دانلود گزارش کارآموزی معماری

Word 36 MB 13463 56
مشخص نشده مشخص نشده گزارش کارآموزی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع

  • گزارش از محل کارآموزی:
    محل کار آموزی اینجانب آتنا رجبی در شرکت مهندسین مشاور ایلود بوده است.

    که این شرکت کارهای عمرانی را در فاز یک و دو انجام می دهد , در سال 85 تاسیس شده است و در حال حاضر روی پروژه ی ورزشگاه 50000 نفری فردیس کرج کار می کنند.

    ابتدای کارآموزی خود را در این شرکت و به بررسی نقشه های فاز یک و دو این ورزشگاه و چگونگی کار درآن گذراندم , سپس توسط این شرکت به شرکت مهندسین مشاور شورا معرفی شدم که مشاور پروژه مصلای بزرگ امام خمینی(ره) است , در سایت رواق شرقی مشغول کارآموزی شدم , ولی به علت کندی کار و مشکلات موجود در مصلای امکان حضور هر روزِ در این کارگاه نبود , بنابراین توسط مهندسین شرکت به کارگاه های ساختمانی دیگر هم معرفی شدم.

    به یک خانه در حال تخریب کردن رفتم که می خواستند به جای آن خانه قدیمی یک ساختمان 4 طبقه بتنی بسازند و به یک ساختمان 4 طبقه اسکلت فلزی رفتم که مراحل سفت کاری آن رو به اتمام و مراحل نازک کاری آن شروع شده بود.

    مطالب ذکر شده در این گزارش حاصل اطلاعات به دست آمده از این کارگاه ها می باشد.

    محل کار آموزی اینجانب آتنا رجبی در شرکت مهندسین مشاور ایلود بوده است.

    بخش اول: مصلای بزرگ امام خمینی(ره) اهداف طرح: پس از پیروزی انقلاب اسلامی , نمازهای عبادی-سیاسی جمعه در سراسر کشور به صورت جلوه ای از حضور مردم کشور برگزار گردیده است.

    در این میان , نماز جمعه تهران اهمیت و اعتبار سیاسی خاصی دارد.

    از سوی دیگر نیاز به محلی برای برپایی نمازهای جمعه و نمازهای عید سعید فطر و عید قربان در تمامی ایام سال , همچنین مجموعه ای جهت برگزاری با شکوه و در خور مراسم های گوناگون عبادی , سیاسی , اجتماعی و انجام فعالیت های فرهنگی , آموزشی و هنری نظیر برگزاری نمایشگاه های بزرگ فرهنگی , کلاس های آموزشی و ...

    نیاز به احداث مصلای تهران را به وجود آورده است.

    که دارای ویژگیهای زیر می باشد: 1- مصلا در مرکز جغرافیایی شهر می باشد.

    2- راه های ارتباطی منتهی به مصلا و اطراف آن , امکان دسترسی آسان و سریع را برای جمعیت بزرگ تهران فراهم می سازد.

    3- دارای وسعت کافی برای اجرای طرح کامل معماری می باشد.

    4- دارای موقعیت مناسب شهری به لحاظ تاسیساتی و خدماتی می باشد.

    5- قابلیت های لازم برای رعایت ایمنی مردم را دارا می باشد.

    مشخصات عمومی طرح: 1- عنوان طرح: طرح بزرگ مصلای امام خمینی(ره) تهران 2- تعداد پروژه: 31 پروژه 3- کارفرما: مجری طرح مصلا 4- تاریخ شروع طرح: آبان 1367 5- زیر بنای طرح: زیر بنای تعریف شده برای پروژه های جانمایی شده در سا یت در حدود 450000 متر مربع 6-محل احداث: عرصه محصور ما بین بزرگراه رسالت,خیابان شهید قنبرزاده , خیابان شهید دکتر بهشتی,خیابان پاکستان و بزرگراه مدرس- حدود 650000 متر مربع معرفی طرح: زمین محل احداث مصلا به سه قطعه تقسیم شده است: _ قطعه شماره یک: از شمال محدود به بزرگراه رسالت , از شرق محدود به خیابان شهید قنبرزاده و از جنوب محدود به خیابان شهید بهشتی و از غرب محدود به خیابان پاکستان و بزرگراه شهید مدرس.

    _ قطعه شماره دو: از شمال محدود به بزرگراه شهید همت , از شرق محدود به بزرگراه شهید حقانی , از جنوب محدود به بزرگراه رسالت و از غرب محدود به بزرگراه مدرس.

    _ قطعه شماره سه: محدوده جنوب خیابان شهید قنبرزاده و محل فعلی پادگان عباس آباد , محدود بین خیابان های شهید بهشتی , شهید مفتح , شهید مطهری و پارسا.

    هم اینک در طرح اصلی مصلا , مجموعه بناهای مربوط به مسجد جامع و صحن های آن , کتابخانه , موزه , مرکز اجتماعات , بازارهای سنتی و فرهنگی و ...

    در قطعه شماره یک قرار دارد و سایر زمین ها جهت خدمات رسانی به این مجموعه (مثل توقفگاه خودرو) در نظر گرفته شده است.

    از آنجاییکه محل مصلا برای مردم ما یادآور مکانی است که با رهبر خود وداع گفتند , از این رو در مجموعه مصلا , احداث بنای یاد بود امام خمینی(ره) در نظر گرفته شده است , که در قطعه یک ساخته می شود.

    محور طرح مصلای تهران , منطبق با جهت قبله است .

    تمامی اجزای بناها و صحن های آن نیز به تبعیت از این محور , در جهت قبله قرار دارد.

