دانلود گزارش کارآموزی بررسی تنظیمات شبکه های کامپیوتری در انواع سیستمهای عامل

Word 14 MB 13446 94
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • شرکت کیمیا فراور در سال 1376 تأسیس گردید.این شرکت تولید کننده انواع گستک های صنعتی که عمدتا در صنایع نفت ، گاز ، پتروشیمی ، نیروگاهی و شیمیایی کاربرد دارند است.این محصولات شامل گستک های اسپیرال ، رینگ جوینت ، پوشش فلزی ، شیاردار ، لاستیکی ، گرافیتی ، الیف غیر آزبستی و پی تی اف ائی می باشد.این مجموعه با بهره گیری از بیش از 50 نفر نیروی انسانی مجرب و متخصص و عضوی از انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران در عرصه تولید حضور دارد.مهمترین ویژگی محصولات این شرکت کیفیت ممتاز و تحویل به موقع آن می باشد.

    1-2-آشنایی با محصولات تولیدی
    1-2-1-گسکت های اسپیرال
    گسکت های اسپیرال از لایه های به هم فشرده نوارهای فلزی و درزگیری پر کننده مانند گرافیت ، پی تی اف ای و الیاف غیر آزبستی که به صورت حلزونی بر روی یکدیگر پیچیده می شوند ساخته می شود.مقطع V شکل این گسکت حالت فنری ، انعطاف فراوان و نهایتا بازدهی خوبی در مقابل فشار و دما را سبب خواهد شد.

    1-2-2-گسکت های رینگی شکل
    گسکت های رینگی شکل معمولا جهت فشار و دمای بالا مورد استفاده قرار می گیرد.همواره توصیه می گردد سختی جنس گسکت های رینگی شکل کمتر از سختی فلنج های مربوطه باشد.
    گسکت های رینگی شکل مطابق با استانداردهای ASME B16.20 ،API 6A و JPI-7S23 تولید می گردند.

    1-2-3-گسکت های پوشش فلزی
    گسکت های فلزی عموما در مبدل های حرارتی استفاده می شود.این نوع از گسکت از یک ماده پر کننده نرم و یک پوشش فلزی که آن را به طور کامل یا ناقص در بر گرفته شده است.می توان این گسکت ها را به همراه تقسیم کننده های یک تکه یا جوشی تولید نمود.مقطع پوشش نیز مسطح یا موج دار می باشد.

    گسکت های فلزی عموما در مبدل های حرارتی استفاده می شود.این نوع از گسکت از یک ماده پر کننده نرم و یک پوشش فلزی که آن را به طور کامل یا ناقص در بر گرفته شده است.می توان این گسکت ها را به همراه تقسیم کننده های یک تکه یا جوشی تولید نمود.مقطع پوشش نیز مسطح یا موج دار می باشد.

    1-2-4-گسکت های شیاردار گسکت های شیاردار از یک رینگ فلزی شیار خورده به همراه لایه های نشت بند در دو طرف آن تشکیل شده است.در جایی که فشار کمی برای بستن پیچ های فلنج اعمال می گردد گستک های شیاردار عملکرد خوبی دارند.

    1-2-5-گسکت های لاستیکی گسکت های لاستیکی در لوله کشی ها ، مخازن و پروژه های مربوط به آب کاربرد دارند.مدل تقویت شده با رینگ فلزی برای فشارهای بالا مناسب می باشد.در نوع تقویت شده می توان با جایگزین نمودن بخش لاستیکی از رینگ فلزی به دفعات استفاده نمود.

    1-1-6-گسکت های برشی گسکت های برشی معمولا برای شرایط فشاری پایین تا متوسط مورد استفاده قرار می گیرند.این گسکت ها از ورق هایی از جنس گرافیت ، پی تی اف ائی با الیاف غیر آزبستی تولید می گردند.الیاف غیر آزبستی خود در بر دارنده طیف وسیعی از مواد اولیه از قبیل الیاف آرامید ، کربن ، سینتتیک ، شیشه و ارگانیک پیوند شده با لاستیک طبیعی ، استایرن و غیره هستند.

    لازم به ذکر است که برای این شرکت یک سایت اینترنتی با امکانات قوی با استفاده ازASP طراحی شده است که شامل اطلاعاتی راجع به تاریخچه شرکت ، محصولات تولیدی ، انبار ، فروش و غیره می باشد که در کل مجموعه ی کاملی را فراهم آورده اند.

    در بخش حسابداری شرکت از نرم افزار Excel استفاده می شود.برای کامل تر شدن امکانات این شرکت تصمیم بر راه اندازی یک شبکه محلی کوچک گرفته شد که در عصر شبکه و اینترنت این تکنولوژی نیاز هر سازمان ، شرکت و غیره می باشد.تعداد کامپیوترهای این شبکه ی کوچک درون ساختمانی 15 دستگاه می باشد.سیستم عامل به کار رفته نیز ویندوز XP می باشد.در فصل بعد به توضیح چگونگی تنظیمات شبکه و تجهیزات سخت افزاری می پردازیم.

    ارزیابی بخش های مرتبط با رشته علمی در فصل به توضیح فعالیت آموزشی پرداخته شده است که ان هم راه اندازی یک شبکه محلی می باشد.

    2-1-آموزش راه اندازی و تنظیم یک شبکه LAN کوچک اگر در محیط کار یا منزل خود با بیش از یک کامپیوتر سروکار دارید احتمالا به فکر افتاده اید که آنها را به یکدیگر متصل کرده و یک شبکه کوچک کامپیوتری راه بیندازید.با اتصال کامپیوترها به یکدیگر می توانید چاپگرتان را بین همه ی آنها به اشتراک بگذارید ، از طریق یکی از کامپیوترها که به اینترنت وصل است بقیه را نیز به اینترنت متصل کنید ، از هر یک از کامپیوترها به فایل های خود از جمله عکس ها،آهنگ ها و اسنادتان دسترسی پیدا کنید ، به بازی هایی بپردازید که به چند بازیکن با چند کامپیوتر نیاز دارند و بالاخره این که خروجی وسایلی چون DVD PLAYER یا وب کم را به سایر کامپیوترها ارسال کنید.

    در این گزارش ضمن معرفی روش های مختلف اتصال کامپیوترها به یکدیگر ، انجام تنظیمات دستی را برای بهره بردن از حداقل مزایای یک شبکه کامپیوتری ارائه می گردد.ذکر این نکته هم لازم است که قسمت اصلی این گزارش به نصب نرم افزار اختصاص دارد اما در انتهای مطلب در خصوص ساختار شبکه و مسایل فیزیکی آن هم توضیحاتی ارائه شده است.

    2-1-1-روش های اتصال برای اتصال کامپیوترهایی که در فاصله ای نه چندان دور از یکدیگر قرار دارند راه های مختلفی وجود دارند که عبارتند از: سیم کشی دیتا به صورت توکار حین ساخت ساختمان که امروز بسیار متداول است.در این روش همان گونه که برای برق ساختمان از قبل نقشه می کشند و مثلا جای کلیدها و پریزها را مشخص می کنند،برای شبکه کامپیوتری هم نقشه کشی و سیم کشی می کنند.

    قرار دادن سیم ها در کف اتاق و اتصال کامپیوترهایی که در یک اتاق قرار دارند.

    استفاده از فناوری بی سیم استفاده از سیم کشی برق داخل ساختمان استفاده از سیم کشی تلفن داخل ساختمان هر یک از این روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارند اما برای به اشتراک گذاشتن چاپگر، فایل ها و اینترنت باید کامپیوترها را به نحوه صحیح و مناسبی تنظیم و آماده کنید و فرق نمی کند که کدام روش را انتخاب کرده باشید.

    از آنجا که ویندوزهای XP و98 پر استفاده ترین ویندوزها در منازل و دفاتر کوچک هستند نحوه اشتراک گذاری منابع در این دو ویندوز مورد بحث قرار گرفته شده است.هر چند در مورد سایر ویندوزها مفاهیم تغییر نمی کند.

    گام های اولیه: برای راه اندازی شبکه ، مراحل زیر را انجام دهید: انتخاب فناوری مناسب شبکه که در این گزارش ، اترنت استاندارد است.

    خرید و نصب سخت افزار مناسب این کار،که اصلی ترین آنها کارت شبکه برای هر یک از این کامپیوترها و یک هاب - سوئیچ است.

    تنظیم و آماده سازی سیستم ها به نحوی که بتوانند همدیگر را ببینند و با یکدیگر صحبت کنند.

    از این سه مرحله قدم سوم از همه مهم تر است.

    ویندوز XP قسمتی به نام NETWORK SETUP WIZARD دارد که تنظیمات شبکه را انجام می دهد.به غیر از این متخصصان هستند که در ازای دریافت دستمزد ، شبکه را در محل راه اندازی می کنند.نام گذاری کامپیوترها ، به اشتراک گذاشتن چاپگرها ، فایل ها و اتصالات اینترنتی ، اساسی ترین کارهایی هستند که این افراد انجام می دهند.

    به طور کلی کارهایی که باید انجام دهید تا یک شبکه مرده (یعنی شبکه ای که اتصالات آن انجام شده و فقط منتظر تنظیمات نرم افزاری است.) را «زنده» کنید و به بهره برداری از آن بپردازید عبارتند از : نام گذاری کامپیوتر دادن آدرس IP به اشتراک گداشتن فایل ها به اشتراک گذاشتن چاپگر انجام تنظیمات امنیتی به اشتراک گذاشتن اتصال اینترنت 2-2-نام گذاری کامپیوترها بعد از نصب سخت افزارهای مورد نیاز برای راه اندازی شبکه ، نوبت به نصب نرم افزارهای آن می رسد.

    در اولین قدم باید برای تک تک کامپیوترهای موجود در شبکه خود اسمی منحصر به فرد و غیر تکراری تعیین کنید.علاوه بر اسم کامپیوتر ، اسم گروه کاری یا WORK GROUP هم مهم است.تمام کامپیوترهای یک شبکه کوچک باید عضو یک گروه کاری باشند.

    2-2-1-نام گذاری کامپیوترهادرویندوز XP برای نام گذاری کامپیوتر در ویندوز XP این مراحل را دنبال کنید: پنجره Control Panel را باز کنید.

    اگر حالت نمایش آیکن ها به صورت کلاسیک نیست روی لینک classic new کلیک کنید ، در این حالت برنامه سیستم را اجرا کنید.

    در کادر محاوره ظاهر شده صفحه computer name را انتخاب کنید.(شکل 2-1) «شکل 2-1» همان گونه که ملاحظه می کنید،کامپیوتر یک اسم کامل دارد و یک گروه کاری.روی دکمه change کلیک کنید تا کادر محاوره بعدی ظاهر شود.(شکل2-2) «شکل 2-2» در کادر اول اسمی تایپ کنید که می خواهید به کامپیوتر اختصاص بدهید ، این اسم هر چیزی می تواند باشد فقط نباید تکراری باشد ، مثلا اسم کامپیوتر اول را PC1 بگذارید.

    در کادر دوم اسمی را که می خواهید به گروه کاری خود اختصاص دهید وارد کنید.مثلا My Office یا My Home یا هر چیز دیگر.حتی خود Work Group هم بد نیست.

    در پایان دکمه OK و دوباره OK را بزنید.اگر ویندوز خواست Reset را انجام دهد قبول کنید.

    2-2-2-نام گذاری کامپیوترها در ویندوز 98 برای نام گذاری کامپیوتر در ویندوز 98 این مراحل را دنبال کنید: با کلیک راست روی آیکون Network Neighborhood روی دسکتاپ ،گزینه properties را انتخاب کنید.

    در کادر محاوره ظاهر شده ، به صفحه identification بروید.(شکل2-3) «شکل 2-3» در کادر اول ، اسم کامپیوتر و در کادر دوم اسم گروه کاری مورد نظر را وارد کنید.

    بعد از تنظیم نام برای تک تک کامپیوترها و گذاشتن یک اسم برای گروه کاری تمام آنها،کامپیوترها را دارای هویت کرده و در یک گروه جای داده اید،حالا نوبت به دادن آدرس IP می رسد.

    2-3-آدرس IP آدرس IP نشانی هر کامپیوتر در شبکه است.کامپیوترها از طریق این نشانی است که یکدیگر را در شبکه پیدا می کنند.در هر شبکه آدرس IP هر کامپیوتر باید منحصر به فرد و غیر تکراری باشد.در مورد IP و آدرس دهی از این طریق زیاد می توان صحبت کرد،اما از آنجا که در این گزارش قصد پرداختن به تئوری را نداریم بلافاصله دست به کار می شویم.فقط ذکر این نکته ضروری است که آدرس IP در واقع یک شماره چهار قسمتی است.هر قسمت عددی از 0 تا 255 است که با علامت نقطه از قسمت بعدی جدا می شود.مثلا 192.168.0.1 یک آدرس IP است.

    مفهوم دیگر Subnet Mask است،که توضیح آن هم در این گزارش نمی گنجد ، فقط این را قبول کنید که در یک شبکه کوچک،Subnet Mask را به صورت 255.255.255.0 تعیین می کنیم.

    در یک شبکه کوچک ، برای تمام کامپیوترها سه قسمت اول آدرس IP را یکسان می گیریم و فقط قسمت چهارم را برای هر کامپیوتر عدد متفاوتی را در نظر می گیریم.مثلا در کامپیوتر اول آدرس 192.168.0.1 را می نویسیم و به همین ترتیب در بقیه کامپیوترها قسمت چهارم آدرس IP را عدد متفاوتی می دهیم.

    برای دادن آدرس IP به کامپیوترها ، ویندوز XP و 98 فرق زیادی با هم ندارند.ما ما مراحل را برای ویندوز XP ذکر می کنیم ، اما ویندوز 98 هم کمابیش به همین صورت است ، منتها در ویندوز 98 برای رسیدن به کادر محاوره ای مربوطه ، باید روی آیکن Network Neighborhood کلیک راست کنید و گزینه Properties را بزنید.حال نوبت به دادن آدرس IP می رسد: 1.از پنجره Control Panel به قسمت Network Connections بروید.

    2.آیکن Local Area Connection را پیدا و روی آن دوبار کلیک کنید.

    3.در کادر محاوره ای ظاهر شده ، گزینه TCP/IP (Internet Protocol) را انتخاب و دکمه Properties را کلیک کنید.

    4.در کادر محاوره بعدی ، ابتدا گزینه Use the following IP address را انتخاب کنید و سپس دو قسمت IP address و Subnet mask را پر کنید.در قسمت اول یک آدرس IP وارد کنید ، مثلا 192.168.0.1 در قسمت دوم هم 255.255.255.0 را وارد کنید.(شکل2-4) «شکل 2-4» 5.دکمه OK و دوباره OK را بزنید.

    بعد از این که به همین ترتیب به بقیه کامپیوترها هم آدرس دادید ، نوبت به Share کردن فایل ها و پوشه ها می رسد.شبکه ای که نتواند فایل هایش را با دیگران سهیم کند ، زیاد به درد نمی خورد.مثلا می توانید مجموعه فایل های MP3 و موسیقی خود را در یکی از کامپیوترها بگذارید و با share کردن آن ها ، به بقیه کامپیوترها هم اجازه دسترسی بدهید.

    2-4-به اشتراک گذاشتن فایل ها یکی از کاربردهای اصلی شبکه ، به اشتراک گذاشتن فایل ها میان کامپیوترها است.این کار در ویندوز، به ویژه ویندوز XP بسیار آسان است.

    2-4-1-اشتراک فایل در ویندوز XP پنجره My Computer یا Windows Explorer را باز و پوشه ای را پیدا کنید که می خواهید فایل های آن را با دیگران به اشتراک بگذارید.سپس با کلیک راست روی آن پوشه ، گزینه Sharing and Security را انتخاب کنید.در کادر محاوره ای ظاهر شده ، به صفحه Sharing بروید.حالا گزینه Share this folder را انتخاب کنید و اسمی را برای پوشه تایپ کنید که می خواهید در شبکه به آن اسم شناخته شود.

    (شکل2-5) «شکل 2-5» وقتی پوشه ای را در شبکه به اشتراک می گذارید ، این اختیار را دارید که نوع دسترسی به آن (و فایل های موجود در آن) را تعیین کنید.این دسترسی می تواند به صورت فقط خواندنی (read-only) و یا دسترسی کامل (full control) باشد.وقتی دسترسی به صورت فقط خواندنی باشد ، کاربر اجازه ندارد پوشه را حذف یا چیزی داخل آن کپی کند ، اما می تواند محتوای پوشه را مشاهده و در صورت نیاز آن را در کامپیوتر خود کپی کند.حتی می تواند از همان جا به اجرای فایل بپردازد.در این رابطه در قسمت تنظیم امنیت بیشتر توضیح می دهیم.

    برای دسترسی به پوشه ای که به اشتراک گذاشته شده است ، از My Computer لینک My Network Places را کلیک کنید.اگر کسی در کامپیوتر خود پوشه ها و فایل هایی را به اشتراک گذاشته باشد ، اسم آن ها در پنجره شما ظاهر خواهد شد.از این جا به بعد ، مثل این است که فایل ها و پوشه ها در کامپیوتر خود شما هستند.با کلیک مضاعف بر روی اسم پوشه می توانید محتوای آن را مشاهده کنید.اگر بخواهید می توانید فایل یا پوشه را به کامپیوتر خودتان منتقل کنید .

    اگر اجازه داشته باشید می توانید فایلی را حذاف و یا تغییر نام دهید.

    2-4-2-اشتراک گذاری فایل در ویندوز 98 برای استفاده امکانات Sharing در ویندوز 98 ، ابتدا باید بررسی کنید ببینید این قابلیت در سیستم فعال شده است یا نه.برای این منظور ، روی آیکن Network Neighborhood کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید.در کارد محاوره ظاهر شده ، گزینه Client for Microsoft Networks باید دیده شود.(شکل2-6) «شکل 2-6» وقتی یک کامپیوتر (client) یا مشتری یک شبکه است یعنی می تواند با سایر کامپیوترهای مشتری آن شبکه به مبادله اطلاعات و share کردن فایل بپردازد.در ویندوز 98 یا Me هنگامی که کارت شبکه را نصب کرده و تنظیمات اولیه را انجام می دهید ، نرم افزار Clients for Microsoft Software در فرآیند نصب به سیستم اضافه می شود ، ولی اگر چنین نشده بود خودتان می توانید این کار را انجام دهید: 1.روی دکمه Add در کادر محاوره Network Properties کلیک کنید.(شکل2-6) 2.از فهرستی که ظاهر می شود گزینه Client را انتخاب کنید.

    3.با کلیک روی Add ، فهرستی از شرکت ها و فروشنده ها در سمت چپ ظاهر می شود.شما Microsoft را انتخاب کنید.با این کار فهرستی از محصولات نرم افزاری مایکروسافت در سمت راست ظاهر می شود.

    4.از این فهرست ، Clients for Microsoft Network را انتخاب و OK کنید.ویندوز شروع به نصب این نرم افزار و فایل های مربوطه می کند و ممکن است سی دی ویندوز 98 را از شما بخواهد.

    بعد از نصب نرم افزار باید دوباره به کادر محاوره Network برگردید(شکل2-6) و قابلیت file sharing را فعال کنید.برای این منظور ، روی دکمه File and Print Sharing کلیک کنید.صفحه کوچکی با دو گزینه باز می شود ، یکی برای فایل و دیگری برای چاپگر.هر دو کزینه را علامت بزنید و OK کنید.حالا به صفحه Access Control رفته و گزینه Share level Access Control را انتخاب کنید.در پایان OK بزنید.احتمالا ویندوز از شما می خواهد که سیستم را ری استارت کنید.

    حالا می توانید پوشه های مورد نظر خود را به اشتراک بگذارید.نحوه انجام این کار ، با ویندوز XP زیاد فرقی ندارد یعنی روی پوشه مورد نظر کلیک راست کرده و گزینه Sharing را انتخاب کنید.کادر محاوره ظاهر شده همه چیز را به روشنی نشان می دهد.(شکل2-7) «شکل 2-7» 2-5-تنظیمات امنیتی برای تعیین نوع دسترسی کاربران به یک پوشه Share شده ، ویندوز XP و 98 کمی فرق دارند.منظور از تنظیمات امنیتی تعیین سطح دسترسی است که یک کاربر از راه دور می تواند روی یک فایل یا پوشه ی share شده داشته باشد.این کار در دو حالت اصلی «خواندن» و «نوشتن» می تواند باشد.وقتی می گوییم خواندن ، یعنی کاربر می تواند محتوای پوشه را ببیند ، فایل های آن را باز، اجرا ، پخش و مشاهده کند و در صورت نیاز آن ها را به کامپیوتر خود کپی کند.اما نوشتن ، یعنی این که کاربر می تواند فایل های خود را داخل آن پوشه کپی کند ، در صورت لزوم فایل یا تمام فایل های پوشه را حذاف کند یا اسم فایل یا پوشه را تغییر دهد.

    این کارها در ویندوز XP به صورت کاملا تفکیک شده و جز به جز قابل تنظیم هستند.مثلا اجازه دیدن کحتوای پوشه از اجازه اجرای فایل های پوشه کاملا تفکیک شده اند ، در حالی که عملا هر دو این کارها جزء خواندن محسوب می شوند.این در حالی است که ویندوز 98 صرفا همین دو اجازه خواندن و نوشتن را تعیین می کند.اگر دوباره به شکل 7-1 نگاه کنید ، می بینید که سه گزینه Full ، Read only و Depends on Password در قسمت Access Type ارائه شده اند.گزینه اول یعنی کاربر فقط می تواند از پوشه share شده استفاده کند؛گزینه دوم یعنی کاربر می تواند هر کاری با آن پوشه انجام دهد (حتی حذفش کند) و گزینه سوم می گوید بسته به رمز عبوری که کاربر وارد می کند مجوز او فرق می کند.با انتخاب این گزینه ، قسمت پایینی صفحه هم فعال می شود.

    در ویندوز XP کار دقیق تر است.اگر در کادر محاوره ای مربوط به share کردن پوشه(شکل5-1) روی دکمه Permissions کلیک کنید ، کادر محاوره ای دیگری ظاهر می شود.در این حالت گزینه های Change ، Full Control و Read را می بینید که هر کدام می توانند پدیرفته یا رد بشوند.به طور پیش فرض ، فقط گزینه Read پذیرفته است ، که یعنی کاربران فقط اجازه دیدن و استفاده از فایل را دارند و نه چیز دیگر.

    اگر دقت کرده باشید ، در کادر محاوره Permissions فهرستی از کاربران ارائه شده است.در این کادر Everyone را می بینید که دسترسی وی Read تعیین شده است.یعنی هر که این پوشه shareشده را بخواهد ، فقط می تواند آن را ببیند و استفاده کند.ولی شاید بخواهید برای کاربران مختلف دسترسی های متفاوت تعریف کنید.مثلا کاربر Administrator می تواند دسترسی کامل داشته باشد.برای این منظور با کلیک روی دکمه Add فهرستی از کاربران تعریف شده در سیستم را خواهید دید.کاربر یا گروه کاربری مورد نظر خود را انتخاب کنید و OK کنید ، حالا می توانید برای این کاربر دسترسی متفاوتی تعریف کنید.

    2-6-به اشتراک گذاشتن چاپگر Share کردن چاپگر در ویندوز XP بسیار آسان است: 1.از منوی start گزینه Printers and Faxes را کلیک کنید.

    2.با کلیک راست روی آیکن چاپگری که قصد share کردن آن را دارید ، گزینه Properties را انتخاب کنید.

    3.در کادر محاوره ظاهر شده ، به صفحه sharing رفته و گزینه Share this printer را علامت بزنید.

    4.بعد از دادن یک اسم مناسب برای چاپگر خود ، دکمه OK را کلیک کنید.

    حالا اگر بخواهید از کامپیوتر خود به چاپگری دسترسی پیدا کنید که در شبکه share شده است ، باید به پنجره Printer and Faxes بروید و از ستون سمت چپ Add a new printer را انتخاب کنید.ویزاردی شروع به کار می کند که در این مرحله سؤال می شود که آیا چاپگر به کامپیوتر خودتان متصل است یا جزء چاپگرهای شبکه می باشد؟شما باید گزینه مربوط به چاپگر شبکه را انتخاب و سپس Next بزنید.بعد در شبکه جستجو کنید و چاپگر مورد نظر را پیدا کنید.پس از نصب چاپگر می توانید به چاپ اسناد خود بپردازید.درست مثل اینکه چاپگر به کامپیوتر خودتان متصل است.

    در ویندوز 98 هم نحوه به اشتراک گذاشتن چاپگر و همچنین نصب چاپگر شبکه در سیستم محلی به همین صورت است.

    2-7-به اشتراک گذاشتن اتصال اینترنت مایکروسافت با آگاهی از رواج شبکه های کامپیوتری در خانه ها ، اولین بار Internet Connection Sharing یا ICS را در ویندوز 98 به راه انداخت.این قابلیت با ویژگی های بهتر ، بعدها در ویندوز XP هم گنجانده شد.

    با استفاده از ICS این امکان برای شما فراهم می شود که وقتی یکی از کامپیوترها به اینترنت متصل است (از طریق مودم یا DSL یا ISDN و یا غیره) بقیه کامپیوترهای شبکه را از طریق این کامپیوتر به اینترنت متصل کنید.به عبارت دیگر در اینجا اتصال اینترنتی خود را با دیگران شریک می شوید.این ایده گرچه به لحاظ تئوری چیز ساده ای است اما در اولین نسخه های ICS اشکالاتی وجود داشت که این کار را دشوار می کرد.بعدها با اصلاح این اشکالات در ویندوز XP کار بسیار آسان شد.

    2-7-1-اشتراک اتصال اینترنت در ویندوز XP 1.پنجره Control Panel را باز و روی آیکن Network Connections دو بار کلیک کنید.

    2.با کلیک راست روی آیکن Local Area Connection یا High Speed Networking گزینه Properties را انتخاب کنید.

    3.در کادر محاوره ظاهر شده ، به صفحه Advanced بروید.

    4.گزینه Allow other network users to connect را علامت زده و OK کنید.

    توجه داشته باشید که این کارها را روی کامپیوتری انجام می دهید که مستقیما به اینترنت متصل است.

    2-7-2-اشتراک اتصال اینترنت در ویندوز 98 سرویس ICS در ویندوز 98 به خودی خود نصب نمی شود.بنابراین قبل از تنظیم کردن ، باید آن را نصب کنید : 1.از پنجره Control Panel روی آیکن Add/Remove programs دو بار کلیک کنید.

    2.به قسمت Windows Setup رفته و گزینه Internet Tools را باز کنید.

    3.گزینه Internet Connection Sharing را علامت زده و OK کنید.

    4.بعد از نصب ICS ، برنامه ویزارد آن بالا می آید.پیغام ها را مطالعه کنید و چند بار Next بزنید.اگر قبلا در کامپیوتر خود تنظیمات مربوط به اتصال اینترنتی را برقرار نکرده باشید ، ویزاردی دیگر ظاهر می شود که این تنظیمات را انجام می دهد(این دو ویزارد را با هم اشتباه نگیرید).وقتی کار ویزارد اینترنتی تمام شد ، دوباره به ویزارد ICS بر می گردید.

    5.ویزارد ICS از شما می خواهد که یک فلاپی دیسک داخل درایو بگذارید.این فلاپی برای تنظیم بقیه کامپیوترهای ویندوز 98 برای ایجاد اتصال اینترنتی لازم خواهد شد.

    2-8-ساختار شبکه تا اینجا مطالبی را که گفتیم مربوط به زمان بعد از انجام اتصالات فیزیکی یا به اصطلاح کابل کشی شبکه است.حال به نحوه کابل کشی می پردازیم.همان طور که گفتیم ، راه های مختلفی برای وصل کردن کامپیوترها به یکدیگر وجود دارد که آسان ترین و در دسترس ترین آن ها اترنت است.لوازم و تجهیزات مورد نیاز برای ساخت یک شبکه اینترنتی می تواند به سادگی فقط اتصال دو کارت شبکه یا به پیچیدگی ارتباط چند روتر و سوئیچ باشد.و در واقع همین انعطاف پذیری این سیستم است که باعث شده شرکت های بزرگ و کوچک به سمت استفاده از آن بروند.از مزایای سیستم شبکه بندی اینترنت می توان به این موارد اشاره کرد: سریع ترین تکنولوژی شبکه بندی خانگی است(Mbps100).

    اگر کامپیوترها فاصله زیادی از یکدیگر نداشته باشند ، هزینه آن بسیار پایین است.

    قابل اطمینان است.

    نگهداری آن آسان است.

    تعداد دستگاه هایی که می توان به شبکه متصل نمود تقریبا نامحدود است.

    به لحاظ پشتیبانی و اطلاعات فنی بسیار فراگیر است.

    برخی از نقاط منفی این تکنولوژی عبارتند از : برای وصل کردن بیشتر از دو کامپیوتر به یکدیگر ، به تجهیزات اضافی نیاز است.

    در صورت نیاز به کابل کشی اضافی و نصب پریز ، ممکن است هزینه ها بالا برود.

    راه اندازی و تنظیمات اولیه آن می تواند دشوار باشد.

    اصطلاحات فنی و تعداد انتخاب ها می تواند گمراه کننده باشد.

    2-9-روش های Backup گیری در سطح شبکه 2-9-1-دیسک های نوری:دیسک های نوری شامل استفاده از CD و DVD برای گرفتن نسخ پشتیبان می باشد که این روش بنا به دلایل زیادی پاسخگوی یک سازمان بزرگ نمی باشد.از ضعف های اساسی این روش زمانبر بودن ، عدم ایجاد مدیریت مرکزی می باشد.همچنین قابلیت اعتماد این دیسک ها نیز کم می باشد.

    2-9-2-استفاده از Tape : استفاده از Tape یکی از متداول ترین روش های گرفتن Backup از سیستم ها می باشد.دستگاه های Tape Drive تنوع مختلفی دارند که برخی از آن ها مانند Autoloader ها ، امکان نوشتن و خواندن همزمان از چند Tape مختلف را دارند.مشکل اساسی Tape ها و Autoloader ها سرعت آن ها می باشد و در بعضی مواقع که نیاز به Backup های روزانه با حجم زیاد می باشد ممکن است زمان لازم برای انجام برخی Backup ها وجود نداشته باشد.البته با تکنولوژی های جدیدی که برای انواع جدیدتر آمده است این ضعف نیز تا حد زیادی بر طرف شده است.همچنین Backup گیری از طریق Tape ها و بازیابی آن ها در بعضی مواقع پایدار (Stable) نیست.از مزایای این سخت افزارها این می باشد که می تواند با برنامه های مختلف Backup گیری متمرکز کار کنند.همچنین هزینه های Backup گیری توسط Tape نسبت به تکنولوژی های مشابه (همچون استفاده از DISK)بسیار ارزان تر می باشد.

    2-9-3-استفاده از Disk Staging Backup : یکی دیگر از روش های گرفتن Backup ، استفاده از دیسک های پر سرعت می باشد.این روش تقریبا شبیه به روش بالا می باشد با این تفاوت که این بار به جای استفاده از Tape از Hard Disk های پر سرعت استفاده می گردد.این روش نیز یکی از جدیدترین و محبوب ترین روش ها برای گرفتن Backup در شبکه ها می باشد.زیرا نسبت به روش Tape دارای سرعت بالاتری می باشد و همچنین امکان آن را دارد که توسط سیستم عامل دیگری همچون Windows Storage Server ها و برنامه های جانبی همچون Veritas Netbackup ، مدیریت شود.از خصوصیات خوب این روش Stable بودن آن است و می توان نسخه های Backup گرفته شده را در کمترین زمان ممکن بازیابی کرد.

    2-9-4-استفاده از SAN/NAS Storage : یکی از بهترین راه حل های گرفتن Backup ها و مدیریت داده ها در سازمان های بزرگ استفاده از Storage های SAN (Storage Area Network) و NAS (Network Attached Storage) می باشد.همانطور که از نامشان پیداست این دستگاه ها ، مخازن داده های موجود در تمامی سرورهای شبکه (یا سرورهای حیاتی) می باشد.تفاوت آن ها در این می باشد که در SAN Storage ها ، شبکه به دو دسته تقسیم می گردد.یک شبکه LAN و یک شبکه Backup LAN.شبکه LAN ارتباط بین کاربران و سرورها را برقرار می کند و همان چیزی می باشد که در حال حاضر در شبکه هر سازمان راه اندازی شده است.اما شبکه Backup LAN شبکه جداگانه ای می باشد که بین سرورهای مجموعه ومخزن داده ها که همان SAN Storage می باشد برقرار می گردد.ارتباط این شبکه به طور معمول فیبر نوری می باشد و در این روش سرورها ، دیگر هر کدام برای خود هارد دیسک جداگانه ای ندارند و همگی آن ها توسط Backup LAN از مخزن SAN استفاده می کنند.این باعث می شود که بار پردازشی فایل های سیستمی در سرورها (که نیاز به CPU بالایی نیز دارد) توسط باز و بسته کردن فایل ها هدر نرود و این کار توسط SAN صورت پذیرد.روش NSA نیز مانند روش بالا می باشد ولی دیگر شبکه جداگانه نداریم و NAS Storage به همان شبکه اصلی متصل شده و مخزن تمامی سرورهای شبکه می گردد.ضعف این روش نسبت به روش قبل این است که بار ترافیک داده ها ، روی شبکه اصلی قرار می گیرد.مخازم SAN/NAS نیز با استفاده از تکنولوژی های ذخیره داده ها ، به شدت محافظت می گردد و امکان از بین رفتن داده ها در آن حد بسیار پایینی می باشد.از مزایای این روش ، سرعت بالای آن ، مدیریت راحت داده ها و عدم بار ترافیکی روی شبکه (در SAN) می باشد(بر خلاف دو روش قبلی).زیرا که داده ها از طریق شبکه Backup به SAN Storage منتقل می گردد.از معایب این روش نیز هزینه بالای پیاده سازی و نگهداری آن می باشد که در بعضی مواقع برای سازمان ها مقرون به صرفه نمی باشد.در اینجاست که می توان با خسارات ناشی از DownTime سازمان تصمیم مناسب را گرفت.

    2-9-5-استفاده از روش های ترکیبی : اما بهترین راه حل گرفتن نسخه پشتیبان از شبکه استفاده از روش های ترکیبی می باشد.این بدان معناست که می توان با استفاده از مخزن های Backup ، SAN/NAS را درون سایت تهیه کرد و با استفاده از Tape Drive ها off-Site Backup را تهیه کرد.یا با استفاده از DISK Storage ها و Tape Drive ها روش های ارزان تری را پیاده سازی کرد.(به این روش Disk-To-Disk-To-Tape یا به اختصار D2D2T گفته می شود.) 2-9-6-روش بهینهBackup گیری برای یک سازمان در کل اگر بخواهیم با دیدی بازتر به این مسئله نگاه کنیم و آینده نگری کنیم بهترین راه حل ممکن برا ی شبکه بزرگ ، پیاده سازی SAN Storage می باشد اما به دلیل پیچیده بودن و پیاده سازی سخت آن و همچنین هزینه بالای آن ، برای سازمان های متوسط به پایین بیشتر از حد نیاز به نظر می رسد.

    اما بهینه ترین و کم هزینه ترین روش برای Backup گیری از شبکه استفاده از Disk Storage ها در کنار Autoloader ها می باشد (یا همان Disk Storage).D2D2T ها به دلیل سرعت بالا ، پیاده سازی آسان آن ها ، مدیریت متمرکز و آسان آن ها ، می تواند برای گرفتن نسخه های پشتیبان درون سایت استفاده می گردد و در کنار آن برای گرفتن نسخه ها Off-Site می توان از Autoloader ها استفاده کرد و نسخه های Backup های کلی را با توجه به زمانبندی که نیاز داریم تهیه و آرشیو کنیم.

    برای اینکه بتوان از بار اضافه ای که ممکن است هر دو این دستگاه ها روی ترافیک شبکه ایجاد کنند کاست ، از طرح زیر استفاده می کنیم: در این روش ابتدا Backup ها روی Disk Storage ذخیره می گردد و در زمانبندی خاصی به طور کلی و برای نگهداری در Off-Site روی Tape ذخیره می شود.برای این که بار اضافی توسط Autoloader روی ترافیک شبکه ایجاد نگردد ، این دستگاه توسط رابط SCSI به طور مستقیم به Disk Storage متصل می شود ، بنابراین هیچ باری روی شبکه ایجاد نمی گردد.و از طرفی به دلیل سرعت بالای Backup گیری توسط Disk Storage ، می توان از کلیه داده ها و سرورهای سازمان ، به طور روزانه Backup گیری کرد به گونه ای که هیچ یک از Job های ما در بازه زمانی Backup گیری از دست نرود.

    این روش در حال حاضر توسط شرکت های مختلفی پشتیبانی و اجرا می گردد از جمله EMC2 ، IBM ، HP ، Iomega و ...

    .

    2-10-تجهیزات سخت افزاری مورد نیاز در شبکه در این قسمت به بررسی سخت افزار مورد نیاز می پردازیم و در مورد تجهیزاتی اعم از کابل ها ، هاب و سوئیچ و کارت شبکه و اشکال زدائی آن بحث می کنیم.

  • فصل اول:آشنایی کلی با مکان کارآموزی 1
    1-1-آشنایی کلی با مکان کارآموزی 2
    2-1-آشنایی با محصولات تولیدی 3
    فصل دوم:ارزیابی بخش های مرتبط با رشته علمی 5
    2-1-آموزش راه اندازی و تنظیم یک شبکه LAN کوچک 6
    2-2-نام گذاری کامپیوترها 8
    2-3-آدرس IP 13
    2-4-اشتراک گذاشتن فایل ها 15
    2-5-تنظیمات امنیتی 20
    2-6-اشتراک گذاشتن چاپگر 22
    2-7-اشتراک گذاشتن اتصال اینترنت 23
    2-8-ساختار شبکه 25
    2-9-روش های Backup گیری در سطح شبکه 26
    2-10-تجهیزات مورد نیاز در شبکه 30
    2-11-مدیریت یک LAN کوچک 42
    فصل سوم:آزمون آموخته ها ، تنایج و پیشنهادها 47
    3-1-شبکه در ویندوز ویستا 48
    3-2-شبکه های بیسیم 64
    3-3-هفت راه امن سازی شبکه های بیسیم 69
    3-4-WIMAX 81
    نتایج 87

چکیده: امروزه علم کامپیوتر به عنوان یکی از حساس ترین و پرا اهیمت ترین علوم روز دنیا در شاخه های بسیار گوناگون و متفاوتی در حال پیشرفت سریع و همه جانبه است. یکی از مهمترین شاخه ها علم شبکه است. با توجه به اهمیت شایان ذکر انتقال اطلاعات در دنیای امروز شبکه های کامپیوتری بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته اند و امروزه در سازمانها ، ادارات و مراکز بزرگ و کوچک استفاده از شبکه های ...

Linux بعنوان یکی از قویتین و امن ترین سیستم عاملهای روز دنیا، کاربرد بسیار مهمی در شبکه های کامپیوتری دارد. همانطور که بیشتر گفته شد می توان هنگام نصب این سیستم عامل آنرا به فرم های مختلفی نصب کرد که از جمله آنها نصب Linux به صورت Server می باشد. اگر این فرم نصب را انتخاب کنیم لیستی از Serverهای موجود در Linux برای ما به نمایش در می آید که می توانیم بنا به مورد استفاده، ...

مقدمه از آن‌جا که شبکه‌هاي بي سيم، در دنياي کنوني هرچه بيشتر در حال گسترش هستند، و با توجه به ماهيت اين دسته از شبکه‌ها، که بر اساس سيگنال‌ هاي راديويي‌اند، مهم‌ترين نکته در راه استفاده از اين تکنولوژي، آگاهي از نقاط قوت و ضعف آن‌ست. نظر به

1. کاربردهاي تجاري – اکثر شرکتها تعداد زيادي کامپيوتر براي کارهاي مختلف ( توليد ، انبارداري ، فروش و حسابداري ) دارند . شايد در ابتدا اين کامپيوترها از يکديگر جدا باشند ، ولي در مرحله اي از کار براي يکپارچه کردن اطلاعات کل شرکت ، مديريت تصميم مي گير

انواع شبکه هاي کامپيوتري از لحاظ ساختار منطقي و مديريتي I) peer – to – peer II) Server - based دو شبکه فوق بخش شرکت Microsoft نيست ، Microsoft به شبکه work group , peer- to – peer و به شبکه Domain , server based مي گويد . تذکر Domain و work grou

استفاده از شبکه هاي کامپيوتري در چندين سال اخير رشد فراواني کرده وسازمانها وموسسات اقدام به برپايي شبکه نموده اند . هر شبکه کامپيوتري بايد با توجه به شرايط وسياست هاي هر سازمان ، طراحي وپياده سازي گردد. در واقع شبکه هاي کامپيوتري زير ساخت هاي لازم ر

استفاده از شبکه هاي کامپيوتري در چندين سال اخير رشد فراواني کرده وسازمانها وموسسات اقدام به برپايي شبکه نموده اند . هر شبکه کامپيوتري بايد با توجه به شرايط وسياست هاي هر سازمان ، طراحي وپياده سازي گردد. در واقع شبکه هاي کامپيوتري زير ساخت هاي لازم ر

استفاده از شبکه هاي کامپيوتري در چندين سال اخير رشد فراواني کرده وسازمانها وموسسات اقدام به برپايي شبکه نموده اند . هر شبکه کامپيوتري بايد با توجه به شرايط وسياست هاي هر سازمان ، طراحي وپياده سازي گردد. در واقع شبکه هاي کامپيوتري زير ساخت هاي لازم ر

در شبکه کامپيوتري براي کاهش پيچيدگي هاي پياده سازي، آن را مدل سازي ميکنند که از جمله ميتوان به مدل هفت لايه OSI و مدل چهار لايه TCP/IP اشاره نمود. در اين مدلها، شبکه لايه بندي شده و هر لايه با استفاده از پروتکلهاي خاصي به ارائه خدمات مشخصي ميپردازد.

استفاده از شبکه هاي کامپيوتري در چندين سال اخير رشد فراواني کرده وسازمانها وموسسات اقدام به برپايي شبکه نموده اند . هر شبکه کامپيوتري بايد با توجه به شرايط وسياست هاي هر سازمان ، طراحي وپياده سازي گردد. در واقع شبکه هاي کامپيوتري زير ساخت هاي لازم ر

امنيت اطلاعات و ايمن سازي شبکه هاي کامپيوتري از جمله موضوعاتي است که اين روزها در کانون توجه تمامي سازمان ها و موسسات قرار گرفته شده است . در يک شبکه کامپيوتري به منظور ارائه خدمات به کاربران ، سرويس ها و پروتکل هاي متعددي نصب و پيکربندي مي گردد. بر

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول