دانلود گزارش کارآموزی مدیریت

Word 1 MB 13176 92
مشخص نشده مشخص نشده گزارش کارآموزی
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • با داشتن قریب به سه هزار کیلومتر مرز آبی در کشور و با توجه به توسعه ، بهره برداری ، گسترش حمل و نقل مواد نفتی و افزایش تردد واحدهای شناور در منطقه استراتژیک خلیج فارس و دریای عمان ، شرکت مجتمع کشتی سازی و صنایع اروند ( کشتی سازی خلیج فارس سابق ) در سال 1354 با همکاری شرکت آلمانی (‌ بلوم اندفوس ) به منظور جذب بخش بزرگی از تعمیرات ساخت شناور با سرمایه اولیه بیش از 500 میلیون دلار در سی و هفت کیلومتری غرب بنردعباس تأسیس گردید .
    الف مرحله اول طرح از سال 1354 تا سال 1370
    - ایجاد مرکز آموزش به وسعت 17 هکتار
    - احداث موج شکن به طول 2430 متر
    - احداث حوضچه آرامش به وسعت 380 هکتار و دهانه ورودی 400 متر - دیوار ساحلی به طول 340 متر
    - استقرار حوضچه شناور (فلوتینگ داک) با توان بالابری 28000 تن ، برای بالا آوردن شناورهایی تا ظرفیت DWT 80000 ، طول 230 متر و عرض 52 متر الف ـ مرحله اول طرح از سال 1354 تا سال 1370 - ایجاد مرکز آموزش به وسعت 17 هکتار - احداث موج شکن به طول 2430 متر - احداث حوضچه آرامش به وسعت 380 هکتار و دهانه ورودی 400 متر - دیوار ساحلی به طول 340 متر - استقرار حوضچه شناور (فلوتینگ داک) با توان بالابری 28000 تن ، برای بالا آوردن شناورهایی تا ظرفیت DWT 80000 ، طول 230 متر و عرض 52 مترب ـ مرحله دوم از سال 1370 تا 1378 - احداث هشت خط پارکینگ استقرار کشتی و سیستم انتقال عرضی به وسعت 120 هزار متر مربع - نصب سیستم بالابر کشتی (سینکرولیفت) با توان بالابری 11300 تن ، برای بالا آوردن شناورهایی تا ظرفیت DWT 28000 و طول 180 متر و عرض 32 متر و عمق C.D 5/7 - احداث کارگاه های صنعتی به وسعت 72000 مترمربع - ایجاد کارخانجات تولید استیلن ، اکسیژن و هوای فشرده - نصب و راه‌اندازی ماشین آلات کارگاه‌های (برش ، پانل لاین ، تراش ، پرس‌ها و ...) ج ـ مرحله سوم از سال 1378 تا 1382 - ساخت و نصب جرثقیل‌های محوطه‌ای - دریافت گواهی نامه موسسه رده‌بندی برای سیستم‌های بالابر حوضچه شناور و سینکرولیفت - تکمیل کارگاه ‌های ساخت برای بالابردن ظرفیت ساخت - احداث ساختمان های اداری و مسکونی - ایجاد و تجهیز سایت سازه‌های اروند -شروع عملیات ساخت و ایجاد حوض خشک مقدمه شرکت اروند همزمان با آغاز فعالیت های کشتی سازی، با علم به این موضوع که یک پشتوانه قوی طراحی و مهندسی جزء ملزومات اولیه برای یک واحد تولیدی صنعتی می باشد، اقدام به جذب نیروهای ورزیده طراحی و مهندسی و نیز تربیت نیروهای تازه فارغ التحصیل نمود.

    در این راستا، با توجه به اینکه تاثیر طراحی پایه بر هزینه پروژه ها حدود 70% در کل روند طراحی و ساخت کشتی می باشد، توجه خاصی نسبت به این بخش مبذول گردید و نیروهای آن از بین کارشناسان زبده و موفق و نفرات برتر مقاطع مختلف دانشگاهی گلچین شدند.

    فعالیت های طراحی و مهندسی اروند به طول کلی به دو بخش طراحی پایه شامل طراحی برای مناقصه و طراحی تا سطح تهیه نقشه های مورد نیاز مؤسسه رده بندی و کارفرما و طراحی جزئیات و تهیه نقشه های کارگاهی تفکیک شده است.

    طراحی پایه به طور متمرکز برای هر سه یارد موجود در کارخانه توسط دفتر طراحی اروند در تهران و طراحی جزئیات توسط واحدهای مستقل هر یارد در محل کارخانه انجام می شوند.طراحی پایه دفتر طراحی تهران متشکل از بیش از بیست کارشناس، کارشناس ارشد و دکترای مرتبط در حال حاضر مشغول به فعالیت می باشد .

    در برنامه توسعه خود در آینده نزدیک به همین تعداد نیروی متخصص نیازمند می باشد.

    این دفتر شامل هفته دپارتمان به شرح زیر می باشد: بخش محاسبات کشتی -بخش سازه بدنه و سوپراستراکچر - بخش ماشینری و سیستم رانش -بخش تاسیسات - بخش تجهیزات سازه‌ای -- بخش اماکن زیست - - بخش برق، کنترل و ابزار دقیق -توضیحات این واحد ضمن تهیه کلیه مدارک مورد نیاز مؤسسه رده‌بندی و اخذ تاییدیه آن که سبب گردیده است فعالیت های طراحی در سطح استانداردهای جهانی قرار گیرد، وظیفه تهیه مشخصات فنی تجهیزات اصلی جهت خرید را نیز برعهده دارد.

    بررسی فنی پیشنهادهای سازندگان تجهیزات و نیز تایید کلیه مراحل خرید هم برعهده این واحد می باشد.

    بخشی از مدارک تهیه شده در این واحد نیز علاوه بر مستندات رده بندی، مدارک مورد نیاز واحد طراحی جزئیات می باشد و ارائه پشتیبانی فنی و مشاوره مهندسی به این واحدها نیز در زمره فعالیت های دفتر طراحی قرار دارد.

    اخذ تایید کارفرما برای تهیه نقشه های طراحی قبل از ارسال مدارک به کارخانه نیز از جمله فعالیت های شاخص دفتر طراحی می باشد.

    اروند جهت کنترل مؤثر گردش مواد و تجهیزات در کارخانه از نرم افزار پیشرفته مارس استفاده می کند که از طراحی تا خرید، نگهداری و نصب، همگی را ردیابی و مدیریت می نماید.

    دفتر طراحی در ابتدای این چرخه وظیفه تعریف و ورود اطلاعات مربوط به مواد و تجهیزات اصلی کشتی را در این سیستم برعهده دارد.

    طراحی پایه شناورهای مربوط به یارد 1 از قبیل انواع بارج و دوبه، لندینگ کرافت و یدک کش تماما" به وسیله دفتر طراحی انجام می شود و به تایید مؤسسات رده بندی داخلی و خارجی می رسد که از این لحاظ دفتر طراحی کاملا جوابگوی نیازهای یارد 1 می باشد.

    از آنجایی که یارد2 ابتدا فعالیت خود را با ساخت بارج هایی با کاربری و ظرفیت های مختلف آغاز نموده مشابه موارد ذکر شده برای یارد 1، طراحی این شناورها توسط دفتر طراحی انجام شد.

    در مورد کشتی های متوسط، اولین پروژه که ساخت کشتی های کانتینربر TEU2200 بود کاملا" توسط همکار آلمانی طراحی شد و دفتر طراحی دخالتی در آن نداشت.

    در پروژه کشتی های فرآورده بر 35000 تنی، تهیه بخش اعظم نقشه های رده بندی توسط همکار کره ای انجام شد و بقیه شرح وظایف بخش طراحی پایه اعم از گرفتن تایید مالک و کلاس، تهیه و تایید مدارک خرید تجهیزات و مواد و ورود اطلاعات سیستم مارس توسط دفتر طراحی انجام گردید.

    در حال حاضر دفتر طراحی آمادگی خود را جهت انجام کامل طراحی کشتی های متوسط با کاربری های مختلف نظیر نفتکش و فله بر رسما" اعلام نموده است.

    استانداردها و نرم افزارهای مورد استفاده علاوه بر استانداردهای عمومی مهندسی نظیر DIN، ANSI، JIS، KS و...

    استانداردهای خاص طراحی کشتی ارائه شده توسط مؤسسات رده بندی بین المللی عضو IACS نظیر LR، GL، BV و DNV توسط دفتر طراحی مورد استفاده قرار می گیرند.

    جهت انجام محاسبات تعادل، هیدرودینامیک و قابلیت مانور کشتی از نرم افزار Auto ship استفاده می شود و دفتر طراحی قصد دارد یکی از نرم افزارهای NAPA یا بخش محاسباتی TRIBON که قوی ترین نرم افزارهای موجود در این زمینه هستند را خریداری نماید.

    نرم افزارهای عمومی مهندسی نظیر نرم افزارهای تحلیل سازه‌ای (FEM)، دینامیک سیالات (CFD)، نقشه کشی مهندسی (CAD) و نرم افزارهای خپاص طراحی، مطابقت با قوانین و تحلیل ارائه شده از طرف مؤسسات رده بندی در دفتر طراحی مورد استفاده قرار می گیرند.طراحی جزئیات طراحی جزئیات و تهیه نقشه های کارگاهی دو یارد توسط دفتر مهندسی همان یارد انجام می گردد.

    یارد 1 ابتدا از توان مهندسی یارد 2 در پروژه های خود استفاده نموده و سپس بطور مقطعی از طریق پیمانکاران خارجی این مهم را به انجام رساند و در حال حاضر دفتر مهندسی خود را تجهیز نموده است.

    یارد 2 همزمان با تاسیس دفتر طراحی اقدام به تاسیس دفتر مهندسی در محل کارخانه نمود و هم اکنون با در اختیار داشتن بیش از 60 کارشناس و کارشناس ارشد در این زمینه به تجارب گران قیمتی دست یافته است.

    طراحی جزئیات ابتدا در بخش سازه و تجهیزات سازه ای و با کمک نرم افزارهای نقشه کشی مهندسی آغاز گردید و با شروع پروژه کشتی های کانتینربر، این دفتر نقش محوری به عنوان رابط بین شرکت همکار آلمانی و بخش تولید بر عهده گرفته و در زمینه های ماشینری، تاسیسات، اماکن زیست و برق و الکترونیک و ابزار دقیق شروع به کار نمود.

    جهت بهینه سازی فعالیت این دفتر، نرم افزار قدرتمند TRIBON خریداری گردید و تعداد زیادی از کارشناسان دفتر مهندسی پس از گذراندن دوره های بخش های مختلف این نرم افزار در انگلستان، به آموزش کارشناسان دیگر و انجام مدلسازی و طراحی پروژه کشتی های فرآورده بر 35000 تنی در محل کارخانه پرداختند.

    دفتر مهندسی همچنین مسئولیت تهیه مشخصات خرید اقلام جزئی تر پروژه را نیز برعهده دارد و ورود اطلاعات این اقلام به سیستم مارس نیز توسط همین واحد انجام می شود.

    دفتر مهندسی یارد2 هم اکنون در زمینه طراحی جزئیات و تهیه نقشه های کارگاهی انواع شناورهای متوسط به توانایی مناسب دست یافته است و قابلیت انجام کلیه فعالیت های مرتبط را دارا می باشد.

    آرمان و بیانیه آرمان 1 - شعار آرمانی شرکت که حلقه اتصال آن با جامعه و فرهنگ کشور است با عبارت زیر منعکس می گردد : پیشرو در صنایع دریایی منطقه 2 - بیانیه آرمان : شرکت اروند با تکیه بر ارزش های اسلامی و کرامت انسانی و توسعه نیروی انسانی و مسئولیت پذیری مایل است توانائی های خود را در پاسخگویی به بخشی از تقاضای بازار صنعتی به منصه ظهور رسانده و محصولات و خدمات مطلوب را به مشتریان خود ارائه نماید و از طریق فناوری روز و تحقیق و نوآوری و بهره وری و کارایی قابلیت های لازم را کسب نموده و در اعتلای صنایع کشور اهتمام نماید.مأموریت 1- ساخت و تعمیر کشتی های بزرگ و کوچک 2- ساخت تجهیزات نفت و گاز و صنایع وابسته در خشکی و دریا 3- تولید و فروش محصولات و خدمات در صنایعدریایی و نوآوری در توسعه صنایع دریایی 4- گسترش پیمانکاری عمومی و بیرون سپاری در سطح جهانی 5- گسترش حوزه‌های تخصصی برای مقبولیت و رقابت پذیری فعالیت های شرکت در سطح جهانی 6- توسعه بهره‌وری از طریق استفاده از کلیه منابع در اختیار - 4-2- نیازمندیهای مستندسازی 4-2-1- کلیات مستندسازی سیستم مدیریت کیفیت شرکت شامل موارد ذیل می‌باشد: - خط‌مشی و اهداف - نظامنامه - فرآیندها - روشهای اجرایی - دستورالعمل‌های کاری - استانداردها - سوابق - آیین نامه‌ها 4-2-2- نظامنامه‌ نظامنامه موجود که با دامنه تامین مواد و تجهیزات ، طراحی ، تولید و تعمیر انواع شناور و صنایع نفت و گاز تهیه شده بخشهای زیر را شامل می‌شود: الف) دامنه سیستم مدیریت یکپارچه ب) تشریح عناصر سیستم مدیریت یکپارچه ج) جدول تعامل فرآیندها د) فهرست روشهای اجرایی هـ) چارت سازمانی شرکت و چارت سازمانی گروهها 4-2-3- کنترل مدارک برای کنترل تمامی مستندات مربوط به سیستم مدیریت یکپارچه شامل ISO 9001:2000 و ISO 14001:2004 و OHSAS 18001:1999 در سطح شرکت یک روش اجرایی تهیه و تدوین شده است.

    کنترل کلیه مستندات مربوط به عملکرد واحدهای شرکت مسئولیت کلیه کارکنان است و همگی باید اطمینان حاصل نمایند.

    که مستندات معتبر، واجد شرایط و تحت کنترل مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    نحوه تهیه، بازنگری، اصلاح، شماره‌گذاری، چاپ و از رده خارج کردن مدارک در روش اجرایی کنترل مدارک مشخص شده است.

    یادآوری 1: کلیه مستندات قبل از صدور (تغییر/ بازنگری) از نظر کفایت بوسیله معاونتها/ مدیران گروهها مورد بازنگری و تصویب قرار می‌گیرند.

    صدور اصلاحیه‌ها برای مستندات بعد از تأیید نماینده مدیریت مجتمع/گروه انجام می‌شود.

    یادآوری 2: نسخ لازم از مدارک و مستندات به صورت دستی/ تایپی و فارسی / انگلیسی در تمام مکان‌های مورد نیاز در دسترس کارکنان است.

    4-2-4- کنترل سوابق سوابق شرکت، صحت و سقم و اثربخشی سیستم مدیریت یکپارچه را مشخص می‌نمایند.

    شناسائی، جمع‌آوری، محافظت ، نحوه نگهداری،مدت زمان نگهداری، دستیابی مجدد و تعیین تکلیف سوابق در روش اجرایی کنترل سوابق آمده است.

    تمامی سوابق باید خوانا بوده و با استفاده از تجهیزاتی که آنها را در برابر اثرات سوء محیطی حفاظت می‌کند نگهداری شوند.

    5- مسئولیت مدیریت 5-1- تعهد مدیریت مدیریت ارشد شرکت تعهد خود به توسعه و اجرای سیستم مدیریت یکپارچه و افزایش مستمر اثربخشی این سیستم را از طریق موارد زیر فراهم نموده است: - تهیه خط‌مشی یکپارچه - تعیین اهداف برای واحدهای سازمانی - انجام بازنگری‌های مدیریت - تدارک منابع مورد نیاز 5-2- تمرکز بر روی مشتری نیازمندیهای مشتریان در شرکت تعیین و رضایت ایشان طبق دستورالعمل ارزیابی رضایت مشتریان ارزیابی شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.

    5-3- خط مشی خط‌مشی سیستم مدیریت یکپارچه شرکت طبق آنچه در فصل اول این نظامنامه آمده است توسط مدیرعامل با در نظر گرفتن موارد زیر تعریف شده است: - برای اهداف شرکت مناسب می‌باشد.

