دانلود گزارش کارآموزی آموزی کارخانه مهر باف یزد

Word 1 MB 13204 75
مشخص نشده مشخص نشده هنر - گرافیک
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • .

    تاریخچه کلی کارخانه
    شرکت مهر باف یزد درسال 1368 به مساحت 20000 متر مربع در بخش خصوصی افتتاح ودر سال 1371 موردبهره برداری قرارگرفت ودر 30 کیلومتری مرکز استان و درشهرک صنعتی شهیدچمران مهریز قرارگرفته است.

    2.

    مشخصات کلی وموقعیت کارخانه
    کارخانه دارای دو سالن بافندگی می باشد که به صورت سه شیفت کار می کنند .همچنین دارای 2 سالن انبار ویک قسمت برای کنترل کیفیت و یک قسمت برای تأسیسات ویک قسمت برای تهیه هوای مطبوع وقسمتی برای سرویس دستگاه ها درنظر گرفته شده است.
    از 20000 متر مساحت آن 8000 متر آن سالن و 1000 متر آن ساختمان اداری وبقیه آن محوطه حیاط ودرختکاری می باشد ودارای چاه آب ودو استخر می باشد.

    2.

    تأسیسات کارخانه
    دارای دوسالن که در یکی از آنها دیگ بخار ودستگاه آهار که دیگ بخار آن حدود 10 تن ظرفیت دارد ودستگاه آهار آن نیز از نوع (وولما ) می باشد سه نوع چله کشی داریم که نوع اول آن چله کشی مستقیم جهت دستگاه های آهار (تکستیما ) وچه کشی کشی بخشی به نام (هاکوبا ) مدل 91.
    دارای دوسالن که در یکی از آنها دیگ بخار ودستگاه آهار که دیگ بخار آن حدود 10 تن ظرفیت دارد ودستگاه آهار آن نیز از نوع (وولما ) می باشد سه نوع چله کشی داریم که نوع اول آن چله کشی مستقیم جهت دستگاه های آهار (تکستیما ) وچه کشی کشی بخشی به نام (هاکوبا ) مدل 91.

    نوع تولید کارخانه نوع تولید پارچه های کتون و LEE می باشد که در نوع بافت سنگین بافت ظرفیت کارخانه به 1 میلیون در سال می رسد .

    وبازار محصول آن فقط در داخل کشور می باشد.

    وضعیت پرسنل و انواع انبارها دارای 48 کارگر و 7 تا 8 پرسنل اداری می باشد.

    2 انبار مواد اولیه که مساحت هر کدام 200 متر و یکی انبار محصولات که 1200 متر می باشد.

    ظرفیت چله کشی بخشی 420 تایی است که عرض آن حدود CM 60/2 و موتور چله از نوع INVENTOR و بردگردان موتور DC وگیربکس PIV سرعت برگردان حدود 200 متر بردقیقه و سرعت چله کشی 600 متر بر ثانیه می باشد وجلوی چله کشی مخزن پارافین که به وسیله سیلندر به موتور INVENTOR متصل است .که پارافین آغشته می شود خود چله کشی 4 دنده دارد و شیب خود چله کشی تا 30 قابل باز شدن می باشد شانه جلوی دستگاه 2 دری می باشد.

    سیستم ترمز دستگاه پنوماتیکی قسمت کشش نخ نخ ها در قفسه به حالت فوری می باشد تعداد بند مورد نیاز نسبت به سرنخ چله وعرض آن محاسبه می شود.

    که براساس آن عرضه تعداد نخ داخل شانه و عرض هر باند محاسبه می شود.

    چله کشی مستقیم که قفسه آن 588 ظرفیت دارد قفسه رزودار می باشد و تعداد سرنخ ها روی هر غلتک چله بستگی به تعداد غلتک و سرنخ چله روی دستگاه آهار دارد .

    دستگاه آهار نیز وولما می باشد شامل 11 غلتک و 7 سیلندر خشک کن 2 مخزن پخت مواد آهاری نیز دارای روغن وپلی ونیل الکل مقداری آب مصرفی جهت پخت استفاده می شود.

    تولید بافندگی تراکم پارچه ها 25- 24 23 کالیته های بافته شده 35 نوع می باشد که بر روی 72 دستگاه 66 اسمیت و 6 دور نیر بافته می شود.

    320= RPM تولید هر دستگاه = متر در ماه 323481= 72× 4493 2- مقدمه بافندگی بافندگی یکی از قدیمی ترین صنایع دستی به شمار می رود امروزه شواهدی در دست است که نشان می دهد بشر نه از هزار سال پیش از پارچه استفاده می کرده قرن های متمادی صنعت بافندگی یکی از مهمترین صنعت های بشر به کار می رفت این صنعت نه تنها از نظر تولیدی – اقتصادی بلکه از نظر اجتماعی نیز اهمیت فراوانی داشت .

    نخ های تولیدی در زمان های قدیم بسیار نایکنواخت وضخیم بود به همین دلیل پارچه های تولیدی کاملا ضخیم بودند وهمچنین استحکام وکیفیت کمی برخودار بودند .

    اولین طریقه تولید پارچه توسط بشر عبارت بود از آویختن نخ های تار از یک سر چوب افقی و آویزان کردن وزنه های در انتهای نخ ها به منظور کشش و سپس نخ به صورت یک بسته از لابه لای نخ های تار عبور داده می شد تا بافت پارچه تشکیل شد طریقه ای که بعدها اختراع شد نخ های تار در داخل چارچوبی افقی به صورت کاملا کشیده قرار می گرفت ونخ های پود از لابه لای نخهای تار عبور داده می شد که به علت طول محدود چارچوب و نخ های تار پارچه بافته شده نیز دارای طول محدودی بود در قرون بعدی نخ های تار بر روی غلتک نخ تار پیچیده می شد و د ر داخل دستگاه بافندگی دستی قرار داده می شد ونخ های تار بعد از باز شدن به صورت افقی در می آید و در این حالت بافته می شد و سپس پارچه تولیدی بر روی غلتک پارچه پیچیده می شد.

    اولین تحول در راه تکنیکی شدن دستگاه های بافندگی در سال 1733 میلادی توسط شخصی به نام جان کی ایجاد شد ولی با اختراع ماکو سبب سریعتر شدن بافندگی شد گرچه این اختراع دستگاههای بافندگی را به مقدار کمی افزایش داد ولی باعث گردید تا راه جدیدی برای اختراعات بعدی گشوده شود در سال 1785 میلادی ادمونت کاوت رایت موفق به اختراع یک دستگاه مکانیکی بافندگی شد.

    در اوایل سال 1800 میلادی شار ل ماری ژاکارد موفق به اختراع دستگاه تشکیل دهنده گردید در ماشین های بافندگی عملیاتی مانند دفتین زدن و پود گذاری وتشکیل دهنده وغیر مکانیکی بود ولی تعویض ماسوره دستی بود ویا به محض پاره شدن نخ تارکارهای دستگاه باید دستگاه را متوقف می کرد که این مساله باعث پایین آوردن راندمان و همچنین پایین آمدن کیفیت پارچه می گردد این مساله سبب شد تا ماشین های بافندگی به مکانیزه هایی مجهز شوند که عملیات فوق را به صورت اتوماتیک انجام دهند.

    در زمان تبدیل ماشینهای بافندگی اتوماتیک راههای دیگری نیز برای بالا بردن تولید ماشین بافندگی وارد بازار شد به طوری که مهمترین عامل محدود کننده سرعت ماشین بافندگی وجود ماسوره نخ بود و داخل جسم پود گذار (ماکو) و درنتیجه زیاد بودن جرم جسم پرتاب شونده بود به دلیل روشهای از اوایل قرن بیستم برای طریقه پود گذاری جدید پیشنهاد شد.

    در سال 1866 باکسون وشرمن ایده ال را به ثبت رساندند که براساس آن یک گره موزی به د اخل دهنده می رفت و نخ پود از سمت دیگر به داخل دهنده می کشید.

    در سال 1871 شخصی به نام ویلیام جی در امریکا سیستمی را به ثبت رساند که براساس آن دو گیره سوزنی عمل پودگذاری را انجام می داد یک سوزن پود را وارد دهنده می کرد وسوزن دیگر نخ پود را گرفته و از دهانه خارج می گردد.

    در سال 1905 دانیل مونسون استون سیستمی را عرضه کرد که در آن عمل پود گذاری توسط ماکو انجام می گرفت که در دو سر آن گیره وجود داشت ومتناوب با نخ پود را از طرفین وارد دستگاه می کرد.

    در سال 1911 کارل پاستور در آلمان امتیاز یک سیستم ماکو گیره ای به دست آورد .

    در سال 1914 جی – سیبروکز اولین روش پایه گذاری به وسیله هوا به ثبت رسانید در سال 1922 برای اولین باتر کاروانتین و یوهان کابر در آلمان موفق شدند که ایده یک روش جدید بافندگی به وسیله ساختن یک ماشین گیره ای جامع عمل بپوشانند .

    در سال 1924 مهندسی به نام رودلف روسمن شروع به طرح یک روش پود گذاری کرد که ماشین بافندگی سولرز امروزی نتیجه کار آن است .

    در سال 1939 ریموند واسدر فرانسه موفق به نسبت یک روش پودگذاری بر روی ماشینهای بافندگی شد.

    در سال 1949 اولین ماشین بافندگی با جت آب توسط ولادمیر اسواتی در چک اسواکی ساخته شد.

    در سال 1955 ایده دیگری در زمینه ساخت ماشین بافدگی در یک زمان بتواند چندین پود را در چندین دهنده به طور همزمان قرار بدهد ارائه گردید که براساس آن تعدادی ماشین بافندگی ساخته شد وبالاخره اینکه جدیدترین ایده ای که براساس تشکیل دهنه موجی ارائه شد از رودلف روسمن این است که درماشنیهای جدید توربو تی – و – آر – کار خانه رقی به کار رفته است .

    اما نکته قابل توجه در تمام این ماشین ها این است که تمام آنها از قدیمی ترین دستگاه یعنی کی چوب افقی تا دستگاه های پیشرفته باید 5 عمل اصلی صورت گیرند که عبارتند از : 1- باز شدن نخ تار ، 2- تشکیل دهنه ، 3- قرار دادن نخ پود در داخل دهنه ، 4- دفتین زدن ، 5- پیچیدن پارچه های تولیدی است .

    به طور کلی امروزه عامل محدود کننده سرعت ماشینهای بافندگی چگونگی پود گذاری است وتمام تلاش دانشمندان ومهندسین اختراع روشی است که بتواند سرعت پود گذاری را افزایش داد بنابراین امروزه ماشین های بافندگی را می توان براساس روش پود گذاری تقسیم بندی کرد: 1-ماشین های بافندگی با سیستم پود گذاری معمولی که خود به دو دسته ماشینهای بافندگی معمول و اتوماتیک تقسیم می شوند .

    2- ماشین های بافندگی با سیستم پودگذاری غیر معمولی : این ماشینها خود به چند دسته تقسیم می شوند : 1- ماشینهای بافنندگی که در آنها عمل پود گذاری توسط یک جسم پرتاب شونده انجام می شود.

    2- ماشینهای بافندگی که در آنها عمل پود گذاری به طور مثبت انجام می گیرد .

    3- ماشین های بافندگی بدون ماکو دارای مزایای زیر هستند .

    کم شدن جرم جسم پرتاب شونده به علت کوچک بودن آن که همچنین سبب کم شدن ارتفاع دهنه شده که این عمل باعث زیاد شدن سرعت عمل دستگاه می شود.

    2- انرژ ی موردنیاز جهت به حرکت در آوردن ماشین بافندگی با توجه به توان پودگذاری مساوی کمتر می شود.

    3- اصطکاک اجزا ء ماشین مثل مضراب ماکو وماسوره وجود ندارد دیگر نیازی به ماسوره پیچی وماسوره تمیز کنی نیست ماشین های بافندگی بدون ماکو که پودگذاری در آنها به وسیله دو گیره انجام می شود رد این روش دو گیره برای پود گذاری همزمان عمل می کنند درهر سمت ماشین یک میله گیره با یک تسمه گیره وجود دارد که طول هر یک کمی بزرگتر از نصف شانه بافندگی ماشین است یکی از گیره آورنده ودیگری گیره برنده است وهر دو همزمان به داخل دهنه وارد می شوند و در وسط دهنه به یکدیگر می رسند در این نوع ماشینها انتقال نخ پود به دخل دهنه به دو روش انجام می شود یک دوواس وروش کاربر دیموند دوواس طی یک کار تحقیقاتی 9 ساله اختراع شد و در سال 1993 حدود بیست ماشین به عرض شانه نود سانتیمتر شروع به کار کرد.

    روش پود گذاری در این ماشین ها به این طریق است که : 1-گیره آورنده در وسط بویین قرار دارد وابتدای نخ پود را می گیرد و وارد دهنه می شود.

    2- همزمان با آن گیره برنده نیز وارد دهنه می شود.

    3- هر دو گیره به وسط دهنه رسیده و ابتدای نخ پود توسط گیرنده برنده گرفته می شود.

    4- هر دو گیره به سمت خارج از پارچه حرکت می کند هر دو گیره از دهنه خارج شده و دفتین به لب پارچه کوبیده می شود از خصوصیات این روش این است چون سرعت باز شدن نخ کمتر از روش کار بر است می توان برای بافندگی از نخ های فیلامنت و ابریشم طبیعی استفاده کرد وهمچنین مکانیزم مراقبت نخ پود در خارج دهنه است به همین دلیل بهتر است در دسترس قرار گیرد.

    3- چله پیچی منظور از عمل پیچی عبارت است از پیچیدن تعداد معینی از نخ تار با طول مشخص به صورت موازی روی نورد چله یا نورد بافندگی در عمل چله پیچی نخ از روی بویین های حاصل از قسمت بویین پیچی یا بویین های ماشین اپن – اند باز شده است و پس از عبو ر از قسمت های کشش دهنده وسایل کنترل کننده ، شانه وغیره بر روی نورد مخصوص چله پیچی که استوانه ای است پیچیده می شود که تعداد و تراکم نخ های تار روی چله و همچنین عرض چله به پارچه ای که باید بافته شود بستگی دارد نورد چله دارای دو لبه نگهدارنده یا فلنج می باشد که از ریزش نخ های تار در دو سر نورد جلوگیری می کند با توجه به نوع نخ تار ورنگ بندی آنها از دو نوع چله پیچی استفاده می شود.

    چله پیچی مستقیم DIRECT WARPING چله پیچی بخشی SECTION WARPING و ماشینهای چله پیچی از سه قسمت اصلی تشکیل شده است: الف – قفسه بویین ها ب- وسایل کنترل کننده ج- قسمت پیچنده چله الف – قفسه بویین ها درکارخانه مهر باف از قفسه های چرخ دار در چله بخشی و مستقیم استفاده می شود در این نوع قفسه ها بسته ها نخ روی قابی که قابل حرکت است قرار می گیرد و سپس بین پایه های راهنمای نخ وقسمت کشش دهنده قرار گرفته سرنخ ها از شانه جلو ماشین رد شده و به دور نورد چله پیچیده می شود در هنگام کار این بوبین ها یک سری بوبین دیگر برای سری بعد چله پیچی روی گاری های مخصوص ذخیره آماده می گردند که به مجرد تمام شدن بویین ها در حال گاریهای بویین خالی از دستگاه بیرون آورده گاری های پرجایگزین می شود رد این سیستم جهت تعویض بویین و نخ های کشی ماشین چله پیچی زمان نسبتاً زیادی متوقف می ماند و لیکن فضای کمتری را اشغال می گردد.

    در این نوع قفسه ها نخ های کشی از خارج می باشند که مزایای این نوع نخ کشی در دسترس بودن بویین ها برای کارگر وتوقف کمتر ماشین می باشد.

    ب- وسایل کنترل کننده در ماشین چله پیچی 1-کنترل کشش نخ های تار : در فرایند پیچی باید کشش تمام سرنخ های تار با هم برابر شاند تا کشش نخ ها در چله تقریبا یکسان شود.

    مقدار کشش اعمال شده به نخ تار زیاد نمی باشد و در حدی است که نخ ها کاملا کشیده باقی بمانند و رد اثر شل شدن داخل هم نرود و ایجاد پا ملخی ننماید چون کشش هر سرنخ تار باید کنترل شود در نتیجه برای هر سر نخ یک وسیله کشش دهنده لازم است که معمولا روی قفسه قرار داده می شود تا بلا فاصله پس از آن که نخ از بوبین باز شد از قفسه خارج شود و تحت کنترل کشش قرار بگیرد با توجه به تعداد زیاد کشش دهنده ها و مقدار کم کشش اعمال شده معمولا از وسایل کشش دهنده اضافی دیسکی استفاده می شود که در آنها برای اعمال کشش دهنده معمولا از وسایل کشش دهنده اضافی دیسکی استفاده می شود که در آنها برای اعمال کشش وزنه به کار رفته است.

    2- راهنمای نخ : نخ تار پس از باز شدن ابتدا از داخل راهنمای نخ تا عبور کرده وارد قسمت کشش دهنده و سایر قسمت می شود راهنمای نخ تار باید در حد امکان نزدیک بوبین باشد تا بتواند بالن بالون حاصل از باز شدن نخ را کنترل نماید به نحوی که کشش زیادی در نخ نشود .زیرا کشش اولیه نخ باید نسبتا کم باشد تا پس ازعبور از وسیله کشش دهنده اضافی به مقدار لازم برسد فاصله بین بوبین ها در قفسه باید به گونه ای باشد که نخ بتواند به راحتی باز شود و بالون حاصل از باز شدن بوبین های مجاور با هم تداخل نکند اهمیت کنترل بالون در آن است که طی خالی شدن تدریجی به بسته کشش از شدن نخ از روی بوبین تغییرات زیاد داشته باشد زیرا ایجاد اشکال می نماید به خصوص در چله کشی بخشی باعث می شود که کشش نخ های بخش آجر با بخش اول تفاوت زیادی داشته باشد.

    3-کنترل نخ پارگی تار ماشین چله کشی باید مجهز به سیستم توقف ماشین به هنگام نخ پارگی باشد تا چله دارای سرنخ های پاره نباشد نورد ماشین چله پیچی بخشی دارای قطر و وزن زیادی است ، چله فلنج دار در چله کسی مستقیم نیز دارای سرعت نسبتا زیاد و در نتیجه اینرسی زیاد می شود که متوقف کردن آن احتیاج به زمان قابل ملاحظه ای بنابراین بخش حس کننده تا نخ پارگی معمولا در انتهای قفسه قرار می گیرد تا به محض پاره شدن نخ فرمان توقف به چله داده می شود و قبل از آنکه نخ به قسمت پیچنده برسد زمان کافی برای متوقف شدن در اختیار چله قرار می دهد زیرا اگر نخ پاره به چله برسد برگردان کردن چله مشکل است .

    چون نخ های پیچیده شده باز می شوند و شل شده ودرهم می رود حس کننده های نخ پارگی به صورت گروه درانتهای قفسه قرار گرفته اند وفرمان الکتریکی صادر می کنند که عکس العمل آن سریع است .ماشین نیز معمولا به ترمز نگهدارنده قوی مجهز است که به محض فرمان حس کننده نخ پارگی به صورت گروه در انتهای قفسه قرار گرفته اند وفرمان الکتریکی صادر می کنند که عکس العمل آن سریع است ماشین نیز معمولا به ترمز نگهدارنده قوی مجهز است که به محض فرمان حس کننده نخ پارگی به سرعت چله را متوقف می کند.

    در ماشین چله پیچی بین قفسه و قسمت پیچنده فاصله در حدود چند متر وجود دارد تا اگر نخ پاره شد در این فاصله پیدا شده و گره زده شود.

    کنترل نخ پارگی به یکی از سه روش زیر است : فتوالکتریک الکترومکانیک خازنی شانه تنظیم عرض شانه ای که در ماشین چله پیچی مستقیم بکار برده می شد عبارت است از تعداد سوزنی که به طور منظم وخطی در یک پایه قرار گرفته اند سوزن ها از جنس فولاد سخت هستند که آب کاری شده اند پایه شانه از جنس آلومینیومی ساخته شده است این شانه روی پایه محرکی قرار گرفته تا بتواند نخها را در عرض چله به طور یکنواخت پخش نماید.

    شانه تنظیم عرض دارای سه نوع حرکت می باشد: 1-حرکت جانبی جهت روی هم قرار نگرفتن نخ و پر شدن تمام عرض چله صورت می گیرد.

    2-حرکت بالا و پایین برای جلوگیری از سایش شانه 3-حرکت به دور محور خود برای کنترل عرض چله کشی صورت می گیرد .

    ب- شانه چپ راست : این شانه در ماشین چله کشی بخشی از کار برده می شود این شانه دارای دندانه هایی است که نخ های تار از بین آنها عبور می کنند در حالی که دندانه های شانه از بالا و پایین مسدود است و وسط دندانه ها نیز یک در میان بسته است و در نتیجه با چرخاندن شانه به بالا و پایین نخ ها یک در میان از هم جدا شده اند عبور داده می شود این کار در ابتدای هربخش انجام می شود و در زمان برگردان کردن نخ چپ راست در انتهای بخش برگردان شده قرار می گیرد در نتیجه در ابتدای چله بافندگی واقع می شود هنگام نخ کشی نخ های چله از وردهای ماشین بافندگی نخ چپ راست به کارگران طراحی پارچه کمک می کند تا بدون اشتباه جابجایی نخ های تار از هم جدا کرده نخ کشی کنند همچنین از جابه جا شدن نخ ها پارچه که در اثر خستگی یا اشتباه کارگر به وجود می آید جلوگیری شود.

    ج- شانه V شکل متحرک این شانه در ماشین چله کشی بخشی برای تعیین عرض به کار می رود این شانه از وسط به دو قسمت تقسیم می شود که با هم زاویه داشته وبه شکل V قرار می گیرند و مقدار زاویه دو سمت شانه یا در واقع باز وبسته شدن شانه قابل تنظیم است تا عرض نخهای یک بخش را که هنگام پیچیده شدن از شانه عبور می کنند تنظیم کند شانه متحرک هنگام پیچیدن یک بخش حرکت عرضی دارد وبه سمت سر شیب نورد حرکت می کند تا از ریزش نخ ها جلوگیری شود پس از تمام شدن پیچیدن هر بخش شانه متحرک وقفسه بوبین ها به اندازه عرض آن بخش ومقدار حرکت عرضی نسبت به به دوام حرکت کرده و برای پیچش بخش بعدی آماده می شود.

    5-کنترل ومتراژ نخ طول نخ پیچیده شده روی چله باید کاملا یکسان باشد بنابراین کنترل و متراژ نخ پیچیده شده روی چله مخصوص در چله پیچی که باید طول بخشهای مختلف با هم یکسان باشند اهمیت بسیار دارد و در نتیجه از غلتک های متراژ مجهز وکنتور استفاده می شود هنگامی که طول نخ پیچیده شده روی نورد یا چله به مقدار معینی رسید ماشین به طور خودکار متوقف می شود.

    6-کنترل سرعت سطحی چاله وسعت سطحی چاله باید از ابتدای پیچش تا انتهای آن ثابت مانده با تغییر قطر چله تغییر نکند در غیر از این صورت کشش نخ های تار نیز تغییر خواهد کرد چون چاله حرکت خود را از یک غلتک محرک وبه صورت اصطکاکی می گیرد سرعت سطحی آن همواره برابر با سرعت سطحی غلتک محرک بوده ثابت خواهد شد.

    7- تراکم نخ تار رو چله با توجه به موارد مصرف چله ای که تولید می شود تراکم نخ تار روی چله یا سفتی آن با استفاده از کنترل کشش فشار یا ترکیبی از این دو اندازه گیری کنترل می شود معمولا فشار بین چله غلتک به صورت پنوماتیکی (فشار هوا) کنترل می شود و با استفاده از تغییر موقعیت غلتکی که نخ ها از روی آن می گذرند وتغییر زاویه تماس نخ وغلتک نیز می توان کشش نخ تار را تغییر داده وتنظیم کرد.

    8-الکتریسیته ساکن در چله پیچی نخ های تولید شده از الیاف مصنوعی مقدار زیادی الکتریسته ساکن تولید می کند که موجب در هم رفتن نخ ها می شود که برای رفع این مشکل از آنتی استاتیک که یک میله شیشه ای است که در بین آن یک عایق می گذرد واداره ی یک تیغه است که کار این مجموعه الکتریسته ساکن نخ دراثر یونیزه کردن هوا است استفاده می شود.

    ج- قسمت پیچنده چله 1- در ماشین چله کشی مستقیم این قسمت دارای دو فک نگه دارنده می باشد که چله خالی در داخل آن قرار گرفته نخ ها بر روی هم پیچیده می شود برای پیچیدن نخ ها روی چله باید حرکت دورانی داشته باشد که این حرکت به روش استاتیکی حاصل می شود در این روش چله مستقیما حرکت خود را از ماشین چله پیچی نمی گیرد بلکه حرکت ابتدا به یک غلتک محرک داده می شود و چه اثر تماس استاتیکی پذیرفته شروع به چرخیدن می کند چون قطر و دو غلتک محرک ثابت است سرعت سطحی آن همواره ثابت باقی می ماند در نتیجه سرعت سطحی چله نیز که حرکت خود را از غلتک محرک می گیرد ثابت خواهد بود وبا قطر نخ ها روی چله به تدریج دور چله کاهش می یابد بر اینکه فشار و اصطکاک لازم بین غلتک محرک و چله از نیروی وزنه استفاده می شود.

    2- در ماشین چله کشی بخشی هنگامی که تمامسر نخ های تار به صورت بخش های متوالی روی چله پیچیده شده اند نوبت به برگردان کردن نخ ها از نورد به چله می رسد تمام بخش ها با هم و به صورت همزمان باز شده روی چله بافندگی که دارا دو لبه نگهدرنده است پیچیده می شود در این حالت انتقال حرکت به نورد باز شده روسی اسنو پیچیده می شود هنگام برگردان حرکت اسنو دارای حرکت عرضی به اندازه تراورس شانه متحرک ولی در جهت عکس آن بود تا نخ ها به طور 8 موازی وصحیح و دقیقا بین دو فلنج روی چله پیچیده می شود.

    انواع زاویه شیب در نوردچله پیچی بخشی کارخانه جنوب برای نخ های فیلامنتی که تحت کشش زیاد پیچیده می شود وقطر آنها با توجه به دامنه نمرات نخ به کار رفته تفاوت چندانی ندارد از نورد با شیب ثابت و با زاویه شیب 15-12 درجه استفاده می شود.

    در نخ های استیپل چون دامنه نمرات نخ بسیار گسترده تر است و نخ با ضخامت های مختلف به کار می رود با توجه به قطر نخ برای جلوگیری از ریزش نخ ها باید بتوان از زاویه شیب را تغییر داده تنظیم کرد ودر نتیجه از نورد یا شیب متغیر 19-13 استفاده می شود ودر موردنخ های دولا از نورد با شیب متغییر 33-19 استفاده می شود.

    آهار زنی هنگامی که نخ تار نیاز به آهار زنی دارد روی دستگاه چله پیچی هایی با تعداد سرنخ های کم تولید می وشدکه چله های پشت ماشین آهار نامیده می شوند سر نخ های این چله ها برابر با تعداد بوبین های داخل قفسه خواهد بود.

    تولید چله هایی که دارای رنگ بندی تارهستندوبرای تولید پارچه های راه راه یا چهار خانه به کار می روند.زیرا دقت کار در چله کشی پیچی بخشی کمتر از چله پیچی مستقیم با مشکل مواجع می شوید.

    تولید کم زیرا سرعت چله پیچی بخشی کمتر از چله پیچی مستقیم بوده برای تولید انبوه مناسب نمی باشد .

    4- چله کشی بخشی در این نوع چله کشی تعداد سرنخ مورد نیاز برای تولید یک چله با ماکزیمم ظرفیت قفسه که عدد صحیحی به دست می آید را تقسیم کرده عدد به دست آمده تعداد نوار مورد نیاز برای چله است که این نوارها ابتدا بر روی در امر دستگاه چله کشی شده و سپس تمام نوارها را بر روی چله (استو) بافندگی برگردان می کند که این روش به علت پایین میزان تولید فقط برای چله هایی که دارای راپوت رنگ بندی هستند به کار دستگاههایی که جهت چله کشی بخشی زا آنها در کارخانه مهر باف هستند به کار می روند دستگاههای که جهت چله کشی بخشی از آنها در کارخانه مهر باف استفاده می شد دو نوع است : دستگاههای چله کشی امید 1- چله کشی امید : این دستگاه ساخت ماشین سازی اصفهان بوده وجهت گرفتن چله های رنگی و چله های نخ فیلامنتی مورد استفاده قرا ر می گیرد .

    قسمتهای مختلف ماشین امید شامل 1- قفسه بوبین ها 2- قطع کنهای اتوماتیک 3-شانه تنظیم عرض 4-شانه دری 5- هدایت کننده 6- درام 7-نورد چله 1-قفسه بوبین این دستگاه از نوع ساده دو طرفه بوده که دارای 7 سطر و 30 ستون می باشد که در هنگام خالی شدن هر بوبین آن را با بوبین پر تعویض می کنند.

    2-میکروسوئیچ ها کار این قطع کنهای این است که در هنگام پاره شدن نخ ویا شل شدن آن به طور اتوماتیک خاموش می کنند و چراغ مربوط به آن سطر روشن می شود .

    3- شانه دری : این شانه از هر دندانه یک نخ عبور می کند و برای گرفتن دری از آن استفاده می شود گرفتن دری بدین صورت است که ابتدا نخ هایی که طرف قفسه استرا بالا برده وچون دندانه های این شانه یک درمیان دارای موانعی است در وسط هستند باعث می شوند نصف نخ ها پایین تر از بقیه قرار گیرند سپس دست راست را میان نخ ها برده و با جدا نگه داشتن این نخ کلید تک استارت را می زنیم تا این فاصله روی درام منتقل شود و سپس در روی درام منتقل شود وسپس در روی درام طناب دری را ازمیان نخ ها عبو رمیدهیم و بعد از آن دری دوم برعکس دری اول می گیریم یعنی نخ های طرف قفسه را پایین برده دری دوم را می گیریم .

    4-شانه تنظیم عرض که V شکل بوده و زاویه آن بوسیله یک پیچ قابل تنظیم است وعرض آن بستگی به طول اسنو وتعداد بند مورد نیاز دارد عرض هر بند نوار در طول چله ثابت است .در جلوی شانه ی تنظیم سه غلتک یکنواخت کننده وجود دارد که یکی از آنها ثابت ودوتای دیگر متحرکند وبا حرکات نخ ها به حرکت در می آیند نخ های هر بند با گذشتن از بین این سه غلتک یکنواخت شده واز روی هم قرار گرفتن آنها جلوگیری می شود بر روی دستگاه سه کلید تعبیه شده که عبارتند از : 1-کلید سبز رنگ برای تک استارت 2-کلید مشکی برای استارت دائم 3-کلید قرمز که برای توقف دستگاه بکار می رود .

    این ماشین دارای دو الکترو موتور بوده که یکی برای به گردش در آوردن درام (تامبور) ودیگری برای به گردش در آوردن غلتک نخ تار در هنگام برگردان کردن چله به کار می ورد برای برگردان کردن چله ابتدا باید اسنو را روی دستگاه قرار داد وسپس باید دقت کرد که فاصله بین دو صفحه اسنو دقیقا به اندازه طول چله باشد به طوری که در هنگام برگردان حرکت چل نخ های کناره دقیقاً مماس به صفحات اسنو باشد برای این کار در زیر دستگاه دو عدد ریل وجود دارد که دستگاه می تواند روی آنها حرکت کند در پایین دستگاه وسمت راست آن یک عدد شیفت (گام) وجود دارد که درهنگام پیچیدن چله آن را از جای خود بیرون آورده و در هنگام برگرداندن کردن چله آن را در جای خود قرار می دهند وچون این گام به وسیله موتور حرکت می کند این عمل سبب می شود که دستگاه بطور آهسته به سمت چپ حرکتی کند تا نخ های روی تامور در همه حال در مقابل اسنو باشد.

    روش گرفتن یک چله رنگی بدین صورت است که مثلا اگر ین چله دارای 5064 سرنخ باشد ابتدا این عدد را به ماکزیمم ظرفیت قفسه که می توان راپورت در آنها بویت قرارداد تقسیم کنیم که عدد حاصل تعداد بند ما را مشخص می کند برای گرفتن یک چله 500 سرنخی که هر کل 25 سرنخ دار وحال به 200 کل بر سرتاسر پارچه نیاز داریم وکناره آن 32 سرنخ است چنین عمل می کنیم.

    اگر قفسه 432 ظرفیت داشته باشد 32 برای کناره 400 بوبین می ماند که 16 گل را می توان طراحی کرد در نتیجه به 12= 16/200و 200 در سرنخ نیا زداریم در نتیجه 5064= 64+200+400×12 5- آهار استفاده از ماشین آهار عموما برای نخ هایی که از الیاف طبیعی تهیه و به وسیله ماشین های چله کشی مستقیماً چله کشی شده به کار می رود .

    زیرا در این روش حداکثر نخی که نورد پیچیده بستگی به ماکزیمم تعداد بوبینی است .که می توان در قفسه دستگاه قرار داد که از این میان سر نخ نمی توان در بافندگی از آن استفاده کرد بلکه باید چندین برابر شود برای این کار از دستگاه آهار استفاده می شود.

    یکی دیگر از دلیل استفاده از ماشین آهار این است که نخ های تار هنگام عبور زیر لاملها و سوراخ میل میلکها ساندیه شده وممکن است باعث پارگی زیاد در حین بافندگیشود رد اینجا برای کاهش پارگی از آهار استفاده می شود که از پرز شدن نخ و پارگی آن می کاهد و همچنین مواد آهاری باعث می شود که نخ های تار بتواند کشش موجود در بافندگی را تحمل کنند برای اینکه عمل آهار دادن ایده ال باشد باید خصوصیت زیر را نخ ایجا د نمود.

    1- استحکام کشش : استحکام کشش نخ باید به وسیله آهار به طوری عمل نمود که الیاف نخ را کاملا به هم بچسباند.

    2-چسبندگی : عمل چسبندگی نتنها برای چسباندن الیاف نخ به یکدیگر لازم است به بلکه باید اطمینان حاصل نمود که آهار به نخ چسبنده تا درهنگام بافندگی مشکل ایجاد نشود.

    3-نرمی انعطاف پذیری : نرمی در بافندگی اهمیت زیادی دارد زیرا نخ آهار داده شده باید بتواند ضربه های تکراری زیاد را در قسمت بافندگی کند.

    4-رطوبت :مقدار رطوبت یا آب موجود در نخ تاثیر زیادی بر دو خاصیت ازدیاد طول و الاستیسیته نخ دارد .

    6- آماده ساختن مخلوط آهار مقدار آب لازم جهت مخلوط کردن آهار قبل از هر چیزی باید مشخص شود و معمولا از روی تجربه به د ست می آید قبل از هر تهیه مخلوط آهار آب مورد نیاز را در طرف تهیه آهار ریخت و سپس نشاسته را به آهستگی دورن آب ریخت و مرتب به هم می زنیم در این مرحله آب نباید گرم باشد زیرا سبب به هم چسبیدن وگلوله شدن دانه های نشاسته می شود قبل از گرم کردن آب باید به مدت 10 دقیقه باید نشانسته را در آب سرد بهم زده تا تمام دانه های نشاسته خیس گردد و در آب به صورت محلول در آید در صورتی که قبل از حل شدن کامل نشاسته های محلول حرارت داده می شود یک خمیر دور داانه های نشاسته قرار گرفته وآنها را به صورت گلوله گلوله در می آورد این خمیر دور از نفوذ آب به داخل دانه های نشاسته جلوگیری می کنند واین دانه ها به صورت حل نشده باقی می ماند واگر محلول آنها در هنگام مصرف صاف نگردد باعث به هم چسبیدن نخ های تار شده ودر ایجاد بافندگی ایجاد مشکل می کند.

  • - مشخصات کارخانه 1
    2- مقدمه 6
    3- چله پیچی 12
    4- چله کشی بخشی 24
    5- آهار 28
    6- آماده ساختن مخلوط آهار 29
    7- نخ کشی 33
    8- مقایسه ماشین های بافندگی با ماکوو بی ماکو 40
    9- ویژگی های ماشین های بی ماکو 44
    10- ماشین بافندگی اسمیت 49
    11- اجزاء وساختمان ماشین های بافندگی 52
    12- روش کار ماشین اسمیت 56
    13- تشکیل حاشیه کناره پارچه 59
    14- کناره گیر (تمپل) 62
    15- مکانیزم تشکیل دهنده دهنه 63
    16- مکانیزم نخ پود 65
    17- تعمیر ونگهداری 68
    18- تهویه سالن 69
    19- پیشنهادات 70

مطالب ارائه شده در اين پروژه به اساس سيستم تاري و پودي و آشنايي با ماشين هاي بافندگي راپيري سولزر پرداخته است. در ابتداي اين تحقيق دانشگاهي در فصل اول به تحليل اساس سيستم تاري و پودي اعم از با ماکو (قديمي) و بدون ماکو پرداختيم اما ساختار اصلي اين پر

1 1. مقدمه : نساجي درايران ازجمله صنايعي است که به صراحت نمي توان تاريخ قطعي پيدايش آنرا مشخص کرد.چه آنکه بشر از ابتداي زندگاني برروي کره زمين بعد از هوا وغذا،نيازبه پوششي براي مقابله با سرما وگرما را درخود احساس کرده وبه همين جهت نيزشايد منطقي تر

. تاريخچه کلي کارخانه شرکت مهر باف يزد درسال 1368 به مساحت 20000 متر مربع در بخش خصوصي افتتاح ودر سال 1371 موردبهره برداري قرارگرفت ودر 30 کيلومتري مرکز استان و درشهرک صنعتي شهيدچمران مهريز قرارگرفته است. 2. مشخصات کلي وموقعيت کارخانه کارخان

مقدمه : ماشين بافندگي پروژکتايل در آغاز دهه 50 وارد بازار شد و هنوز هم در سراسر جهان به کارمي رود. به دليل نوآوري هاي پيوسته و استفاده از سيستم هاي الکترونيکي پيشرفته و نيز استفاده از ريزپردازنده براي نظارت و کنترل وسايل مختلف اين ماشين سطح بازده

ماشينهاي بافندگي رابراساس سيستم پودگذاري مي‌توان به صورت زيرتقسيم‌بندي کرد :‌ الف ) ماشينهاي داراي سيستم پودگذاري مکانيکي : 1. بوسيله راپيرهاي سخت 2. بوسيله راپيرهاي انعطاف‌پذير 3. بوسيله قطعات پرتاب‌شونده ( Projectiles ) ب ) ماشينهاي دارا

تارﻳخچه شعر بافی شعربافی( ( SHARBAFIاز جمله هنر و صنعتی است که حدود ‪ ۳۵۰سال پیش به وسیله دستگاهی با نام "ماکوپران" انجام می‌شد و در هر کوی و برزن شهر یزد مردم به این شغل مشغول بوده و امرار معاش می‌کردند. ااین شغل در محله‌های قدیمی یزد مانند وقت و ساعت ، بازارنو، پشت باغ ، شاه ابوالقاسم، جنگل و پشت خان ، از رونق خاصی برخوردار بوده و به عنوان شغل اصلی آن دوران محسوب می‌شد. زری ...

مقدمه : هدف از انجام این تحقیق مروری بر صنعت نساجی ایران و به ویژه هنر بافت پارچه های زری بوده. این هنر امروزه تقریبا فراموش شده و تعداد کارگاه های کمی در ایران هم اکنون مشغول به بافت پارچه های زری است . هم این موضوع یعنی کمبود منابع در کسب اطلاعات در مورد این هنر مشکل اصلی در این تحقیق بود. البته در اصفهان چند کارگاه زیر نظر سازمان صنایع دستی و گردشگری دایر شده و مشغول به احیای ...

چکیده : هدف از انجام این تحقیق نگاهی گذرا به فن زری بافی و جایگاه آن در میان هنرهای معاصر است . نقطه آغازین زری بافی در تمدن ایران چه زمانی بوده است ؟ مراحل انجام زری بافی به چه ترتیب است ؟ مقدمه : هدف از انجام این تحقیق مروری بر صنعت نساجی ایران و به ویژه هنر بافت پارچه های زری بوده. این هنر امروزه تقریبا فراموش شده و تعداد کارگاه های کمی در ایران هم اکنون مشغول به بافت پارچه ...

مقدمه: در طول دو دهه گذشته تکنولوژي بافندگي حلقوي به صورت قابل توجه با معرفي ساختارهاي گوناگو نو با استفاده از نخهاي جديد و اصلاح شده و همه کاره بودن تجهيزات حلقوي مدرن ترقي داده شده است. استفاده موفق نخها در بافندگي حلقوي وابسته به خصوصيات نخ و ا

مقدمه در طول تاریخ پر حادثه‌ی ایران ، هنر پیوسته بزرگترین افتخار ایرانیان بوده و دستاورد های هنری، هدیه‌ی دایمی ایرانیان به تاریخ جهان. ویژگی هنر ایران در اولین نگاه پیوند شکوهمندش با زندگی است و تکیه‌یی مطمئن که بر تجربیات بشری در رشته های مختلف دارد. به عبارتی صریح تر،‌از قدیم ترین زمان اگر چه هنر امری عادی و معمول بود، ایرانیان برای زیبایی مقیاسی بلند قایل بودند و در طی قرن ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول