دانلود طرح (پروژه کارآفرینی) طرح توسعه خوشه صنعتی سازندگان ادوات شالیکوبی استان گیلان

Word 46 KB 12791 16
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت: ۷,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • کشت برنج در استان گیلان قدرت دیرینه دارد . تبدیل شلتوک به برنج سفید در حال حاضر در کارخانجات شالیکوبی انجام می شود .حدود 1800 کارخانه شالیکوبی در سطح استان با روش ماشینی نسبت به تبدیل شلتوک به برنج سفید اقدام می کنند . صاحبان کارخانجات عمده تجهیزات خود را از 28 واحد تولیدی بزرگ و حدود 70 واحد تولیدی کوچک که در سطح استان پراکنده و بخصوص اکثر آن در شهرستان رشت تمرکز یافته اند تأمین می نمایند .

     

    تولید کنندگان ادوات شالیکوبی دارای اتحادیه صنفی هستند اما دارای ارتباطات و همکاری اندکی جهت تأمین تجهیزات متقاضیان و خدمات به آنان می باشد و کسب و کار آنها دارای حد پایینی از تعادل و همکاری مورد نیاز برخوردار است .

     

    جهت توسعه فعالیت و پایداری کسب و کار این بنگاه ها و واحد های تولیدی و تقویت ارتباط بین آن ها ضرورت طرح مشخصی با برنامه ریزی زمان بندی برای فعالیت آن ها در قالب یک "خوشه صنعتی " وجود دارد . که عامل توسعه خوشه صنعتی مورد نظر              C . D . A  )) پیشنهاد نموده است.

     

    برنامه پیشنهادی جهت توسعه خوشه صنعتی سازندگان ادوات شالیکوبی شامل اجزا ء زیر است :

    انجام مطالعه شناختی و اعتماد آفرینی    6 – 1 ماه

    تهیه برنامه عمل از ابتدا تا دو سال

    مرحله اجرایی ( بهد از 6 ماه مطالعه شناختی و اعتماد آفرینی و تهیه برنامه عمل ) تا 36 ماه ( سر سال )

    کنترل و بازبینی از شروع 13 ماه تا پایان سه سال

     

    تعریف خوشه ( Cluster ) :

     

    خوشه مجموعه ای از واحد های  کسب و کار که در یک منطقه جغرافیایی و یک گرایش صنعتی متمرکز شده اند با همکاری و تکمیل فعالیت های یکدیگر به تولید و عرضه تعدادی کالا و خدمات می پردازند . و از چالش ها و فرصت های مشترک برخوردارند .

     

    براساس این تعریف از خوشه ، سازندگان شالیکوبی و تجهیزات کارخانجات برنجکوبی استان گیلان به ساخت دستگاه های :

    کانکا یا سفید

    بوجار شالی

    خاک کش

    خشک کن ها

    الک برنج

    قلوه گیر

    الواتور ها یا بالابر ها

    چراغ خشک کن ها

    و ..............

     

    حدود صد واحد کوچک و بزرگ با پراکنش مختلف در سطح استان عناصر اصلی و ذینفعان خوشه مورد نظر بشمار می روند که از نظر سازمانی توسعه نیافته می باشند و نیازمند هماهنگی ، هدایت ، کنترل و سازماندهی فعالیت مشترک بکمک C . D . A  بوده تا بتوانند با ایجاد شبکه مسیری سریع برای ارتقای سطح سرمایه اجتماعی دارای قابلیت پایایی و توانمندی بدلیل وجود حلقه ها و منافع جدی و مشخص شوند .

     

    تعریف شبکه (  Net work ) :  

     

    شبکه به گروهی از واحد ها اطلاق می شود که برای انجام یک پروژه خاص با هم در ارتباط بوده ، همدیگر را تکمیل می کنند  و برای مواجهه با مشکلی مشترک و یا استفاده از فرصتی مشترک را با یکدیگر همکاری می کنند .

     

    شبکه فعاّل خوشه سازندگان ادوات شالیکوبی استان می توانند با هماهنگی لازم وسیله عامل توسعه  C . D . A نقش اصلی در تحویل و توسعه خوشه بعمل آورند و پس از توجیه و آشنایی کافی با اهداف خوشه صنعتی مورد نظر ، نقش ویژه ای در ساخت ماشین آلات کشاورزی شالیکوبی استان و ایران داشته باشند.

    زیرا : امید لطف ز بیگانگان خطاست          بیگانه فکر خویشتن است ، کی فکر ماست .

     

     رویکرد  توسعه خوشه ای یونیدو :

     

    فقدان  ارتباط بین واحد های بد بینی نسبت به مخاطرات متداول کسب و کار ویژگی بارز خوشه های توسعه نیافته است به علاوه واحد های تولیدی محلی در چنین خوشه هایی به ندرت از خدمات توسعه کسب و کار ( B . D . S  ) استفاده می شود . معمولاَ به فراخوان های مکرر کاری از سوی سیاست گذاران محلی علاقه ندارند .

    خوشه های توسعه نیافته ، در حالیکه در دور باطلی از رقابت های شکننده گرفتار شده اند . به حال خود رها شده و روز به روز از سود و بازده کاری آن ها کاسته می شود .

    برای بهبود کسب و کار و تقویت مزیت های مبنی با هدف پویا ساختن یا خوشه ذینفعان که عبارتند از ( کارآفرینان ، سیاست گذاران ، ارائه دهندگان خدمات ، نمایندگی های سیاسی و غیره ) باید بیاموزند که انجام فعالیت های مشترک هدفمند را در خوشه های توسعه نیافته بر عهده گیرند و سرمایه اجتماعی موجود در منطقه را افزایش دهند .

     

    توسعه خوشه مستلزم ایجاد و توسعه یک چشم انداز (  Vision  ) جمعی             ( مشارکتی )  برای اینده تقویت ظرفیت برای عمل بر مبنای چشم انداز مذکور است که از طریق تقویت پیوند های درون خوشه این بین ( خود SME  ها و رابطه بین SME  و شرکت های بزرگ  ، مؤسسات حمایتی (پشتیبانی ) . دولت محلی بانک ها ، مراکز توسعه کسب و کار و غیره می شود ) .

    برای حصول به یک چشم انداز مشترک برای کل خوشه و هماهنگ کردن فعالیت هایشان و اشتراک در منافع در راستای چشم انداز مشترک برای کل خوشه و ایجاد  یک چار چوب خودکار و خود گردان می تواند تحقق یابد .این مهم با تکیه بر نیاز اعضاء ، انعطاف پذیری و عمل از طریق یک عامل واسطه نیاز دارد .

    برنامه توسعه ای بررسی هرخوشه و بر اساس نیازهای ذینفعان در هر نقطه زمانی تعیین می شود .

    اما مورد دیگری که با همین اندازه حیاتی می باشد ، این است که حداقل در مرحله میانی ، تنها فعالیت هایی که از سوی ذینفعان تایید شده است ، به صورت پایدار و پیوسته اجرا شود .

    نیاز به انعطاف پذیری

    موقعیت یک پروژه توسعه خوشه به انعطاف پذیری و اختیارات طراحان برنامه و مجریان بستگی دارد ، در مواقع اجزای مهم هر برنامه عمل خوشه از اول شناخته شده نیست . بطور طبیعی از ارتباط متقابل و روز جریان ذینفعان خوشه ، ناشی می شود .

    هدایت از طریق واسطه

    یک بخش جدایی ناپذیر از رویکرد یونیدو توسعه خوشه ای آن است که اجزای مسئولیت ها را تا حد امکان عمدتاَ از طریق واسطه هایی مانند اتحادیه های صنعتی ، سازمان های غیر دولتی (N G O) شبکه های شرکتی نهادینه شده و ارائه کنندگان خدمات (دولتی یا خصوصی) و غیره تحقق می یابد .

    این روش بخش ضروری از مسیر دراز مدت توسعه کل خوشه بشمار می آید . برای آشکار ساختن عوامل مؤثر و تعیین کننده در خوشه های توسعه نیافته محسوب می شود .

     

    مختصری از تاریخچه سازندگان ادوات کشاورزی شالیکوبی استان گیلان

     

    تبدیل شلتوک به برنج سفید ماشینی در سطح استان گیلان حدود 70 سال پیش همزمان به کمک سرمایه داران در شهر های رشت – بندر انزلی- صومعه سرا شروع به کار نموده و به فعالیت خود ادامه دادند .

    در حال حاضر تقریباَ 1800 واحد کارخانه شالیکوبی در نقاط مختلف استان پراکنده و فعالیت می نمایند و با کمک و خدمات سازندگان ادوات شالیکوبی سرویس و نگهداری می شود .

    این کارخانجات از ابتدا به کمک دو نفر از صنعتگران خارجی به نام های:

    1- ژوزف پاراسِلُف لهستانی اصل                            2-مسیو آزاد

    تجهیزات خود را نگهداری می نمودند . رفته رفته با افزایش فعالیت ساختن این تجهیزات به کمک صنعتگران داخلی استان شروع و به طور فعال از سال 1325 با کسب مهارت گروههای  فنی استان که از شاگردان دو صنعتگر یاد شده  در شهر رشت بودند ، شکل گرفتند و بطور جدی و تکنیکی در حال حاضر گروههای فنی زیر فعالیت دارند:

     

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

مقدمه مطالعه برنامه‌ ها, استراتژی‌ ها, سیاست‌ ها و راهکارهای مختلف توسعه (در سطوح مختلف) همراه با بررسی تجربه عملی کشورهای مختلف در زمینه توسعه روستایی و توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی در روستاها, درس‌ها و نکات کلیدی بسیار مهمی را پیش روی ما گذاشته است. اگرچه الزاماً نمی‌توان عیناً از این تجربیات و رویکردها استفاده نمود اما توجه به آن‌ها و ”یادگیریِ“ درست نکات, باعث روشن‌شدن فضای ...

در این مقاله نقشی را که خدمات بین المللی اطلاع رسانی کشاورزی می تواند در فرآیند توسعه ایفا نماید، نشان داده می شود. رئوس مهمترین مشکلاتی که کارکنان خدمات اطلاع رسانی در کشورهای در حال توسعه با آن رو به رو هستند، بیان می گردد. سپس از چگونگی سازمان دادن بهترین خدمات اطلاعاتی برای استفاده کنندگان در کشورهای جهان سوم بحث می شود. کشاورزی در توسعه اقتصادی و اجتماعی بیشتر کشورهای جهان ...

مقدمه مطالعه برنامه‌ها, استراتژی‌ها, سیاست‌ها و راهکارهای مختلف توسعه (در سطوح مختلف) همراه با بررسی تجربه عملی کشورهای مختلف در زمینه توسعه روستایی و توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی در روستاها, درس‌ها و نکات کلیدی بسیار مهمی را پیش روی ما گذاشته است. اگرچه الزاماً نمی‌توان عیناً از این تجربیات و رویکردها استفاده نمود اما توجه به آن‌ها و ”یادگیریِ“ درست نکات, باعث روشن‌شدن فضای ...

چکیده: مطالعه حاضر تحت عنوان «روند توسعه روستایی در دهستان کبودگنبد شهرستان کلات نادر» به بررسی و تجزیه و تحلیل عوامل مؤثر در روند توسعه اقتصادی در این دهستان می‌پردازد. توسعه روستائی یک امر چند بعدی است که از مؤلفه‌های مختلفی تشکیل می‌شود. در این راستا، مؤلفه‌های مزبور در دهستان کبودگنبد به صورت زیرساختهای طبیعی، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی در نظر گرفته شده‌اند که هریک از این ...

مقدمه انسان پیش از آموختن کشاورزی و کشف فنون و ابزارهای مختلف, برای تامین نیازهای زندگی خود به کوچ و چندجانشینی می‌پرداخت. انسان‌ها برای تامین غذای موردنیاز خود و یافتن مکانی مناسب برای سکونت, به مکان‌های مناسب دارای منابع طبیعی (مرتع, آب, حیوانات) مهاجرت می‌نمودند. از زمانی که انسان کشاورزی را آموخت و توانست ابزارهای مورنیاز زندگی خود را بسازد به یکجانشینی روی آورد و روستاها ...

الف: جمعیت و پراکندی آن جمعیت استان بوشهر که در مساحتی حدود 23167 کیلومتر مربع زندگی می کنند در سرشماری 1375 خورشیدی 743675 نفر بوده که از این تعداد 9/50 درصد در نقاط شهری و 1/49 درصد در نقاط روستایی سکونت داشته و کمتر از یک دهم درصد آنان غیر ساکن بوده اند. ب: ساخت جنسی و سنی در این استان در مقابل هر 100 زن 104 نفر مرد وجود داشته است. این نسبت در بین اطفال کمتر از یک ساله برابر ...

واژه شلتوک از کلمه هندي چلتو (chalto ) گرفته شده و در زبان انگليسي به شلتوک ( دانه برنج همراه با پوست ان ) Rice Paddy گفته مي شود . نام برنج از زبان هندي گرفته شده که به آن Ariai مي گويند . در زبان انگليسي به برنج Rice گفته مي شود که همان نام عموم

مسائل بازاریابی خرمای ایران بحث آسیب پذیری اقتصاد تک محصولی ولزوم توجه به صادرات غیرنفتی درایران از دیرباز میرح بوده ، اما جهش قابل ملاحظه ای دراین راستا صورت نگرفته است . ایران با توجه به وسعت خاک ، تنوع آب وهوا واستعدادهای بالقوه نیروی انسانی درزمینه های مختلف بخش کشاورزی ، درتولید بسیاری از محصولات زراعی ودرختی از جمله «خرما» مزیت نسبی دارد . به رغم قرارداشتن درجایگاه نخست ...

مقدمه : ایران تاریخی کهن دارد و تقسیماتی که در تاریخ ایران شده بیشتر بر مبنای شروع و پایاین کار سلسله های سلاطین بوده واز فتوحات وکشتار و زندگی انها سخن رفته است. ولی با ظهور اسلام این تاریخ به دو دوره تقسیم می شود که به دوره قبل از اسلام و دوره بعداز اسلام تقسیم می شود.که دوره قبل از اسلام دوره باستان نیز نامیده میشود و دوره بعد از اسلام به دوره اسلامی نامیده می شود . ولی دوره ...

مقدمه از ظهور انسانی کنونی در کره زمین حدود 40 هزار سال می گذرد که در برابر عمر زمین به لحظه ای می ماند . زمین در غیاب انسان از آرامش و توازن برخوردار بود، جانداران با رفع نیازهای خود نه تنها آسبی به محیط پیرامون نمی رساندند بلکه هر یک به نوبه خود در استواری این تعادل و توازن دخیل بودند. برخورداری انسان از عقلانیت کنجکاو و جستجوگر او را به سرعت از عصر شکارگری و خوشه چینی به ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول