دانلود گزارش کارآموزی مدد جویی

Word 838 KB 13186 149
مشخص نشده مشخص نشده گزارش کارآموزی
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مددکاری اجتماعی رشته است پیچیده که تخصص هایی گوناگون را در بر می گیرد و بر تعهدات والای اخلاقی و انسانی استوار است اهمیت این رشته در ایران به خصوص پس از جنگ تحمیلی که ضایعات روانی و جسمانی ظالمانه ای بر ما وارد کرد بیش از پیش آشکار شده است بنابراین با نگاهی به فلسفه علوم در می یابیم مبانی علم مددکاری اجتماعی رشه در باورهای مذهبی دارد که در طول شکوفایی علوم به یکی از رشته های علوم انسانی تبدیل گردیده است در طول این تحولات کشورهای رقیب با دستیابی به ارزش و جایگاه علم و حرفه مددکاری که بر پایه روابط انسانی و انسان ها استوار است به تاسیس مراکز آموزشی این رشته تا سطح دکترا پیش رفته اند و در حال حاضر متخصصین آن در اکثر مراکز و نهادهای انسانی از فرد و خانواده کوچکترین نهاد تا وسیعترین مجتمع های تجاری- صنعتی- بهداشتی- فرهنگی – اجتماعی سعی در شناخت ارزش ها و توانائیهای انسان و استفاده از استعدادهای او داشته و با مدد امکانات شناخته و ناشناخته تلاش در بهبود کیفی زندگی جوامع انسانی دارند این علم زمانی به این پیشرفت نائل آمده است و او راه خود را در میان سایر علوم متعدد انسانی باز شناخته که متفکران و رهروان خود،‌به امر مطالعه و تفکر پرداخته اند و دست آورد ها و تجربیات خود را به قلم تحریر درآورده اند.

    توسعه انتشارات در محدوده این علم آن را غنی و نیاز به تعالی علمی آن تاسطح دکترا طلب نموده است در کشور ما که سابقه علم مددکاری اجتماعی و اشتغال در حرفه مقدس آن چندان کم نیست منابع و کتب فارسی در زمینه آن بسیار معدود قلیل است و آنچه که هم اکنون در حداکثر مقطع کارشناسی آن بکار گرفته می شود آمیزه ای از ترجمه منابع خارجی و تالیفات مختصر و پراکنده داخلی است.

    موقعیت جغرافیایی، طبیعی و اقلیمی استان کرمان: استان کرمان،‌پهناورترین استان کشور با مساحت 714/181 کیلومتر مربع در جنوب شرقی فلات مرکزی کشور بین 25 درجه و 55 دقیقه تا 32 درجه عرض شمالی و 53 درجه و 26 دقیقه تا 59 درجه و 29 دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته است.

    این استان مرتفع در حد شمالی با استانهای خراسان جنوبی و یزد، در حد جنوبی با استان هرمزگان، در حد شرقی با استان سیستان وبلوچستان و در حد غربی با استان فارس همجوار می باشد.

    بر اساس آخرین تقسیمات کشوری، استان کرمان با تعداد 16 شهرستان، 57 شهر ،‌142 دهستان، 45 بخش حدود 11 درصد از مساحت کشور در جنوب شرقی فلات مرکزی ایران را می پوشاند.

    رشته کوه باریکی که در امتداد جنوب شرقی یزد واقع شده است کرمان را به دوق سمت شرقی و غربی تقسیم می کند و دشتهای وسیع استان را از هم جدا می سازد و ارتفاعات آن دنباله ی رشته کوههای مرکزی ایران است و تا بلوچستان امتداد دارد.

    استان کرمان به علت پستی و بلندی ها و شرایط خاص اقلیمی و وضعیت محیطی و طبیعی و وسعت منطقه از تنوع آب و هوایی از گرم، شدیداً خشک،‌نه چندان خشک، سرد و ییلاق، متمایل به استپ و نیمه خشک تا کویری برخوردار است و در مجموع از نظر وضعیت آب و هوایی، کم نظیر و منحصر به فرد می باشد.

    شهرستان های استان عبارت از: بافت،‌بردسیر، بم، جیرفت، راور، رفسنجان، زرند،‌رودبار جنوب، سیرجان، شهربابک، عنبرآباد،‌قلعه گنج،‌کرمان، کوهبنان، کهنوج و منوجان مرکز استان کرمان شهر تاریخی کرمان است که با آسمانی صاف و زلال، بر بلندای کویر لوت قرار گرفته و شبهای افسانه ای آن از شهرت خاصی برخوردار است.

    وجه تسمیه ی کرمان:‌ نام کرمان را در سنگ نوشته های داریوش می توان دید.

    در آنجا کرمان نام ناحیه ای است که از آن چوب (دیاک) برای کاخهای هخامنشی حمل می شود.

    نوشته های یونانی هم آن را کرمان خوانده و مردم کرمان را تیره ای از پارسیان گفته اند.

    کرمان از ریشه کر گرفته شده (کرمن) به معنی کار و کوشش و وظیفه،‌و نیز کارکن و کوشا، (کرمینه) به معنی ماهر و استاد (کرمان بندا) به معنی کاربنده یا وظیفه شناس و واژه های دیگر که از کرمان ساخته شده اند،‌همه معنای کار و کوشش را می رسانند.

    ریشه دیگر (کر) که به اوستا (کر) و به سنسکریت (کری) تلفظ می شود به معنی بریدن و کشتن و جنگیدن است و واژه های کارد،‌پیکار، و کارزار نیز از آن است اما از واژه هایی که از آن برآمده است هیچکدام به کرمان،‌کرمن نزدیک نیست.

    اگر چه کرمان در گذشته نام های دیگری چون بوتیا، کارمانیا،‌گواشیر و غیره داشته اما در مجموع این نظر که نام کارمان (کار به معنی تلاش و سازندگی، و مان به معنای محل و مکان) در طول زمان به کرمان تبدیل شده بیش تر مانوس و منطقی است ، چرا که اصولا زندگی سخت و دشوار در کویر، همتی بزرگ و والا، و تلاشی افزون را می طلبیده.

    آثار و بناهای تاریخی: از غنی ترین عناصر و فرهنگ مادی هر سرزمین که نشانه تمدن نیاکان آن جامعه و شناسنامه ای برای بیان موجودیت یک تاریخ است،‌آثار باستانی به جای مانده آن اقلیم می باشد.در جای جای سرزمین پهناور اسلامیمان، بخصوص در اقلیم ایرانیان باستان (کرمان )آثار و نشانه هایی از تاریخ کهن و دیرینه کشورمان وجود دارد که هر یک از آنها گوشه هایی از تمدن و تاریخ پر افتخارمان را باز می نمایند.

    حفظ و حراست از این آثار و ابنیه علاوه بر اینکه باعث پاسدرای از قدمت و دیرینگی تاریخی سرزمینمان را سبب می شود، می تواند زمینه ساز رشد و توسعه صنعت گردشگری نیز شود.

    اگر چه جاذبه هایی چون مشتاقیه، گنبد جبلیه، مسجد جامع، مسجد امام و...

    در کرمان و آثاری چون آستانه شاه نعمت الله ولی ، باغ شاهزاده، در ماهان و آستانه شاهزاده حسین در جوپار و ارگ تاریخی بم مورد بازدید قرار می گیرد اما آثاری با قدمت بیش تر در کرمان وجود دارد مانند تپه یحیی در صوغان بافت،‌مجموعه سنگی میمند،‌تل ابلیس در بردسیر، آقوس شهداد و ویرانه های شهر دقیانوس یا شهر دسیوس جیرفت که طول عمر برخی مانند مجموعه میمند به قریب 10 هزار سال پیش از این می رسد،‌اثری که رد پای تاریخ و فرهنگ این دیار به شمار می رود و نشان از انسانهائی است که فرهات گونه با تیشه عشق و ایمان ، دل سنگ را شکافته و نقشی از همت و حمیت خود را بر سینه کوه نشانده اند.

    ارگ بم: بزرگترین شهر خشتی جهان بوده که حدود 2200 سال قدمت دارد این بنا در شمال شرقی بم بر فراز تپه ای آذرین قرار گرفته است و از چهار قسمت ، 38 برج دیده بانی، یک خندق و بارویی عظیم تشکیل شده بود، مساحت اگر حدود 20 هکتار است.

    دور تا دور ارگ، خندقی قدیمی بوده که طی قرنها این مجموعه را از یورش ها حفظ کرده است،‌مصالح اصلی بنا، خشت خام و گل رس است.

    به ندرت سنگ، آجر و تنه ی خرما نیز در بنای ارگ به کار رفته است.

    از مکان های شناخته شده ی ارگ بم یک راهروی اصلی است که در گذشته بازار بوده و علاوه بر این در مجموعه ارگ بم آثاری از بقایای آتشکده دروه ساسانی، زورخانه، حمام عمومی، اصطبل، سرباز خانه، زندان، و عمارت چهار فصل نیز باقی بوده است.

    در این بنای بزرگ خانه های عمومی متصل به هم ساخته و به یکدیگر راه داشته اند و در بعضی از خانه ها آثاری از حمام های خصوصی دیده می شود و نیز اصطبل ها در مکانی جدا از خانه ها قرار داشته اند.

    تعدادی از خانه های ارگ دو طبقه ساخته شده بودند که این امر نشان از روند ازدیاد جمعیت در یکی از دوره های گذشته دارد.

    گنبد جبلیه:‌پلان گنبد هشت ضلعی و روی اضلاع آن طاقنماهای متعددی به چشم می خورد این بنا مربوط به اواخر دوره ی ساسانی می باشد که در اوایل اسلام مرمت شده همچنین در بنای گنبد از ملات مخصوصی (شیر شتر) استفاده شده که هرگز پوسیدگی به خود نمی گیرد.

    کرمان به روایت تاریخ، قلعه دختر و قلعه اردشیر از آثار دوران ساسانی در مشرق شهر کنونی کرمان که هنوز خرابه های آنها برجاست گواه بر این است که لااقل در زمان اردشیر، بابکان در همین محل،‌شهری آباد یا قلعه ای مهم وجود داشته است.

    در حدود 220 پیش از میلاد به هنگام فتح کرمان به دست اردشیر این محل گواشیر نام داشته و مرکز ولایت کرمان بوده است بنا به گفته هرودت (کرمانیا) از قبایل دوازده گانه ی ایران می باشد و ساتراپی چهاردهم مشتمل بر ایالت کرمان بوده است.

    در روایات اساطیری آمده است که کیخسرو، کرمان و کران را به رستم بخشیده همچنین نشانی هایی از فرمانروایی بهمن بر این خطه می دهند و اینکه در زمان هخامنشیان، کوروش آن را تبعیدگاه «نبونیه» قرار داد، در زمان حکومت خلفای عباسی کرمان شورشهای مکرری داشته ، ولی هیچ یک به سامان نرسیده است، در عصر غزنویان،؛ فرمانروایان خونریز و هوسران،‌آرامش را از مردم گرفتند.

    تنها در عهد سلجوقیان- حکومت ملک قاورد و فرزندانش بود که کرمان روی رفاه و آسایش دید و آثاری چون مسجد ملک پدید آمد.

    پس از حکومت حدود 150 ساله سلاجقه، باز بلای «غز» بر کرمان نازل شد.

    با حمله ی مغول «براق حاجب» از سرداران قراختائیان، کرمان را به تصرف در آورد.

    از اعقاب وی، ترکان خاتون بر کرمان فرمانروایی یافت که در آبادانی شهر کوشیه و دخترش پادشاه خاتون نیز حاکمی فاضل و حامی دانشمندان بود.

    تیموریان از سال 796 تا 834 بر کرمان حکومت کردند.

    سلاطین صفوی از 915 هجری، کرمان را به متصرفات خود افزودند.

    در 1005 هجری گنجعلیخان از سوی صفویه به حکومت کرمان رسید که بر اثر تدبیر و تداوم حکومت او، شهر، چندی روی آسایش و آرامش دید و زمانه برای ترقی و آبادانی مناسب شد.

    در روزگار افول قدرت صفویان ، افغانها، کرمان را به جزای شهامت و مقاومت در برابر آنان به خاک و خون کشیدند و نادرشاه افشار هم هنگامی به کرمان رسید که بر اثر کشتن رضا قلی میرزا به جنون آدمکشی مبتلا شده بود دستور گردن زدن مردم بی گناه را صادر کرد ویکی از بزرگترین قتل عامهای معروف تاریخ کرمان را به راه انداخت.

    بازارهای کرمان: سابقه درخشان تجارت و وجود کارخانجات بافندگی ابرشیم و پنبه و پشم، در قرون اولیه در شهر و واقع شدن بر سر راه هندوستان، ضرورت پیدایش مکانهای مناسبی برای عرضه کالاهای داخلی و وارداتی را ایجاب کرده است.

    همچنین برای عرضه محصولات کارخانه های کرمان نیاز به وجود چنین بازارهایی احساس می شده و داد و ستدهایی پایاپای بر اهمیت این مکان افزوده است بازارهای قدیمی که محل عرضه کالاهای داخلی و خارجی بوده اند عبارت از: بازار مظفری، بازار وکیل، بازار اختیاری، بازار گنجعلیخان، بازارکوچه باغ، بازار نقاره خانه، بازار عزیز، بازار کفاشها، بازار قیصریه، بازار کلاه دوزها، بازار مسگری، بازار ریگ آباد، بازار لحاف دوزها، بازار مسجد ملک، بازارچهار سوق، بازار قدمگاه، بازار شترف بازار شاه.

    کاروانسراها: استان کرمان به دلیل موقعیت جفرافیایی خاص خود و قرار گرفتن بر حاشیه ی کویر و واقع شدن بر گذرگاه تجارت و نیز راه ابریشم، کاروانهای تجارتی زیادی را پذیرا بوده است همین امر از یک سو و گرمای طاقت فرسای منطقه و بیابانهای خشک وسوزان از سوی دیگر سبب به وجود آمدن کاروانسراهایی با ساخت حفاظتی ویژه گردیده است.

    کاروانسراهای عمده کرمان عبارت از: کاروانسرای گلشن، کاروانسرای گنجعلیخان، کارونسرای سردار، کاروانسرای هنود یا هندوها، کاروانسرای حاج مهدی، کاروانسرای میرزا صالح، کارونسرای حسین خان، کاروانسرای خراسانی ها، کاروانسرای وکیل، کاروانسرای حاج آقا علی.

    وجود کاروانسراهایی چون هندوها، نشانه رونق اقتصادی کرمان در روزگاران گذشته است آن طور که تجار هندی، ادویه و چای از هندوستان به کرمان آورده و حنا،‌زیره و شال و..

    با خود می بردند.

    سوغات کرمان: معروفترین سوغات کرمان عبارت از: زیره: گیاهی خوشبو و مقوی است و در چرخه داروئی نیز قرار دراد و انواع مختلفی دارد از جمله زیره هفتادم، نودم و زیره کبکو.

    مرغوبترین نوع آن سیاه رنگ است و در دامنه کوههای هزار ودیگر کوههای استان می روید.

    پسته: کله قوچی ، اوحدی، رباطی و ممتاز می باشند.

    قوتو(قاووت)که از گیاهانی مانند سیاه دانه‌، خرفه، قهوه،‌کنف، جو، بذرکتان، موردانه، هل باد و...

    به دست می آید و انواع دیگر آن شامل: پسته ای، نارگیلی،‌نخودی است.

    دیگر سوغات کرمان خرما، حنا، روشور، شیر یعنی های خاص کرمان (کلمپه، کماچ سهن، سوهان زرند،‌مقطسی سیرجان) می باشد.

    علاوه بر این صنایع دستی چون پته، شیر یکی پیچ، قالی، ظروف مسی قلم کار نیز از جمله سوغات کرمان به شمار می رود.

    صنایع دستی: مدیریت صنایع دستی کرمان که در سال 85 به دلیل حجم فعالیتها و برخورداری از شاخص های والای هنری به سازمان صنایع دستی کرمان ارتقاء‌ یافت با بیش از 30 سال سابقه،‌متولی شناساندن هنر سنتی و تاریخی کرمان می باشد.

    هنر سنتی نماد همبستگی و پیوند اقوام مختلف ایران است و ریشه های عمیق و استوار در فرهنگ فنی و باور ایران اسلامی دارد.

    ارائه ی ارزش های گوناگون صنایع دستی به مردم ایران و جهان و تبدیل این آثار متنوع به اعتبار فرهنگی و اقتصادی در زمره ی اهداف والای این مدیریت می باشد.

    فعالیتهای سازمان صنایع دستی کرمان در چارچوب توسعه، ترویج،‌اشاعه، حفظ و احیاء‌و آموزش رشته های مختلف صنایع دستی است که در برنامه ریزی و اجرای فعالیتها،‌هم به جنبه ی نوع و بازار مصرف و هم به ذوق،‌اندیشه و فرهنگ تولید کنندگان توجه شده است.

    به همین منظور سازمان صنایع دستی استان کرمان در سال 1384 در 20 شهرستان و بخش با بهره گیری از استادان و مربیان مجرب، پایگاه هایی در قالب کارگاهها و مراکز آموشی دایر کرده و در این مرکز به آموزش بیش از 20 رشته ی صنایع دستی پرداخته است از جمله: پته دوزی، گلیم وشیر یکی پیچ بافی،‌مشبک،‌معرق و منبت چوب، طراحی سنتی، طراحی گلیم،‌طراحی قالی، تذهیب،‌مینیاتور، مس تزئینی ،‌مجسمه سازی، ساخت عروسکهای محلی، دوخت لباسهای محلی، آئینه دوزی، سکه دوزی و چاقوسازی که در این خصوص موفق به آموزش قریب به ده هزار تم هنرجو در مقاطع مقدماتی، پیشرفته و به آموزی گردیده است.

    معادن:‌اقلام عمده ی سنگهای معدنی گران قیمت همچون: نقره و فیروزه، از روزگاران قدیم در کرمان وجود داشته که باعث رونق تجارت در شهرهای این خطه شده است به همین علت «کرمان بهشت معدنکاران» لقب گرفته است.

    معادن استان عبارت از: زغال سنگ (منطقه زرند- راور) آهن (مجتمع معدنی سنگ آهن گل گهر سیرجان) تیتان (کهنوج) مس (سرچشمه،‌میدوک؛ چهار گنبد) کرومیت (اسفندقه- فاریاب) سرب وروی ، سنگ های تزئینی،‌سیلیس،‌آهک،‌نمک، گچ، کائولین، منگنز .

    ذخیره ی معدن استان بالغ بر 5/2 میلیارد تن برآورد شده است که عمده ی این ذخائر مربوط به معادن مس و آهن و زغال سنگ است و میزان متوسط استخراج سالانه ی آن حدود 23 میلیون تن و تعداد نیروهای شاغل و بخش معادن استان 25506 نفر است.

    در ضمن تعداد 513 پروانه اکتشاف صادر شده و هم اکنون تعداد 150 معدن در حال بهره برداری است/ عوارض مهم طبیعی: الف: کوهها:‌ارتفاعات استان،‌ادامه سلسله جبال زاگرس هستند که از شمال غربی به جنوب شرقی استان امتداد یافته اند.

    مناطق کوهستانی استان شامل: هزار، لاله زار، پلوار،‌جوپار،‌بحرآسمان، خبر، کوهپایه،‌جبال بارز، کوهبنان و شهربابک می باشد.

    کوههای این مناطق عبارت از:‌بی سوخته،‌بید شیرین،‌بیدوئیه، پلوار، پورکان،‌باغ بالا، قدمگاه، سرمشک، کل کوهی،‌شاهزاده،‌کشیت،‌چهل تن، گلچین، جوپار، لاله زار، بحر آسمان یا نشانه که مهمترین کوههای آن ها عبارت از: کوه هزار،‌جبال بارز، جوپار و کوه لاله زار.

    بلندترین قله استان کرمان قله ی «چهل تن» به ارتفاع 4465 متر می باشد که در شته کوه هزار واقع شده است.

    رشده کوه هزار دارای بلندترین قله جنوب کشور و چهارمین قله کشور در دوازده کیلومتری بخش راین واقع گردیده که دو قله چهار هزار متری و چند قله سه هزار متری در آن قرار گرفته است،‌کم ارتفاع ترین نقطه استان «هامون جازموریان» است که حدود 350 متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

    ب:‌دریاچه ها و تالابها: هامون جازموریان در جنوب استان در مرز استانهای کرمان و سیستان و بلوچستان قرار گرفته است ساخت آن در سالها و فصول مختلف متفاوت بوده و تابعی از میزان بارندگی هر سال می باشد.

    مساحت این دریاچه در سالهای پر باران در حدود 1735 کیلومتر مربع می باشد.

    در سالهای پر باران،‌حجم ذخیره، آب این دریاچه به حدود 870 میلیون متر مکعب می رسد.

    «هلیل رود» از استان کرمان و «بمپور» از سیستان وبلوچستان به این دریاچه می ریزند.

    رودخانه ها: رودخانه های استان، اغلب فصلی هستند و در فصول بارندگی جریان دارند.

    هلیل رود با 8400 کیلومتر مربع مساحت حوضه آبریز مهمترین رودخانه دایمی استان است که از کوههای بافت سرچشمه می گیرد.

    سایر رودخانه های استان عبارت از: رودخانه های «سفلا» و تهرود» در بم، «خبر» در بافت، «آب بخشا» در بردسیر، «راور» در منطقه راور «چاری» و «هفت کوسک»در منطقه باغین، رودخانه « تنگوئیه یا پلنگی» در سیرجان و رودخانه های شهداد،‌سیرچ، ده بکری که جمعا 16 رشته ی رودخانه های دایمی در استان را تشکیل می دهند مجموع آبدهی سالانه آبهای سطحی استان 1 میلیارد متر مکعب برآورد می گردد.

    منابع طبیعی استان: از 2/18 میلیون هکتار مساحت استان حدود 2/16 میلیون هکتار را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهند که حدود 90%مساحت کل استان می باشد که از این میزان 3/6 میلیون هکتار آن بیابان و 6/8 میلیون هکتار متر مربع و 3/1 میلیون هکتار آن جنگل است.

    بیابانهای استان: استان کرمان استانی کویری و بیابانی است و همجوای با دو کویر لوت و زنگی احمد در قسمت شرقی استان باعث گردیده که بیابان وجه غالب و تاثیر گذار در اقلیم استان باشد.

    استان کرمان دارای 3/6 میلیون هکتار اراضی بیابانی است که حدود 34% از سطح استان را به خود اختصاص داده است.

    از این میزان 3/3 میلیون هکتار اراضی کویری و بیابانی و سه میلیون هکتار از شنزارهای فعال و نیمه فعال می باشد که تمرکز فعالیتهای بیابان زدایی اداره کل منابع طبیعی استان در همین بخش قرار دارد.

    کشاورزی: همت تلاشگران کرمانی، در عرصه کشاورزی موجب شده تا این استان بیشترین صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص دهد ودر بازارهای جهانی به جایگاه رفیعی نزدیک شود.

    مجموع سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی استان کرمان بدون احتساب منطقه جیرفت و کهنوج برابر است با:‌سطح زیر کشت محصولات زراعی 185070 هکتار، سطح زیر کشت محصولات باغی 6/402984 هکتار، مجموع تولید محصولات زراعی 1356483 تن، مجموع تولید محصولات باغی 550845 تن، کل سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی استان 6/588054 هکتار می باشد که 5/31 درصد به محصولات زراعی و 5/68 درصد به محصولات باغی اختصاص دارد.

    از نظر سطح زیر کشت،‌باغات استان کرمان 17 درصد اراضی زیر کشت باغات کشور را به خود اختصاص می دهند.

    استان کرمان به لحاظ میزان سطح زیر کشت و تولید پسته با سطح 302534 هکتار و تولید 148214 تن معادل 75 درصد باغات استان و 5/77 درصد باغات کشور، مقام اول را در کشور دارا میباشد.

    سطح زیر کشت مرکبات استان کرمان 10748 هکتار برآورد شده است که حائز رتبه سوم در کشور است.

    آب: استان کرمان با اینکه پهناورترین استان کشور است،‌ولی از نظر منابع آبی یکی از فقیرترین استانهای ایران محسوب می شود.

    کمبود نزولات جوی و بالا بودن میزان تبخیر،‌این استان را در ردیف استانهای خشک ایران قرار داده ،‌به طوریکه متوسط بارندگی در استان کرمان 145 میلی متر و متوسط تبخیر 2050 میلی متر است و این میزان در مقایسه با متوسط بارندگی در ایران که 250 میلی متر است بسیار ناچیز می باشد.

    به طور کلی در استان کرمان 7648 حلقه چاه عمیق با تخلیه ای حدود 3854 میلیون متر مکعب در سال وجود دارد با توجه به اضافه برداشت از منابع آب زیر زمینی و کمبود نزولات جوی در استان کرمان،‌ شرکت سهامی آب منطقه ای کرمان به منظور حفظ تداوم بهره برداری بهینه و تامین آب جهت مصارف مختلف در سطح استان اقدام به مطالعه و اجرای طرحها و پروژه های مختلف در زمینه ی مهار و دستیابی و استفاده مطلوبتر از منابع آبی کرده است.

    بهزیستی: اداره کل بهزیستی استان کرمان با توان 891 نفر پرسنل و از طریق یک ستاد مرکزی ؛‌12 اداره مستقل بهزیستی در 12 شهرستان استان،‌ 18 مجتمع خدمات بهزیستی شهری و 75 مجتمع خدمان بهزیستی روستایی، 201 واحد مهدکودک روستایی، 51 مرکز شبه خانواده،‌4 کیلنیک مددکاری،‌واحدهای زنان 18 شهری، و 15 روستایی،‌12 خیریه همکار در واحد زنان و یک مرکز اسکان موقت زنان پناهجو؛ 2 مرکز مداخله در بحران های اجتماعی،‌7 مرکز مداخله در خانواده به منظور کاهش طلاق، 1 مرکز بازپروری و قادر سازی زنان و دختران آسیب دیده،‌ 2 مرکز خانه سلامت،‌1 مرکز موقت نگهداری کودکان (قرنطینه)،‌ 5 مرکز روزانه معلولین؛ 3 مرکز نگهداری سالمندان،‌5 مرکز حرفه ای معلولین، 34 کیلینیک فیزیوتراپی،‌کار درمانی، گفتار درمانی، 1 مرکز خدمات اجتماعی سیار،‌1 مرکز خط یاری کودک آزادی، 1 واحد بیمه،‌ صدور مجوز و نظارت بر کار، 4 واحد مهدکودک دولتی، 163 واحد مهدکودک خصوصی،‌24 مهدکودک خودکفاء‌،‌ 1 مرکز اجتماع درمان مدار، 5 مرکز درمان سرپائی معتادان،‌2 مرکز بستری و درمان معتادان (خصوصی)،‌16 مرکز درمان سرپائی معتادان (خصوصی)،‌5 مرکز مشاور خانواده، 3 مرکز مشاوره خانواده (خصوصی) ،‌3 مرکز مشاوره ژنتیک،‌ 2 مرکز آموزش نابینایان و ناشنوایان 9 مرکز شبانه روزی معلولین ذهنی و نابینایان و ناشنوایان.

    سازمان تامین اجتماعی:‌ این سازمان متشکل از 20 شعبه اجرایی مستقل و 4 نمایندگی مقیم در سطح استان مشغول ارائه خدمات به بیش از 1100000 نفر بیمه شده با احتساب افراد تبعی از کل 5/27 میلیون نفر بیمه شده در کل کشور می باشد که این امر در دورترین مناطق استان نیز صورت می پذیرد.

    این سازمان با ارائه خدمات کوتاه مدت بیمه بیکاری، هزینه سفر و اقامت بیمارو همراه اروتزو پروتز ، کمک ازدواج؛ کمک بارداری،‌غرامت،‌غرامت نقص عضو،‌خدمات بلند مدت،‌بازنشستگی، از کار افتادگی،‌ فوت و....

    در جهت تشویق تحقق رفاه و عدالت اجتماعی گام بر می دارد.

    بهداشت و درمان:‌مرکز بهداشتی درمانی شهری فعال 76، پایگاه بهداشتی غیر ضمیمه فعال 43، مرکز بهداشتی و درمانی روستانی فعال 92، خانه بهداشت فعال 653، پایگاه بهداشت ستاره دار 43، پزشک 344 نفر، مرکز بهداشت 15، مرکز تسهیلات زایمان طبیعی فعال 9.

    کروکی محل: گزارش منطقه ای: مدرسه راهنمایی شهید روحی در شهرک ایرانمنش خیابان ثارالله روبروی کلانتری 19 واقع شده است اگر بخواهیم از طرف میدان رسالت به مدرسه راهنمایی دخترانه شهیدروحی برسیم باید وارد بلوار رسالت شویم وقتی به سه راه رسالت رسیدیم از آنجا به سمت راست که خیابان ثارالله است می رویم در صورت ادامه دادن این مسیر به کلانتری شماره 19 می رسیم که در روبروی آن مدرسه راهنمایی دخترانه شهید روحی قرار دارد.

    گزارش فیزیکی: مدرسه راهنمایی دخترانه شهید روحی که در شهرک شهید ایرانمنش روبروی کلانتری شماره 19 واقع شده است از سال 1382 یعنی به مدت شش سال تاسیس و در ناحیه ی یک قرار دارد مساحت و زیر بنای این مدرسه 1380 و مساحت کل آن 3467 متر مربع می باشد همچنین کد آموزشگاه 70171808 می باشد.

    این مدرسه دارای سه مقطع اول و دوم و سوم راهنمایی است که تعداد کلاس های آن به شرح زیر است: اول راهنمایی چهار کلاس، دوم راهنمایی سه کلاس و سوم راهنمایی هم از سه کلاس تشکیل شده است در ضمن تعداد دانش آموزان اول راهنمایی 131 نفر، دوم راهنمایی 102 نفر و سوم راهنمایی 102 نفر می باشد وقتی که وارد مدرسه می شویم سمت راست بوفه مواد غذایی و در کنار آن نیمکتهایی برای نشستن دانش آموزان و شیرهای آبخوری قراردارد انتهای مدرسه سرویس های بهداشتی و روی محوطه زمین والیبال ، هندبال ،‌بسکتبال و میز تنیس وجود دارد ساختمان مدرسه از دو طبقه تشکیل شده است که طبقه همکف برای دانش آموزان اول تا پنجم دبستان و طبقه بالا برای دانش آموزان اول تا سوم راهنمایی می باشد وقتی وارد ساختمان می شویم در یک ویترین و کمد جوایزی بر اساس سوالات طرح شده برای دانش آموزان در نظر گرفته شده است روبروی در ساختمان یعنی زیر پله ها آبدارخانه قرار داد سمت راست کلاس های دانش آموزان دبستان و سمت چپ انتهای سالن،‌ نماز خانه، دفتر مدرسه و روبروی آن اتاق بایگانی جایی که پرونده های دانش آموزان و کامپیوتری هایی برای وارد کردن نمرات و مسائل دیگر دانش آموزان وجود دارد در طبقه بالا روبروی پله ها کتابخانه که شامل کتابهای ادبی،‌ علمی؛ مذهبی و هنری می باشد قرار دارد سمت راست سالن کلاس های دوم راهنمایی و آزمایشگاه و سمت چپ سالن کلاس های اول و سوم راهنمایی قرار دارند و تمامی کلاس ها از وسایل گرمایی و خنک کننده برخوردار بودند.

    تحلیل گزارش فیزیکی:‌ مدرسه از امکانات کافی برخوردار بود اما به نظر من کلاس های طبقه بالا با وجود داشتن پنچره و نورگیر از نور کافی برخوردار نبودند و کلاس تاریک به نظر می رسید و بایستی لامپ یا مهتابی روشن می کردند تا کلاس به اندازه کافی روشن می شد همچنین زمین های هندبال، بسکتبال والیبال فاقد تور بودند و چون عصرها آفتاب روی محوطه قرار می گرفت بچه ها نمی توانستند به اندازه کافی ورزش کنند به نظر من اگر زمین ورزش سرپوشیده بود یا مدرسه سالن ورزشی داشت بچه ها بهتر و با هیجان بیشتری می توانستند ورزش کنند در غیر اینصوت بچه ها فقط ساعت ورزش حضور و غیاب می شدند و کمی نرمش میکردند بعد همگی گوشه ای می نشستند و یا تکالیف خود را انجام می دادند و یا حرف می زدند و یا اینکه کارهای دیگری انجام می دادند و در کل ساعت ورزش برای دانش آموزان این مدرسه ساعت تفریح و بیکاری بود.

    نحوه ی معرفی مددجو: دانش آموز نجمه موسی زاده توسط معادن مدرسه شهید روحی یعنی خانم حبیبی به من معرفی شد.

    علت مراجعه مددجو و تاریخ مراجعه:‌ نجمه موسی زاده به عنوان یک دانش آموز بداخلاق و دارای افت تحصیلی و همچنین دانش آموزی که در سال اول راهنمایی یک مرتبه مرمردود شده است توسط معاون مدرسه یعنی خانم حبیبی و مدیر مدرسه خانم مریم اسماعیلی در تاریخ 29/1/87 معرفی شد و به من مراجعه کرد.

    مشخصات فردی مددجو:‌ نجمه موسی زاده دانش آموز سال دوم راهنمایی متولد 17/2/1373 در کرمان بدنیا آمد نام پدرش علی موسی زاده و مادرش گیلان هاشمی نژاد می باشد همچنین پدر و مادرش با هم نسبت خانوادگی دارند، این دانش آموز پنج خواهر و برادر می باشند اما او فرزند چهارم این خانواده است و اکنون در مدرسه شهید روحی در حال تحصیل است.

    مشخصات خانواده: وضعیت محل سکونت مددجو:‌ خانه ی دانش آموز نجمه موسی زاده در شهرک ایرانمنش روبروی دانشگاه آزاد واقع شده است به طوریکه خانه ی آنها نزدیک مدرسه است و این خانه شخصی و متعلق به خود آنهاست.

    گزارش وضعیت اقتصادی خانواده:‌ صحبتهای خود دانش آموز و مسولان مدرسه نشان می دهد که خانواده نجمه موسی زاده از وضعیت اقتصادی خوب و متوسطی برخوردار هستند و نجمه موسی زاده می گوید پدرم تمام وسایل و امکانات مورد نیاز خانه را برایمان فراهم می کند و در خانه هیچ کمبود غذایی، بهداشتی وجود ندارد.

    وضعیت بهداشتی دانش آموز: نجمه موسی زاده دانش آموزان سال دوم راهنمایی که متولد 17/2/1373 است با توجه به مشاهده ی پرونده ی بهداشتی اش هیچ گونه بیماری خاص و اختلال رفتاری ندارد وضعیت بهداشتی این دانش آموزان به شرح زیر است: این دانش آموز هیچ گونه اختلال رفتاری مانند:‌ناخن جویدن، لکنت زبان، شب اداری افسردگی و پرخاشگری ندارد.

    این دانش آموز از نظر وضعیت پوست، مو و ناخن سالم است و هیچ مشکلی ندارد کمبودهای تغذیه ای مانند کم خونی ،‌گواتر قابل مشاهده در او دیده نمی شود.

    از وضعیت بینایی و شنوایی و حلق و بینی سالمی برخوردار می باشد به طوریکه بینایی چشم راست او 20/20 و بینایی چشم چپ او هم 20/20 می باشد.

    وضعیت واکسیناسیون این دانش آموز به شرح زیر است: ب .

    ث.

    ژ، سه گانه (دیفتری ، کزاز،‌سیاه سرفه)،‌ فلج اطفال؛ سرخک،‌هپاتیت ب به او تزریق شده.

    اسامی مسئولان و مربیان مدرسه راهنمایی شهید روحی:‌ مصاحبه: مصاحبه به ضمیم میم و فتح حا و با در برابر Interview به معنی با کسی صحبت داشتن، با کسی یار و همدم شدن و همدمی، از روش های برقراری ارتباط است که کاربرد وسیعی در علوم اجتماعی و انسانی دارد و در کمتر نوشته یا کتاب مربوط به روش های تحقیق، مشاوره، مردم شناسی، روان شناسی اجتماعی این وسیله ی شناسایی و کشف حقایق مورد بحث قرار نگرفته است.

    براساس محتوای اندکی از منابع مربوط مصاحبه یکی از وسائلی معرضی شده است که برای مشاهده مستقیم نمودهای اجتماعی به کار می رود و عبارت است از ملاقاتی سنجیده که بین محقق و فرد یا افراد مورد نظر او صورت می گیرد و معمولا تحقق را به خوبی با وضع فرد یا افراد مطلوب آشنا می کند به قول جی- دبلیو- آلبرت اگر بخواهیم بدانیم دیگران چه احساس می کنند، چه تجارتی دارند و چه به خاطر می آورند، عواطف و رغبت های انها چگونه است و علل اعمال آنان چیست چرا از خود آنان سوال نکنیم.

    مصاحبه در واقع یک نوع کنش متعابل بین پرسشگر و پاسخگو است و عده ای از محققان، مصاحبه را مطمئن ترین و بهترین شیوه ی جمع آوری اطلاعات می دانند.

    کاربرد مصاحبه به عنوان ابزاری برای شناخت در میان مشاغل مختلف و به شیوه های متفاوت رواج دارد مثلا برای آگاهی از برنامه های اقتصادی یک کشور با سوال امور اقتصادی یا کارشناس امور اقتصادی مصاحبه می شود و براساس یافته های این مصاحبه شرایط اقتصادی جامعه تعبیر وتفسیر می گردد.

    روان شناسان، محققان، جامعه شناسان، مردم شناسان، مشاوران، وکلای دادگستری از مصاحبه به عنوان روشی در شناخت و شناسایی موضوعات مورد علاقه و مرتبط با نوع کار و وظایف خود استفاده می کنند و سرانجام آنچه که مورد توجه و نظر این نوشته است و به آن پرداخته خواهد شد، مصاحبه در مددکاری اجتماعی است که ابزاری برای شناخت و درک مددجو مشکل او در جریان شکل گشایی و ایفای نقش حرفه ای مددکاران است بنابراین مصاحبه و حرفه مددکاران اجتماعی عبارت از رد و بدل کردن کلمات یا علائمی به عنوان نماینده و جانشین کلمات که در مجموع می تواند رابطه انسانی را برقرار سازد و موجبات درک احساسات و بیان درونی مددجو را فراهم ساخته و بر او فرصت طرح مشکلات را داده و زمینه تفکر برای چاره اندیشی و کشف راه حل های کمکی را ایجاد نماید همچنین به بیانی کلی تر منظور از مصاحبه در مددکاری اجتماعی یعنی دانش و هنر برقراری یک رابطه کلایم با در نظر داشتن عکس العمل های غیر کلامی مددجو به منظور جهت وجود شناخت مسائل و مشکلات، خواست و تمنیات، آرزوها و امیال، نکات ضعف و توانائی های مددجو و به طور کلی کند و کاو در علل و عوامل آنچه مددجو را در شریاط خاص قرار داده است و بازشناسی راه حل ها و شیوه های تخفیف آلام و رفع مصائب او در این تعریف نکایت باقی می ماند که لازم است تشریح شوند زیرا براساس آن مصاحبه به یک جریان داد و ستد روانی و اجتماعی تبدیل می شود و علاوه بر دانش خاص که معمولا مصاحبه گران آموزش دیده کسب می کنند و تفاوت عمده آنان با دیگر افراد که اگر چه با کس یا کسانی هم صحبت می شوند ولی فقط مکالمه دارند و نه مصاحبه در این نکته است، به هنر نیز اشاره شده است و این امیزه دانش و هنر می باید روشن شود.

    برای روشن شدن آن به هنر« گوش کردن» آن هم خوب گوش کردن اشاره می شود این مطلب به اموزش خاص دانشجویان مددکاری در بیشتر کشورهای جهان و تا حدودی در ایران و آن هم در قالب آموزش کار عملی یا کارورزی بر می گردد که طی آن دانشجو با نظارت و سرپرستی مستقیم و غیر مستقیم مددکاران با تجربه به تمرین و کاربرد تئوریها مشغول می شود و از مصاحبه تنها به عنوان روش بهره گرفته نمی شود بلکه کار ابزاری است که از طریق آن مشکل گشایی هم جریان پیدا می کند بنابراین در مصاحبه با سوالاتی روبرو خواهیم شد از قبیل اینکه مددکار اجتماعی چرا مصاحبه می کند؟

    چه موقع مصاحبه می کند؟

    کجا مصاحبه می کند؟

    چگونه مصاحبه می کند و در خلال مصاحبه چه شرایطی را باید در نظر داشته باشد؟

    و از چه مسائلی نباید غافل شده و در نهایت ناچار است که از بروز چه وضعیت و موقعیت های در مصاحبه پرهیز نماید.

  • مقدمه
    موقعیت جغرافیایی، طبیعی و اقلیمی استان کرمان
    کروکی محل (مدرسه)
    گزارش منطقه ای
    گزارش فیزیکی
    تحلیل گزارش فیزیکی
    نحوه ی معرفی مددجو
    علت مراجعه مددجو تاریخ مراجعه
    مشخصات فردی مددجو
    مشخصات خانوادگی مددجو
    وضعیت محل سکونت مددجو
    گزارش وضعیت اقتصادی خانواده مددجو
    اسامی مسولان و مربیان مدرسه شهید روحی
    مصاحبه با مددجو
    مشکل مددجو از نظر خود او و خانواده
    مشکلات به ترتیب اولویت
    فرم مشاهده مددجو
    گزارش وضعیت رفتاری
    مقیاس درجه بندی رفتار عاطفی، اجتماعی،‌جسمانی
    گروه سنجی
    بررسی نمرات دانش آموز با توجه به میانگین
    بررسی شرح حال مددجو
    بازدید منزل
    پرسش نامه در رابطه بامددجو و مشکل او
    انواع دشواریهای رفتاری دانش آموزان
    نقش مدرسه در تکوین دشواریهای رفتاری
    علل دشواریهای رفتاری دانش آموزان در کلاس
    روان شناسی رشد
    تعریف رشد
    تاریخچه مطالعه رشد
    اصول رشد
    رشد جسمانی
    رشد ذهنی
    رشد عاطفی
    رشد اجتماعی
    رشد اخلاقی
    گزارش کتابخانه ای از وضعیت موجود
    نظریه های رشد (فرید و اریکسون و پیاژه)
    اهمیت یادگیری
    تعریف یادگیری
    اصول یادگیری
    مراحل یادگیری از ساده به مشکل
    اختلالات یادگیری
    نتیجه گیری از کل فنون مشاوره و مددکاری
    ارائه راه حل و طرح کمکی
    عکس ها
    مشخصات فردی و خانوادگی مددجو دوم (استثنایی)
    تعریف کودکان ونوجوانان استثنایی
    طبقه بندی کودکان و نوجوانان استثنایی
    جدول درصد کودکان استثنایی و احتیاج به آموزش ویژه
    مصاحبه با مددجو دوم (استثنایی)
    کودکان کم بینا و نابینا
    طبقه بندی کودکان با مشکلات بینایی
    آزمایش بینایی
    علل آسیب های بینایی
    نقایص و ناهنجاریهای رایج بینایی
    برآورد درصد شیوع
    ویژگی های رشدی کودکان کم بینا و نابینا
    نکات ضروری در آموزش و پرورش کودکان کم بینا و نابینا
    آثار روانی مبتلایان به اختلالات بینایی
    آموزش خط بریل
    الفبای خط بریل در فارسی
    منابع و ماخذ
    فرم حضور و غیاب
کلمات کلیدی: مددجویی

سامانه‌هاي خِبره يا سيستم‌هاي خِبره (Expert systems) به دسته‌اي خاص از نرم‌افزارهاي رايانه‌اي اطلاق مي‌شود که در راستاي کمک به کاردانان و متخصّصان انساني و يا جايگزيني جزئي آنان در زمينه‌هاي محدود تخصّصي تلاش دارند. اينگونه سامانه‌ها، در واقع، نمونه

تکنولوژي آموزشي درعرصه هاي متعدد کارايي خود را نشان داده است. هر فرد، سازمان يا نهادي که از روشهاي پيشنهادي علم تکنولوژي آموزشي بهره گرفته، بيش از پيش بر بهره وري و اثر بخشي خود افزوده است. تکنولوژي آموزشي در آموزش و پرورش به سان چراغي است که د

بخش اول : مقدمه به اعتقاد بسیاری از دانشمندان علوم رفتاری،‌ سازمانها وجه انکارناپذیر دنیای نوین امروز را تشکیل می‌دهند، ماهیت جوامع توسط سازمانها شکل گرفته و آنها نیز به نوبه خود به وسیله دنیای پیرامون و روابط موجود در آن شکل می‌گیرد. گر چه سازمانها به شکلهای مختلف و بر پایه هدفهای گوناگون تأسیس و سازماندهی می‌شود، اما بدون تردید تمامی آنها بر پایه تلاشهای روانی و جسمانی نیروی ...

سامانه‌های خِبره یا سیستم‌های خِبره (Expert systems) به دسته‌ای خاص از نرم‌افزارهای رایانه‌ای اطلاق می‌شود که در راستای کمک به کاردانان و متخصّصان انسانی و یا جایگزینی جزئی آنان در زمینه‌های محدود تخصّصی تلاش دارند. اینگونه سامانه‌ها، در واقع، نمونه‌های ابتدایی و ساده‌تری از فن‌آوری پیش‌رفته‌تر سامانه‌های مبتنی بر دانش به حساب می‌آیند. این سامانه‌ها معمولاً اطلاعات را به شکل ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول