دانلود مقاله مستقیم و تجربی قوانین نظری در آزمایشگاه

Word 53 KB 12138 35
مشخص نشده مشخص نشده شیمی - زیست شناسی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه

    یکی از مهمترین عوامل تولید یک محصول به صورت تمام خودکار ،ارتباط سیستمهای خط تولید است که هماهنگی مان آنها و امکان کنترل ،نماسازی و گزارش گیری را فراهم می نماید.

    ارتباطات فوق ،خارج از یک محیط صنعتی توسط شبکه های کامپیوتری پیاده سازی می گردند . لیکن در محیط های کارخانه ای بنا به دلایل محیطی حاکم نیاز به شبکه های صنعتی با استاندارهایی ویژه ضروری است . محیطهای صنعتی دارای ویژگیهایی نظیر نویز الکترو مغناطیسی بالا ،گردو غبار ،گرما یا سرمای شدید رطوبت زیاد ،دود پراکنده در محیط و....... است که بر روی کارکرد سیستمهای الکتریکی و مکانیکی اختلال ایجاد می نماید .

    بدیهی است که با توجه به این موضوع کیفیت و نوع استانداردها نیز تغییر می کند و نتیجه این تغییرات ،شبکه های صنعتی یا در اصطلاح فیلدباس را بوجود می آورند

     

     

    معرفی مفهوم پروتکل و لای های هفتگانه استاندارد شبکه :

    پرو تکل:

    مجموعه ای از قوانین که منجر به گذر اطلاعات مفید بین دو یا چند سیستم می شود را پروتگل می گویند.

    در سال 1983 میلادی سازمان استاندارد جهانی 0(     ISO) اقدام به تعریف لایه های شبکه ها نمود و آنرا تحت عنوان لایه OSI یا OPEN SYSTEM  INTERCONNECT  معرفی کرد .

    این هقت لایه به صورت مقابل عبارتند از 1- لایه کاربردی  2- لایه نمایش 3-لایه جلسه 4- لایه انتقال

    5- لایه شبکه 6- لایه پیوند داده 7- لایه فیزیکی.

    انچه در OSI تعریف می شود فقط خواص یک گره (یا گره ها ) از شبکه است و نحوه ارتباط و پروتگل اجرایی در میان گره ها توضیح داده نمی شود . استانداردهایی که برای شبکه ها تعریف می شوند در چار چوب OSI به معرفی لایه های شبکه و تعایف ویژه هر کدام می پردازند.

    از معروفترین استانداردهای شبکه که توسط IEEE معرفی شده است می توان به

    802.6 -802.5-802.4-802.3-802.2-802.1  اشاره نمود

    1)لایه فیزیکی :دسترسی الکتریکی به بیت ها و ارتباط در شبکه ،همچنین تعریف مشخصات مورد نیاز جهت انقال داده نظیر ولتاژ ،جریان ،متصل کننده و واسط انتقال در این لایه صورت می گیرد.

    2) لایه پیوند دهنده :تحویل داده ها در لایه فیزیکی شبکه به صورت قابل اعتماد و همچنین خطا یابی ،قاب سازی و کنترل آنها در این لایه صورت می گیرد.

    3) لایه شبکه :این لایه مسئول مسیر یابی بسته ها در شبکه است.همچنین دسترس به آدرسها ی دلخواه و تحویل آنها در این لایه صورت می گیرد مثالی مناسب برای این لایه پروتگلاینترنت (IP ) است

    4) لایه انقال: مسئول انتقال قابل اعتماد داده هاو سرویسهای مشخص بین این گره ها است . وظیفه دیگر این لایه تضمین صحت و بی نقص بودن داده های ارسالی از نظر به موقع رسیدن اطمینان و اعتماد است . دو مثال مناسب برای این لایه TCP وUDP است .

    5)لایه جلسه:کار هم رتبه سازی صحبت و ارتیاط داخلی شبکه بین دستگاه ها را انجام می دهد . برای مثال مدیریت علامت ها ی انتقالی و همزمانی از وظایف این لایه است .

    6)لایه نمایش : عملکرد اولیه آن ،بررسی سلختار دستوری و معنایی انتقال داده است .همچنین تبدیل قلبهای ASCII وEBCDICواستانداردهای قالب جهت ارسال در شبکه توسط این لایه صورت می گیرد .

    7)لایه کاربردی :این لایه نرم افزاری مانند FTB  DNS   TELNET    SMTPاست که کاربر از آن برای دسترسی به امکانات شبکه و اعمال دستورات استفاده می کند .

    واسط انتقال :

    منظور از واسط انتقال ،نوعی اتصال فیزیکی میان ایستگاه های شبکه است که به واسط آن پیغامها میان دو یا چند ایستگاه رد و بدل می شوند معروفترین واسطه های انتقال در شبکه ها کابل کواکیسال ، زوج سیم به هم تابیده و فیبر نوری می باشد .

    الف)کابل کو اکبیسال :این خط انتقال از یک هادی استوانه ای پر شده از دی الکتریک و یک هادی مرکزی تشکیل شده است .نویزپذیری کابل کواکیسل در مقایسه با انواع مسی (نظیر زوج سیم به هم تابیده) کمتر است زیرا روکش مناسب تری برای آن استفاده می شود .بنابراین جهت انتقال در فواصل نسبتاً طولانی نیز استفاده می شود این کابلها علاوه بر استفاده عمومی در انتقال دیجیتال شبکه های محلی که آنر BASE  BANDگوینددر ارسال داده ها انالوگ آنتن تلویزیون نیز به کار گرفته می شوند این نوع انتقال را اصطلاحاًBROAD  BANDنامند

    ب)زوج سیم به هم تابیده :همچنان که از نام آن پیداست ، از به هم تابیدن دو هسته مسی عایق دار تشکیل شده و در دو نوع روکش دار(STP) و بدن روکش(UTP) تولید می شود نوع روکش دار بر روی سیمهای تابیده یک عایق مخصوص پیچیده می شود که در نوع بدون روکش تنها به یک روکش از جنس PVCاکتفا شده است .

    ج) فیبر نوری: انتقال در خطوط فیبر نوری به روش تابش امواج نوری میان آیینه های موجود در فیبر صورت می گیرد .تلفات اری در این خطوط بسیار کم است و بدون استفاده از تکرا کننده امکان انتقال تا مسافت طولانی (حدود 10 کیلومتر )وجود داردنویز الکترو مغناطیسی به این خط بی اثر است ولی در عین حال آسیب پذیری آن بالاتر و احتیاج به محافظت فیزیکی دارد .طراحی و پیاده سازی شبکه ها با استفاده از این خطوط به نسبت گرانتر و پیچیده تر از سایر واسطه های انتقال است . به دلیل عدم بوز خطا بر اثر تداخل امواج الکترو مغناطیسی ،پروتکلهای لایه پیوند در این نوع شبکه ها می تواند بسیار ساده باشد .همچنین امکان شنود در آن دشوار است و به همین دلیل کاربرد نظامی دارد

     

    عوامل موثر در انخاب واسط انتقال :

    الف)میزان تویز پذیری خط انتقال .

    ب) تلفات خط (تلفات AC ناشی از اثر پوسته ای و تلفات دی الکتریک و همچنین تلفات DC ناشی از هدایت خط و نیز ناشی از نشتی جریان و ولتاژخط به دلیل وجود خازن و سلف توزیع یافته در طول خط را گویند)

    ج)هزینه ساخت و نگهداری خط انتقال.

    د)سادگی خط         

    ه)پهنای باند خط انتقال یا سرعت انتقال داده .

    و)پشتیبانی از پیشرفت فناوری.

     

     

    توپولوژی های معروف شبکه :

    منظور از توپو لوژی یک شبکه ،طریقه ی اتصال و مدل هندسی چینش ایستگاه های شبکه است .

    ساده ترین نوع ارتباط میان دو گره ، اتصال نقطه به نقطه است . در این نوع توپو لوژی تنها دو گره می توانند توسط انتقال ، به طور مستقیم به یکدیگر متصل شوند.

    چنانچه کلیه ایستگاه ها به یک کابل مرکزی متصل باشند ، توپولوژی شبکه خطی نام دارد که معمولاًدر شبکه های محلی دفاتر کار و محیط های کوچک مورد استفاده قرار می کیرد .

    تو پولوژی ستاره در معروفترین استاندارد شبکه ها ی کامپوتر (اترنت) استفاده می شود . در مرکز این توپولوژی از یک دستگاه میانگاه (HUB )جهت تکرار یک پیام در همه انشعاب ها استفاده می شود گاهی اوقات در یک شبکه یکی از سیستمهای کنترلی نظیر دستگاه کنترل کننده قابل برنامه ریزی منطقی نقش میانگاه را ایفا می کند .

    از دیگر ساختارهای معروف شبکه ها نوع درختی است هر ایستگاه مانند یک برگ به شاخه و درنهایت دو یا چند شاخه به یکدیگر متصل میشوند .

    گاهی اوقات گره ها به صورت زنجیره ای به یکدیگر متصل می شوند و ساختاری ویژه را به وجود می آورند برای مثال گاهی در شبکه ها ی صنعتی که پروتکل لایه فیزیکی آن RS-485 باشد از این ساختار برای اتصال ایستگاه های کاری استفاده می شود

    توپولوژی های معروف دیگر در شبکه ها انواع حلقوی ، سلسله مراتبی حلقوی ، سلسله مراتبی ستاره ای و نوع ترکیبی است که هر یک مناسب استفاده در مکانی خاص و استاندارد ی ویژه است و دارای مزایا و معایب مختلفی می باشد . برای مثال چناچه توپولوژی یک شبکه نوع خطی باشد  .درصورت قطع شدن نقطه ای از واسط انتقال ، ارتباط کلیه ایستگاها ی کاری قطع می شود که در صورت استفاده از مدل ستاره ای این اتفاق نخواهد افتاد .

    در هنگام پیاده سازی یک شبکه ،گاه  نیاز به چندین اتصال می باشد که در آن تعداد چهار ساختار درختی ، زنجیره ای ،خطی و نقطه به نقطه به صورت ستاره ای به یکدیگر متصل شده باشد .

     

     

    شبکه های صنعتی :

    تفوت شبکه های کامپیوتری و صنعتی

    در شبکه های کامپیوتری سرعت انتقال داده قابل پیش بینی بودن مدت زمان سرویس دهی ایستگاه و اعتماد پذیری از عواملی است که اهمیت کمتری نسبت به شبکه های صنعتی دارد . 

    از آنجا که شبکه های صنعتی در محیطهای حساس به زمان به کار گرفته می شوند لازم است فرمانها با دقت بسیار بالا (گاهی حدود چند میکرو ثانیه )در شبکه ارسال و قطعیت در یافت آن توسط ایستگاه مورد نظر در استاندارد لحاظ شده باشد .

    شبکه های ارتباط صنعتی معمولاً در لایه کاربردی پیچیدگی کمتری دارند و برخی از تجهیزات شبکه های کامپیوتری نظیر دستگاه مسیر یاب یا دروازه در آن نقشی ندارند و لیکن احتیاج مبرم به قابلیت اعتماد و اجرای سریع و قابل پیش بینی داند . زیرا ارتباطات محیطهای صنعتی معمولاً نویز پذیری خشن تر وبا شانس بیشتری درتصادف داده ها انجام می شود .

    از تفاوتها ی دیگری که شیکه های کامپیوتری و صنعتی دارند این است که هفت لایه ISO بای شبکه های کامپیوتری به سه لایه فیزیکی پیوند داده و کاربردی در شبکه های صنعتی تقلیل می یابد در حقیقت کلیه تعاریف استاندارد در این سه لایه گنجانده می شود

     

     مزایا و معایب استفاده از گذر گاه  :

    در بسیاری از پرو ژه ها به جای استفاده از گذرگاه میان تمامی سنسورها ،محرکها و سیتمهای کنترل کننده از روشهای سیم کشی معمولی استفاده می شود که فواید زیر را در پی دارد:

    الف) دانش فنی جهت نصب این سیستمها در حد کاردانی است .

    ب) هزینه نصب ابنگونه سیستم ها  به ظاهر کمتر است

    ج) نیاز به رعایت استاندارد خاصی توسط شرکتهای سازنده برای ارتباط میان المانها ی سیستم نمی باشد .برای مثال سنسورهای کمپانیهای مختلف به راحتی دریک سیستم کنترل نصب و استفاده می شوند . در مقابل نصب گذرگاه ها مزایای بیشتری دارند که باعث رونق اینگونه ارتباطات صنعت شده است :

    الف)قابلیت انعطاف پذیری بیشتر جهت افزودن یا حذف ایستگاه های شبکه .

    ب)کاهش مدت زمان سیم کشی و هزینه های آن .

    ج)گستردگی دامنه اجرای نرم افزارها (استفاده از قابلیت های شبکه نظیر استفاده اشتراکی از منابع )

    د) نصب آسان (استفاده از اتصال گربه به جای ترمینال و جعبه  اتصالات )

    ه-)ابزار اشکال زدایی و رفع عیب فراوان ودر دسترس است .

    و) کاهش هزینه های عمومی سیم کشی نظیر نقشه برداری و ریل گذاری حجیم برای محافظت فیزکی سیمها .

    ز)نویز پذیری کمتر .

    ک)کشف و رفع خطاهای مربوط به نویزهای الکترو مغناطیسی به صورت خودکار .

    ل)نقشه سیم کشی ساده تر .

    در روش سیم کشی اتصالات در ترمینال ها نصب می گردند و لیکن در استفاده از گذر گاه ها اتصال گرهای استاندارد استفاده می شوند .

     

    شرح استاندارهای معروف لایه فیزیکی شبکه ها ی صنعتی :

    RS-232 معمولیترین و همگانی ترین استاندارد لایه فیزیکی RS232 میباشد که سیر تکاملی آن از RS-232-C تاRS232F است حداکثر سرعت انتقال داده ها به علت دامنه و ولتاژ زیاد نسبت به پروتکل های دیگر کمتر است (حدود 115 کیلو بیت بر ثانیه) حد اکثر فاصله دو ایستگاه 16 متر است و دو نوع سم بندی در آن استاندارد شده است (9 و 25 ) ماوس و مودم کامپیوتر های شخصی معمولاًاز این درگاه استفاد میکنند.

    RS-449 این استاندارد جایگزین RS-232 در سرعتهای بالاتر از 20 کیلو بایت بر ثانیه شده است دو نوع اتصال 9و 37 برای آن معرفی شده است .

    RS-530  توسعه یافته RS -232   RS-449  است و برای سرعتهای بالاتر از 20 کیلو بایت بر ثانیه مناسب است . این استاندارد از خطوط با لانس  و برای اتصال از DB-25 استفاده می نماید به هر دو صورت سنگرون و آسنگرون قابل استفاه است و می تواند در دو حالت دو سویه و یک سویه کار کند .فاصله دو ایستگاه طبق این استاندارد حداکثر 60 متر است.

    RS-423 :این استاندارد درحقیقت توسعه یافته RS-232 است . تغییرات اسای آن افزایش تعداد

     ایستگاه ها ی گیرنده ،مسافت ارسال و سرعت می باشد . این پرو تکل یک فرستنده را به جای گیرنده (تا 10 کیلو متر )متصل می کند و حداکثر فاصله انتقال داده ها بای آن 1200 است .  یکی از عوامل محدود کننده سرعت SLEW  RATE است بدین معنا که دامنه ولتاژ RS-232بالاست و به همین علت دست یافتن به سرعت بالا باتوجه به خازن خط و پیچیدگی مدار مشکل است برای افزایش سرعت لازم است دامنه سطوح ولتاژ کاهش یابد در همین راستا ولتاژ منطقی" 1" در RS-423  برابر3.6-تا6- ولت است و ولتاژ "0" منطقی 3.6 تا6 ولت است به دنبال این تغییر سرعت انتقال  داده در RS423 چهار برابر RS-232 است.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

شبکه های بی سیم (Wireless) یکی از تکنولوژی های جذابی هستند که توانسته اند توجه بسیاری را بسوی خود جلب نمایند و عده ای را نیز مسحور خود نموده اند. هرچند این تکنولوژی جذابیت و موارد کاربرد بالایی دارد ولی مهمترین مرحله که تعیین کننده میزان رضایت از آن را بدنبال خواهد داشت ارزیابی نیاز ها و توقعات و مقایسه آن با امکانات و قابلیت های این تکنولوژی است. نادیده گرفتن حقایق، امکانات فنی ...

کاربرد های لیزر مقدمه امروزه لیزر کاربردهای بیشماری دارد که همه زمینه های مختلف علمی و فنی فیزیک-شیمی-زیست شناسی - الکترونیک و پزشکی را شامل می‌شود. همه این کاربردها نتیجه مستقیم همان ویژگی‌های خاص نور لیزر است. کاربرد لیزر در فیزیک و شیمی اختراع لیزر و تکامل آن وابسته به معلومات پایه‌ای است که در درجه اول از رشته فیزیک و بعد از شیمی گرفته شده‌اند. بنابراین طبیعی است که استفاده ...

تاریخچه اورژانس در ایران در سال 1354 در اثر ریزش سقف یکی از سالنهای انتظار فرودگاه مهرآباد تهران تعداد زیادی کشته و مجروح شدند و این در حالی بود که هیچ سیستم از قبل طراحی شده ای برای کمک و انتقال به مجروحین در اینگونه حوادث ناگهانی وجود نداشت، بعد از این حادثه سیستم فوریتهای پزشکی کشور با عنوان اورژانس ۱۱۵ کشور با همکاری کشور آمریکا تأسیس شد و ایران بعنوان چهارمین کشور دارنده ...

در مورد شبکه هاي بي سيم • WLANS(Wireless Local Area Networks ) اين نوع شبکه براي کاربران محلي از جمله محيطهاي(Campus) دانشگاهي يا آزمايشگاهها که نياز به استفاده از اينترنت دارند مفيد مي باشد. در اين حالت اگر تعداد کاربران محدود باشند مي توان بدون اس

خلاصه پيشرفت فن آوري اينترنت و شبکه هاي ارتباطي در دهه هاي اخير ايجاب مي نمايد تا به لزوم بکارگيري شبکه هاي ارتباطي در صنعت و در اين راستا شبکه اي کردن دستگاهها و سنسورهاي صنعتي بپردازيم. در اين مقاله نگاهي اجمالي به اتوماسيون صنعتي و نقش

مقدمه تاکنون چندین بار به دسترسی به شبکه یا اینترنت نیاز داشته و آرزو کرده اید که در یک اتاق متفاوت یا فضای بیرون بدون احتیاج به کابل کشی طویل کار کنید؟ یا چندین بار در یک مکان عمومی مثل هواپیما یا هتل احتیاج به فرستادن یک e-mail فوری داشته اید؟ اگر شما هم جزء هزاران کار بر شبکه اعم از کاربران خانگی، مسافران تجاری باشید، پاسخ یکی است. قابل توجه کاربران شبکه: 11 .802 پایه و اساس ...

ماکروویو امواج رادیویی با طول موج کوتاه است که بخشی از طیف الکترو مغناطیس می باشد. این امواج در تلویزیون، رادار، تلفن همراه، پزشکی برای دیاترمی و در آشپزخانه برای پخت غذا کار برد دارد. ماکروویو ها مانند نور بوسیله مواد جذب و یا منعکس شده ، فلزات این امواج را منعکس نموده و غیر فلزات مانند شیشه و پلاستیک امواج را از خودعبور میدهند و موادی که در ساختمان آنها آب وجود دارد مانند ...

آبهای سطحی آب سطحی شامل آب باران، پساب، رودخانه دائمی و مانند آن‌ها می‌باشد. فعالیت‌های انسان می‌تواند منجر به افزایش میزان ترکیبات موجود در آب سطحی شوند.به عنوان مثال، فاضلاب‌های حاوی مواد آلی که به آب سطحی اضافه می‌شوند. بنابراین تشخیص کیفیت آب‌های سطحی و اثرات فعالیت‌های انسان بر روی کیفیت آب‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. منظور از کیفیت آب خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و ...

- برنامه ریزی فیزیکی : می توان گفت که برنامه ریزی دانشکده تنها نشان دهنده استخوان بندی اطلاعات است که برای جایگزین کردن فضاها در دانشکده لازم می باشد. به این ترتیب طرح با استفاده از گزارش توجیهی و برنامه ریزی فیزیکی فادر به شناخت و درک کامل از فضا و در نتیجه جایگزینی آن می باشد. - نحوه تشکل فضایی یک دانشکده معماری و شهرسازی : بخش آموزشی بخش کمک آموزشی بخش خدماتی 4- بخش اداری بخش ...

? تقسيم بندي بر اساس توپولوژي . الگوي هندسي استفاده شده جهت اتصال کامپيوترها ، توپولوژي ناميده مي شود. توپولوژي انتخاب شده براي پياده سازي شبکه ها، عاملي مهم در جهت کشف و برطرف نمودن خطاء در شبکه خواهد بود. انتخاب يک توپولوژي خاص نمي تواند بدون ارتب

صنعت برق يکي از حياتي ترين صنايع يک کشور به حساب مي آيد . در اين ميان ، شبکه هاي توزيع انرژي الکتريکي ، محل تلاقي مشترکين صنعت برق مي باشد و اشکالات سيستم توزيع در اين صنعت ، از ديد مصرف کنندگان ، مشکل کليه صنعت برق قلمداد خواهد شد . توسعه روز افزون

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول