خودروی هیبریدی به طور کلی خودرویی است که همزمان از یک سیستم ذخیره انرژی قابل شارژ (RESS)ا1 و یک نیروی محرکه سوخت فسیلی استفاده میکند.
این نوع خودروها، مصرف سوخت بسیار کم و آلودگی پایینی دارند.
«خودروی هیبریدی» اصطلاحی است که معمولاً در مورد خودروهای با سوخت فسیلی - الکتریکی استفاده میشود.
همچنین این نوع خودروها خودروهای برقی هیبریدی (HEV)ا2 نیز نامیده میشوند که از یک موتور درونسوز و باطریهای الکتریکی برای راهاندازی موتور الکتریکی استفاده میکنند.
خودروهای مدرن هیبریدی که به تولید انبوه رسیدهاند نظیر «تویوتا پریوس»، انرژی سینتیکی ترمزگیری را در باطریها ذخیره میکنند.
هنگامی که موتور توان کمتری مصرف میکند، موتور درونسوز، ژنراتوری را به حرکت در میآورد تا انرژی الکتریکی در باطری ذخیره شود و همزمان یک موتور الکتریکی را به حرکت در میآورد که باعث حرکت خودرو میشود.
تفاوت خودروهای هیبریدی با خودروهای برقی این است که در خودروهای هیبریدی، سیستم درونسوز انرژی الکتریکی را تأمین میکند، اما در خودروهای برقی، باطریها از منابع بیرونی (برق خانگی) شارژ میشوند.
در حال حاضر، تقریباً تمام خودروهای هیبریدی از بنزین به عنوان سوخت موتور درونسوز استفاده میکنند.
البته تعدادی خودروی هیبریدی با سوخت هیدروژن و یا اتانول نیز تولید شدهاند که به تولید انبوه نرسیدهاند.
اصطلاح هیبرید در خودروها، کاربردهای دیگری هم دارد.
در امریکا از واژه هیبرید برای خودروهایی استفاده میشد که از تکنولوژیهای مختلفی استفاده میکردند، مثلاً موتور امریکایی با سیستم تعلیق ژاپنی و یا خودروهایی که همزمان از سوختهای مختلف مثلاً بنزین و گاز یا بنزین و اتانول استفاده میکردند.
اصطلاح هیبرید در خودروها، کاربردهای دیگری هم دارد.
تاریخچه در 1898، فردیناند پورشه3 خودروی مدل Lohner Porche را طراحی کرد.
این خودرو، اولین خودروی هیبریدی از نوع سری4 بود که یک موتور درونسوز از طریق یک ژنراتور، چهار موتور الکتریکی را روی چهار چرخ به حرکت در میآورد.
این خودرو برای اولین بار در 1900 در نمایشگاه جهانی خودروی پاریس به نمایش گذاشته شد.
خودروی ابداعی پورشه، با سرعت 56 کیلومتر در ساعت، بسیاری از رکوردهای سرعت اتریش را شکست و در 1901، با رانندگی خود پورشه، قهرمان مسابقات رالی اکسلبرگ شد.
در آن زمان، بیش از 300 دستگاه از این مدل خودرو در اروپا فروخته شد.
در 1915، خودرویی با دو نیروی محرکه به وسیله شرکت Woods Motor Vehicle، سازنده خودروهای الکتریکی، ساخته شد که دارای یک موتور درونسوز چهار سیلندر و یک موتور الکتریکی بود.
این خودرو، در سرعتهای زیر 25 کیلومتر در ساعت، از موتور الکتریکی استفاده میکرد و در سرعتهای بالاتر، از موتور درونسوز که در این حالت، سرعت آن به 55 کیلومتر در ساعت میرسید.
در 1918، حدود 400 دستگاه از این نوع خودروها در امریکا فروخته شد.
در 1959 بهبودهای انجام شده در اولین خودروی الکتریکی پایه ترانزیستوری، در زمینه کنترل الکترونیکی سرعت خودروها، راه را برای طراحی خودروهای مدرن هیبریدی هموار کرد.
هنی کیلووات5 اولین خودروی مدرن هیبریدی از این نوع بود امروزه خودروهای هیبریدی مورد توجه کمپانیهای بزرگ جهان قرار گرفته اند که از آن جمله میتوان به شرکتهایی مانند: تویوتا، هندا، میتسوبیشی، فورد، فیات، جنرال موتورز، دایملر کرایسلر، نیسان و پژو و ...
اشاره نمود.
توفیق این محصولات به حدی چشمگیر بوده که از دسامبر سال 1997 تا ابتدای سال 2000 بیش از چهل هزار محصول پریوس کمپانی تویوتا به فروش رسیده است.
خودروهای هیبریدی به وسیله دو منبع انرژی – یک واحد تبدیل انرژی (همچون یک موتور احتراق یا پیل سوختی) و یک وسیله ذخیره انرژی (هم چون باتری هل یا فرا خازن ها)- توان می گیرند .
واحد تبدیل انرژی امکان قدرت گرفتن از بنزین ، متانول ، گاز طبیعی فشرده ، هیدروژن یا سوخت های جانشین دیگر را دارد.
خودروهای هیبریدی این پتانسیل را دارنئ که 2 تا 3 برابر راندمان بالاتری نسبت به خودروهای متداول داشته باشند.
خودروهای هیبریدی می توانند دارای طراحی موازی طراحی سری یا ترکیبی از هر دو باشند.
در یک طراحی موازی ، واحد تبدیل انرژی و سیستم محرکه الکتریکی مستقیما به چرخ های خودرو مرتبط شده اند.
موتور اصلی برای رانندگی در بزرگراه ها استفاده می شود ، موتور الکتریکی توان اضافی را هنگام پیمودن سر بالایی ها ، شتاب گرفتن و مواقع دیگر که توان بالای خودرو نیاز باشد فراهم می آورد.در یک طراحی سری ، موتور اصلی به یک ژنراتور تولید کننده الکترسیته مرتبط است .
الکتریسیته باتری هایی را شارژ می کند که موتور الکتریکی را که به چرخ ها توان می دهد به کار می اندازد.
بر خلاف خودروهای الکتریکی ، خودروهای هیبریدی نیازی به اتصال به برق شهر ندارند.
در عوض آنها با ترمز واکنشی یا ژنراتور شارژ می شوند.
اجزاء خودروهای هیبریدی خودروهای هیبریدی یک ترکیب بهینه از اجزای مختلف هستند.یک نمونه خودرو هیبریدی را دیاگرام بالا می بینید.
کنترل کننده ها / موتور کشنده الکتریکی سیستم های ذخیره کننده انرژی الکتریکی ، همچون باتری ها و فراخازن ها واحد توان هیبریدی همچون موتور احتراق جرقه ای ، موتورهای انژکتور مستقیم احتراق تراکمی (دیزل) توربین های گازی و پیل های سوختی سیستم های سوخت رسانی برای واحد توان هیبریدی جعبه دنده (گیربکس) برای کمک به گازهای خروجی و بهبود کارایی های خودرو ، اجزاء وسیستم های زیر بواسطه تحقیق و توسعه اصلاح شدند : سیستم های کنترل گازهای خارجی مدیریت انرژی وکنترل سیستم ها مدیریت حرارتی اجزاء وزن پایین وایرو دینامیک بدنه / شاسی مقاومت غلطشی پایین (شامل طراحی بدنه وتایرها ) کاهش بار لوازم اضافی کنترل کننده ها / موتورهای هیبریدی موتورهای کارگران پر کار سیستمهای راننده خودروهای هیبریدی هستند ، یک موتور کشنده الکتریکی ، انرژی الکتریکی واحد ذخیره انرژی را به انرژی مکانیکی که چرخ های خودرو را به حرکت در می آورد.بر خلاف خودروهای معمول که برای بدست آوردن گشتاور کامل ، موتور باید سرعت بگیرد موتور الکتریکی گشتاور کامل رادر سرعت های پایین نیز فراهم می کند.
همین مشخصه شتاب غیر خطی عالی به خودرو می دهد .
مشخصه های مهم موتور خودروی هیبریدی شامل کنترل خوب رانندگی با خطای مجاز صدای کم وراندمان بالا می باشد.
مشخصه های دیگر شامل انعطاف پذیری مربوط به نوسان ولتاژ و البته قابل قبول بودن قیمت تولید انبوه می شود.
تکنولوژی موتور جلو برنده برای کاربردهای خودروی هیبریدی شامل آهنربای دائمی ، القای جریان متناوب و موتورهای مقاومت مغناطیسی متغییر می باشد.
باتری خودرو هیبریدی باتری ها یک از اجزای ضروری خودروخهای هیبریدی هستند .
گر چه تعداد کمی از تولیدات خودروهای هیبریدی با باتریهای پیشرفته در بازار عرضه شده اند اما هیچ کدام از باتری های رایج یک ترکیب قابل قبول اقتصادی از توان ، راندمان انرژی و طول عمر را برای حجم بالای تولید خودرو ارائه نداده اند.
ویژگیهای مطلوب باتریهای با توان بالا برای کاربردهای خودروهای هیبریدی شامل این موارد است : پیک و توان مخصوص تکانه بالا، انرژی مخصوص بالای توان تکانه ، پذیرش شارژ بالا برای بیشینه کردن بهره بری ترمز واکنشی و طول عمر طولانی .
روش ها و طراحی های در حال توسعه برای هماهنگی مجموعه به صورت الکتریکی و حرارتی ، روشهای دقیق در حال پیشرفت برای تعیین وضع شارژ باتری ، باتریهای بادوام در حال پیشرفت و قابلیت بازاریابی ، چالش های تکنیکی دیگر هستند.
فراخازن های خودروهای هیبریدی فراخازنها انرژی مخصوص بالاتری دارند و نوع قویتری از خازن های الکترولیتی هستند که انرژی را به عنوان شارژ الکتریسته ساکن ذخیره می کنند.
فراخازنها سیسمتهای الکتروشیمیایی هستند که انرژی را در لایه ای از مایع قطبیده شده در سطح مشترک مابین یک الکترولیت رسانای یونی و یک الکترود رسانا ذخیره می کنند .
ظرفیت ذخیره انرژی با افزایش مساحت سطح مشترک افزایش می یابد.
فراخازنها به عنوان اولین ابزار برای کمک به توان موتور در شتاب گیری و سر بالایی رفتن هستند که به هملن خوبی بازیافت انرژی ترمزگسترش پیداکرده اند فراخازنها به صورت بالقوه به عنوان دومین شیوه ذخیره انرژی در خودروهای هیبریدی ، برای تامین توان بار گذاری باتری های شیمیایی سودمندند.
الکتریسیته اضافی برای ثابت نگه داشتن ولتاژ در مواقعی که چگالی انرژی پایین است مورد نیاز است.
پیل های سوختی خودروهای هیبریدی پیل های سوختی به واسطه یک واکنش الکتروشیمیایی که هیدروژن را با اکسیژن در هوای محیط ترکیب می کند ، الکتریسیته تولید می کنند.هیدروژن خالص یا هر سوخت فسیلی دیگری که اصلاح شده باشد می تواند برای تولید گاز هیدروژن مورد استفاده قرار گیرد.
متانول یک انتخاب معمول برای سوخت است.
تنها گاز خروجی پیل سوختی بخار آب است که توان بالقوه آن را به عنوان تمیزترین واحد توان هیبریدی می رساند.
راندمان، صدای کم ، قابلیت اطمینان و راندمان تبدیل انرژی تا 50% پیش بینی شده پیلل های سوختی ، نشان می دهد که به طور نسبه مشخصه های خودروی هیبریدی در قیاس با راندمان 20-25 درصد موتورهای بنزینی احتراق داخلی مناسب تر هستند.
انتشارات پایین و راندمان بالا تفاوت در گازهای خروجی خودروهای الکتریکی هیبریدی بستگی به خودرو و پیکر بندی اجزا آن دارد.
ولی به طور کلی خودروهای هیبریدی گازهای خروجی کمتری نسبت به خودروهای معمولی دارند چرا که در موتور این خودروها یک موتور الکتریکی به همراه یک موتور احتراق داخلی دارد و موتور الکتریکی در بسیاری از مواقع جبران کننده موتور احتراق داخلی است بنابراین مصرف سوخت و گازهای خروجی کاهش می یابد ، در ضمن این خودروها قادرند فقط با موتورالکتریکی کار کنند که باعث کاهش آلودگی می شود.هیبریدهابه سادگی کار کرد موتور را کنترل می کنند و این عمل خورو را دارای راندمان بیشتر و آلودگی کمتر می کند.
مقایسه عملکردی خودروهای برقی خالص و خودروهای هایبرید خودروهای برقی گرچه به عنوان اولین راهکار برای کاهش میزان آلودگی معرفی گردیده اند اما به علت آنکه در سیکلهای رانشی طولانی با مشکل ر وبرو می شوند از اینرو حضور موفقی نداشته اند و در حقیقت با شکست مواجه گردیده اند .ایده خودروهای هایبرید به علت استفاده از دو منبع انرژی در تولید سیستم محرکه رانشی نه تنها مشکل آلودگ ی و مصرف خودروهای هایبرید به علت استفاده از دو منبع انرژی در تولید سیستم محرکه رانشی نه تنها مشکل آلودگ ی و مصرف سوخت را به حداقل رسانده است بلکه مشکلات ناشی از خودروهای برقی خالص را حل نموده است .واین مزیت خودروهای هایبرید برقی نسبت به خودروهای برقی خالص می باشد.
اولین خودروی هیبریدی طراحی و ساخته شده توسط فردیناند پورشه اولین خودروی هیبریدی با نیروی محرکه روی چهار چرخ ساخته شده توسط Woods Motor Vehicle که با همکاری شرکتهای برق ملی امریکا، شرکت رنو، شرکت یوریکا ویلیامز و شرکت هنی کاچورک6 ساخته شد.
گرچه این خودرو فروش خوبی نداشت، ولی تولید آن نقطه عطفی در طراحی خودروهای الکتریکی مدرن تلقی میشود.
هنی کیلووات 1960 بیوک اسکایلارک 1972 کارهای جدید انجام شده توسط ویکتور واک7 یکی از دانشمندان همکار پروژه هنی کیلووات و برادر آقای هرمان واک8 نویسنده معروف امریکایی، لقب پدرخوانده هیبرید را بین سالهای 1960 تا 1970 برای وی به ارمغان آورد.
در 1972، واک در پروژه FCCIPا9، یک سیستم هیبریدی برقی را روی یک بیوک اسکای لارک10 ساخت اما این پروژه در 1976 شکست خورد و خودروی یاد شده به تولید انبوه نرسید.
تا اواسط دهه 70، هابیها11 خودروهای هیبریدی متنوعی ساختند، ولی هیچکدام از آنها به تولید انبوه نرسید.
در اواخر دهه 70، سیستم هیبریدی احیای انرژی سینتیکی ترمز که هدف اصلی بسیاری از سیستمهای امروزی است، طراحی و ساخته شد، این سیستم را دیوید آرتور12 در 1978 روی یک خودروی اوپل GT نصب کرد.
سیستم کنترل ولتاژ برای ارتباط باطریها، موتور (از موتور استارتر جت استفاده شده بود) و ژنراتور DC، توسط خود آرتور طراحی و ساخته شده بود.
در این خودرو، بازده سوخت حدود 75 مایل در هر گالن بود.
این خودرو، هنوز در سایت مجله Mother Earth News وجود دارد.
در 1980، این مجله مدعی شد که در مدل جدید این خودرو، بازده سوخت را تا 84 مایل در هر گالن افزایش داده است.
اوپل GT هیبرید رنو کانگوو در 29 سپتامبر 1993 پروژهای برای طراحی و تولید خودروهای قرن 21، توسط دولت بیل کلینتون آغاز شد.
این پروژه با همکاری شرکتهای کرایسلر، فورد، جنرالموتورز، USCAR، DOE و دیگر آژانسهای دولتی، به منظور طراحی خودروهای آینده تمیز و دارای بازده بالای سوخت، راهاندازی شد.
براساس گزارش این پروژه از طرف NRCا13 به شرکتهای خودروساز تأکید شد که به سمت تولید خودروهای هیبریدی بروند زیرا از نظر تکنولوژی براحتی قابلیت تطبیق با خطوط تولید فعلی را دارند.
با به نتیجه رسیدن این پروژه، پروژه جایگزینی خودروهای سوخت فسیلی با خودروهای هیدروژنی در سال 2001 در اولویت کاری دولت امریکا قرار گرفت.
هدف این پروژه، حذف کامل سوختهای فسیلی و آلودگی ناشی از آن در خودروها بود.
بالاخره تکنولوژی خودروهای هیبریدی در اواخر دهه 1990 به موفقیت بزرگی دست یافت.
دراین دوره، تولید انبوه خودروهای هوندا اینسایت و تویوتا پریوس آغاز شد.
در این نوع خودروها، موتور درونسوز مستقیماً به چرخ ها متصل شده و نیروی لازم برای شتاب خودرو را تأمین میکرد.
در سالهای اول دهه 2000، خودروهای برقی هیبریدی Plug- In نیز که به وسیله برق خانگی شارژ میشدند، توسعه یافتند.
این خودروها برای مسافرتهای کوتاه و درون شهری نیازی به سوخت فسیلی ندارند.
رنو کانگوو14 اولین خودرو از این نوع بود که در سال 2002 در فرانسه تولید شد.
تویوتا پریوس برای اولین بار در 1997 در ژاپن و در سال 2001 در امریکا به تولید انبوه رسید.
این خودرو از زمان ورود به بازار، پرطرفدارترین خودروی هیبریدی بود.
طراحی جدید، ظاهر مشتری پسند و اختلاف قیمت کمتر نسبت به مدلهای غیرهیبریدی و در عین حال کاهش 50 درصدی مصرف سوخت، باعث فروش بالای این خودرو شده است.
طراحی مدل سال 2004 تویوتا پریوس، فضای اتاق، صندوق عقب، توان خروجی و همچنین بازده سوخت را بهبود بخشیده و از آلایندگی آن کاسه است.
تویوتا پریوس 1997 و 2001 تویوتا پریوس 2001 و 2004 هوندا سیویک هیبرید تویوتا پریوس 2004 هوندا اینسایت اولین خودروی هیبریدی بود که به صورت انبوه در 1999 وارد بازار امریکا شد.
هوندا اینسایت در حال حاضر، فاقد توان رقابت با تویوتا پریوس است، اما هنوز براساس علاقهمندی و سفارش مشتریان تولید میشود.
هوندا سیویک، ظاهر یکسانی با مدل غیرهیبریدیاش دارد، ولی با کاهش 50درصدی مصرف سوخت، مقدار آن را به 7/4 لیتر در 100 کیلومتر رسانده است.
هوندا بتازگی یک مدل هیبریدی آکورد را نیز روانه بازار امریکا کرده است.
در سال 2005، اولین مدل خودروی SUV فورد اسکاپ، روانه بازار شد.
تویوتا و فورد در سال 2004، موافقتنامهای امضا کردند که طی آن، فورد از 20 مورد Patent تویوتا در زمینه خودروهای هیبریدی استفاده کرده، اما خودروهای هیبریدی خود را به طور جداگانه طراحی خواهد کرد.
در عوض، شرکت فورد نیز اختراعات خود را در زمینه موتورهای دیزلی اروپایی، در اختیار تویوتا قرار خواهد داد.
در سال 2005، تویوتا خودروهای هیبریدیهایلندر و لکسوس PX400 چهار محوره را روانه بازار کرد که از یک موتور الکتریکی برای راهاندازی چرخهای عقب استفاده میکنند و در نتیجه نیازی به استفاده از دیفرانسیل عقب ندارند.
تویوتا در نظر دارد در تمامی مدلهای جدید خود، علاوهبر استفاده از سوخت فسیلی، مدل هیبریدی آنها را نیز تولید کند.
شرکت لکسوس نیز یک مدل اسپورت GS سدان هیبریدی را با علامت تجاری GS450H با قدرت 300 اسب بخار در سال 2007 روانه بازار خواهد کرد.
تویوتا، مدل هیبریدی کمری را در اواخر بهار به عنوان مدل 2007 معرفی خواهد کرد، این خودرو در کنتاکی تولید خواهد شد.
فورد اسکاپ هیبرید هوندا اینسایت 1997 و 2006 تویوتا هایلندر هیبرید تویوتا کمری هیبریدی 2007 رشد فروش خودروهای هیبریدی فروش خودروهای هیبریدی در امریکا، طی سال 2003 نسبت به سال 2002، حدود 8/25 درصد رشد داشته و به 43435 دستگاه رسید.
ایالت کالیفرنیا که بیشترین آلودگی را دارد، با 11425 دستگاه بیشترین فروش را نیز داشته است.
افزایش فروش، ناشی از افزایش قیمت سوخت، کاهش تعرفهها و مالیات برای خودروهای هیبریدی و همچنین قوانین سختگیرانه زیستمحیطی بوده است.
شرکت تویوتا در سالهای 1997 تا ماه نوامبر 2004، حدود 306862 دستگاه خودروی هیبریدی فروخته است.
فروش هوندا در 11 ماهه اول سال 2004، حدود 26773 دستگاه شامل خودروهای: سیویک، اینسایت و آکورد بوده است.
کل فروش این شرکت در سالهای 99 تا نوامبر 2004، به 81867 دستگاه خودروی هیبریدی رسیده است.
با توجه به رشد فزاینده قیمت سوخت و کاهش قیمت خودروهای هیبریدی و ورود دیگر شرکتهای خودروساز به این عرصه، پیشبینی میشود که در سال 2007، فروش این نوع خودروها به بالاتر از یک میلیون دستگاه برسد.
خودروی هیبریدی را بشناسیم حتما برایتان پیشآمده که زمان زیادی را درپمپ بنزین بگذرانید.شاید به خاطر شلوغی و شاید هم بخاطر کند بودن پمپ،این مشکلات بدلیل بنزینی بودن خودروی شماست.البته نه فقط بنزین بلکه کلیه سوخت های فسیلی مشکلات مخصوص به خود را دارند.
یکی از راههایی که خودروسازان به آن رو آورده اند(برای کم شدن مشکلات و آلودگی هوا) ساخت خودروی هیبریدی است.خودروی هیبریدی چیست و چرا این نام را بر ان نهاده اند؟خودروهای هیبریدی چگونه کار می کنند؟
چرا 20 تا 30 مایل در هر گالون نسبت به خودروهای بنزینی بیشتر می روند؟
و نیز چرا آلودگی کمتری نسبت به خودروهای بنزینی یا دیزلی دارند؟تمامی وسایل نقلیه ای که از ادغام دو و یا چند پیشرانه انتقال نیرو که بطور مستقیم یا غیر مستقیم به سیستم انتقال قدرت وابسته هستند را ماشین های هیبیریدی گوییم .
بیشتر خودروهای هیبریدی تولید شده تاکنون از نوع بنزینی - الکتریکی هستند گرچه بعضی شرکتهای خودروسازی مانند پژو-سیتروئن خودروهای هیبریدی از نوع دیزل- الکتریکی نیز تولید کرده اند.در این گزارش به خودروهای بنزینی -الکتریکی می پردازیم.
سیستم هیبریدی بنزینی - الکتریکی شامل موتور بنزینی، موتور الکتریکی، و باتری است.
سیستم انتقال قدرت دو سیستم پیشرانه در خودروهای هیبریدی را می توان با هم به رو شهای مختلفی ترکیب کرد از جمله : سری و موازی.
در هیبرید موازی باک بنزین سوخت را به موتور بنزینی می رساند و باتری ها نیز الکتریسیته را به موتور الکتریکی می رساند و هر دو موتور بنزینی و الکتریکی هم زمان و تواما به سیستم انتقال قدرت متصل می شوند و این قدرت به چرخها می رسد.
در مقابل هیبریدهای موازی , هیبریدهای سری قرار دارند.
در این نوع هیبریدها موتور بنزینی ژنراتور را به حرکت در می اورد و ژنراتور می تواند باتری ها را شارژ کند یا به موتور الکتریکی قدرت بدهد که این موتور نیز به سیستم انتقال قدرت متصل است.بنابراین موتور بنزینی در هیبریدهای سری هرگز به طور مستقیم به سیستم انتقال قدرت نیرو نمی دهد.
عملکرد خودروی هیبریدی: موتور بنزینی در خودروی هیبریدی معمولا کوچکتر از یک خودروی معمولی است و از این رو بهره وری بیشتری دارد.بیشتر خودروها برای تولید نیروی کافی برای ایجاد شتاب سریع نیاز به یک موتور نسبتا بزرگ دارند.در موتورهای کوچک بهره وری و کارایی میتواند توسط کوچک کردن، سبک کردن قطعات ونیز با کاهش تعداد سیلندرها بهبود پیدا کند.چندین دلیل مبنی بر اینکه چرا موتورهای کوچکتر کارایی بالاتر و بهره وری بیشتری نسبت به موتورهای بزرگتر دارند وجود دارد.
یک خودروی هیبریدی میتواند: انرژی را بازیابی ودر باتری ذخیره نماید.
هنگامیکه شما پدال ترمز را فشار می دهید, شما در حال تلف کردن انرژی در خودرو هستید.هر چه خودرو سریعتر رود انرژی جنبشی بیشتری دارد.ترمز کردن این انرژی را هدر می دهد و به شکل گرما در می آورد.در خودروهای هیبریدی می توان مقداری از این انرژی را بازگرداند و در باتری برای استفاده مجدد ذخیره کرد.این کار با سیستم" ترمز احیا» کننده" انجام می گیرد.در این حالت موتور الکتریکی به مانند یک ژنراتور رفتار می کند و ضمن کند شدن حرکت ماشین این انرژی جنبشی را صرف شارژ کردن باتری می کند.
بعضی وقتها موتور بنزینی خاموش می شود: یک خودروی هیبریدی همیشه نیاز به روشن بودن موتور بنزینی ندارد.
بعضی وقتها برای مثال پشت چراغ قرمز می توان موتور بنزینی خودروی هیبریدی را خاموش کرد.
به کار بردن اصول ایرودینامیک برای کاهش نیروی فشاری هوا :راه مطمئن برای کاهش این نیرو, کاهش ناحیه جلوی اتومبیل وبه کار بردن اصول ایرودینامیک در آن است.
کاهش اشیا» خارجی روی بدنه خودرو و نیز حذف بعضی از آنها می تواند در بهبود ایرودینامیک خودرو موثر باشد.
به کار بردن لاستیک های خاص : خودروهای هیبریدی از یک تایر مخصوص استفاده می کنند که سفت تر و پربادتر و نیز فشار زیادتری نسبت به تایرهای معمولی دارد.نتیجه این کار باعث کاهش نیروی درگ به نصف نسبت به تایرهای معمولی می شود.
به کار بردن مواد سبک وزن: کاهش وزن کل خودرو راه ساده افزایش کارایی خودرو است.
مواد کامپوزیت مانند فیبر کربن یا فلزات سبک وزن مانند الومینیوم و منیزیم می توانند در کاهش وزن خودرو به کار روند.
مزایای خودروی هیبرید شما ممکن است تعجب کنید که چرا اشخاص به این سیستم پیچیده علاقه دارند علیرغم اینکه بیشتر مردم با خودروهای بنزینی خیلی راحت هستند.دلیل این علاقه دو چیز است اول، کاهش الایندگی و دوم ، بهبود بهره وری و کارایی .اجازه دهید مثالی از استانداردهای آلودگی کالیفرنیا بزنیم.که تعیین می کند چه مقدار از هر نوع الودگی در یک خودرو می تواند وجود داشته باشد.این مقدار معمولابر حسب گرم بر مایل (mi/g) بیان می شود.برای مثال این استاندارد بیان می کند که مقدار مونو اکسید کربن در هر مایل نباید از 4.3 گرم بیشتر باشد.
پانوشتها: 1.
Rechargeable Energy Storage System 2.
Hybrid- Electric Vehicle 3.
Ferdinand Porsche 4.
Series 5.
Henny Kilowatt 6.
Henny Coachwork 7.
Victor Wouk 8.
Herman Wouk 9.
Federal Clean Car Incentive Program 10.
SKYKARK 11.
Hobbiests کسانی که به صورت سرگرمی و براساس سلیقه خودشان تغییراتی بر روی خودروها اعمال میکردند 12.
David Arthur 13.
NRC (National Research Council) 14.
Kangoo منابع: 1.
Godfather of the Hybrid.
California Institute of Technology: Engineering & Science.
Retrieved on January 11, 2006.
2.
The Great Hybrid Car Cover-up of '74.hybridCARS.com.Retrieved on October 12, 2006.
3.
Vehicles Powered by Alternative Fuels, Government of , Accessed 10 Oct, 2006.
4.
Freedom CAR: Getting New Technology into the Marketplace.
House of Representatives Charters: Committee on Science, Subcommittee on Energy.
Retrieved on June 26, 2002.
5.
http://www.asame.ir/article_view.php?id=260 6.
http://web.mit.edu/2.972/www/reports/hybrid_vehicle /hybrid_electric _vehicles.html 7.
خبرنامه انجمن خورشید ایران