اولین بانوی کارآفرین ملی
انوشه انصاری: پولتان را برای تغییرهای بزرگ هزینه کنید.
«من به کودکان گرسنه غذا نمیدهم. نه به دلیل اینکه گرسنگی آنها برایم مهم نیست بلکه به این دلیل که غذا دادن به صد هزار یا 100 هزار نفر مشکل را حل نمیکند. ریشههای اصلی گرسنگی به مسایلی نظیر خشکسالی و استفاده از روشهای غلط کشت و کار بر میگردد و تحقیقات فضایی نیز کمک بزرگی به ایجاد تغییر در شرایط کشت و زدودن آفت از محصولات کشاورزی میکند.»
این جوابی است که انوشه انصاری نخستین زن فضا نورد ایرانی در وبلاگ خود به افرادی میدهد که میگویند مگر سفر یک گردشگر فضایی به مدار چقدر مهم است که 20 میلیون دلار بابت آن پرداخته شود در حالی که با این پول میتوان کودکان بسیاری را از گرسنگی نجات داد. انوشه انصاری با بیان این که پول خود را از کار سخت و از ریسکهای غیر قابل باور به دست آورده است میگوید:«به شما توصیه میکنم که ثروت خود را در جهت ایجاد تغییری بزرگ خرج کنید.»
انوشه انصاری در سال 1996 به همراه همسرش شرکتی به نام تلهکام تکنولوژی (TTI)، شرکت تامین کننده تجهیزات مورد نیاز شبکههای کامپیوتری را تاسیس کرد که در سال 2000 توسط سونوزنت ورک خریداری شد. انصاری در سال 2000 جایزه نخست کارآفرینی ملی ایالات متحده امریکا را به دست آورد و در سال 2001 مجله فورچون، انوشه را در لیست تاجران موفق ثبت کرد.
پس از فروش کمپانیTTI انوشه و همسرش شرکت دیگری به نام پرودی را پایهگذاری کردند که این شرکت با همکاری شرکت اسیپس ادونچر و آژانس فضایی فدراسیون روسیه درصدد است تا ناوگانی از فضاپیماهای تجاری برای اعزام گردشگران به ارتفاعات زیرمداری ایجاد کند. این کشتی فضایی قادر به حمل پنج مسافر به ارتفاعات زیرمداری خواهد بود تا مسافران بتوانند گرد سیاره زیرزمین و سیاهی فضا را برای دقایقی نظاره گر باشند.
این فضا پیما قرار است با یک هواپیمای مخصوص تا ارتفاعاتی بالا برده شود و سپس از هواپیما جدا شده و به ارتفاعات بالاتری برود. این هواپیما از فرودگاهی که به احتمال زیاد در راسالخیمه در کشور امارات متحده عربی ساخته میشود، پرواز خواهد کرد.
خانواده انصاری در سال 2004 میلادی، 10 میلیون دلار جایزه برای نخستین پرواز فضایی غیردولتی اختصاص دادند. به طوری که این فضاپیما بتواند حداقل سه نفر را به ارتفاعی بیش از 100 کیلومتر از سطح زمین رسانده و مجدداً به زمین بازگرداند. در عین حال طی دو هفته بعد از نخستین پرواز موفقیت آمیز، قادر به تکرار آن باشد. در نهایت «جایزه انصاری ایکس» به فضا پیمای کوچک «اسپیس شیبوان» تعلق گرفت.
انوشه انصاری در توصیف فضایی بایکنور گفته است: «طبق سنت 60 ساله، هر فضانورد پس از بازگشت از فضا یک درخت در این مکان کاشته است. من هم امیدوارم قادر به کاشت درخت خود باشم.»
طبق توافقنامهای که میان انوشه انصاری و آژانس فضایی اروپا به امضا رسیده است وی آزمایشهای علمیای در فضا انجام دهد که این آزمایشها به درک بهتر نسبت به شرایط اقامت در فضا و کاهش مشکلات پزشکی انسانهایی که در زمین زندگی میکنند، کمک کنند.