دانلود طرح (پروژه کارآفرینی) پرورش گل و گیاهان زینتی قاصدک

Word 108 KB 12706 45
مشخص نشده مشخص نشده عمومی - متفرقه
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پیشگفتار کار آفرینی زمینه های لازم را برای یافتن فرصتها در بازار کار وتولید برای توانایی فردی مورد بررسی قرار می دهد و مجموعه دانش و مهارتهایی را که برای ورود به بازار کار مورد نیاز است و همچنین راهبردهای لازم را برای موفقیت در کسب و کار ارائه می نماید تا پس ازفراغت ازتحصیل چنانچه تمایل داشته باشی به جای استخدام و کار برای دیگران در حد توان مالی و تخصصی به تنهایی یا به کمک دوستان و نزدیکان نسبت به راه اندازی و اداره یک واحد کوچک صنعتی،کشاورزی،خدماتی ویا هنری برای کسب وکارتولیدی اقدام نمایی.سرعت روند تحولات فن اوری واقتصادی درجهان به گونه ای است که حتی راه اندازی و اداره واحدهای تولیدی وخدماتی کوچک نیز نیازمند اطلاعات و دانش است که در این مجموعه سعی شده است این گونه اطلاعات در حد امکان و ضرورت ارائه شود.روحیه و تفکر کار افرینی هم در واحد های بزرگ تولیدی و خدماتی و هم درواحد های کوچک کاربرد فراوان دارد و می تواند خلا قیتها ، نواوریها و موفقیتهای زیادی را به دنبال داشته باشد اما جایگاه اصلی توسعه تفکر کار آفرینی در واحد های کوچک تولیدی و یا خدماتی است.

    مقدمه : توجه و علاقه انسان ها به گل و نقش گیاهان در زندگی بشر موضوعی کاملا شناخته شده است.

    گل از دیر باز به عنوان نمادی برای ابراز عشق و محبت و همچنین ابزاری برای ادای احترام شناخته شده است.

    چنانکه در اوایل قرن بیستم ، بقایای دسته ای از گل های بریده در مقبره فرعون کشف شد که متعلق به هزار سال پیش از میلاد مسیح بود.

    هر بخش از اندام های مختلف گیاهان زیبایی خاص خود را داراست .

    به این جهت استفاده از گل های بریده به موازات توجه به انواع گیاهان آپارتمانی دارای رونق فراوان است.

    همچنین به دلیل افزایش روزافزون شهر نشینی و خصوصا آپارتمان نشینی و دوری هر چه بیشتر افراد از طبیعت ، میل به نگهداری از گیاهان در محیط آپارتمان افزایش بیش از پیشی یافته است.

    علاوه بر تقاضای بازار داخلی برای انواع گل ها و گیاهان زینتی با در نظر داشتن حجم زیاد تقاضا در عرصه بین‌المللی و موقعیت جغرافیایی و اقلیمی مناسب ایران برای کشت انواع گیاهان ، پرورش و صادرات انواع گل و گیاهان زینتی می‌تواند سهم کشور را در بازار تجارت این محصولات ارتقا بخشیده و موجب عاید شدن درآمد ارزی مناسبی برای اقتصاد کشور گردد.

    اجرای این طرح به عنوان یک فعالیت تولیدی ، ضمن اینکه گامی به سوی افزایش توان تولید ( و صادرات ) کشور در بخش محصولات کشاورزی به شمار می‌رود، می‌تواند بسترساز اشتغال به کار نیروهای متخصص ( خصوصا در علوم کشاورزی ) و فاقد تخصص گردد.

    ضمن اینکه بانوان کارآفرین نیز می‌توانند با پیاده سازی این طرح، گامی در جهت توسعه میهن بردارند.

    خلاصه وتاریخچه طرح موضوع طرح :پرورش گل و گیاهان زینتی قاصدک ظرفیت : 900 هزار شاخه گل بریده و 20 هزار گلدان گیاه آپارتمانی محل اجرای طرح : قابل اجرا در سراسر کشور سرمایه گذاری کل: 53/635 میلیون ریال سهم آورده متقاضی: 53/65 میلیون ریال سهم تسهیلات: 570 میلیون ریال دوره بازگشت سرمایه: 25 ماه تاریخچه طرح : 5/5/ 1384 بیان مسئله پرورش گل و گیاهان زینتی فرضیات موجود 1- میزان تولید گل و گیاهان زینتی ایران در برنامه دوم چه تغییراتی داشته است؟

    سطح زیر کشت گل‌ها و گیاهان زینتی ایران از 7/30 میلیون متر مربع در سال 1374 به 1/31 میلیون متر مربع در سال 1378 افزایش یافت.

    در جریان اجرای برنامه دوم در سال 1377 سطح زیر کشت گل‌ها و گیاهان به حداکثر 6/34 میلیون متر مربع نیز رسید.تولید گل شاخه بریده در برنامه دوم از حدود 3/754 میلیون شاخه به 8/851 میلیون شاخه در سال 1378 افزایش یافت.

    طی همین دوره، تولید گل شاخه بریده در سال 1377 حداکثر به 7/870 میلیون شاخه نیز رسید.در زمینه گل‌های گلدانی نیز میزان تولید در برنامه دوم از 9/47 میلیون گلدان در آغاز برنامه به 3/43 میلیون گلدان در پایان برنامه کاهش داشت، این در حالی بود که سطح تولید آن در سال 1375 حداکثر 3/49 میلیون گلدان بود.

    در همین حال تولید انواع درخت و درختچه از 6/40 میلیون اصله در سال 1374 به حداکثر 4/86 میلیون اصله در سال 1378 بالغ شد.

    2- تولید گل‌ها و گیاهان زینتی ایران در برنامه سوم مطابق با پیش‌بینی دفتر امور گل و گیاهان زینتی، دارویی و قارچ‌های خوراکی چقدر افزایش می‌یابد؟

    تولید گل‌ها و گیاهان زینتی در برنامه سوم به طور متوسط حدود 15 درصد افزایش می‌یابد و به 550 میلیون شاخه گل بریده، 34 میلیون گلدان (گل گلدانی) و 57 میلیون اصله درخت و درختچه خواهد رسید که از طریق افزایش سطح کشت و بهبود عملکرد تحصیل خواهد شد.

    مذاکره با بخش‌های دولتی و خصوصی هلند در خصوص همکاری در زمینه پرورش گل‌ها و گیاهان زینتی صورت گرفته است، اما هنوز آنها به طور مستقیم و محسوس سرمایه‌گذاری مشترک با ایران در خصوص متحول‌سازی فناوری گلخانه‌ای انجام نداده‌اند 3- آیا در زمینه تولید گل و گیاهان زینتی تاکنون همکاری یا سرمایه‌گذاری خارجی جلب و جذب شده است؟

    بخش خصوصی در سه سال گذشته نشست‌ها و همایش‌های مختلفی با همکاری مقام‌های وزارت کشاورزی هلند برگزار کرده و در همین حال متخصصان هلندی بازدیدهایی از ایران داشته و همایش‌های مشترکی نیز در اصفهان و خراسان برگزار کرده است.در همین حال گروه ایرانی متشکل از مسؤولان دفتر امور گل و گیاهان زینتی، دارویی و قارچ‌های خوراکی و نمایندگانی از بخش خصوصی بازدیدهایی از باغ‌های پرورش گل و گیاهان تزیینی در هلند داشته‌اند.گروه هلندی در سفر به تهران در حاشیه برگزاری همایش‌ها، اهمیت گل‌کاری در ایران را مطرح کردند و از مسؤولان کشور خواستند بخش خصوصی و دولتی همکاری نزدیکی با بخش‌های خصوصی و دولتی هلند در خصوص پرورش گل و گیاه داشته باشند.روابط و همکاری‌های ایران و هلند در ابعاد دولتی و خصوصی تداوم یافته و سبب شده است که هلندی‌ها نمایندگی‌هایی در ایران ایجاد کنند که یکی از آنها اکنون در اصفهان در زمینه پرورش گل رز و سایر گل‌ها و گیاهان زینتی فعالیت دارد.

    برخی شرکت‌های ایرانی نیز اکنون در حال مذاکره با هلندی‌ها می‌باشند.در پی این مذاکرات، مجوزهای لازم برای ورود بذر و اندام‌های گیاهی برای بخش خصوصی و شرکت‌های ایرانی صادر شده و خواهد شد.

    بخش عمده این واردات از هلند است.

    اما هنوز بخش‌های دولتی و خصوصی هلند به‌طور مستقیم و محسوس سرمایه‌گذاری مشترک با ایران در خصوص متحول‌سازی فناوری‌ گلخانه‌ای انجام نداده‌اند.چنانچه در زمینه گل و گیاهان زینتی سرمایه‌گذاری مستقیم انجام شود، این صنعت در ایران رشد چشمگیری خواهد داشت.شرکت‌های خارجی هنوز مطمئن نیستند که اگر در ایران سرمایه‌گذاری کنند، آیا خواهند توانست منافع حاصل از این سرمایه‌گذاری را از کشور خارج کنند یا خیر.نحوه خروج سرمایه از ایران فعلا برای خارجیان قابل محاسبه و برآورد دقیق نیست، در نتیجه تمایلی به سرمایه‌گذاری مستقیم در ایران ندارند.آنان معتقدند شرکت‌های ایرانی باید فناوری و دانش پرورش و تولید گل و گیاهان را از آنان خریداری کنند تا این صنعت در آینده در ایران متحول شود.

    4- آیا تولید گل و گیاه جزو فعالیت‌های اقتصادی راهبردی کشور محسوب می‌شود؟

    تصور می‌کنم دولت به سرمایه‌گذاری در زمینه تولید و پرورش گل و گیاه آنطور که شاید و باید بها نمی‌دهد، زیرا این محصولات را جزو محصولات راهبردی نمی‌داند، در حالی که پرورش برخی از گل و گیاهان زینتی در هر هکتار تا بیش از 300 میلیون ریال سود خالص دارد.

    علت آن داشتن تنوع بسیار مناسب آب و هوایی و تفاوت دما در حدود 40 درجه سانتیگراد بین سردترین و گرمترین منطقه کشور، انرژی و نیروی کارگری ارزان قیمت، وجود آفتاب در بیش از 250 روز از سال، آسمان روشن و آفتابی، نزدیکی به بازار مصرف و بالاخره پایین بودن قیمت تمام شده است.چنین مزیت‌های اقتصادی فقط برای برخی از محصولات تجملی (لوکس) مانند گل و گیاه وجود دارد، اما تا کنون کمتر به چنین محصولاتی نگاه اقتصادی شده است.

    ضرورت دارد تغییر بینش در این گونه محصولات صورت گیرد.

    به نظر من حتی پس از عضویت در سازمان جهانی تجارت (WTO) چنین محصولاتی که توانایی تولید آن در ایران وجود دارد، باید تولید شود و در مقابل آن کالاهای مورد نیاز که تولید آن در ایران صرفه اقتصادی ندارد، وارد گردد.

    البته در سال‌های اخیر تا حدودی چنین بینشی در ایران جای خود را پیدا کرده اما سرعت گسترش آن بسیار کم است.

    5- آیا سرمایه‌گذاری داخلی روی گل و گیاهان زینتی امیدوارکننده است؟

    وزارت جهاد کشاورزی چه تسهیلاتی را در اختیار تولیدکنندگان این محصولات قرار می‌دهد؟

    سرمایه‌گذاری داخلی روی این محصولات در چند سال اخیر صورت گرفته است.

    وزارت جهاد کشاورزی نیز در زمینه اعطای تسهیلات بانکی به تولیدکنندگان، کمک‌های زیادی کرده است.

    برای مزارعی که چند هزار متر و گاهی چند هکتار می‌باشد، تولیدکنندگان از طریق تبصره 3 و سایر تبصره‌های بودجه سالانه به بانک‌ها معرفی می‌شوند و با دریافت وام ارزان‌قیمت به تولید می‌پردازند.

    بانک کشاورزی از جمله بانک‌های وام‌دهنده به تولیدکنندگان گل و گیاهان زینتی است.

    در زمینه ساخت پایانه‌ها (ترمینال‌ها) و دهکده‌های گل صادراتی فعالیت‌هایی از سوی وزارت جهاد کشاورزی و نیز دفتر امور گل و گیاهان زینتی، دارویی و قارچ‌ های خوراکی انجام شده است.

    مطالعات دهکده گل محلات به پایان رسیده و به مرحله سرمایه‌گذاری رسیده است.

    این سیاست با تأمین بودجه‌ای که در سال 1381 صورت خواهد گرفت، در سایر مناطق از جمله مازندران، تهران و دیگر مناطق چون خوزستان، پیاده خواهد شد.مطالعات برای سایر مناطق کشور که استعداد پرورش گل و گیاه را دارند، نیز انجام خواهد گرفت.در ضمن در چند سال اخیر اعتبارات ارزی در اختیار صادرکنندگان و تولیدکنندگان قرار گرفته است تا با وارد کردن اندام‌های گیاهی بتوانند محصولات قابل قبول بازارهای خارجی تولید کنند و سپس آن را صادر نمایند.بخش عمده واردات در این زمینه بذر، پیاز گل و سایر اندام‌های گل بوده است.

    پرداخت این وام با دید صادرات‌گرایی صورت گرفت، اما امروز به دلیل آنکه دولت وام ارزی پرداخت نمی‌کند، با مجوزهایی که به تولیدکنندگان و صادرکنندگان داده می‌شود، می‌توانند با ارز آزاد نسبت به وارد کردن اندام‌های گیاهی اقدام نمایند.

    در چند سال اخیر اعتبارات ارزی اندکی در اختیار صادرکنندگان و تولیدکنندگان گل و گیاهان زینتی قرار گرفته است تا با وارد کردن اندام‌های گیاهی بتوانند محصولات قابل قبول بازارهای خارجی را تولید کنند.

    6- گردش مالی گل و گیاه در سطح جهان سالانه چه میزان است؟

    مردم کشورهای مختلف جهان گل و گیاهان تزیینی را سمبل شادی و خوشحالی می‌دانند و علاقه فراوانی به خرید آن دارند.برای مثال هلند سالانه 5/3 میلیارد دلار گل و گیاهان تزیینی صادر و آلمان سالانه 2 میلیارد دلار گل و گیاه وارد می‌کند.

    گردش مالی گل و گیاه در سطح جهان متجاوز از 100 میلیارد دلار در سال است.

    7- آیا ایران از نظر پرورش و صادرات گل و گیاهان زینتی می‌تواند در بازارهای جهانی حرفی برای گفتن داشته باشد؟

    از آنجا که در ایران نیروی کارگر ارزان‌قیمت و آفتاب مجانی وجود دارد، زمینه‌های لازم برای پرورش گل و گیاه وجود دارد و به راحتی امکان‌پذیر است.

    چنانچه از چنین امکانات خدادادی استفاده مطلوب صورت گیرد، خارجیان در ایران سرمایه‌گذاری خواهند کرد و ایران قادر خواهد شد در بازارهای جهانی به‌طور جدی به رقابت بپردازد.

    امروزه در کشورهای چین، سنگاپور، نیجریه و کلمبیا سرمایه‌گذاری‌های خارجی هنگفتی انجام شده است.

    در ایران ظرفیت‌های لازم برای پرورش گل و گیاه وجود دارد و با استفاده از آنها می‌توان صادرات گل و گیاه را به 200 میلیون دلار در سال افزایش داد.

    این امر با برنامه‌ریزی دقیق و همه‌جانبه در یک مقطع زمانی 2 تا 3 سال امکان‌پذیر است.

    استعداد و ظرفیت‌های لازم و نیز توانمندی برای افزایش صادرات گل و گیاه تا سطح 200 میلیون دلار در سال در ایران وجود دارد، اما از این امکانات تاکنون استفاده نشده است.

    8- آیا فناوری روز برای خشک کردن گل و گیاهان تزیینی در ایران وجود دارد؟

    تولید گل و گیاهان خشک فناوری پیچیده‌ای ندارد.

    در ایران و به ویژه در اصفهان چندین شرکت بخش خصوصی گل‌های مختلف را از دامنه کوه‌ها و گلخانه‌ها جمع‌آوری و با فعل و انفعالات شیمیایی که روی ان انجام می‌دهند، خشک و صادر می‌کنند.

    البته بسیاری از گیاهان نیاز به عملیات خشک کردن ندارند و خودشان به‌طور طبیعی خشک می‌باشند.

    این رشته تولید دارای تقاضای بالا و اشتغال‌زایی زیادی است.

    امکانات تولید گل و گیاه در ایران بسیار و تقاضا برای محصولات آن نیز زیاد است.

    بازار گل و گیاه خشک ایران به طور عمده کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و شمار محدودی از کشورهای اروپایی می‌باشند.

    9- وضعیت پرورش گل و گیاهان زینتی در مناطق گرمسیری ایران چگونه است؟

    پرورش گل و گیاهان زینتی در مناطق گرمسیری وضعیت خوبی دارد.

    پرورش‌دهندگان گل در استان‌های خوزستان (دزفول) و هرمزگان فعال می‌باشند.

    این دفتر درصدد است یک پایانه صادراتی گل و گیاهان در دزفول احداث کند تا از آنجا گل و گیاهان پرورش یافته در دزفول، اهواز و شوشتر به خارج صادر شود.

    در فصول سرد سال، گل و گیاه در این مناطق پرورش داده می‌شود.

    به‌طور کلی وجود آب و هوای چهار فصل در ایران سبب می‌شود که قیمت تمام شده پرورش گل و گیاه در کشور پایین بیاید، زیرا از مواهب طبیعی می‌توان بیشترین سود را به‌دست آورد.

    در کشورهای اروپایی در ایام عید کریسمس، گل و گیاهان زینتی را نمی‌توان در فضای باز پرورش داد و پرورش این گونه محصولات در فضای بسته مخارج هنگفتی دارد.

    اما پرورش گل و گیاه در فصول مختلف به ویژه در زمستان در نقاط مختلف ایران از جمله خوزستان و هرمزگان امکان‌پذیر است و هزینه بسیار پایینی دارد.

    10- گل و گیاهان زینتی ایران در چه مناطقی از کشور پرورش می‌یابند؟

    بهترین نقاط تولید گل‌ها و گیاهان زینتی به نسبت اهمیت عبارتند از؛ استان تهران (تولید گل‌های شاخه بریده، گیاهان آپارتمانی)، مرکزی (شهرستان‌های خمین و محلات در زمینه تولید گل‌های شاخه بریده مانند مریم و رز) و استان خوزستان (به‌ویژه شهرستان دزفول).

    11- آیا پرورش گل و گیاه ایران هنوز به حالت سنتی است؟

    در زمینه گل و گیاهان تزیینی، ایران از فناوری و دانش دنیا فاصله زیادی دارد.

    هنوز گلخانه‌های ایران که میزان آن به حدود 3200 تا 3300 هکتار می‌رسد، به‌طور عمده از پلاستیک و چوب است.

    تأسیسات تعبیه شده در این گلخانه‌ها به صورت سنتی است و با استانداردهای صنعت گل و گیاهان تزیینی در جهان همخوانی ندارد.

    البته تولیدکنندگان ترغیب شده‌اند که پرورش گل و گیاه را به حالت صنعتی درآورند.

    با گفت‌وگو و ارتباطاتی که با خارجیان به ویژه هلندی‌ها دارند، تمایل دارند که فناوری و دانش پرورش و تولید گل و گیاه را از آنان دریافت دارند.

    این حرکت نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

    12- گل و گیاهان زینتی ایران به کدام مناطق جهان صادر شده است؟

    آخرین آمار منتشره از سوی دفتر نشان می‌دهد 78 درصد صادرات گل و گیاهان زینتی ایران به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس،‌18 درصد آن به کشورهای آسیای میانه و 4/3 درصد به کشورهای مختلف اروپایی صورت گرفته است.همچنین کشورهای تونس، کنگو و استرالیا نیز مقدار کمی از گل و گیاهان زینتی ایران را خریداری کرده‌اند.

    13- صادرات گل و گیاهان زینتی چقدر ارز برای کشور تحصیل کرده است؟

    در آمار گمرک ارزش صادرات گل و گیاهان زینتی ایران بر اساس نرخ پیمان ارزی در سال 1378 حدود 1756 کیلوگرم گل و گیاهان زینتی به ارزش یک میلیون و 374 هزار دلار صادر شده است.

    چنانچه بخواهیم میزان ارزش واقعی صادرات گل و گیاهان زینتی در سال 1378 را محاسبه کنیم، مبلغ ارزی یاد شده باید 4 تا 5 برابر شود.

    14- رقبای گل و گیاه ایران در بازارهای جهانی چه کشورهایی هستند؟

    در وضعیت کنونی نمی‌توان گفت گل و گیاه ایران در بازارهای جهانی دارای رقیب است.

    میزان صادرات کشورهای عمده صادرکننده گل و گیاه در سطح جهان به حدی با ایران فاصله دارند که ایران نمی‌تواند برای آنان تهدیدی باشد.صادرات گل و گیاه ایران حداکثر سالانه 5 میلیون دلار است که با این میزان صادرات رقابت معنایی ندارد.کشورهایی چون نیجریه، کلمبیا، مالزی و چین از کشورهایی هستند که سرمایه‌داران اروپایی و آمریکایی را به خود جلب کرده‌اند و از سرمایه‌گذاری آنها استفاده چشمگیری می‌برند، زیرا سطح اشتغال، صادرات و درآمدهای ارزی‌شان افزایش زیادی پیدا کرده است.

    متأسفانه در ایران با موانع موجود هنوز انگیزه‌ای برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی وجود ندارد.

    15- چرا بخش خصوصی ایران در زمینه پرورش گل و گیاه مطابق استانداردهای جهانی سرمایه‌گذاری نمی‌کند؟

    بخش خصوصی ایران انگیزه‌های لازم را برای تولید و پرورش گل و گیاه باب بازارهای جهانی ندارد.

    همان‌طور که گفته شد، دولت با تغییر بینش در بخش کشاورزی، اهمیت دادن به باغبانی و ایجاد تسهیلات در این زمینه، می‌تواند چنین انگیزه‌ای را ایجاد کند.

    البته محدودیت‌های منابع اعتباری دولت، باعث می‌شود دولت نتواند آنطور که باید تسهیلات لازم را برای بخش گل و گیاه فراهم آورد و در این زمینه یارانه پرداخت کند.

    البته بهترین طریقه آن است که دولت در یک مدت محدود تولیدکنندگان گل و گیاهان تزیینی را همراهی کند و تسهیلات لازم را در اختیار آنان قرار دهد تا روی پای خود بایستند.

    اگر دولت مشکلات امنیت سرمایه‌گذاری خارجی، بیمه، گمرک، حمل‌ونقل و بازاریابی را مرتفع سازد، سرمایه‌گذاری خارجی به سوی این رشته جلب خواهد شد و ارتباطات تجاری و صادرات رونق چشمگیری خواهد یافت.

    16- به تولیدکنندگان و پرورش‌دهندگان گل و گیاه چه توصیه‌ای دارید؟

    تولیدکنندگان باید فناوری تولید گل و گیاه را بالا ببرند و به سوی صنعتی شدن در این رشته گام بردارند.امروزه گل و گیاه ایران در گلخانه‌های سنتی که با پلاستیک و چوب احداث شده است، پرورش می‌یابد.

    این نوع گلخانه با یک وزش باد خسارت می‌بیند، در نتیجه باید فناوری تولید بالا برود و گلخانه‌های مدرن و متناسب با آب و هوای منطقه کشور احداث شود و در این گونه گلخانه‌ها تأسیسات گرمایشی،‌ سرمایشی و رطوبتی مطابق با استانداردهای بین‌المللی تعبیه شود.

    چنین گلخانه‌هایی بازده تولید را بالا می‌برد و با افزایش تولید، هزینه‌های تمام‌شده، کاهش می‌یابد و در پی آن صادرات افزایش می‌یابد.البته سرمایه‌گذاران در زمینه پرورش گل و گیاه می‌دانند که باید چنین سرمایه‌گذاری را انجام دهند، اما نیاز به تسهیلات دولتی دارند که در این زمینه تا کنون مشکلاتی وجود داشته است.

    17- برای دستیابی به بازارهای جدید گل و گیاه چه توصیه‌هایی دارید؟

    در درجه اول باید کیفیت محصولات تولیدی را بالا برد.

    گل و گیاهان تزیینی ایران باید به درجه‌ای از کیفیت برسد که بتواند در بازارهای جهانی به رقابت برخیزد.

    تا کیفیت و کمیت گل در ایران افزایش نیابد، به دنبال بازار جدید رفتن، امری بیهوده است.

    تقاضای گل در جهان بسیار بالا است، آنچه مهم است، عرضه گل و گیاه مطابق با استانداردهای جهانی و رعایت سلیقه مشتریان می‌باشد.

    خریداران گل در سراسر جهان به دنبال تنوع گل هستند و ایران در زمینه تولید گل‌های متنوع و باب بازارهای جهانی با مشکل روبه‌رو است، در نتیجه نباید به دنبال بازارهای جدید برود.

    در ایران یک صادرکننده گل و گیاه نمی‌تواند مطابق زمان‌بندی تضمینی به صادرات بپردازد.

    به دیگر سخن صادرکننده قادر به تضمین زمان‌بندی نیست، در نتیجه ایجاد بازار جدید بدون معنا است.

    برای دستیابی به بازارهای جدید،‌ باید ابتدا گلخانه مدرن ایجاد کرد و با به کارگیری سیستم آبیاری صحیح و سرمایه‌گذاری در بخش عملیات بعد از برداشت، از جمله بسته‌بندی و حمل‌ونقل، گره توسعه صادرات در بخش گل و گیاهان زینتی را گشود.

    متعاقب رفع این گونه مشکلات حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی و معرفی محصولات گیاهی و گل‌های پرورشی ایران، همچنین فعالیت نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور و معرفی تولیدات ایران در شبکه اینترنت، صادرکنندگان را در به دست آوردن بازارهای جدید گل و گیاه یاری می‌دهد.

    18- آیا برای معرفی هر چه بیشتر گل و گیاهان زینتی به بازارهای جهانی نیاز به تبلیغات وجود دارد؟

    ابتدا باید موانع تولید را برطرف کرد و بتوان به تولید انبوه رسید، آنگاه شروع به تبلیغات کرد.

    هم اینک گل و گیاه ایران مشتریان خود را دارد، اما به دلیل آنکه تولید به صورت سنتی است و زمان‌بندی برای تحویل گل و گیاهان به هیچ طریقی امکان‌پذیر نیست، چگونه می‌توان تبلیغ کرد.

    روش تحقیق این تحقیق با مراجعه به واحد های پرورش گل و گیاه زینتی و جمع آوری اطلاعاتی از اینترنت و طبق نیاز مردم به این محصول و آشنایی با محصول سئوالاتی از مردم و با بررسی به توجیه اقتصادی این طرح و نتیجه گیری از کار تنظیم و جمع آوری کرده ام .

    مشکلات پیش روی و راهکارهای موجود یکی از مشکلات عمده پیش روی گل و گیاهان زینتی، بازاریابی و صادرات آن است.

    برخلاف خیلی از کشورها که بازار داخلی پر رونقی دارند و روزانه یک شاخه گل خریداری می کنند، در ایران به ازای هر 15 نفر یک شاخه گل به فروش می رسد.

    به همین دلیل عمده بازار گل ایران باید بر روی بازارهای جهانی متمرکز شود، ولی بخش صادرات نیز با مشکلات زیادی رو به روست.بسته بندی، قرنطینه و حمل و نقل از عمده این مشکلات است.

    به عقیده کارشناسان بسته بندی گل و گیاه در ایران به هیچ وجه قابل رقابت با اروپا نیست.

    از سوی دیگر گل باید در داخل گلخانه به صورت سالم تولید شود، زیرا اگر گل ویروس دار وارد گلخانه شود، به هیچ وجه نمی توان آن را از بین برد.

    بنابراین قرنطینه کشور باید نظارت مستمر و مداوم بر سیستم تولید گل داشته باشد.در کنار این مسائل پایین بودن سطح آگاهی های حرفه ای تولید کنندگان و نبود آموزش های لازم،عدم وجود پایانه های صادراتی مناسب گل و گیاه و عدم امکانات لازم برای حمل و نقل هوایی محصولات ، بالا بودن هزینه تولید به دلیل وجود مشکلات ساختاری نسبت به متوسط هزینه تولید جهانی و کشورهای صادر کننده و ..

    از مهمترین موانع و مشکلات پیش روی این حرفه است.

    که می‌توان با بکارگیری دانش فنی ، اصلاح نژاد و تجهیزات مناسب به منظور افزایش میزان کمی و کیفی محصول، ارائه آموزش های لازم به تولید کنندگان برای ارتقاء سطح آگاهی های حرفه ای و فرهنگ سازی مناسب در جهت افزایش تمایل مردم به خرید گل ، افزایش مصرف سرانه داخلی،ارتقاء تکنولوژی بسته بندی،بهینه سازی سیستم حمل و نقل و افزایش و بهینه سازی پایانه های صادراتی گل و گیاه، تأمین سرمایه های لازم برای ارتقاء کیفی محصول توسط سیستم بانکی، استفاده از روش های تولید نوین و گلخانه ای، مشارکت بیشتر دولت و اتحادیه گل و گیاه کشور در برگزاری و بر پایی نمایشگاه های بین المللی دادن تسهیلات لازم به تولید کنندگان و صادرکنندگان برای شرکت در نمایشگاههای بین المللی گل و گیاه پاره از این مشکلات را برطرف کرد.

    مشکلات گل و گیاه تولیدی ایران از نظر بهداشتی، تنوع و قرنطینه‌ای چیست؟

    تنوع گل و گیاه در بازارهای جهانی هر روز فرق می‌کند.

    برای مثال خریداران برای شش ماه روی یک رنگ گل با شکل و قیافه خاصی متمرکز می‌شوند.

    محققان و تولیدکنندگان که کار اصلی آنها اصلاح نژاد است، بیدرنگ روی گل‌هایی با شاخه‌ها، بو، گلبرگ و شکل ظاهری خاص که مصرف‌کنندگان می‌پسندند، به فعالیت می‌پردازند و به نتیجه قابل قبول می‌رسند.

    در ایران زمینه‌های تحقیقاتی زیاد است، اما متأسفانه تاکنون برای تحقیقات روی گل و گیاه زینتی کار چندانی انجام نشده است.

    چنین مشکلی باعث شده گل و گیاه تزیینی ایران نتواند مطابق با نیاز روز بازار حرکت کند و رقابت بی‌معنا باشد.

    از این جهت است که گل و گیاهان تزیینی ایران استاندارد نیست و مطابق با سلیقه و نیاز جهانی نمی‌باشد.

    اکثر بذور اصلاح شده گیاهان از خارج وارد می‌شود و تولید گل‌های استاندارد انجام می‌شود، اما روی بذور ایرانی، فعالیت‌های اصلاحی و تحقیقاتی انجام نمی‌شود.

    گل‌های ایرانی با استانداردهای روز مطابقت ندارد.

    از نظر تولید خاک «پیت‌ماس» که بستر نگهداری گل است و مطابق با استانداردهای اروپایی می‌باشد، نیز مشکلاتی در ایران وجود دارد.

    خاک «پیت‌ماس» به علت عدم آلودگی مطابق با استاندارد جهانی بوده و برای صادرات قابل قبول بازارهای جهانی می‌باشد.

    اروپاییان برای پرورش گل فقط این نوع خاک را قبول دارند، اما هنوز در ایران به اندازه کافی قابل تولید نیست.

    وزارت صنایع و معادن هم‌اینک در حال بررسی است تا خاک «پیت‌ماس» را به ویژه در مناطق شمال تولید کنند.

    خریداران خارجی هر گاه بدانند گل و گیاهان زینتی ایران در بستر خاک «پیت‌ماس» پرورش یافته است، فوری آن محموله را خریداری می‌کنند.

    اما اگر بدانند پرورش گل و گیاه در خاک‌های بومی ایران صورت گرفته است، متأسفانه به دلیل آلودگی و بیماری‌ها و آفاتی که در آن گل و گیاه موجود است، به‌راحتی آن را خریداری نمی‌کنند.

    بسم الله الرحمن الرحیم تقاضانامه وزارت تعاون/ اداره کل تعاون استان ……………… اینجانبان هیئت مؤسس شرکت / اتحادیه تعاونی در شرف تاسیس …………………ضمن ارائه کلیات طرح پیشنهادی و معرفی آقای/خانم …………….

    فرزند……………….به شماره شناسنامه ………………صادره از……………..بعنوان نماینده تام الاختیار این هیئت جهت مذاکره و دریافت مدارک و سایر اقدامات لازم, بدینوسیله درخواست موافقت با تشکیل شرکت/ اتحادیه تعاونی …………………….را می نماییم .

    ظوابط جواز تاسیس و گرفتن مجوز ماده 1- پروانه بهره برداری: کلیه واحدهای صنعتی که اقدامات لازم برای نصب ماشین آلات خط تولید ،تامین نیروی انسانی مورد نیاز و تولید آزمایشی را انجام داده اند اعم از اینکه دارای مجوز تاسیس یا اعلامیه تاسیس بوده یا اینکه فاقد مجوز اولیه باشند،با رعایت این دستورالعمل ،می توانند پروانه بهره برداری دریافت دارند.

    تبصره 1: تولید آزمایشی به منزله ،نصب و راه اندازی ماشین آلات و تجهیزات مرتبط با تولید محصول و نیز تولید محصول در یک دوره مشخص بصورت انبوه می باشد.

    تشخیص انجام تولید آزمایشی با سازمانهای صنایع و معادن استانهای مربوطه است.

    تبصره 2:رعایت ممنوعیت صدور پروانه بهره برداری در شعاع 120 کیلومتری تهران یا شعاع 50 کیلومتری اصفهان ضروری می باشد.

    روش کار: 1-1-پرسشنامه پروانه بهره برداری (طبق فرم شماره یک) توسط متقاضی تکمیل و پس از ارائه به سازمان صنایع و معادن استانهای ذیربط مورد بررسی و از نظر تکمیل بودن اطلاعات مورد تائید قرار می گیرد.

    2-1-ظرفیت سنجی برای تعیین حداکثر ظرفیت تولید بر اساس ماشین آلات منصوبه ،توسط کارشناس ذیربط ( طبق فرم شماره 2) برای سه شیفت کاری یعنی چهار هزار و پانصد ساعت مفید با راندمان 100% برای کلیه صنایع در سال محاسبه می گردد.(تعویض پروانه های صادر شده قبلی جهت تغییر شیفت کاری بر این اساس بلامانع است.)در مواردی که با توجه به ماهیت صنعت،نیاز به محاسبه تمام اوقات سال به عنوان روزهای کاری می باشد.(نظیر کارخانه سیمان و شیشه) این میزان به شش هزار و پانصد ساعت مفید با راندمان 100% افزایش می یابد.

    در صورتی که با توجه به وسعت و پیچیدگی خط تولید ،ظرفیت سنجی برای سازمان صنایع و معادن استان امکان پذیر نباشد.ارائه تائیدیه مبنیبر میزان ظرفیت تعیین شده از طرف مشاوران صنعتی ذیصلاح مورد تائید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و یا از طریق تشکل صنعتی مربوط ( در صورت موجود بودن ) الزامی است.

    3-1-در مورد واحدهایی که دارای چند خط تولید جداگانه هستند،در صورتی که تنها یک یا چند خط از کل خطوط تولید آماده بهره برداری باشد صدور پروانه بهره برداری برای آن خطوط بلامانع است.

    تبصره 3: در مورد واحدهایی که بخشی از ظرفیت کل آماده بهره برداری باشد.صدور پروانه بهره برداری برای بخش آماده بلامانع است.

    4-1-کلیه محصولاتی که جز فرایند خط تولید نبوده و به عنوان ماده اولیه یا خدمات خط تولید محسوب می شوند(مثلا قالبسازی در یک کارخانه تولید کفش) محصول جانبی تلقی و در پروانه بهره برداری یا ذکر ظرفیت و شیفت کاری مطابق بند (2-1) قید می گردد.

    5-1-برای واحدهای تولید کننده خودرو آماده بودن حداقل خط زنگ و خط مونتاژ نهایی برای صدور پروانه بهره برداری الزامی است.

    6-1-صدور پروانه بهره برداری الزاما با توجه به قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا مصوب 3/2/74 منوط به موافقت سازمان حفاظت محیط زیست است و برای صنایع غذایی و بهداشتی و داروئی با توجه به قانون مواد خوردنی ،آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی مصوب 28/4/46 منوط به استعلام و اخذ موافقتوزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و برای صنایع داروئی و غذایی و دام و طیور با هماهنگی سازمان دامپزشکی کشور – یا واحدهای استانی آنهانیز خواهد بود.(استعلام از سازمان محیط زیست با استفاده از فرم شماره 3) 7-1- هزینه صدور پروانه بهره برداری بر اساس تصویب نامه 18154 مورخ 3/4/1364 هیات وزیران به حساب شماره 310 خزانه واریز می گردد.(پیوست شماره 4) 8-1- پروانه بهره برداری بر اساس اطلاعات جمع آوری شده مورد نیاز در برگه رنگی مخصوص به همراه نامه ارسال پروانه بهره برداری تهیه و به متقاضی ارائه می گردد.(فرم شماره 5و6) 9-1-واحدهای دارنده پروانه بهره برداری که موفق به افزایش ظرفیت مندرج در پروانه خود شده اند و یا به تولید محصولات جدید اعم از اینکه با محصول قبلی همگن باشد و یا نباشد اقدام نموده اند پروانه بهره برداری جدید با رعایت بندهای (1-1) الی (8-1) صادر می گردد.

    1-9-1-در پروانه بهره برداری جدید ظرفیت کل محصولات در زمان صدور درج می گردد و در ستون تغییرات افزایش / (کاهش) ظرفیت نسبت به آخرین پروانه خواهد آمد وزارت سازمان برنامه بودجه جواز تأسیس (ویژه پرورش گل و گیاه زینتی ) به موجب این جواز به آقای مهندس محمد باقر زارعی پرورش گل و گیاه زینتی اجازه داده می شود تا در زمینه احداث کارگاه در استان فارس شهرستان شیراز مشخصات ذیل اقدام نماید.

    تولیدات کشاورزی نام محصول کد محصول ظرفیت (واحد) تولیدات گل و گیاه زینتی تعداد توجیه اقتصادی ایجاد اشتغالزایی عدم وابستگی بهبود رونق اقتصادی درآمد برای فرد عدم فقر و بیکاری روشهای بازار یابی بازاریابی برای جلب مشتری کیفیت خوب کسب اعتبار استاندارد کردن محصولات روش تبلیغات من معتقدم ایجاد نمایشگاههای دایمی و فصلی در ایران و در کشورهای واردکننده گل و گیاه بهترین راه تبلیغ این محصول باغی است.حضور در این نمایشگاهها، دانش تولیدکنندگان و صادرکنندگان را بالا می‌برد و آنان را با جریانات روز این رشته آشنا می‌سازد.معرفی محصولات از طریق اینترنت، استفاده از بروشورهای تبلیغاتی و هدایای شکیل در بسته‌بندی‌های زیبا در پروازهای خارجی و نمایشگاه , پیام بازر گانی از جمله تبلیغات مؤثر در این زمینه است.

    البته متأسفانه صادرکنندگان ایرانی گل و گیاه در این زمینه ضعیف هستند و روی بسته‌بندی سرمایه‌گذاری کمی صورت گرفته است.قرار است در سال 2002 نمایشگاه تخصصی گل و گیاه در هلند برگزار شود.

    بر اساس سیاست دفتر گل و گیاهان زینتی،‌ دارویی، قارچ‌های خوراکی و زعفران، بخش خصوصی ایران برای شرکت در این نمایشگاه تشویق و ترغیب می‌شود.

    عنوان طرح: پرورش گل وگیاه زینتی قاصدک محل اجرای طرح : ب : حقوقی: مشخصات متقاضیان حقیقی: شرح فرآیند تولید و فلوچارت ( ( OPERATION FLOW CHART نمونه برنامه زمانبندی برای یک سال کاری توجیه اقتصادی طرح : الف – سرمایه گذاری ثابت : الف – 1 ) زمیـن : الف – 2 ) محوطه سازی : الف – 3 ) ساختمانها: الف – 4 ) ماشین‌آلات و تجهیزات: ارقام به میلیون ریال الف – 5 ) تاسیسات: الف – 6 ) وسایل نقلیه : ارقام به میلیون ریال الف – 7 ) تاسیسات اداری: ارقام به میلیون ریال الف – 8 ) هزینه‌های قبل از بهره‌برداری : ارقام به میلیون ریال جمع کل سرمایه گذاری ثابت ب- هزینه های جاری : ب – 1 ) مواد اولیه و نهاده های تولید :

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    سایت اینترنتی ویکی پدیا

     سایت وزارت تعاون

     سایت کارآفرینی

     دانشنامه رشد

    مراکز طرح موجود

پیشگفتار کار آفرینی زمینه های لازم را برای یافتن فرصتها در بازار کار وتولید برای توانایی فردی مورد بررسی قرار می دهد و مجموعه دانش و مهارتهایی را که برای ورود به بازار کار مورد نیاز است و همچنین راهبردهای لازم را برای موفقیت در کسب و کار ارائه می نماید تا پس ازفراغت ازتحصیل چنانچه تمایل داشته باشی به جای استخدام و کار برای دیگران در حد توان مالی و تخصصی به تنهایی یا به کمک ...

مقدمه امروزه برای هر نوع حرکت آگاهانه و هدفمند در بازارهای بین‌المللی در راتسای افزایش سهم بازار و توسعه صادرات ، بازاریابی اندیشیده ضرورت خاص خود را دارد. عرضه محصولی خوب با قیمتی مناسب ، بکارگیری روشهای مطلوب توزیع، استفاده از تبلیغات آگاه‌کننده و هدفمند و از همه مهمتر شناسائی رقبا، فرصتها و تهدیدهای محیطی، از لازمه‌ها و عناصر موثر در کسب سهم مناسب در تجارت جهانی می‌باشد. ...

توجه و علاقه انسان ها به گل و نقش گياهان در زندگي بشر موضوعي کاملا شناخته شده است. گل از دير باز به عنوان نمادي براي ابراز عشق و محبت و همچنين ابزاري براي اداي احترام شناخته شده است. چنانکه در اوايل قرن بيستم ، بقاياي دسته اي از گل هاي بريده در مق

موضوع طرح : پرورش گل و گیاه در گلخانه ( پیتوس و نخل زینتی ) ظرفیت : 2000 متر مربع مجوز های لازم: جواز تاسیس از وزارت کشاورزی سرمایه گذاری کل: 1363 میلیون ریال سهم آورده متقاضی: 163 میلیون ریال سهم تسهیلات: 1200 میلیون ریال دوره بازگشت سرمایه: 6/2 سال ( معادل 31 ماه ) سود ویژه : 57/487 میلیون ریال میزان اشتغالزایی : نه نفر مقدمه: وضعیت جغرافیایی وطبیعی ایران به گونه ای است که ...

مقدمه هر یک از گیاهان برای داشتن رشد مطلوب نیاز به شرایط خاصی از نظر شدت نور ، دمای روزانه ، دمای شبانه ، میزان رطوبت نسبی هوا و رطوبت خاک دارند . برای تولید و پرورش تجاری گیاهان با کیفیت بالا و در تمام طول سال باید شرایط محیطی مطلوب به همراه کنترل عوامل خسارت زا نظیر باد ، طوفان های ویرانگر ، سرما و یخبندان و ..... از طریق ساختمانی بنام گلخانه هستیم که به عنوان محیط کنترل شده ...

کشت گلخانه ای مقدمه هر یک از گیاهان برای داشتن رشد مطلوب نیاز به شرایط خاصی از نظر شدت نور ، دمای روزانه ، دمای شبانه ، میزان رطوبت نسبی هوا و رطوبت خاک دارند . برای تولید و پرورش تجاری گیاهان با کیفیت بالا و در تمام طول سال باید شرایط محیطی مطلوب به همراه کنترل عوامل خسارت زا نظیر باد ، طوفان های ویرانگر ، سرما و یخبندان و ..... از طریق ساختمانی بنام گلخانه هستیم که به عنوان ...

وضعيت جغرافيايي وطبيعي ايران به گونه اي است که آسمان روشن و صاف و آفتاب گرم آن عامل مثبتي براي رشد و نمو برخي گياهان در فصول مختلف سال است اين امر باعث مي‌شود تا در آينده نه‌تنها از واردات بذر و قلمه گل و گياه کاسته شود بلکه سبب صادرات محصولات گلخان

گلکاری، آشنایی با مفاهیم جایگاه گلکاری در ایران اهمیت تاریخی: قدمت کشت و کار و نگهداری گل‌ها در ایران شاید همزمان با شروع کشاورزی بوده است. با نگاهی به تاریخ و فرهنگ ایران بنظر می‌آید که همواره ایرانیان در زمینه موضوعات مرتبط با گل‌ها جایگاه خوب و ارزنده‌ای داشته‌اند. اهمیت اقتصادی: شاید قدیمی‌ترین گلخانه‌های موجود در ایران که در حال حاضر هم فعال هستند قدمتی در حدود 75 – 70 سال ...

کاشت و تکثیر گیاهان زینتی (بخش اول) گلکاری، آشنایی با مفاهیم جایگاه گلکاری در ایران اهمیت تاریخی: قدمت کشت و کار و نگهداری گل‌ها در ایران شاید همزمان با شروع کشاورزی بوده است. با نگاهی به تاریخ و فرهنگ ایران بنظر می‌آید که همواره ایرانیان در زمینه موضوعات مرتبط با گل‌ها جایگاه خوب و ارزنده‌ای داشته‌اند. اهمیت اقتصادی: شاید قدیمی‌ترین گلخانه‌های موجود در ایران که در حال حاضر هم ...

مقدمه : با آگاهی از اهمیت کشت و زرع و توجه به این مطلب که بخش کشاورزی حدود 27% از تولید ناخالص و 80% از محصولات اساسی مورد نیاز کشور تولید کرده و صادرات غیر نفتی نیز سهمی معادل40% دارا می باشد در می یابیم که بخش کشاورزی در هر کشور می تواند نقش بسیار مهمی را در تولید ناخالص آن کشور ایفا کند . این امر از طریق تولید محصولات کشاورزی مصرف در داخل و صادرات به سایر کشورها و ایجاد زمینه ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول