پیشگفتار
کار آفرینی زمینه های لازم را برای یافتن فرصتها در بازار کار وتولید برای توانایی فردی مورد بررسی قرار می دهد و مجموعه دانش و مهارتهایی را که برای ورود به بازار کار مورد نیاز است و همچنین راهبردهای لازم را برای موفقیت در کسب و کار ارائه می نماید تا پس ازفراغت ازتحصیل چنانچه تمایل داشته باشی به جای استخدام و کار برای دیگران در حد توان مالی و تخصصی به تنهایی یا به کمک دوستان و نزدیکان نسبت به راه اندازی و اداره یک واحد کوچک صنعتی،کشاورزی،خدماتی ویا هنری برای کسب وکارتولیدی اقدام نمایی.سرعت روند تحولات فن اوری واقتصادی درجهان به گونه ای است که حتی راه اندازی و اداره واحدهای تولیدی وخدماتی کوچک نیز نیازمند اطلاعات و دانش است که در این مجموعه سعی شده است این گونه اطلاعات در حد امکان و ضرورت ارائه شود.روحیه و تفکر کار افرینی هم در واحد های بزرگ تولیدی و خدماتی و هم درواحد های کوچک کاربرد فراوان دارد و می تواند خلا قیتها ، نواوریها و موفقیتهای زیادی را به دنبال داشته باشد اما جایگاه اصلی توسعه تفکر کار آفرینی در واحد های کوچک تولیدی و یا خدماتی است.
مقدمه
با توجه به گسترش روزافزون تعداد زنان شاغل و افزایش تعداد مهد کودک ها،فرزندان آنها به وسا ئلی جهت سرگرم شدن از جمله (انواع عروسک ها،انواع کتابهای قصه و...)نیاز دارندکه ما هدف خود را بر این گذاشتیم که این نیاز آنها را برطرف نمائیم، لذا طراحی با عنوان(تولید انواع عروسک های خزی و پارچه ای) را مطرح نموده و اطلاعاتی با این عنوان در اختیار شما قرار می دهیم.امید است که بتوانیم تا حدی احتیاجات فرزندان را برآورده نمائیم.
اطلاعات فنی پروژه:
در مرحله نخست با سرمایه گذاری مبلغی به میزان 1033730529 ریال این طرح را آغاز نموده که زمینی به مساحت 350 متر مربع جهت ساخت این کارگاه نیاز داریم.
اطلاعاتی جهت ساخت این زمین(از جمله:محوطه سازی،ساختمان سازی،متراژ سالن تولید،انبار مواد اولیه و....)در پروژه به طور کلی در اختیار شما قرار گرفته است.
ماشین آلات مورد استفاده عبارتند از:چرخ خیاطی صنعتی وتجهیزاتی(از قبیل:میزوصندلی،اتو قیچی و....)می باشد.وسایل حمل ونقل یک دستگاه وانت بار بوده است.مواد اولیه:انواع خزها با خواب کوتاه وبلند،پارچه،پشم پلی استر،پنبه،ضایعات پتو،نخ خیاطی، نخ سردوز و وسائل تزئینی می باشد.(تعداد کارگران 10 نفر)
چگونگی جمع آوری داده های فنی:
1-استفاده از قیمت های بازار و اینترنت
2-پرس وجو از افرادی که در این زمینه آشنایی داشته اند و استفاده از قیمت کالاهای مشابه با توجه به افزایش میزان این کارگاهها ما می توانیم صادراتی به کشورهای مختلف داشته و میزان واردات را در مورد این کالا کاهش دهیم و در عوض میزان واردات را در کالاهایی که ضرورت بیشتری دارندراافزایش دهیم.با در نظرگرفتن این مورد که میزان صادرات را افزایش دهیم وابستگی ما به کشورهای بیگانه کاسته شده و می توانیم ارزآوری بیشتری در کشورمان ایجاد نمائیم.که ما با توجه به محاسبه شاخص هایی از جمله(نسبت فایده به هزینه، نرخ بازده حسابداری و دیگر شاخص ها به نتایجی دست یافته ایم که در زیرعنوان شده است)
1-نسبت فایده به هزینه جاری ( BCR )[1]که از تقسیم درآمد ) ( [2](TR(B به روی هزینه ) [3] (TC (C) حاصل می شود که مبلغ1.18به ما داده است، که با توجه به اینکه این مبلغ بزرگتر از یک است پس می فهمیم که پروژه ما سودآور می باشد.ما با در نظر گرفتن مزایای شاخص بازده حسابداری که (سادگی محاسبه و شناسایی واحتساب عامل سودآوری )می باشد این شاخص را انتخاب نموده . که بامحاسبه ،مبلغ %12بدست آوردیم.که هر چه این شاخص بیشتر بوده بهتر خواهد بود. یعنی درعمل پروژه ای انتخاب می شود که نرخ بازده بالاتری داردما ازمحاسباتی جهت اندازه گیری شا خص ها استفاده کردیم تا بتوانیم از آن اطلاعات فنی بهترین استفاده را نمائیم،چون هرچه شاخص های بیش تر وبهتری بکار ببریم کار ما بهتر نتیجه می دهد.
ضرورت طرح:
افزایش مشاغل،عنوان این مورد که چون فرزندان امید های آینده کشورمان هستند لذا نیازهایشان مهم است و چون این طرح نیازهای آنها را برطرف می نماید پس می تواند از نظر جامعه خوب باشد وتا حدی به مردم کمک می کند.
اهمیت اقتصادی:
ما با به کار انداختن یک کارگاه میزان 730379121ریال هزینه کرده و درعوض مبلغ133620879ریال سالانه سود بدست آورده ایم که می توانیم با افزایش سطح تولید روزانه به همراه کاهش،هزینه های اضافی میزان این سوددهی را افزایش داده و به اقتصاد جامعه کمک نمائیم.به علاوه این کارگاه با توجه به بکارگیری تعداد 10نفر از افراد تا حدی از مشکل بیکاری کاسته و میزان سطح اشتغال زایی را افزایش می دهد و اگر ما بتوانیم حداقل 100عدد از این کارگاهها را درشهرمان ایجاد نمائیم این مشکل بیکاری به حد پایین تری می رسد.
چگونگی جمع آوری داده های فنی:(قیمت ها به ریال است)
اطلاعات فنی مربوط به کسانی می شود که در تا سیس و به کار انداختن یک طرح تخصص دارند. تعداد کارگران این طرح 10 نفر، مساحت زمین 350 مترمربع ،هزینه محوطه سازی20400000 ریال ، هزینه ساختمان سازی 343800000 ، قیمت کل ماشین آلات مورد استفاده28987000 تاسیسات مورد استفاده : برق رسانی ، سوخت رسانی ، وانواع وسائل حفاظتی و سرمایشی و گرمایشی ، آب رسانی که زیر گروه مواردی مثل ماشین آلات در مقدمه عنوان شده است.
نحوه تا سیس:
پس از اینکه زمین ملکی که همان زمین سند دار است را خریداری کردیم جهت گرفتن پروانه ساخت(مجوز سا خت) به شهرداری رفته که در صورت اوقافی بودن زمین به اداره اوقاف نیز باید برویم سپس شهرداری کارشناسی لازم را از زمین ما انجام داده و اجازه ساخت صادرمی نماید . و آن وقت است که ما از یک پیمانکار یا یک مهندس مربوطه تقاضا می کنیم تا پس از کشیدن نقشه شروع به احداث زمین ما نماید و پس از ساخت با مراجعه به اداره برق، گاز وآب کنتورهای آنها را جداگانه تهیه می نماییم.
پردازش داده ها :
قیمت زمین (857143) که قیمت کل آن 300000000 ریال و 350 متر مربع ساختمان احتیاج است، که هزینه ها مثل تعمیرات- حقوق و دستمزد- آب وبرق- سوخت و ----- بکار رفته است .
که دراین فصل شاخص ها راکه درصفحات بعد آمده ومحاسبه شده عنوان می شودمثل شاخص (نرخ بازدهی سرمایه،دوره بازگشت سرمایه و----)
شرایط گرفتن وام:
ما دو نوع وام داریم: 1-وامی که در جهت کمک به ساختن کارگاه دریافت می نماییم و 2- وامی
که در جهت خود اشتغالی دریافت می کنیم.
در ابتدا نیمی از ساختمان مورد نظر را که ساختیم تقا ضای وام می دهیم که ابتدا با نوشتن یک تقاضای کتبی مبتنی بر گرفتن وام به بانک مورد نظر که وام را از آنجا دریافت می کنیم مراجعه می کنیم، بانک با فرستادن کارشناسان، ساختمان ما را مورد بازدید قرار می دهند و سپس سند ما بابت وامی که دریافت نموده ایم در رهن بانک قرار می گیرد و ما در نوبت بانک قرار میگیریم
پس از دریافت وام ساختمان خود را تمام کرده و پس از افتتاح کار (مثلا 6 ماه پس از انجام کار یا کمتر)، بستگی به بانکی که وام را از آنجا دریافت کرده ایم مبلغ مورد نظر را قسط بندی نموده و با در نظر گرفتن بهره و اصل وام ما مبلغ بدهی خود را ماهانه پرداخت می نماییم.
و در مورد وام خود اشتغالی ابتدا به سازمان فنی و حرفه ای مراجعه نموده و با ارائه مدرک تحصیلی به اضافه طرح خود تقاضای وام می نماییم و سپس طرح ما را بررسی می نمایند و اگر مورد قبول واقع شد نسبت به دادن وام اقدام می نمایند که این وام 5 ساله می باشد با بهره 14 درصد .
داده های مالی:
فصل سوم مرحله تجزیه و تحلیل این شاخص ها می باشد. ما می خواهیم بدانیم که بابت هر یک واحد هزینه ای که بکار برده ایم چقدر درآمد حاصل شده که از این مورد استفاده می کنیم:
N=TR-TC 864000000-730379121=133620879
BCR=864000000/730379121=1.18
سود داریم if→BCR>1
[1] - هزینه جاری ( BCR )
[2] - درآمد ) ( (TR(B
[3] - هزینه ( ) (TC (C