دانلود مقاله نظام نامناسب توزیع ,اساسی ترین مشکل صتعت سیمان

Word 90 KB 12353 23
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی صنایع - مهندسی معدن
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • اساسی ترین مشکل صنعت سیمان و صنایع پیرامون آن , نظام غلط توزیع سیمان در کشور است که باعث مصرف غلط و غیر علمی این محصول شده است.

    دراین نظام توزیعی, سیمان از قالب یک کالای صنعتی خارج و در ردیف ارزاق عمومی ارزیابی شده است.

    در حال حاضر از 31 میلیون تن سیمان تولیدی کارخانجات کشور 60 درصد تحت عنوان سهمیه مردمی بوسیله عاملین توزیع مصالح ساختمانی در اختیار مردم قرار می گیرد, 25 درصد برای پروژه ها و طرح های عمرانی منظور می شود و 15 درصد بوسیله کارخانجات بتن و سازندگان قطعات بتنی مصرف می شود.

    این در حالیست که به غیر از آن بخشی که توسط کارخانجات مجاز تولید قطعات بتنی و بتن آماده, مصرف می شود 60 درصد سهمیه مردمی سرنوشتی پیدا میکند که با اصول تهیه و تولید بتن مغایر است.

    دراین 60 درصد که به وسیله کارگران غیر ماهر و بدون استفاده از ماشین آلات و عدم نظارت متخصصین مصرف می شود .

    معمولا بخش عظیمی ازآن به صورت بی رویه اسراف می شود.

    چنانچه در طرح جامع سیمان به این مسئله توجهی نشود و این طرح نتواند سیمان تولیدی کشور را به سمت مصرف صنعتی هدایت کند مشکل سیمان درفصول کاری برطرف نمی شود.

    اساسا مشکل سیمان درکشور , به خاطر سهمیه ای است که در اختیار افراد غیرمتخصص قرار می گیردو چون ظرفیت تولیدی کارخانجات سیمان در فصل کار محدود است لذا 60 درصد سیمان کشور در اختیار کسانی قرار می گیرد که توانایی مصرف صحیح و اصولی آن را ندارند و یا بگونه ای آزاد وارد بازار سیاه می کنند.

    سیمان برای تبدیل شدن به بتن و قرار گرفتن درنقش اصلی خود در سازه و یا قطعات بتنی پیش ساخته, با دقت و محاسبات بسیار دقیقی پس از مخلوط شدن با شن و ماسه و مواد افزودنی, دوام اصلی خود را بدست می آورد, ولی چنانچه سیمان به وسیله افراد غیر ماهر و بدون دانش فنی و ماشین آلات مصرف شود دوام و پایداری و مقاومت اصلی خود را بدست نمی آورد که ضمن بوجود آمدن سازه های غیر مقاوم, طول عمر ساختمان ها و سازه ها را نیز کاهش می دهد.

    ساختمانهای ایران با همان مصالحی ساخته می شوند که در ژاپن ساخته می شوند .

    طرح اختلاط و شرایط عمل آوری بتن, همان چیزی است که در ایران همه این شرایط را به صورت علمی و ماشین آلات داریم و حتی به خاطر داشتن معادن غنی شن وماسه از مزیت بالقوه برای ساختن بناهای مقاوم برخورداریم اما به خاطر عدم مصرف صحیح سیمان, ساختمانهای ایرانی در برابر حوادث طبیعی از قبیل زلزله و سیل مقاومت ناچیزی دارند.

    اخیرا معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران با صدور بخش نامه ای استفاده از جداول و سنگ دال های دستی را ممنوع و بر ضرورت استفاده از نوع ماشینی و استاندارد آن تاکید کرده است که در صورت رعایت این بخشنامه ضمن صرفه جویی سالانه 10 میلیارد تومان دربودجه شهرداری از دور ریز چند هزار تن سیمان که فقط به وسیله تولید نامرغوب این قطعه بتنی به گورستان مصالح ساختمانی منتقل می شد جلوگیری می شود و بهتر است سایر دستگاه های دولتی نیز ضرورت مصرف صحیح بتن و قطعات بتنی را در دستور کار خود قرار دهند.

    مهندس علی آبادی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران مهندس علی آبادی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در خصوص استفاده از جداول استاندارد می گوید :مناطقی از شهرداری تهران که از این بخش نامه را رعایت نکنند شناسایی و با آنها برخورد قانونی می شود.

    وی در مورد برخی قراردادهای پیمانکاری در خصوص تولید و نصب جداول و سنگ دال ها که قبل از صدور بخش نامه منعقد شده است می گوید : تغییر در قرار داد ممکن نیست و خسارات زیادی را به شهرداری تحمیل می کند اما پس از صدور این بخش نامه باید تمامی قراردادها با شرکت هایی بسته شود که ماشین آلات استاندارد دارند و بر اساس فرمول علمی اقدام به تولید این محصولات می کنند.

    وی با ذکر این نکته که آرم کارخانه تولید کننده و تاریخ ساخت جداول باید بر روی محصول حک شود اظهار می دارد محصولات تولیدی باید بین 12 تا 15 سال توسط شرکت تولید کننده ضمانت شود و هر گونه تخریب در سالهای ضمانت باید توسط تولید کننده تعمیر شود.

    وی همچنین در خصوص ماشین آلات کارخانه های تولید کننده بتن می گوید : علاوه بر استاندارد بودن ماشین آلات شرکت تولید کننده می بایست در محل کارخانه هم دارای آزمایشگاه باشد تا محصولات تولیدی از نظر مقاومت و طول عمر در محل آزمایش شوند.

    وزیر محترم مسکن و شهرسازی نیز به اجباری بودن رعایت استاندارد و بتن در ساختمانهای مسکونی اشاره کرده است که این اجبار , بایستی به دقت اجرا شود زیرا اجباری بودن استفاده از بتن استاندارد باعث تولید ساختمانهای مقاوم شده و نیز صرفه جویی درمصرف سیمان را نیز درپی خواهد داشت.

    بنابراین بازبینی طرح جامع سیمان که قرار است که انجام شود بی توجهی به مسئله فرهنگ مصرف سیمان در کشور است که باید هرچه زودتر شکل عملی به خود گیرد.

    سقف های اجرا شده با تیرچه وبلوک ، دارای محدودیت های اجرائی به شرح زیر هستند: 1) فاصله محور تا محور تیرچه ها نباید از 70 سانتیمتر بیشتر باشد .

    2) بتن پوششی قسمت بالائی تیر ( بتن روی بلوک ) نباید از 5 سانتیمتر ، یا 12/1 فاصله محور به محور تیرچه ها کمتر باشد .

    3) عرض تیرچه ها نباید از 10 سانتیمتر کوچکتر باشد و همچنین نباید از 3.5/1 برابر ضخامت کل سقف کمتر باشد .

    4) حداقل فاصله دو بلوک دو طرف یک تیرچه ، پس از نصب نباید کمتر از 6.5 سانتیمتر باشد.

    5) ضخامت سقف برای تیرهای با تکیه گاه ساده نباید از 20/1 دهانه کمتر باشد .

    در مورد تیرهای یکسره ( تکیه گاه های گیردار ) نسبت ضخامت به دهانه ، به 26/1 کاهش می یابد .

    در سقف هایی که مسئله خیز مطرح نباشد ، این مقدار تا 35/1 دهانه نیز کاهش می یابد .

    6) حداکثر دهانه مورد پوشش سقف ( در جهت طول تیرچه پیش ساخته خرپایی ) یا تیرچه های منفرد ، نباید از 8 متر بیشتر شود برای اطمینان بیشتر ، دهانه مورد پوشش ، بیشتر از 7 متر نباشد و در صورت وجود سربارهای زیاد ، و یا دهانه بیش از 7 متر ، از تیرچه مضاعف استفاده شود.

    شامل تیرچه پیش ساخته نیز می شود.

    در زیر ویژگیهای مهم اجزای تشکیل دهنده خود تیرچه ، مورد بحث قرار می گیرد.

    تیرچه پیش ساخته از قسمت های زیر تشکیل می یابد : 1-1 عضو کششی 1-2 میلگردهای عرضی 1-3 میلگرد بالائی 1-4 بتن پاشنه 1-1 عضو کششی حداقل تعداد میلگرد کششی دو عدد بوده و سطح مقطع میلگردهای کششی از طریق محاسبه تعیین می شود .

    در هر صورت ، سطح مقطع میلگرد کششی برای فولاد نرم ، از 0.0025 ، و برای فولاد نیم سخت و سخت ، از 0.0015 برابر سطح مقطع جان تیر نباید کمتر باشد .

    توصیه می شود قطر میلگرد کششی از 8 میلیمتر کمتر و از 16 میلیمتر بیشتر نباشد.

    در مورد تیرچه هایی که ضخامت بتن پاشنه آنها 5.5 سانتیمتر یا بیشتر باشد ، می توان حداکثر قطر میلگرد کششی را به 20 میلیمتر افزایش داد.

    برای صرفه جویی در مصرف فولاد و پیوستگی بهتر آن با بتن ، معمولا از میلگرد آجدار ، به عنوان عضو کششی استفاده می شود.

    حداکثر سطح مقطع میلگردهای کششی ، بستگی به نوع فولاد و بتن مصرفی دارد و نباید از مقادیر مندرج در جدول زیر بیشتر باشد.

    حد جاری شدن فولا بر حسب کیلوگرم بر سانتیمتر مربع 200 3600 4200 تاب فشاری بتن 250 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع 3.4% 2.98% 2.1% تاب فشاری بتن 300 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع 4.2% 3.7% 2.6% تاب فشاری بتن 350 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع 4.85% 4.24% 3% مقادیر بالا بر حسب درصد سطح مقطع جان تیر است.

    نکته بسیار حائز اهمیت اینست که در عمل باید از تطبیق مقاومت میلگردهای مورد استفاده با مقاومت قید شده در جدولها و محاسبات اطمینان حاصل کرد.

    در صورت استفاده از میلگردهای کششی به تعداد بیش از دو عدد ، دو میلگرد طولی باید در سرتاسر طول تیرچه ادامه یابند ، ولی طول مورد نیاز بقیه میلگردها را می توان با توجه به نمودار لنگر خمشی محاسبه و در مقطعی که مورد نیاز نیست ، قطع نمود.

    فاصله آزاد بین میلگردهای کششی نباید از قطر بزرگترین دانه شن بتن مورد مصرف در پاشنه تیرچه به اضافه 5 میلیمتر کمتر باشد.

    فاصله میلگرد کششی از لبه جانبی بتن پاشنه تیرچه ، به شرط وجود بلوک ، نباید از 10 میلیمتر کمتر باشد و فاصله آزاد میلگرد کششی از سطح پائین تیرچه ( پوشش بتنی روی میلگرد ) نباید از 15 میلیمتر کمتر باشد .

    در صورتی که از کفشک ( قالب سفالی ) استفاده شود ، فاصله آزاد میلگرد کششی از قسمت بالائی کفشک نباید از 10 میلیمتر کمتر باشد.

    پوشش روی میلگردها که در بالا شرح داده شد ، مربوط به تیرچه های مورد استفاده برای فضاهای داخلی ساختمانهاست.

    در صورتی که این تیرچه ها در محیط های باز ، مانند بالکن یا در فضاهایی که دارای مواد زیان آور برای بتن می باشند ، ادامه یابند ، اجرای یک لایه اندود ماسه سیمان پر مایه به ضخامت حداقل 15 میلیمتر در زیر پوشش ، ضروری است.

    در ساختمانهائی که خورندگی فراگیر است یا در اقلیمهای خورنده باید حداقل ضخامت پوشش بتنی روی میلگردها رابه 30 میلیمتر افزایش داد.

    1-2 میلگرد های عرضی این میلگردها جهت منظورهای زیر در تیرچه منظور می شوند: تامین اینرسی (=لختی ) لازم جهت مقاومت تیرچه در هنگام حکل و نقل.

    تامین مقاومت لازم جهت تحمل بار بلوک و بتن پوششی در بین تکیه گاه های موقت ، پیش از به مقاومت رسیدن بتن.

    جهت تامین پیوستگی لازم بین تیرچه و بتن پوششی ( درجا ) تامین مقاومت برشی مورد نیاز تیرچه.

    تامین مقاومت برشی مورد نیاز تیرچه.

    برای میلگردهای عرضی از نوع فولاد نرم و نیم سخت استفاده می شود که بصورت مضاعف یا منفرد تولید می شوند.

    سطح مقطع میلگردهای عرضی نباید از 0.0015bw.t کمتر اختیار شود که bw عرض جان مقطع و t فاصله دو میلگرد عرضی متوالی است.قطر میلگردهای عرضی از 5 میلیمتر تا 10 میلیمتر تغییر می کند ، و در هر حال ، حداقل قطر برای خرپای با میلگردهای عرضی مضاعف 5 میلیمتر ، و برای خرپای با میلگرد عرضی منفرد، 6 میلیمتر است.

    در مورد خرپای ماشینی ، میلگردهای عرضی به طور مضاعف و از نوع نیم سخت می باشند.

    قطر میلگردهای عرضی این نوع خرپاها بین 4 الی 6 میلیمتر تغییر می کند.

    حداقل زاویه میلگرد عرضی نسبت به خط افق ، 30 درجه است و معمولا از 45 درجه کمتر نیست.

    ارتفاع خرپای تیرچه معمولا با توجه به ضخامت سقف ، که خود تابعی از دهانه مورد پوشش است ، تعیین می شود.

    فاصله میلگردهای عرضی متوالی در تیرچه ها ، حداکثر 20 سانتیمتر است.

    در بعضی از انواع تیرچه ها ، به جای میلگرد عرضی ، از ورق خم کاری شده با تسمه استفاده می شود.

    1-3 میلگرد بالائی از میلگرد بالائی ( میلگرد ساده یا آجدار ) به منظور تحمل نیروی فشاری خرپا در مرحله اول باربری تیرچه استفاده می شود و قطر آن با توجه به نوع میلگرد و طول دهانه ، فاصله تیرچه ها ، ارتفاع خرپای تیرچه و ضخامت بتن پوششی ، همچنین فاصله های جوشکاری عرضی ، از 6 تا 12 میلیمتر متفاوت است .

    در بعضی از انواع تیرچه ها ، از تسمه یا ورق به جای میلگرد بالایی استفاده می شود.

    جدول زیر به عنوان راهنمای تعیین میلگرد بالائی تیرچه های غیر ماشینی توصیه می شود: میلگرد کمکی اتصال : این میلگرد ، به منظور مهار کردن میلگردهای کششی و امکان استقرار بیش از دو میلگرد کششی در ناحیه پاشنه تیرچه ، به کار برده می شود.

    قطر میلگردهای کمکی اتصال ، 6 میلیمتر و طول آنها در حدود فاصله میلگردهای کششی است.

    میلگردهای کمکی اتصال در فواصل 40 تا 100 سانتیمتری از یکدیگر نصب می گردند.

    در بعضی از کارخانه های تولید تیرچه که جهت قالب بتن پاشنه از ناودانی استفاده می شود ، معمولا بتن پاشنه تا انتهای میلگرد کششی ادامه می یابند.

    در این موارد ، بهتر است میلگرد کمکی در فاصله 12 سانتیمتری از دو انتهای میلگرد کششی نصب شود تا هنگام اجرای سقف ، و در صورت شکستن دو سر تیرچه جهت نمایان شدن میلگردهای کششی ، خرپا صدمه نبیند.

    جوشکاری : اتصال میلگردهای عرضی و اعضای بالایی و زیرین خرپای تیرچه ، معمولا توسط نقطه جوش تامین می گردد.

    البته می توان از هر نوع عمل جوشکاری مناسب ، جهت اتصال اعضای خرپا استفاده کرد ، مشروط بر آنکه در مرحله جوشکاری ، از سطح مقطع اعضای خرپای تیرچه کاسته نشود ، مشخصات مربوط به جوشکاری باید مطابق آئین نامه های معتبر داخلی یا خارجی باشد.

    1-4 بتن پاشنه حداقل عرض بتن پاشنه 10 سانتیمتر است و نباید از ( 3.5/1 ) برابر ضخامت سقف کمتر باشد.

    ارتفاع بتن پاشنه باید به میزانی باشد که قابل بتن ریزی بوده و پوشش بتن روی میلگرد را جهت ایجاد مقاومت در برابر آتش سوزی تأمین نماید و همچنین پس از قرار گرفتن بلوک با سطح زیری تیرچه همسطح گردد.

    معمولا ضخامت بتن پاشنه 4.5 تا 5.5 سانتیمتر و عرض آن 10 تا 16 سانتیمتر است.

    پاشنه پس از جاگذاری خرپا در قالب فلزی یا در قالب دایمی سفالی ( کفشک ) بتن ریزی می گردد.

    بتن پاشنه نقش بسیار مهمی در نحوه اجرای سقف دارد.

    چنانچه سطوح افقی و عمودی تیرچه ، در امتداد طولی انحنا داشته باشند ، جاگذاری بلوکها با مشکلاتی مواجه خواهد گشت.

    نشمینگاه بلوک باید صاف و یکنواخت باشد تا بلوکها به طور یکنواخت در محل خود قرار گیرند و سطح زیرین سقف برای نازک کاری بعدی مناسب گردد.

    حداقل تاب فشاری بتن پاشنه ، 250 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است.

    مواد تشکیل دهنده مخلوط بتن برای یک متر مکعب بتن پاشنه تیرچه به شرح زیر توصیه می شود : شن و ماسه تا 12 ( تا 12 میلیمتر ) 1200 لیتر سیمان 300- 400 کیلوگرم پس از بتن ریزی پاشنه ، باید مراقبت های لازم جهت نگهداری و مرطوب نگهداشتن بتن معمول گردد.

    نوع بتن و ضخامت پوشش بتنی روی میلگردهای کششی ، تأثیر زیادی در مقاومت سقف در مقابل آتش سوزی دارد.

    در صورتی که بتن پاشنه تیرچه معیوب و شکسته باشد، باید آن تیرچه را از محل عیب به دو تیرچه کوتاهتر تقسیم نمود، و یا نسبت به خرد کردن کامل بتن پاشنه و بتن ریزی مجدد آن اقدام کرد.

    در صورت استفاده از قالب فلزی و عدم استفاده از کفشک، تیرچه بتن ریزی شده را می توان، بسته به شرایط حرارت محیط پس از 24 تا 48 ساعت از قالب خود جدا کرد.

    هنگام بتن ریزی پاشنه تیرچه باید به دقت خرپا داخل قالب فلزی یا کفشک قرار گیرد و میلگرد کششی در تمام طول تیرچه به طور یکسان و طبق ویژگیهای یاد شده رعایت شود.

    معمولا بتن تیرچه در مدت 10 روز پس از بتن ریزی به مقاومت عملی (working strength) خود می رسد.

    مشخصات مواد افزودنی جهت زود گیر کردن و ایجاد کارائی بیشتر باید مطابق آئین نامه های معتبر داخلی یا بین المللی باشد.

    رسیم مقاطع سه تیپ کف و تعیین بار مرده و سربار کف ها با برآورد تقریبی ضخامت دالها با فرض اینکه از نوع دال با ضخامت یکنواخت باشند.

    مقاطع تیپ های کف(پارکینگ, مسکونی و بام) در نقشه های پیوست ترسیم شده است.

    الف ) تعیین ضخامت دال : سیستم دال این ساختمان دو طرفه می‌باشد که بر اساس روابط موجود برای دالهای دوطرفه ، برای حدس اولیه ابعاد داریم : h = 1/160 (محیط) ضخامت دال در بزرگترین چشمه : h = 1/160 ( 2 * (5.1+5.2) ) = 12.875 ~ 13 cm بنابراین با فرض یکنواخت بودن ضخامت دال, مقدار 15 سانتی متر بعنوان ضخامت دال پیشنهاد می شود.

    ب)محاسبه بار کف ها: - دال بتنی بام و خرپشته برای پوشش کف در بام و سقف خرپشته از آسفالت استفاده شده است.

    جمع : 690 kg/m2 -دال بتنی در طبقات : جمع : 595 kg/m2 مقدار 5 سانتیمتر پوکه برای ایجاد فضای مناسب جهت انتقال و جاسازی تجهیزات در نظر گرقته شده است.

    -دال بتنی طبقه همکف : جمع : 514 kg/m2 ج)محاسبه بار سطحی دیوارها: الف)دیوارهای داخلی(تیغه ها): برای دیوار داخلی , از دو لایه نازک کاری ( گچ و خاک , سفید کاری ) استفاده شده است.

    (جزئیات مطابق دیتیلها) جمع : 146 kg/m2 وزن این تیغه ها بصورت گسترده همراه با بارهای زنده به حساب می آید.

    ب ) دیوار پیرامونی : جمع : 315 kg/m2 وزن واحد سطح برای دیوار پیرامونی در جهت دیوار برشی برابر kg/m2 315 میباشد.

    با احتساب 40 درصد بازشو در جهت قاب خمشی داریم : وزن واحد سطح دیوار در جهت قاب خمشی =315×( 1 – 0.4 ) =189 kg/m2 ج ) دیوار برشی : جمع : 757 kg/m2 ب ) دیوار داخلی(دور راه پله) : جمع : 231 kg/m2 ب ) دورچینی بام : جمع : 310 kg/m2 د)خلاصه بارهای گسترده کف ها: بارهای گسترده هر کف شامل بارهای مرده و زنده است: که بارهای مرده عبارتند از: وزن دال و تیغه ها.

    بنابراین داریم: البته در راه پله های طبقات بار زنده بعلت کاربری مسکونی ساختمان برابر با 350 kg/m2 در نظر گرفته شده است.

    طراحی نهایی تیرها, تعیین مقادیر فولاد در مقاطع بحرانی و تعیین نقاط قطع فولاد.

    بنظور تسهیل در امر طراحی و ساخت و آرماتورگذاری تیرها, فولادگذاری تیرها برای 4 تیپ در هر طبقه طراحی شده است.

    با توجه شکل صفحه بعدی, این تیپ ها عبارتند از: تیپ 1 تیرهای محور 1 و 4 هستند و تیپ 2 تیرهای محور 2 و 3 ,تیپ 3 تیرهای محورهای A و H و تیپ 4 تیرهای محورهای B, C, D ,E, F, G هستند.

    با استفاده از منحنیهای پوش تیرها مقادیر نهایی حداکثر برش, لنگر پیچشی,لنگر مثبت وسط دهانه و لنگر منفی تکیه گاهی برای هر یک از تیپ های فوق بدست آمده است و طراحی براساس آنها صورت گرفته است.

    طراحی بر مبنای حالت حدی نهایی براساس آیین نامه بتن ایران انجام گرفته است.

    همانطور که در ادامه ملاحظه خواهد شد بعلت ابعاد بزرگ تیر, در هیچ مقطعی نیازی به آرماتور فشاری نخواهد بود مگر برای تحمل لنگر پیچشی وارد بر مقطع.

    ولی در هر مقطع 2Ф12 آرماتور فشاری غیرمحاسباتی بمنظور کاهش تغییرشکلهای بلند مدت و ایجاد تکیه گاهی برای خاموتها استفاده شده است.

    اغلب تیرهای بتن مسلح در مناطقی که نیروی برشی زیاد می باشد, توسط خاموتهای قائم U شکل یا میلگردهای طولی مایل(اوتگا) یا ترکیبی از هر دو مسلح می شوند.

    آرماتورهای برشی نه تنها مقاومت برشی را از طریق انتقال مستقیم نیروی برشی افزایش می بخشند, بلکه با بهبود عمل قفل و بست بین دانه ای و عمل شاخه ای فولادهای طولی اصل, باعث ازدیاد مقاومت برشی می شوند.

    بعلاوه این گونه میلگردها سبب یکپارچگی ناحیه فشاری بتن و همچنین بهبود شکل پذیری تیر بوسیله جلوگیری از گسترش ترکهای قطری می گردند.

    در نتیجه از خرابیهای ناگهانی جلوگیری کرده و ایجاد آگاهی قبل از خرابی می نمایند.

    طبق آئین نامه بتن ایران, کلیه مقاطعی که در فاصله ای کمتر از d از بر داخلی تکیه گاه قرار دارند, می توان برای تلاش برشی Vu که در مقطعی بفصله d وجود دارد, طراحی کرد.

    درطراحی خاموتها برای جذب نیروی برشی از خاموتهای قائم استفاده شده و از میلگردهای مایل بعنوان یک عامل اطمینان استفاده شده است.

    در هر تیر فاصله اولین خاموت از لبه تکیه گاه برابر با 50 میلیمتر است, و تا 1 متر از بر تکیه گاه(بدون در نظر گرفتن خاموت اول) بمنظور رعایت ضوابط شکل پذیری بالا در تیرها از 8 خاموت(خاموت ویژه) به فاصله 115 میلیمتر , و در بقیه طول تیر خاموت بفاصله 230 میلیمتر استفاده شده است.

    و حداقل قطر تمامی این خاموتهای ویژه 8 میلیمتر است.

    برای رعایت ضوابط شکل پذیری بالا از آرماتورهای طولی بقطر حداقل 12 میلیمتر استفاده شده است و در تمام طول آنها از تنگ استفاده شده است.

    همچنین در نقاط قطع میلگردها خاموتهای اضافی بقطر 10 میلیمتر بفاصله 115 میلیمتر در طول 345 میلیمتری نقاط قطع بکار برده می شود.

    بمنطور ایجاد فضای لازم بین میلگردها برای عبور بتن و جلوگیری از ایجاد حفرات هوا در زیر آنها, حداقل فاصله بین میلگردها برابر با 148 میلیمتر می باشد و در میلگردهای چند لایه, فاصله آزاد بین لایه ها 30 میلیمتر اختیار شده است و میلگردهای لایه فوقانی درست روی میلگردهای لایه تحتانی قرار گرفته اند.

    در مواردی که تلاش پیچش قابل ملاحظه ای بر مقطع اثر می کند, از خاموتها پیچشی به همراه خاموتهای برشی استفاده شده است.

    بمنظور مقابله با این پیچش آرماتورها طولی که بطور یکنواخت حول محیط مقطع توزیع شده اند, علاوه بر میلگردهای خمشی در نظر گرفته می شوند.

    بعنوان مثال برای طراحی تیرهای تیپ 2 واقع در طبقه همکف داریم: این تیپ شامل 14 تیر است که در امتداد محورهای 2 و 3 قرار گرفته اند.

    برای طراحی گامهای زیر را انجام می دهیم, گام اول:تعیین تلاشهای نهایی حداکثر: با توجه به منحنیهای پوش تیرها داریم (لنگر مثبت وسط دهانه)MU+=95.567 KN.m (لنگر منفی تکیه گاهی)M U- =-166.086 KN.m (نیروی برشی نهایی در تکیه گاه)VU=199.25 KN (لنگر پیچشی نهایی در تکیه گاه)TU=0.976 KN.m گام دوم:طراحی آرماتورهای طولی خمشی وسط دهانه: محاسبه ظرفیت خمشی مقطع با توجه به ملایم بودن شرایط, مقدار 40 میلیمتر بعنوان پوشش در نظر می گیریم که در نتیجه d=500-40=460mm خواهد بود.

    ملاحظه می شود که Mr>Mu پس به فولاد فشاری نیاز نمی باشد.

    پس فولاد کششی را طراحی می کنیم.

    کنترل درصد فولاد حداقل و حداکثر ملاحظه می شود که مقدار درصد فولاد قابل قبول بوده و As=640.8 mm2 بعنوان میلگرد طولی مثبت در نظر گرفته می شود.

    گام سوم:طراحی برشی و پیچشی: مقادیر VU و TU در مقاطع بحرانی که همان بفاصله d=460mm از بر ستون یا برستون برای تیرهای کناری محاسبه می شوند.

    چون مقدار نیروی محوری در تیرها خیلی ناچیز است مقدار آن برابر صفر فرض شده و از اثر کاهشی آن بر مقاومت برشی بتن صرفنظر شده است.بنابراین داریم: چون VU>Vc , پس احتیاج به آرماتور برشی محاسباتی خواهیم داشت, Vs=Vu-Vc=199.25-110.4=88.85 KN ملاحظه می شود که Vs (توجه شود که تنگها از نوع فولاد آجدار با fy=300 MPa هستند.) با توجه به اینکه Vs کنترل فولاد برشی حداقل ملاحظه می شود که فولاد برشی محاسباتی از مقدار حداقل آن بیشتر است.

    چون TU یعنی می بایست از خاموت Ф10 بفواصل 200 میلیمتر در مقاطع بحرانی این تیر استفاده کرد.

    گام چهارم:تعیین فولاد طولی نهایی وسط دهانه: بدلیل عدم نیاز به آرماتور طولی برای مقابله با پیچش, استفاده از 2×Ф22 بعنوان میلگرد کششی در سفره تحتانی تیر پیشنهاد می شود.

    2×Ф22As=760.3mm2 > 640.8mm2 گام پنجم:طراحی آرماتورهای منفی تکیه گاهی: بعلت برعکس شدن جهت لنگر روی تکیه گاه, در این قسمت تار فوقانی به کشش می افتد و باید توسط آرماتورهای سفره فوقانی تقویت شود, محاسبه ظرفیت خمشی مقطع با توجه به ملایم بودن شرایط, مقدار 40 میلیمتر بعنوان پوشش در نظر می گیریم که در نتیجه d=500-40=460mm خواهد بود.

    کنترل درصد فولاد حداقل و حداکثر ملاحظه می شود که مقدار درصد فولاد قابل قبول بوده و As=1159.3 mm2 بعنوان میلگرد طولی مثبت در نظر گرفته می شود.

    بدین ترتیب می توان از 4×Ф20 در سفره فوقانی روی تکیه گاه استفاده کرد.

    4×Ф20As=1256.6mm2 > 1159.3mm2 بدین ترتیب طراحی نهایی فولادهای طولی تیرها و مقادیر خاموتها در مقاطع بحرانی در جداول صفحات بعدی آورده شده است.

    برای محاسبه نقاط قطع فولادها از روش ساده شده استفاده شده است که در نقشه ها اجرائی پروژه آورده شده است.

    طراحی با ETABS2000 : در مرحله بعدی بمنظور کنترل این محاسبه دستی, از نرم افزار ETABS برای طراحی تیرها استفاده شده است.

    برای طراحی این سازه از آیین نامه ACI 318-99 و روش طراحی ویژه(Sway Special) استفاده شده است و پس از طراحی و کنترل سازه(Design/Check) میلگردهای طولی(Longitudinal Reinforcing) مورد نیاز و همچنین مقدار خاموت گذاری(Shear Reinforcing) با واحد mm2/mm محاسبه شده است.

    مقدار آرماتور و خاموت طراحی شده توسط ETABS در ادامه آورده شده است.

    بعنوان مثال برای کنترل تیپ 2 طبقه همکف که قبلاً بصورت تشریحی محاسبه شد, ملاحظه می شود که مقدار آرماتور مثبت برابر با 1183.9 mm2 و آرماتور منفی برابر 646.8 mm2 توسط نرم افزار طراحی شده است که نزدیک به مقادیر طراحی شده دستی هستند.(دستی:1159.3 و 640.8) و بقیه موارد نیز صحت طراحی دستی را تایید می کنند.

    (توجه شود که واحدها در نتایج طراحی کامپیوتری KN , mm می باشند.) حد جاری شدن فولا بر حسب کیلوگرم بر سانتیمتر مربع20036004200تاب فشاری بتن 250 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع3.4%2.98%2.1%تاب فشاری بتن 300 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع4.2%3.7%2.6%تاب فشاری بتن 350 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع4.85%4.24%3% تا دهانه 3 متر6 میلیمتردهانه 3 متر تا 4 متر8 میلیمتردهانه 4 متر تا 5.5 متر10 میلیمتردهانه 5.5 متر تا 7 متر12 میلیمتر وزن واحد سطح kg/m2تعدادوزن واحد حجم kg/m3ضخامت به متر m110122000.05آسفالت15---قیر گونی در دو لابه160116000.1پوکه برای شیب بندی360124000.15دال بتنی32116000.02گچ و خاک13113000.01سفید کاری وزن واحد سطح kg/m2تعدادوزن واحد حجم kg/m3ضخامت به متر m110122000.05موزاییک و ملات80116000.05پوکه360124000.15دال بتنی32116000.02گچ و خاک13113000.01سفید کاری وزن واحد سطح kg/m2تعدادوزن واحد حجم kg/m3ضخامت به متر m42121000.02ملات ماسه سیمان91113000.07پوکه360124000.15دال بتنی مسلح21121000.01پوشش کنیتکس وزن واحد سطحتعدادوزن واحد حجمضخامت به متر8518500.100آجر مجوف48216000.015گچ و خاک13213000.005سفید کاری وزن واحد سطح kg/m2تعدادوزن واحد حجم kg/m3ضخامت به متر m17018500.20آجر مجوف و ملات56128000.02سنگ گرانیت44122000.02ملات پشت سنگ32116000.02گچ و خاک13113000.01سفید کاری وزن واحد سطح kg/m2تعدادوزن واحد حجم kg/m3ضخامت به متر m17018500.20آجر مجوف و ملات56128000.02سنگ گرانیت44122000.02ملات پشت سنگ612124500.25بتن مسلح32116000.02گچ و خاک13113000.01سفید کاری وزن واحد سطح kg/m2تعدادوزن واحد حجم kg/m3ضخامت به متر m17018500.20آجر مجوف و ملات48216000.015گچ و خاک13213000.005سفید کاری وزن واحد سطح kg/m2تعدادوزن واحد حجم kg/m3ضخامت به متر m17018500.20آجر مجوف و ملات56128000.02سنگ گرانیت84221000.02ملات پشت سنگ بار زنده(kg/m2)بار مرده(kg/m2)بار مرده(kg/m2)بار مرده(kg/m2)کف طبقهبار زنده(kg/m2)مجموع((kg/m2بار معادل تیغه ها(kg/m2)وزن کف(kg/m2)کف طبقه500660146514همکف200741146595طبقات150690-690بام

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

دوشنبه ?? شهريور ???? – 8 سپتامبر 2003 بحران بيکاري بيش از هميشه ثبات اجتماعي و اقتصادي ايران را تهديد ميکند. طبق آمار رسمي، نرخ بيکاري در ايران بالغ بر 16% است. براي کنترل و کاهش آن به يک سطح قابل پذيرش، نرخ رشد اقتصاد ايران طي دهه آينده ميباي

RSS 2.0 عمران-معماري خاکبرداري آغاز هر کار ساختماني با خاکبرداري شروع ميشود . لذا آشنايي با انواع خاک براي افراد الزامي است. الف) خاک دستي: گاهي نخاله هاي ساختماني و يا خاکهاي بلا استفاده در

مرور کلی : زلزله ای 45 ثانیه ای به بزرگی 4/7 ریشتر ، روز سه شنبه 17 آگوست سال 1999 در ساعت 3:01 صبح به وقت محلی ترکیه رخ داد . کانون زلزله در 7 مایلی جنوب شرقی ازمیت یا 11 کیلومتری آن قرار داشت . این شهر صنعتی تقریباً در 56 مایلی شرق استانبول یا 90 کیلومتری آن قرار دارد . این زلزله آنقدر شدید بود که شهرهای شرقی دور مثل آنکارا را هم به لرزه درآمدند . آنکارا در حدود 200 مایلی (320 ...

در چند دهه اخير شهرها با سرعت بيشتري گسترش يافته و به شهرهاي بزرگ تبديل شده اند ، اين گسترش در کشورهاي در حال توسعه حادتر است . در اين ميان رشد سريع شهرنشيني در دنيا در هه جا بطور متعادل صورت نگرفته است و بلکه عمدتاً شامل شهرهاي بزرگ و پايتختها بوده

فراسو نيوز: يافته‌هاي پژوهشي نشان مي‌دهد که از نظر گردشگران خارجي منابع اطلاعاتي ايراني به لحاظ جالب توجه بودن وضعيتي مناسب و از جنبه کاربر پسند بودن و حاوي اطلاعات مفيد بودن وضعيت نامناسبي دارند. گردشگران در صحبت‌هاي خود همچنين به مشکلات ورود به اي

يکي از مشکلات جامعه امروز، معضل ترافيک و جابه جايي است. اين مقوله در شهرهاي بزرگ نمود بيشتري پيدا کرده است، زيرا شهرهاي که از قديم الايام برنهاده شده اند و امروز با گسترش جامعه بشري وسعت پيدا کرده اند، داراي معضلات بيشتري در زمينه حمل و نقل و نظام ج

کيفيت وکميت جمعيت مقدمه کيفيت وکميت جمعيت، عوامل مهم در فرآيند توسعه صنعتي هستند، لذا پيگيري و تجزيه و تحليل دقيق آماري مربوط به ميزان جمعيت، نرخ رشد و طبقه بندي آن بر اساس گروه هاي سني ، جنس، تحصيلات و مهارت، حياتي ترين ابزا براي برنامه ر

چکیده دارو بعنوان یک کالای استراتژیک مشمول یارانه در کشور و یک نیاز اساسی عامه مردم از اهمیت خاصی برخوردار بوده، بطوریکه بر اساس آمار سال 1376 مبلغ 1740 میلیارد ریال مصرف سالیانه دارو و 8/15میلیارد مصرف عددی دارو در کشور گزارش شده است. (در سال 80 از مجموع 4132 میلیارد ریال فروش دارو در سطح کشور، 241 میلیارد ریال آن یارانه پرداختی توسط دولت بوده است). به دلیل اهمیت و تاثیری که ...

مقدمه : در چند دهه اخیر شهرها با سرعت بیشتری گسترش یافته و به شهرهای بزرگ تبدیل شده اند ، این گسترش در کشورهای در حال توسعه حادتر است . در این میان رشد سریع شهرنشینی در دنیا در هه جا بطور متعادل صورت نگرفته است و بلکه عمدتاً شامل شهرهای بزرگ و پایتختها بوده است . تمرکز جمعیت در شهرهای بزرگ گویای این واقعیت است و حتی در بعضی از کشورها ، جمعیت پایتخت 30% جمعیت کشور را شامل می شود ...

خانواده ريشه‌دارترين و مقدس‌ترين سازمان اجتماعي است که به اعتقاد جامعه‌شناسان در مقياس کل دو وظيفه توليد نسل و تعيين هويت اجتماعي فرزندان را به عهده دارد و در مقياس جزء اجتماعي کردن فرزندان و استقرار شخصيت بزرگسالان را نيز انجام مي‌دهد. از ديدگاه رو

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول