اصل ورزش را از یونان دانسته اند که به منظور چابکی بدن و ایجاد قوت انجام می یافت و پاروزنی، بوکس، کشتی، شنا، شمشیرزنی، تیراندازی، اسکی و ورزش هایی چون بیس بال، سافت بال و بسکتبال و انواع فوتبال و چوگان بازی، والیبال ، گلف ، انواع تنیس، شنا، پرتاب وزنه و ...
جزو ورزش محسوب می شوند.
اولین ملتی که ژیمناستیک را بنیان و آن را نام نهاده اند، یونانیان قدیم می باشند، که ابتدا اصول ورزش در یونان خیلی خشن و ناصحیح بود و اولین نتیجه از ورزش را بزرگ نمودن عضلات بدن می دانستند.
بعدها ورزش در یونان به شکل ریسمان بازی جان بازی درآمد و برای آن اهمیت زیادی قایل بودند و عمل کنندگان آن را آکروبات می نامیدند و این نوع حرکات را آکروباتیک می گفتند.
به محل هایی که در آن جا ورزش می نمودند، ژیمنازیوم گفته می شد، که مهم ترین آن ها یکی لیسه و دیگری آکادمی نام داشت و چون مردم در آن محل ها لخت ورزش می کردند، کلمه ژیمناز از کلمه گیمنوس که به معنای لختی است گرفته و به آن محل ها نام نهادند و بعداً به عموم ورزش های بدنی نیز ژیمناستیک نام گذاشته شد.
مورخ مشهور، ویل دورانت می نویسد: آن (مدینه فاضله بچه ها) فنون خانه داری را به دختران و فنون شکار و جنگ را به پسران می آموختند و به پسران آموزش می دادند که چگونه شکار کنند و ماهی بگیرند و شنا کنند و همچنین شخم زدن کشت زارها، دام گستری، دامپروری و نشانه روی با تیر و نیزه را می آموختند، تا در جمع مخاطرات زندگی توان محافظت و حراست از خویش را دارا باشند.
اما اگر بیش تر در مساله دقت کنیم، در خواهیم یافت تعلیم و تربیت در حقیقت با پیدایش و سکنا گزیدن بشر در روز زمین آغاز شده است.
خاک و سنگ و کوه و تپه و دریا و جنگل و جویبار و دیگر مظاهر طبیعت و نیز خود زندگی و نیازهای آن.
نخستین کتاب های درسی نوع بشر بوده اند.
از قدیم ترین روزگاران و حتی پیش از پیدایش خط، نیاز به تأمین خوراک و پوشاک از راه شکار حیوانات و احتیاج به کسب توانایی برای مقابله با خطرهای طبیعی و دشمنان گوناگون، جوامع کهن بشری را واداشته بود که به امر تربیت بدنی، به عنوان یکی از مهم ترین امور زندگی توجه نمایند و این حقیقت را دریابند که قدرت، استقامت، مهارت و سرعت را که در زندگی انسان ها از اهمیتی برخوردار است، می توان با بهره گیری از تمرین ها و فعالیت های جسمانی تا حد قابل ملاحظه ای تقویت کرد.
از قدیم ترین روزگاران و حتی پیش از پیدایش خط، نیاز به تأمین خوراک و پوشاک از راه شکار حیوانات و احتیاج به کسب توانایی برای مقابله با خطرهای طبیعی و دشمنان گوناگون، جوامع کهن بشری را واداشته بود که به امر تربیت بدنی، به عنوان یکی از مهم ترین امور زندگی توجه نمایند و این حقیقت را دریابند که قدرت، استقامت، مهارت و سرعت را که در زندگی انسان ها از اهمیتی برخوردار است، می توان با بهره گیری از تمرین ها و فعالیت های جسمانی تا حد قابل ملاحظه ای تقویت کرد.
قتی دولت ها و حکومت ها تشکیل و تاسیس شدند، رهبران آن ها متوجه شدند که برای حفظ یا گسترش مرزهای خود، نیازمند بازوان توانایی هستند که در جنگ ها بتوانند پیروزی را برای آن ها به ارمغان آورند؛ ویل دورانت در این باره می نویسد: از ضروریات دولت ها و تاکید بر روی حفظ نیروی جسمانی، پیروزمندی در جنگ هایی بوده است که متکی بر قدرت بدنی و نیرومندی جسمانی بوده است، و نیرومندی و مهارت بدنی، حاصل نخواهد شد، مگر در ورزش هایی که در بازی های المپیک مقرر گردیده است.
گزارش کارآموزی : احتراماً به استحضار می رساند کاراموزی اینجانب نیما دارین از تاریخ 18/12/86 در مجموعه ورزشی شهید شیروری در سالن اختصاصی بدمینتون آغاز گردید که در بدو ورود با استقبال مسئول محترم مجموعه گشتم و بعد از مراسم معارفه و آشنایی با یکایک اعضاء مسئولان مربوط کارآموزی خود را با نام خدا و آشنا شدن با سیستم کاری آنجا (سالن بدمینتون) آغاز کردم امکانات مجموعه ورزش شهید شیرودی به شرح زیر است.
دو عدد زمین چمن فوتبال- زمین های تنیس – سالن بوکس- استخر و سنا سالن چند منظوره- دو عدد زمین چمن مصنوعی – سالن اختصاصی بدمینتون که خودکارآموزی خود را در آنجا سپری کردم.
و در پایان از بذل عنایت و توجه جناب آقای دکتر بهبهانی، دفتر ارتباط با صنعت، عوامل سالن بدمینتون و مجموعه ورزشی شهید شیرودی که در جهت ارتقاء سطح کیفی و کمی کارآموزی ما را یاری نموده اند کمال تشکر را دارم .
تاریخچه بدمینتون در ایران با ورود کارشناسان نفتی انگلیس به ایران بدمینتون به کشور ما راه یافت البته این شروع منحصراً در مناطق نفت خیز جنوب و برای پر کردن اوقات فراغت کارشناسان بود که در نهایت کارمندان ایرانی شرکت نفت هم در این رهگذر به این ورزش علاقه مند شدند.
این رشته ورزشی پس از خروج کارشناسان به دست فراموشی سپرده شد تا اینکه میزبانی بازیهای آسیایی را در سال 1353(1974) تقبل نمودند، چون رشته بدمینتون یکی از رشته های این بازیها بود.
در این راستا سازمان تربیت بدنی در سال 1351 فدراسیون بدمینتون را تاسیس نمود.
از آنجایی که این رشته ورزشی در ایران هنوز ناشناخته و نوپا بود مسئولین امر جهت راه اندازی و شروع صحیح این رشته از کشور هندوستان مربی صاحب نامی به نام دیپوگوش را به همکاری دعوت کردند.
وی در مدت پنج سال اقامت در ایران به کار آموزش و تعلیم بدمینتون اشتغال داشت.
اولین مسابقه غیر رسمی این رشته ورزشی در سال 1351 بین تیمهای تهران و خوزستان بر گزار شد که تهران پیروز میدان این دیدار بود.
در سال 1352 اولین مسابقات قهرمانی کشور به صورت رسمی در تهران با شرکت 24 تیم برگزار شد و نهایت عناوین قهرمانی را به ترتیب : تهران، خوزستان و اصفهان کسب نمودند.
تیم ملی بدمینتون ایران در سال 1353(1974) برای اولین بار در بازیهای آسیایی تهران شرکت و بین 13 تیم شرکت کننده به مقام هشتم دست یافت.
اولین رئیس فدراسیون بدمینتون ایران در سال 1351 آقای امیر نویدی بود که تا سال 1356 در این سمت انجام وظیفه نمود.
از سال 1356 تا 1358 این رشته ورزشی توسط کمیته بدمینتون اداره می شد و در سال 1358 فدراسیون بدمینتون دوباره تأسس شد و اعضاء آن بصورت انتخابی مشخص شدند، عبارت بودند از آقایان اسماعیل کدخدا زاده، منوچهر یاوری، مرتضی مداحی، داریوش فروغی، غلامحسین یزدان پناه، محمد شاه حسینی و حسن خودی (نماینده سازمان تربیت بدنی).
در سال 1360 مسئولین فدراسیون مجدداً از طرف رئیس سازمان تربیت بدنی منصوب شدند و این روند تاکنون ادامه داشته و روسای فدراسیون به شرح زیر بوده است: 1360 منوچهر یاوری،3/1361 رضا حمزه لو،5/1363 محمد حسن عالمیف 6/1365 غلامحسین نوریان، 1368 تا به حال مهدی کرباسیان.
هر سال مسابقات قهرمانی کشور به صورت تیمی و انفرادی (یک نفره و دونفره) در رده های مختلف سنی (خردسالان- نوجوانان- جوانان- بزرگسالان و پیشکسوتان) برگزار می گردد.
مسابقات باشگاهی (باشگاههای دسته یک و برتر به صورت لیگ و باشگاههای دسته دو به صورت متمرکز) هر سال برگزار می گردد.
مسابقات قهرمانی دانشگاهها، موسسات آموزش عالی دانشگاههای آزاد اسلامی و اوپن نیز برگزار می گردد.
در سال 1366 اولین دوره مسابقات بین المللی شهدای هفتم تیر در تهران برگزار شد.
از سال 1369 مسابقات بین المللی بدمینتون دهه مبارکه فجر که جزء تقویم ورزشی فدراسیون جهانی بدمینتون می باشد هر ساله برگزار می گردد.
در سال 1370 اولین دوره مسابقات جوانان آسیا در ایران (زنجان) برگزار شد و تیم دونفره ایران مقام سوم را کسب نمودند.
در سال 1376 اولین دوره مسابقات بدمینتون غرب آسیا در تهران برگزار گردید که تمام مقامها از آن بازیکنان جمهوری اسلامی ایران بود.
اولین مسئول کمیته داوران فدراسیون بدمینتون : آقای محمد شاه حسینی و از سال 1381 تا بحال آقای ابوالفضل مهاجر بختیاری می باشد.
زدن ضربه ها از بالای سر با پرش جفت یکی دیگر از پرشهای ارزشمند در بازی بدمینتون پرش جفت می باشد، بازیکنان با این پرش می توانند ضربه مناسب را در ارتفاع بالاتری به توپ بزنند.
یکی از این پرشها، پرسش جفت است که بازیکنها توپ را از جلو و بالای سر خود می توانند بزنند.
اکثر بازیکنهائیکه از این پرش استفاده می کنند دارای ضربه های قوی اسمش هستند، همچنان برای زدن ضربه با پرش جفت بازیکنها باید از آمادگی بدنی خوبی برخوردار باشند.
این نوع پرش هم در بازی یک نفره و هم در بازی دونفره برای زدن اسمش بسیار مهم است.
عکس شماره 1 پرش جفت در بازی یک نفره و عکس شماره 2 پرش جفت در بازی دونفره را قبل از زدن ضربه نشان می دهند.
مراحل زدن ضربه های بالای سربا پرش جفت برای بازیکن راست دست: 1- بازیکن به حالت آماده و تشخیص اینکه می تواند از پرش جفت برای زدن ضربه استفاده کند.
2- فاصله پای چپ و پای راست در هنگام پریدن تقریباً به اندازه عرض شانه ها باز می باشد.
3- دست راست از آرنج جمع (زاویه بین بازو و ساعد حدود 90 درجه) دست چپ هم کمی جم است.
4- زانوها خم شده (زاویه پشت زانو حدود 120 درجه) همزمان با باز شدن زانوها و مچ پاها و استفاده از دو دست و بالاتنه جهت پرش بیشتر مانند عکس شماره 4 5- بعد از بلند شدن از روی زمین دست راکت باز نمی شود، اما دست چپ بصورت تقریباً کشیده در جلو و دست راکت دار در عقب با کمی قوس کمر و زانوهای کمی (جم یا باز بودن زانوها بستگی به تکنیک های بازیکنها دارد).
مانند عکس شماره 5 6- باز شدن دست راکت دار، پائین آمدن دست چپ تبدیل قوس و چرخش بالاتنه بجلو و سپس برخورد راکت با توپ (اگر اسمش باشد شدت ضربه زیاد و راکت با توپ (اگر اسمش باشد شدت ضربه زیاد و راکت بطرف لبه تور، اگر تاس کلیر باشد شدت ضربه متوسط، زاویه راکت با توجه به تاس حمله ای و دفاعی بطرف بالا و دیواره سالن خواهد بود .
در صورتیکه دراپ شات باشد، ضربه آرام و زاویه راکت در جهت لبه تور قرار می گیرد.) 7- بعد از زدن ضربه ادامه حرکت راکت بجلو و فرود بازیکن با دو پا بطوریکه اکثرا پای راست در جلو و پای چپ در عقب قرار می گیرند.
8- در عکس شماره 8 هوچیا، چانگ، در شماره 9 سون، جون ، در شماره 10 لیم سویی، کینگ، در شماره 11 کیم، مون، سو و در شماره 12 قهرمانی دیگر و شاره 13 علیرضا شفیعی را قبل از زدن توپ با پرش جفت بالای سر نشان می دهند.
نکته مهم و قابل توجه: در پرش جفت اکثر بازیکنها در موقع جدا شدن از روی زمین دست راکت دار خود را باز می کنند.
این عمل باعث می شود که نتوانند از حداکثر نیروی وارده به توپ جهت ضربه اسمپ استفاده کنند.
به مرحله 5 و عکس شماره 5 در آموزش باید توجه ویژه ای بشود.
در ضمن از تمرینهای پرش تک پای قیچی بالای سر، برای پرش جفت بالای سر استفاده کنید.
زدن ضربه ها از سمت راست انتهای زمین با پرش جفت برای بازیکن راست دست یکی دیگر از پرسشهای مهم برای زدن ضربه های اسمش، نصف اسمش تاس کلیر در بازی بدمینتون پرش جفت بطرف سمت راست عقب زمین برای بازیکن راست دست و سمت چپ عقب زمین رای بازیکن چپ دست می باشد.
موارد استفاده از این پرش بخصوص در بازی دونفره از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
با این پرش بازیکنها خود را در ارتفاع بالاتری به توپ می رسانند، این رساندن باعث می شود که بازیکنها حق انتخاب ضربه های بیشتری را داشته باشند.
اگر این پرش انجام نشود توپ در ارتفاع پائین تری قابل ضربه زدن خواهد بود، که در نتیجه حق انتخاب بازیکنها را محدود می کند.
مراحل زدن آموزش پرش جفت سمت راست انتهای زمین رای بازیکن راست دست: بازیکن مسیر توپ را دنبال کرده تا شرایط زدن ضربه را تشخیص دهد.
پای موافق دست راکت عقب تر از پای چپ بطرف گوشه زمین قرار می گیرد.
شانه و بالاتنه دست راکت دار متمایل به گوشه زمین و زاویه ساعد و بازو حدود 90 درجه می باشد.
پرش با دوپا صورت می گیرد، اما فشار بیشتر بر روی پای راست جهت پریدن زیادتر می باشد.
نحوه پرش با توجه به نزدیکی و دوری توپ نسبت به بازیکن فرق خواهد کرد.
هرچه توپ دورتر باشد بازیکن بیشتر پرش طولی و کمتر پرش عمودی خواهد نمود، و بالعکس اگر به توپ نزدیکتر باشد، پرش بازیکن بیشتر عمودی و کمتر طولی خواهد بود .
دست راکت دار جم و دست دیگر بالا و تنه چرخش بطرف عقب دارد تا ایجاد دامنه حرکتی برای زدن ضربه نماید.
مانند عکس شماره 2 باز شدن دست راکت دار برای زدن ضربه مورد نظر، اگر اسمش، یا دراپ شات باشد زاویه راکت بطرف لبه تور و اگر تاس کلیر باشد تقریباً بطرف بالا خواهد بود.
ادامه حرکت دست راکت بطرف جلو، فرود بازیکن بر روی دوپا، اما بیشتر سنگینی بر روی پای راست خواهد بود .
چرا قوانین بازی بدمینتون به خصوص امتیاز گرفتن به صورت رالی درآمد؟
از حدود سال 2000 فدراسیون جهانی بدمینتون در فکر این بود که بتواند مدت زمان بازی ها را کاهش دهد، زیرا بعضی مسابقات تیمی 6 ساعت طول می کشید که هم تماشاگر را خسته می نمود و هم پخش تلویزیونی آن را به حداقل می رساند.
در گذشته به غیر از بازی یکنفره خانم ها که هر گیم در امتیاز 11 تمام می شد سایر مسابقات در امتیاز 15 به اتمام می رسید.
فدراسیون جهانی بدمینتون در سال 2002 به صورت آزمایشی مسابقات خود را که قبلاً دو گیم از سه گیم بود به سه گیم از پنج گیم تغییر داد و هر گیم بازی را 7 امتیازی نمود.
این نحوه جدید با مخالفت اکثر فدراسیون های عضو روبرو شد.
در نتیجه مسابقات مانند سابق برگزار گردید.
از سال 2006 نحوه امتیاز گرفتن تغییر یافت و کلیه مسابقات بدمینتون مانند والیبال به صورت رالی برگزار گردید و همچنان ادامه دارد و هر گیم در امتیاز 21 تمام می شود.
(به غیر از شرایط خاص که می تواند تا امتیاز30 ادامه پیدا کند.) موضوع قابل توجه این است که با اینکه مسابقات به صورت رالی برگزار شد، اما مدت زمان به طوری که انتظار می رفت کاهش نیافت.
در مسابقات تیمی آقایان (توماس کاپ) در مرحله یک دوم نهایی که بین دانمارک و مالزی انجام گرفت 4 ساعت و3 دقیقه و بازی ژاپن و هلند از مسابقات تیمی خانم ها (یوبر کاپ2006) 4ساعت و 41 دقیقه طول کشیدند که آن هم در مرحله یک دوم نهایی بود.
این آمار نشان می دهد فعلاً حدود یک پنجم از زمان مسابقات تیمی کاسته شده است.
آیا این کاهش زمان راضی کننده است یا خیر بعداً معلوم خواهد شد!
جایگاه بدمینتون، قاره آسیا در المپیک بدمینتون از المپیک 1992 بارسلون بطور رسمی وارد بازیها شده است و تاکنون در 4 دوره 66 مدل توزیع گردید که از 66 مدال 58 مدال را کشورهای قاره آسیا بدست آورده و 8 مدال را سایر قاره ها، بطوریکه : چین 8 طلا 3 نفره و 11 برنز در مجموع 22 مدال اندونزی 5 طلا 5 نقره و 6 برنز در مجموع 16 مدال کره جنوبی 5 طلا 6 نقره و 4 برنز در مجموع 15 مدال مالزی 1 نقره و 4 برنز در مجموع 5 مدال دانمارک 1طلا 1 نفره و 3 برنز در مجموع 5 طلا هلند 1 نقره در مجموع 1 مدال انگلستان 1 نقره و 1 برنز در مجموع 2 مدال که فقط یک طلا سه نقره و 4 برنز به قاره اروپا رفته است.
بنابراین برای رسیدن و دست یابی به مدال در آسیا باید برنامه ریزی نمود که می خواهیم برای المپیک داشته باشیم.
برای اطلاع و آگاهی بیشتر عکس، نام بازیکنان و کشورشان را که در این چهار دوره مدال طلا را بدست آورده اند مشاهده خواهید نمود.
عکس و نام قهرمانان المپیک بارسلون در سال 1992 در رشته بدمینتون: عکس شماره 1 خانم سوزی سوزانتی دارنده مدال طلا یک نفره خانمها از کشور اندونزی عکس شماره 2 آقای آدلن بادی کاسوما دارنده مدال طلا یک نفره آقایان از کشور اندونزی عکس شماره 3 خانمها هوانگ- های- یونگ و جانگ- سو- یونگ دارندگان مدال طلای دونفره خانمها از کشور کره جنوبی عکس شماره 4 آقایان پارک جو بونگ و کیم مون سو دارندگان طلای دونفره آقایان از کشور کره جنوبی نکته قابل توجه : در المپیک بارسلون، بازی مختلط گنجانده نشده بوده از المپیک 1996 قرار داده شد.
در ضمن در المپیک بازی های تیمی بدمینتون گنجانده نشده است.
بازی بدمینتون چند گیم دارد و هر گیم در چه امتیازی تمام می شود: هر بازی دو گیم از سه گیم می باشد، یعنی هر بازیکن دو گیم از سه گیم را ببرد برنده خواهد بود.
هر گیم در امتیاز 21 تمام می شود به شرطی که برنده گیم حداقل 2 امتیاز از بازنده گیم بیشتر داشته باشد.
در صورتیکه امتیاز دو بازیکن برابر 20 بشود بازیکنی برنده خواهد شد که 2 امتیاز بیشتر داشته باشد، البته این شرایط حداکثر تا امتیاز 30 خواهد بود.
یعنی اگر دو بازیکن به امتیاز برابر 29 رسیدند بازیکنی برنده گیم خواهد بود که زودتر به امتیاز 30 برسد.
نحوه زدن سرویس و دریافت آن در بازی یک نفره : در بازی یکنفره، سرویس زننده در امتیازهای زوج تمام سرویس ها را از قسمت راست زمین و تمام امتیازهای فرد را از قسمت چپ زمین خود می زند.
گیرنده سرویس برای دریافت سرویس تابع سرویس زنده می باشد، یعنی اگر سرویس زننده در امتیاز 2 از قسمت راست زمین سرویس می زند گیرنده نیز در قسمت راست زمین خود آن را دریافت می کند.
نحوه زدن سرویس و دریافت آن در بازی دو نفره : در مقررات جدید هر تیم دو نفره که حق زدن سرویس را بدست می آورد فقط یک سرویس زننده دارد.
چون امتیازگیری به صورت رالی شده است، دو بازیکن وقتی جاهای خود را برای زدن سرویس عوض می کنند که خود سرویس را زده باشند و جریان رالی به نفع آنها تمام شده باشد.
بازیکن ها وقتی در امتیاز زوج هستند از قسمت راست زمین و زمانی که امتیاز آنها فرد باشد از قسمت چپ زمین خود سرویس باید بزنند.
ارزش سرویس بدمینتون با توجه به قوانین جدید : در رشته هایی مانند والیبال، تنیس روی میز، تنیس و بدمینتون که بازی ها با سرویس شروع می شوند و نحوه امتیاز گرفتن بطور رالی می باشد، زدن سرویس با مشخصات استاندارد بسیار مهم و ارزشمند خواهد بود.
بازیکنان بدمینتون باید دقت در زدن سرویس های بلند، کوتاه و تیز را خیلی، خیلی تمرین نمایند تا در جریان مسابقات بتوانند حریف خود را با زدن سرویس خوب در برگشت دادن تحت فشار قرار دهند.
در صورتیکه بازیکنان، ضربه سرویس را در تمرین های خود جدی نگرفته و به سادگی از کنار آن عبور کرده باشند، در هنگام مسابقات براحتی با خراب نمودن هر سرویس یک امتیاز بحریف خود خواهند داد.
بنابراین یکی از اساسی ترین ضربه ها که در بازی بدمینتون باید بدان توجه ویژه خاصی گردد سرویس می باشد که در برد و باخت بازی نقش فراوانی دارد.
مربیان باید در هر جلسه از تمرین های خود زمان کافی را برای تمرین سرویس اختصاص دهند.
اهمیت گرفتن و از دست دادن امتیاز از ابتدای هر گیم با توجه به قوانین جدید در بدمینتون : همانطور که می دانید گرفتن امتیاز در بدمینتون بطور رالی می باشد.
در گذشته خیلی از بازیکنان می توانستند عقب ماندگی امتیاز خود را جبران نمایند.
مثلاً در مسابقات قهرمانی جهان بنام سودرمن کاپ که در سال 1993 در بیرمنگام انگلستان برگزار شد.
(نگارنده: شاهد بازی تیم ملی دانمارک و تیم ملی کره جنوبی بودم).
در بازی یک نفره خانمها بازیکن دانمارک بیش از شش بار امتیاز برنده بازی خود و تیم ملی دانمارک را بدست آورد اما نتوانست بازی را بنفع خود و تیم دانمارک تمام کند.
در فینال مسابقات دانشگاهها در سال 56 در یک نفره آقایان در گیم سوم توانستم بازی 8 بر14 را بنفع خود به پایان برسانم با اینکه بیش از ده بار سرویس در اختیار حریف قرار گرفته بود.
اما در قوانین جدید امکان اتفاقهای فوق که به آن اشاره شد بسیار نادر خواهد بود.
بنابراین مربیان و بازیکنان باید بدانند که از ابتدا هر گیم گرفتن و یا از دست دادن یک امتیاز چقدر مهم و با ارزش می باشد زیرا برنده شدن یا بازنده شدن در مسابقات بستگی به همین امتیازها در گیم ها دارند.
بنابراین مربیان در جلسات تمرین خود باید این موضوع را مرتباً به بازیکنان خود یادآوری کنند و ناظر بر دقت آنها باشند، زیرا باید عادت خوب را در تمرین ها به بازیکنان انتقال داد تا در هنگام مسابقات دچار مشکل نشوند.
اثر مهم این تغییرات در بازی بدمینتون باعث می شود که نقش مربیان در هنگام مسابقات بسیار خطیر تر گردد، زیرا در قوانین گذشته در لحظات حساس و سرنوشت ساز در جریان مسابقه مربیان نمی توانستند بازیکنها را براحتی و با آرامش خاطر راهنمایی کنند.
اما مقررات جدید و استراحت ها در قوانین فعلی این امکان را به مربیان می دهد که بتوانند تبادل فکری بهتری را با بازیکن خود جهت استمرار استراتژی، و تاکتیک های خود داشته باشند.
حال باید شرایط مسابقات را که مربی در کنار زمین می تواند بازیکن خود را راهنمایی کند، در تمرین ها فراهم شود.
مربیان همانند مسابقه بازیکنان را ارشاد و آنها نیز دقت نمایند که مربیان به آنها چه می گویند و آنها چگونه باید از حرف های مربیان خود جهت پیروزی بر حریفان حداکثر استفاده را نمایند.
به کارگیری مهارت ها به طور اصولی در بازی بدمینتون، اساس و پایه استراتژی و تاکتیک در بازی خواهد بود.
مربیان وظیفه دارند در جلسات تمرینهای خود به بازیکنان تاکتیک های مختلف را جهت مغلوب نمودن حریفان یاد بدهند.
در واقع این کار باعث عادات و تقویت مثبت بازیکنان خواهد شد.
مربی در جمع آوری اطلاعات از جنبه های مثبت و منفی بازیکنان خود و همچنان بازیکن حریف، نقش بسیار مهمی را در هنگام رهبری در جریان مسابقه ایفا می نماید.
مربی باید بتواند وضع تاکتیکی بازیکن خودش و حریف او را ارزیابی نماید تا بتواند رهبری منطقی در راهنمایی بازیکن خود در حالت های متغیر بازی را انجام دهد.
در واقع مربی با دادن اطلاعات از نحوه بازی حریف و به کار بردن آن توسط بازیکن خودش می تواند استراتژی حریف را خنثی نموده و استراتژی خود را بر حریف تحمیل نماید.
دقت و سرعت در زدن ضربه ها با توجه به قوانین جدید در بدمینتون در گذشته امتیاز گرفتن بطور رالی نبود، اگر بازیکن سرویس را می زد و رالی را از دست می داد سرویس عوض می شد و هیچگونه امتیازی حریف او کسب می کرد اما در قوانین جدید امتیاز گرفتن بصورت رالی می باشد، بازیکنان باید در تمام مدت بازی در زدن ضربه های خود گذشته از سرعت، دقت را نیز درنطر داشته باشد بهمین جهت مربیان و باریکنان در تمرینها باید دقت وسرعت در زدن ضربه ها راباهم درنظر بکیرند بدست آوردن مهارت فقط باتمرین زیان بدست می آید نتایج مسابقات توماس کاپ 2006 نشان ازسرعت ودقت در بازیهارا دارد چنانجه بازی بین توفیق هدایت قهرمان المپیک 2004 آتن ازاندونزی با ساتوبازیکن ژاپن بمدت 90 دقیقه طول کشید وبالاترین رفت وبرگشت آنها48 ضربه بوده است .
آمار این بازی نشان ازآن دارد که مربیان باید در تمرینهای خود هر دو فاکتور سرعت ودقت راباهم در اجرای مهارت ها به بازیکنان خود به کار گیرن زیرا توجهبه سرعت وغافل شدن اردقت وبالعکس هیچگونه نتایج مثبتی برای رساندن باز یکن ها به سطوح بین المللی نخواهد داشت .
تصویر سازی چیست؟
همانطور که قبلاً اشاره گردید که دقت و سرعت با هم در بازی بدمینتون ارزشمند است.
تصویر سازی در پیش برد این امر فوق العاده موثر و مفید خواهد بود.
تعریف تصویر سازی اینگونه بیان شده است .
(استفاده از همه حواس برای ساخت یا باز ساخت یک تجربه در ذهن)1 سرعت یادگیری : در مجله فدراسیون آسیا مقاله ای را مطالعه می کردم که در رابطه با تصویر ذهنی و تکنیک فکری برای تقویت در بازی بدمینتون بود.
آقای میک نب می گوید: «سرعت یادگیری زمانی بهتر رخ می دهد که قبلاً تمرین ذهنی برای آن انجام شده باشد.
چون دیدن تصاویر باعث ساخته شدن نشان سرعتری در مغز می شود» و باز ایشان ادامه می دهد «به تصویر سازی ذهنی، بازی کردن در ذهن می گویند.» تصویر سازی ذهنی باید واقع بینانه باشد: تمرین فکری و ذهنی باید با توانایی ورزشکار همخوانی داشته باشد زیرا تجسم فکری فقط مهارتهایی را تقویت می کنند که بازیکن آنها را میداند، فکر نکنید ورزشکاران می توانند حرکات فوق العاده را با تصویر سازی ذهنی انجام دهند وقتی که هنوز یک مهارت ساده را بلد نیستند.
بهترین زمان برای تصویر سازی : در همین مقاله بهترین زمان برای تصویر سازی ذهنی را بعد از بیدار شدن از خواب در صبح می داند چون مغز ورزشکار استراحت نموده است.
از طرفی دیگر قبل از خواب در شب نیز تصویر سازی مفید است.
تصمیم گیری مطمئن : در همین مقاله خانم سوزی پرودن می گوید «حتماً توجه کنید تصمیم بازیکن باید قابل درک و واقع بینانه باشد، در غیر این صورت نیمه هوشیار او باعث درگیر شدن با اظهار غیر واقع بینانه می شود، مثلاً وقتی بازیکن خود می گوید : من آماده هستم در این تورنمنت برنده شوم، اما بازیکن تمرین نداشته باشد هوشیاری او آگاهانه پاسخ میدهد که این امر امکان پذیر نیست و داری خودت را گول می زنی» انرژی مثبت: در همین مقاله آمده است .
فکر ما نصفی از انرژی خود را از فکر های مثبت بدست می آورد و ادامه می دهد، همانطور که بدن نیاز به یک رژیم غذایی خوب، خواب مناسب و تمرین بدنی دارد فکر و ذهن هم احتیاج به یک رژیم مثبت و نیازمند تفکر مفید است.
تصویر سازی ذهنی در تمرین ها : مربیان باید بدانند همانند مهارت های مختلف، در تمرین ها به ورزشکاران تصویر سازی را تمرین دهند.
بازیکنان با هماهنگی مربیان خود قبلاً باید از اهداف تمرین آگاه بوده حدود 20 دقیقه قبل از شروع تمرین به تصویر سازی ذهنی بپردازند.
تصویر سازی ذهنی قبل از مسابقات : در واقع تنها آمادگی جسمانی و مهارت ها نیستند که باعث پیروزی و برتری بر حریفان می شوند.
بلکه تمرین تصویر سازی نیز از عوامل مهم در غلبه بر رقیبان خواهد بود.
بنابراین باید قبل از مسابقه نیز به این امر توجه گردد.
البته تصویر سازی ذهنی باید بگونه ای باشد که بازیکنان قصد دارند ضربه ای مختلفی را با توجه به استراتژی در بازی به کار ببرند.
برای تصویر سازی به نکات ذیل توجه نمایید : در مکانی خود را قرار دهید که ساکت باشد.
روی صندلی یا تختی راحت بنشینید یا دراز بکشید.
چشمان خود را بسته به چگونگی زدن ضربه های فرضی فکر کنید.
نقاط منفی حریف را مرور کنید و فکر نمایید او را چگونه می خواهید مغلوب کنید.
توانایی خود را به یاد آورید و درباره آنچه در بازی قرار است انجام دهید فکر نمایید.
به خود بگویید بازی خوبی خواهم کرد در نتیجه این فکر اعتماد به نفس شما را بالاتر خواهد برد.
تمرکز خود را فقط به بازی معطوف دارید .
خلاصه مطالب 1.
با توجه به رالی شدن امتیاز گرفتن در قوانین بدمینتون، اهمیت سرویس در برد و باخت بازی نسبت به گذشته تأثیر بیشتری دارد.
2.
از ابتدای اول هر گیم بازیکنان باید تلاش کنند که فاصله امتیاز آنها نسبت به حریف جلوتر قرار بگیرد.
3.
در تمرین ها باید دقت و سرعت هر دو با هم در زدن ضربه ها بکار گرفته شوند.
4.
مدت زمان بازی های یک نفره از دونفره هم در خانمها هم در آقایان بیشتر می باشد.
5.
سرعت بازی دونفره هم در خانم ها هم در آقایان از بازی یکنفره بیشتر است.
6.
توانایی بازیکنان دونفره در جهش ها، جابجایی ها و زدن ضربه های سرعتی مانند اسمش و درایو هم در انمها و هم در آقایان بیشتر از بازی یکنفره می باشد.
7.
دقت در زدن سرویس کوتاه در بازی دونفره نسبت به بازی یکنفره باید بیشتر باشد.
8.
تعداد رفت و برگشت توپها در بازی دونفره خانمها نسبت به بازی دونفره آقایان بالاتر است.
9.سیستم غالب در بازی بدمینتون غیر هوازی می باشد.
اما بازیکنان باید از توانایی بالایی در سیستم هوازی برخوردار باشند تا زود به آستانه غیر هوازی نرسند.
10.
عامل های آمادگی جسمانی، مهارت توپی، استراتژی، آمادگی روانی به اضافه هوش باعث موفقیت بازیکن میشود.
منابع استاد راهنما: دکتر علی اکبر بهبهانی، مجله خبری فدارسیون آسیا مجله بدمینتون آسیا کتاب نقش مربیان و بازیکنان در بدمینتون تألیف مرتضی مداحی کتاب قوانین بدمینتون ترجمه بابک صالحیان کتاب آموزش مهارتهای بدمینتون 2 تالیف مرتضی مداحی طرح درس روزانه موضوع آموزش: آموزش بدمینتونطرح درس روزانه موضوع آموزش: آموزش بدمینتونطرح درس روزانه موضوع آموزش: آموزش بدمینتونطرح درس روزانه موضوع آموزش: آموزش بدمینتونطرح درس روزانه موضوع آموزش: آموزش بدمینتونجلسه:اول مدت:هدف کلی : آشنایی مربی با دانشجویانهدف کلی : آشنایی مربی با دانشجویانهدف کلی : آشنایی مربی با دانشجویانهدف کلی : آشنایی مربی با دانشجویانهدف کلی : آشنایی مربی با دانشجویانهدف کلی : آشنایی مربی با دانشجویاناهداف رفتاری حیطه شناختی : شامل مراحل ذهنی، تعاریف، روشها و الگوها می باشد.
حیطه عاطفی: در حیطه عاطفی با باورها، احساسات و نگرش افراد سروکار داریم.
حیطه حرکتی: شامل مهارتهای حرکتی و فعالیتهای ورزشی است که نیاز به استفاده از اندامهای بدن دارد.اهداف رفتاری حیطه شناختی : شامل مراحل ذهنی، تعاریف، روشها و الگوها می باشد.
حیطه حرکتی: شامل مهارتهای حرکتی و فعالیتهای ورزشی است که نیاز به استفاده از اندامهای بدن دارد.آزمون رفتار ورودی: داشتن آمادگی جسمانی، قدرت عضلانی و انعطاف پذیری.آزمون رفتار ورودی: داشتن آمادگی جسمانی، قدرت عضلانی و انعطاف پذیری.آزمون رفتار ورودی: داشتن آمادگی جسمانی، قدرت عضلانی و انعطاف پذیری.آزمون رفتار ورودی: داشتن آمادگی جسمانی، قدرت عضلانی و انعطاف پذیری.آزمون رفتار ورودی: داشتن آمادگی جسمانی، قدرت عضلانی و انعطاف پذیری.آزمون رفتار ورودی: داشتن آمادگی جسمانی، قدرت عضلانی و انعطاف پذیری.نوع فعالیتاجزاءاهدافروش اجراءوسایلزمانمرحله آماده سازیآمادگی سازمانی: آمادگی فیزیکی:حضور و غیاب و مشاهده ظاهر افراد-مرحله آموزشمرور آموزش قبل: آموزش مهارت جدید: ارزیابی:ارزشایبی میزان دانش یا تجارب قبلی دانشجویانارزشیابی اوله-90دقیقهمرحله بازگشتفعالیت تکمیلیملاحضات:ملاحضات:ملاحضات:ملاحضات:ملاحضات:ملاحضات: