در این گزارش مراحل اجرای یک پروژه ساختمانی از ابتدا که به صورت زمین می باشد را تشریح و توضیح داده است.
اجرای گود برداری در زمین های مختلف را و چگونگی انجام این گودبرداری را شرح داده است.
سپس بعد از گودبرداری نحوه قالب بندی فوند اسیون نگهداری خاک های اطراف گود و قالب بندی اطراف گود و نحوه قالب و اقسام قالب بندی را توضیح داده است.
سپس به سراغ ریختن بتن و ترکیبات بتن که از چه چیزهایی تشکیل شده است و نحوه اجرای بتن مگر و بتن اصلی فوند اسیون را به طور کامل و طرح اختلاط بتن و جزئیات یافتن میلگرد در فوند اسیون و شرح میلگردهای مختلف از جمله روش پیشگیری از زنگ زدگی و نگهداری آن و شرح چاله آسانسور و نحوه استقرار آن در ساختمان و جزئیات نصب اسکلت آسانسور بر روی چاله آسانسور و همچنین نحوه اتصال ستون های ساختمان به بتن فونداسیون به صورت کامل شرح داده شده است و جوشکاری در ساختمان و نحوه جوش و به کار بردن الکترودهای مختلف در اجرای جوش اسکلت نیز به صورت کامل و مبسوط شرح داده شده است.
مکان کارآموزی:
ساختمان دفتر مرکزی خیریه فاطمه زهرا(س) واقع در سید خندان خیابان شهید کلور پلاک 12 که نقشه ها و مدارک اخذ پروانه از شهرداری تهران منطقه 4 اخذ گردیده است واقع در زمین به مساحت 77 متر مربع که در هر طبقه 100% بنا داده شده است در 6 طبقه کلا بالغ بر 462 متر مربع که شامل یک طبقه زیر زمین جهت انباری تاسیسات در نظر گرفته شده است.
همچنین همکف برای استفاده از پارکینگ در نظر گرفته شده است که دو واحد پارکینگ جایگزین می شود و 4 طبقه روی پارکینگ برای استفاده از مکان اداری و دفتر مراجعه مردم نیز ایجاد گردیده است.
ساختمان با فوند اسیون بتنی و بتن درجا ایجاد گردیده و سازه ساختمان از جنس فلز به صورت شرق و غرب از سیستم گیردار و از شمال و جنوب سیستم بادبند ساختمان را در مقابل بارهای جانبی محافظت می کند سقف ها تیرچه و بلوک و دیواره ها خارجی از سفال 20cm و داخلی از سفال 10cm می باشد.
نما کار از آلومینیوم و کف ها و دیوار راه پله ها از سنگ صلصالی ایجاد گردیده است.
در شرکت ساختمانی سایت ساخت و ساز و نگهداری و تولید ساختمان های مسکونی و آموزشی که می توان از ساختمان های مسکونی در منطقه 4 شهرداری واقع در تهران پارس و مدرسه طوبی منطقه 12 شهرداری واقع در میدان شهدا خیابان عظیم زاد خان نام برد.
معرفی شرکت: شرکت سایت: شرکت ساختمانی و تاسیساتی سایت در سال 1362 با ترکیبی از مهندسین عمران و تاسیسات و معماری با هدف به کارگیری و هماهنگی تجربه و تخصص در امکانات اجرایی و مشارکت در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور عزیزمان شکل گرفته است و هم اکنون نیز با اجرای پروژه های مسکونی= آموزشی= درمانی و از جمله مذهبی و با توکل به خداوند متعال نیز خدمات قابل توجه ای به جامعه اسلامی نیز انجام داده است.
با توجه به نیاز کشور نسبت به اماکن مسکونی و آموزشی سرلوحه فعالیت شرکت نیز به این دو نوع می باشد و ساخت سازه ها بر اساس مقررات ملی ساختمان و دستورالعمل هایی که از سوی شهرداری تهران ابلاغ می گردد و برای نگه داری و توسعه محیط زیست کماکان تحت نظر شهرداری تهران به کار خود ادامه می دهد و از نظر کیفی دقیقا بر اساس مواد و مصالح درجه 1 که در بازار موجود می باشد از بهترین مصالح موجود بهره برداری می گردد.
انجام بازدید های مرحله ای در حین ساخت که شامل: مرحله گودبرداری مرحله فوند اسیون مرحله شروع و اجرای اسکلت مرحله سقف زنی مرحله سفت کاری (توضیح اینکه این بازدیدها صرفا به منظور نظارت عالیه بر کار مهندسین ناظر انجام می شود و بار حقوقی برای شهرداری ایجاد نمی کند و مسؤولیت اجرای صحیح ساختمانها کماکان بر عهده ی مهندسین ناظر می باشد).
ساختمان ها از نظر اسکلت به دو گروه تقسیم می شوند: الف) اسکلت فلزی ب) اسکلت بتنی ساختمان های فلزی نیز خود به سه گروه تقسیم می شوند: الف) دو طرف بادبندی ب) دو طرف خمشی ج) یک طرف بادبند، یک طرف خمشی الف) دو طرف بادبندی در این حالت تمامی تیرها به صورت مفصلی اجرا می شود.
این تیرها در مقاومت سازه در برابر زلزله شرکت نمی کنند و تنها مهاربندها(بادبندها) نیروی زلزله را تحمل می کنند.
در این حالت تیر مفصلی تنها و تنها نیروی ثقلی را تحمل می کند، که تیر به صورت زیر اجرا می شود.
ب) دو طرف خمشی در این حالت بنا به لحاظ شرایط معماری در هیچ کدام از طرفهای ساختمان نمی توان بادبند اجرا کرد، لذا برای مقاومت در برابر زلزله باید ساختمان دو طرف خمشی(صلب) طراحی شود.
در این حالت تیرها علاوه بر تحمل بار ثقلی، در برابر نیروها و لنگرهای عظیم زلزله نیز مقاومت از خود نشان می دهند، یعنی تیرها و ستونها با هم اندرکنش دارند و در حقیقت سیستم پایدار در برابر زلزله قاب مقاوم خمشی می باشد، تیرها در این سیستم به صورت زیر اجرا می شوند: ج) یک طرف بادبند، یک طرف خمشی در این سیستم در یک جهت ساختمان بادبند و در جهت دیگر به دلیل عدم استفاده از بادبند تیرها به صورت صلب اجرا می شوند.
و با توجه به اینکه اکثر زمینها در این منطقه عرض 6 متر و یا 8 متر دارند و با توجه به ضوابط مربوط به پارکینگ، نورگیرها و راه پله و...
امکان استفاده از بادبند وجود ندارد، لذا تقریبا 80% از ساختمان ها از این سیستم استفاده می کنند.
نکته 1:تیرهای مرتبط با بادبندهای EBF، الزاما نباید به صورت زنبوری اجرا شوند بلکه حتما باید از تیرآهن نورد شده و یا تیر ورق استفاده نموده و در ثانی باید این مقاطع را به کمک ورق تقویتی و STIFFNER (سخت کننده) تقویت نمود.
نکته 2: ساختمان هایی که دو طرف صلب هستند ستونهای آن الزاما بایستی به صورت باکس اجرا شوند، زیرا در هر دو وجه ستون باید از جوش نفوذی برای اجرای اتصالات صلب استفاده نمود و همان طور که می دانیم جان تیرآهن باریک و ضعیف بوده و اگر جوش نفوذی روی آن اجرا شود دچار اعوجاج می شود و از بین می رود.
نکته 3: ستونهای کوتاه: این ستون ها در هنگام زلزله نیروی زیادی را به خود جذب می کنند و نقطه آسیب پذیر سازه هستند.
به همین دلیل کارشناسان سازه با وجود این ستون ها در سازه مخالفند اما طبق ضوابط شهرسازی اکثر ساختمانهای جنوبی که زیر زمین آنها پارکینگ می باشد به دلیل ضوابط رمپ در سقف اول باید شکستگی اجرا کنند.
با توجه به اینکه 80% ساختمانها از سیستم یک طرف خمشی یک طرف بادبند استفاده می کنند، راه حل پیشنهادی این است که در قابی که شکستگی وجود دارد حداقل یکی از تیرها به صورت مفصلی اجرا شود تا پدیده ستون کوتاه آسیب کمتری به ساختمان برساند.
مکان مهار بندها (بادبندها) اگر شکل بالا را یک پلان ساختمان فرض کنیم بهتر است که مهاربندها(بادبندها) به این صورت اجرا شوند.
به این علت که: هرچه فاصله مهاربندها (بادبندها) از مرکز سختی بیشتر باشد(که در شکل بالا به طور فرضی مشخص شده است) لنگر مقاوم بیشتر می شود.
چون مقدار لنگر مقاوم با فاصله رابطه مستقیم دارد یعنی هر چه فاصله بیشتر باشد لنگر مقاوم بیشتر می شود و به همین ترتیب هر چه فاصله کمتر باشد مقدار لنگر مقاوم کمتر می شود.
لنگر= نیرو* فاصله 2- در این حالت یک شبکه خرپایی ایجاد می شود و در نتیجه سازه پیوستگی دارد.
3- دراین حالت برش پانچ کمتری ایجاد می شود اما اگر مهاربندها (بادبندها) در گوشه سازه اجرا شوند می تواند بحران زا باشد.
نکته 1: اگر راه پله گوشه ملک باشد، دهانه راه پله نباید بادبند شود.
نکته 2: بهتر است در کنار بادبند اصلی سازه از مهاربند در یک الی دو طبقه استفاده شود، به این دلیل که نیروی برشی زلزله را که در تراز اول بسیار زیاد است پخش می کند و به طراحی فوند اسیون کمک می نماید.
انواع مهاربندها(بادبندها) مهاربندها(بادبندها)به دو گروه تقسیم می شوند: هم محور (CBF): که دو محور آن دو درون قاب به یکدیگر می رسند و به پنج گروه تقسیم می شوند: 2- برون محور(EBF): که دو محور آن در بیرون قاب به یکدیگر می رسند وبه گروه تقسیم می شوند: نکته: مهاربندهای برون محور به هیچ وجه نباید روی تیرهای لانه زنبوری اجرا شوند و اگر اجرا شوند باید وسط تیر با ورق تقویت شود.
بارگذاری تمامی موارد طبق آیین نامه 519 ایران می باشد: الف) بارهای استاتیکی بارمرده (Dead Load): بار مرده در ساختمان شامل: وزن اسکلت- سقف- شمشیری پله – دیوارهای نما و غیر نما دیوارهای داخلی و خارجی می شود.
در آیین نامه 519 وزن تمام مصالح ساختمانی مثل آهن، بتن، آجر، سفال، گچ و...
آمده است.
به عنوان مثال برای اینکه وزن مرده یک متر مربع از سقف یا دیوارها را بدست آوریم ناگریز هستیم دیتیل سقف مربوطه را کشیده و وزن تک تک عناصر آن را از آیین نامه 519 استخراج کرده، آنها را با هم جمع کنیم و در نهایت یک عدد کلی برای بار مرده سقف یا دیوارها بدست آوریم و از آن جهت انجام محاسبات استفاده کنیم.
بار زنده(Live Load): بارهایی که در هنگام استفاده و بهره برداری از ساختمان یا هر سازه دیگری بر آن تحمیل می شود، بارهای زنده یا سربار نامیده می شود.
بارهای زنده شامل بارهای محیطی (مانند بارباد، بار برف، بار باران و بار زلزله) بارهای جدا کننده های ثابت و بارهای مرده نمی شود.
تفاوت اساسی بین بار زنده و بار مرده این است که بارهای زنده، متغیر و غیر قابل پیش بینی بوده، تغییر در آن نه تنها در طول زمان اتفاق می افتد بلکه تابعی از مکان نیز می باشد، این تغییر ممکن است در مدت زمان کوتاهی یا طولانی انجام شود.
بر همین اساس بارهای زنده به دو گروه تقسیم می شوند: بار زنده استاتیکی: بارهایی ساکن با قابلیت حرکت مانند: اثاثیه منزل، وسایل اداری و...
و یا بارهایی متحرک ولی با سرعت کم مانند: وزن اشخاص، حیوانات و...
که اثر جنبشی قابل توجهی در سازه ایجاد نمی کند.
بار زنده دینامیکی: بارهای متحرک با اثر جنبشی قابل ملاحظه در سازه مانند: بار آسانسور، خودروها، جرثقیلها و...
که گاهی بارهای ضربه ای نیز نامیده می شود.
طبق آیین نامه 519 بار زنده برای ساختمان ها به گروه های مختلف تقسیم می شوند که با توجه به نوع کاربری هر ساختمان یا حتی هر طبقه می تواند متفاوت باشد که به عنوان مثال می توان به موارد زیر اشاره نمود: ب) بارهای دینامیکی: شامل بارهایی از قبیل باد و زلزله است و در ساختمان های مسکونی به دلیل بار مرده زیاد معمولا بار زلزله حاکم است و ساختمان در برابر زلزله محاسبه می شود، اما در سازه های سبک مثل سوله ها بار باد حاکم است و سازه در برابر باد محاسبه می گردد.
بازدیدها در این قسمت سعی شده است تا اشکالات عمده ی اجراهای غیر اصولی و همچنین اجرای صحیح این اشکالات نشان داده شود.
سازه نگهبان: چنانچه ساختمان همجوار اسکلت فلزی باشد، با کسب اجازه از مسئولان ساختمان همجوار، در فواصل مشخص، به ستونهای آن نبشی طوری اتصال می شود که دو نبشی جوش شده به یکدیگر در ستون، حالت نیم قوطی پیدا کند.
محل نیم قوطی های به وجود آمده، محل نشست سر تیرآهنی است که به عنوان تنگ استفاده خواهد شد.
نکته 1: جهت نشست اصولی تنگ«تیرآهن» در قوطی نبشی، سر تیرآهن را تحت زاویه 45 درجه برش می دهیم تا بین تنگ فلزی و ستون نیم قوطی درگیری به وجود آید.
سپس بخشی از نشست تنگ فلزی را به ستون و قوطی طوری جوش می دهیم که پس از استفاده، بریدن جوش و جداسازی تنگ فلزی از ستون ساختمان همجوار به راحتی انجام شود.
نکته 2: در مواردی، عمل تنگ بستن با استفاده از شمع را (چه عمودی که از ستون به پل ساختمان همجوار متصل شده باشد) طوری انجام می دهیم که تنگ، ستون فلزی و پل را درگیر کند.
نکته 3: در این گونه اجرای تنگ بندی، محل تنگ بستن به ستونهای فلزی خواهد بود و نه به دیوارهای آجری یک نیمه و یا یک آجره که در بین ستونهای فلزی ساختمان همجوار به کار رفته است.
نکته 4: چنانچه آکس ستونهای ساختمان مورد نظر در راستای آکس ستونهای ساختمان همجوار و یا نزدیک آن باشد، تنگ را با استفاده از وادار تیرآهن عمودی بین تیر زیرین و تیر فوقانی از قاب ساختمان همجوار می بندیم.
متاسفانه همان طور که در زیر ملاحظه می کنید در اکثر کارگاههای ساختمانی اصول سازه نگهبان که به طور مختصر به آن اشاره شد رعایت نمی شود!؟
و بعضا عدم رعایت این نکات باعث فجایع جبران ناپذیری می شود.
گود برداری بعضی از ساختمانها که یک تا دو طبقه زیرزمین دارند خالی از اشکال نیست.
در چنین مواردی، بین ستونهای اصلی ساختمان در حال شروع، به فاصله های لازم تا ارتفاع مورد نظر در عمق زمین چاه می کنیم و سپس به ترتیب زیر عمل می کنیم: برای کنترل ارتفاع میل چاه ها، روی سطح دیوار همجوار، خط تراز به وجود آورده و سپس با اندازه برداری از خط تراز توسط متر فلزی بلند، سطح میل چاههای حفر شده در کنار دیوار، هم تراز یکدیگر می شوند.
ستونهای فلزی کاملا متکی به دیوار ساختمان همجوار را با ارتفاعی مشخص از سطح زمین و با طولی جهت استقرار در میل چاه به حالتی کاملا شاقولی مستقر می کنیم.
برای نگه داری پای ستونهای فلزی، درون میل چاه را به ارتفاع حدود 30cm بتن ریزی می کنیم.
عمل چاه کنی و استقرار در ستونهای عمودی فلزی در ضلع مقابل و دیوار همجوار دیگر را طوری انجام می دهیم که ستونهای عمودی به طور دقیق در مقابل یکدیگر قرار گیرند.
ستونهای عمودی متقابل را قبل از نبشی گذاری هم تراز یکدیگر می کنیم.
تیرآهن افقی را روی نبشیها مستقر می کنیم و جوش می دهیم.
برای نگه داری تیر افقی و پیشگیری ار کمانش آن، دستکهای موربی را که در اصطلاح به آنها چپی گفته می شود، به ستونهای عمودی و تنگ افقی ناحیه ی زیرین آن دو تیر جوش می دهیم.
همان طور که در تصویر زیر ملاحظه می کنید گودبرداری تا یک طبقه زیر زمین انجام شده است و هیچ یک از نکاتی که به آن اشاره شد در این گودبرداری رعایت نشده است و متاسفانه در اکثر گودبرداریها نیز رعایت نمی شود!؟
فوند اسیون: استفاده از آجر جهت تراز نمودن BASEPLATAE به جای استفاده از قطعات بتنی.
عدم استفاده از قالب مناسب و شناژبندی دقیق.
(توضیح اینکه: قالبهای استاندارد عبارتند از: قالب بندی، قالب چوبی.
استفاده از قالب آجری سبب میشود که سطح بتن به صورت کاملا صاف و یکپارچه در نیاید) مهاربندها: نیروهای افقی به وجود آمده توسط باد، زلزله و عواملی دیگر به سیستم های صلب داخلی در قابهای فولادی منتقل می شود.
مهاربندی در دو جهت در ساختمان ایجاد می شود.
هر چه ارتفاع ساختمان بیشتر باشد نیروها و تغییر شکلهای ناشی از بارهای جانبی در آن بیشتر است بنابراین مهاربندی در این ساختمان ها اهمیت بیشتری دارد.
موثرترین و اقتصادی ترین روش مهاربندی ساختمان، استفاده از قابهای مهاربندی شده بوسیله اعضای بادبندی است.
از دیدگاه سازه ای قابهای باربندی مانند طره های عمودی ثابت شده است در یک پایه صلب می باشند.
در قابهای چند طبقه بادبندی با عرض کم(لاغر)، در اثر اعمال بارهای جانبی، تغییر شکلهای بسیار زیادی به وجود می آید و همچنین عکس العمل های بسیار بزرگی در اعضای ضربدری و ستونها به وجود می آید.
در این حالت هر چه فاصله بین ستونهای قاب بادبندی کمتر شود این نیروها بیشتر می شود.
در شکلهای زیر همان طور که ملاحظه می کنید از تیرآهن به جای ناودانی استفاده شده است و همچنین عدم استفاده از GASETPLATE.
توضیح اینکه: در گذشته بادبندها برای حالت کشش طراحی می شدند و همان طور که می دانیم در حالت کشش مهم ترین پارامتر سطح مقطع عضو می باشد اما طبق آیین نامه های جدید عضو مهاربند باید در دو حالت کشش و فشار طراحی گردد لذا پارامترهای دیگری غیر از سطح مقطع اهمیت پیدا می کند مثل: ممان اینرسی، اساس مقطع، شعاع ژیراسیون و...
با توجه به توضیحات فوق مقطع ناودانی بهترین مقطع برای بادبند می باشد.
استفاده از مقاطع بزرگتر از مقاطعی که در نقشه های محاسباتی آمده می تواند سبب جذب نیروهای زمین لرزه بیشتری شود، که متقابلا به اعضای مرتبت نیز نیروی بیشتری وارد می شود.
عدم استفاده از GASETPLATE: در این شکل از GASETPLATE کوتاه و مربعی شکل استفاده شده و این ورق طول جوش لازم را تامین نمی کند ضمن اینکه در شکل به جای استفاده از جوش سراسری از خال جوش استفاده شده است.
عضو مهابندی باید به صورت کاملا صاف، بدون اعوجاج و بدون وصله باشد تا در دو حالت کشش و فشار رفتار یکنواختی از خود بروز دهد که در زیر این نکته رعایت نشده است.
در صورت وصله کردن، باید ورق تقویتی هم روی جان و هم روی بال به صورت مناسب جوش داده شود، بادبند زیر فاقد ورق تقویتی روی بال و عدم جوش مناسب است.
استفاده از مقاطع قدیمی و کهنه در سازه اکیدا ممنوع است.
ورق GASETPLATE باید در هر دو طرف گذاشته شود.
استفاده از بادبندEBF روی تیر لانه زنبوری، همان طور که در بحث مهاربندها اشاره شد این کار اکیدا ممنوع است.
در صورت اجرا باید در جان و بال تیر ورق تقویتی و STIFFNER گذاشته شود.
عدم استفاده از STIFFNER و ورق تقویتی روی جان تیر.
اتصالات: در تصویر ملاحظه می کنید که GASETPLATE به بدترین شکل ممکن نصب شده است.
ورق نصب شده بسیار کوچک بوده و به همین دلیل نمی تواند طول جوش کافی را تامین نماید.
بدون شرح: در زیر ملاحظه می کنید که شمشیری پله به طور صحیح اجرا نشده.
ورق های تقویتی هم که باید در محل اتصال دو تیر هم روی جان و هم روی بال جوش شود نیز مشاهده نمی شود.
در شکل ملاحظه می کنید که تیر به صورت کج قرار گرفته است که با کوچکترین تکان ناشی از زلزله از جای خود بلند می شود و در ضمن جوشکاری نیز انجام نشده است.
باید دقت شود که محورهای تیر و ستون در محل اتصال در یک صفحه قرار گیرند.
در اتصال تیر فرعی به اصلی باید جان تیر اصلی با ورق تقویت شود و اتصال به وسیله نبشی انجام شود.
همان طور که ملاحظه می کنید جان تیر اصلی با ورق تقویت نشده است.
عرض ورق اتصال در محل اتصال تیر به ستون باید حداقل برابر با عرض تیر باشد.
استفاده از لچکی برای نگه داشتن ورق نیز الزامی است.
در ضمن لچکی نیز در محل اتصال تیر به ستون در زیر ورق اتصال قرار نگرفته است.
وصله ستون نیز به خوبی انجام نشده، ورق تقویتی در چهار طرف باید به صورت کامل روی جان و بال قرار گیرد.
در شکل زیر GASETPLATE کوچک بوده و نمی تواند طول جوش لازم را تامین نماید.
همچنین به جای ناودانی، از تیرآهن برای بادبند استفاده شده است.
توصیه می شود جوشکاری اتصالات بادبندها به تیر و ستون در روی زمین انجام شود تا حدالمقدور از جوشهای سربالا و بالاسری اجتناب شود.
باید دقت شود که محورهای تیر و ستون در محل اتصال دریک صفحه قرار گیرند.
همچنین باید در محل اتصال تیر به ستون برای نگه داشتن صفحه اتصال از لچکی استفاده شود.
در تصویر زیر هیچ کدام از نکات فوق رعایت نشده است.
در صورت کوتاه بودن تیر سطح اتکایی آن روی نبشی نشیمن کافی نخواهد بود که این امر سبب افتادن تیر می شود.
عدم دقت در نصب GASETPLATE را در تصویر زیر ملاحظه می کنید.
عدم استفاده لچکی در محل اتصال تیر به ستون، برای نگه داشتن صفحه اتصال.
به کارگیری نبشی کوچکتر برای تحمل وزن تیر و عدم استفاده از لچکی که در عمل ممکن است این تیر نتواند نیروهای وارد را تحمل کند و در نهایت ممکن است بیافتد.
همچنین اتصال ورق با تیر و ستون به دقت انجام نشده و این امر می تواند موجب گسیختگی اتصال شود.
استفاده از GASETPLATE کوچک و طول جوش کم و استفاده از تیرآهن به جای ناودانی در بادبند و همچنین وصله کردن بادبند تمامی این کارها در نهایت موجب گسیختگی در اتصال می شود.
استفاده از GASETPLATE کوچک و ناکافی بودن طول جوش برای اتصال بادبند به پای ستون به علل مختلف موجب گسیختگی اتصال می شود: باید دقت شود که محورهای تیر و ستون در محل اتصال در یک صفحه قرار گیرند.
در حال حاضر سیستم سقف طاق ضربی به علت وزن زیاد دیگر مورد تایید واقع نمی شود اما باز هم مشاهده می شود که در بعضی از سازه ها از این سیستم استفاده می شود.
در حال حاضر اکثر کارشناسان توصیه می کنند که به جای استفاده از بلوک سفالی، از یونولیت استفاده شود.
علت این است که یونولیت وزن کمتری نسبت به بلوک سفالی دارد و در کل وزن سازه را کاهش می دهد.
اما اجرای این نوع سقف هم باید با دقت انجام شود که عدم دقت لازم باعث می شود سقف به صورت زیر درآید.
منابع و مآخذ: آیین نامه زلزله 2800 ایران ویرایش دوم 1378 آیین نامه 519 بارگذاری مبحث دهم مقررات ملی ساختمان مبحث نهم مقررات ملی ساختمان تعمیر و نگهداری ساختمان نوشته: حسین زمرشیدی بارگذاری و سیستم های باربر نوشته: دکتر داود مستوفی نژاد و مهندس مهدی فضیلتی مبانی اجرای سازه های فولادی نوشته: رضا خدادادی