    - در برگیرنده تعهد به تطابق با نیازمندی‌ها و افزایش مستمر اثربخشی سیستم مدیریت یکپارچه شرکت است.

    - چارچوبی برای بازنگری اهداف مشخص کرده است.

    این خط‌مشی در داخل شرکت اعلام و توسط کلیه کارکنان درک و اجرا شده است.

    علاوه بر این خط‌مشی یکپارچه توسط مدیریت عامل بصورت ادواری مورد بازنگری قرار می‌گیرد.

    5-4- طرح ریزی 5-4-1- اهداف کیفیت در این شرکت جهت دستیابی به رضایت مشتریان و انطباق با خط‌مشی اقدام به تعریف اهداف کیفیت شده است.

    این اهداف کیفی که قابل اندازه‌گیری بوده توسط مدیر گروهها تعریف و پس از تایید توسط مدیر عامل ، به مورد اجرا گذاشته می‌شود.این اهداف در فرم تعیین و پایش اهداف کیفیت ثبت و از طریق فرم برنامه های دستیابی به اهداف کیفیت مورد پایش و اندازه گیری قرار می‌گیرددوره‌های زمانی اندازه گیری اهداف نیز در فرم‌های مذکور قابل مشاهده می‌باشد.ضمناً در صورت لزوم در سطح گروهها نیز اهداف متناسب با مفاد خط‌مشی تعیین و به مورد اجرا گذاشته شده است.

    5-4-2- طرح‌ریزی سیستم مدیریت کیفیت مدیریت از طرح‌ریزی سیستم مدیریت کیفیت در جهت تأمین نیازمندیهای این استاندارد و تهیه اهداف کیفیت اطمینان حاصل نموده است و علاوه بر این در مواقعی که تغییراتی در این سیستم اجرا گردد، یکپارچگی آن حفظ خواهد شد.

    همچنین طرح‌ریزی لازم جهت دستیابی به اهداف کیفیت انجام گردیده است.

    طرحریزی سیستم مدیریت یکپارچه به گونه ای می باشد که تعامل و ارتباط لازم گروهها برقرار بوده و یکپارچگی سیستم علیرغم وجود مستندات متفاوت در سطح گروهها حفظ گردیده است.

    5-5- مسئولیت، اختیار و ارتباط 5-5-1- مسئولیت و اختیار مسئولیتها و اختیارات درون سازمانی کلیه کارکنان تعریف شده است.

    کلیه مسئولیتها و اختیارات در مجموعه شرح وظایف آمده است.

    5-5-2- نماینده مدیریت نماینده مدیریت مجتمع در سیستم مدیریت یکپارچه شرکت انتخاب و کتباَ از سوی مدیریت عامل معرفی شده است، ایشان برای حصول اطمینان از موارد ذیل دارای اختیارات لازم می‌باشند: الف) حصول اطمینان از ایجاد، اجرا و حفظ فرآیندهای مورد نیاز سیستم مدیریت یکپارچه ب) گزارش‌دهی به مدیریت ارشد در مورد عملکرد سیستم مدیریت کیفیت و هر نوع نیاز به بهبود مستمر ج) حصول اطمینان از افزایش آگاهی از نیازمندیهای مشتریان در شرکت د) ارتباط با مراجع برون سازمانی در مورد موضوعات مرتبط با سیستم مدیریت یکپارچه لازم بذکر است که در هر یک از گروهها نماینده مدیریت گروه انتخاب و وظایف محوله را طبق حکم مربوطه اجرا می نماید.

    5-5-3- ارتباطات داخلی به منظور برقراری ارتباط مستمر درون سازمانی، فرآیندها، روش‌های اجرایی و دستورالعمل‌های لازم در سطوح مختلف شرکت تهیه و مستند شده است.

    اثربخشی این ارتباطات و فرآیندها بطور مستمر مطابق روش اجرایی بازنگری مدیریت در سطح شرکت مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

    همچنین ارتباط فی مابین واحدها در متن روشها و فرایندهای مربوطه مشخص و تشریح شده است.

    از دیگر روشهای ارتباط درون سازمانی می‌توان به مکاتبات و تابلو اعلانات اشاره نمود.

    5-6- بازنگری مدیریت 5-6-1- کلیات مدیریت ارشد شرکت، سیستم مدیریت یکپارچه را در دوره‌های زمانی 6 ماهه (و یا کمتر از آن برحسب ضرورت) با هدف حصول اطمینان از مناسب بودن، کفایت و اثربخشی مستمر آن مورد بازنگری قرار می‌دهد.

    در این جلسات خط مشی، اهداف و تغییرات مورد نیاز در سیستم مدیریت یکپارچه مرور می‌گردند.

    سوابق این بازنگری‌ها طبق بند 4-2-4 نظامنامه نگهداری می‌گردد.

    5-6-2- داده‌ها به بازنگری مدیریت ورودی‌های جلسات بازنگری مدیریت موارد زیر را در بر می‌گیرد ضمناً این موارد از طرف ستاد و گروهها در اختیار نماینده مدیریت قرار می گیرد: - نتایج ممیزی‌های داخلی و خارجی - بازخورهای مشتریان (شامل شکایات- پیشنهادات- ارزیابی رضایت) - عملکرد فرآیندها و تطابق محصول - اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه - پیگیری اقدامات جلسات قبل بازنگری مدیریت - تغییرات مؤثر بر سیستم مدیریت یکپارچه - توصیه‌هایی برای بهبود - شکایات و نظرات طرفهای ذینفع - اهداف و برنامه‌ها - حوادث و رویدادها - خط‌مشی یکپارچه - سوابق مانورها - نیازهای آموزشی - پروژه‌های جدید - موانع پروژه های جاری 5-6-3- نتایج بازنگری خروجی‌های حاصل از جلسات بازنگری مدیریت نشان دهنده روند بهبود در سیستم مدیریت یکپارچه بوده و موارد زیر را در بر می‌گیرد: - اثربخشی سیستم مدیریت یکپارچه و فرآیندهای آن - بهبود مداوم محصول/ خدمات/ فعالیتها - منابع مورد نیاز برای حفظ و بهبود مستمر سیستم مدیریت یکپارچه شرکت - تمامی سوابق بازنگری‌های مدیریت ثبت و نگهداری شده و بعنوان ورودی‌های بازنگری‌های بعدی مدنظر قرار می‌گیرد.

    6- مدیریت منابع 6-1- تأمین منابع کلیه منابع ضروری جهت اجرای استراتژی‌ها و اهداف سازمانی برای دستیابی به سیستم مدیریت یکپارچه و بهبود مستمر اثربخشی آن تأمین و تدارک شده است.

    این منابع شامل کارکنان مجرب، آموزش دیده و واجد شرایط، تجهیزات مناسب، فضای کاری مناسب، منابع خرید واجد شرایط، اطلاعات مورد نیاز و منابع مالی است.

    منابع فوق‌الذکر جهت تأمین رضایت مشتری بکار گرفته می‌شوند.

    6-2- منابع انسانی 6-2-1- کلیات به منظور انجام فعالیت‌های مرتبط با سیستم مدیریت یکپارچه، کارکنانی که کارهای مؤثر بر کیفیت را انجام می‌دهند بر مبنای تحصیلات، مهارت‌ها، تجارب و اندوخته‌هایشان انتخاب می‌شوند.

    علاوه بر این کارکنان آموزش‌های مختلفی را جهت ارتقاء وضعیت آگاهی در طول دوران خدمتشان می‌بینند.

    6-2-2- صلاحیت، آگاهی و آموزش مدیر آموزش مطابق با فرآیند و روش اجرایی آموزش، نیازهای آموزشی کارکنان را شناسایی و بر حسب سطح آگاهی و نوع فعالیت ایشان نیازها را اولویت‌بندی نموده و بر این اساس برنامه‌های آموزشی را برای کارکنان تدارک دیده است.

    سوابق آموزشی کارکنان طبق روش اجرایی کنترل سوابق در واحد آموزش نگهداری می‌شود.

    بعلاوه ارزیابی دوره‌ها و نیز ارزیابی اثربخشی دوره‌ها انجام و از نتایج آنها در جهت بهبود فرآیند آموزش استفاده می‌شود.

    6-3- زیر ساخت‌ها زیر ساخت‌ها و امکانات مورد نیاز برای تدارک و ارائه محصولات منطبق با نیازهای مشتریان تعیین و فراهم شده است، این امکانات شامل موارد زیر می‌شود.

    الف) فضای کاری و تأسیسات جانبی ب) تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در ارتباط با فرآیند ج) خدمات پشتیبانی مثل حمل و نقل 6-4- محیط کاری در شرکت تلاش بر این است که عوامل فیزیکی و انسانی محیط کار مورد توجه قرار گیرد.

    از آنجائیکه این عوامل در انگیزش و رضایت کارکنان و افزایش توان بالقوه اجرایی پرسنل تأثیر دارد مورد بررسی و توجه قرار می‌گیرد.

    این عوامل موارد زیر را شامل می‌گردد: - روش‌های ایمنی کار - عوامل فیزیکی شامل گرما، سرما، صدا و .

    .

    - فعالیتها و اقدامات ایمنی توسط مسئولین ایمنی و بهداشت طبق روشهای مربوطه در سطح شرکت انجام می‌شود.

    بعلاوه با توجه به استقرار سیستم OHSAS 18001، این عنصر استاندارد بصورت کامل تحت کنترل قرار داشته و اقدامات مؤثر در جهت ایجاد یک محیط مناسب کاری در دست انجام می‌باشد.

    7- شکل‌دهی محصول 7-1- برنامه‌ریزی شکل‌دهی محصول فرآیندهای مورد نیاز برای تولید و ارایه محصول برنامه‌ریزی و اجرا شده است.

    این فرآیندها در تطابق با نیازمندی‌های دیگر سیستم مدیریت یکپارچه است.

    لذا در این راستا این شرکت کلیه فرآیندها را در دسترس واحدها قرار داده است.

    این شرکت در برنامه‌ریزی شکل‌دهی محصول، موارد زیر را تعیین نموده است: - اهداف کیفیت و نیازمندیهای تعیین شده برای محصول - نیاز به استقرار فرآیندها و مدارک و فراهم‌سازی منابع و امکانات خاص برای محصول - تصدیق، صحه‌گذاری و تأیید فعالیت‌ها و معیارهای پذیرش محصول - سوابقی که جهت اطمینان از تطابق فرآیندها و محصول منتج از آن مورد نیاز است.

    طرح کیفیت محصولات ، در هر یک از گروهها در اختیار می باشد.

    7-2- فرآیندهای مرتبط با مشتری 7-2-1- تعیین نیازمندیهای مرتبط با محصول در این شرکت هدف نهایی رضایت مشتری است، لذا شرکت خود را موظف می‌داند تا نسبت به کلیه نیازمندیهای مشتری حساس بوده و آنها را تأمین نماید.

    این نیازمندیها موارد زیر را در بر می‌گیرد: الف) کلیه نیازمندیهایی که از طرف مشتری اعلام می‌شود شامل نیازمندیهای مربوط به تحویل (مثل زمان و شرایط تحویل) ب) کلیه نیازمندیهایی که از طرف مشتری اعلام نشده است، اما وقتی شناسایی شوند برای استفاده‌ای خاص یا مشخص مورد نیازند.

    (مثل ارائه خدمات گشایش اعتبار و یا فروش اقساطی محصول) ج) نیازمندیهای قانونی و مقرراتی مرتبط با محصول مثل قوانین دریایی د) هر نیازمندی اضافی تعیین شده از سوی شرکت 7-2-2- بازنگری نیازمندیهای مرتبط با محصول کلیه درخواستهای مشتریان مبنی بر تولید محصولات، پیش از عقد قرارداد، با برنامه استراتژیک شرکت کنترل و در صورت امکان و توان تولید قرارداد مربوطه با مشتری امضاء می‌شود.

    از این نظر هم میزان تولید در سال و هم توانایی ساخت محصول مورد نظر مورد محاسبه و امکان‌سنجی قرار می‌گیرد.

    سوابق این بازنگری‌ها طبق روش اجرایی کنترل سوابق حفظ و نگهداری می‌شود.

    در صورتیکه تغییر مفاد قرارداد از سوی مشتریان ضروری تشخیص داده شود موضوع به اطلاع طرف مقابل رسیده و در صورت موافقت، مدارک مربوطه از جمله قرارداد اصلاح می‌گردد.

    اینگونه تغییرات نیز به اطلاع واحدهای ذیربط می‌رسد.

    ضمن اینکه قبل از اصلاح مفاد قرارداد و امکان‌سنجی آن مطابق برنامه استراتژیک انجام می‌گردد.

    در خصوص تعمیرات نیز مطابق فرایندها و روشهای موجود در گروهها امکانسجی انجام تعمیرات صورت پذیرفته و سوابق آن ثبت و ضبط می شود.

    7-2-3- ارتباط با مشتری جهت ارتباطات مؤثر با مشتری اقدامات زیر صورت گرفته است: الف) هر گونه اصلاحیه در مورد تغییرات که از طرف مشتری اعلام شده توسط معاونت بازاریابی/ واحد ذیربط در گروهها دریافت و بررسی شده و در صورت امکان، تغییرات صورت می‌گیرد.

    ب) در مورد شکایات مشتریان نیز پس از دریافت شکایت توسط گروهها ، اقدامات لازم به منظور بررسی و رفع مورد شکایات مطابق روشها و دستورالعمل‌های هر گروه صورت می‌گیرد.

    چنانچه مواردی از شکایات از هر گروه حل نشده باقی مانده و به مدیر عامل شرکت اعلام گردد ، پیگیری‌های لازم از طرف دفتر مدیر عامل جهت کنترل و رفع شکایات طبق نظر و دستور مدیر عامل صورت می گیرد.

    سوابق شکایات در گروهها (در صورت ارجاع به مدیر عامل در دفتر مدیر عامل)قابل پیگیری می‌باشد.

    ج) جهت برقراری ارتباط مناسب و نزدیک با مشتریان، شماره تلفن مستقیم در معاونت بازاریابی اختصاص داده شده است.

    ضمن اینکه جهت ایجاد تسهیلات لازم برای ایشان نیز هرگونه همکاری از جمله تخفیف و یا تقسیط قیمت محصولات صورت می‌پذیرد.

    7-3- طراحی و توسعه طراحی در سطح شرکت در سه سطح Concept، Basic و Details صورت می‌پذیرد .

    بر این اساس کلیه مراحل و الزامات مربوط به طراحی و توسعه به مورد اجرا گذارده می‌شود.

    از جمله طرح‌ریزی برای طراحی و توسعه، تصدیق و در نهایت صحه‌گذاری طراحی که سوابق این اقدامات در واحدهای ذیربط قابل دسترسی می‌باشد.لازم به یاداوری است که در گروههای تامین تجهیزات و پشتیبانی هیچگونه فعالیت در جهت طراحی محصول صورت نمی‌گیرد ، لذا این عنصر استاندارد در سطح این دو گروه کاربرد ندارد.

    7-4- خرید 7-4-1- فرآیند خرید خریدهای شرکت بطور کلی مواد اولیه و نیز اقلام و تجهیزات ایمنی را شامل می‌شود.

    خرید مطابق آیین نامه معاملات و تناسب با ارزش آن انجام می شود و اقلام مورد نیاز توسط گروه تأمین تجهیزات خریداری شده و تأئید آنها توسط گروه‌ها و واحدهای مرتبط از جمله واحد ایمنی (در خصوص اقلام و تجهیزات ایمنی) انجام می‌شود.

    تمامی مراحل مرتبط با این الزام استاندارد از جمله اطلاعات کامل خرید و ارزیابی تأمین کنندگان در گروه تأمین تجهیزات قابل رویت می‌باشد.

    در صورت لزوم گروههای ذیربط ضمن انجام کنترل‌های موردی بر خریدهای انجام شده صحت و سقم اجرای سیستم توسط گروه تأمین تجهیزات را مورد ارزیابی قرار دهند.

    7-4-2- اطلاعات خرید اطلاعات خرید در فرم‌های درخواست خرید و با مشخصات فنی خرید (pos) برای پروژه‌ها بطور کامل ثبت می‌گردد تا مشخصات اقلام خریداری شده با موضوع درخواست خرید تطابق داشته باشد.

    این مشخصات در هنگام خرید به عرضه کننده اعلام می‌شود.

    در صورت نیاز قبل از نهایی شدن سفارشات خرید، جلسات ملاقات بین فروشندگان کالا با نمایندگان گروه تأمین تجهیزات جهت بر طرف نمودن ابهامات احتمالی تشکیل می‌گردد.

    7-4-3- تصدیق محصول خریداری شده کلیه کالاهای خریداری شده ، براساس مشخصات تعیین شده، توسط گروه‌های مرتبط مورد کنترل و بازرسی قرار گرفته و نتایج ثبت و ضبط می‌گردد.

    در صورتیکه شرکت در نظر داشته باشد می‌توان از محل تأمین کننده بازدید بعمل آورده و فعالیتهای آنها را تصدیق نمود.

    کنترل مواد اولیه بعهده گروه‌های ذیربط و اقلام ایمنی بعهده واحد ایمنی گروه‌ها می‌باشد.

    7-5- تدارک تولید و خدمات 7-5-1- کنترل تدارک تولید و خدمات عملیات و فعالیت‌های تولید محصول / ارایه خدمات از جمله خدمات تعمیرات در سطح شرکت مطابق فرآیندها و مستندات ذیربط انجام می‌شود.

    لازم به یادآوری است که بایستی در کلیه مراحل محصولات اطمینان حاصل نمود که شرایط در محدوده شرایط اعلام شده در استانداردها است.

    جهت بهبود کیفیت محصولات، در صورت ضرورت با استفاده از نتایج حاصل از فعالیت‌های تولید، سوابق کیفیت، پیشنهادها و نظرات معاونتها و مدیران گروه‌ها و نیز مدیریت عامل می‌توان تغییراتی را در عملکرد واحدها اعمال نمود.

    در هر یک از مراحل براساس فرآیندهای مربوطه افراد واجد شرایط بهنوان مسئول انجام کارها و فعالیتها انتخاب و به کار مشغول می‌باشند.

    از سوی دیگر، سوابق مربوط به فعالیت‌های تولید /تعمیرات براساس روش اجرایی کنترل سوابق حفظ و نگهداری می‌گردد.

    7-5-2- صحه‌گذاری فرآیندهای تدارک تولید و خدمات بمنظور کنترل دقیق و مناسب فرآیندهای ویژه در سطح شرکت، از افراد واجد شرایط و آموزش دیده، تجهیزات مناسب و تحت کنترل سیستم p.m و نیز مواد اولیه دارای تائیدیه کیفی استفاده میگردد تا در نهایت کیفیت محصول نهایی منطبق بر استاندارد تعیین شده از سوی شرکت باشد.

    لازم به یادآوری است این الزام استاندارد در سطح گروههای پشتیبانی وتامین تجهیزات کاربرد ندارد و در این گروهها تمامی شرایط ارائه خدمات تحت کنترل می باشد.

    7-5-3- شناسایی و ردیابی شناسایی محصولات و خدمات در سطح شرکت از طریق مختلف از جمله نام،محل استقرار، رنگ و .....

    صورت می‌پذیرد.

    نحوه شناسایی محصول در مستندات گروهها مشخص شده است.

    در خصوص ردیابی نیز مستندات و سوابق نشانگر وضعیت ارائه محصول/ خدمات بوده و می‌توان از طریق آنها نسبت به ردیابی محصول اقدام نمود.

    ردیابی می‌تواند براساس تاریخ، شماره سریال ، نام مشتری و ....صورت پذیرد.

    7-5-4- اموال مشتری در این شرکت اموال مشتریان شامل مدارک، نقشه‌ها و اسناد فنی بوده که مشتریان جهت سفارش محصولات / تعمیرات محصول خود در اختیار شرکت قرار می دهند.

    این اموال در نهایت ،تحویل مشتریان خواهد شد و هرگونه آسیب دیدگی/ خرابی در اموال به مشتریان گزارش می گردد.

    ضمنأ از طریق مختلف نسبت به جداسازی آنها از اموال شرکت اقدام می‌گردد.

    ضمنأگروه طراحی و ساخت شناور یارد 2 هیچگونه اموالی از مشتریان خود دریافت نمی‌نماید .

    لذا این عنصر استاندارد در این گروه کاربرد ندارد.

    موارد فوق در مستندات گروهها قید شده است .

    7-5-5- نگهداری محصول در سطح گروهها ، محل انبارش جهت نگهداری اقلام‌ ، قطعات و محصولات تعیین و مطابق روشها و دستورالعمل‌های مربوطه عملیات حفظ و نگهداری آنها صورت می‌پذیرد .

    بعلاوه نحوه جابجایی و چیدمان و نیز کنترل موجودی اقلام نیز در مستندات فوق الذکر امده است .

    7-6- کنترل تجهیزات پایش و اندازه‌گیری کلیه تجهیزات پایش و اندازه گیری گروهها تحت کنترل ، تنظیم و در صورت لزوم کالیبراسیون قرار دارند.

    برای نشان دادن وضعیت کالیبره بودن این تجهیزات بر چسب‌ها/ برآویزهایی تهیه شده است که نشان دهنده تاریخ آخرین کالیبراسیون انجام شده بر روی آن می‌باشد.

    سوابق کالیبراسیون براساس روش اجرایی کنترل سوابق نگهداری می‌گردد.

    ضمناَ تمامی شرایط مربوط به جابه‌جایی‌، حمل و نقل و نگهداری تجهیزات توسط مسئولین ‌آنها تعیین و رعایت می‌شود مستندات کالیبراسیون گروهها ، توضیحات لازم در خصوص خصوص نحوه پوشش موارد فوق را ارائه نموده است.

    لازم به یادآوری است که این الزام استاندارد بدلیل عدم بکارگیری هرگونه تجهیزات پایش و اندازه‌گیری ، در گروه تامین تجهیزات کاربرد ندارد.

    8- اندازه‌گیری، تحلیل و بهبود 8-1- کلیات در این سازمان فرآیندهای مورد نیاز برای پایش، اندازه‌گیری، تحلیل و بهبود با اهداف زیر برنامه‌ریزی شده است: الف) اثبات انطباق محصول ب) حصول اطمینان از تطابق سیستم مدیریت یکپارچه ج) بهبود مستمر و اثربخشی سیستم مدیریت یکپارچه 8-2- پایش و اندازه‌گیری 8-2-1- رضایت مشتری رضایت مشتریان بعنوان یکی از کانونهای توجه شرکت طبق مستندات ارزیابی رضایت مشتریان مورد ارزیابی ، اندازه‌گیری و تحلیل قرار می گیرد.

    روش جمع‌آوری و استفاده از اطلاعات مرتبط با رضایت مشتریان در مستندات مذکور قید شده است.

    8-2-2- ممیزی‌ داخلی ممیزی‌های داخلی بمنظور تعیین صحت و سقم تطابق فعالیتهای شرکت با ترتیبات برنامه‌ریزی شده و نیز برای تعیین اثربخشی سیستم مدیریت یکپارچه براساس برنامه‌های از پیش تنظیم شده انجام و نتایج و اقدامات اصلاحی حاصل از آن به اطلاع نماینده مدیریت مجتمع و مدیریت عامل می‌رسد.

    ممیزی‌های داخلی بوسیله افرادی مستقل از فعالیتهای ، مورد ممیزی انجام می‌گیرد.

    نتایج این ممیزی‌ها به اطلاع مدیران واحدهای ممیزی شونده می‌رسد.

    ایشان موظفند به موقع‏، اصلاحات درخواست شده را برای رفع عدم تطابق‌های مشاهده شده اعمال نمایند.

    سوابق ممیزی‌ها طبق روش اجرایی کنترل سوابق ثبت و نگهداری می‌گردد.

    ضمناً نتایج ممیزی‌های داخلی یکی از ورودی‌های اصلی نظام بازنگری مدیریت شرکت است.

    ممیزی‌های داخلی براساس روش اجرایی ممیزی داخلی انجام می شود.

    8-2-3- پایش و اندازه‌گیری فرآیندها فرآیندهای سیستم مدیریت یکپارچه شرکت مطابق شاخصهای عملکردی تعیین شده برای هر یک از آنها اندازه‌گیری می‌شوند.

    هر وقت نتایج مورد نظر حاصل نشده باشد، اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه مطابق روش اجرایی اقدامات اصلاحی/ پیشگیرانه صورت می‌گیرد.

    پایش و اندازه‌گیری‌های فرآیندها طبق مستندات پایش و اندازه‌گیری فرآیندها تعریف گردیده و اجرا می‌شود.

    8-2-4- پایش و اندازه‌گیری محصول در سطح گروه‌ها ویژگی‌های محصولات برای تصدیق اینکه این نیازمندیها تأمین شده‌اند، پایش و اندازه‌گیری می‌شود.

    سوابق این اندازه‌گیری‌ها طبق روش اجرایی کنترل سوابق ثبت و ضبط می‌شود.

    تمامی سوابق مربوط به کنترل کیفی محصول (اعم از تولیدی و یا تحت تعمیر ) همراه با استانداردهای مورد نیاز در این خصوص در سطح گروهها قابلیت ردیابی و مشاهده را دارد.

    8-3- کنترل محصول نامنطبق در صورت بروز عدم تطابق در کلیه مراحل تولید محصول، بررسی‌های لازم روی علل بروز عدم تطابق‌های مشاهده شده انجام می‌شود.

    در سطح گروه‌ها کنترل موارد عدم تطابق شامل کنترل روی محصولات اعم از مواد اولیه،محصولات تولیدی و محصولات تعمیراتی می‌شود که این موضوع شناسایی، مستندسازی، ارزیابی، جداسازی (در صورت امکان) و تعیین تکلیف محصول نامنطبق را در بر می‌گیرد.

    تمامی این فعالیتها در سطح گروه‌ها و مطابق روشهای اجرایی مربوطه انجام شده و تحت کنترل می‌باشد.

    محصول یا خدمات نامنطبق ممکن است: الف) دوباره کاری و اصلاح شود ب) با اجازه ارفاقی پذیرفته شود ج) به تأمین کننده عودت داده شود د) ضایعات محسوب گردد.

    چگونگی بازکاری‌ها و عدم انطباق‌های پذیرفته شده نیز در سوابق مربوطه ثبت می‌گردد تا وضعیت واقعی آنرا نشان بدهد.

    محصولات بازکاری شده نیز مجدداً مورد بازرسی قرار می‌گیرند.

    محصولات نامنطبقی که مجاز به ترخیص با اجازه ارفاقی می‌باشند و نیز افراد مجاز برای صدور اجازه ارفاقی در روش اجرایی کنترل محصول نامنطبق مشخص شده‌اند.

    8-4- تحلیل داده‌ها جمع‌آوری داده‌های مرتبط و تجزیه و تحلیل آنها برای اثبات اثربخشی سیستم مدیریت یکپارچه و ارزیابی بهبود مستمر اثربخشی سیستم در سطح شرکت طبق مستندات تحلیل داده‌ها صورت می‌گیرد.

    تحلیل داده‌ها، اطلاعات مرتبط با موضوعات زیر را فراهم می‌کند: الف) رضایت مشتری: پس از انجام ارزیابی طبق مستندات ارزیابی رضایت مشتریان، نمودارهای آماری تهیه و مورد تحلیل قرار می‌گیرد.

    ب) تطابق با نیازمندیهای محصول: براساس کنترلهای انجام شده و مطابق مستندات ذیربط، نمودارهای آماری تهیه و تحلیل می‌گردد.

    ج) مشخصات و روندهای فرآیندها و محصولات از جمله فرصتهایی برای اقدامات پیشگیرانه: شاخصهای مناسب برای فرایندها تعریف و طبق مستندات پایش و اندازه‌گیری فرآیندها مورد اندازه‌گیری قرار گرفته و در صورت نیاز اقدامات اصلاحی/ پیشگیرانه اتخاذ می‌گردد.

    د) تأمین کنندگان: نتایج ارزیابی‌ها و عملکرد تأمین کنندگان در گروه تأمین تجهیزات مورد تحلیل قرار می‌گیرد.

    8-5- بهبود 8-5-1- بهبود مستمر اثربخشی سیستم مدیریت یکپارچه با استفاده از خط مشی، نتایج اهداف، نتایج ممیزی‌های داخلی و خارجی، تحلیل داده‌ها، اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه و بازنگری مدیریت، بررسی می‌شود.

    این موارد در مستندات مربوطه آمده و در ذیل هر یک از الزامات فوق توضیحات لازم ارائه شده است.

    8-5-2- اقدامات اصلاحی در مراحل مختلف فعالیتها گاهی اتخاذ اقدامات اصلاحی برای اطمینان از انطباق فرآیندها و دستورالعمل‌ها ضروری است.

    اقدامات اصلاحی در شرکت، بررسی و تجزیه و تحلیل اشکالات و گزارش آنها را شامل می‌شود.

    اقدامات اصلاحی در قالب روش اجرایی اقدام اصلاحی/ پیشگیرانه تعریف و مدون شده است.

    8-5-3- اقدامات پیشگیرانه اقدامات پیشگیرانه حاصل از اقدامات اصلاحی شامل اعمال این دسته از اقدامات بر روی شرایط و فرآیندهای تولید محصول، ارزیابی عملکرد واحدها، بازنگری مدیریت، انجام ممیزی‌های داخلی، اجازه‌های ارفاقی، و اطلاعات حاصل از سوابق می‌باشد.

    اقدامات پیشگیرانه در قالب روش اجرایی اقدام اصلاحی/ پیشگیرانه تعریف شده است.

    نتایج حاصل از اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه، براساس روش اجرایی کنترل سوابق نگهداری می‌شود.

    یادآوری 1: هر تغییری در روشهای اجرایی مدون ناشی از اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه اعمال و ثبت می‌گردد.

    یادآوری 2: سوابق اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه بعنوان یکی از ورودی‌های سیستم بازنگری مدیریت مورد استفاده قرار می‌گیرد.فصل پنجم :تشریح عناصر سیستم مدیریت زیست محیطی و ایمنی و بهداشت شغلی 4-1- الزامات کلی: در سطح شرکت یک سیستم IMS مشتمل بر استانداردهای ISO 9001:2000 و OHSAS 18001:1999 و ISO 14001:2004 مستقر و اجرا شده است که ذیلاً بخشهای مرتبط با سیستم‌های و OHSAS و نیز نحوه پوشش الزامات آنها تشریح می‌گردد.

    4-2- خط‌مشی و OHSAS: در سطح شرکت یک خط‌مشی واحد به منظور تشریح اهداف و اصول کلی شرکت شامل الزامات محیط زیست و ایمنی و بهداشت شغلی، توسط مدیریت عامل مجتمع تهیه و تصویب شده است.

    مدیریت عامل از طرق مختلف و از جمله توزیع خط‌مشی در بین کلیه پرسنل، اطمینان لازم از بابت آگاهی ایشان از مفاد خط‌مشی را کسب نموده است.

    رئوس خط‌مشی مرتبط با سیستم‌های EMS و OHSAS در فصل اول نظامنامه تشریح گردیده است.

    4-3- طرح‌ریزی: 4-3-1- طرح‌ریزی برای شناسایی، مخاطرات، ارزیابی ریسک و کنترل ریسک/ طرح ریزی برای شناسایی جنبه‌های زیست محیطی: به منظور شناسایی شغلی و ارزیابی کلیه مخاطرات شغلی و جنبه‌های زیست محیطی، اقدام لازم صورت گرفته است.

    تابدین ترتیب جنبه های بارز و نیز مخاطرات با ریسکها یبالا تعیین گردند بدین منظور روش اجرایی شناسایی مخاطرات و ارزیابی ریسک ایمنی و روش اجرایی شناسایی جنبه‌های زیست محیطی و تعیین جنبه‌های بارز مدون گردیده‌اند که نحوه شناسایی مخاطرات / جنبه‌های زیست محیطی، نحوه ارزیابی آنها و در نهایت نحوه کنترل آنها در روشهای فوق‌الذکر و جداول مرتبط تشریح شده است.

    4-3-2- الزامات قانونی و سایر الزامات: به منظور شناسایی، دستیابی و به روز نگهداری کلیه قوانین و مقررات و سایر الزامات مرتبط با سیستم‌های و OHSAS شرکت یک روش اجرایی تحت عنوان مشاوره و ارتباطات مدون و به مورد اجرا گذاشته شده است.

    کلیه قوانین، مقررات و سایر الزامات (در صورت وجود) دریافتی از سازمانها و موسسات ذیربط از جمله وزارت کار و امور اجتماعی،سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و .

    در سطح شرکت مورد استفاده قرار گرفته و در مستندات نیز لحاظ شده‌اند.ضمن اینکه مسئولین ایمنی گروهها از به روز بودن آنها اطمینان حاصل نموده اند.

    4-3-3- اهداف خرد و کلان/ اهداف: پس از تعیین جنبه‌های بارز زیست محیطی/ مخاطرات دارای ریسک بالا مطابق آنچه در بند 4-3-1- توضیح داده شد، می‌بایست اقدامات و مستندات کنترلی متناسب با ماهیت آنها تعیین / مدون و به مورد اجرا گذاشته شود (مطابق بند 4-4-6 همین نظامنامه) حال چنانچه امکان تعیین مستندات / اقدام کنترلی برای جنبه بارز وجود نداشته باشد و یا امکان کنترل جنبه بارز مطابق مستندات مربوطه نباشد و یا جنبه بارز/ مخاطرات تحت کنترل بوده ولی نیاز به توسعه و بهبود آن باشد، اهداف مناسب اعم از خرد و کلان تعریف و به مورد اجرا گذاشته می‌شود، در سطح شرکت نیز اهداف مناسب انتخاب و پس از تأیید مدیریت ارشد، به مورد اجرا گذاشته شده‌اند.

    این اهداف در مقاطع زمانی 6 ماهه و در جریان جلسات بازنگری مدیریت بررسی و در صورت لزوم مورد تجدید نظر قرار می‌گیرند.لازم به یادآوری است که در سیستم OHSAS اهداف الزاماً جهت توسعه و بهبود سیستم تعیین و اجرا می شوند.

    4-2-4- برنامه‌های مدیریت و OHSAS پس از تعیین اهداف اعم از خرد و کلان جهت جنبه‌های بارز/ مخاطرات دارای ریسک بالا مطابق آنچه در بند 4-3-3 فوق آمد، برنامه‌ریزی لازم جهت اجرای آن صورت می‌گیرد.

    این برنامه‌ریزی مشتمل بر تهیه یک پلان (برنامه) اجرایی شامل عنوان اهداف، زمان شروع و پایان، مراحل انجام فعالیتها، زمان پیش‌بینی و واقعی هر یک از مراحل و مسئولین انجام هر فعالیت می‌باشد.

    برنامه‌ها در فواصل زمانی 6 ماهه مورد بررسی و تدقیق مجدد قرار گرفته و در صورت لزوم اصلاحات لازم در آن بعمل می‌آید.

    مسئولیت کنترل این برنامه‌ها بر عهده نماینده مدیریت می‌باشد.

    4-4- اجرا و عملیات: 4-4-1- ساختار و مسئولیت وظایف، اختیارات و مسئولیتهای کلیه کارکنان مؤثر بر سیستم مدیریت یکپارچه تعیین و تدوین و در قالب مجموعه شرح و ظایف تهیه و تدوین شده است .

    از جمله این وظایف ، کلیه مشاغل مرتبط با ایمنی و بهداشت و محیط زیست می باشد .

    به علاوه در شرکت نماینده مدیریت در سیستمهای EMS و OHSAS تعیین و احکام ایشان توسط مدیریت صادر شده است.

    کلیه پرسنل از اینکه نماینده مدیریت ایشان چه کسی می‌باشد آگاهی لازم را دارند.

    از جمله وظایف نمایندگان مدیریت می‌توان به حصول اطمینان از اجرا و حفظ الزامات سیستمهای مربوطه و حصول اطمینان از ارائه گزارشات لازم به مدیریت ارشد اشاره نمود.

    4-4-2- آموزش آگاهی و صلاحیت: کلیه کارکنانی که وظایف آنها پیامدهای زیست محیطی / ایمنی و بهداشتی به دنبال دارد می‌بایست واجد صلاحیت لازم باشند.

    به منظور پوشش این الزام استاندارد، شرایط احراز مشاغل تعیین و در مجموعه شرح وظایف قرار گرفته است.

    کلیه کارکنان از نظر تحصیلات تجربه و آموزش باید دارای صلاحیت باشند و در جهت دستیابی به این مهم روش اجرایی آموزش تهیه و تدوین گردیده است.

    که طی آن استانداردهای آموزش مشاغل، نحوه نیازسنجی آموزش کارکنان ، نحوه برگزاری دوره‌ها، ارزیابی دوره‌ها و در نهایت نحوه تکمیل سوابق آموزشی پرسنل تشریح شده است.

    به منظور آگاهی هر چه بهتر کارکنان نسبت به مسائل OHSAS و EMS دوره‌های مرتبط با این استانداردها تعیین و در نیازهای آموزشی مشاغل گنجانده شده است.

    4-4-3- مشاوره و ارتباطات / ارتباطات: به منظور تعریف و تبیین نحوه ارتباطات در داخل و خارج از شرکت در شرایط عادی و اضطراری، روش اجرایی مشاوره و ارتباطات HSE مدون گردیده است.

    این سند در سطوح مختلف سازمان توزیع گردیده و کلیه پرسنل آشنایی لازم جهت برقراری ارتباط در شرایط مختلف با نفرات ذیربط/ ذینفع را فرا گرفته‌اند، به علاوه پرسنل شرکت از اینکه نماینده مدیریت در این خصوص چه کسی است نیز مطلع می‌باشند.

    4-4-4- مستند سازی: به منظور تشریح مناسب عناصر سیستم مدیریت یکپارچه این یک نظامنامه به رشته تحریر در آمده است.

    کلیه مستندات به صورت کاغذی بوده و نحوه پوشش الزامات استاندارد و نیز ارتباطات بین آنها در این نظامنامه مشخص گردیده است به علاوه این اطمینان به وجود آمده است که مستندات در محل‌های مربوطه در دسترس باشند.

    4-4-5- کنترل مدارک و داده‌ها: مراجعه شود به بند 4-2-3 فصل چهارم 4-4-6- کنترل عملیات: پس از تعیین و شناسایی کلیه جنبه‌ها و مخاطرات سیستم‌های و OHSAS و نیز ارزیابی آنها و تعیین جنبه‌های بارز، مستندات کنترلی مرتبط با آنها مدون و یا اقدامات کنترلی متناسب تعیین می‌گردد.

    به منظور تشریح این موارد، یک روش اجرایی تحت عنوان کنترل عملیات HSE مدون شده است.

    تمامی عملیات در زمینه‌های زیست محیطی و نیز عملیات در زمینه ایمنی و بهداشت در روش اجرایی کنترل عملیات HSE تشریح شده است.

    در دستورالعمل‌های کنترلی حدود مجاز و پارامترهای کنترلی بر اساس مفاد قوانین و مقررات (مطابق بند 4-2-2) تعیین و مورد استفاده قرار می گیرد.

    سوابق کنترل عملیات (طی فرمهای مربوطه) در واحدهای ذیربط مطابق روش اجرایی کنترل سوابق نگهداری می‌شوند.

    4-4-7- آمادگی و واکنش در شرایط اضطراری: به منظور انجام واکنش‌های مناسب در برابر حوادث و رویدادها اعم از طبیعی و غیر طبیعی یک روش اجرایی جهت عنوان آمادگی و واکنش در مقابله با شرایط اضطراری تدوین و به مورد اجرا گذاشته شده است.

    کلیه واحدهای سازمانی جهت مقابله مناسب با حوادث در جریان محتویات سند فوق و نیز دستورالعمل‌های مرتبط قرار گرفته و از آن آگاه می‌باشند.

    از جمله این واکنش‌ها می‌توان به واکنش در برابر آتش سوزی، حوادث طبیعی و ...

    اشاره نمود.

    از سوی دیگر جهت آمادگی مناسب کارکنان در شرایط خطر در روش اجرایی مذکور به نحوه انجام مانور اشاره گردیده که کارکنان شرکت با قرار گرفتن در شرایط اضطراری ارزیابی لازم را از آمادگی روانی و فیزیکی خود به عمل آورند.

    سوابق برگزاری مانورها ثبت و به مبنایی پایه‌ای جهت تغییر در سیستم‌ها طبق بند 4-6 همین نظامنامه در جلسات بازنگری مدیریت مورد ارزیابی قرار می گیرند.

    در ضمن لیست کلیه تجهیزات اضطراری به منظور کسب اطمینان از صحت و سلامتی و کنترل ادواری آنها نیز تهیه و در اختیار واحدهای ذیربط از جمله ایمنی، بهداشت و زیست محیطی قرار دارد.

    نماینده مدیریت نظارت کامل بر اجرای سیستم فوق دارد.

    4-5) بررسی و اقدام اصلاحی: 4-5-1- پایش و اندازه‌گیری: به منظور اندازه‌گیری عملکرد و OHSAS روش اجرایی پایش و اندازه‌گیری عملکرد ایمنی، بهداشت شغلی و محیط تدوین شده است.

    معیارهای عملیاتی جهت پایش و اندازه گیری از مجموعه قوانین و مقررات و سایر الزامات (طبق بند 4-3-2) شناسایی و در دستورالعمل‌های مربوطه درج گردیده‌اند.

    سوابق اندازه‌گیری و پایش عملکردها از طریق فرمهای مربوطه ثبت و مطابق بند 4-5-3 نگهداری می‌شوند.

    4-5-2- ارزیابی انطباق: مطابق روش اجرایی پایش و اندازه گیری، اندازه گیری آلاینده های موثربر محیط زیست در فواصل زمانی یکسا له توسط پیمانکار معتمد سازمان محیط زیست انجام و نتایج آن با الزامات قانونی و سایرالزامات زیست محیطی مورد مقایسه قرار می‌گیرد.

    بعلاوه مطابق روش اجرایی فوق ، پایش های زیست محیطی از طریق چک لیست های مربوطه ، در دوره های زمانی مشخص در سطح شرکت انجام میگیرد.

    درصورت وجود هرگونه عدم انطباق حاصل از پایش واندازه گیری فوق اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه مطابق بند 4-5-3 صورت می‌پذیرد.

    4-5-3- عدم انطباق و اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه/حوادث،رویدادها، عدم انطباق و اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه: به منظور برآورده ساختن الزامات این عنصر استاندارد یک روش اجرایی تحت عنوان شناسایی و کنترل عدم انطباق ها به مدون و کلیه عدم انطباق های حاصل از اجرای سیستم‌های EMS و OHSAS از طریق آن تحت کنترل قرار داشته و تعیین تکلیف می‌شوند.

    از سوی دیگر نحوه انجام اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه مطابق روش اجرایی اقدامات اصلاحی پیشگیرانه و سوابق آن مطابق بند 4-2 این نظامنامه در جلسات بازنگری مدیریت مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

    4-5-4- مدیریت سوابق: مراجعه شود به بند 4-2-4 فصل چهارم 4-5-5- ممیزی سیستم مدیریت زیست محیطی: مراجعه شود به بند 8-2-2 فصل چهارم 4-6- بازنگری مدیریت: مراجعه شود به بند 5-6 فصل چهارم

کلمات کلیدی: کارآموزی مدیریت

اجراي ساختماني اسکلت فلزي به آگاهي از يکسري مسائل فني که به علم رشته هاي مختلف ساختمان بستگي دارد، نيازمند است. بديهي است عدم توجه به مسائل تئوري معماري، محاسباتي و تأسيساتي در اجرا و ساخت اشکالات را در پي خواهد داشت که به زودي به تعمير ساختمان منته

پیشگفتار دنیا پس از رنسانس و به خصوص در قرن پایانی هزاره دوم آنچنان شاهد دگرگونی های شگرفی در زمینه های علوم و فنون بوده که بسان رؤیایی باورنکردنی می آید . رشد چشمگیر صنعت در روزگار ما به گونه ای بوده که حتی خالق داستانهای علمی و تخیلی ژول ورن نیز چنین چیزی به مخیله اش خطور نکرده و نتوانسته بود پیش بینی تحولات عصر تکنولوژی را تصور کند . حرکت شتابان صنعت به اسب افسار گسیخته ای می ...

مقدمه: شرکت صنایع ماشین های الکتریکی جوین(جمکو)از شرکت های تابع سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران می باشد که در سال 1369 به منظور رفع نیاز صنایع مختلف در زمینه ماشین های الکتریکی تاسیس گردید.این کارخانه در زمینی به مساحت 250 هکتار با زیر بنایی حدود 6000 متر مربع و با 8 کارگاه تولیدی ساخته شده است.شرکت جمکو بواسطه کادر متخصص و مجرب خود وتجهیزات و ماشین آلاتی که در اختیار دارد ...

چکیده: در هر سازمان و موسسه ای نیاز مبرم به کنترل داخلی احساس می شود، بنا به وسعت سازمان کنترل داخلی نیز مفهوم پیدا میکند بدین معنی که هر چه سازمان بزرگتر باشد این نیاز را بیشتر احساس می کند. به طور خلاصه کنترل‌های داخلی شامل کلیه اقداماتی است که توسط مدیریت برای اطمینان از اجرای صحیح امور و مطابقت آن با مقررات و سیاست واحد تجاری صورت می‌گیرد. کنترل داخلی تنها به حسابداری و ...

محيط کارآموزي : اينجانب حسين پژومند دانشجوي ورودي سال 79 رشته سخت افزار کامپوتردانشگاه آزاد اسلامي واحد مشهددر تابستان سال 1384 دوره کارآموزي خود را در مرکز کنترل ترافيک و مديريت شهري سازمان ترافيک شهرداري مشهد واقع در ميدان امام خميني، نبش خيابا

برگ سه نسخه‌ای طریقه پر کردن برگ سه نسخه‌ای چک به بانک : تاریخ بالای کادر به تاریخ واگذاری چک به بانک تاریخگذاری می‌شود و بقیه موارد بالای کادر را مانند برگ ارائه شده پر می‌کنیم و در داخل کادر تاریخ وصول چک، شماره چک و شماره حساب ،نام بانک و شعبه مورد نظر و مبلغ چک را به حروف وعدد یادداشت می‌کنیم . توضیح درمورد برگه سه نسخه : برگ 1- سند حسابداری :سند حسابداری بانک است. برگ 2 – ...

-مقدمه: منظور از تنظیم مجموعه ، مقایسه ای است بین دروس آموخته شده در دوره تحصیلی در دانشگاه و فعالیتهای عملی در محل کار آموزی، مادر این گزارش قصد داریم کارایی آموخته ها را در محیط کار مشخص نماییم . در دوره کار آموزی ، کارآموز بعد از آشنایی با نحوه فعالیتها و نوع مدیریتی که در محل کارآموزی است ، با استفاده آموخته های خود در دروس تئوری و تطبیق آنها با امور عملی به انجام مسئو ...

يکي از اهداف اساسي و بسيار مهم سياستگذاران ايجاد ارتباط منطقي و هماهنگ صنعت و محيط کار با دانشگاه و دانشجو مي با شد که هم در شکوفائي ورشد صنايع موثر بوده و هم دانشجويان را از يادگيري دروس تئوري محظ رهايي داده و علم آنها را کاربردي تر کرده و باعث مي

اين دوره مربوط به درس کارآموزي مي باشد من اين دوره را درامور مالي شرکت توزيع نيروي برق مشهد ، برق 2 به مدت 240 ساعت گذرانده ام. اين گزارش در سه قسمت تهيه وتنظيم شده است.واشاره ايست به انچه دراين دوره فرا گرفته ام. بخش اول :شرح محل ومکان وبيولوژ

مقدمه: در سال مالي 1381 هيئت مديره شرکت با مطالعه وضعيت توليد و فروش سنوات قبل و در نظر گرفتن کشش بازار و با توجه به رهنمودهاي مجمع عمومي عادي سال 1380 برنامه عملياتي خود را در زمينه هاي توليد، فروش، نيروي انساني و تأمين مالي تدوين نموده و علير

پيشرفت سريع جوامع ونيازهاي روز افزون آنها به انجام طرح هاي مختلف عمراني از يک طرف و رشد و توسعه علوم مختلف از طرف ديگر، ايجاب مي¬نمايد تا با يک برنامه ريزي صحيح و همه جانبه و نيز استفاده بهينه از ابزار و امکانات موجود در جامعه ، گامي بلند در جهت ترق

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول