دانلود تحقیق شرکت صنعتی و معدنی چادرملو

Word 231 KB 12217 11
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی صنایع - مهندسی معدن
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه و تاریخچه معدن کانسار چادرملو در سال 1319 توسط یک مهندس ایرانی به نام آقای مهندس سبحانی و تحت نظر زمین شناس آلمانی بنام کومل شناسائی گردید.

    پژوهشهای اولیه زمین شناسی در خلال سالهای 43-1342 با حفر تونلهای اکتشافی انجام شد.

    اکتشافات کلی منطقه و مغناطیس سنجی هوائی که از سال 1347 در مساحتی به وسعت 40 هزار کیلومتر مربع آغاز شده بود منجر به ثبت ناهنجاری (Anomaly) مغناطیسی در کل منطقه بافق ساغند و زرند کرمان گردید.

    اکتشافات تکمیلی در سالهای 1357-1352 انجام شد.

    پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، کانسار چادرملو به عنوان یک طرح مستقل مورد توجه قرار گرفت، در سال 1362 مذاکره برای ادامه مطالعات و طراحی تفصیلی با شرکت LKAB سوئد آغاز شد که به نتیجه نرسید.

    در سال 1365 مهندسین مشاور آلمانی شرکت E.B.E به منظور انجام مطالعات اولیه و طراحی تفصیلی انتخاب و قرارداد مهندسی فاز یک در سال 1365 و فازهای 2 و 3 در سال 1369 بین شرکت ملی فولاد ایران و مهندسین مشاور مذکور منعقد گردید.

    پس از انجام مطالعات فاز 1 مشاور مزبور، با تائید شرکت ملی فولاد ایران روش فرآوری سنگ آهن چادرملو را از طریق جداکننده میدان ضعیف، جداکننده مغناطیسی میدان قوی، فلوتاسیون کنسانتره غیر مغناطیسی به منظور کاهش فسفر و بازیابی آپاتیت (کنسانتره فسفر) انتخاب و طراحی تفصیلی را بر اساس این روش آغاز نمود.

    بموازات فعالیتهای مهندسی فوق، مجوز شروع عملیات اجرائی در اواخر سال 1368 از طرف سازمان برنامه و بودجه وقت صادر و طرح بمورد اجراء گذاشته شد که حجم عملیات پروژه های طرح تا خاتمه عملیات در نمودار پیوست منعکس شده است.

    خلاصه تاریخچه معدن و سابقه طرح از زمان کشف کانسار تا خاتمه عملیات تجهیز و راه اندازی و بهره برداری به شرح نمودار پیوست می باشد.

    تولیدات شرکت و مصرف کنندگان: تولیدات اصلی شرکت کنسانتره، سنگ آهن دانه بندی شده (درشت دانه و ریز دانه) و کنسانتره آپاتیت می باشد.

    مصرف کنندگان محصول سنگ آهن، مجتمع های فولادسلزی، که به روش احیا مستقیم مبادرت به تولید محصولات فولادی می نمایند، می باشند.

    سنگ آهن به عنوان ماده اولیه اصلی مورد نیاز در صنایع فولاد است.

    بنابراین یکی از مزیتهای مهم اقتصادی در تولید فولاد هر کشور، استفاده از سنگ آهن داخلی می باشد.

    در ایران مجتمع های فولاد سازی، به خصوص فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان کاملا از این مزیت برخوردار می باشند.

    با استفاده از سنگ آهن داخلی با توجه به ملاحضات موجود علاوه بر صرفه جویی های ارزی، زمینه کاهش عمده در قیمت محصولات فولادی را در این دو واحد فراهم می کند.

