دانلود طرح (پروژه کارآفرینی) طرح تولید گوشی تلفن

Word 76 KB 12939 34
مشخص نشده مشخص نشده عمومی - متفرقه
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مشخصه طرح دستگاه ها و تجهیزات خط تولید: ظرفیت تولید سالیانه: 1-Jun بخش داخلی: %0/100 (27/47 میلیون ریال) نام محصول ظرفیت واحد بخش خارجی: %0/0 (0 هزار دلار) کپسول گوشی تلفن 200000 عدد زمین و ساختمانها: 1-Jul مساحت زمین: 1300 متر مربع سطح زیربنا: 365 متر مربع سالن تولید: 130 متر مربع انبار: 40 متر مربع تأسیسات و تعمیرگاه: 60 متر مربع اداری، رفاهی: 135 متر مربع شاخصهای عملیاتی: فضای باز: 0 متر مربع تعداد روز کاری: 270 روز تعداد نوبت کاری: 1 زمان هر نوبت کاری: 8 ساعت درصد تأمین مواد اولیه: سرمایه گذاری: داخلی: %0/100 (6-417 میلیون ریال) دارئی های ثابت: 1/1054 ملیون ریال خارجی: % 0/0 ( 0 هزار دلار) 1-Aug سرمایه در گردش: 6/176 میلیون ریال کل سرمایه گذاری: 7/1230 میلیون ریال سرمایه گذاری مجری طرح: 457 میلیون ریال وام کوتاه مدت: 3/141 میلیون ریال تعداد کارکنان: هزینه های تولید: مدیریت: 1 نفر هزینه های ثابت: 4/408 میلیون ریال مهندس: 0 نفر 1-Sep هزینه های متغیر: 9/604 میلیون ریال تکنسین: 0 نفر کل هزینه های سالیانه: 3/1013 میلیون ریال کارگر ماهر: 4 نفر کارگر ساده: 6 نفر کل پرسنل: 12 نفر تأسیسات عمومی: شاخصهای اقتصادی طرح: برق مصرفی سالیانه واحد (مگاوات ساعت): 0/92 نرخ بازده مالی طرح 8/20% آب مصرفی سالیانه واحد (مترمکعب) 0/1242 درصد ارزش افزوده بر مبنای فروش 5/49% سوخت مصرفی سالیانه واحد: 1-Oct درصد سهم منابع داخلی 0/100% گاز طبیعی (هزارمتر مکعب): 0/0 درصد تولید در نقطه سر به سر 4/61% گازوئیل (مترمکعب): 8/17 سالهای برگشت سرمایه 4 سال و 9 ماه بنزین (مترمکعب): 1/8 سرمایه گذاری ثابت سرانه (میلیون ریال) 3/75 برج خشک کننده (مترمکعب / ساعت): 4/0 درصد کارکنان تولید به کل کارکنان 3/71% تصفیه شیمیایی آب (مترمکعب / ساعت): 0 /0 نسبت سود به سرمایه نقدی 6/23% دیگ بخار (تن / ساعت): 0/0 هوای فشرده: ندارد باسکول: ندارد تصفیه پساب: فاضلاب انسانی اطفاء حریق: تعداد 4 کپسول آتش نشانی فصل دوم : کلیاتی در راستای شناسایی محصول و ارتباط منطقی آن با زنجیره تولید 1-2 تعریف، ویژگی ها و مشخصات فنی محصول هر محصول ویژگی ها و مشخصات خاصی دارد که پیش از هرگونه بررسی فنی و مالی طرح، لازم است این خصوصیات به درستی شناخته شوند.

    شناخت صحیح مشخصات و انواع مختلف محصول، بدون تردید، راهنمای مناسبی جهت تصمیم گیریهای لازم در انتخاب روش و عملیات تولید و محاسبات بعدی مورد نیاز خواهد بود.

    در این ارتباط یکی از موثرترین روشهای قابل استفاده، به کارگیری استانداردهای مدون ملی و جهانی هر یک از محصولات می باشد.

    علاوه بر این جهت بررسی بازار لازم است که شماره تعرفه گمرکی (نامگذاری بروکسل) محصولات نیز مشخص گردد تا دوباره روند ادارات و صادرات محصول و مقررات آن شناخت لازم حاصل شود.

    در این بخش نام و کاربرد، طبقه بندیع مشخصات فنی، بسته بندی، شماره تعرفه گمرکی و استانداردهای محصول مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

    1-1-2 نام و کاربرد محصول محصول مورد بررسی در این طرح کپسول گوشی می باشد.

    کپسول گوشی تلفن وسیله ای است که جریانهای الکتریکی دریافتی از طریق خط تلفن را به امواج صوتی تبدیل می کند تا برای مخاطب ارتباط تلفنی قابل شنیدن باشد.

    همچنانکه مشخص است این محصول در دستگاه های تلفن خانگی، عمومی و مدارهای آیفون (دربازکن) یا هر نوع مدار مکالمه دو طرفه ای که به گوشی نیاز داشته باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.

    2-1-2 طبقه بندی محصول انواع کپسول گوشی مورد استفاده در مدارهای مکالمه از لحاظ مقاومت الکتریکی گوشی سیستم عملکرد قابل طبقه بندی هستند.

    مقاومت الکتریکی معمول گوشی ها 32 اهم است، ولی با توجه به خروجی مدار تقویت کننده (Amplifier) ممکن است از گوشی 16 یا 64 اهم نیز استفاده شود.

    تاثیر هم گوشی در کارکرد دستگاه صوتی آن است که هرچه این مقدار کمتر باشد، مقدار تقویت کننده باید جریان خروجی بیشتری داشته باشد، یک توان ثابت ایجاد شود.

    (توان یک دستگاه الکتریکی از رابطه PS=E´t محاسبه می شود) بنابراین با توجه به توان مورد نیاز و محدودیتهای شبکه مخابراتی برای ارسال جریان برای مشترکین در سیستمهای تلفنی معمولاً از گوشی 32 اهم استفاده می شود.

    از نظر سیستم عملکرد نیز گوشی ممکن است دینامیکی یا کریستالی باشد.

    گوشی کریستالی بر اساس خواص کریستال پیزوالکتریک عمل می کند.

    این کریستال دارای دو امتداد در وجوه خود می باشد که اگر در یک امتداد فشار وارد شود دو طرف وجه دیگر اختلاف پتانسیل الکتریکی ایجاد می شود (از این خاصیت در میکروفونهای کریستالی استفاده می شود) و چنانچه ولتاژ الکتریکی به وجه الکتریکی کریستال اعمال شود در امتداد وجه دیگر تغییر شکل (انبساط و انقباض) ایجاد می شود.

    از این خاصیت در گوشی های کریستالی استفاده شده و با اعمال تغییرات ولتاژ ناشی از جریان میکروفون، تغییر ابعاد وجه فشاری به دیافراگم گوشی منتقل می گردد.

    این تغییرات ابعاد (که 6 فرکانس جریان ورودی متناسب است) باعث به ارتعاش درآمدن دیافراگم گوشی شده و صدا تولید می کند.

    گوشی های کریستالی معمولاً برای ایجاد صدا با دامنه کم و طیف فرکانسی وسیع مورد استفاده قرار می گیرند.

    بنابراین در گوشی تلفن که شدت صدا نسبت به کیفیت از اهمیت بیشتری برخوردار است از گوشی دینامیکی استفاده می شود.

    3-1-2 مشخصات فنی محصول کپسول گوشی تلفن مورد نظر در این طرح از نوع دینامیکی بوده و مقاومت سیم پیچ آن 32 اهم می باشد.

    قبل از شناسایی اجزاء و قطعات محصول لازم است مخصتری درباره طرز کار کپسول گوشی دینامیکی توضیح داده شود.

    کپسول گوشی بلندگو یا میکروفون دینامیکی دارای ساختمان مشابهی هستند.

    عملکرد این وسایل بر مبنای عبور جریان از سیم پیچ و ایجاد میدان مغناطیسی است.

    (در مورد میکروفون لرزش سیم پیچ در میدان مغناطیس ایجاد جریان می کند).

    نمای ساده ای از نحوه کار این وسایل در شکل (1-2) ارائه شده است.

    با عبور جریان الکتریکی تولید شده توسط میکروفون از سیم پیچ گوشی، در اطراف سیم پیچ میدانهای مغناطیسی ایجاد می شود که باعث جذب یا دفع به دیافراگم گوشی چسبیده است، باعث ارتعاش دیافراگم می شود که در نهایت تولید صدا می کند.

    اجزای کپسول گوشی تلفن را می توان به سه دسته تقسیم کرد که در ادامه با معرفی هر کدام، نقش آنها نیز توضیح داده می شود.

    3-1-2 بسته بندی محصول کپسول گوشی تلفن دارای ابعاد 5/2 ´ 5 ´ 5 سانتیمتر است.

    بنابراین بسته بندی مناسب برای آن قرار دادن هر 20 کپسول در یک جعبه مقوایی به ابعاد 5 ´ 52 ´ 10 سانتی متر است.

    برای ارسال محصولات به بازار نیز هر 40 جعبه را در یک کارتن به ابعاد 25 ´ 50 ´ 40 سانتی متر قرار میدهند.

    کارتن از انواع سه لایه بوده که بر حسب سفارش از واحدهای تولید کننده خریداری می گردد.

    5-1-2 شماره تعرفه گمرکی در داد و ستدهای بین المللی جهت کدبندی کالاها در امر صادرات و واردات و تعیین حقوق کمرگی و سود بازرگانی، بیشتر از دو نوع طبقه بندی استفاه می شود.

    یکی از این طبقه بندی ها نامگذاری بروکسل و دیگری طبقه بندی مرکز استاندارد تجارت بین المللی می باشد.

    روش طبقه بندی مورد استفاده در بازرگانی خارجی ایران، طبقه بندی بروکسل است که بنابر نیازها و کاربردهای خاص موجود، بعضاً تقسیم بندی های بیشتری در زیر تعرفه ها انجام گرفته است.

    در جدول (2-2) شماره تعرفه گمرکی، کد سیستم هماهنگ شده (زیرتعرفه)، نوع کالاها، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و شرایط ورود محصول درج گردیده است.

    جدول (3-2) مشخصات گمرکی کالا * ورود کالا موکول به موافقت وزارت صنایع و بازرگانی است.

    6-1-2 استاندارد محصول با مراجعه به فهرست استانداردهای ملی و جهانی، استانداردهای در مورد محصول یافت نگردید.

    2-2 کالای قابل جانشینی کپسول گوشی تلفن جزو کالاهای واسطه ای می باشد و در هر تلفن به طور حتم یک کپسول گوشی تلفن مورد نیاز می باشد و کالای دیگر در حال حاضر قابل جانشینی برای کپسول گوشی تلفن پس نمی توان کالای قابل جانشینی برای آن در نظر گرفت.

    3-2 بررسی بازار و قیمت فروش ویژگی های بازار محصول و سهم قابل کسب یک واحد تولیدی در بازار مصرف کالا، در تصمیم گیری برای احداث واحد مزبور و انتخاب ظرفیت آن نقش عمده ای را ایفا می نماید.

    در این ارتباط مهمترین پارامترهای قابل بررسی پتانسیل تولید موجود و آتی کشور، میزان مصرف (بازار)، میزان واردات و امکانات صادرات محصولات واحد، کانون های مصرف و چگونگی رشد آنها می باشد.

    در این قسمت مسائل فوق الذکر در ارتباط با امکانات فروش محصول جهت ارزیابی نهایی شاخصهای اقتصادی واحد مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد و سپس قیمت فروش محصول بر مبنای نرخهای رسمی بازار ارائه خواهد گردید.

    1-3-2 بررسی روند مصرف با توجه به اینکه در بیشتر خانواده های شهری از تلفن جهت مکالمات روزمره استفاده می گردد و این وسیله باعث صرفه جویی در وقت و هزینه های رفت و آمد افراد می گردد و شخص با استفاده از آن می تواند از رفت و آمدهای غیرضروری جلوگیری کرده و کارآئی بیشتری داشته باشد وسیله ای ضروری برای همه افراد جامعه می باشد و با توجه به اینکه در هر دستگاه تلفن تعداد یک عدد کپسول گوشی تلفن مورد نیاز می باشد و این قطعه پس از استفاده های زیاد از تلفن پس از گذشت چند سال کیفیت صدائی مطلوب را از دست میدهد باید نسبت به تعویض آن اقدام گردد و با در نظر گرفتن تعداد خطوط تلفن واگذار شده طبق آمار ارائه شده از طرف شرکت مخابرات تا 31/3/75 برابر شش میلیون و سیصد هزار شماره می باشد که مصرف بالای این محصول را در کشور نشان می دهد.

    فصل سوم بررسی و برآوردهای فنی مقدمه طراحی و احداق صنایع نیازمند شناخت مبانی تئوری و برخورداری از دیدگاه های تجربی و عملی متناسب با شرایط اقتصادی و فرهنگی حاکم و دانش فنی موجود جامعه، به منظور نیل به اهداف تولید می شود.

    بررسی امکان احداث واحد از حیث نحوه تامین مواد اولیه، تعیین میزان سرمایه گذاری، تطابق تکنولوژی صنعت مورد نظر با میزان تخصصها و مهارتهای بالقوه و بالفعل موجود در کشور و … مطالعات هماهنگ و چند جانبه اقتصادی، فنی، اقلیمی و جغرافیایی را ایجاب می نماید.

    مطالعات فنی ایجاد صنایع، مجموعه ای از تحقیقات در خصوص ماهیت مواد و محصولات، شناخت فرآیندهای مختلف تولید و تکنولوژی های موجود و برسی سیستمها، تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز می باشد.

    این بررسی ها در راستای نیل به هدف توسعه، تولید و افزایش کیفیت محصولات تولیدی صورت می گیرد که با بهبود بافت فنی واحدهای جدید التأسیس در داخل کشور، پاسخگویی به نیاز بازار و رقابت با سایر تولیدکنندگان جهانی را امکان پذیر می سازد.

    در بررسی های فنی ابتدا روشهای مختلف تولید محصول مورد مطالعه قرار می گیرد و پس از بررسی های لازم مناسبترین تکنولوژی که با فرهنگ کاری و توانایی های بالقوه صنعت مناسبت داشته باشد، انتخاب می گردد.

    با انتخاب مناسبترین روش تولید هر محصول می توان دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز را بر اساس فرآیند منتخب، انتخاب نمو.د در این فصل، علاوه بر تشریح فرآیندهای مختلف تولید و انتخب مناسبترین فرآیند، کنترل کیفیت واحد تولیدی شرح داده خواهد شد.

    سپس ظرفیت و برنامه تولید بر اساس بررسی بازار تعیین می گردد و بر این اساس کاربرد و میزان مواد اولیه وتعداد و نحوه عملکرد دستگاه های موجود در خط تولید شرح داده خواهد شد و پس از تعیین طرح استقرار ماشین آلات و جریان مواد، تأسیسات زیربنایی مورد نیاز جهت انجام و ادامه فعالیتهای تولیدی واحد مورد بررسی قرار می گیرند.

    در ادامه بر اساس اصول مهندسی صنایع، نیروی انسانی مورد نیاز و مساحتبشخای مختلف محاسبه می گردد و سپس نقشه جانمایی ساختمانهای تولیدی، اداری، رفاهی و بهداشتی و خدمات ترسیم می گردد.

    در خاتمه این فصل نیز برنامه زمان بندی طرح مورد توجه قرار گرفته است.

    1-3 ارائه روشهای مختلف تولید برای ساخت قطعات کپسول گوشی تلفن روشهای متنوعی وجود ندارد.

    تنها دیافراگم به دلیل داشتن خواص مورد نظر و همچنین ماده اولیه به خصوصی که در آن به کار رفته، ساخت آن قدری مشکل است و با توجه به ظرفیت تولید و صرفه جویی در هزینه ها ترجیح داده می شود که این قطعه از واحدهای بیرون خریداری گردد.

    قطعات از جنس ورق مثل درپوش و واشر فلزی طبق معمول به روش پرسکاری ساخته می شوند.

    قطعات پلاستیکی نیز به روش تزریقی با دستگاه تزریق پلاستیک ساخته می شوند.

    البته هر چه ماشین آلات مورد استفاده در واحد از درجه اتوماسیون بیشتری برخوردار باشند سرعت تولید و دقت و کیفیت قطعات تولیدی بیشتر ودر عوض هزینه های سرمایه گذاری بیشتر می شود.

    2-3 تشریح جامع فرآیند منتخب در این بخش فرآیند تولید هر یک از قطعات ساختنی کپسول گوشی تلفن توضیح و در دنباله نحوه مونتاژ و بسته بندی ارائه می گردد.

    نمودار فرآیند عملیات این محصول نیز در انتهای بخش ترسیم می گردد.

    درپوش (قطعه شماره 1) : این قطعه که به عنوان محافظ دیافراگم در قسمت فوقانی مجموعه قرار می گیرد از جنس ورق آلومینوم به ضخامت 5/0 میلی متر می باشد که فرآیند ساخت آن مطابق روش زیر می باشد.

    ابتدا ورق آلومینیوم که به صورت رول با پهنای 65 میلی متر خریداری شده است به دستگاه رول بازکن بسته می شود و پس از عبور دادن سر ورق از بین غلطکهای صاف کننده، ورق به زیر پرس هدایت می شود.

    شکل گیری ورق در مرحله پرسکاری شامل سوراخکاری، گرده بری، کشش و کشش معکوس می باشد توسط یک جفت قالب، در یک کورس حرکت سنبه صورت می گیرد.

    نوع پس ضربه ای و تتاژ آن 10 تن مدنظر می باشد.

    بدین ترتیب امکان تولید حداقل 10 قطعه در زمان یک دقیقه فراهم می گردد.

    ضایعات ورق نیز در حدود 40% برآورد می گردد.

    واشر پلاستیکی (2)، بدنه فوقانی (9)، بدنه تحتانی (11) ، درپوش انتهایی (12) : این قطعات پلاستیکی از مواد اولیه متفاوتی می باشند که از روش تزریق پلاستیک در قالب های فلزی تولید می شوند که با توجه به شرایط وزنی قطعات و تعداد حفره های قالب مطابق جدول (1-3)، ظرفیت دستگاه تزریق 100 گرم و برق مصرفی آن 18 کیلووات است.

    لازم به ذکر است در مورد قطعات پلی آمیدی، قبل از ریختن مواد در داخل قیف دستگاه، ابتدا مواد گرانول توسط دستگاه گازگیر (خشک کن) عاری از رطوبت می گردد زیرا پلی آمیدها در شرایط عادی جاذب رطوبت می باشند.

    جدول (3-1) اطلاعات لازم در مورد قطعات پلاستیکی 3-3 بررسی ایستگاهی و شیوه های کنترل کیفیت رشد و تکامل صنایع جهان تا حدود زیادی مرهون رقابت بین واحدهای صنعتی می باشد.

    در این راستا هر واحد صنعتی با افزایش کیفیت محصولات خود، سعی در کسب سهم بیشتری از بازار را دارد و این روند به مرور زمان باعث بهبود کیفیت محصولات و در نتیجه رشد کیفی جوامع صنعتی شده است.

    کنترل کیفیت جهت تعیین صحت عمل تولید، مطابق مشخصات فنی تعیین برای محصول انجام می گیرد.

    این عملیات سبب می گردد تا ضمن جلوگیری از تولید محصولات معیوب، از هدر رفتن سرمایه ها جلوگیری به عمل آمده، قیمت تمام شده محصول کاهش یابد.

    به طور کلی اهداف کنترل کیفیت را می توان به صورت زیر خلاصه کرد: حفظ معیارهای تعیین شده تشخیص و بهبود انحرافات در فرآیند تولید تشخیص و بهبود محصولات خارج از معیار ارزیابی کارایی افراد و واحدها به عبارت دیگر می توان گفت کنترل کیفیت عبارتست از اطمینان از تهیه و تولید کالا و خدمات، بر طبق معیارهای تعیین شده و بازرسی به عنوان یکی از اجزاء جدایی ناپذیر کنترل کیفیت به منظور شناخت عیوب و تهیه اطلاعات مورد نیاز برای سیستم کنترل کیفی در همه واحدهای صنعتی انجام می گیرد.

    مراحل بازرسی کلی با توجه به وضعیت هر صنعت به ترتیب ذیل می باشند: 1- در مرحله تحویل مواد اولیه 2- در مرحله آغاز تولید 3- قبل از آغاز عملیات پر هزینه 4- قبل از شروع عملیات غیرقابل بازگشت 5- پیش از آغاز عملیاتی که سبب پوشیده شدن عیوب می گردد 6- در مرحله پایانی کار هر یک از این مراحل بازرسی ممکن است در محل عملیات یا آزمایشگاه انجام گیرد.

    در این واحد با توجه به ویژگی های این صنعت، هر یک از مراحل ضروری کنترل کیفی و محل انجام این آزمایشها تعیین خواهد شد.

    1- کنترل مواد اولیه مواد اولیه شامل انواع ورق به صورت رول، میل گرد و سیم لاکی است.

    این مواد به همراه قطعات خریدنی از منابع مطمئن خریداری می گردند.

    در عین حال در صورت مشاهده عیبی در مواد یا قطعات، به صورت نمونه برداری از آنها به واحدهای بیرون جهت کنترل کیفی فرستاده می شوند.

    2- کنترل حین فرآیند تولید قطعات ساختنی کپسول بعد از آخرین مرحله ساخت مورد بازرسی عینی قرار می گیرند در عین حال به صورت نمونه برداری از قطعات تولیدی مورد کنترل دقیق تر همانند اندازه گیری ابعاد و ...

    قرار می گیرند.

    در صورت مشاهده عینی در قطعات اقدامات لازم جهت رفع آن همانند تنظیم دستگاه ها و یا ابزارآلات و ...

    غیره صورت می گیرد.

    3- کنترل محصول برای کنترل کیفی کپسول گوشی تلفن از محصولات تولیدی به صورت نمونه برداری انتخاب و روی دستگاه سیگنال ژنراتور بسته می شود.

    توسط این دستگاه می توان امواج با فرکانس های مختلف صوتی در مکالمات تلفنی از 20 هرتز تا 20 هزار هرتز به کپسول فرستاد و از صورت ایجاد شده توسط کپسول می توان به کیفیت آن پی برد.

    4-3 تعیین ظرفیت، برنامه تولید و شرایط عملکرد واحد انتخاب ظرفیت و برنامه تولید مناسب برای واحدهای صنعتی علاوه بر بهره برداری بهینه از سرمایه گذاری انجام شده، عاملی در جهت کسب بیشترین سود ممکن خواهد بود.

    نظر به این احداث واحدهای صنعتی مستلزم سرمایه گذاری اولیه ای است که در بعضی موارد تقریباً ثابت است.

    لذا انتخاب ظرفیتهای خیلی کم، سودآوری طرح را غیر ممکن می سازد.

    علاوه بر آن در صنایع کوچک انتخاب ظرفیتهای بالا، سرمایه گذار را مجبور به تأمین سرمایه زیادی می کند که در آن صورت واحد مورد نظر از چهارچوب مطالعات صنایع کوچک و احداث آن فراتر می رود.

    لذا در این بخش با توجه به بررسی بازار، شناخت کانون های مصرف، نیازهای داخلی، امکان صادرات و ...

    ، ظرفیت طرح با توجه به سودآوری ظرفیتهای بالا و محدودیتهای صنایع کوچک و نیازهای مصرفی تعیین می گرد.

    با در نظر گرفتن موارد فوق ظرفیت این طرح دویست هزار عدد در سال برآورد می گردد.

    بدیهی است که اکثر صنایع در سالهای اولیه احداث، دارای مشکلات فنی داخلی، مشکلات بازاریابی و ورود به صحنه رقابت می باشند.

    بنابراین راه اندازی طرح با ظرفیت اسمی غیرممکن می باشد.

    بر این اساس برنامه تولید پیشنهدی برای پنج سال اول راه اندازی به این صورت می باشد که راه اندازی طرح در سال اول با 75% ظرفیت شروع شده، در سال دوم به 75% ظرفیت می رسد و از سال سوم به بعد با ظرفیت اسمی به تولید خواهد پرداخت.

    بالا بودن هزینه های متغیر تولید، مشکلات ناشی از مدیریت واحدهای چند شیفت و مشکلات فرهنگی اجتماعی ناشی از کوچک بودن واحدهای تولیدی مواردی هستند که در تمایل به کاهش شیفتهای کاری موثرند.

    از سوی دیکر تمایل به استفاده بیشتر از سرمایه گذاری انجام شده، تواایی افزایش ظرفیت با سرمایه گذاری ثابت، مشکلات ناشی از عملکرد ناپیوسته خط تولید، زمانهای تلف شده در راه اندازی خط تولید از جمله مواردی هستند که در افزایش شیفتهای کاری دخیل می باشند.

    در این واحد با در نظر گرفتن چنین مواردی، یک شیفت کاری هشت ساعته در روز منظور می گردد.

    زمان مفید کار در هر شیفت کاری با توجه به بیکاریهای مجاز (allowances) هفت و نیم ساعت می باشد.

    تعداد روزهای کاری در سال با توجه به تعطیلات رسمی و تعطیلات فصلی رایج در این صنعت 270 روز در نظر گرفته می شود.

    5-3 برآورد میزان مصرف مواد اولیه و قطعات خریدنی در این بخش با توجه به فرآیند تولید منتخب و شرایط عملکرد واحد، میزان مصرف هر یک از مواد اولیه و قطعات مورد نیاز برای تولید یک واحد محصول بیان خواهد شد.

    لذا پس از معرفی مشخصات فنی هر یک از این مواد، نسبت به منابع تامین آنها تصمیم گیری می گردد.

    در مرحله بعدی با توجه به فرآین تولید و ضایعات مواد اولیه بر حسب فرآنید و ظرفیت طرح، مقدار مصرف سالیانه هر یک از اقلام مصرفی محاسبه می گردد.

    در این بررسی از ذکر مواد و ملزومات غیراصلی و کم مصرف که دارای ارزش فنی و اقتصادی ناچیزی هستند، خودداری می گردد.

    به همین منظور 5/3 درصد ارزش مواد مصرفی کارخانه به این اقلام اختصاص داده می شود.

    جدول (3-3) موارد فوق را به طور کامل مشخص می نماید.

    محاسبات مواد اولیه برای محاسبه مواد اولیه در این قسمت ابتدا ماده اولیه معرفی و سپس مقدار مصرف آن در هر واحد محصول و در نهایت با توجه به مقدار ضایعات و ظرفیت تولید مصرف سالیانه به دست آورده می شود.

    1- ورق آلومینیوم به ضخامت 5/0 میلی متر از این ورق جهت ساخت درپوش استفاده می شود.

    هر درپوش از گرده ورقی به شکل دایره و قطر 62 میلی متر ساخته می شود که در نتیجه وزن هر قطعه حدود 4 گرم است.

    مقدار ضایعات نیز 40 درصد می باشد.

    گرم 4 = میزان مصرف در محصول 40 = درصد ضایعات (کیلوگرم) 1334 = 200000 = مصرف سالیانه 2- ورق St-37 به ضخامت 2 میلی متر از این ورق جهت ساخت واشر فلزی استفاده می شود.

    هر واشر فلزی دارای وزنی در حدود 6 گرم است.

    ورق به صورت نوار خریداری می گردد و مقدار ضایعات آن 40 درصد می باشد.

    گرم 6 = وزن هر واشر 40 = درصد ضایعات کیلوگرم 2000 = 200000 = مصرف سالیانه 3- میل گرد St-37 به قطر 5/0 میلی متر از این ورق جهت ساخت پایه ای اتصال استفاده می شود، هر پایه اتصال دارای وزنی در حدود 2/0 گرم است.

    در هر محصول 2 پایه اتصال وجود دارد.

    گرم 4/0 = 2/0 2 = میزان مصرف در محصول 40 = درصد ضایعات کیلوگرم 134 = 200000 = مصرف سالیانه 4- میل گرد St-37 25 میلی متر جهت ساخت کاسه از این نوع میل گرد استفاده می شود، کاسه دارای وزنی در حدود 27 گرم است.

    مقدار ضایعات نیز در حدود 85 درصد می باشد.

    از این رو مصرف سالیانه برابر است با: کیلوگرم 36000 = 200000 5- میل گرد آلومینیوم به قطر 8 میلی متر این میل گرد آلومینیومی جهت ساخت پین اتصال به کار می رود.

    وزن هر پین در حدود 6/1 گرم و درصد ضایعات برابر 20 است.

    (کیلوگرم) 400 = 200000 6- سیم لاکی 05/0 میلیمتر برای ساخت سیم پیچ حلقوی به مقدار 27/0 گرم از این ماده استفاده می شود.

    کیلوگرم = 54 = 200000 00027/0 مصرف سالیانه 7- پلی آمید 6 و 6 از پلی آمید جهت ساخت بدنه فوقانی تحتانی استفاده می شود.

    مجموع وزن این قطعات 11 گرم است.

    مجموع وزن ضایعات نیز 3 گرم است.

    از این رو داریم: 10028 = درصد ضایعات کیلوگرم 3056 = 200000 = مصرف سالیانه 8- ABS جهت ساخت واشر پلاستیکی استفاده می شود وزن هر واشر 3/0 و مقدار ضایعات 30 درصد است.

    کیلوگرم 86 = 200000 = مصرف سالیانه 9- پلی وینیل کلراید (P.V.C) از این ماده جهت ساخت درپوش انتهایی که دارای وزن 5/0 گرم است استفاده می شود.

    درصد ضایعات 40 درصد است.

    7-3 تجهیزات و تأسیسات عمومی هر واحد تولیدی علاوه بر دستگاه های اصلی تولید، جهت تکمیل یا بهبود کارآیی، نیاز به یک سری تجهیزات و تأسیسات جانبی نظیر تعمیرگاه، آزمایشگاه، تأسیسات آب، برق، سوخت و ...

    دارد.

    انتخاب این موارد باید با توجه به شرایط منطقه ای، ویژگی های فرآیند و محدودیتهای زیست محیطی انجام گیرد.

    تأسیسات و تجهیزات مورد نیاز این طرح بر اساس موارد فوق، در ذیل تشریح می گردد.

    1-7-3 آزمایشگاه به علت سادگی نسبی، مشخصات محصول، آزمایشهای مورد نیاز به سهولت قابل انجام می باشند.

    بنابراین انجام آزمایشهای کیفی محصول نیاز به دستگاه یا تجهیزات خاصی نخواهد داشت.

    لذا به منظور کاهش سرمایه گذاری و هزینه های پرسنلی، آزمایشگاه مستقلی در طرح پیش بینی نمی شود و انجام امور آزمایشگاهی به واحد کنترل کیفی محول می شود.

    به همین منظور پیش بینی فضا و پرسنل لازم در بخش سالن تولید و نیروی انسانی آن انجام می شود.

    2-7-3 تعمیرگاه تهیه و تدارک امکانات و ماشین آلات به منظور تعمیر دستگاه ها و تجهیزات کارخانه در صنایع کوچک مقرون به صرفه نمی باشد، زیرا از طرفی موجب افزایش حجم سرمایه گذاری می شود و از سوی دیگر به علت کمی تقاضا برای این واحد، امکانات فوق معمولاً بیکار و بلا استفاده می ماند.

    لذا در این واحد نیز چنین تجهیزات و امکاناتی مورد نیاز نمی باشد.

    اما به منظور انجام تعمیرات اولیه و اضطراری تجهیزات و تأسیسات واحد و امور مربوط به سرویس های فنی و نگهداری دستگاه ها، تعمیرگاهی با امکانات محدوده تعمیرگاهی مثل میزکار، گیره، آچار و ...

    در طرح پیش بینی می گردد و در صورتی که نیاز به تعمیرات اساسی باشد از خدمات واحدهای فعال خارج از کارخانه بهره گیری خواهد شد.

    3-7-3 تأسیسات برق اساسی ترین و زیربنایی ترین تأسیسات هر واحد صنعتی، تأسیسات برق می باشد؛ زیرا تقریباً همه دستگاه های اصلی خط تولید نیاز به برق دارند، از طرفی نیروی برق، تأمین کننده انرژی مربوط به سایر تأسیسات و همچنین روشنایی کارخانه خواهد بود.

    به منظور بررسی تأسیسات برق مورد نیاز واحد، ابتدا مقدار برق مصرفی هر یک از بخشهای تولیدی، محوطه، تأسیسات و ...

    برآورد می گردد، سپس تأسیسات مورد نیاز تأمین آن معرفی خواهد شد.

    الف ) برق مورد نیاز خط تولید : برق مصرفی خط تولید، بخش عمده ای از برق مورد نیاز کارخانه می باشد.

    در این بخش با توجه به کاتالوگ دستگاه ها، حداکثر برق مورد نیاز هر دستگاه استخراج شده در هر تعداد دستگاه ضرب می شود.

    مجموع این مقادیر، برق خط تولید را تشکیل می دهد.

    جدول (4-3) برآورد برق مصرفی تولید ب) برق مورد نیاز تأسیسات با توجه به تأسیسات پیش بینی شده برای طرح برق مورد نیاز تأسیسات واحد به شرح جدول (5-3) برآورد می گردد.

    جدول (5-3) برآورد برق تأسیسات ج) برق روشنایی ساختمانها و محوطه به منظور برآورد برق مورد نیاز ساختمانها تخمینی از مقدار برق بر حسب مساحت ساختمانها زده می شود.

    برای هر مترمربع زیربنای سالن تولید، ساختمانهای اداری، رفاهی و خدماتی به طور متوسط 20 وات برق در نظر گرفته می شود.

    همچنین برای هر مترمربع مساحت انبارها و تأسیسات 10 وات منظور میگردد.

    بنابراین با جهت سرمایش سالن تولید به ازای هر 200 مترمربع زیربنا یک دستگاه کولر آبی شش هزار و برای سرمایش ساختمانهای اداری، رفاهی و خدماتی نیز به ازای هر صد مترمربع زیربنا یک دستگاه کولر آبی چهار هزار در نظر گرفته می شود.

    به منظور تهویه سالن تولید نیز به ازای هر 150 مترمربع یک دستگاه تهویه در نظر گرفته می شود.

    بنابراین جمع تأسیسات فوق مطابق جدول (9-3) می باشد.

    جدول (9-3) تأسیسات گرمایش و سرمایش ه) تصفیه پساب : به دلیل ضرورت حفظ محیط زیست از آلودگی های صنعتی، در این واحد، فاضلاب صنعتی تصفیه می گردد.

    به این منظور تأسیسات تصفیه پساب صنعتی جزء تأسیسات ضروری طرح می باشد که در محل مناسبی نزدیک سالن تولید احداث می گردد.

    8-3 محاسبه نیروی انسانی مورد نیاز کارآیی و اثربخشی هر سازمان تا حدود زیادی به مدیریت صحیح و بکارگیری مؤثر منابع انسانی بستگی دارد.

    تعیین تعداد مشاغل و تنظیم شرح وظایف هر شغل در طبقات مختلف سازمان، از اصول اساسی تشکیلات یک واحد می باشد.

    مراحل اولیه هر طرح با برآورد نیاز نیروی انسانی و تعیین پست سازمانی همراه می باشد.

    پارامترهای مختلفی در تعیین تعداد و تخصص نیروهای انسانی واحد تولیدی دخالت دارند.

    از جمله این عوامل می توان به سطح تکنولوژی مورد استفاده، تمایل به اشتغال زایی یا اتوماسیون، حدود تخصص و مهارت مورد نیاز اشاره کرد.

    برآورد نیروی انسانی طرح در دو بخش پرسنل تولیدی و غیرتولیدی انجام می شود.

    1-8-3 برآورد پرسنل تولیدی در این بخش با توجه به لیست ماشین آلات ارائه شده در بخش (6-3) پرسنل کارگاه برآورد میگردد.

    حد تخصص مورد نیاز برای کار با یک ماشین و میزان وابستگی ماشین به کارگر (درجه اتوماسیون ماشین) از عوامل تعیین کننده ای است که مشخص می کند هر ماشین چه تعداد پرسنل و با چه مهارتی لازم دارد.

    با توجه به موادر فوق، مهارتهای مورد استفاده در صنایع به ترتیب تخصص و مهارت عبارتند از: مهندس، تکنسین، کارگر ماهر و کارگر ساده.

    در این واحد با توجه به ویژگی های فنی فرآیند و حدود تخصصی مورد نیاز ماشین آلات، پرسنل تولیدی شامل خط تولید، انبار و آزمایشگاه مطابق جدول (10-3) برآورده شده است.

    2-8-3 برآورد پرسنل غیرتولیدی در این قسمت، با توجه به تعداد پرسنل تولیدی و میزان مبادلات تجاری واحد و ...

    پرسنل غیرتولیدی واحد برآورد می گردد.

    پرسنل غیرتولیدی شامل موارد زیر می باشد: الف) مدیریت : مدیرعامل یا مدیرکارخانه مسئولیت مستقیم کل عملیات را بر عهده دارد و مدیریت کلی تولید، ماموریت امور مالی، مدیریت فروش و بازرگانی واحد از جمله مسئولیتهای مدیرعامل خواهد بود.

    در واحدهای کوچک و متوسط، حجم این عملیات به گونه ای است که 1 نفر برای تصدی این مسئولیت کافی است.

    ب) پرسنل اداری، مالی و خدماتی: برای انجام امور دفتری، حسابداری، کارگزینی و ...

    ، دو نفر کارمند اداری و مالی در نظر گرفته می شود.

    همچنین برای امور سرایداری و نگهبانی، آبدارچی و نظافت نیز یک نفر مورد نیاز می باشد.

    شرح وظایف این افراد در جدول (11-3) درج شده است.

    جدول (10-3) نیروی انسانی تولید ج) پرسنل تأسیسات و تعمیرگاه جهت انجام امور فنی و سرویس مستمر دستگاه ها و تأسیسات یک نفر تکنسین فنی تعمیرات و تأسیسات برای واحد منظور می گردد.

    جدول (11-3) نیروی انسانی غیرتولیدی بنابراین با توجه به جداول (10-3) و (11-3) تعداد کل پرسنل این واحد تولیدی 14 نفر برآورد می گردد.

    9-3 محاسبه سطح زیربنا و مساحت مورد نیاز اختصاص فضای مناسب و کافی جهت امور تولید و تأسیسات کارخانه از نظر سهولیت در امر تردد کارکنان و جابجایی مواد اولیه و محصولات حائز اهمیت است.

    مساحت مربوط ه هر یک از قسمتهای واحد تولد اعم از سالن تولید، انبارها، تأسیسات و تعمیرگاه، آزمایشگاه ساختمانهای غیرتولیدی و در نهایت زمین و محوطه سازی در این بخش برآورد می گردد.

    در خاتمه همین بخش نقشه استقرار ساختمانها بر مبنای محاسبات انجام شده ارائه می شود.

    1-9-3 مساحت سالن تولید برای محاسبه سالن تولید، ابتدا مساحت خالص دستگاه ها از کاتالوگهای مربوط به دستگاه استخراج می شود.

    سپس با توجه به خصوصیات کاری هر دستگاه، فضای مورد نیاز جهت مواد اولیه و محصول خروجی دستگاه مانور اپراتور، تعمیرات و نگهداری و ...

    برآورد شده، به مساحت خالص دستگاه افزوده می گردد.

    این جمع، مساحت مورد نیاز هر دستگاه را بیان می کند.

    سپس با در نظر گرفتن تعداد دستگاه مورد نیاز جمع کل مساحت هر نوع ماشین محاسبه می شود.

    برای کارهای غیرماشینی نیز مساحت میز کار و محوطه مورد نیاز به همین صورت محاسبه می گردد.

    جمع مساحتهای فوق، مساحت ماشین آلات یا تجهیزات را تشکیل می دهد.

    به منظور تأمین مساحت راهروها، گسترش آتی و سایر موارد مورد نیاز، مساحت ماشین آلات در عدد 5/3 ضرب می شود.

    این عدد مساحت کل سالن تولید می باشد.

    محاسبات فوق در جدول (12-3) جمع بندی شده است.

  • فهرست:

    فصل اول 

    1
    جمع بندی مشخصات اصلی طرح تولید گوشی تلفن 2
    فصل دوم 3
    نام کاربردی محصول 4
    مشخصات فنی محصول 7
    بسته بندی محصول 9
    استاندارد محصول 10
    برس روند مصرف 12
    فصل سوم برس و برآورده‌های فنی 15
    تشریح جامع فرآیند منتخب 20
    تعیین ظرفیت برنامه تولید و شرایط عملکرد واحد 22
    برآورد میزان مصرف مواد اولیه و قطعات خریدنی 23
    محاسبات مواد اولیه 27
    تجهیزات و تأسیسات عمومی 27
    آزمایشگاه 27
    تعمیرگاه 28
    تأسیسات برق 28
    محاسبه نیروی انسانی مورد نیاز 32
    برآورد پرسنل تولیدی 33
    محاسبه سطح زیربنا و مساحت مورد نیاز 36
    فصل چهارم برسی‌های مالی و اقتصادی 38
    اطلاعات مربوط بر سرمایه در گردش و برآورد آن 40


    منبع:

    کتابخانه صنعت و معدن

این قطعه وظیفه پخش و نواخت آهنگها و اصوات را درگوش برعهده دارد. بارزها از نظر شکل ظاهر ی2 پایه و 4 پایه دیده میشود. که در این گوشی از بارز 2 پایه استفاده شده است که یک پایه آن (پایه ورودی) مثبت و یک پایه آن (پایه خروجی) منفی میباشند. معیاراندازه گیری پخش کنندگی صدا باواحد poly phonic اندازه گیری می شود. ویبراتور (لرزاننده)Vibrator ویبراتور یک نوع alarm (هشدار) بوده که به کمک ...

قطعه بارز: Buzzer اين قطعه وظيفه پخش و نواخت آهنگها و اصوات را درگوش برعهده دارد. بارزها از نظر شکل ظاهر ي2 پايه و 4 پايه ديده ميشود. که در اين گوشي از بارز 2 پايه استفاده شده است که يک پايه آن (پايه ورودي) مثبت و يک پايه آن (پايه خروجي) منفي ميبا

مقدمه، تاريخچه و مباني تلفن تلفن از نظر لغتي مرکب از دو کلمه يوناني، تله به معني دور و فون به معني صوت است تلفن بوسيله آقاي وينستون ساخته شده و از 1256 استفاده از آن بعمل آمده است. تلفن از جهت تاريخ مقدم بر آنست ايرانيان در 558 سال قبل از ميلاد

قطعه بارز: Buzzer این قطعه وظیفه پخش و نواخت آهنگها و اصوات را درگوش برعهده دارد. بارزها از نظر شکل ظاهر ی2 پایه و 4 پایه دیده میشود. که در این گوشی از بارز 2 پایه استفاده شده است که یک پایه آن (پایه ورودی) مثبت و یک پایه آن (پایه خروجی) منفی میباشند. معیاراندازه گیری پخش کنندگی صدا باواحد poly phonic اندازه گیری می شود. ویبراتور (لرزاننده)Vibrator ویبراتور یک نوع alarm (هشدار) ...

مالاچی میکسون، یک کارآفرین موفق شرکت آمریکایی اینواکر، که تولیدکننده و توزیع‌کننده پیشروی جهانی در امر محصولات پزشکی خانگی است، کار خود را در سال ۱۸۸۵ با نام شرکت وُرتینگتون آغاز کرد که شرکت کوچکی در ایلیریا درایالت اوهایو بود. شرکت مذکور وسیله‌ای را در خط تولید داشت که برای جابه‌جایی معلولان جسمی طراحی شده بود. خلاقیت، ریسک، و نوآوری در کارآفرینی از ضروریاتی است که هم در شروع ...

کارآفرین موفق خارجی اِی. مالاچی میسکون سوم خلاقیت، ریسک، و نوآوری در کارآفرینی از ضروریاتی است که هم در شروع تولید کالاها و فعالیتهای کارآفرینانه کاملاً نو، و هم در انتقال موفقیت‌آمیز شرکت به بازارهای جهانی مؤثرند. برای مثال مال میکسون توانست برای شرکت اینواکر که رونق خود را از دست داده بود مجدداً رونق داخلی کسب کند و حتی به طور باور نکردنی آن را در بازارهای جهانی مطرح کند. شرکت ...

نیاز اولیه جعبه کمکهای اولیه : در مان سرپایی بیمار حادثه دیده در مواقع لزوم بتوان قبل از رسیدن اورژانس یا رساندن مصدوم به مرکز درمان آن را استفاده کرد. نیاز ثانویه : نگهداری وسایل و داروهایی که مصرف بیشتری دارند و ضروری هستند باید در جعبه کمک های اولیه نگهداری شوند . لوازم ضروری جعبه کمک های اولیه : اقلامی که در زیر به آنها اشاره شده یک لیست کامل از یک جعبه کمک های اولیه است . ...

آنچه در بسته ي خريداري شده ي شما موجود است : - گوشي موبايل - شارژر - تبديل براي شارژر - هدست استريو - کارت حافظه 64 مگا بايتي از نوع RS-MMC - کابل USB - گردگير مخصوص صفحه نمايشگر - دفترچه راهنما گوشي N90 جايگاه مياني را در ميان گوشي هاي سري N ن

در اين مقاله سعي شده است روشهاي سيگنالينگ مورد نياز براي کنترل انتقال مکالمات تلفني تشريح گردد. روشهاي سيگنالينگ به 3 دسته قابل طبقه بندي هستند: نظارت، آدرس‌دهي و آگاه‌سازي. نظارت شامل تشخيص تغييرات در وضعيت مدار مي‌باشد. هنگامي که اين تغييرات تشخيص

شبکه عمومي تلفن: PSTN PSTN به عنوان يک شبکه عمومي تلفن در سطح جهان به عنوان وسيله ارتباط ‌دهي مطرح است که بيش از 800 ميليون مشترک را به خود اختصاص داده. اين سيستم در ابتدا به عنوان يک سيستم ثابت تلفن مطرح بود ولي هم‌اکنون شکل ديجيتالي به خود گرفته

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول