در عصری که به عصر ارتباطات و اطلاعات موسوم است و مخابرات به عنوان زیربنای زیربناها شناخته شده است توانمندی کشورها با توانمندی های مخابراتی پیوندی عمیق دارد.
چرا که شبکه های مخابراتی زیرساخت اقتصادی قرن بیست و یکم را تشکیل می دهند و از بعد فرهنگی نیز شبکه ها و توانمندی مخابراتی ابزاری نوین برای به خدمت گرفتن تکنولوژی آموزش از دور محسوب و تحولی را برای آموزش ایجاد کرده است و این تغییرات به حدی است که امروزه ارتباطات ابزار اساسی توسعه بوده و گاهی عدالت اجتماعی را با این معیار می سنجند که کشورها با موضوع تکنولوژی اطلاعات و آموزش چگونه برخورد می کنند.
شرکت مخابرات ایران از سالها پیش و خصوصا از آغاز برنامه پنج ساله اول با درکی عمیق از تحولات جهانی و نقش ارتباطات به عنوان پیش شرط توسعه اقتصادی به آخرین تحولات تکنولوژی مجهز شده و گسترش وسیع ارتباطات را در هر لایه ای از اقتصاد جامعه جزو اهداف و برنامه های خویش منظور و در نیل به این اهداف موفق بوده است.
افزایش حجم امکانات مخابراتی به بیش از 4 برابر از آغاز سال 1367 تاکنون و به خدمت گرفتن تکنولوژی نوین نظیر فیبر نوری، سوئیچهای دیجیتال و تکنولوژی هایی نظیر: SDA ،ATM وCCS7 ، این توفیق را برای شرکت مخابرات ایران فراهم نموده است که به عنوان یکی از توانمندترین شرکتهای مخابراتی منطقه مطرح باشد.
با توسعه سریع فناوری های ارتباطی، نقش تعیین کننده ای ابزارهای ارتباطی به ویژه تلفن همراه در حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی، روز به روز افزایش یافته و با توجه به تنوع خدمات آن، کاربردهای وسیع می یابد.
سرویس های انتقال مکالمه، انتظار مکالمه، پیام کوتاه متنی(SMS)، پیام کوتاه صوتی (VMS)، پیام کوتاه چند رسانه ای (MMS)، دیتا بر روی تلفن همراه و...
همه از جمله قابلیت ها و امکاناتی است که بسیاری از آنها هم اینک فعال است و برخی دیگر از این سرویس ها به زودی به مشتریان ارائه می شود.
شناخت و آگاهی مشترکان و تلفن همراه از نحوه ی ارائه این خدمات و سایر خدمات جنبی، می تواند آنان را در بهره برداری مفید از این ابزار کارآمد ارتباطی یاری رساند.
شناخت و آگاهی مشترکان و تلفن همراه از نحوه ی ارائه این خدمات و سایر خدمات جنبی، می تواند آنان را در بهره برداری مفید از این ابزار کارآمد ارتباطی یاری رساند.
بخش اول : شرکت مخابرات الف:کلیات 1- تاریخ تأسیس شرکت: شرکت سهامی مخابرات استان تهران همانند سایر شرکتهای مخابراتی استانها در راستای سیاست تمرکز زدایی و براساس قانون اصلاح ماده 7 قانون تأسیس شرکت مخابرات ایران مصوب 6/2/73 مجلس شورای اسلامی و مطابق با اساسنامه مصوب 1/11/74 کمیسیون مربوطه درمجلس که درتاریخ 11/11/74 توسط ریاست محترم جمهوری ابلاغ شد به مدت نامحدود تأسیس گردید و آغاز بکار نمود.
2- شخصیت حقوقی شرکت: این شرکت دارای شخصیت حقوقی واستقلال مالی است و وابسته به شرکت مخابرات ایران می باشد.
3- اهداف کلان شرکت: ایجاد ، توسعه و حفظ تفاهم با مشترکین و متقاضیان تلفن ثابت و خدمات ارتباطی استان تهران کمک به ارتقاء سطح آموزش و انگیزه های کاری و سازمانی کارکنان با محوریت مسئولیت پذیری و ارتقای سطح بهره وری.
4- مأموریت: مأموریت شرکت مخابرات استان تهران علاوه بر تأمین و توسعه ارتباطات و خدمات تلفن ثابت شامل: تکمیل واجرای هرچه سریعتر شبکه ملی مرتبط با استان تهران توسعه شبکه های زیرساخت ارتباطی استان مبتنی بر فیبرنوری تسهیل ارائه خدمات به شرکتهای عرضه کننده خدمات ICT تسریع روند اصلاح ساختار آزادسازی و خصوصی سازی جذب مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی به صورت گسترده بهبود خدمات و توسط رقابت و تقلیل قیمتها آموزش همگانی به منظور نهادینه ساختن فرهنگ استفاده بهینه از امکانات ارتباطی استان می باشد.
5- سیاستها و خط مشی: سیاستها و خط مشی شرکت مخابرات استان تهران به شرح ذیل می باشد: ارتقاء شاخصهای ارتباطی همکاری وهماهنگی با سایر شرکتهای مخابراتی استانها حداکثر بهره برداری از توانمندیها و تولیدات داخلی ایجاد محیط اقتصادی رقابتی و پویا در بخش مخابرات ارتباط دهی کلیه مشترکین و سازمانها در شهرهای استان به شبکه اینترنت ایجاد ارتباط ساختاری بین بخشهای خدمات مخابراتی استان و مراکز علمی و تحقیقاتی و دانشگاهی داخلی به منظور بهره گیری مستمر از فن آوری پیشرفته 6- ارکان و تشکیلات کلی شرکت: شرکت سهامی مخابرات استان تهران دارای ارکان زیراست: مجمع عمومی هیأت مدیره ومدیرعامل بازرس (حسابرس)#4 7- ترکیب مجمع عمومی: مجمع عمومی شرکت سهامی مخابرات استانها ازصاحبان سهام مخابرات بشرح زیرتشکیل می شود.
وزیر پست وتلگراف وتلفن (رئیس مجمع عمومی) رئیس هیأت مدیره ومدیرعامل شرکت مخابرات ایران (عضومجمع) اعضای هیأت مدیره شرکت مخابرات ایران (اعضای مجمع) 8- ترکیب هیأت مدیره و مدیر عامل: هیأت مدیره شرکت سهامی مخابرات استان تهران از یک نفر رئیس که سمت مدیرعامل را نیز دارد و دو عضو اصلی ویک عضو علی البدل تشکیل می گردد.
اعضا و رئیس هیأت مدیره ومدیرعامل شرکت توسط رئیس مجمع عمومی (وزیر پست وتلگراف وتلفن) برای مدت 2 سال منصوب می شوند وتا اعضا و رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل جدید انتخاب نشده اند درسمت خود باقی هستند و انتخاب مجدد آنان نیز بلامانع است.
وظیفه بازرس(حسابرس)شرکت برعهده سازمان حسابرسی است که در اجرای قانون تشکیل سازمان حسابرسی و اساسنامه آن اقدام می نماید.
ب:تاریخچه مخابرات تاریخچه تشکیل شرکت طرح و توسعه شبکههای مخابراتی و تغییر نام آن به شرکت ارتباطات زیرساخت در سال 68 اساسنامه جدید شرکت با عنوان شرکت طرح و توسعه تلفن ایران در مجمع عمومی فوق العاده تصویب شد.
در سال 78 با هدف متمرکز کردن فعالیتهای مخابراتی در طراحی و اجرای شبکههای مخابراتی داخل و خارج از کشور و اصلاح بخشی از اساسنامه و تغییر نام شرکت سرانجام در جلسه مجمع عمومی فوق العاده در تاریخ 15/10/78 اساسنامه جدید مورد تصویب قرار گرفت و نام آن به شرکت طرح و توسعه شبکههای مخابراتی تغییر نام یافت.
نهایتاً براساس مصوبه شماره 76016/1901 شورای عالی اداری در تاریخ 24/4/82 شرکت سهامی طرح و توسعه شبکههای مخابراتی به شرکت ارتباطات زیرساخت تغییر نام داده شد.
ج:اساسنامه شرکت ارتباطات فصل اول : کلیات ماده 1- شرکت سهامی طرح و توسعه تلفن ایران با اصلاح اساسنامه و وظایف به « شرکت ارتباطات زیر ساخت» تغییر نام می یابد و در قالب شرکت تابع شرکت مخابرات ایران ( مادر تخصصی) ساماندهی شده و از این پس در این اساسنامه شرکت نامیده می شود.
ماده 2- تعریف شبکه ارتباطات زیر ساخت: شبکه ارتباطات زیر ساخت عبارت از مجموعه سیستم های مخابراتی از قبیل مراکز مایکروویو بین شهری و بین الملل، شبکه اصلی فیبر نوری، ایستگاه های زمینی ماهواره مخابراتی مرتبط با زیر ساخت، مراکز سوئیچ راه دور (SCPC) و بین الملل (ISC) است که تأمین ظرفیت انتقال و راه یابی و ترافیک بین شهری و بین الملل مورد نیاز متقاضیان و اپراتورهای شبکه های مختلف اعم از دولتی و غیر دولتی را بر عهده دارد.
ماده 3- اهداف شرکت به شرح زیر اصلاح می گردد.
هدف از تشکیل شرکت، مدیریت، ساماندهی، ایجاد، توسعهف تأمین، نظارت، نگهداری و بهره برداری شبکه ارتباطات زیر ساخت کشور و ارائه خدمات ارزش افزوده آن می باشد که با استفاده از فناوری های جدید ارتباطی در قالب طرح ها و برنامه های مصوب و همچنین کارگزاری شرکت مخابرات ایران (مادر تخصصی)در زمینه نظارت، تصویب طرح های جامع مخابراتی و تدوین استانداردها با تصویب مجمع عمومی شرکت تحقق می یابد.
ماده4- مرکز شرکت تهران است.
ماده5- شرکت دارای شخصیت حقوقی مستقل بوده و به صورت شرکت سهامی (خاص) اداره می شود این شرکت استقلال مالی داشته و با رعایت قوانین و مقررات مربوط تابع این اساسنامه می باشد.
ماده6- مدت شرکت نامحدود است.
ماده 7- سرمایه شرکت دو هزار میلیارد ریال است که به بیست میلیون سهم صد هزار ریالی با نام تقسیم شده که شامل اموال و دارایی های شرکت و از محل واگذاری توسط شرکت مخابرات ایران تأمین و تماما متعلق به شرکت اخیر الذکر است.
تبصره- از تاریخ ابلاغ اساسنامه شرکت، حداکثر به مدت یک سال، نیروی انسانی" مستقر در حوزه ستاذی شرکت مخابرات ایران" تأسیسات، لوازم و تجهیزات، حقوق، مطالبات، دیون و تعهدات و اموال منقول و غیر منقول متعلق به شرکت مذکور در حوزه مربوط به امور ارتباطات زیر ساخت، به شرکت منتقل می شود و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به درخواست شرکت مخابرات ایران اسناد مالکیت اراضی و املاک مورد انتقال در دفاتر مربوط را به نام شرکت اصلاح می نماید.
فصل دوم:موضوع فعالیت و وظایف شرکت ماده8- وظایف شرکت که در ماده 5 اساسنامه سابق آمده به شرح زیر اصلاح و تبیین می گردد: تهیه و تدوین طرح های جامع در زمینه شبکه ارتبطات زیر ساخت بر اساس الزامات، نازها، استانداردها و ضوابط.
بازاریابی، تأسیس، توسعه، بهسازی، اجرا، نگهداری و بهره برداری و همچنین نظارت و مدیریت شبکه ارتباطات زیر ساخت کشور.
تأمین کلیه نیازهای ارتباطی زیر ساختی متقاضیان اعم از بخش های دولتی، خصوصی و تعاونی ارائه دهنده خدمات مخابراتی مجاز طبق استانداردهای ملی و بین المللی.
تهیه و تصویب دستورالعمل ها، ضوابط، معیارها و استانداردهای فنی و تخصصی مورد نیاز شرکت در زمینه تأسیس، توسعه، نگهداری و بهره برداری از شبکه زیر ساخت.
همکاری با سایر اپراتورهای مخابراتی بین المللی در زمینه تبادل ارتباطات و ترانزیت ترافیک بین الملل.
عضویت در نهادها و انجمن های تخصصی ملی و بین المللی و شرکت در کنفرانس های مربوط به منظور کسب و تبادل اطلاعات تخصصی ارتباطات زیر ساخت.
مدیریت، برنامه ریزی، پیاده سازی آموزشهای تخصصی خاص به منظور، توسعه مهارتهای لازم.
تهیه و اجرای طرح های مسیریابی و همزمانی در شبکه زیر ساخت مخابرات کشور.
ایجاد امکانات و بسترهای مورد نیاز جهت اعمال سیاستهای نظارت بر شبکه زیر ساخت توسط مراجع ذیربط.
ارائه خدمات مورد نیاز مشتریان با ملحوظ کردن ملاحظات تجاری و مشتری مداری.
اقدام در جهت حفظ امنیت شبکه و حفاظت از حقوق مشترکان.
مبادرت به انجام هر گونه فعالیت که منطبق با هدف شرکت باشد.
تبصره 1- شرکت، واحد استانی نخواهد داشت و کلیه فعالیت های اجرایی خود در سطح استانها را به صورت پیمانکاری در قالب قرارداد مشخص و با استفاده از حداکثر توان بخش غیر دولتی و به صورت رقابتی انجام خواهد داد.
تبصره 2- شرکت مجاز به ایجاد شرکت و یا سرمایه گذاری در شرکتهای دیگر نمی باشد.
فصل سوم: ارکان شرکت ماده9- ارکان شرکت عبارت است از: الف- مجمع عمومی ب- هیأت مدیره و مدیر عامل ج- بازرس( حسابرس) ماده10- نمایندگی سهام در مجامع عمومی شرکت با اعضای هیأت مدیره شرکت مخابرات ایران(مادر تخصصی) و ریاست آن به عهده رییس هیأت مدیره شرکت می باشد.
ماده11- مجامع عمومی شرکت عبارتند از: مجمع عمومی عادی مجمع عمومی فوق العاده ماده12- مجامع عمومی عادی حداقل سالی دوبار تشکیل خواهد شد، یکبار برای استماع و رسیدگی به گزارش هیأت مدیره و بازرس (حسابرس) شرکت و اتخاذ تصمیم نسبت به صورتهای مالی و سایر موضوعاتی که در دستور جلسه عمومی ذکر شده است.
بار دوم جهت رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به بودجه سال آتی و برنامه ها و خط مشی آتی شرکت و سایر موضوعاتی که در دستور جلسه مجمع عمومی قید شده است.
ماده13- مجمع عمومی عادی با حضور اکثریت اعضا و مجمع عمومی فوق العاده با حضور حداقل 4 عضو رسمیت خواهد داشت.
تصمیمات در مجمع عمومی عادی همواره با 3 رأی و در مجمع عمومی فوق العاده با 4 رأی موافق معتبر خواهد بود.
دعوت مجمع عمومی اعم از عادی یا فوق العاده با ذکر تاریخ و محل تشکیل و دستور جلسه حداقل 10 روز قبل از انعقاد مجمع به عمل خواهد آمد.
سوابق مربوط به موضوعاتی که در دستور مجمع قراردارد.
باید همراه دعوتنامه برای اعضای مجمع ارسال شود.
ماده14- وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی به شرح زیر می باشد: اتخاذ تصمیم نسبت به سیاست کلی و برنامه های عملیات آتی شرکت رسیدگی و اظهارنظر و اتخاذ تصمیم نسبت به گزارش عملیات سالانه و صورتهای مالی و بودجه کشور اتخاذ تصمیم نسبت به اندوخته ها و نحوه تقسیم سود ویژه شرکت با رعایت قوانین و مقررات مربوط انتخاب یا عزل اعضاء هیأت مدیره و بازرس(حسابرس) شرکت تعیین حقوق و مزایای اعضای هیأت مدیره با رعایت مصوبات شورای حقوق و دستمزد و تعیین پاداش اعضای یاد شده با رعایت ماده241 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت تعیین حق الزحمه بازرس(حسابرس) شرکت اتخاذ تصمیم در خصوص آیین نامه های مالی و معاملاتی شرکت با رعایت قوانین و مقررات مربوط و ارائه آنها به مراجع ذیصلاح برای تصویب نهایی تصویب تعرفه های خدمات مرتبط با شرکت در چارچوب قوانین و مقررات مربوط اتخاذ تصمیم در خصوص آیین نامه استخدامی شرکت در چارچوب قوانین و مقررات مربوط و ارائه آن به مراجع ذیصلاح برای تصویب نهایی اتخاذ تصمیم درباره تشکیلات شرکت و تعیین سقف پستهای مورد نیاز و برنامه های جذب و تعدیل نیروهای انسانی و پیشنهاد به مراجع ذیصلاح برای تصویب در چارچوب قوانین و مقررات مربوط اتخاذ تصمیم نسبت به پیشنهاد هیأت مدیره در مورد صلح و سازش در دعاوی و ارجاع امر به داوری و تعیین داور و همچنین استرداد دعوا با رعایت مقررات مربوط از جمله اصل 139 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تعیین روزنامه کثیر الانتشار به منظور درج آگهی های شرکت اتخاذ تصمیم نسبت به سایر موضوعاتی که طبق قوانین و مقررات مفاد این اساسنامه مستلزم تصویب مجمع عمومی عادی شرکت است و مورادی که در دستور جلسه مجمع قید شده است.
ماده15- وظایف مجمع عمومی فوق العاده به شرح زیر می باشد: اتخاذ تصمیم نسبت به افزایش یا کاهش سرمایه شرکت و پیشنهاد به مراجع ذیصلاح برای تصویب بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به اصلاح یا تغییر مواد اساسنامه شرکت در چارچوب قوانین و پیشنهاد به مراجع ذیصلاح برای تصویب بررسی و ارائه پیشنهاد انحلال شرکت به مجمع عمومی شرکت مادر تخصصی مخابرات جهت تصویب در مراجع ذیصلاح ماده16- هیأت مدیره شرکت مرکب از 3 عضو موظف خواهد بود که با تصویب مجمع عمومی عادی از بین افراد با تحصیلات عالی و حداقل 5 سال سابقه مدیریت و صاحب نظر در تخصص های مرتبط با فعالیتهای شرکت با اولویت به کارکنان آن برای مدت 2 سال انتخاب و با حکم رئیس مجمع عمومی شرکت مادر تخصصی مخابرات ایران (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات) منصوب می شوند و پس از انقضای مدت تا زمانی که تجدید انتخاب به عمل نیامده است، در سمت خود باقی خواهند بود و انتخاب مجدد آنان برای دوره های بعد بلامانع است.
تبصره- اعضای هیأت مدیره از بین خود یک نفر را به عنوان رئیس هیأت مدیره و یک نفر را به عنوان نایب رئیس هیأت مدیره انتخاب می کنند و با حکم رئیس مجمع عمومی شرکت منصوب می شوند.
ماده17- مجمع عمومی عادی می تواند یک نفر عضو علی البدل به عنوان جایگزین اعضای اصلی هیأت مدیره انتخاب کند که در صورت فوت یا استعفا یا هر دلیل دیگر که ادامه فعالیت هر یک از اعضای اصلی هیأت مدیره غیر ممکن گردد، عضو علی البدل جایگزین خواهد شد.
تبصره- شرایط انتخاب عضو علی البدل مطابق ماده 16 می باشد.
ماده18- جلسات هیأت مدیره با حضور کلیه اعضا رسمیت می یابد و تصمیمات با اکثریت آرای موافق اعضای هیأت مدیره اتخاذ خواهد گردید.
ماده19- جلسات هیأت مدیره حداقل هرماه یکبار و به طور منظم در محل شرکت تشکیل و دستور جلسه حداقل دو روز قبل از تشکیل جلسه توسط رئیس هیأت مدیره برای اعضا ارسال خواهد شد.
در موارد اضطراری رعایت تشریفات مزبور با تشخیص رئیس هیأت مدیره الزامی نخواهد بود.
ماده20- هیأت مدیره دارای دفتری خواهد بود که صورتجلسه هیأت مدیره در آن با درج نفر مخالفان ثبت و به امضای اعضای حاضر خواهد رسید.مسئولیت ابلاغ و پیگیری مصوبات هیأت مدیره با رئیس هیأت مدیره می باشد.
ماده21- هیأت مدیره برای انجام هرگونه عملیات و معاملات که مرتبط با موضوع فعالیت شرکت بوده و اتخاذ تصمیم درباره آنها صریحا در صلاحیت مجمع عمومی قرار نگرفته باشد با رعایت قوانین و مقررات دارای اختیار کامل است.
هیأت مدیره همچنین دارای وظایف و اختیاراتی به شرح زیر می باشد: پیشنهاد خظ مشی و برنامه های کلان شرکت به مجمع عمومی تأیید برنامه عملیاتی شرکت برای ارائه به مجمع عمومی جهت تصویب رسیدگی و تأیید بودجه سالانه، گزارش عملکرد سالانه و صورتهای مالی شرکت و ارائه آن به مجمع عمومی تأیید آیین نامه های مالی، معاملاتی و استخدامی شرکت و ارائه آن به مجمع عمومی برای اتخاذ تصمیم با رعایت قوانین و مقررات مربوط تصویب ضوابط مربوط به مبادله اطلاعات علمی، فنی، صنعتی و بازرگانی در زمینه های مرتبط با فعالیت شرکت با رعایت قوانین و مقررات و مفاد این اساسنامه بررسی و تصویب اخذ وام و اعتبار به پیشنهاد مدیر عامل و در قالب مصوبات مجمع عمومی با رعایت قوانین ومقررات مربوط انجام حسابرسی داخلی نسبت به عملیات، معاملات و کلیه فعالیتهای شرکت بررسی و پیشنهاد اصلاح یا تغییر مواد اساسنامه به مجمع عمومی جهت اتخاذ تصمیم با رعایت قوانین و مقررات مربوط بررسی و پیشنهاد ساختار کلان شرکت و برنامه جذب و تعدیل نیروهای انسانی مربوط به مجمع عمومی تصویب تشکیلات تفصیلی شرکت در چارچوب تشکیلات کلان شرکت و اعلام به مجمع عمومی با رعایت قوانین و مقررات مربوط بررسی و پیشنهاد به مجمع عمومی در مورد صلح، سازش در دعاوی، ارجاع به داوری، تعیین داور و همچنین استرداد دعوا با رعایت قوانین و مقررات مربوط از جمله اصل 139 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران انتخاب و عزل مدیر عامل با حکم رئیس مجمع عمومی شرکت بررسی و تصویب دستورالعمل های داخلی لازم برای اداره شرکت تشخیص مطالبات مشکوک الوصول و پیشنهاد برای وضع ذخیره به مجمع عمومی تبصره- هیأت مدیره با مسئولیت خود می تواند قسمتی از اختیارات خود را به مدیر عامل تفویض نماید.
ماده22- مدیر عامل بالاترین مقام اجرایی شرکت بوده که برای مدت 2 سال از بین اعضای هیأت مدیره یا خارج از آن توسط هیأت مدیره انتخاب و با حکم رئیس مجمع عمومی شرکت منصوب می شود.
مدیر عامل در حدود قوانین و مقررات و این اساسنامه مسئول اداره کلیه امور شرکت می باشد.
مدیر عامل می تواند با مسئولیت خود بخشی از وظایف و اختیارات خود را به هر یک از کارکنان شرکت تفویض نماید.
ماده23- وظایف مدیر عامل به شرح زیر می باشد: اجرای مصوبات و تصمیمات هیأت مدیره و مجمع عمومی تهیه، تنظیم و پیشنهاد خط مشی، برنامه های عملیاتی و بودجه سالانه شرکت به هیأت مدیره تهیه، تنظیم صورتهای مالی سالانه شرکت و ارائه آن به هیأت مدیره تعیین روشهای اجرایی در چارچوب مقررات و آیین نامه ها و ابلاغ به واحدهای ذیربط تهیه و پیشنهاد آیین نامه های مالی، معاملاتی و استخدامی شرکت به هیأت مدیره تهیه و پیشنهاد تشکیلات تفصیلی شرکت به هیأت مدیره در چارچوب مصوبات مجمع عمومی نظارت بر حسن اجرای آیین نامه های شرکت و انجام اقدامات لازم برای حسن اداره امور شرکت در چارچوب قوانین و مقررات مربوط اتخاذ تصمیم و اقدام نسبت به امور و عملیاتی که در حیطه وظایف مجمع عمومی و هیدت مدیره قرار نگرفته است.
عزل ونصب وارتقای کارکنان شرکت،تعیین حقوق ودستمزد،پاداش،ترفیع وتنبیه آنها براساس قوانین ومقررات مربوط ماده24- مدیرعامل، نماینده قانونی شرکت در کلیه مراجع اداری و قضایی بوده و برای دفاع از حقوق شرکت و تعقیب دعاوی و طرح آن اعم از کیفری و حقوقی، حق توکیل به غیر را دارد.
مدیر عامل می تواند با رعایت مقررات (از جمله اصل 139 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ) و پس از اخذ نظر هیأت مدیره و مجمع عمومی نسبت به ارجاع موارد به داوری اقدام نماید.
ماده25- کلیه چکها، اسناد، اوراق مالی، تعهدات و قراردادها باید به امضای مدیر عامل یا نماینده وی و یکی از اعضای هیأت مدیره به انتخاب هیأت مدیره یا نماینده منتخب هیأت مدیره برسد.
مکاتبات اداری به امضای مدیر عامل یا نمایندگان وی خواهد رسید.
تبصره- مادامی که با توجه به ترکیب سهام، شرکت دولتی شناخته شود.
کلیه چکها علاوه بر امضای افراد فوق الذکر به امضای ذیحساب و یا نماینده وی خواهد شد.
ماده26- شرکت دارای بازرس (حسابرس) در اجرای وظایف خود نباید مانع جریان کارهای عادی شرکت گردد.
فصل چهارم: امور مالی ماده27- سال مالی شرکت از اول فروردین ماه هر سال تا پایان اسفند ماه همان سال می باشد.
ماده28- صورتهای مالی شرکت باید با رعایت استانداردهای حسابداری تهیه و در موعد مقرر در اختیار بازرس(حسابرس) قرار داده شود.
این اساسنامه به موجب نامه شماره 8340/30/83 مورخ 5/6/1383 به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
د:اهم وظایف شرکت ارتباطات زیرساخت 1- تهیه و تدوین طرحهای جامع در زمینه شبکه ارتباطات زیرساخت.
2- انجام تحقیقات و پژوهشهای کاربردی و تهیه طرحهای مقدماتی و تفصیلی.
3- تهیه و تدوین استانداردهای توسعه، نگهداری و بهره برداری از شبکه زیرساخت.
4- مدیریت، توسعه، نظارت، تأسیس، نگهداری و بهره برداری از شبکه زیرساخت.
5- تأمین نیازهای ارتباطی راه دور کلیه متقاضیان.
6- ارائه و صدور خدمات فنی و مهندسی.
7- همکاری با سایر اپراتورهای مخابراتی بین المللی در زمینه تبادل ارتباطات و ترانزیت ترافیک بین الملل.
8- ارزیابی و پشتیبانی شبکه.
9- عضویت در کنفرانسها، انجمنهای ملی و بین المللی.
10- مدیریت، برنامه ریزی و پیاده سازی آموزشهای تخصصی.
11- بالا بردن کیفیت نگهداری ارتباطات بین شهری و بین الملل.
ه:چارت سازمانی و:توانمندی های فنی و تجهیزاتی شرکت مخابرات مراکز تلفنی: 1-مراکز شهری توسعه خطوط تلفن کشور از 850.000 شماره در آغاز انقلاب به 8/1 میلیون در سال 1367 و رسیدن به 5/6 میلیون سوئیچ که کلیه مراحل آن از برنامه ریزی، طراحی و نصب و راه اندازی توسط نیروهای متخصص ایرانی انجام گرفته است یکی از افتخارات کشور و بهترین نمود توانمندی شرکت مخابرات ایران است.
توسعه شبکه تلفن در سالهای بعد از انقلاب با استفاده از آخرین پیشرفتهای تکنولوژی جهان به بیش از 5 برابر، این فرصت را فراهم آورده است که در سالهای اخیر ایران از نظر رشد ارتباطات و حجم توسعه در ردیف بالاترین کشورهای مخابراتی جهان قرار گیرد.
کشور ایران جزو 5 کشوری است که در سال 1373 در زمینه توسعه شبکه تلفن رشدی بالغ بر 20% را دارا بوده و در سال 1374 تنها ایران و دو کشور دیگر رشد بالای 20% توأم با بیشترین حجم توسعه را داشته اند و توسعه مخابرات ایران در سال 1375 بیش از سالهای قبل می باشد.
در حال حاضر 5/6 میلیون شماره تلفن متشکل از 769 مرکز پر ظرفیت و 1672 مرکز کم ظرفیت در کشور وجود دارد که نه تنها طراحی و نصب این مراکز توسط کارشناس متخصص مخابرات انجام گرفته است بلکه با به خدمت گرفتن شیوه های علمی و ترافیک سنجی های منظم در امر نگهداری در سال 75 بهره برداری شبکه موجود 30% افزایش داشته است.
2-مراکز بین شهری شبکه مراکز بین شهری دارای ساختار 3 لایه ای شامل 8 مرکز SC (Se condary Center ) به عنوان مرکز ترانزیت منطقه ای و 43 مرکز PC بین شهری ( Primary Center ) به عنوان مراکز ترانزیت بین شهری و 1349 مرکز TX ( Terminal Exchange ) به عنوان مراکز انتهایی است.
تعداد کانالهای خودکار بین شهری تا سال 67 عبارت از 20600 کانال بوده که در حال حاضر به 111000 کانال و در 1400 نقطه ارتباطی رسیده و 5 برابر شده است.
5 برابر نمودن امکانات خودکار بین شهری یکی از توانمندی های شرکت مخابرات ایران محسوب می گردد.
مراکز SC در 8 منطقه کشور بین شهرهای بابل، تهران، اصفهان، تبریز، مشهد، اهواز، شیراز و همدان تأسیس شده است و به منظور ایجاد امنیت ارتباطات بین شهری در هر منطقه از دو مرکز SC استفاده گردیده است.
با برنامه ریزی های انجام شده تعداد مراکز PCبه 82 مرکز و مرکز TX به 3600 مرکز تا سال 1378 بالغ خواهد شد.
3-مراکز بین الملل در حال حاضر ظرفیت سوئیچینگ بین الملل با دو مرکز و 22260 پورت است که نصب و راه اندازی مرکز دوم سوئیچ بین الملل با ظرفیت 12660 پورت و با قابلیت سرویس های پیشرفته در سال 75 انجام شده است و جهت ایجاد مرکز سوم با ظرفیت 9840پورت در شهر شیراز عملیات طراحی و مهندسی انجام شده و تأمین تجهیزات در دست اقدام است.
ارتباط بین الملل ایران از طریق 3 ایستگاه زمینی ماهواره ای چند لینک رادیویی و کابل زیر دریایی جاسک- فجیره با 48 کشور به طور مستقیم و 198 کشور از مسیرهای ترانزیت برقرار می باشد.
ز:سیستم های انتقال 1- فیبر نوری استفاده از نور بعنوان وسیله ای برای ارتباط، پدیده جدیدی نیست.
بشراولیه از نور برای ارسال پیام استفاده می کرد و با فرستادن علائم بصورت دود که خود نوعی ارتباط نوری بود مقاصد خاصی رابه دیگران ابراز مینمود.تا مدتها دود تنها وسیله ارتباطی میان افراد قبایل دور از هم بشمار میرفت .
بشر پس از مدتی دریافت که از نور میتوان برای فرستادن پیام و رمز از طربق فانوسهای دریائی نیز بهره بگیرد.
تجربیات اولیه و ا بتدائی بشر در قرون بعد بصورت پیشرفته تری بکار گرفته شد.
برای برقراری ارتباط و انتقال پیام وجود فرستنده و گیرنده و محیط انتشار ضروری است.
در سیستمهای مخابراتی کابل بعنوان یکی از محیطهای انتشار و انتقال اطلاعات از فرستنده به گیرنده بکار میرود.
بشر از مدتها پیش فکر استفاده ازکابلهای دیگر بجای کابل فلزی را در سر میپروراند و برای جایگزینی سیستم کم هزینه اما دارای کیفیت بهتر و کاربرد بیشتر "شیشه و نور" را برای ارسال اطلاعات، راه حل منطقی و مناسبی یافت و در نهایت الیاف نوری را مناسب تر از کابلهای فلزی تشخیص داد.
اولین کسانی که در قرون اخیر به فکر استفاده از نور افتادند، انتشار نور را در جو زمین تجربه کردند.
اما وجود موانع مختلف نظیر گردوخاک، دود، برف، باران، مه و...
انتشار اطلاعات نوری در جو را با مشکل مواجه ساخت.
بعدها استفاده از لوله و کانال برای هدایت نور مطرح گردید.
نور در داخل این کانالها بوسیه آینه ها و عدسی ها هدایت میشد، اما از آنجا که تنظیم این آینه ها و عدسی ها کار بسیار مشکلی بود این کارها هم غیر عملی تشخیص داده شد و مطرود ماند.
کاکو وکوکهام انگلیسی برای اولین بار استفاده از شیشه را بعنوان محیط انتشار مطرح ساختند.
آنان مبنای کار خود را بر آن گذاشتند که به سرعتی حدود 100 مگابیت بر ثانیه و بیشتر بر روی محیط های انتشار شیشه دست یابند.
این سرعت انتقال با تضعیف زیاد انرژی همراه بود.
این دو محقق انگلیسی، کاهش انرژی را تا آنجا می پذیرفتندکه کمتر از20سی بل نباشد.
اگر چه آنان در رسیدن به هدف خود ناکام ماندند، اما شرکت آمریکائی(کورنینگ گلس) به این هدف دست یافت.
در اوایل سال 1960 میلادی با اختراع اشعه لیزر ارتباطات فیبرنوری ممکن گردید.
بنحوی که طرح یک منبع نوری تعدیل شده که بتواند اطلاعات را انتقال دهد ارائه شد.
در سال 1966میلادی، دانشمندان در این نظریه که نور در الیاف شیشه ای هدایت می شود پیشرفت کردندکه حاصل آن ازکابلهای معمولی بسیار سودمندتر بود.
چرا که فیبرنوری بسیار سبکترو ارزانترازکابل مسی است و در عین حال ظرفیت انتقالی تا چندین هزار برابر کابل مسی دارد.
توسعه فناوری فیبرنوری از سال1980میلادی به بعد باعث شدکه همواره مخابرات نوری بعنوان یک انتخاب مناسب مطرح باشد.
تا سال1985میلادی در دنیا نزدیک به2میلیون کیلومترکابل نوری نصب شده و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
فیبر نوری در ایران اولین فیبرنوری بین شهری بطول54کیلومتر بین تهران وکرج در سال1368 اجرا گردید و در ادامه آن طرح فیبرنوری چهارمسیر با طول516کیلومتر در مسیرهای تهران- ساوه، تهران-گرمسار، تهران- قزوین و ارتباط بین ساختمان میدان امام خمینی و مجتمع مخابراتی انقلاب اسلامی به اجرا گذاشته شد.
بخشی از شبکه اصلی فیبرنوری بالغ بر2130کیلومتر مربوط به پروژه فیبرنوری بین المللیTAE است که با نصب و راه اندازی این پروژه، آسیا و اروپا از طریق کابل نوری به یکدیگر متصل شده اند و ایران در این مسیر یکی از مهمترین مراکز ترانزیت مخابراتی است.
دراینجا میتوان به نصب و راه اندازی پروژه فیبرنوری TAE داخل کشور از باجگیران تا مرز بزرگان و نصب و راه اندازی پروژه رادیوئی TAE و سیستم پشتیبان فیبرنوری در ترکمنستان اشاره کرد.
فن آوری مورد استفاده برای سیستمهای انتقال SDH میباشدکه ظرفیت آن برای تجهیزات رادیوئی 155 مگابیت در ثانیه و برای تجهیزات فیبرنوری622/2 مگابیت در ثانیه است و با به خدمت گرفتن این فن آوری انتقال 7440 هزار کانال صوتی روی هر زوج تار فیبرنوری امکان پذیر خواهد بود.
شایان ذکراست شرکت کابلسازی شهید قندی از سال 1368 در راستای خودکفائی صنعتی تولید کابل فیبرنوری را با ظرفیت40 هزارکیلومتر در سال آغاز کرد.
مهمترین پروژه های فیبرنوری ایران مهمترین پروژه های فیبرنوری درکشور اعم از ارتباطات بین الملل و داخل کشور بشرح ذیل است: 1- پروژه TAE پروژه مذکور یک شبکه مخابراتی فیبرنوری میان کشورهای اروپائی وآسیائی میباشدکه طراحی و اجرا گردیده است و از شانگهای چین شروع و در فرانکفورت آلمان خاتمه مییابد.
این پروژه علاوه بر تأمین ارتباط مخابرات داخل کشورهای عضو، ارتباط بین المللی کشورهای عضو را نیز برقرار مینماید.
مسیر اصلی که پروژه در ایران طی کرده است2130کیلومتر میباشدکه ورودی آن از مرز بازرگان در آذربایجان غربی وخروجی آن باجگیران در استان خراسان میباشد و از شهرهای تبریز، زنجان، قزوین، تهران، سمنان، شاهرود، سبزوار و قوچان میگذرد.
2- پروژه جاسک – فجیره این پروژه در سال 1370 به طول160کیلومتر فیبرنوری بین جاسک و فجیره در کشور امارات مورد بهره برداری قرار گرفت و باعث سهولت در امر ارتباطات بین المللی بین ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس گردید.
3- پروژه فیبرنوری برنامه پنج ساله اول، دوم و سوم در راستای پیگیری جدی شبکه فیبرنوری به عنوان زیرساخت اصلی شبکه انتقال کشور، برنامه پروژه های فیبرنوری در قالب خطوط اصلی، بین الملل، خطوط فرعی و بین مراکز شهری بمنظور تأمین نیاز روزافزون ارتباطات مخابراتی(تلفن ثابت- همراه- دیتا و...)تنظیم گشته و در جهت تحقق اهداف قدمهای مؤثری برداشته شده است.
بطوری که طی سالهای برنامه پنج ساله اول حدود 1577 کیلومتر فیبرنوری(خطوط اصلی، خطوط بین الملل و بین مراکز شهری)و در برنامه پنج ساله دوم حدود7351کیلومتر(خطوط اصلی و بین مراکز شهری) نصب و راه اندازی شده است.
همچنین در برنامه پنج ساله سوم(83-79 ) نصب و راه اندازی17132کیلومتر فیبرنوری پیش بینی شده است.
2- مایکروویو ح:کدهای خدماتی 1- کدهای خدماتی شهری 2- کدهای خدمات بین شهری 3-رومینگ بین الملل مشترکینی که از سرویس رومینگ بینالملل استفاده میکنند، هزینه مکالمات آنها، بر اساس تعرفه های کشور میزبان محاسبه میشود.
قابل ذکر است، چنانچه مشترک ایرانی، درکشوری به غیر از ایران، به برقراری تماس مبادرت ورزد، این نوع تماس، با تماس داخلی متفاوت بوده و با نرخ تماس بینالملل به مقصد ایران محاسبه خواهد شد.
نکته مهم: کسانی که به شهرهای مرزی ایران مسافرت میکنند، توجه داشته باشند که در صفحه LCD تلفن همراهشانIR-TCIو یا IR-MCI موجود باشد.
و اگر به غیر از این دو مورد به موارد دیگری برخورد نمایند، حاکی از آن است که در حوزه سرویس اپراتور کشور همسایه قرار گرفتهاند و کلیه مکالمات به صورت مکالمات بینالملل محاسبه میگردد.
لذا به منظور جلوگیری از استفاده از رومینگ بینالملل و تحمیل هزینه اضافی، به روش زیر عمل نمایید: وضعیت منوی Network گوشی تلفن همراه خود را در حالت Manual قرار داده و IR-MCI یا IR-TCI را انتخاب نمایید.
به کلیه نرخ ها به ریال می باشد.
نرخ وصولی مکالمات دریافتی مبلغ 1669 ریال به ازای هر دقیقه مکالمه اضافه می گردد.
ط:فناوری جدید مختصری از شرح وظایف 1- مطالعه و بررسی تحولات و فناوریهای مخابراتی در جهان 2- ایجاد ارتباط بین گروههای مطالعاتی در کشور با مجامع وسازمانهای مطالعاتی جهانی اعم از APT,ITUو....