    مشخصات معدن ذخیره معدن: 400 میلیون تن ذخیره قابل استخراج: 320 میلیون تن عمر معدن: با توجه به ظرفیت تولید فعلی 50 سال کل محصول نهائی تولیدی: 200 میلیون تن کیفیت ذخایر سنگ آهن معدن شامل: عیار متوسط آهن = 55.2% عیار متوسط فسفر = 0.94% عیار متوسط گوگرد = 0.19% متوسط درجه اکسیدگی = 4.02% موسسان و صاحبان سهام شرکت شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (سهامی خاص) در خرداد ماه سال 1371 با سرمایه‌گذاری بانک سپه با 49درصد سهام و شرکت ملی فولاد ایران با 51درصد سهام تاسیس و براساس مصوبه مورخ 1/2/1382 مجمع عمومی، شخصیت حقوقی آن به سهامی عام تغییر و در تاریخ 12/7/1382 سهام آن در سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته گردید.

    ترکیب سهامداران در پایان خرداد ماه سال 1385 به شرح ذیل می‌باشد: مشخصات کالای تولیدی: 1 -تولیدات اصلی: کنسانتره سنگ آهن با عیار آهن 68درصد – 5/67درصد = Fe 2 -تولیدات جانبی: سنگ‌آهن دانه‌بندی درشت‌دانه Lump Ore و ریزدانه Fine Ore با عیار آهن 64درصد – 60درصد = Fe 3 -تولیدات فرعی: کنسانتره آپاتیت مصرف محصولات تولیدی: مصرف‌کنندگان محصول سنگ‌آهن کنسانتره مجتمع‌های فولادسازی کشور می‌باشد که به روش احیای مستقیم محصولات فولادی تولید می‌نمایند.

    همچنین سنگ‌ آهن‌های دانه‌بندی جهت مصرف در صنایع فولاد به روش کوره بلند و کنسانتره آپاتیت برای تولید اسید فسفریک یا کود فسفاته در مجتمع‌های پتروشیمی مصرف می‌گردد.

    صنایع فولادکشور که با روش احیای مستقیم DIRECT REDUCION تولید می‌نمایند، (فولاد مبارکه و فولاد خوزستان) در ظرفیت‌های فعلی طبق برنامه سال 1385، به منظور تولید حدود 3/6میلیون تن فولاد خام نیاز به حدود 2/10میلیون تن سنگ‌آهن کنسانتره دارند که مقدار 5میلیون تن آن از محل تولیدات چادرملو می‌باشد.

    ظرفیت و توان تولیدات: کارخانه تغلیظ براساس کیفیت سنگ‌آهن‌های تغذیه شده بر مبنای 60درصد= Fe و 61/6درصد = Fe/Feo و ضریب بازیافت کنسانتره حدود 68درصد طراحی و ظرفیت تولید به مقدار 1/5میلیون تن محاسبه گردید.

    با عنایت به کیفیت سنگ‌های استخراجی و عیار آهن متوسط 5/55 -54درصد متوسط ضریب بازیافت قابل دسترسی حدود 60درصد و کاربرد ظرفیت کارخانه فرآوری موجود حدود 5/4میلیون تن و حداکثر 6/4میلیون تن کنسانتره سنگ‌آهن پیش‌بینی گردیده.

    تولید و فروش شرکت تولیدات شامل کنسانتره سنگ آهن، سنگ آهن شکسته دانه‌بندی شده و کنسانتره آپاتیت می‌باشد.

    ظرفیت تولید کنسانتره سنگ آهن و سنگ دانه‌بندی در حال حاضر 1/4 میلیون تن در سال است، ظرفیت تولید سنگ‌آهن شکسته دانه‌بندی شده یک میلیون تن و کنسانتره آپاتیت 100 هزار تن در سال می‌باشد.

    تولیدات شامل کنسانتره سنگ آهن، سنگ آهن شکسته دانه‌بندی شده و کنسانتره آپاتیت می‌باشد.

    مصرف کنندگان محصول سنگ آهن، مجتمع فولاد اهواز و فولاد مبارکه می‌باشند.

    کنسانتره آپاتیت برای تولید اسیدفسفریک یا کود فسفاته در صنایع پتروشیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    سنگ آهن دانه بندی شده در ذوب‌آهن اصفهان استفاده می‌شود.

    صنایع فولاد کشور که با روش احیاء مستقیم تولید می‌کنند در ظرفیت‌های فعلی طبق برنامه سال 1385 به منظور تولید حدود 3/6 میلیون تن فولاد خام نیاز به حدود 10 میلیون تن سنگ آهن کنستانتره دارند که 5 میلیون تن آن از محل تولیدات چادرملو می‌باشد.

    در سال 1384 دو شرکت در کشور سنگ آهن کنستانتره تولید کرده‌اند که کل تولیدات بالغ بر 8/9 میلیون تن گردیده است که 55% آن سهم چادرملو بوده است.

    چادرملو در سال 1384 معادل 33/5 میلیون تن کنستانتره سنگ آهن تر و 807 هزارتن سنگ آهن دانه بندی شده تولید کرد که در حدود 116 درصد برنامه تولید سال(تولید 3/5 میلیون تن شامل 5/4 میلیون تن کنستانتره سنگ آهن و 800 هزارتن سنگ آهن دانه‌بندی شده) بوده‌است.

    وضعیت تولید و فروش کنسانتره سنگ آهن در مقایسه با ظرفیت حقیقی این شرکت طی سالهای گذشته به شکل جدول زیر است.

    جدول میزان تولید و فروش شرکت طی سال‌های گذشته و پیش بینی سال 1385 همانگونه که در جدول بالا مشخص است روند تولید شرکت صعودی بوده و هر سال پیوسته افزایش یافته است.

    در نمودار زیر روند مقایسه ای فروش و سود خالص شرکت مشاهده می شود.

    این نمودار به خوبی نشان دهنده روند رو به رشد حاشیه سود خالص شرکت است.

    البته به نظر می‌رسد جادرملو پیش بینی سال جدید را با محافظه کاری اعلام کرده است.

    بررسی بودجه سال 1385 از کل فروش پیش‌بینی‌شده شرکت که 1727 میلیارد ریال است مبلغ 1615 میلیارد ریال معادل 5/93 درصد از محل فروش کنستانتره سنگ‌آهن و 112 میلیارد ریال معادل 5/6 درصد از محل فروش سنگ‌آهن دانه بندی شده تامین می‌گردد.

    در بودجه شرکت برای سال جاری نرخ فروش هر تن کنستانتره سنگ آهن 357000 ریال و هر تن سنگ آهن دانه بندی شده 160000 ریال محاسبه شده است.

    در جدول زیر میزان دستیابی شرکت به بودجه سال قبل و بودجه سه ماهه سال جاری را می‌بینیم.

    قیمت هر تن به ریال همانگونه که مشخص است سال گذشته متوسط نرخ فروش سنگ آهن حدود 3 درصد بالاتر از پیش‌بینی بوده است.

    در سه ماهه سال جاری نیز فروش کنستانتره با قیمتی در حدود پیش بینی انجام می‌شود، با این حال سنگ‌آهن دانه‌بندی شده با قیمتی پایین‌تر از پیش‌بینی فروخته می‌شود که البته به دلیل سهم اندک این محصول در بودجه فروش ،شرکت چادرملو مشکلی از لحاظ دستیابی به بودجه سالانه فروش ندارد.

    طرح توسعه و پروژه‌های در دست اجرا 1- طرح گندله سازی اردکان میزان تولید سالانه گندله در کشور 10 میلیون تن در سال است که با توجه به افزایش ظرفیت تولید فولاد تا 29 میلیون تن در پایان سال 1388 به حدود38 میلیون تن گندله نیازاست.

    تولید سالانه این طرح 4/3 میلیون تن گندله است که عمدتا" در صنایع فولاد سازی به روش احیاء (فولاد مبارکه و فولاد خوزستان) مصرف می‌شود، سرمایه‌گذاری طرح بالغ بر 1354 میلیارد ریال است، مدت اجرای پروژه 48 ماه و راه‌اندازی آزمایشی آن در پایان سال 85 پیش‌بینی می‌شود.

    پیشرفت فیزیکی طرح تا پایان سال 84، معادل 65 درصد می‌باشد.

    متوسط قیمت جهانی گندله به صورت F.O.B در سال 2005 هر تن حدود 85 دلاربوده است که ارزش تولیدات سالانه طرح را به 289 میلیون دلار بالغ می‌کند.

    2- احداث خط چهارم فرآوری سنگ آهن با اجرای این طرح تولید کنسانتره سنگ آهن از 2/4 میلیون تن فعلی به 6/5 میلیون تن و کنستانتره آپاتیت از 100 هزار تن به 135 هزار تن افزایش می‌یابد.

    سرمایه‌گذاری این طرح 675 میلیارد ریال می‌باشد.

    پیش‌بینی می‌شود این طرح سال 86 به بهره برداری برسد.

    درصد پیشرفت طرح تا پایان سال 1384 در حدود 22 درصد بوده است.

    برنامه آتی شرکت برنامه‌های زیر در دستور کار شرکت می‌باشد.

    1- احداث خط پنجم فرآوری سنگ آهن به ظرفیت 4/1 میلیون تن سنگ آهن و 35 هزار تن کنسانتره آپاتیت 2- پروژه تولید اسید فسفریک و کودهای فسفاته (3000)تن اسید فسفریک و 8500 تن کود شیمیایی 3- طرح تولید مواد شیمیایی مورد نیاز مجتمع 4- پروژه احداث کارخانه ریخته گری گلوله های آسیابی و قطعات ریخته‌گری چکیده معدن سنگ آهن چادرملو در قلب کویر مرکزی ایران، در دامنه شمالی کوههای خاکستری رنگ چاه محمد در حاشیه جنوبی نمک زار ساغند بفاصله 180 کیلومتری شمالی شرقی شهر یزد و 300 کیلومتری جنوب طبس قرار گرفته است.

    چادرملو بواسطه موقعیت جغرافیایی کویری دارای آب و هوای خشک و سرد در زمستان و گرم در تابستان می باشد میزان سرما در شبهای زمستان گاه تا 16 درجه زیر صفر میرسد و گرمای هوا در تابستان تا 45 درجه بالا می رود.

    سرعت باد تا 90 کیلومتر در ساعت هم رسیده است که باعث طوفانهای شن می گردد.

    نتیجه گیری میزان تولید کنستانتره سنگ آهن توسط شرکت در سه ماهه ابتدای سال 28 درصد از برنامه سالانه را پوشش داده است.میزان تولید سنگ آهن دانه بندی شده نیز19 درصد از برنامه سالانه بوده است.اما حجم فروش این دو محصول به ترتیب 29 و 26 درصد برنامه سالانه بوده است.

    مبلغ فروش نیز به ترتیب 29 و 24 درصد برنامه بوده است.

    در مجموع آمار مناسبی در این زمینه دارد.

    این موضوع باعث شده تا در سه ماهه اول سال جاری9/28 درصد از سود سالانه پوشش داده شود.

    با توجه به احتمال تعدیل قیمت سنگ آهن می توان تا حدودی به افزایش سود شرکت امیدوار بود.

    البته احتمال این افزایش تا آن حد زیاد نیست که توقع بیش از قیمت های فعلی از سهم داشته باشیم.

    این شرکت اطلاع‌رسانی به موقع را در دستور کار خود قرار داده و موفق گردیده طی سال‌های 84 -1383 در ردیف نهم شرکت‌های برتر اطلاع‌رسانی (در بین 400 شرکت پذیرفته شده در بورس) قرار گیرد.

    *برنامه و عملکرد سال 1385 شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در چهار ماه سال 1385 با تولید مقدار 2130هزار تن محصولات نهایی شامل 1915هزار تن کنسانتره سنگ آهن و 215هزار تن سنگ آهن‌های دانه‌بندی عملا 106درصد برنامه چهارم ماه (به مقدار 2میلیون تن) و 37درصد برنامه سالانه (به مقدار 8/5میلیون تن) را اجرا نموده است.

    ضمنان تولید کنسانتره سنگ آهن در مقایسه با مدت مشابه سال 1384 از رشد 11درصدی برخوردار بوده است.

    *طرح‌های در دست اجرا: این شرکت هم اکنون دو طرح عظیم را با سرمایه‌گذاری به مبلغ 2542میلیارد ریال که 5/174میلیون دلار آن ارزی می‌باشد را به شرح ذیل در حال اجرا دارد.

    الف – طرح توسعه و افزایش ظرفیت (احداث خط چهارم تولید کنسانتره سنگ آهن): 1) ظرفیت تولید سالانه 1500000تن 2) سرمایه‌گذاری 686میلیارد ریال که 5/55میلیون دلار آن ارزی (به صورت نقدی و وام صندوق ذخیره ارزی) می‌باشد.

    3) پیشرفت فیزیکی 47درصد 4) هزینه‌های انجام شده ریالی 185میلیارد ریال ارزی 8/24میلیون دلار و مابقی به صورت اقساط سالانه به مدت 5 سال بازپرداخت خواهد شد.

    5) شروع عملیات اجرایی پس از تنفیذ قرارداد در آذرماه سال 1383 و خاتمه عملیات اجرایی آخر سال 1386 می‌باشد.

    ب – طرح احداث کارخانه گندله‌سازی اردکان: 1) ظرفیت تولید سالانه 3400000 تن 2) سرمایه‌گذاری 1856میلیارد ریال که 119میلیون دلار آن ارزی (به صورت فاینانس) می‌باشد.

    3) پیشرفت فیزیکی 72/76درصد 4) هزینه‌های انجام شده ریالی 004/1میلیارد ریال ارزی 5/14میلیون دلار و مابقی به صورت اقساط سالانه به مدت 10 سال بازپرداخت خواهد شد.

    5) شروع عملیات اجرایی پس از تنفیذ قرارداد در تاریخ آذرماه سال 1381 و خاتمه عملیات اجرایی نصب و تست و راه‌اندازی، سه ماه اول سال 1386 می‌باشد.

    منابع .

    مراجع : http://www.chadormalu.com سایت دنیای اقتصاد سایت بورس نگر شرحواحدپیش بینی 13851384138313821381مقدار تولیدتن53250006138000544300048200004539000مقدار فروشتن5225000558727250390184.412.9203.631.192 پیش بینی 84واقعی 84پیش بینی 85واقعی سه ماهه 85کنستانتره سنگ آهن32480033432835700035797سنگ آهن دانه بندی شده14000014000016000015092

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

                                 

    http://www.chadormalu.com

    سایت دنیای اقتصاد

    سایت بورس نگر

بحران کنونی بر بسیاری از کشورهای در حال توسعه جهان نیز تاثیر گذاشته و از جمله در سقوط بهای سهام، کمبود نقدینگی و کاهش امکانات اعتباری در این کشورها منعکس شده است. رکود اقتصادی در جهان از طریق کاهش تقاضا برای نفت بر اقتصاد ایران اثر می گذارد با توجه به شبکه ارتباط متقابل اقتصادی و مالی در سطح جهانی، بروز چنین وضعیتی غیرمنتظره نبوده است.در عین حال، سئوالی که قاعدتا مطرح می شود این ...

واحد هاي قديم مجتمع : براي اولين بار در سال 1338 اقدام به احداث يک کارخانه کود شيميايي در مرودشت شيراز گرديد که سرمايه آن بالغ بر 2900 ميليون ريال بوده است اين کارخانه در سال 1342 مورد بهره برداري قرار گرفت و در سال 1344 به شرکت ملي صنايع پ

به منظورتحقق بخشیدن به یکی از اهداف اقتصادی دو لت جمهوری اسلامی ایران مبنی برتوسعه و رشد صنعت کشور براساس قانون برنامه توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با رهنمود وزیر محترم صنایع وقت و ریاست محترم کل بانک مرکزی جمهو ری اسلا می ایران درمهرماه سال1375هسته اولیه موسسین شرکت سرمایه گذاری توسعه صنعتی درقالب کمیته راهبری متشکل ازاشخاص متخصص وخبره شکل گرفت . مشارکت ...

با لطف و عنايت خداوند متعال دوره‌کارآموزي خويش را در مدت 9 هفته متوالي از تاريخ 15/4/87 تا 20/6/87 در واحد صنعتي شرکت معدني املاح ايران در آزمايشگاه واحد سولفات سديم گذراندم . و در اين مدت زمان مجموعه ي فعاليت هايي که در اين آزمايشگاه روزانه بطور مت

مقدمه یکی از علل تخریب لایه ی ازن و افزایش گرما ی زمین ، استفاده از ترکیبات هیدروکربور ها (HCFC)در مبردهاست که به دنبال کشف این موضوع تلاش های زیادی برای جایگزینی مبردها یی که در سیستم های برودتی استفاده می شود ، صورت گرفت . مقاله ای که در ادامه از نظرتان می گذرد ، به معرفی شرایط انتخاب یک مبرد جانشین و اختلاف آنها با یکدیگر می پردازد . تلاش برای جایگزینی فریون 12 (R-12) در ...

( توليد قطعات با استفاده از ضايعات شيشه در دو لايه ) شرکت : ................. طراح : محمد مزروعي سبداني پيشگفتار ذخاير معدني کشور وديعه اي الهي است که مي بايستي با حزم و دور انديشي و برنامه ريزيهاي هماهنگ ، مولد و معقول ، براي بهبود و توسعه

- بسترسازی برای شکوفایی واحدهای اقتصادی و تجاری: ایجاد زیربنا و ساختار مناسب برای رونق، پویایی، شادابی و تحرک و فعالیت بیشتر واحدهای اقتصادی که در نتیجه بنگاههای بازرگانی و واحدهای تجاری و در کل اقتصاد ملی از آن منتفع می‌گردد از وظایف کلان اتاق بازرگانی است. 2- تصحیح و بهبود سیاست های پولی و مالی: سیاست‌های پولی عبارتست از تاثیرگذاری بر عرضه پول از طریق عملیات بازار باز، تغییر ...

نظری اجمالی[1]: تاسیس، توسعه و تقویت تشکلهای تولیدی، صادراتی، وارداتی و خدماتی و برقراری ارتباط با تشکل‌های موصوف و رفع موانع و مشکلات آنها، از دیر باز بخشی از وظایف اتاق بازرگانی و صنایع و معادن‌ایران بوده است. بر همین اساس، به موجب بند “ک” ماده 5 قانون اتاق بازرگانی‌ایران، مصوب پانزدهم اسفندماه 1369، اصلاح شده در پانزدهم آذرماه 1373 نیز تشکیل سندیکاهای تولیدی، اتحادیه‌های ...

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، شاخص بهای عمده فروشی را محاسبه و به صورت ماهانه منتشر می کند. شاخص بهای عمده فروشی کالا در ایران، یکی از انواع شاخصهای قیمت است که به عنوان ابزاری برای سنجش تغییرات متغیرهای اقتصادی مورد استفاده قرار می گیرد. این شاخص، قیمت کالاها را در سطح عمده فروشی نشان می دهد. طبقه بندی گروههای اصلی برای مجاسبه شاخص قیمت عمده فروشی کالاها- همانند دیگر شاخصهای ...

تاريخچه مس در ايران مس يکي از فلزاتي است که طرز استخراج و ذوب ان بر صنعتگران باستاني ايران معلوم بوده است و در حفرهايي که در نقات مختلف کشور شده آثار و علايم آن ديده ميشود. ولي چون رموز اين صنعت سينه بسينه انتقال مي يافته کتاب ونوشته اي ازآن در دس

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول