دانلود مقاله طراحی کارخانه

Word 61 KB 12281 60
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی صنایع - مهندسی معدن
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • طراحی کارخانه یکی از مهمترین و جالبترین بخشهای رشته مهندسی صنایع است که در مورد ترتیب فیزیکی قرار گرفتن تجهیزات و نیروی انسانی صحبت می کند .

    هدف اصلی ((طراحی کارخانه)) طرحریزی ترتیب قرار گرفتن این تجهیزات و نیروی انسانی بنحوی است که حداکثر راندمان در تولید محصول بدست آید .

    لازمه ی بر آوردن این هدف آنست که در این طرح چه در مورد مواد و چه در مورد نیروی انسانی میزان حمل و نقل ها و حرکات به حداقل برسد تا زمان کمتری توسط یک حرکت یا حمل و نقل صرف شود .

    بطور کلی هر چه زمان تولید یک محصول کمتر باشد .هزینه های اضافی آن از جمله هزینه های کارگری و غیره نیز بمراتب کمتر خواهد شد.

    طراحی کارخانه یکی از مضامین اصلی مهندسی صنایع است و سالهاست که مهندسین صنایع بکار در این زمینه اشتغال دارند.

    کار آنها در واقع به طراحی نحوه ی استقرار اجزا فیزیکی فعالیتها بطور عام و فعالیتهای صنعتی بطور خاص مربوط می گردد.

    نظام تولید کالا یا ارائه خدمات توسط کارشناسان طراحی کارخانه تحلیل و تصور و سرانجام طرحریزی و پیاده می شود.

    هدف طرح در واقع ایجاد بهترین رابطه متقابل بین جریان مواد جریان اطلاعات و افراد و همچنین برقرار کردن روشهای مطلوب برای خلق مجموعه ای منسجم در شرایطی کارآمد و اقتصادی و مناسب است .

    نمود ار های فرایند جریان برای مستند سازی وضعیت موجود با حداقل میزان نوشتن مورد استفاده قرار می گیرد.

    این نمودارها میتوانند مجموعه ای اطلاعات را بصورت گرافیکی خلاصه سازی نموده و تصویری از عملیات آنچنان که هست ایجاد نماید.

    نمودار فرآیند جریا ن به هنگام انجام تغییرات پیشنهادی میتواند مهندسین را در توصیف حالات پیچیده یاری نماید.این نمودار ابزاری است برای قانع نمودن افراد نسبت به صحت و سقم نظراتشان.

    این نمودار مشخص می سازد که در چه مواردی امکان بهبود بطور آشکار و روشن وجود دارد و در مورد کدام فعالیتها و وظایف به مطالعه دقیقتر نظیر آنالیز فیلم نیازمندیم.

    در ترسیم نمودار عملیات علاوه بر علایم استفاده شده در نمودار عملیات علایمی وجود دارد مانند: ردیف عنصر نماد مفهوم نماد 1 حمل و نقل جابجایی 2 تاخیر انتظار 3 انبار انباشت 4 تاخیر-حمل و نقل تاخیر و در همان حا ل حمل و نقل بازرسی و تاخیر 5 بازرسی-تاخیر نمودار فرآیند جریان ممکن است با توجه به جریان کار و فعالیتی که انسان انجام می دهد و یا آنچه که بر سر مواد می آید و در نهایت آنچه که در میان ماشین آلات و تجهیزات میگذرد ترسیم میشود.

    موارد کاربرد نمودار فرآیند جریان 1- تشخیص و تحلیل عملیات .بازرسی .

    حمل و نقل و تاخیرات موجود در یک فرآیند جهت بهبود.

    2 -کاربرد در مسائل طراحی کارخانه 3 -کاربرد در طراحی سیستم های حمل و نقل (سخت افزاری و نرم افزاری) 4 -تشخیص فعالیت های غیر مفید که هزینه ایجاد می کنند 5 -کاربرد در مهندسی ارزش.

    فراگیری و آموزش، ارتقا و بهروری ، بالانس خط ، زمانسنجی، ظرفیت سنجی ، تعمیرات و نگهداری.

    6 -برای امور خدماتی و کلیه فعالیتهایی که بخواهیم از آن تجزیه و تحلیل درستی بدست آوریم.

    opc نمودار عملیات این نمودار نشان دهنده کلیه عملیات و بازرسی های موجود در یک فرآیند با رعایت کامل تقدم و تاخر آنها میباشد.برای ساخت این نمودار از علایم مشخص و استانداردی استفاده می شود.

    در رسم نمودار عملیات علاوه بر علایم اصلی و پایه به یکسری علایم کمکی نیز نیازمندیم که شکل و نماد آنها در زیر آمده است: ردیف عنصر نماد عملیات بازرسی کمی بازرسی کیفی بازرسی نهایی بازرسی حسی بازرسی کمی و کیفی عملیات- بازرسی کاربرد نمودار عملیات: 1 -تعیین فعالیتهای عمده و توالی آنها .

    همچنین ایجاد یک دیدگاه کلی برای فرایند ساخت یک قطعه.

    2- تجزیه و تحلیل عملیات به منظور ایجاد بهبود .

    3- تجزیه و تحلیل بازرسی به منظور ایجاد بهبود در بازرسی طراحی سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری کیفیت جهت رسیدن به سیستم های کنترل کیفیت یا بازرسی برای کاهش خطا.

    4- شناخت فرایند از نظر مواد تشکیل دهنده آن.

    5- چگونگی ساخت و ایجاد یک واحد تولیدی یا ایجاد یک محصول جدید.

    6- کمک به سایر نمودارها از قبیل نمودار انسان –ماشین ، فرآیند جریان و...

    :( Assembly chart نمودار مونتاژ ( این نمودار با توجه به توالی اتصال قطعات رسم میشود.

    از آنجا که همیشه تنها یک روش برای مونتاژ وجود ندارد می توان با تحلیل این نمودار روشهای مونتاژ بهتری را ایجاد کرد .

    نمودار مونتاژ تصویری است از ترتیب مونتاژ کلیه ی قطعات به خط مونتاژ اصلی و چگونگی ترکیب اجزا محصول می باشد.

    نمادهایی که در این نمودار بکار می روند عبارتند از :دایره نشان دهنده ی عمل مونتاژ است و مربع نشاندهنده عمل بازرسی میباشد .

    ساده ترین روش برای تشکیل یک نمودار مونتاژ این می باشد که از محصول شروع کرده و مطابق با خط مونتاژ محصول به عقب حرکت کرده تا به اجزا اصلی برسیم.

    مزایای استفاده از نمودار مونتاژ : 1 ترتیب و چگونگی اتصال و مونتاژ قطعات 2 نشاندادن مونتاژهای فرعی 3 تصویر کلی از فرآیند محصول 4 جریان قطعات به سمت خط مونتاژ می توان گفت نمودار فرآیند عملیات، نمودار مونتاژی است که در آن کلیه ی عملیاتی که بر روی هر قطعه انجام میشود نیز بر روی شکل مشخص می گردد.

    می توان گفت نمودار فرآیند عملیات، نمودار مونتاژی است که در آن کلیه ی عملیاتی که بر روی هر قطعه انجام میشود نیز بر روی شکل مشخص می گردد.

    درخت محصول: درخت محصول عبارتست از نمایش ارتباط میان اجزاء تشکیل دهنده ی یک محصول بصورت درخت که ریزترین اجزاء در شاخه های انتهایی و محصول در بدنه قرار می گیرد.

    ) Precedence diagram دیاگرام تقدم و تاخر ( دیاگرام تقدم و تاخر نشاندهنده ی پیش نیازهای هر عملیات میباشد به عبارت دیگر این دیاگرام نشاندهنده ی توالی انجام عملیات و وابستگی آنها به یکدیگر می باشد .

    بنابراین در این دیاگرام برای هر جفت از عناصر یکی از دو حالت ارتباطی زیر وجود خواهد داشت: 1-یکی(یا چند تا) از عناصر باید بر دیگری تقدم داشته باشد.

    2-دو عنصر مستقل از هم هستند و ارتباطی به هم ندارند.

    نمایش عملیات به طریق دیاگرام تقدم و تاخر مزایای قابل ملاحظه ای برای طرحریزی تسهیلات به دنبال دارد به طوری که تمام آلترناتیوهایی که مورد تصمیم گیری است نشان داده و به طراح آزادی عمل بیشتری برای تصمیم گیری می دهد.

    در این دیاگرام تنها محدودیت تکنیکی عملیات در نظر گرفته می شود یعنی هیچ محدودیت اضافی در نظر گرفته نشده و هیچ فرضی در مورد حرکت قطعات بسوی یکدیگر وجود ندارد در حالیکه در مورد نمودارهای مونتاژ و فرآیند عملیات چنین نیست.

    در این دیاگرام از دوایر برای نشان دادن عملیات و از مربعات برای نشاندادن بازرسی استفاده میشود.

    کاربرد مهم این دیاگرام در بالانس خط و تعیین ایستگاه کاری می باشد.

    با اضافه کردن محدودیتهای مربوط به این دیاگرام می توان از روی آن نمودارهای فرآیند عملیات و مونتاژ را رسم کرد.

    جدول جریان(نمودار فرآیند جریان): جدول جریان نشاندهنده ی فرآیند جریان عملیات تولیدی میباشد و اطلاعات جزئی تری نسبت به نمودار فرآیند عملیات را نشان می دهد.

    این جدول تصویری از توالی تمام عملیات از قبیل عمل ساخت حمل و نقل، انبار کردن.بازرسی، تاخیرها را که در حین فرآیند اتفاق می افتد، مشخص میکند.در این جدول ترتیب جریان یافتن کار با عبور محصول یا قطعه ای از آن در کارخانه یا بخشها با استفاده از علایمی ثبت می گردد.

    جدول جریان تولید مسیر حرکت یک محصول یا فعالیتهای یک کارگر را دنبال می کند.یعنی ممکن است به دو صورت تهیه گردد ابتدا با فعالیتهایی که روی مواد ثبت گردد و فعالیتهایی که روی کارگر انجام می گیرد ثبت گردد.

    این جدول در حقیقت تکمیل شده ی نمودار فرآیند عملیات است.

    مزایای جدول جریان: 1- ثبت کلیه ی مراحل فرآیند 2- بررسی جزییات عملیات 3- مبنایی برای تخمین هزینه 4- مبنایی برای بررسی و اصلاح و بهبود عملیات 5- مشخص کردن کلیه ی حرکات.انبارها، تاخیرها 6- نشاندادن فواصل حرکتها و تجهیزات و نیروی انسانی 7- ابزاری برای تجزیه و تحلیل جریان مواد 8- و..........

    ( Flow diagram دیاگرام جریان ( اگر چه نمودار فرایند جریان بیشتر اطلاعات مناسب مربوط به یک فرآیند را در اختیار می گذارد ولی تصویری از جریان کار نشان نمی دهد .

    گاهی اوقات این گونه اطلاعات اضافه جهت ایجاد یک روش جدید بسیار مفید است .بعنوان مثال قبل از آنکه بتوان یک حمل و نقل را کاهش داد.

    لازم است ببینیم تجهیزات را در کدام اتاق و محل میتوان قرار داد تا مسافت حمل و نقل کاهش یابد.

    بهترین راه برای دریافت این اطلاعات داشتن نقشه ای از چیدمان نواحی مختلف است که در ان خطوط جریان حرکت مواد از یک فعالیت به فعالیت بعدی را نشان می دهند.

    ارائه مصور چیدمان طبقات و ساختمان بطوریکه محل فعالیت های نمودار فرایند جریان روی آن نشان داده شده باشد دیاگرام جریان خوانده میشود.این دیاگرام جزء مکمل نمودار فرایند جریان می باشد.

    از این نمودار برای دنبال کردن جریان مواد که در فرآیند تولید استفاده میشود و نشان دهنده ی موقعیت همه ی فعالیتهایی است که در جدول جریان می آید.

    در حقیقت این دیاگرام جریان محصول را روی استقرار دیکته می کند.

    این نقشه یا دیاگرام کامل کننده ی جریان مواد است که مسیرهای واقعی نقل و انتقال ها در آن دیده می شود .

    نقشه جریان بصورت دو بعدی و یا سه بعدی تهیه گردد در مواردی که فرآیند تولید در طبقات مختلف انجام شود استفاده از سه بعدی مناسبتر است.

    کاربرد دیاگرام جریان : 1-نمایش مسیر قطعات 2-نمایش ترافیک مناسب بودن راهروها و غیره 3-درک مشکلات موجود در استقرار بخشها 4-نشان دادن برگشت ها به عقب برنامه فروش شرکت اتمسفر: شرکت اتمسفر انواع محصولاتی که تولید می کند عمدتا به دو روش زیر می فروشد : 1- شرکت بصورت کارمزدی کار می کند یعنی طوری که مشکل تامین مواد اولیه توسط قراردادی که با خریدار بسته می شود حل می شود .

    این روش بیشتر برای کارگاههایی که صنایع ریخته گری دارند مناسب است مثلا برای تهیه آلیا‍‍ژ آلمینیوم جهت ارسال به سالن مونتاژ ممکن است در مواقعی هزینه بر باشد و شرکت مجبور به انعقاد قراردادبا بیرون است .

    2- خود شرکت اقدام به تهیه مواد اولیه می کند .با توجه به اینکه کارگاههای ریخته گری متعددی در کارخانه مستقر هستند.پس شرکت توانایی تهیه مواد اولیه خود را دارد.

    نحوه فروش از لحاظ قیمت : با توجه به برنامه مصوب هیئت مدیره برای قیمت محصولات در برنامه سالی برای بعضی از محصولات مثل رادیاتور داریم : قیمت محصول در بازار +سود شرکت =قیمت نهایی یا درمورد محصول مشعل برنامه فروش بصورت زیر است: سود کارخانه +قیمت تمام شده +30% از تامین مواد اولیه توسط خریدار و70 %توسط کارخانه= مطالعه بازار و پیش بینی فروش : مشتریان این محصول (رادیاتور) اکثرا در نقاط سرد سیر کشور هستند.

    البته بقیه نقاط هم متقاضی محصول هستند اما بسیار کمتر از نقاط سردسیرند و لازم به ذکر است که این محصول صادرات به خارج ندارد.

    مشتریان در استانها به نمایندگی کارخانه در تهران مراجعه می کنند ویا مستقیما از درب کارخانه تحویل می گیرند .این کارخانه در شهرستانها نمایندگی ندارد .

    این محصول در کل سال فروش دارد و تقاضا بدلیل کیفیت خوب و سابقه چندین ساله این کارخانه خوب است.

    شرکتهایی دیگر که این محصول را تولید می کنند عبارتند از:کارخانه ایران رادیاتور، کارخانه شوفاژ کار و...رقابت شرکتها بسمت حذف همدیگر نمی رود بلکه نوعی تعامل بین آنها در مورد این محصول دیده میشود با اینکه تفاوتهای مهمی در رادیاتورها وجود دارد.

    بررسی مشکلات مربوط به محصول 1-کیفیت پایین محصول : اگر چه اخیرا در ظاهر رادیاتور تغییراتی انجام شده است و نمای آن نسبت به سابق زیباتر شده اما از لحاظ کیفیت تفاوتی در آن دیده نشده است.

    موارد بسیاری وجود دارد که از سطح کیفیت محصول می کاهد.

    الف-براده ها و گل های ناشی از جوشکاری بر روی رادیاتور می ماند و هیچگونه تمیز کاری روی رادیاتور انجام نمی گیرد.

    یعنی با همان براده ها رادیاتور وارد سالن رنگ می شود .

    بنابراین یکی از دلایل عمده ی کاهش کیفیت محصول عدم تمیز کاری گل ها و براده ها ی جوشکاری از روی رادیاتور می باشد.

    ب- هنگامی که اشکالی در زنجیر سقفی پیش آید و ریل متوقف می شود رادیاتورهایی که وارد کوره ی پخت شده اند زمان زیادی را در کوره می مانند و رنگ آنها می سوزد پس رنگ سفید و روشن آنها به رنگ کرم و تیره تبدیل می شود.

    پ- پایین بودن ضریب اطمینان عملکرد آب بندی نیز یکی از دلایل کاهش کیفیت محصول میباشد چرا که به دلیل مستهلک بودن دستگاه از دیواره های دستگاه هوا وارد آب می شود و از سمت دیگر بصورت حباب خارج می شود .

    بنابراین اگر رادیاتوری از آن سمت نشتی داشته باشد اپراتور را به اشتباه می اندازد و ممکن است یک رادیاتور سالم را ناسالم تشخیص دهد و یا بالعکس بنابراین برگرداندن رادیاتور ها توسط خریدار به شرکت بعلت نشتی دور از انتظار نمی باشد .

    2-بسته بندی بسیار ساده و سنتی: می دانیم یکی از عوامل مهم در میزان فروش یک محصول بسته بندی زیبا و شکیل ان می باشد امروزه محصولاتی با کیفیت پایین در قالب بسته بندی زیبا بسرعت و با تیراژ بالا به فروش می رسند و بالعکس آن نیز صادق است.

    با استناد به ضرب المثل ((عقل مردم در چشمشان است)) بسته بندی محصول یکی از مهمترین عوامل فروش محصول می باشد.

    پیشنهادات: در کارخانه اتمسفر و در بخش مونتاژ رادیاتور به این مهم توجه نمی شود کارخانه برای بسته بندی رادیاتور از کارتنهای مقوایی بسیار ساده و برای پلمپ و بستن کارتن از منگنه استفاده می کند .اما اگر از کارتن های گلاسه بهمراه شکلهای رنگی بجای کارتنهای فعلی و از چسبهای رنگی بجای منگنه استفاده کنند و رادیاتور را داخل کیسه های پلاستیکی قرار دهند و آنگاه درون کارتن قرار دهند.آنگاه از لحاظ بسته بندی و جیب مشتری موفق تر خواهد بود.

    3- فصلی بودن محصول یکی از مشکلات مهم و اساسی در رابطه با فصلی بودن می باشد.

    یعنی بازار فروش محصول بیشتر در پاییز و زمستان می باشد .

    که محدودیتهایی را برای کارخانه بدنبال دارد چرا که در تابستان و یا بهتر بگوییم تولید زیاد در تابستان ممکن است تقاضای کافی بدنبال نداشته باشد و هزینه های نگهداری و انبار داری محصول بالا رود مضافا بر اینکه هزینه ی تولید در تابستان بمراتب از زمستان بیشتر است.

    4-عدم تبلیغات و نا آشنا بودن در بین مردم با وجود اینکه شرکت اتمسفر سالیان درازی است که به تولید رادیاتور اشتغال دارد و حتی رادیاتورهای فولادی را نیز از مدتها قبل می ساخته است و از رقبای خود سن فعالیتش بیشتر است اما بدلیل عدم تبلیغات در سایه بسر می برد.فروش شرکتهای رقیب گاه تا 3 برابر این کارخانه است که یکی از علتهای اصلی آن عدم سرمایه گذاری شرکت و یا حداقل سرمایه گذاری شرکت در بخش تبلیغات می باشد.

    5-عدم تنوع محصولات 6-ضعف در بازاریابی بررسی مشکلات مربوط به پروسه تولید و روش تولید: 1- خرابی پی در پی ماشین آلات و دستگاهها: در این سالن هیچ دستگاهی را نمی توان یافت که سنی کمتر از 20 سال داشته باشد و همچنین هیچ دستگاهی را نمی توان یافت که بدون خرابی کار کند .بنابراین خرابی دوام و پی در پی ماشین الات و فرسوده بودن ماشین آلات باعث می شود که ایستگاه کاری متوقف شود و چون نحوه ی استقرار ماشین آ لات در سالن مونتاژ دایکاست بر اساس محصول بوده یعنی ماشین آلات به ترتیب عملیات چیده شده اند .

    خرابی یک دستگاه باعث از کار افتادن و توقف خط تولید می گردد.

    در ضمن هنگام خرابی ماشین آلات مدت زمانی می گذرد تا تعمیرکاران در محل حاضر شوند و به رفع عیب بپردازند.

    پیشنهادات: وجود تعمیرات اساسی در بعضی از ماشین آلات مانند :دستگاه جوش مقاومتی .

    قلاویز زنی و...لازم دیده می شود چرا که در بعضی از مواقع درصد ضایعات دستگاه جوش به 22 درصد هم میرسد و میانگین حدود 12 درصد ضایعات دارد که رقم بالایی است .

    ضایعات باید بار دیگر به سالن دایکاست برده شود و ذوب مجدد شود که این برگشت به عقب مواد هزینهای زیادی به شرکت تحمیل می کند و همچنین در ایجاد سرباره در هنگام ذوب مجدد پره های رادیاتور بی تاثیر نیست چرا که چربی ها و نا خالصی ها یی که در ضایعات برگشتی وجود دارد بسیار خالص می باشد.

    در دستگاه قلاویز زنی هنگام ایجاد رزوه در داخل پر ههای رادیاتور به دلیل عملکرد بد دستگاه و کوتاهی کارگری که در طرف دیگر دستگاه قرار دارد و مسئول بازرسی و پلیسه گیری پره می باشد .

    ضایعات زیادی دیده می شود .گاهی اوقات این ضایعات بدون شناسایی شدن همچنان در خط تولید حرکت کرده و عملیاتهای مختلفی روی آن انجام می شود و آنگاه پس از عبور از آب بندی قلاویز ، سمباده افقی ، سمباده عمودی و مونتاژ در آب بندی قبل از سالن رنگ عیب یافت می شود .آنگاه کارگران مجبور هستند رادیاتور را در آورده و پره سالم را جایگزین کنند.

    2- عدم بالانس خط و وجود گلوگاه : همانطور که در قسمت روش تولید رادیاتور گفته شد ‘عملیات مختلفی بر روی رادیاتور انجام می شود تا محصول نهایی تولید گردد که در عمل حدود 15 عملیات را در بر می گیرد (مثلا شامل جوشکاری ، قلاویز زنی و مونتاژ و...) هر یک از دستگاهها و ماشین آلات زمان استاندارد بسیار متفاوتی دارند که بیشترین زمان استاندارد برای دستگاه جوش می باشد (هر پره در عرض 52 ثانیه) و کمترین زمان استاندارد برای ایستگاه بسته بندی می باشد(هر پره در عرض 1.96 ثانیه ) .بنابراین خط تولید متعادل نمی باشد زیرا هر دستگاه زمان استاندارد متفاوتی از سایر دستگاهها دارند.

    دستگاه جوش نیز گلوگاه بسیار مهم می باشد و از اصلی ترین گلوگاهها است که حتما باید به آن توجه شود.

    پیشنهادات: با انجام زمانسنجی کامل و جامع از تک تک ماشین آلات و ایستگاههای کاری و محاسبه زمان استاندارد ماشین آلات می توان از یک خط تولید متعادل بهرمند شد .و در ضمن چون دستگاه جوشکاری مقاومتی به عنوان گلوگاه محسوب می شود (گلوگاه ایستگاهی است که دارای زمانی بیشتر از نرخ خروجی مورد نیاز خط می باشد.) باید به نحو ی زمان استاندارد آن را تا زیر نرخ خروجی کاهش داد.

    راههای زیر جهت نیل به هدف مورد نظر پیشنهاد می شود: 1-قرار دادن ایستگاه موازی :یکی از راههای موثر برای از بین بردن گلوگاه ایجاد ایستگاه موازی برای دستگاه جوش می باشد.

    اگر نرخ خروجی خط تولید 700 رادیاتور در هفته باشد باید 3 دستگاه جوش فعلی قرار دهیم.که بسیار هزینه زا می باشد.

    2-تعمیر دستگاه جوش معیوب و استخدام فردی مجرب به جوشکاری مقاومتی: همانطور که گفته شد از سه دستگاه موجود فقط یک دستگاه در حال کار می باشد و یک دستگاه خراب است و دستگاه سوم از نوع جوشکاری اتومات می باشد و کلا ماشینی است اما چون فرد متخصصی وجود ندارد که با آن کار کند .دستگاه بلا استفاده مانده است.

    لذا تعمیر دستگاه جوش معیوب و راه اندازی دستگاه اتومات که ظرفیت تولید بسیار بالایی دارد یکی از راههای کاهش زمان استاندارد این ایستگاه کاری می باشد.

    3-اضافه کاری: قرار دادن شیفت شب برای این ایستگاه ‘یکی از راههای کم هزینه می باشد که تا حدود زیادی به رفع مشکل کمک می نماید.

    4-استفاده از سیستم تعمیرات و نگهداری ضروری به نظر می رسد.

    5-بهره گیری از اپراتور ماهر و در نتیجه کاهش ضایعات 6-بهره گیری از ماشین آلات جدید و تکنولوژی برتر 7-روش مطالعه روشها و در نتیجه کاهش زمان استاندارد 8-و.........

    - عدم وجود سیستم جامع نت :3 تعمیرات در سالن مونتاژ رادیاتور و سالن دایکاست فقط از نوع تعمیرات اضطراری است یعنی تا وقتی که دستگاه خراب نشود و از کار نیفتد هیچگونه تعمیرات پیشگیرانه ای انجام نمی شود.

    بارها دیده شده است که خرابی یک دستگاه مانند کوره ی پخت و یا کوره ی خشک کن باعث از کار افتادن خط رنگ شده است .

    چون روش استقرار ماشین آلات براساس روش محصولی می باشد و خرابی یک دستگاه بر فعالیت دستگاههای دیگر تاثیر مستقیم می گذارد لذا اهمیت سیستم تعمیرات و نگهداری را دو چندان می کند .اما همانطور که گفته شد شرکت از وجود سیستم تعمیرات و نگهداری محروم می باشد.

    پیشنهادات: می دانیم که اهداف یک تیم نت از قرار زیر می باشد: 1-حداقل کردن فرسایش و خرابی 2-حداکثر کردن توانایی دستگاهها جهت تولید 3-افزایش احتمال آماده به کار بودن دستگاهها در انجام وظایف محوله 4-کمتر شدن هزینه های تمام شده یک واحد تولیدی و هر یک از موارد فوق دلیل محکمی بر ایجاد یک سیستم نت می باشد.

    چون همه ی دستگاهها فرسوده هستند و بنابراین پی درپی دچار خرابی می شوند یک سیستم نت می تواند کمک مهمی بدر سالم تر و بهتر کار کردن دستگاهها بنمایند .

    از دیدگاه کلان با افزایش اتوماسیون نیاز کارخانجات به سیستم نت بسیار بیشتر می شود.

    از دیدگاه صاحبان صنایع و مدیران کارخانجات سیستم نت باعث حفظ سرمایه کنترل و بهبود هزینه ها .

    برنامه ریزی و هدایت بهتر نیروی انسانی .

    افزایش ایمنی .کاهش ضایعات و ارزیابی کار دستگاهها بمنظور تنظیم سیاستهای آتی می شود.

    از دیدگاه کارگران و کارمندان سیستم تعمیرات و نگهداری باعث امنیت بیشتر می شود.

    لذا با برنامه ریزی دقیق .اجرای برنامه .

    ثبت خرابی ها و زمان وقوع انها .بایگانی اطلاعات کنترل و تجزیه و تحلیل اطلاعات که از اجزا ششگانه یک سیستم جامع نت می توان واحد صنعتی را در حد استاندارد قابل قبول حفظ و یا نگهداریم.

    پس اگر در یک واحد صنعتی کلیه ی فعالیتهای فوق انجام شود یا نباید خرابی اتفاق بیفتد و یا اگر افتاد باید گزارش داده باشد.

    بارها اتفاق افتاده است که فیوز فشنگی یک دستگاهی ایراد پیدا کرده است و دستگاه از کار افتاده است و تا هنگام رفع عیب توسط تعمیر کار 2 الی 3 ساعتی دستگاه و دیگر دستگاههای مرتبط از کار افتاده اند .

    اما اگر یک سیستم جامع نت وجود داشت قبل از خرابی فیوز آن را در ساعات استراحت دستگاه عوض نموده تا در آینده مشکلی پیش نیاید.

    مهارت ضعیف کارگران و عدم تسلط به همه ی دستگاهها: -4 عدم آموزش کارگران و کارکنان و عدم آشنایی آنها با ماشین آلاتی که با آنها کار می کنند یکی از مشکلات پروسه ی تولید می باشد.

    اگر بخواهیم مثالهایی در مورد ضعف مهارت کارکنان می توانیم از اپراتور جوشکاری نام برد .

    بدلیل عدم تجربه و ناآشنا بودن به دستگاه جوش .

    حجم مواد ضایعات در این ایستگاه بسیار بالا می باشد .اما در صورتیکه اپراتور شیفت شب که تجربه ی زیادی دارد و با دستگاه آشنایی کامل دارد براحتی با این دستگاه کار کرده و ضایعات کمی ایجاد می کند.

    دستگاه جوش اتومات بدلیل عدم آشنایی اپراتورها با نحوه ی کار با ان بلا استفاده مانده است اما با راه اندازی این دستگاه توانایی جوشکاری به علت اتومات بودن بالا می رود.

    از دیگر موارد عدم تسلط کارگران به همه ی دستگاهها می توان به دستگاه مونتاژ اشاره کرد که فقط یکی دو نفر به این دستگاه مسلط هستند و اگر آنها در ساعات کاری به هر دلیلی غایب باشند فرد شایسته ای را نمی توان جایگزین کرد.

    پیشنهادات: یکی از اقدامات مهم در جهت ایجاد مهارت در کارکنان و تسلط به دستگاهها آموزش مداوم کارگران است.

    هنگامی که کارگران نسبت دستگاه آموزش لازم را دیده باشند و نسبت به حالات دستگاه آشنایی پیدا کنند ، اولا ضایعات ایجاد شده کاهش یافته و ثانیا مدت زمان خرابی دستگاه کمتر می شود.

    نحوه استقرار ماشین آ لات : مقدمه : قبل از صحبت در مورد نحوه ی استقرار ماشین آ لات در سالن مونتاژ رادیاتور لازم است انواع استقرار ماشین آ لات را توضیح دهیم.

    برای مستقر ساختن تجهیزات و ماشین آ لات برای تولید یکسری محصولات راههای مختلفی وجود دارد که از قرار زیر است: 1-استقرار بر اساس روش کارگاهی 2- استقرار بر اساس ثبات محل 3- استقرار مختلط 4- استقرار بر اساس محصول 5-......

    1- استقرار بر اساس روش کارگاهی : در این روش ماشینهایی که از نظر عملکرد مشابه هستند در یک محل جمع می شوند و کلیه عملیات مشابه در آن محل انجام می گیرد .در نتیجه قطعه بنا به ترتیب عملیا تی که روی آن انجام می شود در داخل کارخانه از بخشی به بخش دیگر و از کارگاهی به کارگاه دیگر می رود .

    2- استقرار بر اساس ثبات محل:در این روش مواد و قطعات و محصول در محلی ثابت بوده و بر روی آن عملیات انجام می گیرد.

    همچنین ماشین آلات و تجهیزات برای انجام عملیات به محل آورده می شود مانند ساخت هواپیما .کشتی و...

    3- استقرارمختلط : در این روش استقرار ماشین آ لات بر اساس روش خاصی نمی باشد و معمولا مخلوطی از روش کارگاهی و روش محصولی است.

    4- استقرار بر اساس محصول : در این روش ماشینها در یکجا و بترتیب انجام عملیات چیده می شوند وهر قطعه از ماشین اول به ماشین بعدی در جریان است .و چون در جریان تولید مسیر خود را بترتیب عملیاتی که روی آن انجام می گیرد در امتداد یک خط طی می کند به این روش استقرار خطی نیز می گویند.

    استقرار ماشین آلات در سالن مونتاژ رادیاتور : ماشین آلات این سالن بر اساس روش محصولی چیده شده اند یعنی پره ی رادیاتور ریخته شده به ترتیب عملیات وارد ایستگاهها و ماشین آلات مختلفی که در امتداد هم چیده شده اند می شود.

    تمام ماشین آلات این بخش تخصصی هستند و طوری طراحی شده اند که فقط در تولید یک محصول و آن هم رادیاتور توانایی کاربرد دارند .

    اگر محصول نهایی را بخواهیم تغییر دهیم و یا تغییرات اساسی (مثل:تغییر در اندازه شکل و...) در رادیاتور داشته باشیم این ماشین آلات توانایی انعطاف پذیری را ندارند و دیگر نمی توان از آنها استفاده نمود .در این نوع استقرار حجم مواد و حمل و نقل کاهش یافته و زمان سیکل تولید نیز کوتاهتر می شود .

    یکی از معایب استقرار ماشین آ لات بصورت خطی این می باشد که هنگامی که یک ماشین یا دستگاهی به دلایلی از کار می افتد خط تولید متوقف می شود و کارگران بیکار می مانند .

    بسیار دیده شده است که دستگاه جوش که دستگاهی گلوگاهی می باشد از کار افتاده و باقی دستگاهها نیز به دلیل نرسیدن مواد از کار افتاده و کارگران کارهای فرعی را انجام می دهند.

    (From to chart نمودار از- به ( از نمودار از- به بیشتر برای تحلیل جریان در طرح استقرار بخشها یا ماشین آلات و انتقال مواد استفاده می شود .

    نمودار از- به یا نمودار سفر (شکل تغییر یافته ای از نمودار آشنای مسافت که در اغلب نقشه ی راهها مشاهده میشود میباشد) معمولا حاوی ارقامی است که نشاندهنده ی تعداد یا بعضا مقدار جریان مواد دو بخش ساختمان یا ماشین آلات میباشد.از این نمودار در حالتی استفاده می شود که برای جابجایی بین دو بخش فقط بعد مسافت مد نظر نبوده و پارامترهای دیگری چون وزن، حساسیت، حجم و...

    نیز باید در نظر گرفته شود .

    با بررسی داده های نشان داده شده در این نمودار تحلیلگر قادر خواهد بود بخشهایی که وزن بیشتری از نقل و انتقال ها را بخود اختصاص می دهد را شناسایی و طرح را به گونه ای تغییر دهد که این بخشها در مجاورت هم قرار بگیرند.

    نمودار از- به اغلب در تولید به روش فرآیندی یا کارگاهی (روشی است که ماشینها ی مشابه در یک محل جمع می شوند و کلیه عملیات مشابه در آن محل انجام می گیرد )استفاده می شود .

    اما چون سالن مونتاژ رادیاتور یک سالن تک محصولی است یعنی فقط تولید کننده ی رادیاتوراست و قطعه یا محصول دیگری تولید نمی کند و همچنین روش تولید ان محصولی(روشی است که ماشینها در یک جا و به ترتیب عملیات چیده می شود) می باشد لذا نمودار از- به جریان مواد آن بسیار ساده میباشد که بیشترین جریان مواد آن حول بالای قطر نمودار می باشد.

    کاربرد نمودار از- به: 1-تعیین محل فعالیتها و توجیه نقشه استقرار 2-کوتاه کردن مسافت طی شده بین فعالیتها 3-نشان دادن میزان حرکت بین فعالیتها 4-مقایسه طرحهای مختلف استقرار ماشین آلات 5- تجزیه و تحلیل الگوی جریان 6-کسب اطلاعات لازم برای بهره گیری از برنامه های کامپیوتری از طرحریزی استقرار ( Relationship chart نمودار رابطه بین فعالیتها( نمودار رابطه بین فعالیتها به منظور بررسی عوامل کیفی طراحی شده است.

    این نمودار که توسط میوتر طراحی شده است .

    ارقام نمودار از-به را با یک درجه نزدیکی اما با دید کیفی تعویض میکند و در جای خود می دهد .

    نمودار رابطه بین فعالیتها تقریبا بهترین تکنیک برای تعیین ارتباط بین فعالیتها و بخشهای مختلف است.موارد کاربرد این نمودار از قرار زیر میباشد : 1- مشخص کردن بهترین ترتیب اولیه استقرار بخشها و مناطق کاری 2- تعیین استقرار مراکز کار و دپارتمانهای ادارات 3- تعیین مراکز کار در عملیات نگهداری و تعمیرات 4- تعیین استقرار فعالیتها در موسسات خدماتی 5- تعیین نحوه ی ارتباط بین فعالیتهای مختلف یک بخش و بخشهای مختلف یک کارخانه 6- مقدمه ای جهت رسم دیاگرام رابطه ی فعالیتها نمودار رابطه بین فعالیتها شباهت زیادی به جدول از- به دارد.

    اما همانطور که گفته شد تفاوت آن این است که دیگر ترتیب قرار گرفتن بخشها در اینجا تغییر نمی کند.

    در این نمودار از برخی علایم کیفی برای مشخص کردن رابطه ی فعالیتها و همچنین از اعدادی برای نشان دادن دلایل این روابط استفاده میشود .

    در ذیل حروف تعریف شده و شرح آن برای میزان اهمیت روابط آمده است.

    مطلقا لازم A Exteremely Important اهمیت خاص E Essentially Important مهم I Important معمولی O Ordinary غیر مهم U Unimportant نامطلوب X Undesirable مطلقا لازم نزدیک بودن دو فعالیت مطلقا لازم است اهمیت خاص نزدیک بودن دو فعالیت اهمیت خاص دارد.

    نزدیک بودن دو فعالیت مهم است.

    مهم نزدیک بودن دو فعالیت خوب است.

    معمولی نزدیک بودن دو فعالیت مهم نیست.

    غیر مهم دور بودن دو فعالیت بهتر است.

    نا مطلوب دیاگرام رابطه فعالیتها: یکی از فنون ثبت و بررسی فعالیتهای مربوط به جابجایی و حمل ونقل مواد استفاده از دیاگرام رابطه فعالیتها می باشد.

    می دانیم در صورتیکه رابطه ی بین فعالیتها به تنهایی در نظر گرفته شود به سراغ دیاگرام رابطه بین فعالیتها خواهیم رفت.

    اگر جریان مواد عامل مهمی باشد یک دیاگرام جریان ایجاد می کنیم اگر هر دو مورد ارتباط فعالیتها و جریان مواد مورد نظر باشد باید این دو را با هم ترکیب و یک دیاگرام رابطه ایجاد نمود.

    در دیاگرام رابطه فعالیتها با مربع های مساوی نمایش داده شده است.

    این مربعها توسط تعدادی خطوط که نشاندهنده ی اهمیت یا وزن ارتباط میان فعالیتها می باشد به هم متصل شده اند .

    این مربع ها به قدری جا به جا می شوند تا ارتباطی مناسب بین فعالیت ها بدست آید .

    چنانچه اشاره شد این دیاگرام بر اساس نمودار رابطه فعالیتها تهیه می گردد.

    در ذیل دیاگرام رابطه فعالیت ها رسم شده است ، منتهی به دلیل شلوغی بیش از اندازه دیاگرام از رسم خطوط بین بخشهایی که با هم رابطه معمولی دارند صرفنظر شده است .

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

طراحی کاشت در محوطه سازی محوطه یک ساختمان به عنوان اولین فضایی که بازدید کننده درآن قدم می نهد از اهمیت بسزایی برخوردار است . خواه این ساختمان یک مدرسه باشد یا یک بیمارستان یا حتی فضای یک منزل مسکونی .فردی که برای اولین بار وارد مکان می شود با هر نگاه درباره محیط اطراف خود قضاوت میکند . گیاهان درمحوطه جایگاه ویژه ای دارند ومهمترین عنصر بکار رفته در محیط می باشند. بنابرین کاشت و ...

ما يک خط جريان دو مرحله‌اي را در جايي بررسي مي‌کنيم که اولين مرحله اجزاء براي مرحله جمع‌بندي در جهت پايين است. يک مدل برنامه‌نويسي اعداد صحيح که تصميمات را در دو سطح طرح ريزي اجزاء مطرح شده ممتد مي‌سازد. به منظور به حداقل رساندن هزينه‌هاي توليد و حم

تاريخچه شرکت سيمان اروميه در سال 1354 به منظور ايجاد کارخانه سيمان با ظرفيت اسمي توليد 2300 تن سيمان در روز در شهرستان اروميه به صورت سهامي عام و با سرمايه گذاري اوليه جمعي از مردم منطقه تاسيس گرديد . بخشي از برنامه هاي مطالعاتي و خريد زمين جه

بسیاری از هنرمند، طراحان وینی، همچون موریس و وان دو ولده، در حوزه های کاری مختلف به کار پرداختند، گاستاو کلمت، نقاشی که سفارشات فراوانی برای تزئین بناهای وین جدید داشت، پیشگام حرکت دوری گزینی از سبک های تاریخی شد. وی جمعی از هنرمندان را متشکل کرد که بعدا بعنوان «انشعابیون» معروف شدند. طراحی کلمت برای جلد کاتالوگ اولین نمایشگاه انشعاب در سال 1898، همان چارچوب به شدت عمودی برخی از ...

مقدمه با توجه به مشکلات روزافزون آلودگی هوا و عواقب زیست محیطی آن به دلیل استفاده از سوخت های دودزا (گازوئیل و بنزین و …) که حجم عمده ای از این آلودگی توسط وسایل نقلیه شخصی یا عمومی تولید می گردد، استفاده از سوخت گاز طبیعی به دلیل تولید حداقل گازهای آلوده کننده، درصد اولویت های دولت ها جهت جایگزین نمودن این سوخت بار دیگر سوخت های موجود در وسایل نقلیه قرار دارد. از مزایای عمده ...

ديود يک قطعه ‌الکترونيکي است که ‌از به هم چسباندن دو نوع ماده n و p (هر دو از يک جنس ، سيليسيم يا ژرمانيم) ساخته مي‌شود. چون ديود يک قطعه دو پايانه ‌است، اعمال ولتاژ در دو سر پايانه‌هايش سه حالت را پيش مي‌آورد. • ديود بي باياس يا بدون تغذيه که ولتا

در باره بايوس کامپيوتر بيشتر بدانيد؟ اغلب براي افراد مشکل است که تفاوت بين سخت افزار و نرم افزار را درک نمايند و اين به اين دليل است که اين دو موضوع در طراحي،ساخت وپياده سازي سيستم ها بسيار به هم وابسته اند . براي درک بهتر تفاوت بين آنها لازم است ک

گالوانومتر: آمپرمتر و ولت متر براي ابزارهاي اندازه گيري کنترل شده فنري : گشتاور کنترل که يک ثابت ديگر مي باشد. براي ابزارهاي اندازه گيري با گرانش کنترل شده : گشتاور کنترل که يک ثابت است . به دليل انحراف حالت ماندگار. از ف

ادواردو آنيلي (EDOARDO AGNELLI) در 6 ژوئن 1954درنيويورک به دنيا آمد؛ پدرش سناتور جيوواني آنيلي ثروتمندترين مرد ايتاليا و مالک کارخانجات اتومبيل سازي فيات، فراري ،لامبورگيني ،لانچيا ،آلفارمو، ايوکو، به همراه چندين کارخانه توليد قطعات صنعتي، چند بانک

توان الکتریکی که اغلب به عنوان برق یا الکتریسیته شناخته می شود، شامل تولید و ارایه انرژی الکتریکی به میزان کافی برای راه اندازی لوازم خانگی، تجهیزات اداری، دستگاه های صنعتی و فراهم آوردن انرژی کافی برای روشنایی، پخت و پز، گرمای خانگی و صنعتی و فرایندهای صنعتی بکار می رود. تاریخچه اگرچه که الکتریسته به عنوان نتیجه واکنش شیمیایی ای که در یک پیل الکترولیک از زمانی که الساندرو ولتا ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول