-بخش معرفی:
1-1-نام ونشانی متقاضیان:
حقوقی:
نام شرکت:گلسان نوع شرکت:سهامی خاص
تعداد سهام:10000 شماره ثبت:7865
محل ثبت:مشهد تاریخ ثبت:7/7/87
نام ومشخصات سهامدران عمده:
نام ونام خانوادگی :اعظم عادلی تعداد سهام:3500 مبلغ سهام:5000
نام ونام خانوادگی :مریم غنی ابادی تعداد سهام:3500 مبلغ سهام:5000
2-1-مشخصات اجرای طرح:
استان:خراسان رضوی شهرستان:مشهد
ابعاد ومساحت محل اجرای طرح:
زمینی به مساحت 500متر شهر نزدیک:مشهد
فاصله تاجاده اصلی:2کیلومتر به بزرگراه
3-1-ترسیم کروکی:
2کیلومتر کارخانه
شهرمشهد جاده اصلی 10کیلومتر
4-1-عنوان کالا: یخچال خانگی
_تعریف کالا: دستگاهی است دارای یک یا چند محفظه که درجه حرارت آن با استفاده از یک سیکل تبرید ترمودینامیکی و با مصرف انرژی الکتریکی به مقدار مورد نیاز کاهش داده میشود و برای نگهداری مواد غذایی بکار می رود.
ظرفیت تولید : 15000 دستگاه در سال
5-1-میزان اشتغال زایی طرح:
نیروی انسانی مورد نیاز:
نیروی انسانی مورد نیاز ذیلا به تفکیک عنوان شغل و بر اساس یک شیفت آمده است. با توجه به اینکه نیروی انسانی خط تولید، مونتاژ و بسته بندی در جدول شماره 3 به تفکیک آورده شده از ذکر مجدد آن خودداری شده و صرفا نتایج جدول فوق به تفکیک کارگر ساده، ماهر و کارگر بسته بند آورده شده است.
عنوان شغل
تعداد
مدیریت
1
سرپرست تولید(مهندس)
1
کارگر تولید و مونتاژ و تست (ماهر)
12
کارگر تولید و مونتاژ (ساده)
25
کارگر بسته بندی
2
کارگر حمل و نقل
4
انبار دار(ماهر)
1
مسئول آزمایشگاه (مهندس)
1
تکنسین آزمایشگاه
1
اپراتور کنترل کیفی (ماهر)
3
جمع
51
2 خلاصه مدیریتی:
1 2 چگونگی بکارگیری بعنوان کالای سرمایه ای، واسطه ای و مصرفی:
یخچال خانگی در زمره کالاهای مصرفی بادوام طبقه بندی می گردد. این کالا به دلایل مختلف از جمله جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی که نتایج مستقیم آن صرفه جویی در مصرف مواد غذایی و نیز افزایش سطح بهداشت جامعه می باشد و نیز تأمین یخ و آب سردمورد نیاز یک کالای ضروری برای خانواده ها بویژه در مناطق گرمسیر می باشد.
3-تجزیه وتحلیل صنعت:
1-3- برآورد مشکلات فعلی در زمینه تولید کالا در داخل کشور و چگونگی رفع آن:
در حال حاضر محصول تولیدی برخی از واحدهای تولید کننده در داخل کشور از کیفیتی بالایی برخوردار نمی باشد. بر اساس بررسیهای به عمل آمده ا هم دلایل مربوطه عبارتند از:
1 قدیمی بودن تکنولوژی تولید (به روز نبودن اطلاعات و دانش فنی قدیمی بودن روش های تولید، قدیمی بودن ماشین آلات و تجهیزات فقدان نیروی کار ماهر که پاسخگوی نیازهای روز این صنعت باشد).
2 پایین بودن کیفیت طرح (مدل و نمونه انتخاب شده برای تولید) و متنوع نبودن آن.
3 عدم استفاده از مواد اولیه و قطعات مرغوب
4 عدم وجود سیستم کنترل کیفیت مناسب و انجام کنترل کیفی بطور کامل و در مراحل مختلف تولید.
5 وابستگی برخی قطعات به خارج از کشور به دلیل عدم تولید و یا کم بودن ظرفیت تولید کشور در مقایسه با نیاز.
موارد مذکور در ردیف های 1 و 2 با توسعه فعالیتهای تحقیق و توسعه در کارخانجات موجود و انتخاب و گزینش تکنولوژی صحیح و مناسب در کارخانجاتی که در آینده احداث خواهد شد و انجام برنامه های اصلاحی در برخی کارخانجات موجود قابل رفع می باشند، عدم استفاده از مواد اولیه و قطعات مرغوب و نیز عدم انجام کنترل کیفی نیز با اعمال مدیریت صحیح قابل رفع می باشند. در زمینه وابستگی قطعات محصول به خارج از کشور این وابستگی طی سالهای اخیر رو به کاهش بوده است بطوریکه با راه اندازی دو واحد جدید تولید کمپرسور در کشور که ظرف یکی دو سال آینده صورت خواهد گرفت این وابستگی به میزان بیشتر کاهش خواهد یافت و اقلام وارداتی را عمدتا ترموستات اواپراتور، مواد مصرفی جهت عایق کاری بدنه و گاز مبرد تشکیل خواهند داد.
موضوع مهم دیگر در ارتباط با واحدهای موجود استفاده از گازهای FR12 در سیکل تبرید و ّریال11 برای تولید فوم می باشد.گازهای مذکور بدلیل اثرات تخریبی آنها بر روی لایه اوزون بایستی با گازهای که ODP آنها (Ozone Deplation potgnctal) پایین می باشد جایگزین شوند.
در حال حاضر این جایگزینی در کشورهای اروپایی به میزان 60% انجام شده و تا پایان سال 2008 به میزان 100% می رسد فرصت کشورهایی نظیر کشورما تا سال 2015 می باشد. گرچه فرصت مذکور به نظرطولانی میرسد لیکن اعمال محدودیت در تولید و فروش گازهای FR12 , FR11 بر اساس پروتکل مونترال و تغییرات بعدی سالهای 2010 لندن و 2010 کپنهاک باعث می گردد که بتدریج تولید گازهای فوق کم شده و قیمت آن افزایش یابد لذا واحدهای تولید کننده فعلی به منظور جلوگیری از مواجه شدن با چنین شرایطی بایستی در طی این مدت نسبت به تغییر برخی از تجهیزات خود به منظور استفاده از گازهای بدون اثر تخریبی زیست محیطی نظیر F134A بجای FR12 در سیستم تبرید و 141B در بخش فوم سازی اقدام نمایند و تغییرات لازم را در طرح محصول خود نیز بدهند.
تغییراتی که در ایران بایستی صورت گیرد عبارتند از:
الف تغییرات در قطعات و مواد مصرفی:
استفاده از گاز F134A بجای FR12 در سیکل تبرید
استفاده از کمپرسوری که با گاز FB4A کار کند. این نوع کمپرسور از نظر حجمی حدودا 15% بزرگتر از کمپرسور مشابه با گاز FR12 می باشد و در آن بجای روغن ما ینرال از روغن سنتیک استفاده خواهد شد.
استفاده از لوله موئین با طولی حدودا 40% بزرگتر.
استفاده از کندانسور با ظرفیت تبادل حرارتی 10% بیشتر
استفاده از درایر مخصوص گاز FB4A
استفاده از گاز 141B بجای FR11 جهت تولید فوم
ب تغییرات در تجهیزات:
استفاده از دستگاههای نشت یاب (Lead Detector) ویژه گاز F134A
استفاده از دستگاه تزریق گاز F134A
23 ارایه دیدگاههای کلی در مورد جهت و بازار فروش
خرید و استفاده از یخچال که در واقع یکی از وسایل خانگی با دوام می باشد مانند خرید سایر وسائل مشابه به درآمد خانوار بستگی دارد. گرچه سیاستهای تعدیل اقتصادی طی سالهای اخیر باعث گردیده قدرت خرید خانواده ها نسبت به قبل کاهش یابد لیکن تاثیر این کاهش بر روی تمامی کالاها یکسان نبوده و در مورد محصولاتی مانند یخچال بر روی روند افزایش مصرف که ناشی از توسعه برق رسانی به روستاها و نیز ضروری بودن این کالاها می باشد تأثیری نداشته است. قیمت عمده فروشی تولید داخلی محصول، با مشخصات پیش بینی شده در طرح که به شرکت سازنده و کیفیت آن بستگی دارد در حدود 1200000 تا 1300000 ریال می باشد این قیمت برای مشابه وارداتی محصول ا زکشورهای جنوب شرقی آسیا حدود 2000 دلار می باشد.
بررسی تکنولوژی تولید محصول:
در این قسمت ابتدا به عنوانبخشی از تکنولوژی تولید محصول به ارایه نکات علمی و فنی که در طراحی محصول بایستی مورد توجه قرار گیرد پرداخته و سپس به بیان قطعات محصول و انواع روشهای تولید و مونتاژ محصول می پردازیم:
12-3 نکات علمی و فنی و مواردی که در طراحی محصول بایستی مورد توجه قرار گیرد:
الف بازدهی و میزان و نحوه خنک کنندگی: یکی از نکات فوق العاده مهم که در طراحی یک یخچال خانگی بایستی مورد توجه قرار گیرد بازدهی سیکل تبرید، بازدهی کلی و مصرف انرژی الکتریکی کمتر بازای ایجاد درجه حرارت مشخص می باشد.
بطور کلی یکی از نتایج تکنولوژی های نو مصرف انرژی الکتریکی کمتر می باشد این موضوع خود به دو موضوع طراحی سیکل تبرید و طرح مربوط به نحوه ایزوله کردن بدنه یخچال باز می گردد. در مورد سیکل تبرید از میان سیکل های متفاوتی که برای تولید سرما استفاده می شود از قبیل سیکل تراکمی تبخیری، سیکل جزیی و سیکل معکوس از سیکل تراکمی تبخیری در یخچالهای خانگی استفاده می گردد. راندمان در یک سیکل تبرید که ضریب علمکرد نیز نامیده می شود عبارت است از :
رابطه فوق بیانگر آن است که سیستمهایی دارای راندمان خوب هستند که حداقل انرژی را مصرف نمایند. بطور کلی یخچالها و یخچال فریزرهای دارای محفظه های بالای صفر برای سبزیجات و میوه جات، پنیر و موادی از این قبیل و محفظه هایی با درجه حرارت زیر صفر جهت نگهداری مواد غذایی منجمد نظیر گوشت می باشند در این مورد علامت یک ستاره جهت درجه حرارت (6-) دو ستاره (12-) و سه ستاره (18-) درجه بکار می رود. زمان نگهداری مواد غذائی منجمد در هر یک از موارد فوق متفاوت می باشد که بایستی در جزوه راهنما ذکر گردد.
با توجه به آنکه تجهیزات مورد استفاده در سیکل تبرید متفاوت می باشد ذیلا به بررسی هر یک از این تجهیزات می پردازیم:
سیال مبرد: سیال مبرد حتی الامکان باید دارای خصوصیات زیر باشد:
قابلیت تبخیر شدن داشته باشد.
گرمای نهان تبخیر آن زیاد باشد بطوری که مقدار کمی از آن نتیجه دلخواه را بهمراه داشته باشد.
قابلیت اشتعال، احتراق و یا انفجار نداشته باشد.
مقرون به صرفه بوده و از لحاظ شیمیایی پایدار باشد.
میل ترکیب با مواد دیگر موجود در سیستم نظیر روغن موجود در کمپرسور فلزات و... را نداشته باشد.
برای انسان حتی الامکان مضر نبوده و دارای بوی مشخصی باشد تا در صورت نشت قابل تشخیص باشد.
دمای بحرانی سیال بالای دمای کندانسوار بوده و دمای انجماد آن پایینتر از دمای اواپراتور باشد.
با توجه به خصوصیات فوق الذکر F134A در نظر گرفته می شود این گاز از نظر خصوصیات مشابه FR12 می باشد در حالیکه این گاز برابر صفر می باشد.
کمپرسور: از میان انواع مختلف کمپرسوری که در سیکل های تراکمی تبخیری مورد استفاده قرار می گیرد. نوع سیلندر پیستونی در یخچالهای خانگی بکار می رود، مشخصات بارز این کمپرسورها، سهولت ساخت و تعمیر، راندمان بالا و دوام زیاد آنها می باشد. در صورتی که الکتروموتور کمپرسور هر دو در داخل یک محفظه آب بندی شده قرار گیرند (که در مورد یخچالها معمولا اینگونه است) آنرا بسته و در غیر اینصورت باز می گویند.
روغن کمپرسور: از آنجایی که روغن بکار رفته و کمپرسور معمولا در تماس با ماده مبردمی باشدو اغلب با آن مخلوط نیز می گردد بنابراین لازمست در انتخاب آن نوع مبرد بکار رفته، درجه حرارت اواپراتور و درجه حرارت خروج از کمپرسور مدنظر قرار گیرد. با توجه به آنکه ماده مبرد F134A می باشد روغن کمپرسور از نوع سنتیتیک خواهد بود.
اواپراتور: طبق تعریف هر نوع محفظه انتقال حرارت که در آن مبرد به دلیل جذب حرارت از فضا و یا مواد اطرافش تبخیر می شود را اواپراتور می گویند. اواپراتورها به دلیل کاربردهای مختلف در طرحها، اندازه ها و اشکال متفاوتی ساخته می شوند و بر حسب نوع ساخت شرایط عملکرد، نحوه گردش سیال مبرد، نوع سیال بر دو روش استفاده به صورت های مختلف طبقه بندی می شوند، اپراتورهای موجود در سیستمهای تبرید بطور کلی به دو نوع اواپراتور مرطوب و اواپرتور خشک تقسیم می شوند که در یخچالهای خانگی نوع دوم مورد استفاده قرار می گیرد. در اواپراتور خشک مایع مبرد پس از عبور از یک شیر کنترل وارد اواپراتور می گردد. وظیفه شیر کنترل مقدار ورودی مبرد به داخل اواپراتور با یک نرخ معین است. (در عمل از یک لوله موئین بعنوان شیر کنترل استفاده می گردد) نکات مهمی که در انتخاب اواپراتور بایستی مورد توجه قرار گیرد و عبارتند از:
جنس فلز: فلز بکار رفته در ساخت اواپراتور بایستی دارای مقاومت حرارتی کمی بوده و با مایع مبرد واکنش شیمیایی ایجاد ننماید.
طراحی مجاری عبور مایع مبرد: این مجاری بایستی بگونه ای طراحی گردد که از یک طرف توسط مایع مبرد کاملا اشغال شده و از طرف دیگر بیشترین نرخ انتقال حرارت و بازده را بهمراه داشته باشد.
در روشهای مدرن تولید اواپراتور این وسیله را با نورد کردن دو ورقه آلومینیمی بر روی یکدیگر که قبلا مجاری عبور مایع برد بر روی آنها بوسیله مواد شیمیایی مخصوصی چاپ گردیده، تولید نموده و نهایتا با استفاده از کمپرسورهای فشار بالا مجاری را باز می نمایند.
در شرایط فعلی برخی از تولید کنندگان داخلی از اواپراتورهای ساخت داخل که با پیچیدن لوله های مسی به دور محفظه آلومینیمی تولید می شود استفاده می نمایند که منجر به کاهش کیفیت کار یخچال می گردد.
کندانسور: کندانسور نیز همانند اواپراتور دارای یک سطح تبادل حرارتی بوده و حرارت بخار مبرد را از طرق دیواره های خود به یک سیال خنک کننده منتقل می نماید بطوریکه بخار گرم اولیه تا حالت اشباع سرد شده و سپس عمل تقطیر صورت گیرد. کندانسورها دارای انواع مختلف هوائی، آبی و هوائی آبی می باشند. نوع هوائی خود به دو صورت خنک شونده «توسط فن» و یا «بوسیله جریان طبیعی هوا» ساخته می شود که در یخچالهای خانگی عموما از نوع دوم بدلیل اقتصادی بودن وسادگی ساخت استفاده می شود. بدلیل محدود بودن ظرفیت این نوع کندانسور معمولا یک سطح حرارتی زیاد مورد نیاز می باشد که در عمل این سطح انتقال حرارت را عبور دادن مارپیچی لوله های فلزی از یک صفحه مشبک، پرده های آلومینیمی و یا سیم های فولادی ایجاد می نمایند.
لوله موئین: لوله موئین یک لوله با قطر کم و طول زیاد می باشد که جهت تأمین اختلاف فشار بین کندانسور و اپراتور و به منظور کنترل و محدود کردن جریان مایع از کندانسور به اواپراتور مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به اینکه لوله موئین و کمپرسور بطور سری در مدار قرار می گیرند ظرفیت آن بایستی متناسب با ظرفیت کمپرسور باشد. جدول 2 طول لوله موئین متناسب با قطر داخلی آن بر حسب قدرت کمرپسور و درجه حرارت کاری و قدرت کمپرسور یخچال را برای FR12 نشان می دهد، طول مناسب برای گاز F134A، 40% بیش از مقادیر مربوط به FR12 می باشد.