوردن اتانول بدون آب است. با این همه چند ppm بنزن در اتانول باقی می‌ماند که جذب آن در بدن از مشخصه‌های آسیب کبدی است که در افراد الکلی دیده می‌شود.

    تولید اتانول صنعتی

     

    اتانول سوخت نسبتا خوبی برای موتورهاست و در صنعت ، بصورتهای مختلفی استفاده می‌شود. اتانول مورد مصرف در صنعت را معمولا از واکنش کاتالیزوری آب با اتیلن تولید می‌کنند. این یک واکنش افزایشی است که در آن یک مولکول آب شکافته شده ، قطعات حاصل از آن به اتمهای کربن در پیوند دوگانه اضافه می‌شود. این فرایند ، تولید اتانول اقتصادی‌تر از تولید آن با مخمر است.
     
    امروزه برای تولید تجارتی آسان آن تخمیر مواد آلی زائد مانند خرده چوب و خاک اره پیشنهاد شده است. اتانول صنعتی برای مصرف انسان ، نامناسب است، زیرا به آن ، مقادیر کمی متانول و مواد سمی دیگر اضافه می‌شود.

    خواص فیزیکی

     

    اتانول ، مایعی قابل احتراق و بی‌رنگ بوده ، یکی از انواع الکلهای موجود در نوشابه‌های الکلی است. گرانروی آن ، مانند آب است و بوی نسبتا تندی دارد. در صنعت بعنوان حلال و ماده واسطه شیمیایی برای تولید بیشتر ترکیبات آلی استفاده می‌شود. بدلیل تشکیل پیوند هیدروژنی با هر نسبتی در آب حل می‌شود. اتانول در مقایسه با ترکیبات آلی که وزن مولکولی یکسانی با آن دارند، نقطه جوش بالاتری دارد.
     
    به عنوان مثال نقطه جوش پروپان که تقریبا وزن مولکولی برابری با اتانول دارد، 43- درجه سانتی‌گراد است، درحالی‌که نقطه جوش اتانول 78 درجه سانتی‌گراد است. دلیل این اختلاف ، وجود پیوندهای هیدروژنی مربوط به گروه OH است که نیروی جاذبه میان مولکولهای مجاور را افزایش می‌دهد. اتانول خاصیت ضعیف اسیدی و بازی از خود نشان می‌دهد که خاصیت بازی آن بدلیل جفت الکترون تنهای اکسیژن بوده و خاصیت اسیدی آن ، بخاطر پیوند هیدروژن با عنصر الکترونگاتیو اکسیژن است. اتانول با فلزات فعال ( Na و K و Mg و … ) وارد واکنش شده ، اتوکسید ایجاد می‌کند.

    کاربرد

    اتانول بدلیل نقطه ذوب پائین در صنعت ضدیخ‌سازی استفاده می‌شود. حلال بسیار خوبی است و در صنعت عطرسازی ، رنگسازی و … استفاده می‌شود. محلول %85 – 70 آن بعنوان محلول ضدعفونی کننده کاربرد دارد. اتانول با تغییر دادن پروتئین و حل کردن چربی ، میکرو ارگانیسمهای آنها را از بین می‌برد. البته این عمل فقط در برابر باکتریها و ویروسها و قارچها موثر است، ولی در مقابل هاگ ، باکتریها تاثیری ندارد. اتانول همچنین در صنایع مشروبات الکلی به میزان گسترده ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

     

    ساختمان اتانول

     

    نکته مهم

    مصرف بیش از حد مشروبات الکلی ، بدلیل وجود اتانول در ترکیب آنها باعث ایجاد عوارض بسیاری در سلامتی انسان می‌شود که عبارتند از :

    عوارض حاد

    تهوع ، استفراغ ، افسردگی ، تنگی نفس.

    عوارض مزمن

    اعتیاد به الکل (الکسیم) ، سایروز کبدی ، تاثیر در سلسله اعصاب مرکزی ،

    تولید اتانول از میکروب

     

    استفاده از نوعی میکروب به تولید سوخت زیستی ارزشمند اتانول منجر شده است.

     

    استفاده از نوعی میکروب به تولید سوخت زیستی ارزشمند اتانول منجر شده است. دانشمندان چند سالی است که متوجه شده اند استفاده از نوعی مولکول موسوم به Q microbe می تواند در تولید سوخت زیستی ارزشمندی همچون اتانول موثر باشد و اخیراً این تحقیق را در قالب پروژه یی برای ارگانیسم های تک سلولی به سوخت زیستی آغاز کرده اند.
    این باکتری هم اکنون در کانون توجه محققان دانشگاه ماساچوست آمهرست قرار گرفته است. «سوسان لشن» از محققان شرکت «اتانول خورشیدی» در این دانشگاه تلاش یک دهه گذشته دانشمندان را برای استفاده از این میکروب به عنوان تبدیل کننده ارگانیسم های تک سلولی به سوخت زیستی اتانول به واقعیت تبدیل می کند. محققان معتقدند استفاده از این میکروب در فرآیندهای کربن طبیعی که به آنزیم های اضافی نیازی نیست نیز کاربرد فراوان دارد. این میکروب می تواند خمیر چوب و باکتری مواد پسماند ذرت ها را با راندمان بالایی به اتانول تبدیل کند. به گفته محققان این میکروب توانایی های غیرمعمولی نیز دارد از آن جمله می تواند طیف وسیعی از مواد گیاهی را مورد مصرف قرار دهد. این میکروب می تواند به راحتی مولکول های سلولز را در هم بشکند.

    تولید اتانول در داخل نانو لوله‎ های کربن (86/06/29 )

     

    مطالعات نشان داده‎اند که می‌توان از اتانول به‌عنوان سوختی تجدیدپذیر استفاده کرد. منحصربه‌فردترین کاربرد اتانول، استفاده از آن به‌عنوان سوخت اتومبیل و مکمل سوخت است.
     
    اتانول طی فرایند تخمیر قند و به‌وسیله مقادیر معینی از مخمّرها تولید می‎شود. این فرایند با پیش‎ماده‎ای که شامل مقادیر مناسبی از قند یا موادی نظیر نشاسته یا سلولز که می‎توانند به قند تبدیل شوند، انجام می‎شود.
     
    در آمریکا پیش‎ماده اولیه برای تولید اتانول ذرت است. در برزیل(عمده‎ترین تولیدکنندۀ اتانول در جهان)، پیش‎مادۀ اولیه از قند نیشکر حا‌صل می‎شود؛ در حالی که بحث‌های گسترده‌ای درباره فوائد اقتصادی و زیست‎محیطی ناشی از کاربرد سوخت‌های سازگار با محیط زیست برای سوخت اتانولی مطرح است، به نظر می‎رسد که استفاده از فناوری‌نانو(نانولوله کربنی) راه حل خوبی را برای این منظور فراهم کند.
     
    شهرت نانولوله‎های کربن به‌عنوان ماده‎ای امیدبخش برای کاتالیز کردن واکنش‌ها بسیار چشمگیر است.
     
    همینک، پژوهشگران چینی از نانولوله‎ های کربنی پرشده با نانوذرات رادیم، به‌عنوان راکتورهایی برای تبدیل مخلوط گازی مونوکسید کربن و هیدروژن به اتانول استفاده می‎کنند.
     
    به نظر می‎رسد این اولین مثال از فعالیت و انتخاب‎پذیری یک واکنش کاتالیزشده با فلز در فاز گازی باشد که کمک چشمگیری به پیشرفت یک واکنش درون یک ظرف واکنش از جنس نانولوله کربنی می‎کند
  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    . نفت، گاز، پتروشیمی، شماره 37، 67-1383، 66.
    2. احسان کهریزی، تولید الکل از ضایعات لیگنوسلولزی به روش آبکافت و تخمیر همزمان، پایان‌نامه کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف
    3. R. Shlerser, Ethanol production in Hawaii final report, 1994.
    4. Renewable Energy World, March- April 2004.
    5. Brelsford Engineering. Inc (BEI) MSW and Green Cellulose Conversion for BEI Fuel Ethanol Production.

    شیمی آلی ، جلد اول ؛ تالیف: موریسون ، بوید. نشر علوم دانشگاهی.

     

واحد هاي قديم مجتمع : براي اولين بار در سال 1338 اقدام به احداث يک کارخانه کود شيميايي در مرودشت شيراز گرديد که سرمايه آن بالغ بر 2900 ميليون ريال بوده است اين کارخانه در سال 1342 مورد بهره برداري قرار گرفت و در سال 1344 به شرکت ملي صنايع پت

افزايش مقاومت به خوردگي فولاد زنگ نزن بوسيله ا عمال پوشش نانوذرات اکسيد تيتانيوم با روش سل – ژل چکيده : پوشش نانوذرات Tio2 به دليل دارا بودن خواص اپتيکي ، مقاومت به اکسيداسيون ، خوردگي و سايش امروزه به ميزان زيادي مورد توجه قرار گرفته است.در ا

مقدمه: يکي از مواد اوليه مواد کمکي نساجي نفت مي باشد ، که اولين پالايشگاه نفت خام با ظرفيت 100 بشکه در روز در آمريکا در شهر پيست بوک توسط شخصي به نام چارلز لوکات ايجاد شده است مخزن توسط زغال سنگ گرم مي شده است و سه برش نفتي روي هم بيشتر انجام نمي

مجتمع پتروشيمي اراک يکي از طرههاي زيربنائي و مهم مي باشد که در راستاي سياستهاي کلي توسعه صنايع پتروشيمي و با اهداف تامين نياز داخلي کشور و صادرات، ايجاد و به بهره برداري رسيده است. اين طرح در سال 1363 به تصويب رسيد و پس از طي مراحل طراحي و نصب و ساخ

بیماری دیابت از نارسایی‌های مهم غدد داخلی است که حدود 100 میلیون نفر از مردم دنیا مبتلا به آن می‌باشند. سازمان جهانی بهداشت در آینده‌ای نه چندان دور تعداد بیماران دیابتی را چندین برابر پیش‌بینی می‌کند که در این‌صورت یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر مردم در نیا محسوب می‌گردد.با توجه به نقش گیاهان دارویی در درمان بیماری‌ها، این مطالعه با هدف مروری بر اثر هیپوگلیسمی گیاهان صورت گرفت. ...

رفراکتمترهای آن- لاین(روی خط) در صنعت قند بسیرا کارساز هستند زیرا کنترل بریکس نمونه‌ها در زمان واقعی خود، در تولید بسیرا مهم می‌باشد. شرکت Atago co به زودی رفراکتومتر مدل PRM_85 مخصوص نصب در خط تولید را عرضه می‌کند که بسیرا کم در تحت تأثیر عوامل محدود کننده خارجی قرار گرفته و کار خود را که کنترل بریکس محصول در حال انتقال در خط تولدی است. در حد قال قبول، در محدوده‌های مورد عمل ...

خلاصه: کاتالیزگرها موادی هستند که سرعت واکنش‌های شیمیایی را افزایش می‌هند ولی در واکنش مصرف نمی‌شوند. کاتالیزگرها چه در کاربردهای صنعتی وچه در فرآیندهای بیولوژیکی اهمیت بسیاری دارند زیرا در واکنشهای صنعتی لازم است که سرعت واکنش به طریقی مثلاً استفاده از کاتالیزگرها افزایش داده شود تا تولید فرآورده‌های حاصل از ان از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد، اگر چه می‌توان با افزایش دما ...

مقدمه: استخراج با حلال یکی از قدیمی‌ترین روش‌های جداسازی بوده و بدون شک تاریخ استفاده از آن به قبل از میلاد برمی‌گردد. علم استخراج با حلال در طی مدت زمان طولانی، توسعه یافته است و بیشترین پیشرفت در مورد حلالها و سیالهای مورد استفاده در فرآیندهای استخراج بوده است. روش‌های استخراجی نظیر، سونیکیشن1، سوکسله2، استخراج با فاز جامد[1] و استخراج مایع-مایع[2] که مدتها پیش ابداع شده‌اند ...

چکیده : از لحاظ علم شیمی پلی آنیلین های ترکیبی برای ساکن سازی پروکسیدها (HRP) بعد از فرایند فعال سازی مورد استفاده مورد استفاده قرار می گرفت . آنزیم های ساکن نسبت به آنزیم های آزاد که تحت تأثیر حلال های ارگانیک (اتانول ، استون و استونیتریل) قرار دارند عملکرد بهتری از خود نشان می دهند (بالای 10%) HRP ساکن شده همچنین وقتی تحت تأثیر روش گرمایی با ضریب گرمایی قرار دارند نیز عملکرد ...

1- مقدمه: کشاورزان همواره در طول تاریخ با علف های هرز در مبارزه بوده­اند و در این راه به پیشرفتهای قابل ملاحظه­ای دست یافته­اند. بشر مبارزه با علفهای هرز را از طریق دست و استفاده از حیوانات شروع نمود و در حال حاضر این راه از طریق مکانیکی و شیمیایی ادامه می­یابد. پیشرفتهای به دست آمده برای مبارزه با علفهای هرز همواره با پیشرفتهای بشر در به کارگیری انرژیهای مختلف همراه بوده است به ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول