دانلود گزارش کارآموزی آموزی بهمن موتور

Word 902 KB 13417 60
مشخص نشده مشخص نشده گزارش کارآموزی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • شالوده ثروت هر سازمانی ، کارکنان آن می باشد که مجموعه ای از دانش ، مهارت و انگیزه های متفاوت را شکل داده اند و موثرترین راه بدست آوردن مزیت رقابتی در شرایط فعلی هستند .

    طبیعی است که اتخاذ تدابیری موثر در جذب و نگه داری ، بهسازی و کاربرد مطلوب منابع انسانی ، انسان های توانا با شخصیت و خلق و خوی متناسب با فرهنگ و ما موریت سازمان به وجود می آورد که به جای نیاز به کارگیری ابزار کنترل و نظارت مستمر ، خود آن ها از وجدان و فرهنگ کاری عمیقی برخوردار هستند .


    در حقیقت ، حیات و پویایی سازمان در گرو رشد و تعالی نیروی انسانی و رشد این نیرو منوط به شناخت و درک صحیح وی از محیط به عنوان یک کل و دریافت جایگاهش در این کل خواهد بود .

    در این میان نیروی انسانی جوان به عنوان پر انرژی ترین و مستعد ترین نیروی کار نقش و جایگاه حساس را داراست .

    شناخت این نیروی ارزشمند نسبت به سازمان ، قوانین حاکم و امکانات موجود در آن علاوه بر تسهیل در انجام امور و افزایش بهره وری در سازمان ، زمینه ساز پویایی او خواهد بود .





    تاریخچه تاسیس:
    گروه بهمن در سال 1331 تحت عنوان ((شرکت سهامی ایران خلیج کو))با سرمایه اولیه 600 هزار ریال به منظور انجام عملیات حمل و نقل از جمله حمل و نقل دریایی و حق العمل کاری نمایندگی های تجاری تاسیس و شروع به کار نمود .


    این شرکت از سال 1338 با اخذ مجوز ساخت از سوی وزارت صنایع و معادن اقدام به مونتاژ وانت سه چرخ مزدا با ظرفیت 200کیلوگرم نمود و سپس در سال 1350 با افزایش سرمایه ، ُموضوع فعالیت خود را به ساخت و مونتاژ انواع وانت های مزدا تبدیل کرد و وانت مزدا با cc 1000 با ظرفیت 500 کیلوگرم را به مرحله تولید رسانید .

    ُدر این سال نام شرکت به کارخانجات اتومبیل سازی مزدا تغییر یافت .

    بعد از آن در سال 1363 وانت مزدا 1600 cc نیز به انواع تولیدات شرکت اضافه و نام شرکت به ایران وانت تبدیل گردید .

    در سال های 66-65 ، شرکت به مونتاژ وانت مزدا cc 1800 پرداخت و از اواخر سال 1372 در پی واگذاری سهام به بخش خصوصی ، دگرگونی قابل ملاحظه ای در روند فعالیت شرکت به وجود آمد ، به طوری که موضوع فعالیت شرکت به تولید و بهره برداری ، طراحی و ساخت خودروی وانت دو کابین cc 2000 و آمبولانس cc 1600 تغییر داده شد .

    این شرکت از سال 1338 با اخذ مجوز ساخت از سوی وزارت صنایع و معادن اقدام به مونتاژ وانت سه چرخ مزدا با ظرفیت 200کیلوگرم نمود و سپس در سال 1350 با افزایش سرمایه ، ُموضوع فعالیت خود را به ساخت و مونتاژ انواع وانت های مزدا تبدیل کرد و وانت مزدا با cc 1000 با ظرفیت 500 کیلوگرم را به مرحله تولید رسانید .

    در تاریخ 28/4/1378 و بر اساس مصوبه مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام و با تغییر اساسنامه ، نقطه عطف حیات شرکت در زمینه های مختلف از جمله تولید انواع سواری مزدا 323F ، 323GLX ، 323FL ، تولید خودرونده اتوماتیک ، تولید انواع شاسی و شاسی قابل حرکت ، تولید قطعات ریخته گری ، تولید انواع موتور سیکلت و انواع دوچرخه در دستور کار قرار گرفت .

    اهداف و راهبردهای کلان گروه بهمن : 1- ایجاد ارزش افزوده اقتصادی 1-1- افزایش مستمر بهره وری سرمایه های موجود 2-1- توسعه فضا های جدید فعالیت 3-1- دگرگونی مستمر فعالیت های اقتصادی گروه 4-1- شکار فرصت ها 5-1- توسعه تفکر مدیریت بر سرمایه 2- ایجاد یک قدرت اقتصادی 1-2- پیش تازی در فعالیت ها 2-2- ارتباط قوی با مر اکز اقتصادی ایران و جهان 3-2- ارتباط مستحکم با طرف های تجاری 4-2- ایجاد ارتباط با بازارهای جدید 5-2- ارتباط مستمر با اتحادیه های صنفی 3- کادر سازی 1-3- نهادینه سازی ارزش ها و کرامات انسانی 2-3- تربیت مدیران شایسته 3-3- توسعه فعالیت های گروهی 4-3- توسعه شایسته سالاری 4- رشد شاخص کلان جامعه ایران 1-4- فعالیت مثبت اقتصادی 2-4- تلاش برای اصلاح مقررات اقتصادی شرکت 5- مدیریت ریسک دارائیها 1-5- تنوع دارائیها با توجه به اصل مزیت یا بلدیت 2-5- انجام سرمایه گذاری های مالی گروه بهمن بطور کلی در سه سطح به شرح زیرTop chart طراحی گریده است: سطح اول : راس کاربردی (راس هرم) می باشد که مدیران عالی و ارشد گروه شامل هئیت مدیره و مدیران عامل در این سطح قرار می گیرند .

    سطح دوم : ستادهای تخصصی و عمومی ، شامل مدیران میانی گروه با عنوان های معاونت و مدیریت مستقل ، قسمت های مختلف ستاد گروه را تشکیل می دهند و عبارتند از : معاونت اقتصادی و برنامه ریزی ، معاونت اداری و منابع انسانی ، معاونت مالی و معاونت طرح و توسعه و مدیریت مستقل امور حقوقی و مدیریت مستقل حسابرسی داخلی و مدیریت مستقل فناوری اطلاعات سطح سوم : شامل مرکز بهمن واحدهای کسب و کار استراتژیک در فضاهای مختلف فعالیت گروه ((SBU استاندارد و همچنین شرکت های تابع و وابسته .

    شرکت ها و مراکز تابعه گروه بهمن 5S نحوه پیدایش: در دنیا سازمان های بسیار زیادی وجود دارند که در زمینه های متفاوتی فعالیت می نمایند .

    این سازمان ها کاملا متفاوتی دارند و نظام های سیاسی و فرهنگی گوناگونی بر محیط آن ها حاکم است .

    اما با وجود این تمایزهای آشکار ، نقاط مشترک زیادی در بین آن ها وجود دارد .

    برخی از این نقاط مشترک مربوط به عوامل برون سازمانی است .

    مانند جهانی شدن اقتصاد و شدت یافتن رقابت و افزایش سرعت تغییرات و مشتری سالاری و برخی دیگر مربوط به عوامل درون سازمانی است مانند :تغییر ترکیب نیروی کار ، تلاش سازمان ها برای بقا و رشد ، تغییر در روش های انجام کار ، تغییر در روش های جذب و نگه داری ، افزایش بهره وری و...

    .

    برای تحقق این نیازها و اهداف مشترک نیز از روش ها ، سیستم ها و ابزارهای نسبتا مشابهی استفاده می شود .

    تعداد قابل توجهی از سازمان ها نیز مدلی را به و TQM ترکیبی از این روش ها و ابزارها در خود دارد .

    متداولترین این مدل ها ، مدل.

    Business Excellence می باشد.

    پیاده سازی این مدل ها نیز مستلزم رعایت تقدم و تاخر خاصی در به کار گیری این ابزارها و روش ها می باشد .5S از جمله سیستم های می باشد که پایه اولیه و سنگ بنای سایر سیستم های کیفیتی و بهره وری می باشد .

    برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم ، در ژاپن شکل گرفت .

    ولی ایده اولیه این سیستم 5S ژاپنی نمی باشد .

    ژاپنی ها با الگو برداری از برخی صنایع آمریکایی و اروپایی ، و پس از توسعه و سیستماتیک نمودن آن ، این سیستم را ارائه نمودند.

    الگوهای اولیه ای که مورد استفاده ژاپنی ها قرار گرفت شامل سه دسته از صنایع آمریکایی و اروپایی می باشد .

    دسته اول صنایعی می باشد که رعایت بهداشت ، تمیزی و نظم از زیر ساخت های اساسی آن می باشد .

    مانند صنایع بهداشتی و دارویی که عموما نیازمند محیطی تحت عنوان ((اتاق تمیز))یا clean room می باشند .

    دسته دوم سازمان های خدماتی مانند هتل ها می باشد که مشتری با محیط سازمان تماس مستقیم و نزدیک دارد .

    حساسیت بالای مشتریان اینگونه از سازمان ها به تمیزی ، نظم و سرعت باعث شده که رعایت اینگونه اصول را در ((خانه داری خوب))یا Good Hous Keeping نامیده می شود .

    دسته سوم شامل سازمان های پیشروی می باشد که به اهمیت مباحثی مانند انسان – ماشین ، انسان – کار ، انسان – محیط توجه خاصی نموده و تلاش نموده اند که ارتباط منطقی و سالم بین ((انسان – ماشین –کار ))پدید آورند .

    5S از پنج کلمه ژاپنی ، Seiri به معنای تفکیک ، seiton به معنای ترتیب ، seiso به معنای تمیزی ، seiketsu به معنای تداوم و shitsuke به معنای تعلیم گرفته شده است .

    برای توسعه مفهومی و اجرایی بهره وری در ژاپن از شش برنامه استفده شد : 1- 5s (تفکیک ، ترتیب ، تمیزی ، تداوم ، تعلیم ) 2- (سیستم پیشنهادات کایزن ) 3- QCC ( حلقه های کنترل کیفیت ) 4- TQC (کنترل کیفیت فراگیر ) 5- TPM (نگه داری بهره ور فراگیر ) 6- (تولید به موقع ) در واقع می توان گفت 5S نقطه شروع دیگر برنامه ها می باشد و اجرای 5S نسبت به بقیه سیستم ها تا حدودی آسان تر است و باعث افزایش طول عمر ماشن آلات ، کاهش هزینه ها ، سرعت دست یابی و ...

    می شود .

    در یک جمله می توان 5S را چنان تعریف کرد : (( 5S سیستمی برای بهسازی و آراستگی در محیط کار می باشد .)) تعاریف وشناختهای S های پنج گانه تعریف کامل S1 (seiri): جداکردن اقلام، اوراق و اطلاعات لازم و کاربردی از غیر آن و دور نمودن غیرلازم‌ها و غیرکاربردیها از محیط کار وهمچنین تعمیر، تعویض یا تصحیح معایب و نواقص می باشد.

    هدف از اجرای S1: 1- تعیین معیارهایی برای حذف غیرضروریها 2- به کارگیری مدیریت اولویتها و تعیین اولویتها 3- حذف علل آلودگی 4- استفاده بهینه از تجهیزات و فضای محیط کار 5- ریشه یابی علل معایب مفهوم S1: در میان تمام تئوریهای که برای تفکیک و ساماندهی امور عنوان شده، همگی طبقه‌بندی اشیا و کارها ودسته‌بندی آنها بر اساس میزان اهمیت را در اولویت قرار می‌دهند.

    امروزه به همان نسبت که ذخیره اشیا اهمیت دارد، دور ریختن اقلام زائد نیز حائز اهمیت است.

    مهم‌تر از همه آنست که بدانیم چه چیز راباید دور ریخت و چه چیز را و چطور بایدذخیره کرد تا در هنگام لزوم به آسانی در دسترس ما قرار گیرد.

    در میان 5S تفکیک و سامانهی از بالاترین اولویت برخوردار است.

    اجرای این اصل می بایستی از سوی مدیریت سازمان آغاز شود.

    زیرا افراد آنچنان به محیط کار کنونی خود خو می‌گیرند که نیازی به انجام تفکیک احساس نمی‌کنند.

    روش اجرا و پیاده سازی S1 (Seiri): اقدامات لازم برای برای پیاده سازی S1شامل دو دسته کلی است که عبارتنداز: 1- تفکیک 2- تعمیر حال موارد هر دسته را به شرح ذیل به طور کامل بیان می‌کنیم: تفکیک : 1- تهیه برگه‌های مخصوص تعیین وضعیت اشیاء و اسناد 2- شناسایی اقلام مورد نیاز، زاید و تعمیری 3- استفاده از برگه‌های مخصوص تعیین وضعیت (سه برگه: مرا دور کنید، مرا تعمیر کنید، مرا تعیین تکلیف کنید).

    4- دور نمودن اشیاء زاید از محل کار 5- تفکیک اشیاء‌ زاید 6- تعیین تکلیف اشیاء زاید 7- کنترل اوراق و اشیاء زاید 8- پیشگیری از پدید آمدن اشیاء و اموال زاید تعمیر: 1- تعمیر ساختمان، معبر و پل 2- تعمیر یا تعویض سیستمهای روشنایی، تهویه و تاسیسات 3- تعمیر یا تعویض ماشین آلات، تجهیزات و غیره 4- تعویض یا بازسازی اشیاء مستهلک یا غیرقابل استفاده 5- تعمیر اشیاء و ابزار خراب 6- نگهداری اموال، اشیاء و تأسیسات 7- برنامه‌ریزی و نظارت بر تعمیر و نگهداری 8- اصلاح و بازسازی برنامه‌های نرم‌افزاری تعریف کامل S2 (Seiton): مرتب کردن اقلام، اوراق و اطلاعات و تعیین جای مناسب برای آنان، به نحوی که با سرعت و سهولت قابل دسترس باشند.

    هدف از اجرای S2: 1- نظم و ترتیب در محل کار 2- استقرار و جایدهی مناسب 3- ارتقاء بهره‌وری از طریق حذف زمان تلف شده جستجو 4- افزایش سرعت دسترسی به اشیاء و اسناد 5- کاهش ضایعاتناشی از نابسامانی و درهم ریختگی 6- جلوگیری از ضایع و فاسد شدن مواد فاسد شدنی 7- کاهش اشتباهات ودوباره کاریها گامهای کلی برای پیاده سازی S2: برای پیاده‌سازی S2 چهار گام کلی وجود دارد این گامها عبارتند از: 1- تحلیل وضعیت موجود 2- تعیین محل صحیح استقرار اشیاء 3- مشخص نمودن نحوه قرارگیری اشیاء در محل تعیین شده آنها 4- ترغیب کارکنان به رعایت مقررات قرارگیری اشیاء مفهوم S2: مبنای اصلی در S2، استفاده از مدیریت کارکردی و حذف جستجو است.

    هنگامی که هر چیز با توجه به کارکرد آن، و بادر نظر گرفتن کیفیت و ایمنی کار، در جای مناسب و مشخص قرار داشته باشد، محل کار همواره منظم و مرتب خواهد بود.

    هدف نهایی از فرایند نظم دهی، در اختیار داشتن شیء مورد نیاز در زمان و مکان معین و به مقدار مورد نیاز است.

    کلید دستیابی به این هدف پاسخگویی به این شش سوال است.

    (چه چیز؟

    چه وقت؟

    چرا؟

    چه کسی؟

    چطور؟

    وکجا؟) روش اجرا و پیاده‌سازی S2 (Seiton): اقدامات لازم برای پیاده سازی S2 شامل پنج دسته کلی که عبارتند از: 1- ایجاد نظم عمومی 2- نظم در ثبت، استفاده و بایگانی نامه‌ها و مدارک 3- نظم در محیط اداری و برای وسایل اداری 4- نظم در محیط تولیدی 5- نظم برای اشیاء و وسایل تولیدی ایجاد نظم عمومی: 1- مشخص سازی سازمان 2- مشخص سازی زیرمجموعه‌های اصلی سازمان 4- مشخص سازی بخش‌های هر زیرمجموعه 5- مشخص سازی اشیاء 6- مشخص سازی وضعیت اشیاء 7- مشخص سازی افراد 8- نظم در تابلوی اعلانات نظم در ثبت، استفاده و بایگانی نامه هاومدارک 1- طراحی و تهیه فرمهای استاندارد اداری 2- بکارگیری فرمهای اداری در فایلها و پرونده‌ها 3- استفاده از روشهای امور دفتری و مکاتبات 4- بکارگیری نحوه صحیح بایگانی نامه‌ها و مدارک 5- بکارگیری لیبلها 6- شفاف سازی اطلاعات و ارتباطات 7- تعیین تعداد پرونده‌ها و اقلام روی میز 8- سریع سازی دستیابی به نامه، اسناد، اشیاء واوراق 9- بکارگیری اصل «فقط یکی» 10- برقراری نطم کاری و نظم در پرونده‌ها نظم در محیط اداری و برای وسایل اداری: 1- نحوص صحیح استقرار layout واحدهای یک سازمان 2- چگونگی استقرار اتاقهای یک واحد 3- نحوه صحیح چیدن میز و کمد و ....

    در اتاقها 4- نحوه درست قرارگیری و شکل میزها 5- نحوه صحیح چیدن لوازم اداری روی میز و چیدن کتابها، مجلات و جزوات 6- نحوه چیدن پرونده‌ها، فرمها و برگه‌های اداری در فایل، قفسه یا کمد 7- نحوه صحیح چیدن لوازم شخصی در داخل کشوها و کمدها 8- نحوه درست شناسه گذاری و ردیابی 9- نکاتی در مورد نظم عمومی نظم در محیط تولیدی : 1- وجود راهنماهایی برای بخشها و فعالیته 2- نحوه مرتب سازی ماشین‌آلات 3- نحوه مرتب سازی ابزارها 4- نحوه مرتب سازی مواد و قطعات 5- نحوه مرتب سازی حمل مواد و قطعات 6- نظم در انبار، نگهداری محصولات تولیدی 7- نظم دراستفاده از کامپیوتر و اتوماسیون اداری- صنعتی 8- نحوه خط کشی و مشخص سازی محل تردد و محل قرارگیری اشیاء وتجهیزات 9-مرتب نمودن وسایل و اشیاء عمومی نظم برای اشیاء و وسایل تولیدی: 1- مرتب نمودن لوازم و وسایل 2- مرتب نمودن اشیاء و اقلام 3- مرتب نمودن اشیاء مورد مصرف آینده 4- مرتب نمودن ابزار دقیق 5- مرتب نمودن مواد اولیه و در جریان ساخت 6- مرتب نمودن وسایل ذخیره سازی و حمل 7- مرتب نمودن روغن‌ها و روان کننده‌ها 8- مرتب نمودن لوله ها و شیلنگها 9- مرتب نمودن سیم و کابل و وسایل برقی و اشیاء ظریف تعریف کامل S3 (seiso): پاکیزگی عبارتست از حذف آلودگیها و آلاینده‌ها و پیشگیری از کثیفی.

    و پاکیزه نگاهداشتن محیط، اموال و افراد و تلاش و کوشش در جهت حذف یا کنترل آلاینده‌ها.

    هدف از اجرای S3: 1- دستیابی به میزان مطلوبی از پاکیزگی و حذف کامل آلودگیها 2- شناسایی مشکلات جزیی از طریق بازبینی 3- درک پاکیزه سازی به عنوان نوعی بازبینی 4- کاهش خستگی و آزردگی روانی ناشی ازکار 5- کاهش خرابی ماشین‌آلات 6- تثبیت و بهبود کیفیت 7- جلوگیری از بیماری‌ کارکنان مفهوم S3: یکی از اهداف مهم فعالیتهای 5S، حذف کامل آلودگیها و از میان بردن جزیی‌ترین خطاها و کاستیها در نقاط حساس و کلیدی است.

    پاکیزه سازی می‌تواند تاثیر به سزایی بر میزان توقف کار، کیفیت، ایمنی، روحیه کارکنان و دیگر جبنه‌های تولید داشته باشد.

    پاکیزه سازی اگرچه بسیار اهمیت دارد، اما خود آغاز کار است.

    پاکیزه‌سازی یکی از اساسی‌ترین فعالیتهای 5s است واگر آن را جوهر 5s بدانیم چندان اشتباه نکرده‌ایم.

    امروزه هدف بسیاری ازشرکتها حذف کامل عوامل آلوده کننده، و رساندن آن به حدصفر است.

    پاکیزگی در سیستم 5s شامل پاکیزگی انسان، ماشین، ابزار، مواد و محیط می‌باشد.

    روش اجرا و پیاده سازی S3 (seiso): اقدامات لازم برای پیاده سازی S3 شامل سه دسته کلی است که عبارتند از: 1- پاکسازی محیط سازمان 2- پاکسازی تجهیزات و وسایل 3- پاکیزگی کارکنان حال موارد هر دسته را به شرح ذیل به طور کامل بیان می‌کنیم: پاکسازی محیط سازمان: 1- انجام هماهنگیها و اطلاع رسانی لازم 2- تفکیک محیط کار و تقسیم کار 3- تعیین دامنه.

    مصادیق و راههای رفع آلودگی محیط 4- تعیین دامنه.

    مصادیق وراههای رفع آلودگی صوتی 5- تعیین دامنه.

    مصادیق و راههای رفع آلودگی تصویری 6- تعیین دامنه.

    مصادیق و راههای رفع آلودگی شیمیایی و اشعه 7- تعیین دامنه.

    مصادیق و راههای رفع آلودگی هوا 8- تعیین دامنه.

    مصادیق و راههای رفع آلودگی آب 9- تعیین دامنه.

    مصادیق و راههای رعایت بهداشت عمومی 10- تعیین دامنه.

    مصادیق و راههای رفع آلودگی خاص هر صنعت 11- تهیه چک لیستی بازبینی S3 و برنامه پیاده سازی مستمر 12- تهیه وسایل و لوازم پاکیزه سازی 13- انجام حرکتی همگانی برای پاکیزه سازی پاکسازی تجهیزات و وسایل : 1- تعیین تجهیزات و وسایل موجود 2- تعیین شرایط محیطی و نگهداری تجهیزات ووسایل 3- تعیین مصادیق آلودگی برای تجهیزات و وسایل 4- تعیین آلاینده‌ها 5- تعیین شیوه‌های پیشگیری از آلودگی 6- تعیین شیوه‌های و ابزارهای رفع آلودگی 7- زمانبندی اجرای پاکسازی 8- تهیه چک لیست بازبینی پاکسازی تجهیزات و وسایل 9- اجرای پاکسازی پاکیزگی و آراستگی کارکنان : 1- تبیین اهمیت پاکیزگی کارکنان 2- تعیین دامنه، مصادیق و انواع آلودگی در کارکنان 3- تعیین آلاینده‌ها 4- تعیین شیو‌ه‌های پیشگیری از آلودگی 5- تعیین شیوه ها و ابزار رفع آلودگی 6- زمانبندی اجرای پاکیزه‌گی 7- تهیه چک لیست بازبینی پاکیزگی کارکنان 8- اجرای پاکیزگی تعریف کامل S4 (seiketsu): حفظ و نگهداری یا سی کتسو، ‌یعنی تداوم، استانداردسازی و حفظ وضع مطلوب ناشی از اجرای سه اصل قبلی (تفکیک، ترتیب، تمیزی) و رعایت ایمنی در کار است.

    به بیان کوتاهتر سی‌کتسو یعنی، کنترل و تداوم، تفکیک، نظم و پاکیزگی.

    هدف از اجرای S4: 1- جلوگیری از اعمال سلیقه و چندباره کاری 2- مدیریت دیداری خلاق بمنظور آشکار شدن ناهم گونیها و موارد غیرعادی 3- ایمن شدن محیط کار و کاهش حوادث و بیماریهای کاری 4- کاهش زمان انجام کارها 5- امکان ایجاد گردش شغلی 6- تکرار کارهای درست، برای ایجاد عادت دردرست انجام دادن کارها مفهوم S4: تاکید اصلی در استاندارد سازی، متوجه مدیریت دیداری و استاندارد کردن مقررات است.

    از طریق نوآوری و مدیریت دیداری، شرایط و اوضاع در محیط کار، به نحوی استاندارد و کنترل می‌شوند که همواره می‌توان با سرعت و دقت عمل کرد.

    حال شاید سوال شود که مدیریت دیداری چیست؟

    مدیریت دیداری روشی برای نظات عینی وچشمی بر تولید، کیفیت، ایمنی و تقریباً هر چیز دیگری است.

    از انواع مدیریت دیداری می‌توان به، روش برچسب قرمز، روش تابلوی راهنما، علامت گذای با خط قرمز یا سفید، کانبان، اندن (لامپهای هشدار دهنده) و...

    اشاره نمود.

    روش اجرا و پیاده سازی S4 (seiketsu): اقدامات لازم برای پیاده‌سازی S4 شامل سه دسته کلی است که عبارتند از: 1- استاندار سازی 2- تداوم 5s 3- برقراری سلامت و ایمنی در محیط کار حال موارد هر دسته را به شرح ذیل به طور کامل بیان می‌کنیم: استاندارد سازی: 1- تعیین استاندارد مناسب برای اقلام ادار ی 2- مشخص سازی اقلام اداری 3- تعیین استاندارد مناسب برای دستگاهها و تجهیزات 4- مشخص سازی دستگاهها و تجهیزات 5- تعیین استاندارد مناسب برای ابزار و وسایل 6- مشخص سازی ابزار و وسایل 7- تعیین استاندارد مناسب برای مواد و قطعات 8- مشخص سازی مواد و قطعات 9- تعیین استاندارد مناسب برای کارکنان 10- مشخص سازی کامل کارکنان 11- تعیین استاندارد مناسب برای علامات و برچسبهای مشخص سازی 12- بکارگیری علامات و برچسبهای مشخص سازی تداوم 5s: 1- کسب حمایتهای لازم از مدیریت ارشد 2- تبیین اهداف و مزایای پیاده سازی 5s 3- جلب مشارکت و همکاری همگانی 4- تشویق و ایجاد انگیزه برای تداوم اجرای 5s 5- تداوم پیاده سازی S1 6- تداوم پیاده سازی S2 7- تداوم پیاده سازی S3 8- تداوم پیاده سازی S4 9- تداوم پیاده سازی S5 10- تبیین برنامه و استاندارد مدون ولازم الاجرایی برای 5s برقراری سلامت و ایمنی درمحیط کار: 1- تدوین یا بکارگیری استانداردهای ایمنی 2- تعیین هزینه‌های مادی و غیرمادی حوادث 3- تعیین منابع و مواقع رویداد حادثه 4- رعایت ایمنی هنگام طراحی 5- رعایت ایمنی هنگام فرایند تولید و راه‌اندازی 6- رعایت ایمنی هنگام تجزیه و تحلیل کار 7- رعایت ایمنی هنگام طراحی استقرار داخلی 8- رعایت ایمنی هنگام استفاده از تجهیزات 9- رعایت ایمنی هنگام حمل و انبارش 10- رعایت ایمنی در برابر آتش سوزی 11- رعایت ایمنی هنگام استفاده از برق و وسایل برقی 12- اجرای نکات ایمنی و پیشگیری و مهار خطر 13- بازرسی و نظارت بر رعایت ایمنی تعریف کامل S5 (shitsuke): منظور از شستشو که (انضباط و تعلیم)، آموزش کاربردی مفاهیم 5s به تمامی کارکنان، عادت به انجام کارهای درست، به کمک آموزش و فرهنگ سازی، جلب مشارکت عمومی و تدوین و ابلاغ و اجرای مقررات در سازمان است.

    هدف از اجرای S5: 1- مشارکت کامل در ایجاد عادات درست و پیروی از مقررات 2- عادت به برقراری ارتباط به نحو صحیح و کنترل نتایج آن 3- زمینه سازی فرهنگ خودانضباطی 4- نهادینه شدن فرهنگ بهر‌ه‌وری 5- تشخیص بخشی به کارکنان 6- جلب نظر مشتریان و افزایش تعلق سازمانی مفهوم S5: نکته اصلی دراینجا شکل هی و ایجاد عادات درست بجای عادات نادرست است.

    این کار را باید از طریق آموزش شیوه‌های درست و کارهای لازم به افراد و تمرین دادن آنان در این زمینه انجام داد.

    انضباط بخشی جدایی ناپذیر ازایمنی صنعتی است و منظور از انضباط، تمرین تا آنجاست که افراد بطور طبیعی کاشان را درست انجام دهند.

    از این روفعالیتهای 5s بدون وجود انضباط نمی‌تواند موفقیت آمیز باشد.

    روش اجرا و پیاده سازی S5 (Shitsuke): اقدامات لازم برای پیاده سازی S5 شامل چهار دسته کلی است که عبارتند از: 1- اجرای آموزش 2- برقراری انضباط 3- آراسته سازی کارکنان 4- توسعه فرهنگ مشارکت حال موارد هر دسته را به شرح ذیل به طور کامل بیان می‌کنیم: اجرای آموزش: 1- تدوین نظام آموزشی 2- انجام نیازسنجی‌ آموزشی 3- تعیین شیوه‌های آموزشی 4- انجام برنامه‌ریزی آموزشی 5- تعیین و تامین امکانات آموزشی 6- ارائه آموزش به کارکنان 7- ارائه آموزش به افراد مرتبط با سازمان 8- بررسی اثر بخشی آموزشها 9- تشویق به خودآموزی و ارائه آموزشهای تکمیلی و بازآموزی 10- بازبینی، تکامل و استقرار آموزش برقراری انضباط : 1- تدوین ضوابط اساسی شرکت 2- تدوین یا شفاف سازی ضوابط جذب و استخدام کارکنان 3- تدوین نحوه آشنا سازی و تطبیق کارکنان 4- تدوین یا شفاف سازی ضوابط نحوه کار کارکنان 5- تدوین ضوابط تردد 6- تدوین یا شفاف سازی ضوابط اداری 7- تدوین یا شفاف سازی وضعیت خدمتی کارکنان 8- انضباط در فعالیتهای جنبی کار 9- اطلاع رسانی و نهادینه سازی رعایت ضوابط 10- تمرین انضباط آراسته سازی کارکنان: 1- تعیین مصداقهای آراستگی کارکنان 2- تدوین ضوابط نحوه تردد کارکنان از درب شرکت 3- تدوین ضوابط ظاهر کارکنان 4- تدوین ضوابط رفتار فردی کارکنان 5- تدوین ضوابط رفتار جمعی کارکنان 6- تدوین ضوابط رفتار با ارباب رجوع و افراد برون سازمانی 7- تدوین ضوابط زمانی 8- تدوین ضوابط کارت سینه 9- تدوین ضوابط کارت رومیزی 10- تدوین ضوابط لباس فرم توسعه فرهنگ مشارکت: 1- تبیین جایگاه و تاثیر مشارکت کارکنان 2- تبیین و ترغیب عوامل موثر بر نحوه مشارکت 3- ایجاد ویژگیهای لازم برای فعالیت گروهی 4- جلب مشارکت همگانی 5- تبیین ارزشهای حاکم بر مشارکت 6- دلپذیر ساختن محیط کار 7- تعیین مبانی مشارکت داوطلبانه 8- ارزیابی و قدردانی از فعالیت گروهها دستور العمل اجرایی ساماندهی محیط کار "S4" 1- هدف : 1-1- ایمنی محیط کار ، کاهش حوادث 2-1- افزایش جذابیت محیط کار 3-1- استاندارد سازی یک سری قوانین به منظور تداوم انجام کارهای درست 4-1- تاکید بر استمرار S3,S2,S1 ونگهداری شرایط مناسب فعلی 2- محدوده کاربرد : محدوده کاربرد این دستور العمل شامل کلیه واحدهای تحت پوشش شرکت بهمن موتور می باشد.

    3- روش اجرا : 1-3- استاندارد سازی : 1-1-3- تعیین استاندارد مناسب برای لوازم و اقلام اداری 1-1-1-3- تعیین اقلام اداری مورد نیاز در کل سازمان و زیر مجموعه ها 2-1-1-3- تعیین محل قرارگیری اقلام اداری در کل سازمان و زیر مجموعه ها 3-1-1-3- تعیین نیازمندی های خاص سازمان به هر یک از اقلام اداری 2-1-3- تعیین استاندارد مناسب برای دستگاه ها و تجهیزات 1-2-1-3- تعیین تعداد، نوع ، قابلیت و محل قرارگیری دستگاهها و تجهیزات موجود در سازمان و هر یک از زیر مجموعه ها 3-1-3- تعیین استاندارد مناسب برای کارکنان : 1-3-1-3- تعیین کارکنان مورد نیاز در کل سازمان و زیر مجموعه ها 2-3-1-3- تعیین نوع استخدام مورد نیاز ، تجربه، تخصص، جنسیت کارکنان در سازمان 3-3-1-3- مشخص سازی نام ، سمت، واحد خدمت، شماره پرسنلی، زمینه تخصص کارکنان و پرسنل در سازمان 2-3- تداوم : 1-2-3- تعهد و باور مدیریت ارشد سازمان به سیستم 5s برای تحقیق این سیستم 1-1-2-3- حمایت مدیران میانی و سرپرستان امری الزامی است 2-1-2-3- برگزاری تورهایی برای بازدید از شرکتهای آراسته 3-1-2-3- ضرورت دارد که به طور مستمر ، گزارش عملکرد 5s به مدیران ارشد و معاونان ارائه گردد.

    2-2-3- همکاری و معاونت همگانی: 1-2-2-3- تهیه برنامه ها و تقویم هایی برای پیاده سازی 5s و در اختیار قرار دادن آن به تمامی کارکنان 2-2-2-3- استفاده از نظارات کارکنان برای ارتقا یافتن سیستم 3-2-2-3- حفظ وضع مطلوب فقط با همکاری کارکنان، پرسنل و حتی خود مدیران امکان پذیر می باشد.

    4-2-2-3- برگزاری آزمون هایی راجع به مفاهیم 5s از تمامی کارکنان 3-2-3- تداوم پیاده سازی S1 1-3-2-3- تدوین برنامه ای مدون برای اجرای مستمر تفکیک اشیا و اسناد ضروری و غیر ضروری 2-3-2-3- تدوین برنامه ای مدون برای تعمیر ونگهداری اموال و دستگاهها و ساختمان ها 3-3-2-3- تهیه چک لیست برای اطمینان از اجرای صحیح S1 4-3-2-3- اعلام نتایج اقدامات هر واحد در پیاده سازی S1 4-2-3- تداوم پیاده سازی S2 1-4-2-3- تدوین برنامه ای مدون برای اجرای ترتیب و تنظیم در کلیه محیط های سازمان 2-3-2-3- تهیه چک لیست ها برای اطمینان از اجرای صحیح S2 3-4-2-3- اعلام نتایج اقدامات هر واحد در پیاده سازی S2 5-2-3- تداوم پیاده سازی S3 1-5-2-3- تدوین برنامه ای مدون برای اجرای مستمر پاکیزگی در سازمان 2-5-2-3- تهیه چک لیست ها برای اطمینان از اجرای صحیح S3 3-5-2-3- اعلام نتایج اقدامات هر واحد در پیاده سازی S3 3-3- برقراری ایمنی: 1-3-3- رعایت ایمنی هنگام استفاده از تجهیزات 1-1-3-3- اجتناب از کار کردن با دستگاههای خطر ساز هنگام خستگی شدید یا بیماری 2-1-3-3- اشیاء تیز و برنده نباید در اطراف کارکنان وجود داشته باشد.

    3-1-3-3- برای دستگاههای خطر ساز لازم است تدابیر خاص امنیتی منظور گردد.

    2-3-3- تدوین و بکارگیری استانداردهای ایمنی 1-2-3-3- تدوین استاندارد ایمنی متناسب با نیازمندیهای خاص سازمان 2-2-3-3- استفاده از استاندارد بین المللی OHSAS 18000 توصیه می شود 3-2-3-3- استفاده از استاندارد های ایمنی ملی مانند OHSA 4-2-3-3- در صورت لزوم استفاده از استاندارد های موقتی اضطراری 3-3-3- رعایت ایمنی در برابر آتش سوزی 1-3-3-3- قرار دادن کپسول آتش نشانی در فواصل مناسب 2-3-3-3- آموختن شیوه استفاده از کپسول آتش نشانی 3-3-3-3- خودداری از روشن کردن آتش در محل کار 4- ضمائم : S4 به مفهوم تداوم ، استاندارد سازی و حفظ وضع مطلوب ناشی از اجرای تفکیک ، ترتیب و تمیزی و نیز رعایت ایمنی در کار می باشد.

    توجه به مدیریت دیداری می تواند در اجرای صحیح S4 نقش بسزایی داشته باشد.

    مدیریت دیداری روشی برای نظارت چشمی بر تولید ، کیفیت ، ایمنی و هر چیز دیگر می باشد.

    انواع مدیریت دیداری : 1- روش بر چسب قرمز: از این روش برای جداسازی اقلام و لوازم ضروری از غیر ضروری در ایستگاه های کاری استفاده می شود.

    بدین صورت که پس از تفکیک ، از برچسب قرمز برای شناسایی اقلام غیر ضروری استفاده می شود.

    2-روش تابلوی راهنما: در این روش از علائمی استفاده می شود که محل قرارگیری و ارتباط افراد و اشیا با واحدها را نشان می دهد.

    (با ذکر تعداد و مقدار آنها) 2-1- تابلوی ایستاده کایزن: در این تابلو مستندات تصویری قبل و بعد از پیاده سازی کایزن، روشهای اجرایی، صرفه جویی هزینه ها و...

    رویت می گردد.

    2-2- تابلوی نمایشگر فرآیند: در این تابلو علاوه بر تشریح مراحل و فرآیندهای تشریحی ، کلیه شاخصهای مرتبط از قبیل نوع ماشین، ویژگی ها،نام کاربرد، ...

    مورد تاکید قرار می گیرد.

    3- علامت گذاری با خط سفید : هنگام ساماندهی اقلام در شرایط نظم دهی، گذرگاهها و جایگاههای حین فرآیند تولید وانبارش با نوار سفید رنگ مشخص می شوند به شکلی که براحتی بتوان محیط کارگاه را ساماندهی کرد.

    4- علامت گذاری با خط قرمز: برای علامت گذاری در قفسه های انبارها، حوزه های انبارشی و سایر جایگاههای انباری استفاده می شود (رنگ قرمز بیانگر سقف موجودی سربارها می باشد.) 5- لامپهای هشدار دهنده : لامپهای هشدار دهنده، مسئولین واحدهای صنعتی را در رابطه با اتلاف و یا عدم انطباق ها آگاه می سازد.

    6- کنبان : ابزار و وسیله ای است که ما را در حفظ و نگهداری تولید به موقع یاری می رساند و دو نوع دارد.

    کنبان حمل و نقل و کنبان تولید .

    کنبان شیوه ای است که در حفظ و نگهداری سیستم کششی (Pall) در روش تولید به موقع (JII) موثر می باشد.

    7- تابلوهای راهبرد تولید : این تابلوها در واقع نوعی راهنمای تصویری هستند که نمایشگر شرایط جاری خط تولید می باشد.

    5- نگهداری سوابق و مدارک: کلیه سوابق ناشی از اجرای این روش مطابق با روش اجرائی کنترل مدارک و داده های سیستم به شماره TQ-PQA01 در واحد مهندسی صنایع ثبت و نگهداری می شود.

    دستور العمل اجرایی ساماندهی محیط کار "S5" 1- هدف: 1-1- عادت به انجام کارهای صحیح به کمک آموزش 2-1- عادت به برقراری ارتباط به نحو صحیح و کنترل نتایج آن 3-1- ایجاد فرهنگ خود انضباطی 4-1- جلب نظر مشتریان 5-1- نهادینه شدن فرهنگ بهره وری 2- محدوده کاربرد : محدوده کاربرد این دستور العمل شامل کلیه واحدهای تحت پوشش شرکت بهمن موتور می باشد.

    3- روش اجرا : 1-3- اجرای آموزش (تعلیم ): 1-1-3- تدوین نظام آموزشی 1-1-1-3- تعیین ساختار وابعاد آموزش 2-1-1-3- تدوین و اجرای برنامه جامع و استراتژیک برای آموزش 3-1-1-3- تعیین واحدی مسئول امر آموزش برای سازماندهی امور آموزش 2-1-3- انجام برنامه ریزی آموزش 1-2-1-3- آموزش کارکنان شرکت حتی الامکان باید در داخل شرکت و در ساعات اداری برگزار شود.

    2-2-1-3- تعیین برنامه زمانبدی دقیق برای اجرای برنامه ها در طول سال 3-2-1-3- بهتر است برنامه زمان بندی سالانه به زمان های کوتاه تر فصلی و ماهانه تبدیل شود.

    4-2-1-3- در اختیار قرار دادن جزوات آموزشی به کارکنان 3-1-3- بازبینی ،تکامل و تداوم آموزش 1-3-1-3- بازنگری شیوه های برنامه ریزی آموزش هر ساله 2-3-1-3- آموزش مستمر می بایست ضمن تداوم، به مرور زمان نیز بهبود یابد.

    3-3-1-3- بازنگری سیستم و شاخصهای ارزیابی در هر سال 2-3- برقراری انضباط: 1-2-3- تدوین ضوابط اساسی شرکت 1-1-2-3- لازم است یک سازمان دارای فلسفه وجودی (Mission) و هدف باشد.

    2-1-2-3- لازم است که برای سازمان و تمامی واحدهای سازمانی تشکیل دهنده آن شرح وظیفه .

    مسئولیت تدوین گردد.

    3-1-2-3- رعایت انضباط در هنگام تاسیس سازمان 2-2-3- انضباط در فعالیت های جنبی کار 1-2-2-3- ایجاد دستورالعمل دررابطه با ورزش نمودن در شرکت، فعالیت های فوق برنامه ، دقایق استراحت بین کار و هم چنین استفاده کارکنان از امکانات تفریحی و سیاحتی سازمان .

کلمات کلیدی: ساخت خودرو - موتور

مقدمه: شرکت صنایع ماشین های الکتریکی جوین(جمکو)از شرکت های تابع سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران می باشد که در سال 1369 به منظور رفع نیاز صنایع مختلف در زمینه ماشین های الکتریکی تاسیس گردید.این کارخانه در زمینی به مساحت 250 هکتار با زیر بنایی حدود 6000 متر مربع و با 8 کارگاه تولیدی ساخته شده است.شرکت جمکو بواسطه کادر متخصص و مجرب خود وتجهیزات و ماشین آلاتی که در اختیار دارد ...

پیشگفتار دنیا پس از رنسانس و به خصوص در قرن پایانی هزاره دوم آنچنان شاهد دگرگونی های شگرفی در زمینه های علوم و فنون بوده که بسان رؤیایی باورنکردنی می آید . رشد چشمگیر صنعت در روزگار ما به گونه ای بوده که حتی خالق داستانهای علمی و تخیلی ژول ورن نیز چنین چیزی به مخیله اش خطور نکرده و نتوانسته بود پیش بینی تحولات عصر تکنولوژی را تصور کند . حرکت شتابان صنعت به اسب افسار گسیخته ای می ...

فصل اول تارخچه شرکت پارس خودرو شرکت پارس خودرو در سال 1335 با نام شرکت جیپ به منظور واردات و فروش اتومبیلهای جیپ ویلیز آمریکایی تأسیس گردید. در سال 1338 با احداث سالن جیپ شروع به مونتاژ انواع جیپ کرد و در سال 1345 با احداث سالن پرس توسعه پیدا نمود و از سال 1346 با احداث سالن سواری تولید اتومبیلهای سواری آریا و شاهین را آغاز نمود. این شرکت در سال 1352 به نام شرکت موتور جک (سهامی ...

به یاد او به یاد او که وجود لحظه ها و همیشه اش طلوع آفتاب است . تا در سایه سار آسمانی صدایش آرامش و اعتماد را باور کنی . در اینجا جا دارد از جناب آقای دکتر عطائی استاد مشاور که همواره بستری مناسب را برای کسب علم و بالا بردن سطح علمی دانشجویان مهیا نموده اند قدردانی کرده و با تشکر از جناب آقای مهندس مهدی حمزه ، که با یاری وهمکاری صمیمانه ایشان دربخش کنترل کیفیت دریافت کالادرشرکت ...

پیشگفتار : خداوند را شکرگزارم که توفیق تدوین این مجموعه را در پایان دوره کارشناسی برایم فراهم نمود . از آنجایی که بحث کیفیت در ‏فرآیند تولید همواره برایم جالب بوده است بر آن شدم تا موضوع پایان نامه ام را در این راستا انتخاب کنم و در اینجا از تمامی دوستان و بزرگوارانی که مرا در این امر یاری نمودند کمال تشکر و قدردانی را دارم . ابتدا مطلب را با بررسی تاریخچه شرکت سایپا آغاز خواهیم ...

چکیده مطالب: این گزارش در سه فصل تنظیم شده است که فصل اول تئوری از عملکرد ترانس ها و نگهداری ترانس ها و افزایش طول عمر مفید ترانس ها می باشد. که با رعایت این موارد می توان استفاده بهینه ای از ترانس ها کرد. در فصل دوم نیز مجموعه ای از کارهایی را که در طول دوره ی کارآموزی انجام داده ام موجود است از قبیل تعویض سیم های سوخته و سیم پیچی الکتروموتورها، سرویس و نگهداری الکتروموتورها، ...

اين گزارش شرح مختصر و اجمالي از کارآموزي در کارخانه ايران خودرو به مدت 360 ساعت در سالن ريخته گري آلومينيوم و قسمت توليد سيلندر مي باشد. اين گزارش شامل دو بخش ريخته گري آلومينيوم و کارگاه ريخته گري چدن مي باشد. کارخانه ايران خودرو در کيلومتر 14

به لطف خدا و با استفاده از تجربيات بدست آمده در دوره کارآموزي در شرکت سايپا اطلاعات مفيدي بدست آورده‌ايم که با استفاده از برخي کتابها اين اطلاعات را تکميل کرده و بصورت مکتوب در آورده‌ام شرکت سايپا که در آن مشغول به کار آموزي خلاصه: يکي از وسايل بسي

اين گزارش شرح مختصر و اجمالي از کارآموزي در کارخانه ايران خودرو به مدت 360 ساعت در سالن ريخته گري آلومينيوم و قسمت توليد سيلندر مي باشد. اين گزارش شامل دو بخش ريخته گري آلومينيوم و کارگاه ريخته گري چدن مي باشد. کارخانه ايران خودرو در کيلومتر 14 ج

يکي از اهداف اساسي وبسيار مهم سياست گذاران، ايجاد ارتباط منطقي و هماهنگ صنعت ومحيط کار با دانشگاه و دانشجو مي باشد که هم در شکوفائي و رشد صنايع مؤثر بوده و هم دانشجويان را از يادگيري دروس تئوري محظ رهايي داده و علم آنها را کاربردي تر کرده و باعث مي

مخابرات در واقع مبادله اخبار و اطلاعات و تصوير در دنيا ، توسط علائم قراردادي و سمعي و بصري و الکترونيکي از محلي به محل ديگر مي باشد . شرکت مخابرات وابسته به وزارت ارتباطات و فن آوري اطلاعات است . عموما شبکه هاي مخابرات به سه بخش عمومي ، خصوصي و ويژه

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول