اهداف شاخه کاردانش
شاخه کاردانش در نظام جدید آموزش متوسطه با هدف هدایت قابلیت حرفه آموزی دانش آموزان و پرورش استعدادهای مهارتی آنان و تبدیل توانایی های علمی بالقوه دانش آموزان به فعل و عمل و تربیت نیروی انسانی ماهر و نیمه ماهر جهت اشتغال در بخش های مختلف صنعت ، خدمات ، کشاورزی و . . .
در واقع حل کلاف سر در گم ورود فارغ التحصیلان متوسطه به دوره آموزش عالی و بالاخره به منظور خودکفا ساختن آنان در زمینه اشتغال و فراهم آوردن زمینه های خود اشتغالی به نحوی که هر فارغ التحصیل شخصا توانایی اشتغال و کسب در آمد و انجام خدمت به جامعه را داشته باشد ، طراحی شده و یا روشی نو و انعطاف پذیر تأسیس گردیده است .
ساختار شاخه کار دانش
این شاخه دارای سه زمینه صنعت ، کشاورزی و خدمات است و هر زمینه دارای یک یا چند رشته اصلی است و هر رشته دارای یک یا چند رشته مهارتی می باشد .
در کلیه رشته های مهارتی این شاخه 53 واحد به درسهای عمومی و انتخابی و حدود 33 واحد به درسهای مهارتی اختصاص دارد .
نحوه ثبت نام در هنرستان های فنی و حرفه ای و کار دانش
دانش آموزان علاقمند به ادامه تحصیل در هنرستان های فنی و حرفه ای و کار دانش می بایست در صورت داشتن شرایط ورود به هنرستان ها که دارای رشته مورد نظر می باشد مراجعه و ثبت نام نمایند .
ثبت نام در هنرستانها به صورت موقت بوده و ثبت نام قطعی دانش آموزان منوط به داشتن بالاترین نمرات فضلی در دروس مرتبط مثل ریاضی- فیزیک ، شیمی- زبان و شرط معدل می باشد .
رشته خیاطی :
زیر مجموعه
نازکدوزی زنانه درجه 2 ضخیم دوزی
41 / 91- 7 و 76
4 / 91- 7 و 76
تعداد واحد
دروس عمومی
دروس مهارتی
دروس تکمیلی
دروس اختیاری
53 واحد
5 / 21 واحد
5 / 8 واحد
13 واحد
توانایی :
دانش آموزان این رشته پس از پایان دوره های مهارت قادر به انجام دوخت انواع لباس زنانه و بچه گانه ، پیراهن مردانه و شومیزه زنانه و بچه گانه و ضخیم دوزی می باشد .
زمینه های اشتغال این رشته :
فارغ التحصیلان این رشته تحصیلی می توانند در یکی از زمینه های شغلی ذیل به کار اشتغال یابند .
فعالیت در کارگاههای تولیدی به عنوان سرپرست دوخت .
تأسیس آموزشگاه خیاطی
سری دوزی پوشاک و پیراهن دوزی زنانه- مردانه- بچه گانه
نحوه ادامه تحصیل در شاخه فنی و حرفه ای و کار دانش بعد از دیپلم
کلیه دارندگان دیپلم فنی و حرفه ای و کار دانش می توانند به یکی از طریق ذیل ادامه تحصیل داده و به اخذ مدرک تحصیلی بالاتر نائل گردند :
از طریق ثبت نام در مراکز پیش دانشگاهی ( صرف نظر از نوع دیپلم ) در یکی از رشته های تجربی، ریاضی ، انسانی ، هنر و گذراندن دوره مذکور و در صورت موفقیت در کنکور سراسری به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی راه یابند .
دانش آموزان شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش می توانند در آزمون ورودی دوره های کاردانی پیوسته آموزشکده های فنی و حرفه ای شرکت نموده و در صورت موفقیت در این آموزشکده ها ، ادامه تحصیل دهند و به اخذ مدرک کاردانی و در صورت توفیق در آزمون دوره های کارشناسی به این دوره ها راه یابند .
دانش آموزان شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش همانند سایر رشته ها و شاخه های
دیگر می توانند در آزمون ورودی دانشگاه آزاد اسلامی و یا دانشگاه جامع علمی و کاربردی شرکت نموده و در صورت موفقیت به دوره های کاردانی پیوسته یا کارشناسی با توجه به رشته مرتبط راه یا بند .