: چگونگی تحقیق و بررسی در مورد پروژه
از آنجائیکه همکاریهای خوب و صمیمانهای از طرف استاد گرامی صورت میگرفت اینجانب را برآن داشت تا هر چه درتوان دارم به کار ببرم و راه را برای حل مشکلات هموار نمایم و تمام تلاش خود را به کار ببرم تا این پروژه را آنچنان تهیه کنم که برای افراد دیگر مثمرثمر و راهنمای مناسبی برای دانشجویان علاقهمند به این کار باشد .
در این تحقیق و پژوهش مسائلی چون و چگونگی ثبت شرکت از شروع تا راهاندازی و بعد از آن مرحله سوددهی و سودآوری شرکت مورد بررسی قرار گرفته است .
پیش بینی مشکلاتی که بعد از راه اندازی شرکت ممکن است به وجود بیاید و راهکارهای مناسبی که به این مشکلها اتخاذ شده است میتواند مدیران را در امر تصمیمگیری مناسب و معقولانه راهنمایی نماید .
برای تهیه و تنطیم این پروژه به دلیل عدم دسترسی به یکسری از آمار و ارقام مناسب برخود واجب دانستم تا دانستنیهای مورد نیاز را از طریق پژوهشهای علمی و گفتگوهای تجربی از افراد کاردان و کارشناس جمعآوری کرده تا این تحقیق ناقابل را به صورت روشن که حاوی مطالب آموزندهای است تکمیل و به حضور استاد محترم تقدیم نمایم .
تکمیل این پروژه ماهها به طول انجامید و اینجانب برای تهیه این پروژه براساس برنامه خاص و مشخص توانستم تمام سرفصلهایی را که توسط استاد بزرگوار درنظر گرفته شده بود و پیش بینی کرده در این پروژه مطالبی را در مورد آنها ارائه نموده و بگنجانم .
تکمیل این پروژه ماهها به طول انجامید و اینجانب برای تهیه این پروژه براساس برنامه خاص و مشخص توانستم تمام سرفصلهایی را که توسط استاد بزرگوار درنظر گرفته شده بود و پیش بینی کرده در این پروژه مطالبی را در مورد آنها ارائه نموده و بگنجانم .
قسمت دوم : ارزش و اعتبــار طرح در جـامعه از آنجائیکه هر طرح اقتصادی و یا هر کارخانه برای یک شهر و در نتیجه برای یک کشور و یک جامعه میتواند بهرهوری و سودآوری مناسبی را داشته باشد طرح تولیدی الکل صنعتی نیز به نوبه خود علاوه برای صاحبان شرکت سوددهی دارد مالیاتهایی که شرکت پرداخت می کند و یا عوارضی که برای شهرداری و آموزش و پرورش می پردازد .می تواند برای آبادانی شهر نیز مثمرثمر می باشد .
مسئله دیگر اشتغال زائی است که می تواند حدود 40 الی 60 نفر را در خود جای دهد و اشتغال مناسبی را برای اهالی آن منطقه ایجاد نماید .
مورد دیگر خرید ابزارآلات و وسایل موردنیاز است که از مغازه داران شهر صورت میگیرد و این مورد نیز میتواند به رونق اقتصادی آن شهر بیافزاید و بسیاری از کارهای دیگر که می تواند در بهبود و آبادانی شهر نقش بسیار سازندهای را ایفا کند و موجب شود شهری زیبا و دیدنی داشته باشیم که آن نیز به نوبه خود می تواند نتایج بسیار خوبی به دنبال داشته باشد .
بطور کلی انگیزه اصلی از احداث کارخانه الکل صنعتی در حومه شهرستان مراغه (برای اولین بار در سطح استان)که عبارتند از : جلوگیری از رشد بیکاری در منطقه استفاده بهینه از ملاس یا تفاله چغندرقند بالا بردن سطح تولیدات صنعتی بالا بردن وضع کیفی محصول و افزایش صادرات غیرنفتی و عدم وجود کارخانه مشابه در سطح استان .
با سپاس فراوان رباب معتمد ـ معصومه تیموری دانشجوی رشته حسابداری سال تحصیلی 82-83 مـراحـل مقـدمـاتی طـرح نام طـرح : تولیـــدی الکــل صنعتــی مـوقعیـت طــرح بنابه وجود نیاز این محصول در سطح استان و ارزش اقتصادی آن در سطح جامعه و جواب دادن منطقه از نظر خاک و آب و هوا و … و نیز نزدیک بودن به مواد اولیه این کارخانه که از طریق کارخانجات قند میاندوآب ، پیرانشهر ، مهاباد ، اراک ، قزوین و استفاده بهینه از تفاله چغندرقند در این کارخانه میتواند از موقعیت مثبت و ثمربخش این طرح نام برده نحـوه فعـالیت طــرح جمعآوری اطلاعات ، تأیید مراحل اجرایی ، انتخاب افراد ، تملک ، خرید ماشینآلات و ساختمان و … که در نموداری بنام گانت نمایش داده میشود .
توضیحـات جـانبی جـدول گـانت جمعآوری اطلاعات : با توجه به گستردگی شرکت و مهم بودن اطلاعات اولیه ، سعی شده است اطلاعات بطور دقیق و منظمی تهیه شود برای همین منظور با افراد کاردان و با تجربه در این رابطه مشورت و گفتگو شده است .
طبق برآوردها ، زمان لازم برای جمعآوری اطلاعات حدود سه ماه به طول انجامید .
تعیین و انتخاب محل کارخانه : با توجه به اطلاعات موجود ، تعیین و انتخاب مکان کارخانه از حساسیت خاصی برخوردار است که از نظر محیط زیست ، جنگل بانی و بازدهی آزمایشات آب و خاک و … جواب داده باشد تا بتوان زمین مورد نظر را خریداری کرد .
تأیید مراحل اجرایی طرح : با توجه به آگاهی خود نسبت به قوانین حاکم بر تأسیس شرکت و مساعد دیدن شرایط لازم جهت تأسیس شرکت به اداره ثبت شرکتها رجوع کرده و شرکت را به ثبت می رسانیم که این مرحله مدت شش ماه بطول انجامیده است .
خرید زمین کارخانه : در این مورد به طوری که قبلاً نیز اشاره شد پس از بررسی لازم و جواب دهی از نظر آب و خاک و … و بلامانع بودن زمین موردنظر از سوی اداره محیط زیست و جنگل بانی و همچنین درجه سه بودن زمین موردنظر ، در مورد خرید زمین اقدام میشود که این مرحله نیز مدت شش ماه بطول انجامیده است .
خرید ساختمان اداری : ساختمان اداری کارخانه با توجه به میزان بازدهی کارخانه و ارزش تولیدات و صادرات و فروش و همچنین پرسنل موجود و موردنیاز محل مناسب در سطح شهر خریداری میشود .
استخدام افراد اداری : استخدام افراد نیز یکی از مراحل مهمی است که با گزینش صحیح ، افراد مجرب و با کارآیی بالا انتخاب می شوند با توجه به اینکه تعداد افراد مورد نیاز جهت کار اداری به جز مدیر عامل ، افراد دیگری بود انتخاب شدند .
تحویل زمین کارخانه به پیمانکار جهت احداث ساختمان کارخانه و تأسیسات : بعداز مطالعات در مورد ساختمان کارخانه و نحوه نصب دستگاههای مورد نیاز و کارهای مربوط به نقشه کشی و غیره و انتخاب مهندسان مجرب ، کل زمین کارخانه برای احداث به شرکت پیمانکاری پگاه که از طریق مناقصه عمومی پذیرفته شده بود واگذار گردیده .
طرح خط تولید : بعداز بازرسی و بررسی لازم و با استفاده از استانداردهای بینالمللی طرح خط تولید مناسبی را انتخاب و طراحی می نمائیم .
خرید ماشینآلات و تجهیزات : دراین مورد قبل از خرید ، به بازدید و بررسی لازم که از کارخانجات مشابه به عمل می آید و نحوه بازدهی دستگاههای مورد لزوم که در کیفیت محصول اثربخش هستند پس از مذاکره با سازندگان آنها ماشینآلات و دستگاههای موردنیاز جهت خرید اقدام می شود .
نصب ماشینآلات و تجهیزات : ساخت ساختمان ، با توجه به نصب ماشینآلات در آینده طراحی میگردد و نیز با توجه به خط تولید درست نصب ماشینآلات به کمک مهندسان مجرب با سهولت انجام می گیرد .
استخدام کارکنان کارخانه : با به اتمام رسیدن مراحل تکمیل کارخانه و با توجه به آگاهی لازم نسبت به تعداد افراد مورد نیاز برای راهاندازی ماشینآلات کارخانه ، افراد جهت کار انتخاب و استخدام می شوند .
ضمناً اولویت اول با افراد بومی خواهد بود .
خرید وسایل نقلیه جهت حمل مواد اولیه به کارخانه : این نوع وسایل با توجه به تعداد موردنیاز میزان تولید کارخانه و نیاز به مواد اولیه و حمل کردن آن به مرکز کارخانه خریداری می شوند .
کنترل نهایی طرح و خط تولید : تمام کارهایی را که از ابتدای طرح انجام می دهیم دقیقاً باید کنترل و بررسی شوند و عیب و ایرادهای موجود برطرف شده برای راهاندازی خط تولید آماده شوند .
راهاندازی خط تولید : آخرین مرحله از اجرای طرح ، راهاندازی خط تولید کارخانه است که پس از اتمام تمامی مراحل به مرحله اجرا درمیآید .
توضیحـات هـر یک از مــوارد فــوق سـرمـایـــه که قسمتی توسط مؤسسین شرکت تأمین شده و قسمتی دیگر از طریق فروش سهام و اعطای تسهیلات اعتباری از طریق بانک تأمین میشود .
رقبــــــــا رقبای این شرکت شرکتهای تولیدی الکل صنعتی ارومیه و تولیدی الکل صنعتی قزوین می باشد .
جـذب مشتـــری تبلیغات ، بالا بردن کیفیت تولید ، پایین آوردن قیمت برای مشتریان داخلی و خارجی عمدهترین فاکتورهای اساسی شرکت در جذب مشتریان می باشد .
محــل تولیــد چون وجود ضایعات و عوامل طبیعی در ساختار عملکرد این کارخانه اهمیت خاصی دارند لذا محل تولید از اهمیت خاصی برخوردار است .
نـــوع کـــار تولیدات شرکت با بررسیهای به عمل آمده نشان دهنده این موضوع است که حدود 60% ماشینآلات و40% نیروی انسانی در امر تولید کارخانه دخالت دارند .
سـاختمـان سـازی زمین کارخانه متعلق به خود شرکت است و ساختمان کارخانه نیز در همین زمین احداث می گردد و ساختمان سازی به شرکت پیمانکاری پگاه واگذار میگردد که ساخت و تحویل قطعی آن مدت 6 ماه نیاز دارد که در نمودار گانت نیز نشان داده شده است .
مـــواد اولیـــه مواد اولیه تولید که ملاس نام دارد از تفاله چغندرقند مورد استفاده قرار میگیرد از کارخانجات قند میاندوآب و ارومیه که نزدیکترین کارخانجات به کارخانه میباشند تهیه و خریداری میشود ، البته ضایعات دیگرکارخانجات نیز جهت استفادهی بهینه در این کارخانه مورد استفاده قرار می گیرد ، ولی چون از لحاظ قیمت مقرون بصرفه نمی باشد از خرید آنها خودداری نموده و به خرید ملاس اکتفا می کنیم .
نیـــروی انســـانــی کارکنان کارخانه را حتی الامکان از افراد بومی انتخاب میکنیم به استثنای افرادی که کارشناس دستگاهها و آزمایشگاهها را برعهده میگیرند که افرادی کاردان و لایق که احتمالاً از شهرهای دیگر جهت هماهنگی لازم مورد استفاده قرار گیرد .
قسمـت حقــوقـــی حقوقی این طرح چنانچه توضیحاتی در جدول زیر داده شده است شرکت تعاونی الکل صنعتی مراغه که شرکت سهامی خاص میباشد که نوع فعالیت آن تولیدی است که باید در شهرستان مراغه واقع در استان آذربایجانشرقی به ثبت برسد .
محصـــول محصول تولیدی این کارخانه به دو صورت بستههای 1 لیتری و فلهای به مشتریان عرضه می گردد .
میزان تولیدی این کارخانه با توجه به ظرفیت تولیدی کارخانه روزانه 5000 لیتر میباشد که قیمت تمام شده این محصول به صورت برآوردی در پیوست شماره (1) آورده شده است .
تعداد روزهای سال - تعداد روزهای تعطیلی =تعداد روزهای کار 250=115-365 تولید سالانه (لیتر) 125000=5000*250 70% تولیدات روزانه به صورت لیتری و 30% بقیه به صورت فلهای است .
مقدار تولید سالانه لیتری 875000=70%*1250000 مقدار تولید سالانه فلهای 375000=30%*1250000 سـرمـایه گـــذاری چون شرکت بصورت سهامی خاص ایجاد میشود از سرمایهگذاری طرح از طریق سرمایه سهامداران به مبلغ 3182400000 ریال و پس از آن از طریق سیستم بانکی به مبلغ 816000000 ریال وام بانکی بلند مدت اخذ می شود .
نکته : هزینههای قبل از بهرهبرداری + دارایی ثابت = سرمایه ثابت داراییهای جاری = سرمایه درگردش زمیــــن زمین مورد نظر باید از نوع درجه 3 باشد که نتوان در آن عملیات کاشت و برداشت انجام داد و همچنین که از نظر ارزیابی کارشناسان فنی بازدهی لازم را دارا باشد که مقدار زمینی که موردنیاز این طرح بود به مقدار 30000 مترمربع به ارزش هر مترمربعی 47600 ریال که جمع پرداختی 428000000 ریال بود خریداری گردیده محوطـه سـازی - سـاختمـان سـازی محوطه سازی که خود شامل مراحل خاکبرداری - حصارکشی - آسفالتکاری و نیز ساختمانسازی که خود شامل سالن - انبار مواد اولیه - انبار تولید و آزمایشگاه و غیره می باشد که همگی از طریق مناقصه عمومی به عهده شرکت پیمانکاری پگاه واگذار میگردد و قرار براین است که تمام ابزارآلات اعم از آهن ، سیمان و سایر مصالح ساختمانی به عهده پیمانکار باشد و مبلغ پیشنهادی برای این کار مبلغ 734400000 ریال است که از طرف شرکت پیمانکاری پگاه پذیرفته می شود .
ساختمـان اداری و فـروش ساختمان اداری و فروش جهت استقرار کارکنان اداری و مدیرعامل و فروش در یکی از خیابانهای شهر که دارای موقعیت تجاری ممتازی میباشد ، باید خریداری شود که برای این منظور مبلغ 163200000 ریال درنظر گرفته شده است .
طـرح خـط تـولیـد خط تولید کارخانه با توجه به نوع محصول (فلهای- لیتری) و زمان لازم در هر مرحله به شرح زیر میباشد : نکتـــه هزینههای تأسیس شرکت از قبیل : ثبت شرکت ، درج آگهی در روزنامه و حق مشاوره و کارشناسی طرح و هزینه موافقت اداری از مقامات زیربط و غیره به مبلغ 8160000 ریال میباشد که ظرف 5 سال پس از بهرهبرداری سالانه به میزان 20% آن مستهلک میگردد.
استخــدام کارکنـان اداری و فــروش برای انتخاب کارکنان اداری و فروش در روزنامه آگهی میدهیم و از بین مراجعین بر طبق اصول و شایستهسالاری و سابقه کاری انتخاب میکنیم : دارایــیهــای نـــامشهــود اثـاثیــه اداری خریـد تجهیـزات و مـاشیـنآلات خـط تولیـد جدول زیر اطلاعاتی درمورد مشخصات و قیمت تمام شده و روش مستهلک تجهیزات و ماشینآلات خریداری شده برای خط تولید را در اختیار میگذارد .
تــوضیحــات 5 هر سه دستگاه در قسمت ابتدای تولید مورد استفاده قرار میگیرند ، آنها عمل بارگذاری و کشت اولیه و کشت ثانویه را انجام میدهند.
استخــدام کـارکنــان کـارخـانه برای استخدام افراد موردنیاز در روزنامه محلی آگهی استخدام درج میکنیم و پس از آن از میان مراجعین بومی افراد موردنیاز را بر اصول تخصص و شایستهسالاری و میزان تحصیلات و سابقهکاری انتخاب میکنیم .
تمام کارکنان موردنیاز با توجه به کار هر کدام و تعداد اعضای مورد نیاز برای هر قسمت به شرح جدول زیر میباشد : وســائـط نقلیـــه تـوضیحـات مینیبوس : برای سرویس کارکنان مورد استفاده قرار میگیرد .
لیفتراک : در محل کارخانه برای نقل و انتقال وسایل داخل کارخانه مورد استفاده قرار میگیرد.
کمپرسی : جهت حمل مواد اولیه به کارخانه استفاده میشود.
پاترول : یکی دردست مدیرعامل شرکت و دیگری دردست معاون کارخانه میباشد.
لندرور : جهت سرویسهای ضروری و همچنین کارهای عمومی مورد استفاده قرار میگیرد.
نیسان : جهت حمل و نقل و خریدهای عمومی دراختیار ناظرخرید قرار میگیرد.
خاور : جهت حمل وسایل کارخانه به شهر مورد استفاده قرار میگیرد.
استخــدام کارکنــان کـارخـانه برای استخدام افراد موردنیاز در روزنامه محلی آگهی استخدام درج میکنیم و پس از آن از میان مراجعین بومی افراد مورد نیاز را بر اساس اصول تخصصی و شایسته سالاری و میزان تحصیلات و سابقه کاری انتخاب میکنیم .
هزینه عوارض شهرداری 5/1% سود ناخالص برای یک سال مالی برآورد شده است.
تمام کارکنان موردنیاز با توجه به کار هرکدام و تعداد اعضای مورد نیاز برای هر قسمت به شرح جدول زیر میباشد : تـأسیسـات کـارخـانه ابــزارآلات کـارخـانه ابزارآلات برای کارخانه به مبلغ 2450000 ریال خریداری میگردد .
مـواد اولیـه و بستـهبنـدی مواد اولیه کارخانه ملاس است که مقدار مصرف سالیانه آن در جدول صفحه بعد قید شده است.
بستـه بنـدی الکل تولید شده در شیشههای 600 سی سی بستهبندی میشود .
آبرسـانی و سـوخت مصــرفی حداقل دو چاه با بازدهی حداقل 45 مترمکعب آب روزانه نیاز است .
سوخت مصرفی نفت گاز ، نفت سفید ، نفت سیاه و بنزین میباشد که مصرف روزانه و سالانه آنها در جدول زیر مشخص شده است .
هزینــه استهــــلاک برآورد حقـوق و دستمـزد قسمـت اداری هزینــه تعمیــرات و نگهـــداری هزینـه نگهــداری تأسیسات کـارخـانـه هزینــه بیمـــه دارائیهـــا هزینـه آب و بـرق و تلفـن کـارخـانـه هزینه آب و برق و تلفن کارخانه جمعاً هر ماه 1224000 ریال برآورد میشود که برای یک سال جمعاً به مبلغ 14688000 ریال شامل می شود .
هزینـه ملزومـات مصـرفی کـارخـانـه هزینه ملزومات برای هر ماه 408000 ریال برآورد می شود که برای یک سال جمعاً به مبلغ 4896000 ریال تعیین می شود .
هزینـه رفــاهـی کـارکنـان کـارخـانـه هزینه رفاهی کارکنان از قبیل غذا و حمل و نقل و … برای یک سال یا 250روز کاری 52941100 ریال برآورد میشود .
هزینـه پـاداش کارکنـان کارخـانه در قسمـت اداری و فـروش در پایان سال برای هر یک از کارکنان تولیدی و غیرتولیدی و قسمت اداری و فروش معادل یک ماه حقوق به عنوان پاداش کارکنان در نظر گرفته شده است .
هـزینـههـای پیـشبینـی نشـده 10درصد قیمت تمام شده کالای فروش رفته به عنوان هزینههای پیش بینی نشده در نظر گرفته شده است .
مـواد غیـر مستقیـم (شیشه یا بشکههای پلاستیکی) 70 درصد از تولیدات کارخانه بصورت شیشهای می باشد و هزینه این مواد غیرمستقیم جمعاً 27525000 ریال برآورد شده است .
هـزینـه ملـزومـات اداری مصرف ملزمات در هر ماه 244800 ریال برآورد می شود که سالیانه 2937500 ریال می شود .
هزینـه تبلیغـات فـروش هزینه تبلیغات فروش برای یک سال مالی مبلغ 8160000 ریال برآورد شده است .
هزینـههـای آمـوزشـی هزینه آموزشی کارکنان اداری و فروش برای یک سال مالی مبلغ 4896000 ریال برآورد شده است .
هزینـه پـذیـرائـی هزینه پذیرائی از قبیل چای و میوه و … برای یک سال مالی مبلغ -------- ریال برآورد شده است .
هزینه عوارض شهرداری 5/1% سود ناخالص برای یک سال مالی برآورد شده است .
هزینـه آب ، بـرق و تلفـن قسمـت اداری هزینه آب ، برق و تلفن برای یک سال مالی مبلغ 979200 ریال برآورد شده است .
هزینـه سـوخـت مصـرفـی هزینه سوخت مصرفی از قبیل نفت و نفت گاز و … مبلغ 979200 ریال برآورد شده است تنخـواهگــردان مبلغ 2448000 ریال به عنوان تنخواهگردان جهت پرداختهای متفرقه به کارپرداز پرداخت می شود و در مقابل وجه دریافتی به همان مبلغ پرداخت شده تضمین اخذ میشود .
مالیــات بـردرآمــد ماده 132 قانون مالیاتهای مستقیم درمورد فعالیتهای معدنی و تولیدی چنین میگوید .
((درآمد واحدهای تولیدی و معدنی که از تاریخ تصویب این لایحه (7/2/72) از طرف وزارتخانههای صنایع سنگین یا معادن و فلزات و یا جهاد سازندگی برحسب مورد برای آنها کارت شناسائی یا پروانه بهرهبرداری صادر می شود از تاریخ بهرهبرداری برحسب اولویتهای 1و 2و 3 بترتیب به مدت 8 و 6 و 4 سال از مالیات معاف می باشند .
در مورد واحدهای تولیدی و معدنی مذکور که در مناطق محروم احداث و یا بهرهبرداری می شوند معادل 50% مدتهای مذکور درفوق برحسب مورد به مدت معافیت مقرر در این ماده اضافه میگردد .
شرکت تولیـدی الکـل صنعتـی مراغـه بهای تمام شده کالای فروش رفته (بشکه ای30 %) ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ مواد مستقیم : ---------- ---------- دستمزد مستقیم (30% هزینه دستمزد مستقیم) 98280340 سربار کارخانه : دستمزد غیرمستقیم 65580450 مواد غیرمستقیم ---------- هزینه استهلاک تأسیسات کارخانه 1640160 هزینه استهلاک ماشینآلات 14541120 هزینه استهلاک ساختمان 42840000 هزینه نگهداری تأسیسات 1272960 هزینه نگهداری ماشینآلات 14688000 هزینه بیمه ساختمان کارخانه 4896000 هزینه بیمه ماشینآلات 1224000 هزینه بیمه وسائل نقلیه 2350080 هزینه استهلاک وسائط نقلیه 42350400 هزینه نگهداری و تعمیرات 14688000 هزینه سوخت ماشین آلات 12700640 هزینه سوخت وسائط نقلیه 2765010 هزینه آب ، برق و تلفن 4406400 هزینه ملزومات مصرفی 1468800 هزینه رفاهی کارکنان 1485005 هزینه پاداش کارکنان 13655060 هزینه تأسیس 489600 هزینه های متفرقه 17613110 جمع سربار ---------------- 259331860 قیمت تمام شده کالای فروش رفته 372300210 هزینه های پیش بینی نشده 10 % 37230020 قیمت تمام شده کالای فروش رفته ------------- 409530220 409530220 1090 = ---------------- = قیمت تمام شده یک لیتر الکل 375000 شرکت تولیـدی الکــل صنعتـی مراغه بهای تمام شده کالای فروش رفته (لیتری 70 %) ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ مواد مستقیم : دستمزد مستقیم (30 % هزینه دستمزد مستقیم ) 306403430 سربار کارخانه : 214446260 مواد غیرمستقیم (شیشه) 2752720 هزینه استهلاک تأسیسات 3827040 هزینه استهلاک ماشین آلات 33929280 هزینه استهلاک ساختمان 99960000 هزینه نگهداری تأسیسات 2970240 هزینه نگهداری مآشین آلات 34272000 هزینه بیمه ساختمان 11424000 هزینه بیمه ماشین آلات 2856000 هزینه بیمه وسائط نقلیه 5483520 هزینه استهلاک 987360 هزینه نگهداری و تعمیرات 34272000 هزینه سوخت وسائط نقلیه 6451700 هزینه سوخت ماشین آلات 29634820 هزینه آب ، برق و تلفن 10281600 هزینه ملزومات مصرفی 3427200 هزینه رفاهی کارکنان 38091040 هزینه پاداش کارکنان 43404140 هزینه تأسیس 1142400 هزینه های متفرقه ---------- 667946130 جمع سربار --------------------- قیمت تمام شده کالای فروش رفته 1008621560 هزینه های پیش بینی نشده 10 % 100862150 ---------------- قیمت تمام شده کالای فروش رفته 1109483720 1109483720 1270= ------------------- = قیمت تمام شده یک لیتر الکل 875000 شرکت تولیدی الکل صنعتی مراغه صورت حساب سود و زیان فرضی فروش : شیشهای 5/183* 875000=1605757440 فلهای 157*375000=589870080 جمع فروش -------------- 2195627520 کسر می شود : بهای تمام شده کالای فروش رفته شیشهای 1109483720 بهای تمام شده کالای فروش رفته فلهای 409530220 جمع -------------------- 1519013950 سود ناخالص -------------------- 676613560 کسر میشود : هزینه های اداری و تشکیلاتی و توزیع و فروش : هزینه ملزومات اداری 2937600 هزینه استهلاک ساختمان 16320000 هزینه استهلاک اثاثه اداری 3060000 هزینه استهلاک دارائیهای نامشهود 163200 هزینه بیمه ساختمان اداری 4080000 هزینه حقوق کارکنان اداری 135737680 هزینه پاداش کارکنان اداری 11311470 هزینه تبلیغات فروش 8160000 هزینه آموزش 8160000 هزینه پذیرائی 4896000 هزینه عوارض شهرداری 102000000 هزینه آب ، برق و تلفن 979200 هزینه سوخت 979200 جمع هزینه های اداری و فروش -------------- 208045150 سود ناخالص عملیاتی قبل از کسر مالیات ================== 468592150 مالیات بردرآمد ---------------- سود خالص شرکت ================= 468592150 شرکت تولیدی الکل صنعتی مراغه ترازنامه فرضی برای سال منتهی به … دارائیهای جاری : بانک 465120000 بدهکاران 25296000 موجودی ملزومات 8160000 جمع دارائیهای جاری : ---------------- 498576000 دارائیهای ثابت : ساختمان اداری 163200000 ذخیره استهلاک (16320000) ارزش دفتری ------------ 14688000 اثاثه اداری 30600000 ذخیره استهلاک (3060000) ارزش دفتری ---------------- 27540000 تأسیسات 54672000 ذخیره استهلاک (5467200) ارزش دفتری --------------- 49204800 وسائط نقلیه 1411680000 ذخیره استهلاک (141168000) ارزش دفتری ---------------- 1270512000 ساختمان کارخانه 2162400000 ذخیره استهلاک (142800000) ارزش دفتری ---------------- 2019600000 ماشین آلات 484704000 ذخیره استهلاک (48470400) ارزش دفتری ------------------- 436233600 ابزارآلات کارخانه 2448000 سایر دارائیها 163200000 جمع دارائیهای ثابت -------------- 4115618400 درارائیهای نامشهود : اشتراکات 6038400 ذخیره استهلاک (603840) ارزش دفتری ------------- 5434560 هزینه های تأسیس 6528000 جمع دارائیهای نامشهود ---------------- 11962560 تراز دارائیها شرکت تولیــدی الکـل صنعتــی مراغه ترازنامه فرضی برای سال منتهی به … حقوق صاحبان سهام : سرمایه 3182400000 اندوخته عمومی 46859200 اندوخته قانونی 46859200 سود انباشته ------------------ 3650992150 جمع حقوق صاحبان سهام بدهیها : بستانکاران 77564800 پیش دریافتیها 81600000 وام بانکی بلند مدت 816000000 جمع بدهیها ---------------- 975164800 تراز بدهیها و حقوق صاحبان سهام ----------------- 4626156960 تراز بدهیها ======================= توضیحـات 10 پــی پ 1) برنامهریزی برای تولید : از نشانه های یک طرح خوب و بهینه برنامهریزی مناسب و بجایی برای یک طرح است که ما نیز در ابتدای کار توانستیم برنامهریزی دقیق و موشکافانه طرح تولیدی الکل صنعتی را راه اندازی کنیم که یکی از آنها جدول گانت است .
پ 2) طـرح ریزی : طراحی تمام مراحل مانند ساختن ساختمان و یا خرید آن و غیره با تکیه برمطالعات مربوط به طراحی کارخانه انجام میگیرد اولین فعالیت ، نزدیک به قسمت تخلیه بار و آخرین فعالیت ، نزدیک به قسمت بارگیری است و مواد در جریان حرکت در هر مرحله از قسمت تخلیه به قسمت بارگیری نزدیک می شود و نیز در مرحله طراحی باید نکات زیر مورد توجه قرار گیرد .
1 ) وضع بازار فروش 2) مشخصات فنی مورد نیاز 3) وسائل و تجهیزات موردنیاز 4) برنامه ریزی خط تولید فعلی 5) روش های انبار داری 6) سیاستهای اقتصادی و فضای قابل دسترس پ 3) تدارکات : تدارکات در کارهای تولیدی و در قسمت کارخانه نقش بسیار مهمی دارد و تمام کارهای خرید ، سفارشات و غیره بر عهدهی قسمت تدارک می باشد .
در کارخانهی تولیدی الکل این کار به عهدهی سه نفر است که به نام مامور خرید یا کارپرداز کارخانه شناخته شده و البته تمام کارهایی که انجام می دهند بر اساس هماهنگی ها و موافقت های قبلی رئیس کارخانه جهت خرید و غیره صورت می گیرد .
پ4) تولیـــد تولیدات کارخانه به دو نوع صورت فلهای و لیتری می باشند که میزان هر یک از این محصولات مشخص است از کل مبلغ 70 % لیتری و 30 % به صورت فلهای می باشد که این محصولات پس از بسته بندی و قیمت گذاری در جعبه های مخصوص به سفارش کنندهگان ارسال می شود و افزایش یا کاهش تولید بستگی به وضعیت بازار و سفارش خریداران دارد .
پ5) بسته بندی نوع ظروف بسته بندی از نظر مشتریان بسیارحائز اهمیت است بدان جهت استفاده از ظرف های با کیفیت بالا و در عین حال استفاده از برچسب های تبلیغاتی درجه یک در فروش تولیدات کارخانه بسیار مؤثر خواهد بود .
پ6) قیمت گذاری : قیمت گذاری بر روی کالاهای موردنظر و کالاهای تولیدی جهت فروش یکی از مهمترین مسائل در امر تولید و فروش می باشد قیمت گذاری بر روی کالاها و تولیدات اگر از روی آگاهی و مطالعه و بررسی از نوع بازار خرید صورت بگیرد در آینده برای همان شرکت سود دهی فراوانی را به دنبال خواهد داشت .
پ7 ) تبلیغــــات تبلیغات بر روی کالاها می تواند در فروش بیشتر کالاها نقش مؤثری را ایفا نماید ، تبلیغات با راه های مختلف و با متدهای گوناگون و متنوعی صورت میگیرد که در نهایت جذب مشتری در جهت نیل به کارهای تولیدی شرکت است و نمونه هایی از تبلیغات مانند چاپ آگهی در روزنامه ها ، چاپ آرم شرکت بر روی کالای تولیدی و ...
هستند که فروش را بالا می برند و در نهایت برای شرکت سوددهی بیشتری را به ارمغان می آورد .
پ 8 ) نــــوآوری نوآوری خود تبلیغی است بر روی کالای تولیدی شرکت که شرکت ها سرمایهگذاری می کنند تا در کنار تولیدات خودشان نوآوری نیز داشته باشند .
در تولید الکل نیز تدابیریکه اندیشیدهایم با استفاده از دستگاههای مکمل و نصب و راه اندازی آنها می توان از محصولات مانند سرکه ، آب ، باطری ، ادکلن ، آب ژوال و غیره بهرمند شد .
پ 9 ) بهــره وری معنی و مفهوم کلی کلمه بهرهوری استفاده بهینه با حداقل امکانات و حداکثر کارآیی می باشد که نسبت آن درآمد فروش به هزینه است .
2195627520 در آمد فروش ستاده ها 55/10 = ------------ = -------=-------------= بهرهوری 208045150 هزینه ها داده ها پ 10 ) ســــود و اما تمام کارها و فعالیتهایی که در یک طرح تولیدی انجام می گیرد همگی برای رسیدن به سود است و هرچه قدر سود مؤسسه بیشتر باشد ارزش و اعتبار آن مؤسسه یا شرکت در جامعه بالا میرود و رشد و توسعه و گسترش شرکت را تضمین می کند که این مورد به نوبه خود اثرات مثبت فراوان را به دنبال دارد .
نسبتهـای نقـدینگی و نسبتهـای اهرمی : 498576000 دارائی جاری 13/3 = ---------- = ---------------- = نسبت جاری 159164800 بدهی جاری 498576000 موجودی کالا – دارائی 13/3 = ---------- = ------------------ = نسبت آنی 159164800 بدهی جاری 2195627520 فروش کالا X= ---------------- = ---------------= گردش موجودی موجودی کالا 2195627520 فروش کالا 53/5 = --------------- = -------------- = گردش دارائیهای 4115618400 دارائیهای ثابت هزینه بسته بندی در قسمت بهای تمام شده کالای فروش رفته لیتری که به نام مواد غیرمستقیم (شیشه) قید شده است به مبلغ 27527270 ریال می باشد .
(هزینه بسته بندی + مواد + هزینه تعمیرات ) – فروش کالا = ارزش افزوده ناخالص (125447270)- 2195627520 = 2070180240 (هزینه های قبل از بهرهوری ) هزینه های تأسیس – ارزش افزوده ناخالص = ارزش افزوده خالص 6528000 – 2070180240 = 2063652240 2070180240 ارزش افزوده خالص 94/0= --------------- = -------------- = نسبت ارزش افزوده به فروش 2195627520 فروش کالا 3650992150 کل سرمایهگذاری 73019843 = --------------- = -------------- = کل سرمایه گذاری تعداد پرسنل بهره بانکی + سود و زیان 12/0 = --------------- = ---------------------- = نرخ بازدهی سرمایه 3650992150 کل سرمایه گذاری هزینه تسهیلات بانکی یا همان بهره بانکی طبق قرارداد مندرج با بانک نسبت به پرداخت وام در سالهای نخست پرداخت خواهد شد و تقریباً پس از 5 سال نسبت به پرداخت بهره وام بانکی اقدام خواهد شد .
کل سرمایه گذاری = برگشت سرمایه گذار استهلاک + هزینه تسهیلات بانکی+ سود و زیان 3650992150 41/4 = ------------------ 35781600 + 0+ 4685092150 رقم استهلاک از جمع ذخایر استهلاک بدست می آید که مبلغ 35781600 ریال است .
2195627520 فروش 47/0 = ----------- = ------------------ = گردش مجموع دارائی 4626156960 مجموع دارائیها 2063652240 ارزش افزوده ناخالص 56= ----------------= ------------- = نسبت ارزش افزوده به سرمایهگذار 2063652240 ارزش افزوده ناخالص 56% = ----------- = ----------- = نسبت ارزش افزوده به سرمایه گذاری 3650992150 سرمایه گذاری 159164800 مجموع بدهیها 31% = ------------- = ----------------- = نسبت دهی 498576000 مجموع دارائیها 468592150 سود خالص بعد از مالیات 21% = ------------ = ------------------ = نسبت سود به فروش 2195627520 فروش نتیجه گیری تولیدی مورد نظر چنانچه مشاهده نمودید در مورد تولید الکل صنعتی بود که مِلاس پس از گذراندن مراحل مختلف تولید که عمل فرایند روی آن صورت می گرفت در پایان به الکل تبدیل میشده چنانچه در این پروژه مشاهده شد از ابتدای طرح تا انتهای طرح می توان گفت که یک طرح کامل و یک طرح موفق بوده است .
چون دیده شد که تمام اعداد و ارقام استفاده شده در این طرح تقریباً به صورت معقولانه بودند و حتی مرحله سودآوری آنان نیز نشان دهنده یک طرح بهینه و کار آمد بود .
تمام تلاش که اینجانب برای این پروژه انجام دادم تنها برای به دست آوردن نمره نبوده است ، بلکه خود خواسته بودم که از این موقعیت به خوبی استفاده کنم و بر دانسته هایم بیفزایم .
به هر حال امیدوارم که مورد پسند خاطر شما استاد محترم و معزز قرار گرفته باشد و در پایان نیز بر خود واجب می دانم از همکاریهای تمام کسانی که به نوعی در بهبود کار کوشیدند ، کمال تشکر و قدردانی بنمایم .
پیوست (1) منــابع و مــاخــذ قانون تجارت بازرگانی اصول و مبانی مدیریت : تالیف دکتر عبداله جاسبی1379 حسابداری صنعتی : تالیف دکتر احمد هومن حسابداری شرکت ها در ایران پیوست 2 اصطلاحات نسبت آنی نسبت بدهی نسبت توانائی پرداخت بهره نسبت جاری نسبتهای نقدینگی نمودار گانت گردش مجموع دارائیها تقسیم کار تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر نام شرکتنوع شرکتشماره ثبتمحل ثبتتاریخ ثبتشرکت تولیدی الکـــل صنعتی مراغهسهامی خاص (تولیدی)43212شهرستان مراغه1379 نوع محصولمیزان تولیدواحدقیمت تمام شدهقیمت فروشلیتری875000لیتر12705/183فلهای375000لیتر1090157 سرمایه ثابتسرمایه درگردشکل سرمایهگذاری نوع کاربریمساحتواحدقیمت واحدمبلغ کلزمین کارخانه30000متر47600 ریال1428000000ریال کشت ثانویه (4)کشت اولیه (3)بارگذاری (2)مواد اولیه (1)تخمیر (5)تقطیر اولیه (6)تقطیر ثانویه (7)انبار الکل (8) عنوان وظایفتعداد کارکنانساعت کارتحصیلاتمدیرعامل1 نفر45 ساعتفوق لیسانس شمیمعاون اداری مالی1 نفر45 ساعتفوق لیسانس مدیریترئیس حسابداری1 نفر45 ساعتلیسانس حسابداریحسابداری صنعتی1 نفر45 ساعتلیسانس حسابداریحسابداری مالی1 نفر45 ساعتلیسانس حسابداریمدیر فروش1 نفر45 ساعتلیسانس مدیریت بازرگانیکارپرداز1 نفر45 ساعتدیپلم با سابقه کاریمسئول آزمایشگاه1 نفر45 ساعتلیسانس شیمیآبدارچی1 نفر45 ساعتسیکلنگهبان1 نفر45 ساعتدیپلمجمع کل10 نفر عنوان دارائیهاتعداد دارائیهامبلغ تمام شدهتلفن2 خط اشتراک2000000 ریالبرق1 واحد آبونه800000 ریالچاه آب2 حلقه چاه3238500 ریال ردیفعنوان اثاثهتعدادمبلغ یا ارزش1فایل کابیت3 عدد1200000 ریال2مبلمان پذیرایی12 عدد2800000 ریال3بخاری و کولر2 عدد1500000 ریال4دستگاه فاکس1 عدد1500000 ریال5دستگاه کامپیوتر1 عدد6500000 ریال6دستگاه چاپگر1 عدد3500000 ریال7وسایل آزمایشگاهی---8000000 ریال8یخچال فریزر1 عدد1500000 ریال9وسایل آموزشی (صوتی – تصویری)---3000000 ریال10سایر اثاثه و وسایل پذیرایی---1100000 ریالجمع کل---30600000 ریال ردیفنام ماشینآلاتکشور سازندهتعداد قیمت واحد قیمت کل نرخ استهلاک روش1قسمت انبارایران1 8470000 8470000 10% نزولی2قسمت تخمیرتایلند1 2000000 200000000 نزولی3قسمت تقطیرژاپن1 110000000 110000000 10% نزولی4قسمت اول تولیدایران3 30000000 90000000 10% نزولی5جمع کل---6 484700000 --- ردیفعنوانکشور سازندهتعدادقیمت واحدقیمت کل1مینیبوسآلمان180000000800000002نیسانایران175000000750000003کمپرسیانگلیس12167000002167000004لیف تراککره جنوبی180000000800000005کندرورژاپن160000000600000006پاترولژاپن21700000003400000007کمپرسی بنزالمان22050000004100000008خاورایران1150000000150000000-جمع کل---10---1411700000 ردیفعنوانشرحقیمت تمام شده1سیستم ایمنیکپسول آتشنشانی2000000 ریال2سیستم گرمایشیشوفاژ30000000 ریال3سیستم سرمایشیکولر10000000 ریال4سیستم بهداشتیخانه بهداشت1500000 ریال5سیستم تهویه---1200000 ریال6حق امتیاز برقبرق سه فاز10000000 ریال--جمع کل---54700000 ریال ردیفموادمحل تأمینمصرف سالانهواحد هزینه واحد هزینه سالانه1ملاسکارخانه قندتن -- 489600002شیشه – بشکهبازار داخلیعدد 32 27525000 ردیفشرحواحدمصرف روزانهمصرف سالانه هزینه واحد هزینه سالانه1آبرسانیلیتر4000010000000 --- ---2نفت گازلیتر1700294230 130 382500003نفت سفیدلیتر203846 130 5000004نفت سیاهلیتر5012500 80 18750005بنزینلیتر10024283 450 10927000جمع کل--------- --- 51552000 ردیفعنوان دارائیارزش دفترینرخهزینه استهلاک روش1ماشینآلات و تجهیز4847000001048470000 نزولی2تاسیسات54700000105470000 نزولی3وسائط نقلیه141170000010141170000 نزولی4ساختمان کارخانه21624000006/6142718400 نزولی5ساختمان اداری1632000001016320000 نزولی6اثاثیه اداری30630000103060000 نزولی7دارائیهایهای نامشهود603850010603850 نزولی8هزینههای تاسیس816000020163200 نزولیجمع کل4321454400---232470240 --- ردیفعنوان وظایفتعدادحقوق پایه ماهانهحقوق و مزایا جمع حقوق و بیمه سهم کارفر هزینه ماهانه مزایای سالانه فرما حقوق