    در منتهی الیه جنوبی مصلا , مسجد جامع تهران پیش بینی شده که از طریق ایوانی وسیع و بلند , به صحن های باز و مطبق متصل شده.

    در اطراف آنها , شبستان هایی وسیع و زیبا , با پوشش دائمی , با استفاده از طرح های غنی اسلامی , احداث شده.

    بنای مصلا به یمن اعداد مقدس معصومین(ع) , دارای 14 مآذنه و پنج در اصلی در جهت قبله یا عمود بر آن است , که به صحن های اصلی مرتبط می گردند.

    مجموعه مصلا فقط به عنوان یک نمازخانه مطرح نیست , بلکه به صورت یک مجتمع بزرگ اسلامی که کاربری های گوناگون دارد , طرح ریزی شده است که از آن جمله می توان به تالارهای متعدد برای برگزاری گردهمایی های داخلی و بین ا لمللی , موزه انقلاب اسلامی , آمفی تئاتر , مرکز مطالعات و تحقیقات بین المللی اسلامی , پژوهشکده های معماری اسلامی و نمایشگاه آثار انقلاب اسلامی , اشاره کرد.

    علاوه بر آن در کنار کاربری های خدماتی , بهداشتی و درمانی و نیز بازار و بازارچه برای تامین نیازهای مردم در کنار ایستگاه های مترو , تاسیسات اداری و مهمانسرا برای اقامت مهمانان کشورهای اسلامی پیش بینی شده است.

    رواق خانه شرقی: دارای چهار طبقه است.

    ارتفاع طبقات به ترتیب 5+ , 12+ , 25+ , 31+ متر است , زیر بنای طبقات از طبقه اول تا چهارم به ترتیب 13600 , 10500 , 8500 , 8000 متر مربع می باشد.

    طبقه اول و دوم دارای ستون های بتنی و سقف های دال بتن آرمه پیش ساخته و کف بتن در جا می باشد.

    طبقه سوم وچهارم دارای ستون فلزی (تیر ورق) می باشد , که علت این تغییر را در سازه پرسیدم و دلایل تغییر آن تخصصی نبوده است.

    در طبقه سوم سقف بین دو طرف پله دال بتنی پیش ساخته می باشد.

    در طبقه چهارم راه پله جنوب غربی بن صورت رمپ اجرا شده است , کف ها تیرهای مختلط با برشگیری نبشی می باشد.

    در ضلع جنوبی طقبه اول 4 دهانه آهن کش نمای آجری با استفاده از سپری و نبشی صورت گرفته است.

    در طبقه دوم در حدود 400 متر مربع سنگ چینی در کف صورت گرفته است.

    در طبقه سوم یک دهانه در نمای جنوبی آجر کاری صورت گرفته است.

    گنبد خانه در بام آرماتوربندی شده ولی بتن ریزی صورت نگرفته است.

    لوله کشی چدنی آب باران بعضی از نقاط صورت گرفته است.

    کارآموزی در مصلا: گنبد هایی که بر روی بام رواق خانه شرقی قرار می گیرند , محل کارآموزی من بوده است که در مراحل ساخت آن حضور داشتم.

    برای ساخت گنبدها ابتدا داربست های فلزی را می بندند , فاصله عمودی و افق جک های آزادتوسط مهندس محاسب , محاسبه شده و توسط مهندس ناظر بر اجرای دقیق آن کنترل می شود.

    سپس قالب های فلزی را روی آن قرار داده و آرماتوربندی می کنند , قالب بالایی را می گذارند و بتن ریزی می کنند.

    بویلت ها برای تغییر نکردن فاصله قالب از هم می باشد , آنها را از لوله پو لیک عبور می دهند تا هنگام بتن ریزی بو یلت ها به بتن نچسبد.

    صفحات کوچک آهنی را هم در شبکه آرماتوربندی در بین قالب ها قرار می دهند تا برای کارهای نما و رابیتس استفاده شود.

    اسپکرها برای حفظ فاصله قالب بندی از شبکه آرماتورها می باشد.

    واشرها را برای جاهایی که نمی خواهند بویلت بگذارند استفاده می کنند تا بتن , هنگام بتن ریزی از قالب بیرون نریزد.

    برای پر کردن درزهای قالب بندی از رابیتس استفاده می کنند تا هنگام بتن ریزی , بتن بیرون نیاید و فاصله قالب بندی را با ورق گالوانیزه می پوشانند.

    بتن ریزی در سه مرحله صورت می گیرد هر سه روز یک بار هر مرحله را بتن ریزی می کنند کا میو ن میکسر که بتن را مخلوط می کند , بتن را به سایت آورده , آن را در باگت می ریزند , که وسیله ای برای انتقال بتن در قالب است.

    مقداری از آن را برای نمونه گیری در فرغون می ریزند , دماسنج را در آن فرو کرده و دمای بتن نباید از 32 درجه سانتیگراد بیشتر باشد.

    بتن سفت را روان کننده می زنند تا شل شود , برای این که بفهمیم در بتن برای شل شدن از آب استفاده شده یا روان کننده , باید صبر کنیم تا بتن کامل خشک شود.

    در اینجا یکی از مهندسین می گفت در بتن آب زیاد ریخته اند و بتن مرغوبیت لازم را ندارد , اما مهندس ناظر اجازه شروع بتن ریزی را داد.جرثقیل باگت را به بالای قالب های بر روی بام برد و کارگران با نظارت مهندس ناظر بتن ریزی کردن و با دستگاه ویبره بتن را در هنگام بتن ریزی ویبره کردن و با تخماق , چکش هایی که روی قالب می زنند تا هوای داخل بتن خارج شود , به روی قالب کوبیدن.

    که این کار توسط کارگران به خوبی انجام نمی شد و موجب اعتراض مهندس ناظر گردید و پیمان کار با برخورد با کارگران از آنها خواست تا کار را به درستی انجام دهند.

    آب را به روی قالب می ریزند تا بتن ریخته شده روی قالب را تمیز کنند , تا موقع جدا کردن قالب ها به مشکل برنخورند.

    ولی نباید این کار را هنگام بتن ریزی انجام دهند , اما در اینجا به علت کمبود وقت آن را همراه با بتن ریزی انجام دادند.

    قالب روی بتن را یک روز بعد می توان باز کرد اما در آیین نامه آمده است 5 روز تا یک هفته بعد صورت گیرد.

    قالب زیر بتن را تا 28 روز نباید باز کنند تا بتواند مقاومت خودش را بدست آورد.

    برای آن که بتن عمل آوری شود در تابستان به آن یک هفته آب می دهند و با گونی روی آن را می پوشانند تا رطوبت خود را بیشتر حفظ کند.

    به نکات بیشتری در مورد این مبحث در بخش بعد اشاره خواهد شد.

    بخش دوم:ساختمان بتنی منظور از ساختمان های بتنی ساختمانی است که کلیه اجزای اصلی آن (ستون های تیرهای اصلی و پی) از بتن و میله گرد ساخته شده باشد سقف اینگونه ساختمان ها با انواع مختلف ساخته می شود از قبیل دال های بتونی پیش ساخته –دال های بتونی ریخته شده در محل-تیرچه بلوک وغیره ...

    مزایای ساختمان های بتنی: ساختمان های بتنی به دلایل زیر مورد توجه مهندسین و شهرسازان قرار گرفته و روز به روز رو به توسعه است.

    1- ماده اصلی بتن که شن وماسه می باشد تقریبا در تمام نقاط کره زمین بحد وفور یافت می شود روی این اصل امکان ساختن ساختمان های بتنی را میسر می سازد.

    2- ساختمان های بتنی در مقابل عوامل جوی از ساختمان های فلزی مقاوم تر بوده و در نتیجه نسبت به ساختمان های فلزی دارای عمر طولانی می باشد.

    3- در مقابل آتش سوزی ساختما ن های بتنی نسبت به ساختمان های فلزی مقاوم تر می باشند.

    4- بعلت شکل پذیری بتن که می تواند به هر شکلی که قالب آن تهیه می شود ساخته شود ساختن ستون وپل به اشکال مختلف را میسر می سازد به همین علت مهندسین معمار به این نوع ساختمان ها توجه بیشتری می نمایند.

    قسمت های مختلف ساختمان های بتنی: اجزاء تشکیل دهنده یک ساختمان بتنی بشرح زیر می باشد.

    پی ستون تیرهای اصلی سقف دیوار تخریب: تخریب ساختمان های کلنگی از خر پشته آن آغاز می شود.

    معمولأ در ساختما ن های قدیمی از سقف طاق ضربی استفاده شده است که معمولأ ازIPE 14,16,18 استفاده شده است و به فواصل 1متری که این تیرها بر روی پل های اصلی قرار گرفته اند.

    بعضی ازساختمان های قدیمی دارای اسکلت و ستون است که بار اصلی و فرعی بر روی ستون ها وارد می شود و از ستون به فونداسیون که برای هر ستون ابعادی را جهت پی آن که منفرد است در نظر گرفته اند.

    ولی بعضی ساختمان های قدیمی ستون ندارند.

    در اکثر ساختمان های قدیمی ستون نمی باشد و بنابراین بار از تیرهای فرعی به دیوارهای باربر انتقال داده می شود که دیوارهای باربر معمولأ دارای قطر 40 سانتیمتر به بالا است که توسط اجرهای فشاری ساخته شده است.

    بنابر این در تخریب ساختمان های قدیمی باید دیوارهای باربر را شناسایی کرد.ولی در محل کار آموزی من ساختمان دارای اسکلت و ستون بود .

    در ابتدا شرکت اقدام به قطع گاز ساختمان کرده و بعد از انجام این کار اقدام به برچیدن شوفاژ خانه ساختمان کرده است و وسایلی که می توانست از آن استفاده کند از ساختمان خارج کرد وسپس ساختمان مورد نظر را تخریب کرد که تخریب ساختمان ابتدا از خر پشته و پارتیشن های داخلی طبقه آخر ساختمان شروع به تخریب ساختمان با کلنگ و تیشه کردند و با احتیاط با تیشه ملاط آجرها را می کندند و در گوشه حیاط جمع آوری کردند که بعدأ قابل مصرف برای ساختمان جدید باشد.

    و بعد دیوارهای داخلی، درها و بیرون آوردن چارچوب درهای داخلی شروع شد وسپس آسفالت پشت بام ساختمان از پشت بام کنده شده نکته مهم این است که قبل از تخریب پشت بام حتما آسفالت باید به صورت جداگانه برداشته شود چون در صورت انجام نشدن این کار تخریب پشت بام با آسفالت کاری بسیاری دشوار می شود بعد از جمع شدن آسفالت پشت بام و تخلیه آن از پشت بام به داخل کامیون و حمل و خارج کردن آن از پروژه سقف ساختمان که طاق ضربی بود تخریب شد عوامل تخریب موظف به تخریب و جمع آوری آجرهای موجود و چیدن آجرها در یک گوشه حیاط شده بودند و به ترتیب تخریب را از طبقه بالا به پایین ادامه دادند.

    تیر آهن های ساختمان بود که ستون ها از ساختمان قدیمی به جای مانده بود و تیرآهن در یک روز توسط عوامل تخریب بوسیله هوا برش بریده و به همراه تمام چهارچوب ها و درها و پنجره ها که قبلا از دیوارها خارج شده بود و بار کامیون شده و از پروژه خارج شدند و خاک بسیاری بود که بر جای مانده بود تمام عملیات تخریب ساختمان یک هفته ای انجام شد.

    گود برداری: بعد از تمام شدن عملیات تخریب مرحله خاک برداری پروژه بود که توسط یک لودر و چند کامیون در مدت 2 روزی کاری به انجام رسید.

    یعنی از تراز صفر – صفر به اندازه 40/1 سانتی متر توسط لودر گودبرداری شد.

    در حین انجام عملیات خاک برداری به چند فونداسیون تکی که در زمان قدیم برای مقاوم کردن زیر ستون انجام شده بود برخوردیم که مصالح موجود برای ساخت این فونداسیون ها شفته آهک بود که بسیار سنگین و مقاوم بودند که لودر با خالی کردن اطراف این فونداسیون و زیرآن موفق به خارج کردن فونداسیون های مذکور شد که دوتای آن را در یک کامیون بارزده شده به دلیل سنگین بودن آن از پروژه خارج شد.

    شرکت قبلا ساختمان همسایه را بیمه کرده بود تا در صورت بروز حادثه بیمه خسارت وارده را پرداخت نماید وبرای اطمینان از همسایه شرقی خواسته شده بود که در زمان خاک برداری ساختمان را تخلیه کنند.

    ولی برای جلوگیری از ریزش دیوارهای محل گودبرداری به حالت نزدیک دیوار همسایه کمی شیب دادند.

    و مقداری شمع زده شد و همچنین مقداری شیب به خاک جلوی ساختمان دادند تا لودر بتواند به راحتی در داخل گودال رفت و آمد کند.

    در روز بعد چند کارگر مشغول کندن خاک های کنار دیوارهای همسایه شدند که به دلیل آسیب نرساندن به ساختمان های مجاور آن خاک ها را جابجا نکرده بودند آن ساختمانی کهنه در همسایگی شرقی زمین وجود داشت یک ساختمان چهار طبقه بود اما وقتی که کارگر ها کمی از خاک ها را خالی کردند دیده شد ساختمان دارای پی وکرسه چینی است وبا خیال راحت خاک ها را از کنار ساختمان خارج کردیم .

    نکته مهمی که من در آنجا مشاهده کردم حضور نداشتن مهندس ناظر در زمان خاکبرداری بود که خوشبختانه اتفاق خاصی هم پیش نیامد.

    و در پایان روز دوم گودبرداری ساختمان با حمل خاک های اضافه به وسیله کامیون به خارج از پروژه خاکبرداری به اتمام رسید.

    اجرای دیوار فونداسیون: بعد از انجام کارهای قبلی نوبت به تسطیح رگلاژ کف ساختمان بود که بوسیله شلنگ تراز انجام شد.

    من در این قسمت مقداری توضیح درباره شلنگ تراز می دهم: شلنگ ترازلوله ای پلاستیکی شفافی است که دارای طول زیاد می باشد و2سر لوله بازمی باشد واساس کارآن براساس قانون فشار هوا در لوله است .

    طرزکارآن به این صورت است که ابتدا آن راپرازآب می کنیم و آن قدرصبرمی کنیم تا تمامی هوای داخل لوله خارج شود آن گاه آب را می بندیم و2 سرلوله شلنگ تراز را درست مقابل هم در1سطح قرارمی دهیم وباید توجه کنیم که انگشت هایمان برروی سرلوله ها نباشد ، دراین صورت اگرارتفاع آب در2لوله یکی بود ، آنگاه می توان گفت که هیچ هوایی داخل آن شلنگ تراز وجود ندارد .

    دراین زمان باید 1نفریک سرشلنگ ترازرا درترازصفرصفرخیابان بگیرد وارتفاع 40/1 سانتیمتر را با آن درتمامی محیط ساختمان علامت بزند.

    با توجه به نقشه اجرایی ساختمان در محل هایی که احتیاج به دیوار چینی بود و ارتفاع آن دیوارها باید به اندازه ای باشد که بتن مگر و فوندانسیون داخل آن نشود.

    یعنی فاصله میلگردهای بالایی پی و فوندانسیون تا لبه دیوار چینی ما باید 20 سانتی متر باشد.

    در جاهایی که دیوار فونداسیون اجرا می کنیم هیچ گونه باری از ساختمان به آن وارد نمی شود.

    باید توجه کرد که بعد از اجرای دیوار فونداسیون و قبل از بتن ریزی دور دیوار فونداسیون را با نایلون پیچید تا اینکه هم آجرآب بتن را نمکد و همچنین برای جلوگیری از چسبیدن بتن مگر و فونداسیون بکار می رود تا بتوان آن آجرها را بعد از خشک شدن بتن در آورد.

    اثر ناخالصی های آب به روی بتن: نمک های سدیم و پتاسیم ومنیزیم محلول در آب در فعل و انفعالات شیمیایی سیمان موجود در بتن شرکت کرده و در اثر انبساط حجمی موجب خرد شدن الیاف قطعه بتنی می گردند.

    این خرابی در قطعاتی که درجریان آب سولفاته قرار دارند بیشتر می باشد اثر این نمک ها به روی بتن ابتدا به صورت شوره ظاهر گشته و بعد از مدتی موجب خرد شدن قطعه می شود.

    در این نوع قطعات که درجریان متوالی یا متناوب آب های سولفاته قرار دارند حتما می باید از سیمان ضد سولفات که درایران به سیمان نوع 5 معروف است استفاده نمود.

    آب های اسیددار نیز مقاومت بتن را کاهش داده وموجب خرابی قطعه می گردند کانال های هدایت فاضلاب های کارخانجات و همچنین کانال های هدایت فاضلاب آزمایشگاه ها در مقابل چنین خطری قرار دارند.

    اصولا در مواقعی که قطعه بتن در معرض جریان آب های سولفاته یا اسیدی می باشد بهتر است قطعه را متراکم تر ساخته وحتی المقدور از نفوذ آب به داخل قطعه جلوگیری نماییم و در موردآب های اسیدی بهتر است قطعه را بوسیله قیر ایزوله کنیم.

    دیگر از مواد مخلوط در آب مضر برای بتن مورد روغنی و نفتی می باشد و همچنین انواع ذرات گیاهی مانند جلبک موجود در آب و قطعات ریز چوب و غیره اگر چه ممکن است این مواد درفعل و انفعالات شیمیایی سیمان شرکت نکند ولی این ذرات در بتن باقی مانده و در آن حفره هایی ایجاد کرده که این خود موجب ضعف قطعه بتنی می گردد.

    مواد روغنی ونفتی موجود در فولاد دراثر تماس با دانه ها و سطح بتن آنها را چرب نموده ومانع چسبیدن دوغاب سیمان به دانه و درنتیجه مانع چسبیدن دانه ها به یکدیگر می گردند.

    اجرای بتن مگر: قبل از اقدام به پی سازی باید از استحکام خاک محل مطمئن باشیم و بدانیم که آیا زمین محل ساختمان می تواند بار ساختمان راتحمل نماید یا خیر در ساختمان های بزرگ این کار به وسیله آزمایشگاه های مکانیک خاک انجام می شود ومقاومت مجاز زمین تعیین می گردد ولی در ساختمان های کوچک باید طبق آنچه گفته شد با آزمایشات محلی مقاومت مجاز تقریبی زمین را تعیین کنیم.

    بتن سنگی است که مصنوعی که از مواد سنگی (شن –ماسه) آب و سیمان تشکیل شده و به علت روانی قالب خود را پر کرده و به شکل قالب خود در می آید.

    بتن مگر که به آن بتن لاغر هم می گویند بتنی است که سیمان آن نسبت به سایر بتن ها کم بوده و در حدود 100 الی 150 کیلوگرم سیمان در متر مکعب شن وماسه می باشند از این بتن برای زیر پی های اصلی استفاده می نمایند و به دو دلیل این بتن زیر پی مورد استفاده قرار می گیرد.

    اول آنکه حد فاصلی بین بتن اصلی و خاک باشد دوم آنکه سطح پی را با این بتن رگلاژ می نمایند تا بتن اصلی پی روی سطح صافی قرار گیرد.

    بعد از اجرای دیوار چینی در فردای آن روز با میکسر بتن با عیار 150 را برای بتن مگر کف ساختمان آوردند، البته این کار به علت دمای زیاد هوا در شب انجام شد.

    چون خود بتن هنگام هیدراناسیون حرارت زیاد تولید می کند.

    پمپ روی میکسر, بتن داخل میکسر را به وسیله لوله به کف پی (یعنی روی خاک کف ساختمان به ارتفاع 10 ریخته شد و یک نفر کار هدایت لوله را انجام می داد و یک نفر هم با ماله همزمان بتن کف را صاف می کرد.

    ولی به دلیل اینکه این بتن ریزی از ارتفاع نسبتا زیادی انجام شد، احتمال جدا شدن دانه ها بسیار وجود داشت و همچنین میکسر هم 1ساعت و 20 دقیقه به علت خرابی ماشین بعد از ساخت بتن به محل رسید.

    با انجام دادن این کار یک سطح صاف بر کف فونداسیون به وجود آمد با این کار بتن مگر به پایان رسید.

    و بعد از اجرای بتن مگر نوبت به محاسبات میلگردهای مورد مصرف در ساختمان رسید محاسبات میلگردهای ساختمان از روی جدول و نقشه های ساختمان انجام شد و بعد از خریداری میلگرد ها وتخلیه آن د رپروژه آرماتور بند انتخاب شده و بعد از نوشتن قرارداد آرماتوربندی ساختمان شروع شد.

    آرماتور بندی پی: آرماتوربندی از حساس ترین و با دقت ترین قسمت های ساختمانی بتنی می باشد.زیرا همان طور که قبلا گفته شد کلیه نیروهای کششی در ساختمان بهوسیله میلگردها تحمل می شود بدین لحاظ در اجرا آرماتوربندی ساختمان های بتنی باید نهایت دقت به عمل آید.

    برای تعیین قطر و تعداد میلگردهای هر قطعه بتنی دو منبع تعیین کننده وجود دارد اول محاسبه دوم آیین نامه در مورد اول مهندس محاسب با توجه به مشخصات قطعه بتنی قطرمیلگرد را تعیین نموده و در نقشه های مربوطه مشخص می نماید آنچه که در این تحقیق در مورد آرماتور مشخص شده فقط مربوط به آیین نامه هایی می باشد که توسط موسسه استاندارد وتحقیقات صنعتی ایران پیشنهاد شده است.

    کارگاه آرماتوربندی باید در قسمتی جدا از کارگاه اصلی تشکیل گردد.

    در کارگاه های کوچک آرماتورها را با دست (آچار گوساله وکارگاه) خم می نمایند ولی در کارگاه های بزرگ خم کردن آرماتور بوسیله ماشین انجام می شود مسئول کارگاه آرماتوربندی باید از روی نقشه تعداد و شکل هر آرماتور را تعیین نموده وبه کارگران مربوطه داده و خم کردن هر سری را دقیقا زیر نظر داشته باشد تا طول آرماتور ومحل خم کردن وزاویه خم کردن وطول قلاب ها طبق نقشه انجام شود.

    فونداسیون ساختمان کار آموزی من دارای ابعاد 80*1145*950 می باشد.

    برای شبکه آرماتوربندی فونداسیون از آرماتورهای طولی و عرضی برای بالا و پایین فونداسیون استفاده شده بود.

    یعنی آرماتورهای طولی بالایی و پایینی به قطر 20 میلیمتر ودر فواصل 20 سانتیمتر هم اجرا شده بودند.( 20@20) و آرماتورهای عرضی بالایی و پایینی به قطر 14 میلیمتر و در فواصل 20 میلیمتر اجرا شده بودند.( 14@20) خم آرماتورهای طولی و عرضی 30 سانتیمتر بود.

    ابتدای آرماتوربندی با اندازه زدن میلگردهای کف فنداسیون (مش) شروع شد ومش های فونداسیون انجام شد و آرماتورهای کف فونداسیون با خم 30 سانتی بود و بعد از بستن مش ها نوبت به میلگردهای شناژ رسید که هم در کف و هم در بالای شناژ بسته شد و بعد نوبت به اجرای خاموت های فونداسیون شد که بعد از اندازه زدن و قطع کردن و خم کردن میلگردها خاموت های فونداسیون درست شد و آنها را در داخل میلگردهای طولی موجود در فونداسیون انداخته شد آرماتوربند در زمان بستن خاموت ها گره های خاموت ها را در یک طرف انداخته بود ولی گره های خاموت ها باید در دوطرف به صورت یکی در میان اجرا شود.

    بعد از تمام شدن خاموت ها و بستن آنها میلگردهای انتظار برای اجرای ستون ها انجام شد که طول میلگردهای انتظار از بالای فونداسیون 80سانتیمتر بود و با 2 یا 3خاموت میلگرد انتظار بسته شد و قبل از بتن ریزی به مهندس اطلاع داده شد تا از پروژه بازدید نماید تا در صورت تایید کردن اجرای آرماتوربندی پیمان کار اقدام به بتن ریزی فونداسیون کند.

    روز بعد مهندس ناظر بر اجرای آرماتوربندی فونداسیون در محل احداث پروژه حاضر شد و به همان موضوعی که من متوجه شده بودم اشاره کرد یعنی گره خاموت ها در فونداسیون و از نماینده پیمانکار توضیح خواست که بالاخره راضی شد و مهندس ناظر ان مقدار خطا را قابل بخشش دانستند وآرماتوربندی فونداسیون را تایید کرده و اجازه بتن ریزی را به پیمان کار کار داد.

    قبل از بتن ریزی حفره های بین فونداسیون با خاک پر می شود تا فشار بتن باعث تخریب دیوارهای شناژ فونداسیون نشود.

    باید توجه شود که در هنگام بافتن آرماتورها به اضافه بتن فونداسیون روی هم 10سانتیمتر از دیوار همسایه فاصله داشته باشد که به این فاصله درز انقطاع ساختمان گویند.

    یعنی ستونت را به اندازه 10 سانتیمتر از لب دیوار همسایه فاصله بدهیم.

    درز انقطاع: درز انقطاع فاصله ای است بین دیوارهای دو ساختمان که مقدار آن از فرمول زیر بدست می آید: (100 /ارتفاع ساختمان کوتاهتر=درز انقطاع ) و به این دلیل این فاصله را رعایت می کنند تا در هنگام زلزله هنگامی که ساختمان تکان می خورد ضربه به ساختمان مجاور نزند تا باعث تشدید تکان و در نتیجه تخریب ساختمان مجاور نشود.

    دلیل دیگر استفاده از درز انقطاع این است که سرو صدا از ساختمان دیگر به ساختمان بقلی نرود.

    بتن ریزی فونداسیون: قبل از بتن ریزی باید کلیه آرماتورها با نقشه کنترل شود مخصوصا دقت شود که آرماتورها به یکدیگر با سیم آرماتوربندی بسته شده باشد و اگر جایی فراموش شده باشد مجددا بسته شود.

    فاصله آرماتورها یکنواخت باشد زیرا اغلب اتفاق می افتد که در تیرهای اصلی که آرماتورها نزدیک همدیگر بسته می شود فاصله بین آرماتورها یکنواخت نیست بعضی از آنها بهم چسبیده و بعضی با فاصله از همدیگر قرار می گیرند این موضوع باعث می شود که بتن نتواند کلیه میلگردها را احاطه نموده و قطعه همگن و توپری به وجود بیاورد.

    باید محل بتن ریزی عاری از خاک ومواد زائد باشد اگر بین اتمام کار آرماتوربندی و بتن ریزی چند روز فاصله باشدحتما می باید محل کار بادقت بیشتری بازدید شود.

    بعد از انجام دادن مراحل فوق ومشاهدات نوبت به بتن ریزی رسید.

    بتن معمولی:این نوع بتن که پرمصرف ترین نوع بتن می باشد واغلب سازه های بتنی با این نوع بتن ساخته می شود از مصالح سنگی معمولی استفاده می شود و وزن مخصوص آن در حدود 2تا5/2 تن در متر مکعب می باشند.

    باز هم بتن مورد نیاز برای پی فونداسیون را که از قبل با عیار 350 سفارش داده بودند با میکسر به سر ساختمان آمد که باز هم به علت گرمای هوا در شب این کار انجام شد و دقیقا مثل بتن ریزی بتن مگر این کار هم انجام شد.

    ولی در شب هم هوا گرم بود و چون بتن ریزی در هوای گرم بود حداقل تا چند روز بعد از ریختن بتن آن را مرطوب نگاهداشتن زیرا در غیر این صورت آب بتن به فوریت تبخیر شده و بتن سخت نمی گردد به بتنی که در اثر نرسیدن آب سخت نشده است بتن سوخته می گویند و نشانه آن این است که این بتن حتی با فشار دست خرد می شود.

    در صورت مشاهده چنین وضعی قطعه ریخته شده باید جمع آوری شده و مجددا ریخته شود.

    برای مرطوب نگاهداشتن بتن بهتر است با پاکت های سیمانی روی آن را پوشانیده وکاغذ را مرطوب نماییم و یا از گونی مرطوب استفاده کنیم.

    در مناطق خیلی گرم بهتر است برای بتن ریزی از سیمان نوع 4 که در موقع سخت شدن کمترین حرارت را تولید می نماید استفاده نماییم.

    بتونیرها دارای دیگ گردنده ای هستند که به آهستگی حول محوری مایل نسبت به افق می گردد و بوسیله تیغه هایی که در داخل آن تعبیه شده محتویات خود را مخلوط می نماید نوع بزرگتر آن دارای پیمانه می باشد که این پیمانه جهت شن وماسه است و گنجایش آن بر حسب لیتر روی آن قید شده است این پیمانه به وسیله کارگران از شن و یا ماسه پر شده آنگاه به وسیله اهرمی محتویات آن به داخل دیگ خالی می گردد.

    باید دقت شود زمان مخلوط کردن کلیه دفعات بتن سازی مساوی باشد و قبل از بارگیری مجدد دستگاه باید دقت شود که کلیه محتویات دفعه قبل تخلیه گردد.

    در شروع کار همیشه مقداری سیمان و ماسه به بدنه دیگ مخلوط کننده می چسبد بدین لحاظ مشخصات اولین قسمت بتن با سایر دفعات متفاوت خواهد بود بتونیر چرخانیده و تخلیه نمایید , آنگاه مخلوط اصلی را بارگیری کنند بدین ترتیب مشخصات کلیه قسمت های بتن یکسان خواهد بود.

    فقط باید دقت می شد که لوله میکسر که بتن از آن خارج می شود ارتفاع خیلی زیادی از کف بتن مگر نداشته باشد و باید دقت شود که بتن بر روی شبکه آرما تورها ریخته نشود زیرا باعث جدایی دانه های بتن می شود که موجب ضعف در بتن می شود.

    ماشین حمل بتن قبل از پمپ کردن بتن یک تا دو دقیقه میکسر را بر روی دور تند می گذارد تا بتن به خوبی مخلوط شود.

    در موقع بتن ریزی باید از رفت و آمد زیاد روی آرماتورها جلوگیری نمود زیرا در این صورت در اثر وزن کارگران در آرماتورها انحنای موضعی به وجود خواهد آمد.

    بهتر است از قسمت جلو(آن طرف که به مرکز تهیه بتون نزدیک تر می باشد) شروع به بتن ریزی نموده زیرا در این صورت رفت وآمد کارگران از روی آرماتورها به حداقل خواهد رسید در این صورت برای آنکه پای کارگران در بتن تازه ریخته شده فرو نرود باید در مسیر عبور و مرور کارگران از تخته های زیر پا استفاده شود.

    بتن ریزی فونداسیون شروع شد و همراه با آن ویبره کردن بتن به وسیله دستگاه ویبراتور آغاز شد.

    ارتفاع بتن ریزی فونداسیون 70 سانتیمتر بود و اولین لایه به ضخامت حدودی 40 تا 30 سانتیمتر ریخته می شد و آن را یک بار ویبره می کردند وبعد لایه دوم ریخته شد باز آن را ویبره می کردند البته فراموش نشود که کاور بتن 7 تا 5 سانتیمتر بود.

  • گزارش از محل کارآموزی................................................................................................7
    بخش اول:مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران.............................................................8
    اهداف طرح......................................................................................................................9
    مشخصات عمومی طرح...................................................................................................9
    معرفی طرح....................................................................................................................10
    رواق خانه شرقی............................................................................................................13
    کارآموزی در مصلا..........................................................................................................13
    بخش دوم: ساختمان بتنی.............................................................................................18
    مزایای ساختمان بتنی...................................................................................................18
    قسمت های مختلف ساختمان بتنی............................................................................. 19
    تخریب ساختمان قدیمی...............................................................................................19
    گود برداری.....................................................................................................................22
    اجرای دیوار فونداسیون............................................................................................... 23
    اثر ناخالصی های آب بر روی بتن..................................................................................24
    اجرای بتن مگر..............................................................................................................26
    آرماتور بندی پی............................................................................................................28
    بتن ریزی فونداسیون....................................................................................................31
    ویبره کردن بتن............................................................................................................33
    آرماتور بندی ستون ها.................................................................................................35
    بتن ریزی ستون ها.......................................................................................................38
    چند نکته مهم در زمان اجرای بتن ریزی ستون ها......................................................40
    نحوه صحیح ریختن بتن در قالب..................................................................................41
    اجرای تیر بتنی..............................................................................................................43
    تیرچه.............................................................................................................................46
    طریقه ساخت تیرچه در کارگاه.....................................................................................47
    طریقه اجرای سقف تیرچه ینولیت...............................................................................50
    طریقه اجرای سقف تیرچه بلوک..................................................................................51
    کلاف عرضی..................................................................................................................52
    بتن ریزی سقف تیرچه بلوک........................................................................................54
    دیوار چینی....................................................................................................................55
    پله..................................................................................................................................59
    بخش سوم: ساختمان اسکلت فلزی.............................................................................60
    پشت بام........................................................................................................................60
    محاسبات پله................................................................................................................63
کلمات کلیدی: معماری - کارآموزی معماری

RSS 2.0 عمران-معماري خاکبرداري آغاز هر کار ساختماني با خاکبرداري شروع ميشود . لذا آشنايي با انواع خاک براي افراد الزامي است. الف) خاک دستي: گاهي نخاله هاي ساختماني و يا خاکهاي بلا استفاده در

فصل اول : آشنایی با مکان کارآموزی مشخصات محل کارآموزی: آدرس محل کارآموزی : خیابان شفا شفای 5 بلوک 10 پلاک 95 آدرس شرکت کارآموزی: خیابان سجاد حامد جنوبی سر نبش چهارراه اول موضوع کارآموزی : موضوع این گزارش نازک کاری ساختمان مسکونی می باشد. معرفی محیط کار شرکت حصین دژ توس در سال 1377 به ثبت رسید و در این سالها پروژه های مختلفی از جمله: مجتمع تجاری آسمان ، ده طبقه ، میدان جانباز ، ...

فصل اول : آشنایی با مکان کارآموزی مشخصات محل کارآموزی: آدرس محل کارآموزی : خیابان شفا شفای 5 بلوک 10 پلاک 95 آدرس شرکت کارآموزی: خیابان سجاد حامد جنوبی سر نبش چهارراه اول موضوع کارآموزی : موضوع این گزارش نازک کاری ساختمان مسکونی می باشد. معرفی محیط کار شرکت حصین دژ توس در سال 1377 به ثبت رسید و در این سالها پروژه های مختلفی از جمله: مجتمع تجاری آسمان ، ده طبقه ، میدان جانباز ، ...

ارزیابی بخشهای مختلف با رشته علمی کارآموز معاونت امور اجرایی ساختمانها و تأسیسات دولتی: سازمان مسکن و شهر سازی مجری ساختمانها وتأسیسات دولتی است و در کلیه ساخت و سازهای دولتی سطح استان به عنوان مجری و ناظر دخیل می باشد. 1)احداث خانه های سازمانی کارمندان دولت 2)احداث ساختمان ها وتأسیسات دولتی و عمومی معاونت شهر سازی و معماری 1)ساختار شهری 2)طرح ریزی توسعه شهری مقدمه : در سالهای ...

مکان کارآموزی: شهرداری منطقه 2 مقدمه: از انجا که بسیاری از مباحث در حیطه تئوری برای دانشجو بیان می گردد و هضم ان در کلاس های تئوری برای دانشجو تقریبا سخت و شاید هم ممکن نباشد لذا این دوره های کاراموزی می تواند تا حد بسیار زیادی دانشجو را در فهم و درک مسایل تئوری کمک نماید و همچنین باعث پیوند مسایل تئوری و اجرایی به خصوص در رشته ی معماری صرفا اجرایی گردد. همچنین این دوره کاراموزی ...

مکان کارآموزی: گلشهر یکم مقدمه: اجرای ساختمانهای بتنی به اگاهی از یک سری مسایل فنی که به علم رشته های مختلف ساختمانی بستگی دارد،نیازمند است. بدیهی است عدم توجه به مسائل تئوری معماری محاسباتی و تاسیساتی در اجرا و ساخت اشکالاتی را به همراه خواهد داشت ک به زودی به تعمیر ساختمان منتهی خواهد شد که باید در اسرع وقت ساختمان را به وسیله تعمیر محافظت کنیم،و ضمن اجرای اصولی تعمیر،عمر مفید ...

آموزشکده فني شهيد يزدان پناه سنندج عنوان: گزارش کارآموزي رشته تحصيلي: معماري مدرس: استاد منجمي نام و نام خانوادگي دانشجو: حميد گچي لو شهريور 1385 فهرست: مقدمه.............................................

لئوناردو داوينچي در سال 1452 م (831ش)در وينچي –دهکده اي کوهستاني در توسکان (ايتاليا)به دنيا آمد . او نقاش مجسمه ساز- معمار-موسيقيدان-مهندس و دانشمند بود . زندگي در طبيعت زيبا او را بسوي نقاشي کشانيد . سي ساله بود که به ميلان رفت ومدت 16 سال در دربار

چکیده: امروزه علم کامپیوتر به عنوان یکی از حساس ترین و پرا اهیمت ترین علوم روز دنیا در شاخه های بسیار گوناگون و متفاوتی در حال پیشرفت سریع و همه جانبه است. یکی از مهمترین شاخه ها علم شبکه است. با توجه به اهمیت شایان ذکر انتقال اطلاعات در دنیای امروز شبکه های کامپیوتری بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته اند و امروزه در سازمانها ، ادارات و مراکز بزرگ و کوچک استفاده از شبکه های ...

موضوع : گزارش کار دوره کارآموزي نام دانشجو: علي معماري زيرنظراستاد ارجمند: جناب آقاي مهندس پاکيزه مقدم محل انجام کارآموزي: مجتمع فولاد خراسان- بخش تعميرات جرثقيل ( قسمت برق) زمان کارآموزي: 23/4/86 تا 30/4/86 نام سرپرست کارآموزي: مهندس صفري، مهندس ش

مقدمه در این گزارش باتوجه به زمان مربوط به کارآموزی مراحل، آماده سازی برای ساخت و قالبندی و آرماتوربندی و بتن ریزی سقفها، تیرها و ستونها انجام شده است. روش ارائه این گزراش به این صورت است که در بخشهایی مستقل تحت عناوین مصرفی کلی پروژه آرماتورگذاری، قالبندی، بتن ریزی و اجرای سقف آورده شده است. این کار به دلیل حفظ پیوستگی مطالب کارهای مختلف است مثلاً در قالبندی می‌توان به قالبها، ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول