دانلود طرح (پروژه کارآفرینی) بررسی و تهیه طرح تولید شیلنگ پی وی سی

Word 989 KB 12510 69
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی مواد و متالورژی
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده : آگاهی از نوع کالا و خصوصیات کلی و کاربرد آن ما را به شناخت و جایگاه این صنعت راهنمایی می کنند.

    به منظور شناخت انواع مختلف شلنگها و کاربرد های آن لازم است ویژگیها و مشخصات فنی آن ها مورد بحث و بررسی قرار گیرد که در این راستا شناسایی استانداردهای طی و جهانی از اهمیت خاصی برخوردار می باشند.

    تعیین جایگاه محصولات مذکور در این سایه انواع شلنگهای موجود (کالای رقیب) نیز می تواند در زمینه تحقق هر طرحی اهمیت داشته باشد که لازم است در بررسیهای اولیه مربوط به آن مورد توجه قرار گیرد.

    انجام مطالعات بازار و بررسی ماهیت محصول از جهت مصارف داخلی و پتانسیل صادراتی نیز می تواند در راهگشای مطمئنی برای انجام مطالعات دقیقتر و در نهایت احداث چنین واحدهای باشد که به دلیل مستقل بودن طرح از زمان و مکان تنها ملاحظات کلی مربوط به آن ها مدنظر خواهد بود .

    مقدمه: از دوران گذشته برای انتقال مایعات، گازها و حتی در برخی موارد، جامدات پودری، از لوله استفاده می شده است.

    لوله ها عمدتاً برای انتقال مایعات مصرف می شود و انواع گوناگون دارند.

    لوله هایی از جنس مواد طبیعی فقط در دوران محدود و کوتاهی از زمان به کار می افتد و امروزه شلنگ و لوله در انوع مختلف و متنوع از ترکیبات مصنوعی خصوصاً لاستیک و پلاستیک ساخته می شوند.

    می توان گفت اکنون لاستیک و پلاستیک جایگاه خود را در صنعت انتقال سیالات همچون دیگر صنایع یافته اند به طوریکه امروزه حدود 80% مصرف جهانی لوله های پلاستیکی را لوله های پی وی سی (نرم سخت) تشکیل می دهند.

    فصل اول : کلیات و سوابق فصل اول : کلیات و سوابق 11 مصرفی اجمال پروژه 21 معرفی محصول 31 سوابق تولید 41 کاربرد محصول 51 مصرف کنندگان 61 بررسی نیازهای جامعه 11 معرفی اجمالی پروژه : شلنگهای پی وی سی در اصطلاح به لوله های نرمی گفته می شود که بخش اصلی مواد سازنده آن ها را پی وی سی تشکیل می دهد و از نظر علمی دسته ای از خانواده و سیع ترمو پلاستها می باشد.

    با پیشرفت صنعت و نیاز روز افزون به کار برد مواد پلیمری امروزه شلنگهای پی وی سی کاربرد گسترده ای در صنعت ، آبیاری، گازرسانی و حتی زندگی روزمره انسان پیدا کرده است شلنگهای پی وی سی علاوه بر داشتن خواص مکانیکی،‌ فیزیکی و شیمیایی بسیار خوب به دلیل قیمت پایین تر نسبت به سایر شلنگها توان رقابت مطلوبی برای در دست گرفتن بازار مربوط دارا می باشد فرآیند تولید شلنگ پی وی سی شامل اکستروژن پی وی سی نرم ، خنک کردن،‌ نخ پیچی، اکسترون مجدد، خنک کردن و پیچیدن شلنگ می باشد.

    به دلیل اهمیت کیفیت محصول فرآیند تولید شلنگ تمام اتوماتیک می باشد.

    اصول انتخاب ظرفیت برای واحدهای تولید شلنگ پی وی سی شرایط و ویژگیهای بازار و واحدهای مشابه داخلی، سهم قابل کسب بازار، ویژگیهای فنی و تکنولوژی یکی ،‌ محدوده متداول و مطمئن باثمثک به روشهای آماری و حداقل ظرفیت اقتصادی است.

    21 معرفی محصول: 121 ویژگیهای مشخصات فنی شلنگ پی وی سی: شلنگ اصولاً به لوله چند لایه ای گفته می شود که حاوی یک لایه (در برخی موارد چند لایه) تقویت کننده می باشد و عموماً‌ از جنس پی وی سی نرم ساخته می شوند، پلی ونییل کلولید نرم تهی شده از آمیزه ای است که حاوی درصد زیادی روان کننده می باشد و محصول از این آمیزه انعطاف پذیری بالایی دارد.

    مشخصه شلنگ قطر اسمی آن هاست که ممکن است معادل با قطر حقیقی و یا توان با درصد کمی خطا باشد.

    از دیگر مشخصاتی که برای هر شلنگ تولید نشده باید ذکر شود و حداکثر فشاری که تحمل می نماید.

    221 تعریف شلنگ: در صنعت تعریف پذیرفته شده عمومی از یک شلنگ پلاستیک این است که شامل 3 بخش اصلی است: الف) یک تیوپ ب) ماده تقویت کننده یا نخ پیچیده شده ج) یک پوششی برای محافظت خارجی واژه شلنگ مجموعه ترکیبی که شکل دهی نشده است.

    محدود گسترده ای از پلیمر ها برای بخش داخلی شلنگ وجود دارند و پلیمرهای جدیدی نیز به این رده وارد می شود نوع پلیمری مصرفی بستگی به کاربرد و خصوصیات مورد نیاز دارد.

    نوع تقویت کننده استفاده شده برای نخ تابع شرایط سرویس نهایی شکل ظاهری شلنگ می باشد و ممکن است در شکل نخ یا تار پود بافته شده بوسیله بافندگی،‌نخ پیچی، مارپیچی، یا پیچش پارچه بافته شده با برش مستقیم و یک طرفه بکار برده نشود .

    گاهی بیش از یک لایه تقویت کننده استفاده می شود ، و ماده ضعیف تری مانند پنبه یا کتان مورد مصرف قرار می گیرد.

    321 استاندارد محصولات: در زمینه تولید هر کالائی بکارگیری استانداردهای ملی و بین المللی امری ضروری می باشد.

    پیروی از استاندارد سبب بهبود در کیفیت بالا و افزایش توانائی واحد تولیدی تا حد رقابت با کالاهای داخلی در نهایت کالاهای خارجی می گردد.

    در ارتباط با شلنگ نیز ضرورت رجوع به استاندارد محسوس است.

    فهرست استانداردها ی طی تمرین شده با شلنگ در جدول (11) آورده شده است.

    جدول شماره (11) استاندارد تولید ردیف عنوان استاندارد شماره استاندارد 1 تعیین ثبات حرارتی پلی وینیل کلراید وکوپلیمرهای وابسته و ترکیبات آن ها به وسیله آزمایش تعیین رنگ 358 2 تعیین عدد گرانروی(ویسکوزیند) وزینهای پلی و ینیل کلرایدر محلولهای رقیق 216 3 لوله پلی وینیل کلراید نرم و ویژگیهای و روش آزمون 1612 4 لوله پلی وینیل کلرایدنرم ویژگیهای ترکیبات 1436 5 لوله پی وی سی برای انتقال گاز 679 31 سوابق تولید: لوله ها و اتصالات پی وی سی محصولات هستند که به هنگام ایجاد بناهای مسکونی، شبکه های فاضلاب ، سیم کشی ساختمان و یا آبرسانی به محل کشت مورد مصرف قرار می گیرند.

    کانون های مصرف آن اختصاص به نقطه ای خاص از کشور نداشته و عمدتاً متناسب با تراکم مواد مصرف و میزان تقاضا می باشد.

    این عوامل خود ناشی از جمعیت و ساختار آن در مناطق مختلف کشور می باشد.

    در حال حاضر با توجه به اطلاعات موجود در بانک اطلاعات صنعتی وزارت صنایع،‌ 41 واحد تولیدی در زمینه لوله و اتصالات پی وی سی مشغول به کار می باشند.

    بزرگترین این واحد ها کارخانه پی وی سی ایران با ظرفیت 000/11 تن در سال واقع در سمنان است .

    ظرفیت کل این واحد ها حدود 500/139 تن در سال می باشد.

    از سوی دیگر تا کنون 14 واحد که موافقت اصولی دریافت نموده اند در شرف تأسیس هستند و ظرفیت کل این واحد ها در صورت کار با ظرفیت اسمی خود به 000/26 تن در سال خواهید رسید.

    محصولات ساخته شده از پی وی سی سخت به صورت لوله های مستقیم بر اساس تعرفه گمرکی شماره 02/36 ن 2 وارد کشور می شوند، مقدار واردات این محصولات با توجه به آمارهای مندرج در کتب بازرگانی خارجی،‌ قریب به 1280 تن در سالهای بین 1357 الی 1366 بوده است.

    41 کاربرد محصول: از دوران گذشته برای انتقال مایعات، گازها و حتی در برخی موارد جامدات پودری از شلنگ استفاده می شود شلنگهای عمدتاً برای انتقال مایعات مصرف می شوند و انواع گوناگون دارند.

    امروزه شلنگ لوله در انواع مختلف و متنوع از ترکیبات مصنوعی خصوصاً‌ لاستیک و پلاستیک ساخته می شوند.

    51 مصرف کنندگان: کاربرد محصول: سفارش دهندگان عمدتاً شرکت ها و مغازه های فروش محصولات پی وی سی می باشند که فروش آنها مختص شلنگ ، لوله ، اتصالات پلیمری می باشد.

    61 بررسی نیازهای جامعه : به دلیل نیاز شدید بازار داخلی به لوله و اتصالات پی وی سی و نیز پائین بدون استانداردها تولید این محصولات در کشور،‌ صادرات مشخص از این کالا در کتب بازرگانی خارجی ذکر نگردیده،‌ اما با نهایت به امکان تولید ماده اولیه آن در داخل کشور بهبود ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی و شرایط مطلوب برای سرمایه گذاری می توان بالقوه به صادرات ده درصد از تولیدات لوله و اتصالات پی وی سی کشور در طی برنامه پنج ساله دوم امیدوار بود.

    از دوران گذشته برای انتقال مایعات، گازها و حتی در برخی موارد جامدات پودری از شلنگ استفاده می شود شلنگهای عمدتاً برای انتقال مایعات مصرف می شوند و انواع گوناگون دارند.

    امروزه شلنگ لوله در انواع مختلف و متنوع از ترکیبات مصنوعی خصوصاً‌ لاستیک و پلاستیک ساخته منظریه اینکه خانه سازی و شهرسازی بزرگترین کانون مصرف لوله و اتصالات پی وی سی محسوب می شوند،‌ می توان مصرف این محصولات را به روند رشد ساختمان سازی و شهر نشینی مربوط ساخت.

    اطلاعات مندرج در سالنامه آماری کشور 1367 نشان میدهد که ساختمانهای شهری و روستایی به طور متوسط سالانه 9 درصد افزایش پیدا می کنند و تقریباً‌ 70 درصد از این ساختمانها برای شبکه فاضلاب خود از لوله های پی وی سی استفاده می کنند.ی شوند.

    کانون مصرف فعال دیگری که روز به روز بر اهمیت آن افزوده می شود آبیاری زمینهای کشاورزی می باشد.

    نظریه اهمیت جلوگیری از به هدر رفتن آبهای کشاورزی و توزیع مناسب آن،‌ به علت مناسب بودن این لوله ها،‌ بازار گسترده و رو به رشدی در این مورد پیش بینی می شود.

    فصل دوم : طراحی تولید فصل دوم :طراحی تولید 12 فرآیند تولید 22 نمودار فرآیند تولید 32 مواد اولیه و منابع تأمین آن 42 ابزار و ماشین آلات و منابع تأمین آن 52 برنامه زمان بندی اجرای طرح 62 پلان سالن تولید 12 فرآیند تولید فرآیند تولید شلنگ پی وی سی: مراحل مختلف تولید لوله به ترتیب ذیل خواهد بود: توزیع اختلاط مواد اولیه اکستروژن ساخت شلنگ ودای مربوط به ساخت شلنگ سرد کردن و کشش نخ پیچی اکستروژن مجدد ودای ساخت شلنگ سرد کردن و کشش برش پیچیدن هر یک از موارد بالا بر تفکیک در ذیل مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

    112 توزیت و اختلاط مواد اولیه: توزین هر یک از مواد اولیه مورد نیاز در خط تولید از اولین اقدامات انجام شده در سالن تولید محصولات می باشد که در این راستا از ترازوهای معمولی استفاده می گردد.

    کلیه مواد تشکیل دهنده فرمولاسیون شلنگ پی وی سی پس از توزین به داخل یک دستگاه مخلوط کن (که از نوع شبکه ای دو مخروطی و یا ...

    می تواند باشد) انتقال یافته و عمل اختلاط تا یکنواختی کامل این مواد ادامه خواهد یافت.

    212 اکستروژن: اکستروژن پلاستیکها فرآیندی جهت تهیه ی ماده نرم شده از ترکیب پلیمری می باشد که این عمل بوسیله وارد کردن یک نیروی فشاری در طول دهانه دای (شکل دهنده) و بدنبال آن شکل گیری و سردکردن انجام می پذیرد و اکسترود در واحد تهیه مذاب در فرآیند اکستروژن بوده که طرحی و عملکرد آن یک عامل اساسی در موفقیت یک سیستم می باشد وظیفه ماشین تولید و ذخیره ماده نرم،‌ با دما و درصد یکنواخت و با یک سرعت ثابت و قابل کنترل بوده که متناسب با نوع ماشین از یک یا جند پیچ برخوردار خواهد بود بدنه و پیچ، واحد هایی هستند که با هم عمل کرده تا پلیمر مذاب را به جلو هدایت و بر مداد پلاستیکی فشار وارد نمانید سیستم رانش،‌ فارپیچ را با سرعت کنترل شده می چرخاند و بدنه نیز همراه با الهانهای گرم و سرد کننده که به کنترل کننده دما متصل می باشد تجهیز می گردد.

    طور کلی می توان اکسترود را به سه بخش ذیل تقسیم نمود: 1 تغذیه کننده 2 مذاب کننده 3 اندازه گیری هر یک از این مناطق دارای پیچهای متفاوتی در راستای اجرای نقش خود در فرآیند ذوب ماده پلاستیکی می باشد.

    بخش تغذیه کننده گرانولها یا پودر های پلاستیک را از کلوئی تغذیه ماشین به ناحیه ای که ذوب مواد شروع می شود انتقال می دهد در صورتیکه دانستید حجم ماده ذوب نشده کمتر از دانستید پلیمر مذاب باشد شیارهای بخش تغذیه کننده عمیق تر بوده به طوری که با بخش اندازه گیری قابل مقایسه می باشد.

    این حالت در مراحل بعدی با افت فشار حاصله در اثر محدودیت جریان ایجاد شده یا بخش چند راهه مراتب کاهش داده می شود این نوع دای جهت اکسترود کردن پلی الفین ها بویژه پلی اتیلن مفید می باشد.

    دای کوچکتر برای اکسترود کردن تیوپها معمولاً مستقیماً به ماشین متصل می شوند که این کار با وسیله یک تطبیق دهنده با دای یا متسقیماً‌ به خروجی صورت می گیرد.

    برای محصولاتی با اندازه های بزرگتر دای های باری ثابت شدن بر روی اکسترو دریا حمل و نقل آسان بسیار سنگین و مشکل آفرین بوده راه حل معقول در استفاده از یک نگهدارنده دای برای ثابت کردن و حرکت آن نسبت به موقعیت اصلی می باشد.

    عامل دیگری که بر تصمیم گیری پیرامون چگونگی پیرامون چگونگی نوع دای تأثیر می گذارد روش اندازه گیری تیوپ می باشد.

    در بعضی از انوع محصولات جائی که تیوپ مستقیماً به داخل تانک آب سرد جریان میابد اندازه با کنترل سرعت کشش و سرعت خروجی ماشین تنظیم می شود در اغلب موارد محصول بوسیله یک واحد سردکن اندازه گیری می شود از جهت دای جریان مستقیم بدین دلیل می باشد که می تواند با مواد حساس نسبت به فشار و حرارت مورد استفاده قرار گیرند علاوه براین،‌ مسیرهای ساده تر جریان منجر به کاهش افت فشار شده و یکنواختی بیشتری به خروجی مواد در سرعتهای بالاتر خواهند بخشید.

    4ـ1ـ2 سرد کردن و کشش: اندازه گیری مواد نرم به طور مکانیکی غیر ممکن است زیرا پلیمر داغ به سطح اندازه گذار می چسبد و از حرکت پلیمر از داخل واحد اندازه گیری جلوگیری می نماید .

    این گونه مواد آزادانه اکسترود شده و وارد حمام آبی می شود و وسائل گوناگونی برای حفظ شلنگ و نگه داری شکل آن در هنگامیکه ماده سرد می شود مورد مصرف قرار می گیرد .

    این وسایل معمولاً حلقه های و غلتکها و در برخی موارد تیوپ می باشد .

    به طور کلی دقت اندازه گیری خوب نمی باشد .

    واحد بعدی در این مرحله جریان دستگاه کشش است که می تواند به چندین شکل عمل نماید ولی معمولترین های واحد های مورد استفاده دو تسمه انتقال چند قطعه ای است که در خلاف جهت یکدیگر قطعات تسمه برای حصول کشش اضافی روی شکل گرد غالباً شیاردار هستند این واحدها به منظور کنترل سرعت تسمه با سرعتهای متغیر راندن منجر می شود و به این وسیله اندازه کلی تیوب در مورد الکسترو‍‍ژن آْزاد کنترل می شود.

    5-1-2 نخ پیچی: نخ پیچی، به طور صنعتی، همواره بوسیله ماشینهایی که برای این هدف ویژه طراحی می شده اند بطور مکانیکی انجام شده است،‌در این دستگاه اساساً گذاشتن و بهم پیچیدن رشته هایی از مواد معمولاً نخ یا سیم، دور یک هسته مرکزی مثل یک خواشگند یا هسته سیم انجام می شود.

    ماده اینکه به عنوان وسیله نخ پیچی استفاده می شود روی لوله های مقوایی کوچک در داخل محافظ های پیچیده شده است که استوانه های پرشده ای از نخ با 15 سانتیمتر طول و 5/7 سانتیمتر قطر هستند یا در مورد سیم روی قرقره های پیچیده شده اند.

    این قرقره ها و نگه دارنده ها روی دوکهای حاصل نخ ماشین نخ پیچی که بعنوان نگهدارنده نخ، یا دوکها خوانده می شود قرار داده می شود.

    روش معمولی تقسیم بندی ماشینهای نخ پیچی بوسیله تعداد این دوکها که حول هر یک صفحات پایداری ماشین نخ پیچی میچرخند می باشد صفحه یا صفحات پایه ماشین نخ پیچی ممکن است افقی یا عمودی باشد.

    دسته بندی نوعی ماشین های نخ پیچی که در ساخت شلنگ استفاده شده است 16،18،20،24،32،36،48،60،64 دوک هستند.

    در همه انواع نصف دوکها در جهت عقربه ساعت و نصف دیگر در خلاف جهت آن میچر فتد.

    اثر این نوع ترتیب دهی این است که نخ در اطراف پایه حمل می شود و با هر دو دوک دنبال می شود و همچنین از بالا و پائین نخ حمل شو،‌ از دوکهای مجاور عبور می کند.

    طرح نخ پیچی معمولاً به شکل دو تا بالا، دو تا پائین است بعنوان یک اصل کلی طرح نخ پیچی شلنگ مرکز باند ممکند را اشغال می کند.

    بطور واضح اگر طرح نخ پیچی خیلی باز باشد کم استفاده شده است و فشار بالای داخل شلنگ ممکن است باعث ترکیدگی آن شود.

    از سوی دیگر طرح نخ پیچی می تواند بسیار مقدار کم باشد و تولید نخ تابیده شده ای معادل با یک پارچه بافته شده بنماید این کار قدرت مورد نیاز را بالا می برد ولی مشکلاتی از لحاظ چسبندگی و افزایش هزینه ایجاد می کند.

    توزین هر یک از مواد اولیه مورد نیاز در خط تولید از اولین اقدامات انجام شده در سالن تولید محصولات می باشد که در این راستا از ترازوهای معمولی استفاده می گردد.

    5-1-2 نخ پیچی: نخ پیچی ، به طور صنعتی ، همواره بوسیله ماشینهایی که برای این هدف ویژه طراحی می شده اند بطور مکانیکی انجام شده است ، ‌در این دستگاه اساساً گذاشتن و بهم پیچیدن رشته هایی از مواد معمولاً نخ یا سیم ، دور یک هسته مرکزی مثل یک خواشگند یا هسته سیم انجام می شود .

    ماده اینکه به عنوان وسیله نخ پیچی استفاده می شود روی لوله های مقوایی کوچک در داخل محافظ های پیچیده شده است که استوانه های پرشده ای از نخ با 15 سانتیمتر طول و 5/7 سانتیمتر قطر هستند یا در مورد سیم روی قرقره های پیچیده شده اند .

    این قرقره ها و نگه دارنده ها روی دوکهای حاصل نخ ماشین نخ پیچی که بعنوان نگهدارنده نخ ، یا دوکها خوانده می شود قرار داده می شود .

    6-1-2 اکستروژن مجدد و دای ساخت شلنگ: سیستم اکستروژن همانند سیستم اکستروژن اولیه می باشد و تنها تفاوت آن در دای مربوطه می باشد این دای تحت زاویه 90 درجه قرار گرفته و اولیه که نخ روی آن پیچیده شده است از داخل آن عبور کرده وروکش ثانویه روی آن قرار می گیرد عمدتاً قطر تیوپ اولیه دارای محدودیت بوده و در صورت افزوده شدن نسبت به میزان مشخص می بایست دای مربوطه تعویض شود.

    7ـ1ـ2 سرد کردن و کشش: سیستم سرد کردن و کشش همانند سیستم قبل می باشد که به طور کامل توضیح داده شده تنها لازم به ذکر است که با وارد شدن مواد اکسترود شده به تانک آب مواد جامد شده و کاملاً‌ به یکدیگر می چسبد .

    شلنگ تولید شده از داخل دستگاه کشش عبور می کند که کشش علاوه بر تنظیم ضخامت شلنگ به منظم شدن زنجیرهای پلیمری ،‌ آزاد شدن و استحکام بیشتر شلنگ کمک می کند.

    9ـ1ـ2 دستگاه پیچش: شلنگها را متناسب با ضخامت آن تقاضای بازار به طولهای مختلف برش داده و برروی دستگاه پیچش بپیچند.

    این عمل موجب گردید کویل های 50 یا 100 متری شده که پس از پیچیده شدن بر روی دستگاه توسط نوارهای بسته بندی بسته شده، آنگاه از دستگاه جدا شده و آماده مصرف می باشد.

    دستگاه دارای دو قرقره برای پیچیدن شلنگ است که همزمان با پیچیده شدن شلنگ به یک قرقره عملیات جداسازی کویل آماده از قرقره دیگر صورت می گیرد.

    ارّه ها تحت شرایط عمل مناسب، برش مطمئنتر و دقیق تری نسبت به تیغه ایجاد می کنند و معمولاً برای برش شلنگ ضخیم تر مورد استفاده قرار می گیرند این اره ها می توانند بصورت عمودی در جهت عرض شلنگ یا در جهت محوری محل برش را میسر سازند.

    در استفاده از تیغه، ضروری است آنرا روی یک پایه متحرک استوار نمود که حرکت پایه با ماده اکسترود شده،‌ مانع از چسبیدن تیغه اره و در زمان برش می باشد.

    10ـ1ـ2 کنترل کیفیت: نظریه اینکه محصول تولید شده در این واحد اکثراً‌ برای مصارف آب رسانی و گاز رسانی استفاده می شود لذا بایستی نظارت بر نحوه ساخت و کیفیت محصول نهایی ار مورد توجه قرار داد .

    از طرف دیگر به دلیل وجود برنامه صادراتی برای این کالا عرضه محصولاتی با کیفیت پائین به بازارهای جهانی معقول و منطقی نبوده و موجب بسته شدن درهای صادرات به روی این کالا خواهد شد .

    از مهمترین مواردی که در صنعت ساخت این محصولات مورد توجه خواهند بود میزان تحمل فشار ، ترکیدگی ، تحمل کشش و میزان ضربه پذیری آنها می باشد.

    علاوه بر آن در استانداردهای بین المللی و ملی،‌ ویژگیهای خاصی برای مواد اولیه پی وی سی تعیین شده که باید مورد آ‍زمایش قرار گیرند لیکن به دلیل معتبر بودن شرکتهای سازنده آزمایشات خاصی به روی آنها انجام نشده و لذا کنترل کیفیت مواد اولیه اهمیت کمتری را دارا می باشد تازمانی که سفارش خرید مواد اولیه بر مبنای شناخت کیفیت اینگونه مواد از سوی تولید کنندگان مربوطه صورت می گیرد هیچ گونه مشکل خاصی بروز نخواهد نمود.

    11ـ1ـ2 کنترل کیفیت در حین تولید: کنترل انجام شده در این بخش عمدتاً محدود به عملکرد های دستگاه در حین ساخت خواهد بود که در ذیل به آنها اشاره شده است.

    الف) یکنواختی کامل مواد اولیه در مخلوط کن و دادن زمان کافی به آنها در جهت اختلاط کامل ب) کنترل دمای اکستروژن ، سرعت پیچ و تنظیم دقیق برای جلوگیری از تغییرات ابعادی ج) کنترل مراحل بعدی اعم از سرد کردن، کشش،‌ نخ پیچی، پیچش و برش محصول به اندازه مطلوب د)کنترل سطح خارجی شلنگ ها از نظر زبری سطح و تغییر رنگ ه) ضخامت دیواره شلنگ و شکل دایره ای آنها و) میزان وانستیه نخ پیچی و یکنواختی آن 12ـ1ـ2 کنترل کیفیت محصول: بر طبق استانداردهای ملی ، مقاومت کشش ،‌ از دیار طول ،‌ تغییرات طول در اثر حرارت ،‌ فشار هیدروستاتیکی ، ضخامت ،‌ رنگ و ابعاد آن باید در حد مشخص باشد اندازه گیری ضخامت و قطر لوله بر طبق استاندارد 2412 به کمک میکرومتر و کولیس انجام می شود اندازه گیری ابعاد (قطر خارجی و قطر داخلی شلنگ ها ) ، آزمون فشار هیدروستاتیکی و فشار ترکیدن ، حدود تغییرات ضخامت جداره فشار قابل تحمل ،‌ فشار ترکیدن ،‌ تخت ستون شلنگ کیفیت واکسترود شدن بررسی می شود .

    در هر مرحله از تولید، وزن مخصوص و شاخص ذوب مواد باید دقیقاً‌ تعیین گردیده و یادداشت شود .

    2ـ2 نمودار فرآیند تولید: با توجه به توضیحات ارائه شده در بند(1ـ2) فرآیند تولید شلنگ پی وی سی را می توان به شرح نمودار(1ـ2)نمودار شماره (1ـ2) نمودار فرآیند تولی 1ـ انبار مواد اولیه 2ـ توزین و اختلاط مواد اولیه 3ـ تأخیر در جهت اختلاط مواد اولیه 4ـ کنترل مواد اولیه 5ـ اکستروژن و دای ساخت شلنگ 6ـ کنترل دمای اکستروژن 7ـ سرد کردن و کشش 8ـ کنترل سرد کرد 9ـ نخ پیچی 10ـ کنترل نخ پیچی 11ـ اکستروژن مجدد و دای ساخت شلنگ 12ـ سرد کردن و کشش 13ـ برش 14ـ پیچش 15ـ کنترل کیفیت 3ـ2 مواد اولیه و منابع تأمین آن 1ـ3ـ2 مواد اولیه: ترکیبات شرکت کننده درساخت شلنگ پی وی سی از تنوع زیادی برخوردار که دلیل آن را می توان درخصوصیات مطلوب پی وی سی بعنوان ماده مؤثر دانست همچنین به دلیل کیفیت عرضه این محصولات مواد بسته بندی خاصی نیز مورد نیاز خواهد بود که توضیحات مفصلی پیرامون هر یک از موارد مورد نیاز و مقادیر آن ها در ذیل ارائه شده است.

    2ـ3ـ2 گرانول شلنگی پی وی سی ماده مری پی وی سی شلنگی ،‌ بعنوان ترکیب اصلی تشکیل دهنده فرمولاسیون شلنگی پی وی سی بصورت گرانول در حال حاضر از داخل کشور توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأمین می گردد این گرانول را می توان از شرکتهای گرانول ساز داخلی نیز تأمین می گردد .

    ماده مری پی وی سی شلنگی،‌بعنوان ترکیب اصلی تشکیل دهنده فرمولاسیون شلنگی پی وی سی بصورت گرانول در حال حاضر از داخل کشور توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأمین می گردد این گرانول را می توان از شرکتهای گرانول ساز داخلی نیز تأمین می گردد .

    مقدار پی وی سی بکار رفته جهت تولید انواع لوله و اتصالات حدود 99ـ 27 درصد خواهد بود که بدلیل قابل برگشت بودن ضایعات حاصله و با توجه به اتلاف مقداری از مواد و هنگام افزایش به اکسترود وحمل و نقل تنها یک درصد بعنوان ضایعات منظور می گردد .

    3ـ3ـ2 مستربچ: ماده مهم دیگری که در تهیه این محصولات بکار می رود مستربچ بوده که به عنوان بهبود دهنده مقاومت نوری ،‌ پایدار کننده ،‌ افزایش عمر پلیمر و ماده زنگی در حدود 3 ـ 1 % افزوده می شود این ماده از خارج کشور خریداری شده و در حال حاضر یک واحد تولیدی داخلی نیز به تولید آن مشغول می باشد درصد ضایعات آن کمی بیش از درصد ضایعات گرانول می باشد و در حدود 2 درصد برآورد می شود .

    4ـ3ـ2 نخ نایلون نخ نایلون با ذیبر بیش از 50 بسته به قطر شلنگ مقاومت خواهد بود میزان مصرف آن برای هر کیلوگرم شلنگ تقویت شده با نخ 2/1 گرم می باشد .

    5ـ3ـ2 نوار بسته بندی: این نوارها برای بسته بندی رول های شلنگ مورد استفاده قرار می گیرد در رول های بزرگتر مقدار بیشتری و در ژل های کوچکتر مقدار کمتری نوار مصرف خواهد شد.

    میزان نوار مصرفی جهت این امر به طور تقریبی محاسبه شده و با احتساب ضایعات ناچیزی احتمالی حدود 250 متر به ازای هر تن محصول بر آورد می گردد .

    6ـ3ـ2 جمع بندی مدار اولیه مصرفی: برآورد نهایی هر یک از موارد فوق به ظرفیت واحد تولیدی به سهولت انجام گردیده که نتایج به دست آمده از این محاسبات برای ظرفیت سالانه 50 تن انواع شلنگ پی وی سی در جدول ذیل ارائه شده است .

    جدول شماره (1ـ2) مواد اولیه و بسته بندی 4ـ2 ابزار ماشین آلات و منابع مورد نیاز آن 1ـ4ـ2 ماشین آْلات و تجهیزات خط تولید: استفاده از دستگاهها و ماشین آلات مناسب در خط تولید علاوه بر بهبود کیفیت محصول و بهینه نمودن سرمایه گذاری اجرای طرح،‌ سود آوری مطلوبی را نیز به همراه خواهد داشت.

    در مقابل نامناسب بودن تجهیزات و عدم کنترل دقیق روی آنها موجب نزول کیفیت محصول، عدم مرغوبیت کالا،‌ از دست دادن بازار مصرف و همچنین بالا رفتن هزینه های عملیاتی خواهد داشت.

    انتخاب دستگاههایی با فهرست تجهیزات به کار رفته در خط تولید شلنگهای پی وی سی به ترتیب ذیل می باشد.

    1ـ دستگاه توزین 2ـ دستگاه اختلاط 3ـ آسیاب مواد ضایعاتی 4ـ اکسترودر به همراه دای مربوطه 6ـ دستگاه کشش 7ـ دستگاه نخ پیچی 8ـ اکسترودر به همراه دای مربوطه 9ـ تانک سرد کننده 10ـ دستگاه کشش 11ـ دستگاه برش 12ـ دستگاه پیچیده دستگاهها و ماشین آلات منظور شده جهت این طرح با توجه به پیشنهاد قیمت شرکت ( بوزانو ) از کشور ایتالیا انتخاب شده که توانایی تولید شلنگ هایی با قطر 10 تا 50 میلی لیتر را دارا می باشد .

    کلیه ماشین آلات و تجهیزات این کارخانه از شرکت های داخلی و خارجی تأمین می گردد که مشخصات کامل در جدول شماره ( 2ـ2 ) ارائه شده است .

    5ـ2 برنامه زمابندی طرح: برنامه زمان بندی طرح شامل مدت زمان لازم برای انجام هر یک از موارد زیر می باشد .

    ثبت سرمایه و شرکت ، خرید و آماده سازی زمین ، تهیه نقشه هایی ساختمانی،‌ شروع عملیات ساختمان سازی ،‌ سفارش ، خرید وحمل اولیه و ماشین آلات و نصب و راه اندازی دستگاه ها ،‌ استخدام و آموزش پرسنل ،‌ بهره برداری آزمایشی ، همانطور که در نمودار نیز نشان داده شده نسبت سرمایه و شرکت به کمترین زمان و عملیات ساختمان سازی به بیشترین زمان نیاز دارد .

    جدول شماره (3ـ2) برنامه زمابندی طرح 6-2 پلان سالن تولید: با توجه به نوع صنعت تولید شلنگهای پی وی سی شرایط حاکم بر سالن تولید استقرار ماشین آلات و تجهیزات مختلف در خط تولید بر اساس مواد مندرج در ذیل خواهد بود.

    1ـ با توجه به اینکه اولین مراحل تولید با توزین و اختلاط مواد همراه است،‌این دستگاه ها در مبدأ ورودی از طرف انبارهای مواد اولیه قرار داشته که لازم است کمترین مسافت را با دستگاه های اکسترودر دارا باشد.

    2ـ اکسترودر و ملجقات آن بصورت یک خط مداوم و پیوسته عمل می نماید که لازم است در یک امتداد و پشت سرهم قرار گیرند بنابراین طول سالن تولید متناسب با طول یک خط کامل اکستروژن و ملحقات آن تعیین خواهد شد.

    3ـ دستگاه پیچنده نهایی شلنگ نیز بطور منطقی در انتهای مسیر اکستروژن و محل خروج محصول از سالن تولید قرار می گیرد.

    4ـ سیستم استقرار هر یک دستگاه ها علاوه بردارا بودن شرایط فوق باید بگونه ای باشد که ایجاد هیچ گونه محدودیتی در تردد و حمل و نقل پرسنل و مواد ننموده و اعمال مربوط به توزین بارگیری و تخلیه دستگاه ها به سهولت انجام پذیرد جابجایی ماشین آْلات واحد بر اساس شرایط ویژه هر یک از تجهیزات موجود همچنین ابعاد و فضای مورد نیاز در اطراف هر دستگاه ها بطور کامل در شکل زیر ترسیم شده است.

    7ـ2 جایابی و محل اجرای طرح: برای انتخاب محل کارخانه باید به نکات زیر توجه کرد 1ـ موقعیت جغرافیایی محل احداث واحد که می تواند مصرف انواع بخصوص از محل محصول(از نظر اندازه) به همراه داشته باشد.

    2ـ موقعیت اجتماعی محل احداث کارخانه که تعیین کننده شرایط فرهنگی محیط کار را امکان بکار گیری از نیروی کارگران ارزان می باشد.

    بدین ترتیب که درصورت سهولت دسترسی به نیروی انسانی مناسب و ارزان،‌ استفاده از سیستمهای با تکنولوژی پائین تر که لزوم به کارگیری نیروی انسانی بیشتری برخوردار باشد البته لازم بذکر است که در هر حال ضرورت تولید محصولاتی مطابق با استانداردهای تدوین شده بعنوان مهمترین عامل انتخاب تجهیزات خواهد بود.

    با توجه به شرایط بازار مصرف شلنگهای پی وی سی که عمدتاً در راستای آب رسانی و گازرسانی می باشد و همچنین توجه به بالا بردن هر چه بیشتر کیفیت محصولات مذکور و سوق دادن آنها به سمت بازارهای صادراتی(جمهوریهای استقلال یافته شوروی و...) استفاده از تجهیزاتی که دارای تکنولوژی برتری بوده و انعطاف پذیری بالاتر (در تولید اندازه های مختلف شلنگ)را داشته باشد مورد توجه قرار می گیرد.

    جدول شماره(4ـ2) جایابی و محل اجرای طرح فصل سوم : نیروی انسانی فصل سوم : 1ـ3 نیروی انسانی مورد نیاز 2ـ3 شرح وظایف 3ـ3 حقوق و دستمزد 4ـ3 سازماندهی نیروی انسانی 1ـ3 نیروی انسانی : به کار گیری صحیح و موثر نیروی انسانی بطور مستقیم در افزایش و سودهی هر سازمان و مجموعه صنعتی دخالت داشته و نیازمند دقت فراوانی می باشد.

    نیازهای عمومی یکی واحد تولیدی را می توان به بخش های مدیریت مهندسی،‌خط تولید آزمایشگاه،‌ تعمیرات و تأسیسات و در نهایت اداری،‌ مالی و خدماتی تقسیم نمود که صنعت تولید شلنگهای پی وی سی با توجه به کوچک بودن و محدودیتهای موجود از شرایط خاص پیروی می نماید.

    مهمترین خصوصیات آن که تأثیر قابل توجهی در تعداد پرسنل وارد در ذیل تشریح شده است.

  • فهرست:

    فصل اوّل 
    کلّیات و سوابق 4
    1-1- معرفی اجمالی پروژه 5
    2-1- معرفی محصول 6
    3-1- سوابق تولید 8
    4-1- کاربرد محصول 9
    5-1- مصرف کنندگان 9
    6-1- بررسی نیاز جامعه 10
    فصل دوم 12
    طراحی تولید 13
    1-2- فرآیند تولید 14
    2-2- نمودار فرآیند تولید 24
    3-2- مواد اولیه و منابع تهیه آن 25
    4-2- ابزار و ماشین آلات مورد نیاز و منابع تأمین 28
    5-2- برنامه زمان بندی اجرای طرح 30
    8-2- جایابی و محل اجرای طرح 34
    فصل سوم 36
    نیروی انسانی 37
    1-3- نیروی انسانی مورد نیاز طرح 38
    2-3- شرح وظایف پرسنل 39
    3-3- حقوق و دستمزد(شرح و وظایف) 42
    4-3- سازماندهی نیروی انسانی 43
    فصل چهارم 45
    زمین و ساختمان های مورد نیاز 46
    1-4- زمین مورد نیاز طرح 47
    2-4- ساختمان های اداری، رفاهی و خدماتی 47
    3-4- ساختمان واحد تولید 48
    4-4- هزینه های ساختمان سازی 49
    5-4- هزینه های محوطه سازی 50
    6-4- پلان طرح 50


    فصل پنجم 51
    انرژی و تأسیسات 52
    1-5- تاسیسات حرارتی 53
    2-5- تاسیسات برودت(سرمایش) 53
    3-5- برق 54
    4-5-آب 57
    5-5- سوخت 59
    فصل ششم 62
    محاسبات مالی طرح 63
    1-6- برآورد سرمایه ثابت طرح 64
    2-6- برآورد سرمایه در گردش 66
    3-6- نحوه سرمایه گذاری 67
    4-6- هزینه تولید سالیانه طرح 67
    1-4-6- محاسبه هزینه حقوق و دستمزد 68
    2-4-6-محاسبه هزینه انرژی 68
    3-4-6- هزینه استهلاک 69
    5-6- هزینه های ثابت و متغییر تولید 70
    6-6- محاسبه نفطه سربسر تولید 71
    7-6- محاسبه ی قیمت تمام شده ی محصول 72
    8-6- محاسبه ی قیمت فروش محصول 72
    9-6-ارزش افزوده ناخالص طرح 72
    10-6-ارزش افزوده خالص طرح 73
    11-6- محاسبه ی دوره برگشت سرمایه 73
    12-6- توجیه اقتصادی طرح 73
    منابع و مآخذ 75


    منبع:

    1 استفاده از اطلاعات آماری صنایع و معادن استان یزد

    2 استفاده از جداول استاندارد سرمایه و هزینه از انتشارات مرکز فنی شهید صدوقی یزد

    3 نظارت و راهنمایی های استاد محترم پروژه آقای میرجلیلی

شرکت سهامي نويد راهبر مهاجر (سهامي خاص) براي انجام فعاليت هاي خود در راه اقدام بود اما قبل از انجم فعاليت نياز به تأسيس و راه اندازي دستگاه هاي خود داشت و سرانجام در اوايل سال 81 بعد از خريد زمين در شهرک صنعتي (اراک) در 30 متري جاده تهران اقدام به

مقدمه: بیشتر طراحان وب از نقطه نظر نگاه خود به طراحی وب می پردازند، آنها علاقمند هستند که خودشان را با استعارات مشخص و با تبلیغات فراوان نشان دهند. به هر جهت اینترنت برای شما ایجاد تجارت ونیز قابلیتی برای ارتباط نزدیک ارائه می دهد . کاربران میتوانند اطلاعات و محصولاتی را که در خور نیازشان میباشد را پیدا کنند. در این دوره شما با انواع ابزار های طراحی آشنا خواهید شد و به طبیعت ...

) هدف: هدف پروژه تولید انواع پودرها از جمله پودر خشک صنعتی و پودر آب پنیر به میزان 2750 تن در سال در دو شیفت کاری برای رفع نیازهای کمکی کارخانه‌های مورد استفاده در مناطق مرکزی ایران (استانهای قم‏، تهران، اصفهان، سمنان، یزد، مرکزی، قزوین) است. 2) بیان موضوع: در مورد سرانجام احداث این کارخانه چند مطلب باید به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد یکی داده های لازم برای انجام کار است که ...

واژگان کلیدی: شهر اراک، طرح های فرش، بته میر، بندرریحان مسئله تحقیق: شهر اراک یکی از مناطق بزرگ و اصلی قالیبافی ایران است که از نقاط مختلف جغرافیایی به همسایگانی می رسد که آن ها در بافت فرش گوی سبقت را از هم می ربودند. اراک دارای مناطق مختلف قالی بافی است و کیفیت قالی های اراک توسط مناطق تفکیک شده این شهر می شناسند. بالطبع این مسئله بر روی طرح این مناطق جداگانه نیز تأثیری می ...

-1 آشنايي با برنامه هاي مخرب هر نرم افزار با توجه به دستورالعمل هايي که در آن وجود دارد عمليات خاصي را انجام مي دهد . برنامه نويس يک نرم افزار با توجه به هدفي که از ايجاد نرم افزار دارد يکسري دستورالعمل هايي را در نرم افزار پيش بيني مي کند. حال اگ

با توجه به پيشرفت روزافزون صنعت برق و همچنين توسعه دستگاهها و ماشين‌آلاتي که انرژي خود را از برق تأمين مي‌کنند‏، صنعت نيز نياز به توسعه در زمينه توليد قطعات و لوازم جانبي دارد. از جمله اين قطعات ميتوان به دو شاخ و پريز تک فاز صنعتي که يکي از قطعات م

پیشرفت های جدید در نانوتکنولوژی موجب طرح سوالات جدید در حوزه سیاست عمومی شده است چت اینترنتی وزارت امور خارجه با شرکت یکی از متخصصین مربوط به اجسام بسیار ریز شریل پلرین نویسنده فایل واشنگتن واشنگتن – با در نظر گرفتن این که نانوتکنولوژی (علمی مربوط به مقیاس های بسیار کوچک اتم ها و مولکل ها) هر روزه در حال کسب پیشرفت های مهم در زمینه فیزیک، زیست شناسی، و پزشکی، است، پژوهشگران و ...

نام و نام خانوادگی: مهدی صابری کریمان عنوان طرح یا فعالیت اقتصادی: تولیدی پوشاک مردانه آدرس محل اجراء طرح استان: خراسان شمالی شهرستان : بجنورد روستا: آدرس پستی: خ طالقانی‌شرقی- جنب‌عکاسی‌شاهین- تولیدی صابری تلفن تماس: 09155845446 4- وضعیت طرح: الف- ایجاد() ب- تکمیل (*) ج- توسعه () 5- متقاضی دارای چک برگشتی در شعب بانکی می باشد: بلی() خیر(*) تذکر مهم: طرح می‌بایست توسط متقاضی و ...

به نام خدا 1- عنوان: کارگاه قالیبافی نام مؤسس : محمد مسن آبادی تاریخ تأسیس: 10/2/71 شماره ثبت 2- مأموریت راه اندازی و تأسیس یک کارگاه تولیدی تأمین درآمد و استقلال اقتصادی اشتغال زایی آموزش به کارآموز بهبود بخشیدن به صنایع دستی راه اندازی و تأسیس یک کارگاه تولیدی فرش دست بافت هدف از راه اندازی و تأسیس یک کارگاه قالیبافی در درجه اول تولید فرش اصیل ایرانی و در درجه دوم کسب درآمد و ...

مقدمه Introduction تفکرات بیشتر مردم در مورد لباسی که می پوشند و حتی در مورد کاربرد محصولات نساجی چیزی متفاوت با اندیشه های کسانی است که با صنعت نساجی آشنا هستند. لباس رابطی است بین ما و صنعت نساجی و حداقل هر کدام از ما در مورد آن اظهار نظرهایی می کنیم. مثلا در مورد جنس و نوع فلان ژاکت مورد علاقه، فلان کت یا فلان منسوج اما این اظهار نظر محدود به پدیده هایی همچون لمس کردن نوع ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول