دانلود گزارش کارآموزی مدیریت شرکت صنایع چوب بابک

Word 42 MB 13456 133
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی صنایع - مهندسی معدن
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چوب از عصر حجر با انسان بوده و تا به امروز این رابطه هیچ گاه قطع نشده، شاید کمرنگ شده باشد که آن هم به دلیل وجود موادی مثل فولاد و بتن می باشد.

    سازه های چوبی به دلیل اینکه چوب خود یک جاندار بوده باعث آرامش بیشتری در انسان می شوند و زندگی در این ساختمان ها از لحاظ روانی برای انسان مناسب تر است.


    برای ساخت و سازهای چوبی باید جنگلها را از بین برد و درخت ها را برید ولی یک راه برای این مشکل وجود دارد و آن هم اینکه به ازای بریدن هر درخت یک درخت بکاریم.

    در واقع می توان با ساخت جنگلهای مصنوعی از آلودگی کارخانه های تولید فولاد و بتن نیز جلوگیری کرد.
    چوب یکی از اولین موادی است که در دست انسان از چند صد قرن پیش تا کنون بوده و یکی از اولین دلایل آن این است که به طور طبیعی در اکثر نقاط وجود دارد .
    در موزه های جهانی پیدا شده است که تقریبا ًدر100 قرن پیش بشر توسط چوب به شکار رفته است و در ایران کهن نیز می توان به آثار نوشته ای تخت جمشید اشاره کرد که درختان سرو ، گز ، چنار در اشعار آن آمده است.
    در موزه های جهانی پیدا شده است که تقریبا ًدر100 قرن پیش بشر توسط چوب به شکار رفته است و در ایران کهن نیز می توان به آثار نوشته ای تخت جمشید اشاره کرد که درختان سرو ، گز ، چنار در اشعار آن آمده است.

    تعریف چوب : چوب عبارت است از قسمت داخلی ساقه و شاخه که از بافتهای ثانویه لیگنینی و متخلخل فیبری شکل آوندی،که دارای ساختمان یاخته ای سازمان یافته و هرسونا- یکسان و ناهمگن میباشد که برای مصارف صنعتی به کار میرود.

    ناهمگن به معنی اینکه:دارای اجزای مختلفی است(مثلا در چوب فیبر و اشعه چوبی و آوند و ...) وجود دارد و هرسو نا یکسان:چون بافتهای آن در جهات مختلف قرار دارد و همچنین واضح است که چوب دارای سه نمای مختلف است (عرضی، شعاعی، مماسی) عرضی در جهت الیاف و آوند و فیبر و تراکیید در آن مشخص میباشد.

    و در جهت مماسی، موازی بر دوایر سالیانه است که اشعه چوبی و فیبر در آن مشخص است و برای اندازه گیری فیبر جهت مناسبی است و جهت شعاعی که هم جهت با خط فرضی مستقیم است .

    مواد تشکیل دهنده چوب: حدود 50%کربن، 40% اکسیژن، 6% هیدروژن، 1% ازت و مواد معدنی را شامل می شود.

    1- درخت از ریشه، تنه، سر تشکیل شده است، که ریشه، آب و مواد معدنی را از طریق لوله ها، آوندها از طریق تنه به برگها و قسمتهای سر رسانیده و موادی را نیز بر میگردا ند.

    به طور کلی درخت کارخانه ای عظیم از ساخت مواد، پمپ بالابر، عایق ساز، واحدهای مختلف و متعدد تولید و ...

    را متشکل می شود.

    2- اغلب با ساختمان تنه سر و کار داریم که شامل پوست و دوایر سالیانه عمر (این بخش شامل قسمت بهاره، پاییز و تابستانی می باشد که قسمت دوم استحکامی بیشتری دارد) و مغز درخت که پوک و ضعیف است می شود.

    3- مشخصات چوب از نظر کلی سه برش افقی، قائم به طول تنه و شعاعی و طولی (Macrostructure) تعیین می گردد.

    پوسته،درخت را در مقابل ضربه و صدمات مکانیکی و جوی حفظ می کند و از سه قسمت داخلی، را بطه و بیرونی تشکیل شده است.

    قسمت داخلی ، مواد را از سر درخت به پایین بر می گرداند.قسمت شیره بَر نیز نزدیک قشر رابط بوده و آب و مواد را بالا می برد و از قسمتهای نرم و سخت تشکیل شده است و قسمت اعظم استقامت چوب را شامل می شود.

    مجموع این دو قسمت دایره های عمر(دوایر سالیانه) را تشکیل می دهند.

    مقاطع اغلب استقامت چوب را بالا می برد و از قسمت نرم و سخت تشکیل شده و رنگ روشنی دارند.

    در قلب (مغز) چوب سلولهای نرمی وجود دارند، لذا استحکام ندارند.

    البته در بعضی درختان، دایره ها و حلقه های بوده و تفاوت زیادی ندارند.

    4- در بررسی مواد زیر به مقداری از سلولهای مرده (Macrostructure) می رسیم و تعدادی نیز سلولهای زنده وجود دارند، که این دو ابعاد متغیری دارند.

    سلول زنده، پرتوپلاسم شفاف و آلبوم گیاهی متشکله از کربن، اکسیژن و هیدروژن و ازت و مواد معدنی می باشند.

    در وسط پرتو پلاسم فسفری دارد که شکل بادام و گرد بیضوی هستند.

    پوشش آنها سلولی است که از ( ) تشکیل شده است و آوندها وسط آنها قرار دارند.

    چوب و مشخصات در یک برش عرضی از تنه درخت ، ساختار قابل رویت چوب به ترتیب از مرکز چوب به سمت بیرون عبارتند از: 1- مغز چوب،2- چوب یا زایلم ،3- لایه زاینده (کامبیوم) ،4- پوست.

    1) مغز چوب ؛ مغز ، که در قسمت مرکزی و وسط ساقه یا شاخه قرار دارد، به صورت یک نوار سیاهرنگ قابل تشخیص است.

    مغز شامل بافتهایی است که در طی اولین سال رشد درخت تشکیل شده‌اند.

    2)چوب (زایلم) ؛ قسمت چوب ، یک لایه ضخیم است که در کنار سلولهای زاینده به صورت حلقه‌های متحد المرکز (رویش‌های سالانه) آرایش می‌یابد.

    در درخت در حال رشد ، چوب عموما از سلولهای زنده تشکیل شده است.

    چوب محکم‌ترین و مقاوم‌ترین قسمت تنه برای کارهای ساختمانی است.

    در جهت برش‌های افقی ، شیره درخت از پوست درخت از میان نسوج شعاعی عبورمی‌کند و به چوب می‌رسد.

    نقش نسوج شعاعی در مقاومت چوب بسیار مهم است.

    در واقع این نسوج مانند بست‌هایی هستند که الیاف چوب را به همدیگر محکم می‌کنند و نگاه می‌دارند و از خم شدن و از هم‌گسیختگی رشته می‌کاهند.

    به مرور زمان در اطراف مغز چوب ، بافتی از سلول‌های مرده تشکیل می‌گردد که چوب پیر نام دارد.

    این قسمت معمولا از چوب جوانی که آن را احاطه کرده است محکم‌تر می‌باشد وحا وی مقادیری رنگ و مواد قلیایی است.

    در مقطع عرضی درختانی مثل گردو ، آلبالو و نارون ، چوب مرکزی یا چوب پیر دیده می‌شود.

    چوب جوان معمولا رنگ روشنی دارد، اما چوب پیر تیره‌تر می‌باشد.

    3) لایه زاینده (کامبیوم)؛ ناحیه کا مبیومی ، لایه بسیار نازکی است که شامل سلولهای زنده می‌باشد و بین بافت چوبی اولیه و پوست داخلی (آبکش) قرار دارد.

    تقسیم سلولی و رشد شعاعی درخت در این ناحیه صورت می‌گیرد.

    تعداد سلولهایی که تولید می‌شوند و به بافت چوبی داخلی می‌پیوندند، بیشتر از تعداد سلولهایی است که به طرف آبکش (قسمت خارجی)می‌روند.

    یعنی سلولهای آوند آبکشی کمتر از سلولهای بافت چوبی تقسیم می‌شوند.

    به این دلیل ، بیشترین حجم درخت را چوب تشکیل می‌دهد تا پوست.

    4) پوست؛ پوست درخت در برابر ضربات و ضایعات مکانیکی از چوب محافظت می‌کند.

    این قسمت ، از دو لایه تشکیل شده است: لایه بیرونی (پوست خارجی) و لایه داخلی (آبکش).

    لایه نازک پوست داخلی (آبکش) ، انتقال شیره درخت به شاخه‌ها و ذخیره آنها را بر عهده دارد.

    مزایای چوب: 1- اجرای آسان 2- سبک بودن 3- برای حمل و نقل نیاز به ماشین آلات سنگین نیست.

    4- آلودگی صوتی کمتری ایجاد می کند.

    5- آلودگی هوا را کمتر می کند.

    6- براحتی می توان آن را با کرد 7- مصرف انرژی را کاهش می دهد.

    8- مقاومت چوب از فولاد و بتن بیشتر است.

    9- زغال که در هنگام آتش سوزی روی چوب به وجود می آید به عنوان عایق حرارتی عمل می کند.

    10- چوب درخت در روزاکسیژن(O2) و در شب مقدار کمی دی اکسید کربن(CO2)تولید می کند.

    فصل اول؛ کابینت از روزگاران قدیم طبقات چوبی و سنگی در محیط خانه و محل کار جهت استفاده از فضا وجود داشته و مورد استفاده قرار می گرفته، اما امروزه با توجه به محدودیت منابع و قیمت بالا و سنگین بودن چوبهای ماسیو(چوب خام تولید شده) و پیشرفت علوم صنایع چوب،موادی مانند تخته خرده چوب و تخته فیبر با دانستیه متوسط (MDF ) و انواع پانلها با روکش طبیعی و مصنوعی این محصولات افزوده می شود.

    و تمامی تلاش تولید کننده صفحات مصنوعی بر این است که بتوانند ماده اولیه مورد نیاز برای ایجاد محیطی زیبا درآشپزخانه را فراهم نماید .

    مواد اولیه مورد استفاده در ساخت کابینت؛ برای ساخت بدنه های کابینت از پانلهای : لایه ای، تخته خرده چوب و MDF با روکشهای طبیعی و مصنوعی مانند: لترون ملامینه، فرمیکا، تخته خرده چوب و...

    استفاده می شود .

    برای صفحات رویه کابینت نیز که مستقیماً در معرض نفوذ آب،سائیدگی،حرارت و دیگر عوامل فرسایشی قرار دارد از تخته خرده چوبها با ضخامت های بالاتر 40الی 36میلی متر با روکش هایی از جنس HPLفرمیکا و دیگر روکشهای مقاوم در برابر فرسایش که به وسیله رزین ضد آب به تخته خرده چوب می چسبد استفاده میکنند که، این صفحات بعد از پرس از دستگاه پست فرمینگ به صورت لبگرد در آمده و زیبایی دوچندان می یابد.

    صفحات مصنوعی مورد استفاده در ساخت کابینت به شرح زیر است: 1.تخته خرده چوب 2.تخته لایه 3.تخته فیبر 4.تخته فیبربا دانستیه متوسط MDF 5.HPL 6 .HDF 1) تخته خرده چوب؛ صنعت تخته خرده چوب یکی از صنایع جدید است و در مقایسه با صنایع تخته فیبر وتخته چند لایه قدمت چندانی ندارد.

    این صنعت در حال حاضر به علت استفاده از هر گونه ضایعات چوبی اعم از سر شاخه ها، و مازاد مزارع پنبه وغلات، کتان و کنف و دیگر گیاهان چوبی در ردیف مهمترین صنایع وابسته به چوب قرار دارد.

    تعدادی از واحدهای تولیدی تخته خرده چوب در ایران عبارتند از : نکا چوب، شموشک و شهید باهنر گرگان، نئوپان گنبد، و ........

    1-1) تعریف تخته خرده چوب: تخته خرده چوب فرآورده چوبی صفحه ای شکل است که از مخلوط خرده چوب با سایر مواد لیگنو سلولزی و مواد چسبنده به کمک فشار و حرارت دادن ساخته می شود.

    2-1) طبقه بندی تخته خرده چوب (روش ساخت ونوع پرس کردن)؛ الف)تخته های حاصل از پرس صفحه ای(صاف) : در این روش جهت طول ذرات تشکیل دهنده کیک تخته خرده چوب به صورت اتفاقی مرتب شده است.

    این تخته از نظر شکل مقطع (ساختمان نیمرخ ضخامت تخته) خود به چند دسته تقسیم می شوند که عبارتند از: تخته های یکنواخت یا یک لایه، تخته های سه لا تخته های ریزش تدریجی(بدون لایه مشخص) تخته های چند لا ب)تخته های حاصل از پرس غلتکی(پرس بی انتها): در این روش غلتک های پرس ثابت اند و فقط حرکت چرخشی دارند، کیک تخته خرده چوبها از بین غلتکها عبور می کند و به ضخامت تنظیم شده(فاصله بین دو غلتک بالا و پایین) در می آید در این روش می توان تخته های یک لا، سه لا، ریزش تدریجی و چند لایه تولید کرد.

    ج)تخته های تولید شده با پرس قالبی(قالب گیری شده ): تفاوت اساسی این روش با ساخت تخته خرده چوب با پرس صفحه ای در شکل ظاهری صفحه پرس است.

    صفحات این پرس به شکلهای بر جسته، فرو رفته، انحنا دار، و یا پروفیل دار ساخته می شود و تخته هایی با شکل های مختلف به وجود می آورند: مانند صفحات ورزالیت.

    3-1)طبقه بندی تخته خرده چوب بر اساس چگونگی سطح(رویه): بر این اساس، تخته خرده چوب به چهار دسته تقسیم می شوند: الف) تخته خرده چوب بدون روکش : که به دو صورت سنباده شده وجود دارد این تخته بیشتر در مصارف عمومی و جاهایی که در معرض دید شدید، مانند: سقف کاذب، طبقات داخلی کمد مورد استفاده قرار می گیرد.

    تخته خرده چوب بدون روکش(خام) ب) تخته خرده چوب با روکش طبیعی(چوبی): برای تزیین و زیبایی سطوح تخته خرده چوب می توان از آن روکش های چوبی (طبیعی) مانند: گردو، راش، ....

    استفاده کرد.

    این تخته بیشتر در جاهایی که تزییین سطوح مورد نظر باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.(مانند: دکوراسیون داخلی، صفحه میز و کابینت) تخته خرده چوب با روکش طبیعی ج)تخته خرده چوب با روکش مصنوعی: سطوح این نوع تخته خرده چوب ها به وسیله روکشهای مصنوعی (کاغذ آغشته به چسبهای مصنوعی) پوشیده می شود.

    سطح حاصله با توجه به نوع کاغذ مصرفی ساده، رنگی، نقش دار و یا دارای نقوش مختلفی از چوب می باشد.

    از این تخته در مکانهایی که حرارت و رطوبت زیاد باشد می توان مصرف کرد.(مانند: دیوار حمام و رختکن، میز رستورانها، کابینت آشپز خانه) تخته خرده چوب با روکش مصنوعی د)تخته خرده چوب لعاب دار(لاک کاری شده): سطوح این نوع از تخته ها، توسط یک لایه رنگ آغشته به مواد حفاظتی و ضد رطوبتی پوشیده می شود و بر حسب مورد مصرف ممکن است یک سطح یا هر دو سطح آن لاک کاری شودر،این تخته در دیوارهای آشپزخانه،حمام، سرویسهای لابراتورها و موارد دیگر مصرف می شود.

    مراحل تولید تخته خرده چوب ( نئوپان ) ؛ 1ـ انبار چوب 7ـ چسب زدن خرده چوبها 2ـ خرد کردن چوبها 8ـ لایه ریزی خرده چوبها روی نوار 3ـ سرند کردن خرده چوبها 9ـ پرس کردن کک خرده چوب 4ـ خشک کردن خرده چوبها 10ـ اندازه بری 5ـ درجه بندی خرده چوبها 11ـ سنباده کاری و پرداخت 6ـ انباره کردن خرده چوبهای خشک 12ـ انبار و توزیع 2) تخته لایه؛ تبدیل چوب به لایه های نازک و سپس چسب زدن و قرار دادن آنها بر روی یکدیگر (یا با سایر قطعات چوبی) فشردن و چسبانیدن آنها، نه تنها از لحاظ هدف اقتصادی و جلوگیری از اسراف و تبذیر در مصرف چوب بویژه هنگامی که چوب های نایاب،خوش نقش و پر ارزش مطرح است، بسیار حائز اهمیت می باشد.

    اگر چه ساخت هنری چوبهای لایه ای در ایران از زمانهای گذشته معمول است، ولی تهیه صنعتی تخته لایه سابقه خیلی طولانی ندارد و اولین کارخانه تولید روکش و تخته چند لایه در سال 1344(ه.

    ش ) در رشت آغاز به کار کرد و در حال حاضر اکثر کارخانجات صنایع چوب اقدام به تولید تخته لایی و روکش کرده اند که مهمترین این واحدها عبارتند از: نکا چوب و شهید رجایی(ساری) چوکا گیلان (بندر انزلی) روکش چوبی ایران (قزوین) 1-2) تعریف تخته لایی ؛ تخته لایه عبارت است از چند لایه چوب نازک (روکش) که پس از چسب زنی به طور متقاطع روی همه موارد قرار می گیرند و از طریق فشار و حرارت دادن به هم می چسبند.

    2-2) انواع لایه در تخته لایه؛ هر یک از ورقهای چوبی یک تخته چند لایه را لایه می نامند که ممکن است یک تکه باشد و یا از چند قسمت تشکیل شده باشد ودارای انواع زیر است : الف) لایه خارجی(نمایی): این لایه دو سطح بیرونی تخته را می پوشاند و معولاً از لایه های مرغوب و درجه یک تهیه می شود.

    ب) لایه مرکزی(مغز): این لایه کاملا ًدر وسط لایه های دیگر قرار دارد که از یک یا چند ورقه روکش به هم چسبیده درست شده است و اغلب از لایه های کم عرض و درجه دو استفاده می شود.

    گاهی لایه مرکزی ممکن است از چند قطعه چوب طویل (به طول تخته ) و باریک (به عرضهای مختلف) که در کنار همه موارد به وسیله چسب به هم متصل شده باشد که در اصطلاح تخته لایه ردیفی نامیده می شود.همچنین لایه مرکزی ممکن است از تخته خرده چوب، تخته فیبر، چوب پنبه، اسفنج فشرده و غیره تشکیل شده باشد.

    انواع تخته لایه ردیفی(مغز آنها از چوب است) ج) لایه میانی: بین لایه مرکزی و خارجی قرار دارد و بیشتر نقش مقاومت و توازن نیروها را ایفا می کند.

    این لایه را می توان در تخته چند لایه های بیش از سه لایه یافت.

    3-2) انواع تخته لایه؛ الف) تخته لایه دراز تار: تخته ای است که جهت الیاف لایه خارجی آن موازی طول (درازی) تخته باشد.

    ب) تخته لایه پهنا تار: تخته ای است که جهت الیاف لایه های خارجی آن موازی عرض تخته باشد.

    ج)تخته لایه اختر تار: تخته ای است که لایه های آن چنان روی هم گزارده شده اند که الیاف آن به شکل ستاره درآید.

    د) تخته لایه با مغزی تخته خرده چوب مجو ف (سوراخ دار): تخته ای است که مغز آن دارای سوراخ های گوناگونی باشد.

    ه) تخته لایه مختلط: تخته ای است که مغز آن یا بعضی از لایه های آن از مواد دیگری بجز لایه چوبی و یا چوب یکپارچه باشد.

    این تخته چند لایه ها حداقل دو لایه در طرفین مغز دارد و الیاف عمود بر یکدیگر است.

    و)تخته لایه قالبی: تخته لایه ای است که در اثر فشار به شکل معینی در بیاید و مسطح نباشد.

    ط)تخته لایه همگن: تخته ای است که همه لایه های آن ازیک گونه چوب ساخته شده.

    ی)تخته لایه ناهمگن: تخته ای است که همه یا تعدادی از لایه یا مغز آن از گونه های مختلف چوب ساخته شده باشد.

    4-2)استاندارد و درجه بندی تخته چند لایه : درجه بندی تخته چند لایه را بر اساس خوبی و بدی سطح درجه بندی می کنند.

    کیفیت لایه خارجی به اندازه و فراوانی معایبی از قبیل : گره، ترک، و تغییرات رنگ آن بستگی دارد که به این ترتیب به پنج گروه (درجه)N (با کیفیت عالی)،A(حداکثر دارای 3 عیب و گره)،B(حداکثر دارای 6عیب و گره)،C (حد اکثر دارای 9عیب و گره)و D(با کیفیت پایین)تقسیم می توان کرد.

    به طور کلی تخته چند لایه به 3و5و7و12و15و18 لایه وگاهی اوقات 6و8 لایه وجود دارد که خود به دو دسته سنباده شده و سنباده نشده تقسیم می شود.

    انواع تخته لایه (بر حسب تعداد لایه) 5-2)موارد مصرف تخته چند لا ؛ کارهای ساختمانی: دیوارها، سقف، پوشش کف، استفاده می شود کارهای صنعتی: از این محصول به عنوان عایق صوتی،حرارتی و الکتریکی می توان استفاده کرد مانند: (هواپیما سازی، سالن های صدابرداری، واگن سازی) مصارف دیگر: جعبه سازی، میزو صندلی، سورتمه سازی و موارد دیگر.

    6-2) گونه های چوبی مورد مصرف در تخته چند لایه: به طور کلی گونه های مورد استفاده این صنعت در ایران و جهان عبارتند از: راش، افرا، توسکا، گردو، نمدار، گونه های پهن برگ، و گونه های پهن برگ وارداتی مانند: سامبا، آکاژو، آکومه، ماهاگونی،وگونه های متداول در جهان عبارتند از: دوگلاس، پیسه آ، ساپن، ملز،و اکالیپتوس.

    3) تخته فیبر ؛ انواع تخته فیبر (بر حسب ضخامت) 1 -3) تعریف تخته فیبر: تخته فیبر از فیبرها(عناصر کشیده و باریک چوبی یا سایر الیاف غیر چوبی) که به صورت خمیر در آمده اند و از طریق فشردن، تداخل و اتصال بین الیاف (لیگنین چوب) یا با افزودن چسبهای مصنوعی به دست می آید.

    2-3) انواع تخته فیبر از لحاظ فرایند تولید: تخته فیبر از لحاظ تولید به دو دسته فیبر(S1S)و(S2S) تقسیم بندی می شود.

    تخته فیبر S1S دارای یک روی صاف می باشد.

    تخته فیبر S2S دارای دو رویه صاف می باشد 3-3) موارد مصرف تخته فیبر؛ الف) محصولات بیرونی: مانند تخته پوششی که به علت عایق بودن در برابر رطوبت در قسمتهای بیرونی ساختمان استفاده می شود.

    ب) محصولات درونی: شامل تخته های ساختمانی، تخته آجری سقف،تخته صدا گیر.

    ج) محصولات صنعتی: شامل تخته های مخصوص ساخت خانه های پیش ساخته اتومبیل سازی و صنایع مبلمان.

    4) تخته فیبر نیمه سخت(MDF): (Medium Dencity Fibernation) که مخفف آن MDF میباشد.MDF فیبر است با چگالی متوسط که بصورت فشرده از ضایعات چوب تهیه می گردد و از مقاومت زیادی در مقابل رطوبت برخوردار است.

    ام.دی.اف برای اولین بار در در سال 1965 در امریکا ساخته شد.

    هم اکنون به نام تخته بارابورد به بازار عرضه می شود .ام.دی.اف دارای بافتی بسیار متراکم می باشد .

    روکشهایی از چوب و مصنوعات روکشی بر روی این محصول چسبانده می شود مانند: روکش آلدر، روکش فرمیکا که نوع فرمیکا مقاوم نسبت به آب می باشد.

    نوع الدر آن نسبت به آب و سایر عوامل مقاوم نمی باشد.

    بنابراین هرچه از روکشهای ضخیمتر و مقاومتر در پوشش MDF استفاده شودجنس مرغوبتری بدست خواهد آمد.

    1_4)دلایل استفاده از MDF نسبت به دیگر مصنوعات صفحه ای؛ چگال بودن MDF ، یعنی زیاد بودن ذرات چوب در واحد حجم آن، محکم و بدون گره بودن این نوع فیبر که به سوراخ کاری و سوهان کاری آن و ایجاد فرم های دلخواه کمک می کند.

    سطح آن هموار است.

    وجود ذرات بسیار ریز و نرم ، بافت غیر قابل تشخیصی دارد.

    این نوع فیبر براحتی با چسب چوب به هم می چسبد، سطح آن را می توان رنگ روغن یا رنگ پلاستیک زد و همچنین با لترون یا اچ پی ال یا ملامین روکش کرد.

    نسبت به آب مقاومت بیشتری دارد.

    5) تخته فیبر سخت ( HPL)؛ فرمیکا با اسم اختصاری HPL که مخفف HIGH PRESSUS LAMINATE می باشد یک کلمه اسپانیایی و معرف ورقه ای است مرکب که از چندین لایه ساخته شده از الیاف (مثل کاغذ)آغشته به رزین های عمل کننده در گرما (گرما سخت)که تحت تاثیر حرارت و فشار 5 مگا پاسگال به هم چسبیده باشد.

    یک یا دو سطح فرمیکامی تواند از ورقه های رینگی یا تزیینی آغشته به رزین ملامین پوشیده شود .در ایران به تولید ورقه های فرمیکای ضد حرارت و رطوبت پرداخته می شود و در حال حاضر از کشورهایی نظیر هند، ترکیه، سوریه،...

    نیز وارد می شود.

    1-5) مواد اولیه معمولی جهت ساخت فرمیکا یا HPL عبارتند از: کاغذ کرافت کاغذ دکوراتیو رزین فنلیک رزین ملامین 2-5)خصوصیت روکش فرمیکا ؛ الف) مقاومت های رطوبتی: مقاوم در برابر آب و بخار بدون ترک خوردگی و ورقه ورقه شدن .

    جذب رطوبت در حال غوطه وری در آب کمتر از 6درصد و افزایش ضخامت ناشی از جذب آب آن کمتر از 10درصد می باشد ب) مقاومت حرارتی: تحمل دمای خشک و شوک حرارتی تا 180درجه سانتیگراد.

    مقاومت در برابر حرارت سیگار بدون باقی ماندن اثر آن (شوک حرارتی).

    تغییرات ابعادی در دمای بالا کمتر از 3درصد می باشد.

    ج)سایر مقاومت ها : به دلیل استفاده از چسب رزین فنو لیک در تولید فرمیکا در مقابل جریان الکتریسیته مقاوم بوده به دلیل استفاده از چسب رزین ملامین در سطح لایه باعث مقاومت رویه در برابر اسیدهای ضعیف شده است.

    6) تخته فیبر سخت(HDF)؛ در سال 1962 اولین کارخانه تولید اچ ،دی،اف در شهر لورل تاسیس شد که این واحد در حال حاضر بزرگترین کارخانه تولید کننده اچ دی اف در دنیا به شمار می رود دو نوع از این تخته ها عبارتند از: الف) روکوب گونیایی: این صفحات دارای رنگهای مختلفی مانند: مرمری روشن و تیره هستند و گاهی رنگ آنها را به صورت موج چوب در می آورند.

    این صفحات قابل شستشو با آب سرد و گرم است وبرای پوشش دیوار ها به کار می رود.

    ب) روکوب مربعی: گاهی صفحات روکوب را به شکل (مربع یا مستطیل ) در می آورند و برای پوشش کف آشپزخانه، حمام، و سرویسها استفاده می شود.

    1-6)کفپوشهای H.D.F لایه این پارکتها به صورت زیر است : 1_ سطح خارجی از لمینت سخت و مقاوم 2_ ورق فلم طرح چوب 3_ فیبر ضد رطوبت H.D.F 4_ سیستم اتصال تاپ لاک(TOP LOOK ) 5_ ورق ملامین ضد رطوبت ابعاد این کفپوش توسط شرکت های مختلف متفاوت است.

    بعد ازتوضیح در مورد مواد اولیه برای ساخت کابینت،حال به شرح در رابطه با نحوه ساخت، نصب ودیگراطلاعات مورد نیاز برای اجرایی شدن پروژه کابینت، می پردازیم.

    نقشه و پلان بنا؛ ابتدایی ترین مرحله برای ساخت کابینت این است که ما بدانیم برای چه فضایی(اندازه،شکل و...) باید کابینت را ساخت.

    برای دانستن این موضوع باید نقشه پلان بنا را از قبل تهیه کرد و به صورت عملی محدوده و فضایی را که قرار است در آن کابینت اجرا و نصب شود، مورد بازبینی قرار داد و تمام قسمت هایی را که در ساخت و نصب کابینت تاثیر می گذارد (از قبیل طول و عرض دیوارها، ارتفاع تا سقف، محل قرارگیری پنجره ها، لوله های آب و فاضلاب، لوله گاز، پریز ها و کلید های برق و خروجی هوا و...) را تهیه و برای محاسبات اندازه یونیت ها استفاده کرد.

    البته اخیراً برای سهولت در انجام این عملیات که گاه به مشکلاتی مواجه می شود، نرم افزار هایی طراحی شده است که می توان قبل از ساخت و نصب یونیت ها ، محل قرار گیری آنها را به صورت سه بعدی مشاهده کرد.

    در تصاویر زیر می توان نمونه ای از طراحی یک آشپزخانه را مشاهده کرد.

    طراحی توسط نرم افزار ALNO - Virtual Kitchen 3 نمای شماتیک (پرسپکتیو) آشپزخانه ، طراحی شده توسط نرم افزار(ALNO - Virtual Kitchen 3 ) انوع سیستم آشپزخانه (از نظر شکل ظاهری پلان) ؛ سیستم آشپزخانه راهرویی(شکل a ) سیستم آشپزخانه L شکل(شکلb) سیستم آشپزخانه V شکل (شکل c) سیستم آشپزخانه راهرویی(شکل a ) سیستم آشپزخانه L شکل(شکلb) سیستم آشپزخانه V شکل (شکل c) به طور کلی و فارغ از شکل ظاهری آشپزخانه که در قسمت قبل به آن اشاره شد، چیدمان کابینت باید به گونه ای باشد اولاً شکیل و مستحکم باشد، ثانیاً تمام وسایلی که در یک زمان خاص مورد احتیاج است درکوتاهترین زمان ممکن قابل دسترسی باشد که این نکته را مثلث دستیابی آشپزخانه مینامند و اضلاع آن عبارت است از: یخچال، سینک و اجاق گاز که بترتیب هر کدام محل دپوی مواد غذایی آشپزخانه محل آماده سازی و پردازش موادو بالاخره عملیات پخت و پز مواد است و از آنجا که بیشترین وقت آشپز حول این سه مرحله گرفته میشود، نزدیکی آن به یکدیگر موجب سهولت در کار خواهد شد.

    آخرین مراحل تکمیل ساختمان است در حقیقت وارث تمامی محاسن و معایب مهندسان، معماران و استاد کاران خواهد بود و میبایستی از ین سو با تمامی مسائل و معایب احتمالی کار ساختمان که به جای گذاشته شده است کنار آید و از سوی دیگر تمامی تلاش را به این نکته معطوف کند که، زیبا ترین طرح ممکن را برای فضای آشپز خانه فراهم آورد تا تمام آنچه را که وظیفه اصلی کابینت است به جا آورده شود.

    ابعاد انتخابی در ساخت کابینت؛ طی سالیان گذشته در مورد کابینتهای زمینی عمق یونیت معادل 45 سانتی متر و عرض صفحات رویه کابینتهای زمینی 50سانتی متر بود ولی از اوایل دهه 80که برای اولین بار در ایران تولید شد.

    به سبب استفاده از صفحات لبگرد با عرض60سانتی متر عمق یونیت نیز تا 56 سانتی متر افزایش یافت که بعد از آن تقریباً ابعاد استاندارد برای یونیت زمینی بکار میرود .

    در مورد یونیتهای هوایی یا دیواری به عمق 30سانتی متر و حد اکثر35 سانتی متر و ارتفاع 70 سانتی متر تا 90سانتی متر است که با توجه به ابعاد آشپزخانه انتخاب می شود .

    مواد اولیه مورد استفاده درکابینت های استاندارد؛ برای ساخت بدنه های کابینت از پانلهای لایه ای، تخته خرده چوب و MDF با روکشهای طبیعی و مصنوعی مانند: لترون، ملامینه، فرمیکا، تخته خرده چوب و...

    استفاده میشود و برای صفحات رویه کابینت نیز که مستقیماً در معرض نفوذ آب سائیدگی، حرارت و دیگر عوامل فرسایشی قرار دارد از تخته خرده چوبها با ضخامت های بالاتر 40الی 36میلی متر با روکش هایی از جنس HPL فرمیکا و دیگر روکشهای مقاوم در برابر فرسایش که به وسیله رزین ضد آب به تخته خرده چوب میچسبد استفاده میکنند که، این صفات بعد از پرس از دستگاه پست فرمینگ به صورت لبگرد در آمده و زیبایی دوچندان می یابد.

    از دو نوع پانل سفید بیشتر استفاده میشود : سوزنی و صابونی.

    از نوع سوزنی آن برای ساخت دربهای لب تخت بکار می رود.

    از نوع صابونی آن بیشتر برای قسمت زیر سینکی که در تماس مستقیم با آب قرار دارد استفاده می شود .علت اصلی این مسئله مقاومت بیشتر در مقابل آب در مقیاس با تخته خرده چوب واجد روکش ملامینه است که البته این ویژگی در تولید MDF است.

    نوع پشت بند؛ برای پشت بند کابینت از فیبرهای یک رو سفید با روکش لترون استفاده میشود که در بازار با 122 سانتی متر در 244و183سانتی متر وجود دارد و به هر حال مناسبت ترین سایز برای تخته خرده چوب و تخته فیبر روکش دار ابعاد 183×266 سانتی متر است که کمترین میزان پرت را در مرحله ساخت ایجاد می کند.

    نوع کابینت؛ کابینتهای آشپزخانه دارای دو قسمت زمینی و دیواری میباشد، که ارتفاع زمینی 90سانتی متر میباشد .

    کابینت های زمینی دارای درب و بدنه پاخور (پا سنگ) و صفحه کابینت میباشد که به عرض59/5 سانتی متر با لبه پخ خرده در بازار موجود است و در دو نوع : الف)MDF ب: دو لایه نئوپان 16 میلی متری به یکدیگر چسبانده شده است که نوعMDF آن بهتر است، زیرا در رطوبت آشپزخانه بهتر است و دوام بیشتری دارد.

    رطوبت آشپزخانه باعث می شود نئوپان باد کرده و خراب شود .

    2.

    کابینت هوایی به ارتفاع 90سانتی متر میباشد و عمق آن 28 سانتی متر است به ارتفاع 6سانتی متر زهوار نصب میشود که این زهوار از دیده شدن نورمستقیم مهتابی هایی که در زیر کابینت هوایی نصب شده است جلو گیری میکند و نمایی بهتر به کار میدهد .

    دربالای کابینتهای هوایی به موازات سقف صفحه ای به عرض 15 الی 30 سانتی متر بیرون زده تا نمایی بهتر به کار بدهد و در روی این صفحات سوراخهایی برای قرار دادن هالوژنها توسط مته مخصوصی ایجاد می شود .

    پشت بند کابینت؛ پشت بند کابینت بوسیله MDF یا نئوپان 5 میلی متری پوشش داده میشود.

    پایه کابینت ؛ از پایه قابل تنظیم استفاده می شود که بتوان کابینتها را از نظر ارتفاع تنظیم کرد.

    روش علمی ساخت کابینت ؛ بعد از آن که پلان مربوط به آشپز خانه طراحی شد بصورت فیزیکی برای اندازه گیری در قسمت آشپزخانه از قسمت پایین یعنی از کابینت پایین شروع به اندازه گیری میکنیم ارتفاع کابینت پایین به اندازه 90سانتی متر از کف آشپزخانه و عمق لازم 56_60 سانتی متر از دیوار اندازه میگیریم.

    از روی صفحه کابینت پایین اندازه گرفته و یونیت بالا را اندازه گیری می کنیم.

    بین کابینت بالا و پایین باید 60 سانتی متر فاصله بگذاریم و بعد از آن کابینت بالا را اندازه گیری میگیریم که ارتفاع کابینت بالا بین 70 الی 90 سانتی متر متغیر است و استاندارد عمق لازم برای کابینت بالا 30 سانتی متر است.

    در اندازه بر داری از پلان آشپزخانه و موقعیت آن در طراحی اولیه بایستی فاکتورهایی نظیر کلید و پریز، هود، فاضلاب و غیره از نظر فاصله از گوشه ها و ارتفاع اندازه برداری شود.

    رعایت نکات فنی و حفاظتی پس از نصب کابینت؛ الف) نکات فنی : 1_ درهای کابینت را بیش از حد خود باز نکنید و یا محکم در جای خود نکوبانید چون در این صورت پس مدت کوتاهی درها از حالت طبیعی خود خارج شده و دچار افتادگی می شود و باید رگلاژ ( سرویس کردن ) شود.

    2_ از لولاهایی با توجه به وزن در استفاده نموده .

    در صورت استفاده نکردن از لولای مناسب در، پس از مدتی دچار افتادگی میشود.

    3_ از ریلهای مناسب برای کابینت خود استفاده کنید زیرا روان حرکت کردن کشوها از موارد مهمی است که باید به آن پرداخته شود .

    4_ در صورت گیر کردن کشو و به راحتی داخل نشدن آن کشو را خارج نموده و کلیه پیچهای ریلهای متصل به بدنه را وارسی نموده در صورت بیرون ماندن پیچ آن را بر جای خود بنشانید و کشو را در جای خود بگذارید .

    5_ حد اکثر از پایه های فلزی برای کف کابینت خود استفاده کنید چون دارای توان بیشتری برای تحمل وزن میباشد.

    6_ در صورت مشاهده پیچی که از کار بیرون مانده آن را در سر جای خود بنشانید زیرا با شل ماندن آن پیچ کار به خوبی به یکدیگر جفت نمی شود .

    7_ از نوارهای لب چسبان مناسب استفاده کنید.

    نوارهای لب چسبان را برای این به کار میرود که لبه های خام نئوپان یا ام.

    دی.

    اف.

    دید نداشته باشد.

    در صورت دیدن زردی بر روی این نوارها که اکثراً بر روی نوارهایی با رنگ سفید قابل ملاحظه است بدانید که آن نوار سوخته است و پس از مدتی کنده خواهد شد.

    برای کنده نشدن این نوارها میتوانید از نوع مرغوب آن به نام (ABS) که یک ورقه پلاستیک به ضخامت نئوپان و یا ام.

    دی اف.

    است استفاده نمایید .

شرکت صنعتي پارس مينو ( سهامي عام ) در سال 1338 بصورت سهامي عام تاسيس وتحت شماره 6980 در اداره ثبت شرکت ها و مالکيت صنعتي به ثبت رسيد و در مهر ماه سال 1360 مشمول بند « ب » قانون توسعه و حفاظت صنايع ايران و تحت پوشش سازمان صنايع ملي قرار گرفت.

تحولات سريع تکنولوژي در عصر ما سبب پيشرفت و بهبود مصالح ، ابزار ها و تجهيزات درود گري و حرفه هاي وابسته به صنايع چوب شده است . اين پروژه حاوي تجربيات و مطالعات اين جانب در اين زمينه است . تجربياتي که آن را طي گذراندن دوره ي کارآموزي واقع در کارخان

مقدمه: در سال مالي 1381 هيئت مديره شرکت با مطالعه وضعيت توليد و فروش سنوات قبل و در نظر گرفتن کشش بازار و با توجه به رهنمودهاي مجمع عمومي عادي سال 1380 برنامه عملياتي خود را در زمينه هاي توليد، فروش، نيروي انساني و تأمين مالي تدوين نموده و علير

مقدمه: شرکت صنایع ماشین های الکتریکی جوین(جمکو)از شرکت های تابع سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران می باشد که در سال 1369 به منظور رفع نیاز صنایع مختلف در زمینه ماشین های الکتریکی تاسیس گردید.این کارخانه در زمینی به مساحت 250 هکتار با زیر بنایی حدود 6000 متر مربع و با 8 کارگاه تولیدی ساخته شده است.شرکت جمکو بواسطه کادر متخصص و مجرب خود وتجهیزات و ماشین آلاتی که در اختیار دارد ...

پيشگفتار ************** شرکت هپکو به عنوان يکي از مهمترين و معتبرترين شرکت ها در زمينه ساخت ماشين آلات راهسازي در ايران مطرح مي باشد که از آن مي توان به عنوان يکي از بهترين مکانها براي کارآموزان ياد کرد.کارآموزان مي توانند براي فراگيري و ت

پیشگفتار دنیا پس از رنسانس و به خصوص در قرن پایانی هزاره دوم آنچنان شاهد دگرگونی های شگرفی در زمینه های علوم و فنون بوده که بسان رؤیایی باورنکردنی می آید . رشد چشمگیر صنعت در روزگار ما به گونه ای بوده که حتی خالق داستانهای علمی و تخیلی ژول ورن نیز چنین چیزی به مخیله اش خطور نکرده و نتوانسته بود پیش بینی تحولات عصر تکنولوژی را تصور کند . حرکت شتابان صنعت به اسب افسار گسیخته ای می ...

الف ) مشخصات کلی طرح کد طرح : الف . 1) مشخصات نام متقاضی : میرداماد حسینی معصوم عنوان طرح یا فعالیت : صنایع چوب آدرس محل اجرای طرح :دانشگاه آزاد، انتهای کوی جانبازان ، آخرین ترانس برق وضعیت طرح : تکمیلی - جدید - توسعه درصد پیشرفت فیزیکی طرح جدید یا نیمه تمام : 30% بانک پیشنهادی متقاضی : بانک صادرات متقاضی دارای چک برگشتی در شبکه بانکی می باشد : نمی باشد : میزان بدهی متقاضی به ...

مدیریت: فرآیند بکار گیری مؤثر و کارآمد منابع انسانی و مادی از طریق برنامه ریزی، سازماندهی بسیج منابع و امکانات، هدایت، وکنترل که در چهارچوب یک نظام ازرشی پذیرفته شد برای رسیدن به اهداف تهیه شده است. مدیر: فردی است که مسئولیت عملکرد دو یا چند نفر از افراد سازمان را بعهده دارد. علم مدیریت: بخشی از دانش مدیریت است که از طریق آموزش بدست می آید. هنر مدیریت: بخشی از دانش مدیریت است که ...

چکیده این مقاله سیستم‌های اطلاعات مدیریت MIS را پوشش می‌دهد. از آنجا که MIS ترکیبی از سه پدیده سیستم، اطلاعات و مدیریت می‌باشد ابتدا این موارد را بررسی میکند. به علت تأثیرات قابل توجه سیستمهای اطلاعاتی بر روی MIS مبحث دیگر مقاله، درباره آن می‌باشد. متخصصان اطلاعاتی شامل تحلیل‌گر سیستمها، مدیران پایگاههای داده، متخصصان شبکه، برنامه‌نویس‌ها و اپراتورها در قسمت بعدی بررسی شده است. ...

1-1-1- بيان موضوع وپرسشهاي اصلي تحقيق: صنعت خودروي کشور درشکل اعم آن وشرکت ايران خودروبصورت اخص،درراستاي پاسخگوئي به نيازهاي روزافزون بازار داخلي، ناگزير به گسترش در همه ابعاد بوده است، توسعه کمي وکيفي دراين صنعت موجب افزايش چشمگير سهم آن درتوليد ن

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول