میدانیم که یکی از دروس مهم در دوره تحصیلی به خصوص در شاخه فنی و حرفه ای درس پروژه و کاآفرینی است.که همکنون این درس یکی از دروس اساسی و مورد نیاز تمامی رشته ها میباشد.
که دانشجو با توجه به تلاش و کوشش و خلاقیت که دارد و با توجه به اینکه اطلاعات درس خود را در زمان تحصیل کسب کرده است باید برروی طرح مورد نظر خود پیاده کند و تمامی مراحل یک طرح توجیهی را بپیماید.
که به نظرمان واقعا درس مؤثری است. چون نتیجه تلاش یک دانشجو درطرحش مشخص می شود و فکر می کنیم آن وقت است که لذت درس خواندن را درک می کند.
بنابراین با توجه به نیاز جامعه از این محصول و موقعیتی که داریم برآن شدیم که طرح توجیهی روغن نباتی را انتخاب نموده تا توانسته باشیم بخشی هر چند نا چیز از نیازهای جامعه را تامین کنیم.
حال از خداوند متعال خواستاریم که ما را در این زمینه یاری کند.
در پایان ازشما استاد گرامی که در طول ترم زحمات زیادی را کشیده و باعث جنبش و اشتیاق هر چه بیشتر دانشجویان در این درس شده اید کمال تشکر را داریم و از شما تقاضا داریم که اگر این پروژه نواقصی دارد به بزرگواری خودتان ببخشید.
با آرزوی موفقییت برای شما
من از وزیرکشاورزی میخواهم برنامه های کشاورزی را به گونه ای پی بگیرند که در تولید گندم ، برنج و روغن خود کفا شویم ، البته به معنای واقعی کلمه !
( از بیانات مقام معظم رهبری)
مقدمه:
روغنها و چربی های خوراکی بخش عمده ای از ترکیب مواد غذایی و غذای مصرفی روزانه را به خود اختصاص می دهند . رشد سریع جمعیت و نیاز به افزایش هر چه بیشتر تولید از یک سو و عدم استقلال صنایع روغن کشور از برخی لحاظ نظیر مواد اولیه ، ماشین آلات و یا کاتالیست ، خاک رنگبر و غیره از سوی دیگر ، مشکلات روز افزونی را سبب شده است که حل آنها منوط به انجام فعالیت های گسترده و تلاش بیشتر از جانب محققین ، متخصصین و مسئولین امر در این زمینه است .
روغن کشی از دانه های روغنی به وسیله چرخهای اعصاری در ایران ، از قرنها پیش مرسوم بوده و بیشتر مصرف دارویی داشته است . مصرف روغن نباتی به عنوان یک ماده غذایی به همراه دیگر محصولاتی نظیر برنج و آرد ، از سال 1325 معمول شده است .
مردم ایران در بدو امر با اکراه و از روی ناچاری به استفاده از روغن نباتی مبادرت می نمودند و آن را فاقد مواد مورد نیاز بدن دانسته ، حتی مصرف آن را مضر می دانستند ، تا این که به تدریج با آگاهی از ترکیبات و خواص مواد تشکیل دهنده روغن نباتی ، به مصرف آن روی آوردند و در بسیاری موارد آن را بر روغن حیوانی نیز ترجیح دادند . روغن نباتی در حال حاضر به اشکال جامد ، مایع و مارگارین مورد مصرف قرار می گیرد ، که نوع جامد آن به علت قابلیت نگهداری طولانی تر ، بالاتر بودن نقطه ذوب و همچنین بهبود در پلاستیسیته روغن های قنادی و مارگارین . البته روغن جامد باعث بهتر شدن طعم و بوی روغن می گردد ، مورد استفاده بیشتری دارد . در مقابل ، نوع مایع آن دارای ارزش تغذیه ای بالاتری است . مصرف این فرآورده ی غذایی ، سالیانه رو به افزایش بوده که می توان از علل آن ازدیاد جمعیت ، افزایش درآمد ، بالا رفتن میزان شهر نشینی و حتی عادت به مصرف و . . . را نام برد .
می باید از هم اکنون با توجه به فاکتورهای مختلفی ، نظیر : رشد جمعیت ، رشد مهاجرت و تغییر سلیقه ، رشد درآمد و . . . با برنامه ریزی صحیح که در درجه اول از مواد اولیه شروع می شود ( دانه های روغنی ) ، اقدامات مقتضی را جهت نیل به خودکفایی به عمل می آورد . لازم به ذکر است در گذشته در هیچ سالی وابستگی کشور به روغن خام کمتر از 80% نبوده است .
قوه قضائیه
اداره کل ثبت اسناد و املاک کشور
آگهی تأسیس شرکت
خلاصه اظهار نامه و اساسنامه شرکت روغن نباتی گل شاد( سهامی خاص) که در تاریخ ............تحت شماره ...........در این اداره به ثبت رسیده و در تاریخ ........... از لحاظ امضاء ذیل تکمیل گردیده برای اطلاع عموم در روزنامه کثیر الانتشار آگهی می شود.
1- موضوع شرکت: شرکت روغن نباتی گل شاد
2- مدت شرکت: از تاریخ.......... بمدت نامحدود
3- مرکز اصلی شرکت: شهرک صنعتی فریمان
4- سرمایه شرکت:
مبلغ 68.000.000.000ریال منقسم به6.800.000سهم 10.000 ریالی با نام که مبلغ 23.800.000.000ریال آن طبق گواهی شماره ------ مورخه ------ بانک ملی پرداخت و بقیه در تعهد صاحبان سهام می باشد.
5- اولین مدیران شرکت:
سید فاضل علویان_ حبیب شبانه عرب ( برای مدت دو سال انتخاب شدند )
6- دارندگان حق امضاء : امضاء کلیه اسناد و اوراق بهادار و تعهد آور بانکی با امضاء -------
7- اختیارات مدیر عامل:
به شرح در ماده ---------- اساسنامه -----------
8- بازرسی اصلی و عدل البد ل: ------- بمست بازرسی اصلی و -------- بسمت بازرسی علی البدل برای مدت یکسال انتخاب شدند.
رئیس ثبت اسناد و املاک شهرستان فریمان
قوه قضائیه
اداره کل ثبت اسناد و املاک کشور
اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی
اظهار نامه ثبت شرکتها سهامی خاص / عام
1- نام شرکت: شرکت روغن نباتی گل شاد
2- هویت کامل واقامتگاه موسسین:
1- سید فاضل علویان فرزندمحمد شماره شناسنامه296 صادره از مشهد به آدرس:مشهد
2- حبیب شبانه عرب فرزندعلیجان شماره شناسنامه 345 صادره از فریمان به آدرس:مشهد_فریمان
3- علی فرهادی فرزند ابراهیم شماره شناسنامه421 صادره از فریمان به آدرس:فریمان
4- هادی کنعانی فرزند یعقوب شماره شناسنامه 3661 صادره از فریمان به آدرس :فریمان
5-امین شبانه عرب فرزندعلیجان شماره شناسنامه 3523 صادره از فریمان به آدرس :فریمان
3- موضوع شرکت: شرکت تولیدی روغن نباتی گل شاد
4- مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقد و غیر نقد آن به تفکیک:
مبلغ کلی شرکت ---- ریال بوده است که براساس سهام و نیمی از مبلغی که پرداخت شده است.مبلغ ----- ریال آن نقد پرداخت شده است و مابقی آن به صورت چک و اقساط پرداخت می شود.
5- تعداد سهام با نام و مبلغ اسمی آنها در صورتیکه سهام عادی موردنظر باشد تعیین خصوصیات و امتیازات اینگونه سهام:
نام سهامداران
تعداد سهام
مبلغ هر سهم
درصد مالکیت
مبلغ کل سهام
سید فاضل علویان
1.200.000
10.000
30%
20.400.000.000
حبیب شبانه عرب
1.200.000
10.000
30%
20.400.000.000
امین شبانه عرب
800.000
10.000
20%
13.600.000.000
هادی کنعانی
400.000
10.000
10%
6.800.000.000
علی فرهادی
400.000
10.000
10%
6.800.000.000
جمع کل
4.000.000
10.000
100%
68.000.000.00
بخش اول
هدف پروژه
هدف پروژه تصفیه و تولید روغن نباتی جامد به میزان 14.000 تن در سال در و رفع نیاز های مختلف این محصول در کشور و گام در جهت خودکفایی و همچنین صادرات به بازارهای هدف و در نتیجه افزایش توان اقتصادی کشور می باشد.
1-2- محل اجرا : شهرک صنعتی فریمان
1-3- تعداد کارکنان : 102 نفر
1-4- مجوزات قانونی:
موافقت اصولی به شماره -------- و در تاریخ ------- به نام شرکت توسط وزارت صنایع جهت تولید به میزان 14.000 تن روغن توسط وزارت صنایع و معادن (نمایندگی صنایع و معادن فریمان) جهت تولید میزان 14.000تن روغن نباتی جامد در سال صادر شده و در تاریخ ------ تمدید گردید .
لازم به ذکر است که بعد اخذ مجوزمبلغ تعهد شده نزد بانک ملی شعبه ....واریز شد . همچنین سرمایه درگردش و سرمایه ثابت طرح مبالغ 17.027.133.400 و
62.972.868.600 می باشد .
1-5- شناخت محصول و موارد مصرف:
چربی ها و روغنها ( لیپید های غذایی ) تأثیر زیادی در لذیذ بودن غذا از طریق بهبود طعم ، رنگ و بافت غذا دارند . همچنین چربی ها و روغنها منبع بسیار خوبی از انرژی می باشند و انرژی حاصله از آنها بسیار بیشتر از کربوهیدراتها و پروتئینها است .
روغنها در تولید محصولات غذایی مختلف از جمله کیک - کلوچه - بیسکوئیت شیرینی جات - انواع شکلات - پفک - چیپس - انواع کنسرو - ( ماهی - لوبیا و . . . ) فرآورده های گوشتی - کالباس - همبرگر - مارگارین - کره گیاهی و انواع سس به کار می رود .
مشخصات عمومی انواع روغنهای خوراکی مایع و جامد مطابق استانداردهای تدوین شده توسط اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور بوده و برای انواع آنها تقریباً مشابه است .
عمده ترین ماده اولیه مورد نیاز صنعت روغن ، روغن خام است که بیش از 93% آن از خارج از کشور وارد می شود .
سازمان بهداشت جهانی میزان مصرف چربی هر فرد را روزانه 80 گرم پیشنهاد می کند . بر طبق آمار منتشره در سال 1377میزان مصرف مستقیم روغن 43 گرم در روز بوده است که با در نظر گرفتن سایر منابع تأمین چربی این رقم کمتر از 600 گرم خواهد بود . که هنوز اختلاف زیادی با استاندارد سازمان بهداشت جهانی دارد . و البته به دلیل پایین بودن قدرت خرید مردم و نبود فرهنگ درست مصرف و توزیع مناسب کالا ستاد بسیج اقتصادی برای هر فرد سالانه 14 کیلوگرم ( 35 / 38 گرم در روز ) روغن در نظر گرفته شده است . که این مقدار با احتساب 20 گرم چربی و روغن از سایر منابع برابر 80 گرم خواهد بود .