چکیده با توجه به اینکه موضوع این پروژه طراحی مخازن تحت فشار روی خطوط انتقال پنوماتیک استو پنوماتیک یکی از انواع انرژی هایی است که در حال حاضر از آن استفاده وافر در صنایع می شود می توان گفت امروزه کمتر از کارخانجات یا مراکز صنعتی را می توان دید که پنوماتیک استفاده نکن.در قرن حاضر یکی از انواع انرژهای اثبات شده ای است که بشر با اتکا به آن راه صنعت را می پیماید،به همین دلیل ما اول به توضیح سیستم های انتقال مواد،انواع انتقال دهنده ها که یکی از مهم ترین آنها پنوماتیک است ،پرداختیم همچنین به مزایای آن نیز اشاره کردیم.
بعد از آن به مخازن مورد استفاده در صنایع و روابط آنها پرداختیم در مرحله در بعد به واحد بلوپلمپ و تجهیزات جانبی ترمینال صادرات سیمان بندر امام خمینی (ره)که ظرفیتی معادل هشتصد تن در ساعت دارد پرداختیم و از طریق روابطی که داشت به حل مسائل مختلف این واحد پرداختیم و در آخر برای واحد بلوپملپ و تجهیزات جانبی این ترمینال یک برنامه ای را تهیه کردیم که برنامه این واحد به زبان visual Basic6.0 نوشته شده که در یک حلقه cd گنجانده شده و کدهای آن هم در آخر ضمیمه شده است .
فصل اول مقدمه مخازن تحت فشار،یکی از انواع محفظه هایی هستند که برای نگهداری مواد،مورد استفاده قرار می گیرند.این مخازن به شکل های مختلف در صنعت وجود دارند.انتخاب نوع مخزن بسته به شرایط سرویس دهی آن فرق می کند .
مخازن متداولی که وجود دارند مخازن استوانه ای و کروی هستند که در جاهای مختلف به کار می روند.مخازن استوانه ای می توانند دارای سطح مقطع یکسان باشند یا بسته به نیاز سطح مقطع آنها تغییر کنند.انواع مخازن استوانه ای در صنعت با ابعاد مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
اندازه این مخازن حتی به طول صد متر و قطر چندین متر هم می رسد.بعنوان مثال برجهای تقطیر ،یکی از انواع این مخازن تحت فشار است.
مخازن استوانه ای تحت فشار به صورت افقی و عمودی وجود دارند.یک مخزن تحت فشار معمولا از اجزای زیر تشکیل می شود: پوسته ی استوانه ای که از رول کردن ورق ساخته می شود.
کلگیها(عدسی های انتهایی)که با فرم دادن رق ساخته می شوند.
رینگ تقویتی که معمولاً از پروفیلهای استاندارد انتخاب می شود.
لوله ها و فلنجها.
مخازن عمودی اغلب بزرگتر از مخازن افقی هستند.در طراحی قسمت های مختلف مخازن،پارامترهای متعددی مورد استفاده قرار می گیرد.از جمله این پارامترها می توان به طول و قطر یا حجم مخزن ،فشار طراحی مخزن اعم از داخلی و خارجی ،تعداد نازلها،طریقه ی اتصال و غیره اشاره کرد.برای داشتن یک مخزن مناسب باید تمام پارامترهای آن به طور صحیح بررسی شوند.
علاوه بر آن،پارامترهای دیگری نیز وجود دارند که باید بطور مناسب بررسی شوند از جمله این پارامترها می توان به محل کار مخزن ،نوع ماده ی مورد استفاده در مخزن،عوامل جغرافیایی ،مثل باد و زلزله و غیره اشاره کرد.همچنین قیمت مخزن مورد نظر با توجه به سرویس دهی و عمر مفید آن ازجمله پارامترهای مهم در طراحی یک مخزن می باشد .
با توجه به اینکه موضوع این پروژه طراحی مخازن تحت فشار مورد استفاده در خطوط انتقال پنوماتیک است و پنوماتیک یکی از انواع انرژهایی است که در حال حاضر از آن استفاده وافر در انواع صنایع می شود و می توان گفت امروزه کمتر کارخانجات یا مراکز صنعتی را می توان دید که از پنوماتیک استفاده نکند و در قرن حاضر یکی از انواع انرژی های اثبات شده ای که بشر با اتکا به آن راه صنعت را می پیماید.
پنیوما در زبان یونانی یعنی تنفس باد و پنیوماتیک علمی است که در مورد حرکات و وقایع هوا صحبت می کند امروزه پنیوماتیک در بین صنعتگران به عنوان انرژی بسیار تمیز و کم خطر و ارزان مشهور است و از آن استفاده وافر می کنند.
مزایا خواص اصلی انرژی پنوماتیک به شرح زیر است : عاملی اصلی کارکرد سیستم پنوماتیک هواست و هوا در همه جای زمین به وفور وجود دارد.
هوای فشرده را می توان از طریق لوله کشی به نقاط مختلف کارخانه یا مراکز صنعتی جه کارکرد سیستم های پنوماتیک هدایت کرد.
هوای فشرده را می توان در مخازن مخصوصی انباشته و آن را انتقال داد،یعنی همیشه احتیاج به کمپرسور نیست و می توان از سیستم پنوماتیک در مکان هایی که امکان نصب کمپرسور وجود ندارد نیز استفاده نمود.
تمیزی سیستم :درسیستم های انتقال پنوماتیکی غبارهای آزاد وجود ندارد ،زیرا سیستم های مکشی در انتقال پنوماتیک از نشت غبار به داخل لوله جلوگیری می کنند،بدون اینکه خسارتی به محصول وارد آید.
آلودگی کم:درزگیری سیستم باعث جلوگیری از آلودگی شده و تماس مکانیکی اجزاء را به حداقل می رساند.
سیستم های فشار از نشت درونی جلوگیری می کنند و تمام گازهای ورودی را خشک کرده و اکسیژن و رطوبت را خارج می کنند،اگر چه انتقال پنوماتیک دارای محدودیت هایی هست و برای هر کاربردی مناسب نیست،ولی با این وجود مصرف بالایی دارد.
هوای فشرده خطر انفجار آتش سوزی ندارد ،به دلیل به تأسیسات حفاظتی نیازی نیست .
قطعات پنوماتیک و اتصالات آن نسبتاً ارزان و از نظر ساختمانی قطعاتی هستند،لذا تعمیرات آنها راحت تر از سیستم های مشابه نظیر هیدورلیک می باشد.
هوای فشرده نسبت به روغن هیدرولیک مورد مصرف در هیدرولیک تمیزتر است به دلیل این تمیزی از سیستم پنوماتیک در صنایع دارویی و نظایر آن استفاده می شود.
سرعت حرکت سیلندرهای عمل کننده با هوای فشرده در حدود 1 الی 2متر در ثانیه است و در موارد خاصی به 3متر در ثانیه می رسد .این سرعت در صنایع قابل قبول است وبسیاری از عمیات صنعتی را می تواند عهده دار شود.
عوامل سرعت و نیرو در سیستم پنوماتیک قابل کنترل و تنظیم است .
و بعداز آن به مخازن مورد استفاده در صنایع و روابط آنها را بیان کرده ایم و سپس به واحد بلوپمپ و تجهیزات جانبی ترمینال صادرات سیمان بندر امام خمینی پرداختیم و در انتها برنامه این واحد به زبان 6.0 visual Basic نوشته شد و کدهای آن هم به پیوست آورده شده است .
فصل دوم : سیستم های انتقال مواد -1-2انواع سیستم های انتقال مواد 2-1-1-فن سانتریفوژ گروهی از ماشین آلات هستند که درخطوط تولید غالباً به عنوان انتقال دهنده هوا و یا در بعضی از طراحی ها (سیستم پنوماتیک)به عنوان انتقال دهنده موارد مورد استفاده قرار می گیرند.
2-1-2-سیکلون ماشین هایی هستند که اغلب درکارخانجات برای جمع آوری گرد و غبار به عنوان نوعی فیلتر کارآمد و ساده و یا برای جدا کردن مواد از هوا درخطوط انتقال پنوماتیک مورد استفاده قرار می گیرند.
2-1-3-الواتور تجهیزاتی می باشند که در اکثر کارخانه ها به عنوان انتقال دهنده مواد مورد استفاده قرار میگیرند.
2-1-4-نقاله زنجیری جهت انتقال مواد در مسیرهای طولانی مورداستفاده قرار میگیرند.
2-1-5-مارپیچ های انتقال گروهی از ماشین آلات هستند که به منظور جابجایی مواد استفاده می شوند.مارپیچ های انتقال از جمله پر کاربردترین خطوط انتقال محسوب می شوند .
اساس کار این ماشین آلات یک پره مارپیچ مانند دوار است که حول یک محور دوران می کند.
این دوران موجب انتقال مواد در جهت چرخش ونهایتاً یک حرکت رو به جلو در بدنه مارپیچ خواهدشد.
در طراحی مارپیچ های انتقال مواد،دو نکته از اهمیت بیشتری برخوردار است :اولین مورد محاسبه ظرفیت با توجه به نوع محصول است،چراکه مارپیچ انتقال مواد بسته به نوع ماده دارای ظرفیت متغیری است.مورد دوم بحث طراحی مارپیچ با شناخت و بدنه دستگاه است که این مرحله نیاز تابع فاکتورهای گوناگون از جمله مواد انتقالی،نوع کاربری دستگاه ،زاویه انتقال مواد،گشتاور مورد تحمل،عمر دستگاه و غیره می باشد.این مارپیچ ها برای اکثر محصولات دامی و غذایی کاربرد دارند.
2-1-6-نقاله ارتعاش لرزش یا ارتعاش ماشین های هستند که جهت انتقال ماد در خطوط تولید مورد استفاده قرار میگیرند.
2-1-7-تسمه نقاله به طور گسترده در کارخانجات و معادن برای انتقال مواد مورد استفاده قرار میگیرد قرار میگیرند .ازخصوصیات این ماشین آلات ظرفیت های بالا و حداقل نیاز به تعمیرات ونگهداری می باشد.1 طراحی و ساخت خطوط تولید ماشین آلات صنعتی 2-2-تجهیزات سیستم انتقال پنوماتیک 2-2-1- جداسازی گرد و غبار بخارهای نامطبوع تجهیزات سیستم تخلیه صنعتی هود ها،کلاهک ها،سایبان و کانال های تهویه برای جمع آوری بخارها وگرد وغبارها،یا نازل های مکنده و قیف های جمع کننده در سیستم انتقال پنوماتیک کانال ها یا لوله ها مکنده یا دمنده برای ایجاد فشار یا خلأ لازم در سیستم انتقال پنوماتیک طبقه بندی:1-سیستم مکشی2-سیستم دهشی 3-سیستم مرکب 2-2-2-تأسیسات انتقال پنوماتیک برای انتقال مواد پودری شکل یا جامدات غیر چسبناک بزرگتر از 50میلی متر مناسب است (جامدات خشکی با رطوبت کمتر از 20درصد )بازده سیستم انتقال پنوماتیک کم اما استفاده از آن برای خروج گرد وغبار آسان است.
نوع مکشی : طول فاصله انتقال بیش ا ز 300متر با اختلاف ارتفاع بیش از 40متر ، خلأ لازم 200تا 400میلی متر جیوه .
نوع دهشی :طول فاصله انتقال بیش از 300متر با فشار کار بیش از 40N/m2 در این سیستم امکان انتقال مواد برای فاصله های طولانی با سری کردن چند واحد وجود دارد .فشار کار بالاتر از 40 N/m2 به دلیل بالارفتن هزینه های راه اندازی مناسب نیست .
سرعت انتقال :برای مواد با ابعاد مختلف،وزن مخصوص و شکل در دو قالب سرعت انتقال عمودی و سرعت انتقال افقی طرح می شود.(1) 2-2-3-بلوپمپ ظرفیت بالاتر و تخلیه ساده تر بلوپمپ باعث بهبود جا به جایی محموله و مجراها می شود .سیستم های جابه جایی هاپر و پمپ های ورزشی باعث افزایش ظرفیت ذخیره سازی در مجراهای تامین خارجی گردیده است .
اخیراً سیستم های مذکور در 10 مجرای جدید به کار گرفته شده است .
شرکت طرحی برای تجهیزات ارائه کرده که برگرفته از سیستم انتقال پنوماتیک است و برای حمل سیمان بارگیری شده و تخلیه آن مورد استفاده واقع می شود این سیستم اولین بار در 1947معرفی شده که در طی 1-www.vcsanat.org/system/pneumatic_conveiny-system سالها بهینه سازی شده است .در سال 2004 ،با انفجار ناگهانی در صنعت ساخت و ساز مجراهای خارجی ،این شرکت نیز تصمیم گرفت که مهارت کارشناسی خود را به بازار عرضه کند.
محموله هایی که به وسیله این شرکت حمل می شود شامل باریت و بنتونیت و سیمان بود .یکی از معایب اصلی این نوع سیستم ها این بودکه صرفاً از تانکرهای ذخیره سازی تحت فشار استفاده می شود که به آنها پنکاج1 گفته شده و مدیر فروش شرکت در سوئد نیز به آن اشاره کرده است .در طی فرآیند تخلیه،دیفرانسیل فشار بین مخزن و خط تخلیه و هوای فشرده باعث انتقال مواد از تانکر می شوند .مدیر شرکت معتقد است که چون تانکرها تحت فشار می باشد بنابراین دارای شکل بهینه ای در راستای استفاده از فضای ذخیره سای نمی باشد.
راهکار مک این است که به جای استفاده از این شیوه،محموله در هاپرها(ساختارهای لوله ای)ذخیره شوند که دارای پانل های هوادهی می باشد.قسمت کف با زاویه 12 درجه در مسیر خروجی پوشانیده شده که در زیر آن یک پمپ وزشی نیز قرار می گیرد .با عبور هوا از طریق پانل های هوادهی،امکان تخلیه به وجود می آید .
محموله های سیال تحت تأثیر نیروی ثقل به طرف خروجی به جریان درآمده و به پمپ راه پیدا می کنند.
وقتی لوله پمپ پر شد، هوادهی متوقف شده و دریچه خروجی بسته شده وهوای فشرده باعث انتقال مواداز پمپ به خط تخلیه می شود.
1-Ponkoj این شرکت بیان کرده است که اخیراً یکی از سیستم های مذکور را ارائه کرده که شامل سیستم اتصالی VS491CD و در اندونزی در حال ساخت است .
برای تسریع فرایند تخلیه،هر هاپر دارای دو خروجی می باشد که هر کدام در یک نیمه است وقتی یک پمپ با محموله پر می شود،دیگر بار خودرا تخلیه می کند.
دریچه های دو سویه بر مسئله گرفتگی در خط غلبه کرده و دارای دیسک هایی هستند که درخط قرار گرفته بلوکه می شوند.از آنجا که در جریان محموله تداخلی ایجاد نمی شود،سایش نیز وجود نداشته و خوردگی به وجود نمی آید.دریچه ها به طور کلی در سیستم قرار گرفته تا نگهداری آنها ساده باشد.
سیستم مک به گونه ای است که از ایجاد انسداد درخط تخلیه جلوگیری می شود و این امر ناشی از رطوبت بالای هوایی است که برای انتقال محموله به کار می رود(منجر به عبور هوااز طریق خشک کن ها می شود.)در سیستم پمپ های وزشی هاپرها ،بین سیکل پرکردن و تخلیه،وزشی صورت گرفته تا پاک سازی به طور کامل انجام شود.
سیستم مک1 به گونه ای است که از ایجاد انسداد درخط تخلیه جلوگیری می شود واین امر ناشی از رطوبت بالای هوایی است که برای انتقال محموله به کار می رود (منجر به عبور هوا از طریق خشک کن ها می شود.)در سیستم پمپ های وزشی هاپرها،بین سیکل پر کردن و تخلیه ،وزشی صورت گرفته تا پاک سازی به طور کامل انجام شود.(2) 1-Mac 2-3-نگاهی کذرا به اصول سیستم های انتقال پنوماتیک در این پروژه اطلاعات اساسی درمورد انواع سیستم های انتقال پنوماتیک ارائه شده و عملیات و کاربردهای آن توضیح داده شده است.
سیستم های انتقال پنوماتیک،پودر،گرانوله و ذرات خشک دیگر را منتقل می کند و از طریق ستون افقی یا عمودی بسته انتقال را عبور می دهد .نیروی پیش برنده انتقال از ترکیب دیفرانسیل فشار و جریان هوا حاصل می شود که انتقال دهنده هوا مانند سیستم وزنده یا خلأ آن را تامین می کند.
با کنترل فشار یا خلأ و جریان هوای داخلی خط انتقال،سیستم می تواند ،مواد را منتقل کند.سیستم انتقال پنوماتیک مزایای قابل توجهی در مقایسه با سیستم های مکانیکی دارد.
سیستم پنوماتیک را می توان با خمش یا تطبیق با تجهیزات ،پیکره سازی کرد و انعطاف پذیری بیشتری رابه مسیر انتقال ایجاد نمود.این امر بدین معنی است که سیستم انتقال پنوماتیک ،فضای کمتری را درمقایسه با انتقال دهند مکانیکی اشغال می کند.به طور کلی سیستم پنوماتیک بسته است و برخلاف سیستم های مکانیکی می تواند غبار را نگه دارد.سیستم پنوماتیک دارای قطعات حرکتی کمتری بوده ومی تواند کارایی بهتری را تامین کند.
سیستم انتقالی پنوماتیک در مقایسه با سیستم های مکانیکی با معایبی نیز مواجه است.
یکی از آن موارد می توان به کاربری بیشتر آن اشاره کرد که باعث می شود تغییر فشار هوا ضرورت یافته تا توان انتقال ایجاد شود.
در سیستم های انتقال پنوماتیک از سیستم های بزرگتر جمع آوری غبار استفاده می شود چرا که این سیستم باید مواد را از هوا جدا کند.برخی از مواد مشخصاتی دارند که باعث می شود شرایط انتقال با مشکل مواجه شود .برخی از مواد،نمونه هایی هستند که سایر ذرات آن بزرگتر می باشد که از آن جمله می توان به مواد صخره های اشاره کرد.
دی اکسید تیتانیوم ازآن جمله است که برای ایجاد مواد پوششی از آن استفاده شده ولی می تواند باعث ایجاد بلوکه در خط انتقال شود.
2-4- کاربردهاوانواع وانواع سیستم های انتقال پنوماتیک سیستم هایی پنوماتیک را می توان براساس اصول عملیاتی به دو دسته طبقه بندی کرد فاز رقیق و فاز غلیظ .این سیستم ها را می توان تحت فشار یا خلأ اجرایی کرد .
فاز رقیق ،در انتقال فاز رقیق،ذرات به طور کامل در هوا معلق شده و با فشارکم و سرعت زیاد منتقل می شود.
سیستم انتقال فشار در فاز دقیق ،یکی از مهمترین شیوه ها برای انتقال پودروگرانوله است .
از این سیستم برای مواد غیر خوردگی استفاده می شود که دارای چگالی سبک است .
از جمله آن می توان به فلور اشاره کرد .
در این شیوه سیستم وزنده که حجم بالایی از فشار را تأمین می کند مواد به خط انتقال راه می یابد،در ضمن از دریچه قفل هوایی دورانی نیز استفاده می شود.
این سیستم به مبنای سرعت جریان هوا عمل کرده و ذرات را در حالت تعلیق نگه می دارد تا از طریق خط انتقال عبور داده شود.سیستم انتقال فشار با فاز رقیق نیازمند فضای کمی است و عملیات آن سازه،اقتصادی و ایده آل است و می توان مواد را از منبع واحد به مکانهای چندگانه انتقال داد.
سیستم انتقال خلأ فاز رقیق نیز برای انتقال موادی که قرار است تحت فشار بسته بندی و یا تراکم شوند نیز به کار می رود ،که از آن جمله می توان به خاک اره چوب،برخی از مواد خمیری اشاره کرد.از این سیستم برای مواد سمی نیز استفاده می شود که نباید در فضا نشتی داشته باشند.
از این سیستم برای انتقال در مسافت کوتاه و ظرفیت کم استفاده می شود.
سیستم انتقال خلأ فاز رقیق نیازمند حداقل فضا بوده و برای انتقال مواد از منابع چندگانه به یک مقصد واحد کارآیی دارد .
فاز غلیظ:در سیستم انتقال فاز غلیظ،ذرات در هوا متعلق نمی شود و با فشار بالا وسرعت پایین منتقل می شوند.
سیستم انتقال فشار غلیظ،گزینه ای مناسب برای انتقال مواد شکننده با سایز4/3 اینچ و یا کوچکتر می باشد .
در ضمن مواد در فاصله های طولانی جابه جا می شوند.اصولاً این مواد شامل شن های سیلیکا،فلوسپار،خاکستر،مواد شیشه ای ،آلومینیم ،مخلوط شیشه،کربن ساده،سوربیتال،دلستکروز،رزین ،ذرات کاکائو،فندق و برنج می باشد.سیستم ،مواد را با سرعت کم انتقال داده تا مواد آسیب چندانی ندیده ،مصرف هوا کاهش یافته و خوردگی خط انتقال ،خمش و صدمات وارده کاسته شود.
این سیستم را می توان با وجودمواد داخلی نیز روشن کرده و یا متوقف نمود.
موادی که با این شیوه منتقل می شوند در مجرای فشار بارگیری می شوند(انتقال دهنده)وقتی مجرا پر می باشد،دریچه ورودی مواد دریچه تهویه بسته شده و هوای فشرده به داخل مجرا راه می یابد.
سپس هوای فشرده باعث می شود که مواد از مجرای فشار به خط انتقال و مقصد نهایی راه یابد.
وقتی خط و مجرای انتقال خالی نشده،هوای فشرده قطع شده و مجرا مجدداً بارگیری می شود.آماده شودبرای غلبه به مقاومت در مجرای انتقال ،از تزریق کننده هوا کمک گرفته شده که در مسیر انتقال واقع می شود.تزریق کننده ها می توانند هوای اضافی را تأمین کرده و به حفظ سرعت در مسیر انتقال کمک کرده و گرفتگی خط را به حداقل برسانند.
از این سیستم می توان برای فعال سازی مجدد جریان نیز استفاده کرد خصوصاً اگر مواد بعد از انتقال در سیستم باقی ماند باشد.
باید از تزریق کننده سیستم با دریچه پرفشار استفاده شود تا از بروز گرفتگی در سیستم و تأمین هوای فشرده جلوگیری شود.
سیستم انتقال خلأ فازغلیظ،گزینه ایده ال برای انتقال مواد شکننده در فاصله کوتاه است (200 فوت یا کمتر)از این سیستم برای انتقال مواد پودری گرانوله با نرخ(25 تن در ساعت)استفاده می شود.
این سیستم برای تهیه بار نیز به کار می رود .
یکی دیگر از سیستم های شبه غلیظ که در این ضمن به کار می رود،سیستمی است که همانند سیستم های غلیظ پیکره بندی می شود ولی در آن از مجرای فشار با کف سیال استفاده شده تا بتوان ذرات پودری که به صورت سیال می باشند را نیز پوشش داد،بدین ترتیب می توان از هوادهی استفاده کرد و مواد را به خط انتقال عبور داد.
این شیوه برای مواد شکننده و یا موادی که شامل ذرات بزرگ با سایزهای متغیر می باشند،مناسب نیست.
بزرگترین ذراتی که با این سیستم انتقال داده می شوند سایزی معادل با 4/1اینچ دارند.
2-5- راهکارهای بهینه جهت کاربردهای انتقال 2-5-1- سیستم های انتقال پنوماتیک در دو شرکت معروف 2-5-1-1 -سیستم های انتقال پنوماتیک گریک هزینه های اندک عملیاتی سیستم یکپارچه و حوضچه ای قابل اعتماد و پایدار بهداشتی و عاری از گرد و غبار عملیات اتومات انتقال موثر با حداقل خرابی و خوردگی محصول عدم تخریب مواد در طی فرآیند انتقال مصرف اندک گاز/هوا جهت کارایی اقتصادی(مانند انتقال نیتروژن) حداقل خوردگی در خمش و یا لوله ها پاک سازی و نگهداری ساده گریک، بسته های کاملی را از یکی منبع ارائه می کند.
دریافت محصول ،تغذیه سیستم،اندازه گیری وزنی،توزیع ،فیلتراسیون.
فرآیندهای مشتری: پاسخگویی به نیازها تجهیزات انتقال گریگ،با استفاده از سیستم واحد،مهندسی شده است .با توجه به کاربردهای ویژه ،بهترین راهکار اقتصادی انتخاب شده است .
در شرایطی ملاحظات محیط زیستی،اقتصادی،کارآیی فیلتراسیون و نگهداری اهمیت قابل توجهی دارد،مصرف گاز انتقال یکی از فاکتورهای بسیار مهم است .
مثال:با استفاده از یک کیلوگرم هوای انتقال در سیستم فاز گریک می توان یک تا 10کیلوگرم محصول را ارئه کرد،در صورتی که می توان 30تا50 کیلوگرم محصول را با سیستم انتقال گریک منتقل کردو 30تا 120 کیلو گرم محصول را با سیستم انتقال اتصال فازی پرچگالی گریک تأمین نمود.
ساده و انعطاف پذیر:سیستم انتقال خلاء 2-5-1-2- سیستم انتقال خلأ گریک اویک اونتوری1 کاربردها: برای پودرهای سخت و ریز و ذرات کوچک و گرانه لوها بازدهی :1/0 تا 4 متر مکعب درساعت فاصله پوشش :9تا50 مزایا:تأمین خلأ (تاmbar 900 ،با تزریق چندگانه) مونتاژ و نصب یکپارچه ،ساده جهت پاک سازی عدم نیاز به قطعات الکتریکی خروجی با حداقل گردوغبار تأمین جهت نمونه های دارویی 2-5-1-3- سیستم انتقال خلأ گریک با سیستم خروجی کاربردها:برای پودرهای ریز و درشت و ذرات و گرانوله ها بازدهی:1 تا90 متر مکعب در ساعت فاصله پوشش :1تا100 1-Gerckeventuri مزایا:جداسازی کامل گرد و غبار هزینه ها اندک جهت سرمایه گذاری طراحی انعطاف پذیر سادگی سیستم جهت توسعه 2-5-1-4- مقیاس ساکشن (مکش) گریک یک سیستم اندازه گیری حوضچه ای با المان های چندگانه که تا حداکثر 12 مورد را پوشش می دهد.
کاربردها:برای پودرها و ذرات نرم و ذرات وگرانوله ها بازدهی:1/0 تا 5 متر مکعب در ساعت فاصله :1 تا 60 مزایا: می توان می توان نمونه هایی از مواد خام را به شکل موثر اندازه گیری کرده و تحویل داد.
این کار با استفاده از کیسه های بزرگ،مخزن ها و سیلوها صورت می گیرد.
دقت بالا در دریافت که با کمک سیستم اندازه گیری تغذیه محصول،قابل دستیابی است .
موثرو اقتصادی :تکنولوژی کم فشار و متوسط فشار جهت انتقال 2-5-1-5- سیستم انتقال فازی گریک کاربردهای :جهت پودرهای ریز و سخت ،ریزدانه و گرانوله ها بازدهی : 1/0تا 50 متر مکعب در ساعت فاصله:1 تا100 متر مزایا : هزینه های اندک جهت سرمایه گذاری طراحی ساده قابلیت توسعه ساده کارآیی :پوشش فشار انتقال تا 800 میلی بار با استفاده از کمپرسور کانال جانبی یا سیستم وزنده تغذیه محصول با دریچه دورانی یا سیستم تزریق کننده 2-5-1-6- سیستم انتقال یکپارچه محصول تخلیه محصول از طریق سیستم تفکیک کننده دورانی سیستم غربال داخلی گریک مزایا:کاهش ارتفاع و بهینه سازی نگهداری و دسترسی با نصب سیستم غربال داخلی در سیستم خلأ و یا وزش فازی.
جابه جایی موثر محصول بدون جداسازی،انتقال فازی پرچگالی پنوماتیک با مجرای فشار 2-5-1-7-سیستم انتقال پالسی گریک جریان پالس از نوع PTA کاربردها:پوشش جریان آزاد جهت پودرهای پیوسته و محصولاتی با ذرات سخت و گرانوله ها بازدهی: 1/0 تا100متر مکعب در ساعت فاصله :1تا500متر مزایاک سرعت کم برای انتقال محصول حداقل تفکیک و جداسازی بارگیری در سطح بالا و مصرف حداقل گاز جهت انتقال چگونگی عملکرد سیستم در ذیل توضیح داده شده است :طراحی مجرای فشار به گونه ای است که اطمینان می بخشد محصول به داخل لوله های انتقال و به صورت جریان جرمی راه می یابد گاز انتقال (هوا،نیتروژن)به داخل مجرا و لوله های انتقال وارد می شود.امر به صورت پالسی صورت می گیرد،با توجه به نوع محصول،فرم های موجود شکل یا مجزا ایجاد می شود که به کندی با هوای انتقال در لوله ها جابه جا شده و به هاپر دریافت کننده می رسد.
2-5-1-8- سیستم انتقال اتصالی گریک 2-5-1-9- سیستم پالس لاین1 از نوع PTAPL کاربردها:از این سیستم برای گرانوله های حساس در برابر فشار ،گرانوله های اسپری شده،ذرات پلاستیکی و پودرهای غیر قابل احتراق استفاده می شود.
بازدهی: 1/0 تا 100 متر مکعب در ساعت فاصله :1 تا 500 مزایا :انتقال آرام و موثر قابلیت فعال سازی مجدد سیستم در حالتی که لوله ها پراست پایداری بالا طراحی ابداعات :گروههای فعال کننده سیستم نقاط بحرانی را در مسیر لوله های انتقال تعیین کرده است که با اتصال و تأمین هوای اضافی مورد حمایت قرار می گیرد.
تخصص گریک انتقال آرام ،موثر و با حداقل سایش وخوردگی .
1-pulseline 2-5-1-10- سیستم انتقال گریک PHF کاربردها : این سیستم جهت پودرهای قابل تبدیل به سیال،ذرات ریز و سخت به کار می رود.
بازدهی:حداکثر تا 150 متر مکعب در ساعت فاصله حداکثر تا 800 متر مزایا: سایت اندک (بدون قطعات دورانی) حداقل مصرف هوا و انرژی چگونگی عملکرد:محصول در چندین لایه انتقال داده شده و از متوسط فشار و سرعت کمک گرفته می شود.درواقع هوا به صورت مجزا در بازوی تخلیه وارد شده تا جریان مواد منتقل شده وامکان ایجاد جریان سیال به وجود آید.
2-5-1-11- سیستم انتقال آرام گریک PSF کاربردها: برای انتقال گسترده وسیعی از محصول که شامل مواد شکننده وآسیب پذیراست.
بازدهی:حداکثر تا 5متر مکعب در ساعت فاصله :حداکثر 50 متر مزایا: فرآیند انتقال آرام محصول با حداقل سرعت انتقال حداقل سایش مواد فعال سازی سیستم با وجود پر بودن خط لوله انتقال چگونگی عملکرد: سیستم انتقال پنوماتیک گریک از نوع PSF می تواند تأمین 1/0 تا 15 متر بر ثانیه از مواد را تضمین کرده واطمینان بخشد که فرآیند به آرامی صورت می گیرد.
ترکیب گاز/هوا در لوله های انتقال و شرایط ارتعاش محصول در حالت ایده آل جهت انتقال نیز از جمله مشخصات آن است .
بدین ترتیب بسته های فشرده ای حاصل شده که در آن سایش به حداقل رسیده و چسبندگی به دیواره لوله ها نیز کاسته می شود.
2-5-1-12- انطباق کامل: قطعات سیستم گریک تغذیه سیستم انتقال :ظرفیت پرکردن و فضای موجود با توجه به مشخصات محصول درنظر گرفته شده است و تجهیزات تغذیه به گونه ای انتخاب شده که از بهترین شرایط برخوردار باشد(تجهیزات شامل قطعاتی است که تحت تأثیر نیروی ثقل قرار می گیرد.) تغذیه درخط لوله انتقال: دریچه های دورانی،تهویه،دریچه های ویژه برای محصولاتی که مشخصه های خوردگی دارند و گرانوله های پلاستیکی ودریچه دورانی که به راحتی پاک سازی می شوند از جمله تجهیزات خط لوله می باشند.
اتصالات خط لوله: اتصالات فلنج خط لوله،سیستم فشرده سازی،اتصالات و سیستم چرخشی سه گانه دریچه ای انتقال : دریچه های اتصالی ،لانه زنبوری و سوراخ دار،لوله دورانی و مجرای لوله ای.
2-5-1-13- صنایع غذایی سیستم انتقال گریک که برای صنایع غذایی به کار می رود برای ملزومات بهداشتی طراحی شده است .استاندارد گریک شامل اصول مربوط به مواد ساخت و ساز،فرآیندهای جوشکاری،پرداخت سطوح و اجرای فرآیند مهر وموم نیز می باشد.در بسیاری از کاربردها،فیلتراسیون ،خشک کردن،خنک کردن هوای انتقال باید با توجه به استانداردها صورت بگیرد.کاربردهای متداول سیستم در صنایع غذایی شامل تخلیه بار تانکر،انتقال آرام مواد شکننده تا ذخیره سازی ،فرآیند،عملیات و بسته بندی می باشد.
-5-1-14- سیستم انتقال خلأ گریک موارد متداول : شکر ،شیرینی ،ماست غذای کودک و مواد نوشیدنی مزایا: انعطاف پذیری ساختار طراحی ارتفاع کم در نقطه جداسازی سیستم انتقال فازی پرچگالی گریک،نوع جریان پالسی1 1-puls-flow موارد متداول: برای انتقال آرام پودر شیر مواد نوشیدنی از قسمت خشک کن یاتقسیم گرانوله به هاپرهای میانی و پرکردن دستگاهها.
مزایا: فرآیند بسیار آرام وکند سرعت ثابت،عدم بسط نهایی که ناشی از تعبیه سیستم ارسال دوبل می باشد.
چگونگی عملکرد: مشخصات محصول وحداقل سرعت انتقال از جمله فاکتورهای مهمی می باشد که برای انتخاب مناسب ترین سیستم انتقال مد نظر قرار می گیرد.سیستم های انتقال که دارای سرعت کمی می باشد،نه تنها تخریب محصول را به حداقل می رسانند بلکه نویز و سایش تجهیزات را نیز کاهش می دهد.
کلیه موارد در آزمایشگاه تست گریک مورد بررسی قرار می گیرند تا شرایط بهینه انتقال بااستفاده از آخرین تکنولوژی روز تعیین شود.کلیه فرآیندهای تست در فاصله 15تا 280 متری با پیکره کامل سیستم صورت می گیرد.
2-5-1-15- صنایع شیمیایی و دارویی سیستم های گریک ،ساختاری پایدار با حداقل زمان اتلاف را بدون خروجی تأمین کرده که دارای طراحی بهداشتی موثر بوده و می توان اطمینان حاصل کرد که عمده ملزومات برآورده خواهد شد.
کلیه جزئیات ومراحل فرآیند موردبررسی قرار گرفته و راهکار نهایی در شرایطی ارائه می شود که با نیازهای کاربردی انطباق داشته باشد.
سیستم انتقال گریگ و نصب سیلو برای قطعاتی که در تولید محصولات ویتامینه مورد استفاده قرار می گیرند.
مزایاک تخلیه موثر خودروهای جاده ای و یا مخزن های بزرگ دریای فرآیند آرام و موثر محصول بارگیری،راکتورهای بدون ورود گرد و غبار از مخزن ها،کیسه های بزرگ و شبکه ها،محصول با حداقل گاز به طرف راکتور و یا مجرای احتراق منتقل می شود.
مزایا: تغذیه اتوماتیک تخلیه نیتروژن تحویل محصولات در بالا و یا پایین سطح مایع 2-5-1-16- انتقال خلأ گریک جهت محصولات دارویی کاملاً بهداشتی وعاری از گرد وغبار طراحی بهداشتی و عاری از گرد وغبار طراحی ومدولار(یکپارچه) سریع و پاک سازی سادهاهکار مقرون به صرف جهت مواد پلاستیکی ،شوینده و ساختاری انتقال نیتروژن1 ،اسید آدیپیک،ذرات نایلون و مواد شیمیایی زراعتی مزایا: انتقال موثر در مدار نیتروژن کاربری اقتصادی نیتروژن در مدار بازیافتی انتقال بسیار آرام : مواد شوینده ،مواد واسطه ای ومحصولات نهایی در سیستم انتقال فازی غلیظ جریان پالسی2،هوای اضافی نیز وارد شده که به لوله انتقال راه می یابد .
در سیستم مذکور انتقال ذرات پلاستیکی بسیار ایده آل است.
مزایا: جابه جایی بسیار آرام محصول پایداری بالا و جلوگیری از ایجاد انسداد در مسیر انتقال سیستم انتقال فازی غلیظ برای سیمان،جیوه،آهک و شن ،پلاست با موادی مانند پلی استیرن و مواد ریز مخلوط شده و بدون تفکیک و جداسازی منتقل می شود.
ظرفیت: حداکثر تا 100 تن درساعت 1-N2 2-pulseline فاصله:20تا300 متر مزایا: پایداری بالا-هزینه های اندک نگهداری-حداقل سایش در سیستم اندازه گیری وزنی با مواد تشکیل دهنده چند گانه(برای انتقال در فاز تجهیزات غلیظ) اندازه گیری مستقیم در مجرای اندازه گیری و تخلیه سریع در میکسر بدون باقی مانده پس مانده های زائد.
مزایا : جابه جایی آرام (3) 2-5-2-تکنولوژی کلودیوس پیتر1 تکنولوژی کلودیوس پیتر از آلمان و تکنولوژی کلودیوس پیتر2 از فرانسه بخشی از تکنولوژی های گروه کلودیوس پیتر هستند که دفتر مرکزی آن درهامبورگ قرار گرفته که تکنولوژی مرتبط با کاربری مواد وفرآیند را ارائه کرده و سیستم های کلیدی و نیمه کلیدی به کلیه صنایع عرضه می کند.گروه آلمانی،یکی از گروه هایی است که به وسیله گروه مهندسی انگلیسی مدیریت شده ودفاتر منطقه ای آن در اروپا،آمریکا،چین و خاور دور مشغول به کار هستند.
کلودیوس پیتر یکی از عرضه کنندگان جهانی سیستم های انتقال پنوماتیک است تجربه کلودیوس پیتر شامل مدیریت 130000 سیستم متفاوت جامدات است که برای تعیین فرآیندهای موثر انتقال مورد تحلیل قرار می گیرد.
کلودیوس پیتر می تواند تأسیسات کاملی را در فرآیندهای بررسی جامدات،انتخاب سیستم انتقال و همچنین می تواند کلیه قطعات کمکی را ارائه دهد.
1-Gmbh 2-S.A نصب و آماده سازی کلیه سیستم ها از سوی کلودیوس پیتر می تواند صورت می گیرد.
کلودیوس پیتر می تواند نمونه مواد و یا کار را با توجه به مشخصات مورد نظر مشتری تحلیل کرده و تجهیزات پنوماتیک را طراحی کند که شامل سیستم تغذیه جامدات، تجهیزات تأمین هوا،خط لوله انتقال و سیستم طبقه بندی جامد/هوا می باشد.
مولد فنی کلودیوس پیتر عرضه کننده مزایای قابل توجهی است که از آن جمله می توان به آزمایشگاه جامدات و تسهیلات تست اشاره کرد که مجهز به سیستم های انتقال می باشد ،ارائه خطوط انتقالی با طول800متر و قطرهای متفاوت لوله نیز از جمله عملکردهای این تکنولوژِی است .آزمایشگاه این شرکت قادر به طراحی و عرضه سیستم هایی است که به شکل بهینه تحت محاسبات قرار گرفته و این کار با توجه به پارامترهای فرآیند،هزینه و اجرا صورت می گیرد.
هر یک از موادی که در آزمایشگاه این شرکت مورد بررسی قرار می گیرد در گزارش تست مستند سازی می شود.سپس زمان فرآیند، چگالی ،رطوبت ،زاویه سایش دیواره و مقولات دیگر ،اندازه گیری می شود.
پس از آن داده ها با کمک فرآیند تخلیه الکتریکی1 مورد پشتیبانی قرار گرفته و جهت طراحی بهینه تأسیسات مورد کاربری واقع می شود.