دانلود گزارش کارآموزی تربیت بدنی

Word 100 KB 13427 28
مشخص نشده مشخص نشده گزارش کارآموزی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مراحل تدریس در ساعت درس تربیت بدنی :
    معلمان تربیت بدنی قبل از ورود به کلاس فعالیتهای لازم در ساعت اموزشی را سازماندهی کرده و بر مبنای اهداف تربیت بدنی ، نیاز دانش اموزان ، مدت کلاس ، وسایل و امکانات موجود ، شرایط جوی و ...

    بهترین و بیشتر بازده را نصیب دانش اموزان می نماید.
    این سه مرحله شامل موارد زیر است :
    1- مرحله امادگی
    2- مرحله پیاده نمودن هدف اموزشی (مرحله اصلی)
    3- مرحله بازگشت به حالت اولیه
    بدیهی است که این مراحل و انتخاب فعالیتهای هر از ان به دیگری بستگی دارد.در صورتی یک ساعت درس تربیت بدنی (45 دقیقه ) باشد و تقسیم بندی زمانی ان به شرح زیر خواهد بود .
    1- امادگی
    مرحله امادگی از دو بخش امادگی سازمانی و امادگی بدنی تشکیل یافته است.
    الف – امادگی سازمانی
    که عبارت است از تعویض لباس ، تذکرات ، حضور و غیاب ، ایستادن در صف و ستون که در هر جلسه حدود 10 دقیقه را به خود اختصاص می دهد.
    ب- بخش امادگی :
    این بخش خود به دو قسمت تقسیم می شود :
    1- ب) امادگی عمومی یا گرم کردن :، شامل انواع راه رفتن ها ، دویدن ها و پرش ها است در پایه اول بهتر از حرکات تقلیدی و تشبیهی در این بخش استفاده شود.زیرا دانش اموزان پایه اول به این حرکات علاقه دارند و کاملا انها را انجام می دهند.

    ب) امادگی عمومی یا گرم کردن :، شامل انواع راه رفتن ها ، دویدن ها و پرش ها است در پایه اول بهتر از حرکات تقلیدی و تشبیهی در این بخش استفاده شود.زیرا دانش اموزان پایه اول به این حرکات علاقه دارند و کاملا انها را انجام می دهند.

    ب) امادگی اختصاصی : در این بخش از نرمشهایی که مرتبط با هدف اموزش کلاس است استفاده می شود .به عنوان مثال اگر هدف اموزشی کلاس پرتابها باشد از نرمشهایی که منجر به تقویت عضلات اندام فوقانی ومفاصل این قسمت می شود باید استفاده کرد .در پایه اول این حرکات بیشتر تشبیهی بوده ولی در پایه های بالاتر می توان از شیرین کاریها ، حرکتهای مقاومتی ، حرکات با طناب و نرمشهای با وسیله و بدون وسیله استفاده کرد.

    این دو بخش نیز 20 درصد را بخود اختصاص می دهد.

    2- مرحله پیاده کردن هدف یا مرحله اصلی هدف اصلی درس تربیت بدنی در این مرحله انجام می شود.

    پس از توضیحات و اموزش لازم ، معلم از بازیهای مختلف استفاده می کند .در این مرحله برای تقویت حرکات پایه و مهارتهای ورزشی ، از بازیهای مختلف استفاده می شود .بازیها علاوه بر تقویت حرکات و مهارتها دارای خصوصیاتی هستند که می توان از طریق انها برای تقویت ابعاد عاطفی ، اجتماعی و شناختی کودکان نیز اقدام کرد.

    به عنوان مثال مفاهیمی از قبیل صداقت ، راستگویی ، مسئولیت پذیری ، مسئولیت ، تعاون و همکاری شناخت اشکال هندسی و غیره را می توان در قالب بازیهای مختلف اموزش داد .این مرحله 50 درصد برنامه را بخود اختصاص می دهد.

    3- مرحله بازگشت به حالت اولیه در مرحله اصلی ، ضربان قلب و سرعت دستگاه گوارش خون و تنفس دانش آموزان به اوج خود می رسد از نقطه نظر عاطفی نیز احتمالا تغییراتی به جهت برد و باخت و یا برخوردهای جسمانی به وجود آمده است .یکی دیگر از نتایج فعالیتهای انجام شده تعریق و نشستن گرد و غبار محیط بر بدن است به این ترتیب اقداماتی در هر یک از این مراحل باید انجام شود تا دانش آموزآماده حضور در کلاس بعدی شود.

    راه رفتن آرام ونفس گیری ، انجام حرکات کششی برای آرام کردن ضربان قلب به دستگاه گردش خون و تنفس ، مروری بر آموزش انجام شده و ارائه تذکرات مهم بهداشتی ، اخلاقی و اجتماعی و غیره در این بخش صورت می گیرد .

    این مرحله فرصت خوبی است برای ارائه نکات دانشی از قبیل رعایت نکات بهداشتی ، ایمنی و ...

    می باشد .سپس دانش آموزان به امر نظافت و شستشو می پردازند .

    این مرحله نیز 20 درصد برنامه را بخود اختصاص می دهد.

    7-مدیریت کلاس آنچه کودکان در خصوص کلاس تربیت بدنی یاد می گیرند و آنچه در خارج از کلاس ، اتاق رختکن به هنگام شست وشو و نظافت پس از کلاس درس می آموزند ممکن است در تقابل با یکدیگر و در واقع ترکیبی از برداشت های مثبت و منفی باشد و لذا موارد زیر را باید به دقت در نظر گرفت .

    قبل از آموزش : معلم باید لباس به تن کند که امکان حرکت آزاد را برای او فراهم کند.

    معلم بهتر است با هرکسی از دانش آموزان با ذکر نام ، سلام و احوالپرسی کند.

    کلیه وسایل ورزشی کلاس باید آماده شده باشد و مواردی که وی در نظر دارد تعلیم دهد مشخص باشد.

    مقررات اتاق رختکن : در مدارس ما معمولا اتاق رختکن ، همان کلاس درس دانش آموزان است .دانش آموزان باید البسه خود را در محل مشخصی در کنار هم قرار دهند و پی ازخروج بهتر است معلم در کلاس را قفل کند.

    البسه : استفاده از البسه ورزش از نظر بهداشتی ضروری است .فعالیت با لباس معمولی به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا تعریق و عدم ازادی عمل مضرات فراوانی را به همراه خواهد داشت .

    استفاده از شلوار گرم و لباس نخی و کفش ورزشی در حیاط مدرسه برای پسران مشکلی نخواهد داشت .در مورد دختران نیز توصیه می شود فضای مناسبی که امکان استفاده از چنین لباسی را برای انان فراهم می اورد مهیا شود.

    معلم باید از دانش اموزان بخواهد در فاصله زمانی معیین البسه ورزش خود را بشویند و با لباس تمیز د رکلاس حاضر شوند .

    اهمیت حفظ نظم ، اراستگی و پاکیزگی باید مورد تایید واقع شود .

    البته تمیزی محل نیز تاثیر شگرفی بر انگیزش دانش اموزان دارد.

    حضور و غیاب ، گرچه در سالهای اولیه دبستان وحضور وغیاب ضرورت چندانی نداردو معمولا همه در کلاس حضور دارند .

    ولی در پایه های بالاتر لازم است.

    با یکی از روشهای زیر به راحتی و به سرعت می توان این کار را انجام داد: 1- توسط سرگروه : سرگروه موظف است افراد غایب را شناسایی کند.

    محاسن : نوعی تمرین رهبری است و حضور و غیاب با سرعت انجام می شود.

    معایب : امکان دارد به علل عاطفی سرگروه از ارائه برخی از اسامی خوددرای کند یا اسامی و چهره ها را فراموش میکند.

    2- از طریق تعیین محل استقرار : معلم نام و یا شمار اماکن خالی را یادداشت می کند.

    محاسن : روشی نسبتا سریع بر حضور و غیاب است و امکان انطباق اسامی یا چهره ها برای معلم بیشتر است.

    معایب : امکان تمرین رهبری را از دانش اموزان میگیرد .

    در این روش با روش سرگروه ها زمان بیشتری برای حضور و غیاب صرف می شود.

    3- حضور و غیاب توسط معلم و خواندن اسامی محاسن: معلم با صرف کمترین تلاش اسامی را می اموزد .

    معلم از حضور و غیاب دانش اموزان اصمینان حاصل می کند.

    معایب : وقت گیر است.

    امکان تمرین رهبری توسط دانش اموزان را سلب می کند.

    حضور وغیاب باید در ابتدای کلاس درس انجام شود .

    اسامی افرادی که فاقد لباس مناسب هستند نیز یادداشت شود.

    4- استفاده بهینه از فضای ورزشی گرچه متخصصین حداکثر نفرات کلاس تربیت بدنی در دبستان را 35 نفر ذکر می کنند ولی کمتر معلمی شانس ان را دارد که در چندین کلاس تدریس کند.بنابراین باید راه هایی را اختیار کرد که از کل فضای اموزشی موجود به بهترین شکلی استفاده شود .این تدبیر به همراه استفاده از سرگروه برای گروه های انتخابی در هر کلاس معلم را قادر می سازد که گروه ها را در فضای مشخص شده به گردش در اورده و به کار انها به طور موثر نظارت کند .بدین ترتیب در یک فضای ورزشی فعالیت های زیادی را می توان به اجرا گذاشت.

    1-4)روش های گروه بند ی کلاس : در طی سال تحصیلی ، باید از روشهای گوناگونی برای گروه بندی دانش اموزان در کلاس درس تربیت بدنی استفاده کرد زیرا فراهم شدن فرصت های شغلی مناسب برای گروههای کاری ، جهت سرگروه یا کاپیتان شدن ، انها را از نظر کسب مهارتهای رهبری ، روحیه ورزشکاری و گسترش دایره ی دوستان رشد خواهدکرد .گروه هایی که ما می توانیم پیشنها د کنیم عبارتند از : گروه های کلاسی که برای دروس دیگر تعیین شده اند.

    گروههای همگن از دانش اموزان ماهر و یا گروههای ناهمگن متشکل از دانش اموز ماهر و کم مهارت .مهارت افراد از طریق تست یا مشاهده می شود.

    انتخاب شماره های دوم و سوم یا چهارم بر حسب تعداد نفرات کلاس انتخاب سرگروههای و دادن فرصت به انها برای انتخاب تصمیم تیم خود .

    جدا کردن قدبلندها از بین گروههای مختلف انتخاب تیم یا گروه توسط معلم انتخاب گروه بر حسب تمرین نوع خاص(گروهی طناب بازی ، گروهی دراز و نشست و ...

    انجام دهند.) انتخاب سرگروه و خواستن از بچه ها برای استقرار پشت سرگروهها تقسیم یک دایره به دو گروه تقسیم کلاس بر حسب تعداد ، به عنوان مثال ده نفر اول به این گوشه سالن و ده نفر به این نقطه بروند.

    در این گروه بندی همانند مورد 10 عمل می شود.

    لاکن دانش اموزان فعالیت و وسیله ای را ترجیح می دهند انتخاب می کنند.

    در طی سال ، معلم بر کیفیت رهبری ازاد منشانه و وظایف و مسئولیت های کاپیتان تیم و یا سرگروه تاکید می کند.

    کنترل و جابه جایی وسایل اگر مسئول مستقیمی برای این کار وجود نداشته باشد ، راهی برای ان باید پیش بینی کرد.

    در هر یک از جلسات درس باید یکی از شاگردان این کار را بر عهده بگیرد .قبل از شروع درس ابزار لازم باید اماده شود تا از اتلاف وقت اموزش جلوگیری به عمل اید.

    عمل انتقال وسایل به کلاس باید به راحتی وسرعت کافی انجام شود .

    چرخهای دستی وجعبه های چرخ دار می تواند در سهولت و سرعت حمل و نقل وسایل ونگهداری انها موثر باشد .

    3-4) ثبت وضعیت دانش اموزان ثبت وضعیت دانش اموزان باید عملی و کاربردی باشد و به عنوان وسیله ارزیابی پیشرفت دانش اموزان و محتوای برنامه و یا برای ثبت جزئیات اجرایی استفاده شود .این کار باید برای معلم وقت گیر و انرژی بر نباشد.

    این سوابق شامل : اطلاعات اساسی مربوط به بهداشت وسلامتی دانش اموز ، حضور فرد در کلاس درس ، گزارشات روزانه حوادث و ابزار و لوازم ، اتاق رختکن وغیره باشد.

    این سوابق می تواند در زمان حال یا اینده مورد استفاده قرار بگیرد وباید در فایل مخصوصی نگهداری شود .فلسفه ثبت سوابق کار تراشی نیست.زیرا سوابق و گزارشهای دقیق و با هدف برای اموزش موثر و مدیریت کارامد در کلاس بسیار مفید است.

    4-4) سازماندهی کلاس درس کلاسهای درس تربیت بدنی عموما بسیار پر ازدحام هستند.تعداد ایده ال دانش اموز برای یک کلاس 20 نفر است .این تعداد نباید از 35 نفر فراتر رود .کمبود وقت ،وسایل ناچیز و ابزار ناکافی به همراه تعداد زیاد دانش اموز مشکلات بزرگی را برا ی معلم فراهم می اورد .دقت در اتخاذ بهترین روش سازماندهی کلاس نتایج مفیدی را به همراه خواهد داشت.

    دانش اموزان باید معلم را در طراحی ، هدایت ، ارزیابی ، برنامه در هر کلاس یاری کنند.در دوره های ابتدایی باید به دانش اموزان در خصوص انچه که باید یاد بگیرند ، انچه که باید انجام دهند و ارزیابی نتایج خودشان به تدریج مسئولیتهای بیشتری داد .سازماندهی ماهرانه کلاس و طراحی خردمندانه درس ، هدف دار بود ن اموزش در هر دوره را برای دانش اموز و صحت اموزش و مفید بودن ان تضمین خواهد کرد .کلاس را می توان به شکل صمیمانه اما با کنترل شایسته هدایت کرد.

    معلم می تواند شروع و خاتمه مشخصی برای کلاس تعیین کند.

    وی می تواند بچه ها را عادت دهد که وقتی صحبت میکند گوش کنند و با شنیدن علامت شروع ، در یک دایره یا گروه و دسته قرار بگیرند و به همین ترتیب در اخر هر کلاس برای یک بحث و ارزیابی کوتاه از گروههای معینی بنشینند .

    این نکته قابل تعمق است که چون کودکان با هر معلم محدودیتها و ازادیهای معینی را تجربه میکنند .

    باید از اولین کلاس تا اخرین کلاس در یک سال از ثبات رفتار ، عدالت و روش بدون تغییری درکنترل گروه پیروی کنند .سازماندهی مناسب کلاس به دانش اموزان کمک می کند تا احساس امنیت کرده و برای رو به روشدن با تجربیات جدید اماده باشند.

    5-4) شیوه های استقرار در زمین ورزش چون سازماندهی مجدد تیم ها برای انجام هارت ها یا بازیها وقت زیادی را تلف می کند .باید به دانش اموزان یاد داد که به هنگام فرمان معلم سریعا د ر گروههای دلخواه مستقر شوند .گروه ها یا به تیم های 6 یا 8 نفره معمولا بهترین انتخاب هستند.استقرار هر گروه برای پوشش کامل زمین به معلم این امکان را می دهد که کل نفرات کلاس را به طور موثر زیر نظر بگیرد.

    اشکال زیر را دانش اموزان سریعا یاد گرفته و سریعا به این شکل ها سازمان می گیرند.

    استقرار بادبزنی : دانش اموزان در برابر سر گروه به شکل بادبزنی قرار میگیرند .

    این استقرار بخصوص در تمرین مهارت های مثل پرتاب ، دریافت و ضربه زدن به توپ در اندازه های مختلف موثر است .معلم به عنوان ناظر گرو ه ها عمل می کند.

    استقرار صفی : این ساده ترین شکل استقرار برای مبتدیان است .برای بازی های امدادی ، پرتاب به سبد و بازی هایی که کودکان باید نوبت را رعایت کنند مناسب است در صورت امکان در هر صف نباید بیش از 5 نفر مستقر شوند.

    استقرار دایره ای : گروه می تواند سریعا از حالت بادبزنی یا صفی به دنبال سرگروه خود به شکل دایره ای مستقر شوند.

    این روش استقرار برای بازهای ساده و تمرین مهارت های توپی با کمک سرگروه که در مرکز مستقراست مناسب است او از وسط توپ را برای تک تک افراد گروه پرتاب می کند و در صورتی که فردی خطا کرد مجددا برای او پرتاب می کند تا خطا تصحیح شود .

    استقرار گروهی : این نوع استقرار برای تمرین پاس (پرتاب و دریافت ) و ضربه زدن با پا بسیار مناسب است.

    استقرار زیگزاگ : دو صف مقابل یگدیگر قرار میگیرند ، به ترتیب بازیکن 1 به 2 ، 2 به 3 توپ را پرتاب می کند و به همین شکل ادامه می یابد.این نوع استقرار برای ضربات فوتبال ، والیبال ، پرتاب و دریافت مناسب است.

    استقرار v : سرگروه رو به صف می ایستد و با دادن علامت از شماره های 1 و 2 می خواهند به شکل وی را بسازند .شماره های فرد به طرف راست و شماره های زوج به طرف چپ می روند .

    این نوع استقرار باری تمرینات مهارتی و عکس العمل به دستورات حرکت به شکل رژه بسیار مناسب است.

    استقرار به شکل مربع : 4 گروه را به شکل مربع مستقر کنید.اولی ضلع جنوبی ، دومی ضلع شمالی ، سومی ضلع شرقی و چهارم ضلع غربی را می سازد .در طرف چپ گروه خود قرار میگیرد .این استقرار برای تمرین پاس (پرتاب و دریافت ) و بازیهای ساده ای مثل وسطی مناسب است.

    استقرار پراکنده : این نوع استقرار به صورت تصادفی انجام می شود و دانش اموزان می توانند در هر جا که مایلند ایستاده و یا بنشینند.

    کاربرد گروهها : تشکیل گروهها را می توان از نیمه اول سال دبستان شروع کرد .شکل ایده ال تشکیل گروه زمانی است که دانش اموزان به مرحله ای از رشد اجتماعی رسیده اند که قادرند به راحتی در گروه حرکت کنند.سرگروه را اولین بار انتخاب می کند ، اما به دانش اموزان باید فرصت داد که سر گروه را تا هفته دوم وسوم هر ثلث انتخاب کنند طول دوره سرگروهی را باید معلم و دانش اموزان با توافق هم تعیین کنند .

    شرط سرگروه شدن برتری دانشی و مهارتی است .

    این کارها نیاز به زمان ، صبر و ثبات در تصمیم گیری دارند تا رشد وتوسعه یابند.

    در عین حال هر کودک باید فرصت قرار گرفتن در وضعیت حساس را در کلاس در چند نوبت داشته باشد و به عنوان سرگروه و یا رهبر چند فعالیت خاص گزینش شود.

    وظایف رهبر گروه عبارتند از : کنترل حضور وغیاب اعضا گروه کمک به معلم در برنامه ریزی روزانه ، هفتگی و سالانه کمک به معلم در نمایش حرکات و کمک به اعضا گروه جهت یادگیری فعالیت ها کمک به معلم و گروه جهت ارزیابی برنامه ارائه الگوهای مناسب دوستی و جوانمردی ورزشی (به عنوان مثال ) برای دیگران جهت پیروی از انها کنترل و انتقال ابزار ورزشی به داخل کلاس و بالعکس توسط گروه و کمک در تعمیر انها .

    معلم واقعی به مرور وجودش برای کلاس کم رنگ و غیر ضروری می شود .

    پس از ان که دانش اموزان تعدادی از باز ی ها را فراگرفتند باید فرصت پیدا کنند که بازی های دلخواه خود را انجام دهند و از طرف معلم نظارت شوند .روش های پیشنهادی برای این کار عبارتند از : مشخص کردن فضای بازی برای هر یک از گروه ها که در همان محل مستقر می شوند.

    گروهها در اطراف سرگروه مستقر می شوند و سرگروه بازی پیشنهادی از طرف معلم را که گروههای دیگر نیز انجام می دهند با گروه خود انجام دهد.

    مشخص کردن فضای بازی برای گروه 10 تا 15 نفره که می خواهند بازی خاصی را انجام دهند.

    تمامی افرادی که ان بازی را در طول دوره انجام می دهند .شکل دیگر این روش ان است که هر گروه که از سه نفر تشکیل شده ، 2 یا 3 بازی از همان بازی های خاص را در طول دوره انجام دهد.

    تعیین یک سرگروه برای منطقه ای خاص و دادن فرصتی به یک دانش اموز برای انتخاب بازی یا بازهای دلخواهی که تمایل دارد انها را انجام دهد.دانش اموزان دیگر که تمایل دارند ان بازی ها را انجام دهند می توانند به او ملحق شوند .

    به هر یک از گروه ها و سرگروه انها یک وسیله ورزش اختصاص داده می شود و تمام گروهها مجاب می شوند که هر یک از وسایل را در طول دوره مورد استفاده قرار دهند.

    10) دستورالعمل و اصول کلی روش تدریس تربیت بدنی 1- معلم تربیت بدنی باید توجه داشته باشد که هر دانش اموز فرصت شرکت عملی در فعالیتها و برنامه های ورزشی را داشته باشد .

    شرکت عملی دانش اموزان در فعالیتهای ورزشی یا هر رشته دیگر پایه و اساس یادگیری انها را تشکیل دهد ، بدین معنا که تا دانش اموزان عملا به کاری نپردازند چیزی یاد نخواهند گرفت .

    برای رسیدن به این مقصود اول اینکه باید وسایل ورزشی به اندازه کافی در اختیار دبیر ورزش باشد تا فرصت برا ی استفاده فردی همه دانش اموزان فراهم شود .ثانیا شرط کار کردن دسته جمعی این است که دانش اموزان منتظر نوبت نباشد و بیکار نایستد .بیکار ایستادن و تماشاچی و منتظر بودن دانش اموزان در کلاسهای ورزشی باید از بین برود و یا به حداقل خود برسد .

    باید دانش اموزان را هر چه زودتر به فعالیت واداشت تا انرژی انان بیهوده تلف نشود.

    معلم تربیت بدنی باید همه دانش اموزان اعم از کودکان استثنائی و ناتوان یا دانش اموزان کم استعداد و دارای اضافه وزن را به فعالیتهای ورزشی مشغول سازد و به هر یک از انان بر مبنای وضع فکری و جسم و احتیاجاتشان رسیدگی و نظارت داشته باشد و از انان رفع اشکال کند.

    معمولا در بعضی از بازیها که با خارج شدن تعدادی زیادی از بازیکنان سرو کار دارد ، دانش اموزانی که مهارت کمتری دارند و از دیگران ضعیف ترند زودتر خارج می شوند .معلم باید سعی کند که بازیکنان اخراجی هر چه زودتر به بازی برگردند تا مایوس و سرخورده نشوند .

    در این قبیل بازی ها مربی خوب هیچ گاه تا انجا پیش نمی رود که با حذف بازیکنان قهرمان نهایی انتخاب کند.در امور تربیتی از قهرمان پروری باید پرهیز کرد و سعی شود همه بر حسب استعداد خود حداکثر استفاده تعلیماتی را ببرند.

    به دانش اموزان فرصت داده شود که به فعالیتهای ابتکاری و ابداعی بپردازند .دانش اموزان احتیاج دارندکه روش و الگوی خود را به کار ببرند و پاره ای از مشکلات خود را با سلیقه خود حل کنند .

    معلم باید از این انگیزه و غریزه دانش اموزان استفاده کند و فرصت بدهد که نو اوری کنند و سلیقه و طریقه خود را بیازمایند.

    باید پاره ای از وقت کلاس صرف ارزشهای اجتماعی دانش اموزان شود.پیشرفت درسی در کلاسی که تشکیلات منظم دارد ووجوه اجتماعی دانش آموزان مناسب است بیشتر حاصل می شود.

    دانش اموزان برای صرف انرژی بیشتر به جست و جو و دویدن نیاز دارند .

    برای این انگیزه انان ، در برنامه ها ی ورزشی باید فرصت لازم در نظر گرفته شود.

    معلم تربیت بدنی باید به سر دسته ها وسرگروهها مسئولیت لازم و عملی برای رهبری بدهد و هر گونه مسئولیت تربیتی را که از عهده انجامش برایند به انان واگذار کند دسته بندی یا گروه بندی ، برای فعالیتهای گروهی و در عین حال تمرین رهبری روش موثری است .

    معلم باید به تقسیمات گروهی توجه خاصی داشته باشد که مقام رهبری را به نوبت بین دانش اموزان قسمت کند تا هر دانش اموزی بر حسب استعداد خود فرصت رهبری پیدا کند .

    این تغییرات از نظر زمانی در هردو هفته یکبار توصیه می شود .

    درگزینش گروهها طریقه ای به کار برود که موجب یاس و سرافکندگی دانش اموزانی که در اخرین نوبت می شوند نگردد .شیوه انتخاب گروهها نباید به شخصیت دانش اموزان لطمه وارد کند و معلم باید اصول روانشناسی را در گزینش افراد به کار برد و مانع ان شود که چند نفر سرگروه به دانش اموزان کلاس چشم بدوزند و بنا به میل خود انان را انتخاب کنند .گزینش افراد بر حسب کارایی انان موجب دلسردی افرادی می شود که مورد بی توجهی رهبران قرار میگیرند و در اخرین مراحل انتخاب می شوند.

    معلم تربیت بدنی برای تشکیل جلسه گروه محل مناسب در نظر بگیرد و در ابتدای تشکیل هر جلسه هر گروه را تعیین کند و ان گروهها با حفظ فاصله از یکدیگر مستقر شوند .دانش اموزان در موقع نشستن باید راحت و ازاد باشند تا دستورات معلم را به خوبی دریافت کنند و بحثهای خود را به راحتی مطرح کنند.

    معلم تربیت بدنی باید علاقه دانش اموزان به وسایل ورزشی و حفظ و حراست از انها را تشویق کند و به انان یاد دهد که از وسایل ورزشی مدرسه مانند وسایل ورزشی خود نگاهداری کنند .

    برای بردن و برگرداندن وسایل ورزشی ، روش و اصولی که سهل و عملی باشد برقرار سازد تا دانش اموزان با پیروی از ان روش بتوانند در موقع لزوم به وسایل ورزشی دسترسی داشته باشند .معلم باید طرز استفاده از وسایل ورزشی و بردن و اوردن انها را به دانش اموزان یاد بدهد.

    معلم تربیت بدنی باید قبل از به کار بردن یک وسیله ورزشی جدید ، طرز به کار بردن و کار کردن با ان را اموزش دهد.

    این دستورات باید فوری و سریع انجام شود تا دانش اموزان بتوانند هر چه زودتر با انها تمرین کنند.

    معلم تربیت بدنی باید طرحهایی به کار ببرد تا دانش اموزانی که دسته جمعی مشغول فعالیت هستند با نظم و ترتیب و به سرعت به فعالیت ورزشی دیگری بپردازند .

    اگر زمین بازی با فواصل معین نقطه گذاری شود از نظر ایجاد نظم و سرعت عمل دانش اموزان در قرار گرفتن در جای برای تمرینات دسته جمعی بسیار موثر است.

    معلم تربیت بدنی باید در همه حال شخصیت دانش اموزان و نواموزان خود را حفظ کند و برای انان احترام قایل شود و اگر انان در هنگام عملیات ورزشی خطایی مرتکب شوند ، نباید با انان به خشونت رفتار کند.

    هنگام ورزش همه دانش اموزان حتی المقدور ا ز لباس ورزشی استفاده کنند و پس از پایان کلاس ورزش دوش بگیرند و خود را شست و شو دهند دانش اموزان به هنگام ورزش باید از کفش مخصوص ورزش که معمولا دارای کف لاستیکی ضخیم تر و نرم است استفاده کنند .

    معلم تربیت بدنی بداند که هر دانش اموز و نو اموز مطابق یا در حدود استعداد خود می تواندفعالیت کند .

    مهم این است که دانش اموزان متوجه شوند که موفقیت فقط در سایه سعی و کوشش به دست می اید .

    اگر جد و جهد نکند وقت خود را بیهوده صرف کرده است.

    معلم هم باید دانش اموزان را به سعی و کوشش ترغیب کند و به دانش اموزان بیاموزد که همیشه در کارها کوشا باشند.

    اگر دانش اموزان دو به دو کار کنند می توانند مدد کار یکدیگر باشند و معلم باید برای کار کردن دو نفری دانش اموزان با هم ، از قبل سابقه ذهنی داشته باشد تا دو نفری را که می توانند با هم کار کنند و بیشتر از لحاظ فکری و ذوقی تجانس دارند را به عنوان همکار انتخاب کند .

    تقسیم کلاس به دو گروه هم توان از طریق گروههای دو نفری اسانتر است و می توان گروههای دو نفری را یکی در میان به دو دسته تقسیم کرد.

    راه دیگر این است که پس از قرار گرفتن گروههای دو نفری در یک ردیف از هر گروه دو نفری بنشیند و معلم تمام دانش اموزان را به عنوان گروه یا دسته 9 یک انتخاب کند و تمام دانش اموزان ایستاده نیز گروه را تشکیل خواهند داد.

    استفاده همه دانش اموزان از یک سوت در هنگام داوری ، از نظر بهداشتی صحیح نیست .بنابراین یا باید هر دانش اموزی که داوری می کند سوت خود را داشته باشد یا باید سوتی را که دانش اموزان به طور مشترک از ان استفاده می کنند در هر نوبت ضد عفونی کرد.

    11- سرپرستی و اداره کردن فعالیتهای ورزشی 1- اداره صحیح فعالیتهای ورزشی مستلزم طرح قبلی است به طوری که معلم قبل از اجرای فعالیتهای ورزشی باید بداند که چه باید بکند تا با توجه به وقت موجود بتواند حداکثر استفاده را به دانش اموزان برساند.

    2- این مسئله از نظر فنی مهم است که معلم بتواند به موقع فعالیتهای ورزشی را تغییر دهد تا برای دانش اموزان متنوع باشد و یک نوع فعالیت انان را خسته نکند .در ورزش باید از بازیها و شیرینکاریها و مسابقه های مختلف به موقع استفاده کرد و از یکنواختی فعالیتهای ورزشی خودداری کرد.معلم باید برای تغییر دادن ورزشهای مختلف از نظرها و پیشنهادهای دانش اموزان استفاده کند.

    3- معلم تربیت بدنی باید تا می تواند در اجرای فعالیتهای ورزشی کمتر از سوت خود استفاده کند .

    در مواردی که لازم است سوت بلند و سریع بزند که دانش اموزان را وادار به اطاعت از دستور کند و در واقع ، احترام به دستور از طریق صدای سوت حفظ کند .

    اگر دانش اموزان از سنین پایین به صدای سوت توجه کنند و احترام بگذارند ، اول اینکه موجب ایجاد نظم در انان خواهد شد و ثانیا احترام به صدای سوت در اینده از اتلاف وقت جلوگیری خواهد کرد.سوت فقط برای متوقف کردن فعالیت ورزشی باید به صدا دراید .سایر دستورات مربوط به بازی را می توان به طور شفاهی یا با علامت ، اعلام و اخطار نمود .

    معنی صدای سوت این است که بایستند و به مربی چشم بدوزند و به فرمان او گوش کنند .

    4- فعالیت های ورزشی را که جنبه مسابقه ای ندارد می توان با علامتهای دست رهبری کرد .مثلا بلند کردن یک دستی یعنی فعالیت را متوقف سازید و بلند کردن هر دو دست یعنی دور من جمع شوید و علامت دادن دست به طرف پایین یعنی بنشینید و و علامت دادن دست رو به بالا یعنی بپاخیزید.

    5- در فعالیتهای ورزشی ، فرمانهای رسمی را فقط در مواقع لزوم و مسابقات مهم بکار ببرند .بعضی از روشها نیز مانند ژیمیناستیک و حرکات ورزشی به فرمانهای رسمی و قطعی و سریع نیاز دارد.

    6- موسیقی ارام در بعضی از ورزشها ، مانند شیرینکاریها و حرکات زمینی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

    7- ارزشیابی در هر برنامه ورزشی لازم است و تنها از طریق ارزشیابی است که معلم و متخصصین متوجه میزان پیشرفت کار در ورزش خواهد شد.

    8- معلم تربیت بدنی باید گهگاه به دانش اموزان فرصت دهد تا به هر نوع فعالیت ورزشی که علاقه دارند بپردازند.

    9- معلم تربیت بدنی می تواند در چند دقیقه اول ساعت ورزش توضیحات کافی درباره فعالیتهای ورزشی به دانش اموزان بدهد و چگونگی اجرای فعالیتهای ورزشی را به کمک تخته سیاه برای دانش اموزان روشن سازد.

    10- معلم تربیت بدنی باید فعالیتهای ورزشی را از نظر حرکات و مهارتهای لازم ان تجزیه و تحلیل کند تا دانش اموزان سریعتر به مبانی ان ورزش و حرکات و مهارتهای مربوط به ان اشنا شوند .

    11- بهتر است که معلم تربیت بدنی را ارائه اصول و مبانی ورزش و اموزش ان بیش از اندازه سخت گیر نباشد و به دانش اموزان اجازه دهد که تجربه ها و نظرهای خود را در یادگیری اصول و مهارتهای ورزشی در نظر بگیرند.

    12- معلم تربیت بدنی باید در اموزش مقررات ورزشی ، موضوعات را واضح و صریح بیان کند و اگر شیوه های مختلفی در اجرای یک فعالیت ورزشی وجود دارد ، اقسام مختلف ان را توضیح دهد و برتری یک روش را به یادگیری با ذکر دلیل بیان کند و به گونه ای عمل کند که بیان درباره مقررات و مهارتهای ورزشی مورد تعلیم ، رسا و موفقیت امیز باشد.

    13- معلم تربیت بدنی برنامه کار خود را طوری تنظیم کند که دانش اموزان بلافاصله بعد از توضیح مقررات و فنون مربوط فعالیتها را شروع کنند و بین تدریس و اقدام عملی دانش اموزان فاصله ای که موجب فراموشی اموزشهای ورزشی انان شود وجود نداشته باشد.

    19- معلم تربیت بدنی همیشه نکات مهم وقهر فعالیت ورزشی را توضیح دهد و روی ان نکات تاکید کند .

    در هر ورزشی نکات ظریف و خاصی وجود دارد که از نظر پیشرفت در ان ورزش بسیار مهم و موثر است .

    دانستن این نکات برای دانش اموزان از نظر تبحر انان در ورزش ضروری است .

    15- از بین بردن ترس دانش اموزان در استفاده از وسایل ورزشی باید مورد توجه معلم تربیت بدنی باشد .

    ابتدا فعالیتهای اسان و ساده ورزشی و بتدریج فعالیتهای پیچیده تر را به انان بیاموزد.

    در شروع کلاس یادگیری ورزش فرصت دهد که دانش اموزان بدون جابه جا شدن به ورزشهای ساده بپردازند و کم کم مهارتهای حرکتی را که مستلزم حرکت و تغییر محل دانش اموزان باشد اموزش دهد.

    16- کلاس ورزش باید بانشاط و شادی دانش اموزان همراه باشد .سرو صدای طبیعی دانش اموزان از علاقه مندی انان به ورزش ولذت از فعالیتهای ورزشی سرچشمه می گیرد.

    در حالی که شلوغ کردن انها در اثر بی نظمی و بی علاقگی و بی انظباطی انان ایجاد می شود.

    17- معلمان باید موظف باشند که علاقه مندی انان به یک یا چند فعالیت ورزشی ، برنامه های ورزشی که با دانش اموزان اجرا می کنند سایه نیفکند ، زیرا ورزشکاران که شامل مربیان ورزش هم می شوند مایلند به فعالیتهای بپردازند که در مورد انها بیشتر می دانند و انها را بهتر انجام می دهند.

    18- تربیت صحیح نتیجه محیط تربیتی خوب و سالم و طرح ریزی شده است و بیهوده و خود به خود حاصل نمی شود .

    ورزشهای امدادی که به همکاری بیشتر احتیاج دارد بهترین مثال این موضوع است .

    در این گونه ورزشها دانش اموزان باید همکاران را به معنای واقعی فرا گیرد و به کار ببرد و به طور دقیق مقررات را اجرا کند و منطبق با ظرفیت و استعداد و مهارت اعضای تیم خود قدم بردارد.

    در حالی که اگر دانش اموزان اموزش واقعی ندیده باشد به جای فعالیت و همکاری صادقانه تقلب می کند و از عقب ماندگی تیم خود عصبانی می گردد و به طور کلی بردن به هرشکلی برای او هدف اصلی می شود بدون اینکه جهات تربیتی رسیدن به پیروزی را رعایت کند و به ان اهمیت دهد .

کلمات کلیدی: کاراموزی تربیت بدنی

RSS 2.0 عمران-معماري خاکبرداري آغاز هر کار ساختماني با خاکبرداري شروع ميشود . لذا آشنايي با انواع خاک براي افراد الزامي است. الف) خاک دستي: گاهي نخاله هاي ساختماني و يا خاکهاي بلا استفاده در

هفته تربیت بدنی همه ساله از 26 مهر تا دوم آبان به منظور آشنایی جامعه با اهمیت و اثرات کاربرد ورزش در زندگی فردی و اجتماعی، اشاعه و توسعه و ترویج ورزش در خانه و خانواده و هدایت و ارشاد جامعه به ورزش های همگانی برگزار می شود. ورزش و فعالیت فیزیکی در سلامت روان نیز مؤثر است. مطالعات نشان می دهد که موارد افسردگی، اضطراب و .... در اثر فعالیت فیزیکی بهبود یافته و ورزش به عنوان یک عالم ...

تربيت بدني ، درسي است که اگر به طور صحيح ، برنامه ريزي شود و به وسيله ي معلماني آگاه،آموخته شود ، مي تواند نقشي بسيار کار آمد ، در رشد و تکامل کودک داشته باشد . هدف هر معلم ، از اين برنامه ي تعليم و تربيت ، بايد کمک به دانش آموزان براي دستيا

تاریخچه تربیت بدنی از سال 1306 هجری شمسی بر اساس قانونی که از تصویب مجلس شورای ملی وقت گذشت درس تربیت بدنی و ورزش به صورت اجباری جزء برنامه های درسی تمام دوره های تحصیلی قرار گرفت. به موجب این قانون هر روز یک ساعت از برنامه های دانش آموزان به درس تربیت بدنی اختصاص یافت اما اجرای این قانون به علت کمبود نیروی انسانی متخصص و امکانات اجرائی عملا با مشکل مواجه شد. بطوریکه در سال 1314 ...

تاریخچه تربیت بدنی از سال 1306 هجری شمسی بر اساس قانونی که از تصویب مجلس شورای ملی وقت گذشت درس تربیت بدنی و ورزش به صورت اجباری جزء برنامه های درسی تمام دوره های تحصیلی قرار گرفت. به موجب این قانون هر روز یک ساعت از برنامه های دانش آموزان به درس تربیت بدنی اختصاص یافت اما اجرای این قانون به علت کمبود نیروی انسانی متخصص و امکانات اجرائی عملا با مشکل مواجه شد. بطوریکه در سال 1314 ...

اثرات فعالیت بدنی و تربیت بدنی روی رشد و قوای ذهنی با مروری بر تحقیقات انجام شده در این زمینه، مشاهده می شود که اغلب پژوهشگران طی سالهای 1950 تا 1970 برای کشف و مطالعه ارتباط بین اجرا یا عملکرد حرکتی و پیشرفت تحصیلی یا هوش کوششهایی انجام داده اند. در آزمایش صحیح بودن تئوریهای مختلف درباره رشد یکپارچه، از یافته های بیشماری استفاده شده است. از آنجا که نمی توان کلیه پژوهشهایی را که ...

«مقدمه» تربیت بدنی و ورزش، بخش مهمی از برنامه آموزشی مدرسه و فرایند تربیت و پرورش کودک و نوجوانان را تشکیل می دهد دستیابی به اهداف آموزشی تربیت بدنی در سه حیطه شناختی‏‏، عاطفی اجتماعی و روانی –حرکتی فقط از راه بررسی آموزشی، هدفمندی، برنامه ریزی و استفاده از طرح درسی امکان پذیر است. و یکی از دروسی است که اگر به طور صحیح برنامه ریزی گردد نقش مؤثری می‌تواند در رشد و تکامل دانش ...

يکي از صنايع مهم کشور که از اهميت ويژه اي برخوردار است صنعت نساجي است لزوم استفاده از پوشاک و البسه و انواع منسوجاتي که در صنايع مختلف کاربرد دارد و بر همگان روشن است. با توجه به افزايش جمعيت و افزايش سليقه ها و تنوع طلبي مردم و نيز توسعه صنايع مختل

در اجراي اصل يکصد و هفتادوپنجم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران که به راديو و تلويزيون اشاره دارد و همچمنين قانون اداره صداو سيماي جمهوري اسلامي ايران مصوب هشتم ديماه 1359 مجلس شوراي اسلامي اساسنامه صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران که بشرح زير مي باشد :

گزارشي درباره مطالعه در زمينه حقوق بشر در مراجع کيفري فرانسه و سويس راثرموافقت مقام عالي وزارت دادگستري وتاييد دولت شاهنشاهي ايران بموجب نامه مورخ 30 اکتبر 1971 بخش حقوق بشر سازمان ملل متحد بورس مطالعه تکميلي درزمينه حقوق بشربمدت سه ماه(دوماه درکشور

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول