دانلود تحقیق آزمایشات شیمی

Word 137 KB 13376 14
مشخص نشده مشخص نشده شیمی - زیست شناسی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • نقطیر: تبخیر + میعان تقطیر برای خالص سازی یک ماده به کار می رود.
    «تقطیر ساده از دو جزء حلال و حل شونده تشکیل شده است.»
    حل شونده: یک جسم غیر فرار (نمک, شکر, سولفات مس و...) سولفات مس همراه آب در بالن ریخته می شود.
    در تقطیر ساده برای 2 ماده,2جزء که اختلاف نقطه ای جوش کمی دارند استفاده می شود.

    آزمایش 1
    وسایل لازم:1)پایه 2عدد 2)سه پایه 3)توری 4)بالن تقطیر 5)گیره بالن 2عدد
    6)بالن 7)گیره دوبل 2عدد 8)مبرد(اتصال به ارلن) 9)ارلن
    10)شیلنگ(2عدد) 11)چوب پنبه تا بر روی بالن تقطیر قرار گیرد.
    12)شعله آبی رنگ

    میعان تبدیل بخار به مایع: بخار در داخل حباب های مبرد قراردارد.
    دو عد پایه را به موازات هم قرار می دهیم.
    دو عد پایه را به موازات هم قرار می دهیم.

    مقداری سولفات مس محلول در آب را داخل بالن تقطیر می ریزیم, بالن تقطیر به مبرد وصل می باشد.

    یک شیلنگ (لوله پائینی) به شیرآب وصل می شود.

    ولوله بالایی به داخل سینک (تخلیه) ریخته می شود.

    در تقطیر ساده اختلاف جوش حلال و حل شونده کم می باشد.

    در این روش (موادی که در نقطیر ساده بکار می روند دارای اختلاف جوش کم هستند) محلول را حرارت می دهیم در نتیجه حلال که دمای جوشش از جسم حل شونده کمتر است زودتر بخار می شود.

    این بخارات پس از سرد شدن و عمل میعان بدست می آید.

    و آنچه در ظرف باقی می ماند حلال (موجود در داخل ارلن) (در داخل ارلن حلال آب قراردارد.) و درداخل بالن تقطیر حل شونده قرار دارد.

    2.تبلور روشی است برای خالص سازی مواد جامدی که در خود ناخالصی جامد دارند.

    اسیدبنزوئیک را با ماسه مخلوط می کنیم.

    تبلور 5 مرحله دارد: حرارت دادن ماده مورد نظر در حداقل حلال تبلور مناسب به کمک حرارت حلال مناسب حلالی است که در دمای معمولی نه ماده مورد نظر و نه ناخالصی هیچ کدام حل نشود ولی در نقطه جوش یا نزدیکی نقطه جوش ماده مورد نظر حل شود ولی ناخالصی نامحلول باقی بماند.

    حداقل حلال:زیرا اگر حلال بیش از اندازه باشد در مرحله سوم تبلور رسوب گیری دچار مشکل می شود.

    یک ارلن 500برداشته , بستری اسیدبنزوئیک ریک نمک را در داخل ارلن ریخته وcc150 آب توسط استوانه مدرج در داخل ارلن ریخته ارلن را تکان می دهیم تا آب با اسید بنزوئیک ونمک مخلوط شود, حرارت داده تا ماده مورد نظر حل شود.

    مرحله دوم صاف کردن محلول جوشانده شده به کمک صافی معمولی مرحله سوم سردکردن محلول زیر صافی تا ایجاد بلور کند مرحله چهارم صاف کردن بلورها بوسیله قیف بوفنر(بوشنر) مرحله پنجم خشک کردن ماده مورد نظر و تعیین نقطه ذوب (نی کاتور) یافور برای فهمیدن اینکه خالص است یا ناخالص.

