طرح مقدماتی کارخانه تولید طناب نایلونی
هر شرکت تولیدی از سه بخش کلی تشکیل شده است که بترتیب زیر میباشند.
بخش اداری
بخش حقوقی
بخش فنی و تخصصی
و ما در این مجموعه به توضیح ختصری از این سه بخش در مورد شرکت تولید طناب نایلونی میپردازیم.
بخش اول: اداری
در این بخش به نمونهای از دستورالعملهای تشکیل شرکتها میپردازیم.
دستورالعمل تشکیل شرکتها
تشکیل شرکتها و اتحادیههای تعاونی تا مرحله ثبت و انتشار آگهی تأسیس آنها در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی
فصل اول:
الف- مقدمات و مراحل تشکیل شرکتهای تعاونی
1- برای تشکیل هر شرکت تعاونی، بدواً لازم است عدهای مرکب از حداقل 7 نفر متقاضی حائز شرایطی قانونی مربوط جهت عضویت در آن جلسه عمومی موسس را بر اساس مفاد 31 و 32 قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران تشکیل داده و سه نفر را از بین خود بعنوان هیات موسس مامور تمهید مقدمات تشکیل تعاونی از جمله تهیه کلیات طرح پیشنهاد و اساسنامه دعوت به عضویت افراد واجد شرایط و برگزاری اولین مجمع عمومی عادی (در صورت موافقت وزارت/اداره کل تعاون با تشکیل تعاونی) نمایند.
هیات مزبور پس از مطالعات و بررسیهای کافی طرح مشتمل بر توجیه ضرورت تشکیل تعاونی، اعلام تعداد و مشخصات داوطلبان اولیه عضویت (و مهارت و تخصصهای آنان در تعاونیهای تولیدی) نحوه تدارک سرمایه و دیگر امکانات مورد نیاز برای تشکیل و شروع فعالیت تعاونی، قید میزان سهمی که هر عضو باید در جهت تامین سرمایه شرکت (با تعیین مقدار لازم التادیه آن) خریداری نماید قید میزان سهمی که هر عضو باید در جهت تامین سرمایه شرکت (با تعیین مقدار لازم التادیه آن) خریداری نماید اعلام نام بانک یا موسسه اعتباری که در نظر است اقدام به افتتاح حسابجاری در آن شود شرح میزان و نحوه سرمایهگذاری و مشارکت وزارتخانه ، سازمان و یا شرکت دولتی وابسته یا تحت پوشش دولت، بانک ، نهاد انقلاب اسلامی و یا تعاونی دیگر (در صورتیکه واحدی از واحدهای مزبور قبول سرمایهگذاری و مشارکت نموده باشند تهیه نموده و ضمن معرفی نماینده تام الاختیار (برابر فرم شماره 1) به وزارت / اداره کل تعاون ارائه کند.
2- وزارت / اداره کل تعاون متعاقب وصول کلیات طرح پیشنهادی و تقاضا نامه موافقت با تشکیل تعاونی (فرم شماره 1) طرح تهیه شده از سوی هیات موسس را بر اساس ضوابط مقرر در آئین نامه اجرائی قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی این مورد بررسی و اظهار نظر قرار داده و در صورت اعلام موافقت نمونه اساسنام و فرمهای مورد نیاز را که برای سهولت کار مراجعین تهیه شده در اختیار نماینده هیأت موسس قرار میدهد.
ب: مراحل انجام تشریفات قانونی تشکیل مجمع عمومی
هیات موسس با اخذ موافقت نامه تشکیل (فرم شماره 2) و حصول اطمینان از امکان تشکیل و ثبت شرکت تعاونی مورد نظر در صورت رعایت ضوابط اقدام به دعوت افراد واجد شرایط و عضویت و دریافت مدارک لازمه از آنان نموده و پس از احراز شرایط داوطلبان و پذیرش آنان به عضویت با انتشار آگهی دعوت مجمع عمومی عادی اولین مجمع عمومی را تشکیل میدهد لازم بیادآوری است که تاریخ انتشار آگهی دعوت با تاریخ تشکیل جلسه باید حداقل پانزده روز فاصله داشته باشد.
ج: مراحل انجام تشریفات قانونی ثبت شرکت و اخذ پروانه تأسیس
با اتمام مراحل یاد شده وق و قبل از ثبت شرکت هیات مدیره یا وکیل هیات مدارک مورد نیاز ثبت شرکت تهیه نموده و بتعداد مقرر به وزارت/اداره کل تعاون تحویل مینماید تا در صورت تایید تطبیق اقدامات انجام شده مجوز ثبت شرکت صادر گردد.
پس از ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها و ارائه آگهی منتشره در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران پروانه تأسیس شرکت توسط وزارت/اداره کل تعاون صادر شده و پس از آن شرکت تعاونی میتواند به فعالیت بپردازد.
درخواست موافقت با تشکیل شرکت / اتحادیه تعاونی .......
فرم شماره (1)
بسمه تعالی
وزارت تعاون / اداره کل تعاون استان .............
اینجانبان هیات موسس شرکت /اتحادیه تعاونی در شرف تاسیس ..........ضمن ارائه کلیات طرح پیشنهادی و معرفی آقای / خانم ....... .............فرزند ................
به شماره شناسنامه ............ ............صادره از ............ ............ به عنوان نماینده تام الاختیار این هیات جهت مذاکره و دریافت مدارک و سایر اقدامات لازم بدینوسیله درخواست موافقت با تشکیل شرکت/ اتحادیه تعاونی ............
را مینمائیم.
نام و نام خانوادگی و امضاء هیات موسس
نشانی کامل و تلفن نماینده هیات موسس:
بخش دوم : حقوقی
در این بخش که بخش دوم هر شرکت تولیدی میباشد باید به چگونگی اساسنامههای اجرایی در بخش تولید بپردازیم و به این منظور نمونهای از این اساسنامه به صورت مختصر در این مجموعه برای شما بیان گردیده که این اساسنامه دارای پنج فصل میباشد.
فصل اول: کلیات
ماده 1- نام شرکت تعاونی و نوع آن تولیدی است.
که در این اساسنامه به اختصار «تعاونی» نامیده میشود.
ماده 2- اهداف تعاونی
ترویج و تحکیم مشارکت، همکاری و تعاون عمومی
تامین نیازهای مشترک اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی و کمک به تحقیق عدالت اجتماعی
3-
4-
ماده 3- موضوع فعالیت
تامین و اداره واحد / مجتمع
با استفاده از سرمایه و نیروی کار، مهارت و تخصص اعضا و فروش محصولات تولید / عرضه خدمات.
2- انجام سایر فعالیتهای مرتبط با اهداف شرکت.
فصل دوم:مقررات مربوط به عضویت
ماده 12- عضویت در تعاونی برای کلیه واجدین شرایط اعم از اشخاص حقیقی و یا حقوقی غیر دولتی که نیاز به خدمات تعاونی داشته باشند آزاد است.
الف- شرایط عمومی ب- شرایط اختصاصی
فصل سوم: ارکان تعاونی
ماده 20- ارکان تعاونی عبارتست از :
مجمع عمومی
هیئت مدیره
بازرسی یا بازرسان
فصل چهارم: مقررات مالی
ماده 54- ابتدای سال مالی تعاونی اول ماه و انتهای آن آخر ماه سال / سال بعد خواهد بود.
باستثنای سال اول تاسیس که از تاریخ تشکیل تا پایان ماه است.
فصل پنجم : مقررات مختلف
ماده 61- هر یک از دستگاهها شرکت و موسسات موضوع ماده 17 قانون بخش تعاونی که بدون عضویت در تعاونی مشارکت یا سرمایهگذاری کرده باشند میتوانند نمایندهای برای نظارت بر تعاونی و حضور در جلسات مجامع عمومی و هیئت مدیره به عنوان ناظر داشته باشند.
این اساسنامه در 66 ماده و تبصره در مجمع عمومی مورخ
به تصویب رسید و آنچه در آن پیش بینی نشده تابع قانون بخش تعاونی جمهوری اسلامی و قانون شرکتهای تعاونی آیین نامهها و دستورالعملهای قانونی و قراردادهای منعقده بین شرکت و اعضا و یا موسسات طرف قرارداد میباشد.
هیات رئیسه مجمع
رئیس نایب رئیس منشی ناظران
بخش سوم (فنی و تخصصی)
مقدمه
طناب نایلونی در زندگی روزمره در موارد مختلفی استفاده میشود یکی از مهمترین موارد استفاده از آن در سواحل جنوب و شمال جهت کارهای صیادی میباشد. در شناورهای صیادی جهت ساختن تور ماهی و تورمیگو به میزان بسیار زیادی از طنابهای قطر 12 و 14 و 16 و 18 میلیمتر استفاده میشود.
جهت لنگر نیز از طناب 20 الی 35 میلیمتر و جهت بستن سایبانها و استفاده در قرقرههای چند ردیفه از انواع طناب نایلونی از قطرهای 6 الی 35 میلیمتر استفاده میشود.
یک موتور لنج صیادی برای ساختن تور ماهی و میگو ممکن است تا 10000 متر طناب از قطرهای مختلف مصرف کند. در لنج های باری و کشتیها هر کدام در حد وفور از طناب جهت انجام بسیاری از کارهایشان استفاده مینمایند. در حال حاضر مقادیر زیادی طناب از خارج وارد میشود تا نیاز موجود را رفع نماید. احداث یک کارخانه تولید طناب مخصوصا در استانهای ساحلی امری ضروری و گامی مثبت به شمار میآید.
2- مشخصات فنی کالا
کالای تولید شده از جنس پولی پروپیلن (Poly propylene) از قطر 6 الی 35 میلیمتر خواهد بود. نوع دیگر از طناب از جنس پولی اتیلن (Poly propylene) را نیز با استفاده از ماشین آلات این طرح میتوان تولید نمود که هر دو در بازار مصرف استفاده میشوند نوع اول از مرغوبیت و استحکام بیشتری برخوردار است. در این طرح فرض شده است که از هر نوع به مقدار مساوی
تولید خواهد شد
ظرفیت تولید کارخانه
میزان تولید کارخانه
میزان تولید کل سالانه کارخانه 1000 تن طناب از قطر 6 الی 35 میلیمتر در نظر گرفته شده که 500 تن مربوط به نوع پولی پروپلین و 500 تن مربوط به نوع پولی اتیلن میباشد.
3-1 جهت صرفه جویی در سرمایه گذاری اولیه ، انرژی، زمان و استفاده حداکثر از ماشین آلات کارخانه، برنامه تولید در دو شیفت در نظر گرفته شده است . کلیه محاسبات بر اساس 285 روز کار در سال (با توجه به تعطیلات ) در نظر گرفته شده است.