    وسایل لازم: 1)قیف معمولی 2)بوفنر(قیف چینی) 3)ارلن تخلیه 4)پایه 5)شعله 6)صافی 7)کاغذ صافی برش دار(گرد) 8)کاغذ صافی 9)ارلن250 10)گیره برای گرفتن ارلن500 11)استوانه مدرج Cc50آب توسط فرور (استوانه مدرج) در داخل ارلن 500 می ریزیم, اسید بنزوئیک را نیز در داخل ارلن 500 ریخته و آب را حرارت می دهیم تا جوش بیاید, ماده به جوش آمده را در داخل ارلن 250که قیف ساده و کاغذ صافی دارد می ریزیم,آهسته آهسته و کم کم می ریزیم.

    و دوباره روی شعله قرار داده تا ماده مورد نظر بجوشد و دوباره صاف میکنیم.

    محلول صاف شده را داخل آن سرد که در داخل کاسه قراردارد می گذاریم.

    در این مرحله ماده در حال بلور شدن است.

    ناخالصی ماسه در حین حرارت دادن در ارلن 500 باقی می ماند.

    در هنگام صاف کردن ارلن 250 و قیف معمولی و کاغذ صافی نیاز داریم و محلول به جوش آمده را کم کم در داخل ارلن ریخته .

    این قسمت را به خرطوم آبی وصل می کنیم و محلول بلور شده را کم کم از بوفنر و صافی عبور می دهم و آب داخل ارلن را تخلیه همراه با صافی می ریزیم.

    توسط اسپاتول مواد جامد روی بوفنر را برداشته و در داخل کاغذ بسته ای قرار می دهیم.

    3.

    محلول سازی غلظت گرم در لیتر: تعداد گرم جسم حل شده در یک لیتر.

    غلظت مولی یا مولاریته: تعداد مول جسم حل شده در یک لیتر محلول یک مول عبارت است از وزن فرمولی ماده بر حسب گرم – نرمالیته یا اکی والان گرم در لیتر,مقدار اکی والان گرم لیتر محلول اسیدها(مقدار H اسیدی) بازها (مقدار oH بازی) ظرفیت فلز*تعداد فلز نمک ها(مجموع ظرفیتهای فلزی) =مولار =نرمالیته =رابطه ی مولاریته بانرمالیته 1) نرمال از محلول غلیظ آن تهیه کنید: 2)اسید سولفوریک 2 نرمال از اسید سولفوریک غلیظ, درصد خلوص تهیه کنید و حساب کنید.

    Gr 40 1*1000 gr مولار/ x=gr 100*5/0 1*1000 X=?

    Gr نرمال /محلول نرمال E 1*1000 سود نیم نرمال 2گرم سود توسط دستگاه دیجیتال وزن کرده ودر داخل بشر و در داخل بشر که کمی آب مقطر داشته می ریزیم و بعد مقداری آب مقطر داخل آن زیخته و مخلوط می کنیم.

    در داخل بالن ژوژه مخلوط مورد نظر را ریخته و تا خط نشانه آب مقطر می ریزیم و درب بالن ژوژه را می بندیم و بعد تکان می دهیم.

    مولار Hclغلیظ مقداری آب ژاول در واین 50می ریزیم و با پیپت 5 بادقت 1/0 یوار استفاده کرده و در داخل آن 8/2 Hclغلیظ ریخته و در داخل بالن ژوژه ریخته و تکان می دهیم.

    مولاریتهمولار 4.کشش با بخار آب تقطیر = تبخیر +میعان کشش با بخار آب: برای مواد آلی غیر فراری است که در آب نامحلول باشند و اختلاف نقطه جوش حلال و حل شونده بالا می باشد.

    کلاً اساس کار کارخانه های روغن کشی بر این اساس می باشد.

    به طور کلی ماده ای قابل کشش با بخار آب می باشد که اولاً در آب نامحلول باشد.

    ثانیاً:فشار بخار به میزان خوبی داشته باشد.

    ثالثاً: نقطه جوش و جرم مولکولی آن از آب بیشتر باشد مثلاً برموبنزن در 155 درجه می جوشد و آب در 100درجه می جوشد (اما مخلوط آنها در 95درجه می جوشد) یا مثلاً آنیلین در 184درجه و آب در 100درجه می جوشد اما مخلوط بین دو در 98درجه می جوشد.

    «فشار بخار محلول از فشار بخار تک تک آنها بیشتر است» این روش چون بسیاری از مواد آلی قبل از رسیدن به نقزه جوششان تجزیه می شوند و می سوزند سپس با تقطیر ساده نمی توانیم آنها را جدا کنیم بنابراین باید از تقطیر با فشار کم یا تقطیر با بخار آب استفاده کنیم.

    وسایل مورد نیاز: 1)2 عدد ارلن 5)لوله اطمینان 8)گیره 2)مبرد 6)لوله رابط(شیلنگ) 9)پایه – توری – شعله – سه پایه 3)بالن تقطیر 7)قیف شیشه ای 4)قیف (کانتور) روش کار: ارلن را تا نیمه پراز آب کرده , داخل بالن تقطیر cc10آنیلین می ریزیم(رنگ قهوه ای تیره دارد) پس از انجام عمل تقطیر در داخل ارلن مخلوط آب و روغن باشد.

    سپس به آن یک قاشق نمک اضافه می کنیم.

    مخلوط را هم زده و محتویات آن را به قیف دکانتور منتقل کرده و صبر می کنیم تا دوفاز تشکیل گردد فاز بالایی فاز آلی است که همان آنیلین می باشد(چون سبکتر از آب است در بالا قرار گرفته است), فاز پائینی آب و نمک می باشد.

    فاز پایین را جدا می کنیم و دور می ریزیم و فاز بالایی را داخل یک ارلن 50ریخته و سپس به آن مقداری جاذبه الرطوبه(سولفات سدیم) اضافه می کنیم و سپس حجم آن را گزارش می دهیم: 4- تیتراسیون عبارت است از تعیین غلظت تک اسید قوی به وسیله باز قوی و بالعاکس.

    عبارت است از اضافه کردن تیتران(ماده ای داخل بورت) به آنالیت (ماده ای داخل ارلن)تا رسیدن به نقطه اکی والان.

    نقطه اکی والان نقطه ای است که درآن تعداد مولها (باتعداد اکی والان )آنالیت و تیتران با هم برابر باشد.

    وسایل لازم: بورت : بورت را آب مقطر کاملاً شسته ولی ابتدا با آب می شوم و بورت را از ماده ای که می خواهیم تیترکم می ریزیم تا درجه صفر (ماده ی تیتر= سود) گیره بورت ارلن (به عنوان گیرنده) صرف (شناساگر ,ترکیب آلی) 1)در داخل بورت تیتران (سود)1 تا درجه ی صفر می ریزیم/, Hcl, cc5 فیکس(5/0نرمال) با وسیله ی فرور داخل ارلن می ریزیم, 3 قطره معرف شناساگر (فنل فتالین) می ریزیم شیربورت را کم کم باز کرده و همزمان ارلن حاوی اسیدفیکس 5/0نرمال و مصرف ) را تکان می دهیم تا لحظه ای که به نقطه اکی والان برسد و تغییر رنگ بدهد.

    غلظت سود 6/9 (تا زمانی که رنگ پایدار شود= نقطه ای اکی والان) 2)دوباره بورت را صفر درجه سود می ریزیم و ارلن Hcl ,cc5 که خودمان در جلسه ی محلول سازی درست کردیم ریخته و 2قطره شناساگر فنل فنالین ریخته و همزمان با تکان دادن ارلن, شیربورت را باز می کنیم و تا زمانی که به نقطه اکی والان برسد ادامه می دهیم غلظت Hcl 4/6 3)بورت را تا صفر درجه سود ریخته و ,cc5 که در محلول سازی درست کردیم در داخل ارلن ریخته و 3 قطره فنیل فنالین می ریزیم.

    و دوباره با سود تیتر می کنیم.

    تا به مرحله اکی والان برسد(در مرحله آخر باید قطره قطره سود را ریخته تا به نقطه پایدار برسد.) 5/20 غلظت نرمالیته اسید سولفوریک منحنی بالا رونده کم زیاد Nنرمالیته اسیدفیکس مقدار اسیدفیکس تیتراسیون (نقطه اکی والان) نرمالیتته اسیدفیکس 5)اتیلاسیون (تهیه ی آسیدین) از روی فرمول واکنش نسبت مولی را تشخیص می دهیم استفاده بیش از حد از یک ماده گاهی خوب و گاهی مضر است.

    + هر واکنش زمان اپتی ارم خود را دارد تا بهره ی کامل از واکنش را ببرد.

    هر واکنش دمای اپتیوم دارد بالاتر از آن دما و یا پایین تر ممکن است مضر یا مفید باشد.

    هیچ واکنشی صد درصد انجام نمی شود.

    روشهایی برای جداسازی استخراج تبلور وسایل لازم : بالن استوانه مدرج کاسه ی مسی شعله – سه پایه – گیره – توری – پایه دماسنج همزن شیشه ای کاغذ صافی قیف معمولی ارلن معمولی 1)درون یک بالن کاملاً خشک (زیرا استیک اندریت مقداری کم آب به آن برسد به اسیداستیک تبدیل می شود)5grاسید سالیسیلیک و 7ccاستیک ایندرید و فقط 5 قطره سولفوریک اسید غلیظ می ریزیم.

    کاسه مسی را آب می کنیم و بر روی شعله قرار می دهیم تا دمای آن به 70درجه برسد و بالن حاوی محتویات استیک اندرید و سلسیلیک اسید و کاتالیزور اسیدسولفوریک را به همراه دماسنج در داخل آب قرارداده +(دما باید بین 60تا70 درجه باشد در زمان 15 دقیقه)(محلول حاوی محتویات را باید در زمان 15 دقیقه همزمان با حرارت دادن بهم بزنیم.)+ 2)درپایان 15 دقیقه واکنش تمام شده و 150ccآب معمولی درون بالن می ریزیم تا استیک ایندرید, اسید سولفوریک و در آب حل شود و آسیدین و همچنین سالیسیلیک اسید وارد واکنش شده رسوب نماید.

    پس از هم زدن رسوب اجازه می دهم رسوب ته نشین شود و سپس آب روی آن را حتی الامکان می کنیم (سرریز خارج نمودن) حال رسوب مخلوط آسیدین اسید است که به روش تبلور از هم جدا می کنیم.

    15cc حلال تبلور آسیدین درون بالن می ریزیم و روی شعله مستقیم قرار می دهیم تا حل شود و بصورت داغ داغ و جوشان به وسیله قیف معمولی و کاغذ صافی درون ارلن معمولی صاف می کنیم.

    محلول زیر صافی را سرد می کنیم تا بلور آسیدین تشکیل گردد.

    بعد از صاف کردن ارلن تخلیه را توسط شلنگ به خرطوم آبی وصل می کنم و قیف را همراه با کاغذ صافی گرد روی آن قرارداده و محلول را میریزیم و رسوب را همراه با کاغذ صافی بسته بندی کرده و تحویل می دهیم.(رسوب حاصل آسیدین است).

    6) استریفیکاسیون آب +استرالکل +اسید واکنش تعادلی واکنش تعادلی هیچ وقت 100% انجام نمی شود.

    -بدون وجود کاتالیزور 24ساعت طول می کشد تا واکنش انجام شود اما در حضور 5 قطره کاتالیزور این واکنش در 60 دقیقه انجام می شود.

    -کاتالیزور واکنش را تسریع می کند و 101 موقعیت تعادل را تغییر نمی دهد -کاتالیزور مورد استفاده در واکنش مصرف نمی شودو اگر هم مصرف شود دوباره بازیابی می شود.

    -در این واکنش OHاسید با الکل به تبدیل می شود.

    طبق اصل لوشاتله: یکی از مواد اولیه که ارزانتر است را بیشتر بر می داریم و یا یکی از محصولات را همزمان مثلاً آب را به بخار تبدیل می کنیم و یا خارج می کنیم و راه سوم علت تقلبی را از بین می بریم و یک مشتق فعال را قرار می دهیم.

    وسایل مورد نیاز مبرد بالن توری – پایه – گیره 2عدد بشر ستوان مدرج طرز کار: 1)از بالای مبرد به همراه بشر مخلوط 15cc n بوتانول, 18cc اسید استیک, 5قطره اسید سولفوریک غلیظ,را می ریزیم 2)حدود 60دقیقه بالن را به همراه محتویات روی شعله مستقیم می جوشانیم.

    در پایان 60دقیقه هم واکنش دهنده ها – محصولات و کاتالیزور را داریم.

    3)از بالای مبرد100cc آب معمولی داخل آن می ریزیم .

    اسید استیک را بوتیل الکل و فرم آب در آب حل شده و اما nبئتیل استات حل نمی شود جعبه این محلولها را در داخل قیف وکاتو ریخته و سر قیف و کانتو را بعد از هم زدن بر می داریم تا دو فاز از هم جداشوند, فاز زیری که آب است خارج می کنیم و فاز رویی که مقدار کمی ذرات اسیداستیک دارد را 20cc بی کربنات سدیم (جوش شیرین) می ریزیم و هم می زنیم و اسپلاتیک در آب حل شده و فاز رویی n بوتیل استات خالص است و فاز زیری را دور ریخته, فاز رویی را 100ccآب مقطر به آن اضافه می کنیم و دوباره فاز زیری را دور می ریزیم, فاز رویی را در بشر کوچک می ریزیم و مقدار کمی جاذبه الرطوبه (سدیم سولفات)خشک در داخل آن می ریزیم و تحویل می دهیم.

دید کلی شیمی تجزیه نقش حیاتی را در توسعه علوم مختلف به عهده دارد، لذا ابداع فنون جدید تجزیه و بسط و تکامل روشهای تجزیه شیمیایی موجود ، آنقدر سریع و گسترده است که اندکی درنگ در تعقیب رویدادهای تازه سبب بوجود آمدن فاصله‌های بسیار زیاد علمی خواهد شد. نقش این فنون در فعالیتهای تولیدی روز به روز گسترده‌تر و پردامنه‌تر می‌گردد. امروزه ، کنترل کیفیت محصولات صنعتی و غیر صنعتی ، جایگاه ...

بالن ژوژه (بالن حجمی) بالنی است با گردن بسیار باریک و دراز که بر روی قسمتی از گردن آن خطی وجود دارد که حجم دقیق بالن را مشخص میکند. این ظرف برای محلول سازی دقیق و به حجم رساندن محلولها و نیز رقیق سازی آنها مورد استفاده قرار میگیرد. بالن ته گرد (Round bottom flask) در حقیقت یک نوع ارلن با ته گرد است و معمولا برای تقطیر مورد استفاده قرار میگیرد. قیف جدا کننده قیف جدا کننده ...

موضوع : علم تکنولوژي مواد فصل اول طبقه بندي مواد کار 1- طبقه بندي مواد کار 1-1- تعريف تکنولوژي مواد: علمي که درباره استخراج، تصفيه، آلياژ کردن، شکل دادن، خصوصيات فيزيکي، مکانيکي، تکنولوژيکي، شيميايي و عمليات حرارتي بحث مي‌کند، تکنولوژي

روش اندازه‏گيري مقدار آمونياک 1 هدف هدف از تدوين اين استاندارد بيان روش اندازه‏گيري مقدار آمونياک موجود در يک زداينده مي‏باشد . اين روش براي پاک کننده‏هايي که داراي اوره هستند مناسب نيست . در صورتي که زداينده‏ها داراي مونوآل

مقدمه امروزه ضرورت ایجاد تحول در فرآیند یاددهی –یادگیری و روش های تدریس مورد اذعان تمامی صاحب نظران و مسئولین آموزش و پرورش می باشد.تأکید بر روش های فعال و مشارکتی تدریس و جنبه های کاربردی دروس ,زمینه های تفکر را در دانش آموزان تقویت نموده ,یادگیری از دوام و عمق بیشتری برخوردار گردیده و انگیزه ی فراگیران را افزایش می دهد . توجه به فعالیت های آزمایشگاهی و کارگاهی در مدارس سبب ...

تهیه، ساخت و شناسایی پلی مرها با آنکه واکنشهای مورد استفاده در تهیه پلی مرها معمولاً با واکنشهایی که در سنتز مولکولهای کوچک به کار می روند یکسان هستند، وزن مولکولی بالا در محصولات پلی مری و نتیجه فیزیکی اندازه و بر هم کنشهای زنجیر، باعث می شود که پلی مرها خواص ویژه خود را داشته باشند. از این رو آنها اغلب به روشهای کاربردی و شناسایی ویژه ای نیاز دارند که کاملاً متفاوت با روشهای ...

فصل اول کلیات تعریف، ویژگیها و مشخصات محصول تولیدی: گلاب به حاصل تقطیر گل های سرخ محمدی Rosa dama scenamiller تازه چیده شده و مخلوط آن با آب که اساس اضافی آن از محلول ابکی جدا شده است اطلاق می گردد. البته در سایر کشورها مثل ترکیه، بلغارستان و فرانسه از گونه های دیگر گل سرخ برای تهیه گلاب استفاده می شود. در حقیقت گلاب محصول سنتی ایران می باشد که برگرفته از گلهای تازه محمدی می ...

آزمون های روغن : در بسته بندی مشخصات زیر باید درج شده باشد : نام کارخانه - نوع روغن - سری ساخت - وزن روغن - پروانه ساخت و بهره برداری - تاریخ تولید و انقضا در تمامی آزمایشها برای نمونه برداری از روغن جامد باید از عمق آن استفاده کنیم و در مورد روغن مایع باید قبلاً آنرا هم بزنیم چون قسمت سطحی روغن در تماس با هوا بوده و فاکتورهای بدست آمده قابل اطمینان نیستند . عدد پراکسید : عدد ...

معنی جایگزین: کربن )رایانه( کربن عنصری شیمیائی در جدول تناوبی است، با نشان C و عدد اتمی ۶. کربن عنصری غیر فلزی و فراوان، چهارظرفیتی ودارای سه آلوتروپ می‌‌باشد: الماس)سخت‌ترین کانی شناخته شده( گرافیت)کی از نرم‌ترین مواد( Covalend bound sp1 orbitals are of chemical interest only فولریت (فولرین ها، مولکولهایی در حد بیلیونیوم متر هستند که در شکل ساده آن، 60 اتم کربن یک لایه گرافیتی ...

مقدمه هیدروژن تنها عنصری است که در هیچ یک از گروه های جدول تناوبی عنصرها محل مناسبی برای آن وجود ندارد. هید روژن از بعضی جهات به فلزهای قلیایی و از جهاتی هم به هالوژنها شباهت دارد. ولی تفاوت آن با عنصرهای این دو گروه به قدری است که می توان گفت هیدروژن در جدول تناوبی عنصرهابرای خود موقعیتی منحصر به فرد دارد. . تشکیل یونهای مثبت ومنفی از هیدروژن در مقایسه با فلزهای قلیایی و ...

بورت بورت لوله شیشه‌ای مدرج و طویلی است که در انتهای آن یک شیر جهت کنترل خروج محلول از آن نصب شده است. چون از بورت برای برداشتن حجمهای مختلفی از محلولهای مخصوص تیتراسیون استفاده می‌شود، لذا به قسمتهای کوچکی درجه بندی شده است. در تیتراسیونهای معمولی از بورتی که دقت آن 0.1 میلی لیتر است استفاده می‌شود. معمولا این بورتها گنجایش 50 تا 100 میلی لیتر را دارند.در تیتراسیونهای حساس از ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول