دانلود گزارش کارآموزی کارورزی طراحی فرایند تولید

Word 1 MB 13597 57
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی صنایع - مهندسی معدن
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • هدف تحقیق: آشنایی با صنعت و ایمن سازی محیط کار و طراحی و ساخت قالبهای برش.
    مانند تمامی مباحث طراحی ابزار اصول بر سر جای خود باقی است و این اصول باید توسط هر کارآموز جدی فرا گرفته شود هنگامیکه این اصول جزئی از روش تفکر عادی یک طراح شد آنگاه روش های میانبر و غیر معمول را نیز می توان به کار گرفت.
    همچنین باید مورد خود طراحی قالب مراحلی که طراح قالب جهت سازماندهی قطعات مختلف از نظر شکل و اندازه به کار می برد و ترکیب و مونتاژ قطعات تا رسیدن به مجموعه‌ تعریف شده ای به نام قالب نیز مطالبی را دانست و نیز باید دانست که برای شروع طراحی قالب مراحل مشخصی را باید طی کرد.
    1- یک طراحی خوب
    2- کار با سرعت و بدون زحمت بسیار
    3- تصحیحهای کم
    4- ظاهر مرتب و منظم نقشه ها
    5- قطعات قوی تر و با استحکام در قالب.
    نتیجه: همچنین اشیای هر چه بیشتر دانشجویان با صنعت که با گذراندن دوره ی کارآموزی می توانند علاوه بر علم تئوری به علم فنی و عملی نیز دست یابند ونیز با توجه به عنوان رشته ی تحصیلی خود بتواند پروسه ی صنعتی را بررسی کند.

    و راهکارهایی جهت بهتر سازی محیط کار و کار با دستگاههای صنعتی جهت ایمن سازی هر چه بیشتر محیط کار انجام داد.
    با CNC شدن ماشین می توان یک ماشین را چند کاره نمود مثلاً از ماشین تراش معمولی کار درل و فرز را نتیجه گرفت و لذا به این دلیل و به دلیل سرعت زیاد تولید ماشین تعداد ماشین های کارخانه را برای یک ظرفیت تولیدی معین کاهش داد که در نتیجه هزینه تعمیر و نگهداری غالباً در مجموع کمتر می شود و هزینه برق و اپراتور و سایر اقلام جنبی کاهش می یابد.

    ضمناً چون قطعه در یک مرحله برای خیر عملیات تنظیم و مرجع یابی می شود دقت تولید بالاتر می رود.
    چون ماشین CNCمی تواند سریعاً برای تولید جدید آماده شود نیازی نیست قطعات زیادی را در یک مرحله تولید نمود.
    و نیز با اهداف اتحادیه و تدابیر ایمنی و امنیتی می توان از حوادثی که در صنعت اتفاق می افتند جلوگیری کرد.

    که همه ی این تدابیر ملزم به هزینه کردن نفر اول کارخانه یعنی رئیس شرکت و اجرایی این تدابیر توسط مسئولین زیربط و همیاری کارگران به این تدابیر می باشد.
    معرفی کارخانه
    - شرکت میثاق ماشین قرن در جاده قدیم کرج خیابان 15 با سابقه ی بیش از 30 سال در جهت تولید قطعات ماشین آلات و سرویس دهی به شرکت هایی نظیر ایران خودرو ، سایپا دیزل – ساپکو – کرمان خودرو سازه گستر و دیگری کارخانه ها می باشد این شرکت قطعات مورد استفاده در ماشین ها اعم از سواری و باری و نیز طراحی انواع پرس ها و قطعات وزارت دفاع و نیز تراش کاری و فرز کاری انواع صفحات پولادی را انجام می دهد.
    همچنین کارهای بازرسی در مورد قطعات ساخته شده توسط شرکت های مختلف را نیز توسط مهندسان بازرس نیز بر عهده دارد و می تواندبا دستگاههای فرز با اندازه 5/18 متری و میز قطعه گیر در اندازه های cm 170 300 600 cm 85 240 500 و پرسهای 200 و 1000 تن قطعات را پرس کند و دستگاه بورینگ با میز گردان و کارگیر cm 180 180 350 می تواند کارهای سوراخ کاری از بقل و تا عمق cm100/1 سوراخ کند و همچنین دستگاه دریل رادیال با بازوی cm250 و ارتفاع cm180 و جابجایی cm170 می تواند قطعات را بصورت عمودی سوراخ کاری کند.
    هدف گزارش: آشنایی هر چه بیشتر با محیط های صنعتی و کارایی ماشینهای فرز CNC و NC و بورینگ رادیال و پرسهاو دانستن جزئیات ماشین ها و آشنایی با چگونگی کار دادن به دستگاه می باشد.
    و در مموع بررسی موارد ناایمن در کارخانه و تهیه چک لیست بازرسی ایمنی جهت ایمن سازی محیط کار و نیز طراحی قالب های برش می باشد.
    و در مموع بررسی موارد ناایمن در کارخانه و تهیه چک لیست بازرسی ایمنی جهت ایمن سازی محیط کار و نیز طراحی قالب های برش می باشد.

    معرفی کارخانه و اهداف گزارش: شرکت میثاق ماشین قرن در تهران – جادیه قدیم کرج – 65 متری فتح کوچه 15 تاسیس گردیده است این شرکت افتخاری از قبیل 30 سال سابقه خدمات رسانی را در پرونده خود دارد.

    این شرکت با سابقه بیش از 30 سال در جهت تولید قطعات ماشین آلات سرویس دهی به شرکت هایی نظیر ایران خودرو سایپا دیزل، ساپکو، ساپکو کرمان خودرو سازه گستر و دیگر کارخانه ها می باشد .

    این کارخانه قطعات مورد استفاده در ماشین آلات صنعتی و خودروهای سواری و باری و نیز طراحی انواع پرسها در تنا‍ژ مختلف و ادوات وزارت دفاع و نیز تراشکاری انواع صفحات ریلها قطعات نظامی و همچنین کارهای سوراخکاری بقلتراشی کفتراشی پرس را برای عموم را نیز انجام می دهد.

    وضعیت موجود شرکت میثاق ماشین هم اکنون کارهای بقل تراشی و کف تراشی برای عموم را بر عهده دارد و همچنین خدمات پرس قطعات و تولید قطعات کارخانه سایپا را بر عهده دارد و نیز با داشتن مهندسان بازرس در امر بازرسی قطعات کلیه بازرسی های شرکت سایپا و سازه گستر سایپا را نیز عهده دارد و نیز خود در حال تولید پرس 1000 تن با طول 650 سانتی متر و در عرض 210 سانتی متر و رعایت کلی اصول ایمنی در امر ساخت و طراحی پرس ها را مطابق با استاندارد پرسها را در دست ساخت دارد.

    این کارخانه از نظر ایمنی در آسایش 70% قرا ردارد و رعایت دیگر ضوابط ایمن سازی کارخانه ها و تدابیر ایمنی می توان به ایمنی در حدود 100% رسید.

    تجزیه و تحلیل و ارزیابی وضعیت موجود این کارخانه علیرغم اینکه به حد خودکفایی می تواند از عهده مخارج کارخانه کارکنان و کلیه لوازم دستگاهها براگیر ولی درصدد دستیابی به ایمنی کامل می باشدتا به وسیله رسیدن به ایمنی کامل اقدام به گرفتن مدارک OHSAS 18000 و ISO 9001 می باشد تا بتواند برای کارخانه هایی که نشان های کیفیتی بسیار مهم است ارائه خدمات کند این کارخانه دستگاههای بسیار بزرگ صنعتی از قبیل فرزها دروازه ای – پرس های 200 و 1000 تن و دستگاه بورینگ و دریل رادیال را در اختیار دارد که در بین کارخانه های مجاور به علت میز کارگیر بزرگ بیشتر خدمات ماشین کاری های سنگین را انجام می دهد.

    همانطور که در قسمت قبل توضیح داده شده در ایمنی حدود 70% قرار دارد و برای رسیدن به ایمنی کامل به دنبال طراحی و تدابیر ایمنی می باشد.

    این کارخانه می بایست تدابیر ایمنی برای حافظت هر چه بیشتر فرزها و دستگاه بورینگ و رادیال را انجام دهد.

    و حفاظ هایی جهت سیستم برق رسانی و اتوماتیک های دستگاه انجام شود و وسایل و ابزارآلات دستگاهها و مترها و تجهیزات اضافی دستگاه در جای خود و در شابلون ها دیواری قرار گیرد.

    همچنین سیستم ارت برای دستگاه هایی که جدیداً خریداری شده نیز انجام شود و بازرسی های سالیانه از قسمت های مکانیکی دستگاه و دیگر تجهیزاتی که الزام دارد، انجام شود.

    سیستم تهویه نیز باید ارتقاء یابد تا هوای مطبوع را وارد کرده و هوای داخل را بیرون هدایت کند.

    خانه نیز باید یک مسئول ایمنی و بهداشت محیط را به خدمت بگیرد ونیز جعبه کمکهای اولیه در ورودی کارخانه و نیز ارتقاء‌کیفی پیدا کند و تمام اشخاص با وسایل مرتبط با گواهینامه فنی خود به کار مشغول شوند.و پارتیشن جانمایی دستگاهها به همراه عایق صوتی برای از بین بردن صدای دستگاه در هنگام کار برای جلوگیری از صدمه به انسان ها و داشتن وسایل حفاظت فردی و کپسول آتشنشانی ودر این مورد کپسول های مربوط به آتش گیری های برقی نوعی الزام در پروسه‌های صنعتی تلقی می شود.

    تعریف و طرح مسئله در مراکز این ماشین کاری و تولید قطعات ماشین های فرز CNC و پرس ها ، بورینگ ، دریل رادیال وجود دارد که مجهز به ابزار تعویض کن اتوماتیک می باشد.

    ماشین های فرز دستی از پرکاربردترین انواع ماشینهای ابزار هستند .چنانچه این ماشینها با سیستم کنترل عددی همراه شوند قابلیت های آنها چنان افزایش می یابد که تبدیل به مراکز تولید در کارگاه می شوند عملیات تکراری از قبیل متر کاری ، قلاویز کاری داخل تراشی و غیره توسط مراکز ماشین کاری به راحتی قابل انجام است.

    در این مرکز ماشین کاری مکانیزم ابزار تعویض کن تجهیزات نگهداری قطعه کار به کارگیری مراکز ماشین کاری نکات ایمنی و در نهایت اجزای سیستم کنترل ماشین آشنا خواهیم شد.

    اکنون به بررسی موارد ایمن و ناایمن کارخانه می پردازیم.

    در این کارخانه یکسری از ملزومات و مسائل ایمنی کار در کارخانه ها و کارگاهها باید رعایت شود، رعایت شده است .

    یکسری از کارهایی که از اهم مسائل ایمنی در کارخانه است مثلاً تجهیزات حفاظت فردی سرویس بهداشتی کامل وجود جرثقیل سقفی که جلوگیری از کار ناایمن می کند خروجی مناسب و در دسترس جعبه کمکهای اولیه ابزارهای دستی کافی و مناسب غذاخوری مناسب و همچنین تسهیلات شستشوی کافی برای کارگران وجوددارد.

    اما یکسری مسائل ناامین از لحاظ ایمنی صنعتی وجود دارد که می توان گفت که انجام نشده است که آنها عبارتند از: حفاظهای مناسبی در قسمتهای مکانیکی وجود ندارد.

    بازرسی از زنجیرها کابلها و تجهیزات به ندرت انجام می شود.

    سیلندرها و گازهای تحت فشار برای جوشکاری توسط زنجیر به دیوار محکم نگه داشته نشده است.

    یکسری تأسیسات الکتریکی مطابق با استاندارد سیم کشی نشده اند.

    کپسول های اطفای حریق الخصوص برای آتش گیری های الکتریکی به اندازه‌کافی در کارخانه وجود ندارد.

    کف کارخانه در شرایط عمومی از پاکیزگی کامل برخوردار نیست.

    زیر پائیهای عایق حداقل برای دستگاهها نیز وجود ندارد تا از برق گرفتگی جلوگیری کند.

    قسمت های برق و اتومات دستگاه بدون محفظه مناسب هستند.

    می توان گفت به نوعی دریچه های آنها بسته نبوده است.

    نداشتن وسایل و اعلام و اطفای حریق در کارخانه وجود ندارد.

    از تابلوهای هشدار دهنده و خبری در کارخانه به اندازه کافی وجود ندارد.

    بکار بردن صفحه های فلز ی برای جلوگیری از پرتاب پلیسه بجای حافظ مناسب.

    عدم وجود عایق های صوتی در کارخانه برای جلوگیری از صدای زیان آور .

    این موارد مسئله هایی بودن که با ایمن صنعتی در تضاد قرار دارند.

    عوامل موثر در ایجاد مسئله: عوامل بسیار موثری در این مسئله وجود دارد عواملی چون ایجاد فرهنگ سازی برای ایمنی هر چه بیشتر کارخانه فرهنگ سازی کار ایمن توسط کارگران فرهنگ سازی استفاده از وسایل حفاظت فردی کارگران و عار ندانستن و غرور بیجا از استفاده آنها از عوامل موثر می باشد همچنین قبول هزینه برای ایمن سازی کارخانه توسط رئیس شرکت و شاید حت یآیا می توان به حد کافی برای ایمن سازی محیط کار هزینه کرد نیز از اهم مسائل مهم در مسئله می باشد آیا توجه و رعایت و انجام کلیه امور برای ایمن سازی ثمربخش است یا یک هزینه‌اضافی و از دست رفته برای کارخانه می باشد.

    آیا کارگران و کلیه متصدیان بخش ها حاضر به همیاری می باشند و یا اینکه خود آنها نیز یک معضل در کارخانه می باشد در نتیجه عوامل بسیار مؤثری در ایجاد مسئله وجود دارد که انجام آن فقط با همیاری رئیس کارخانه و واسطه ها و کارگران ثمربخش خواهد بود.

    اطلاعات مستند (وضعیت موجود) فرم ها: فرم های و دستورالعملهای ایمنی در کارخانه وجود ندارد ولی برای گزارش شخصاٌ فرم و دستورالعملهایی برای ایمن سازی محیط کار تهیه و تدوین کرده ام.

    ب) روش ها مانند تیتر بالا دستورالعملی وروش کاری برای کارخانه نیز وجود ندارد که شخصا طراحی و تدوین کرده ام.

    ج)‌آمار : شرکت میثاق ماشین قرن در سال 68 بعلت خوردگی و پوسیدگی کابلهای برق و نداشتن سیم ارت برق گرفتگی البته جزئی برای کارگری اتفاق افتاد که در این اتفاق منجر به یک هفته استراحت مطلق و از کار افتادن دستگاه به علت عدم وجود متصدی آن اتفاق افتاد.

    درسال 74 ماه مهر نیز به علت تمام اتوماتیک نبودن پرس و نداشتن تدابیر ایمنی چون چشم الکترونیکی و دو شاسی نبودن دست کارگر در زیر پرس مانده و سه تا از انگشت های آن قطع و دو انگشت دیگر دچار کوفتگی حاد شده بود که در پی آن مسئولین موظف به پرداخت غرامت و ناراحتی اعضای خانواده‌آن و همچنین از دست دادن یک کارگر با سابقه 10 سال که عواقبی چون عقب ماندن کارهای سفارش گرفته شده از بین رفتن چندین روز کاری پرداخت دیه و عوامل چون اثر گذاشتن بر روحیه دیگر کارگران را نیز در برداشته است.

    - در تیر ماه سال 81، دو نفر از کارگران که در نزدیکی دستگاه فرز کار می کردن به علت دمه و مه دود ناشی از کف تراشی صفحه فولادی در طولانی مدت در حدود 96 روز طول کشید دچار سرفه های مکرر شده که در حضور کنار پزشک ، تشخیص و عفونی شدن ریه ی آنها شد که استراحت و دوری از کار و وضعیت موجود را برای آنها صادر کرد پیشنهاد به تغییر شغل در همان پروسه بغیر از کاری که انجام می دادند کرد.

    - در مهر ماه سال 86 نیز به علت سهل انگاری و فراموش کردن از استفاده از ماسک و عینک محافظ برای حرفه براده برداری پلیسه تراش خورده که حدود 700 درجه گرما دارد به داخل چشم شخص پریده که علاوه به سوختگی چشم شخص و تا دریدن ، به علت ناپاک بودن پلیسه دچار عفونت چشم و در نتیجه به عمل جراحی کشیده شد که در پ آن به شخص به مدت یک ماه استراحت داده شد و نیز برای عقب نمادن از کار مجبور به استخدام موقت یکفرد دیگر و هزینه‌ عمل چشم شخص شد.

    - در سال 83 نیز در ماه اردیبهشت در حین باز کردن اسینرال دستگاه وسه نظام آن برای تعویض الماس های کند شده سه نظام آن برای تعویض الماس های کند شده سه نظام با وزن حدود 75 کیلوگرم بر روی دست شخص افتاده و منجر به شکستگی دست و صدمه دیدن تاندول دست گشته که علاوه بر ناراحتی شخص هزینه درمان و غرامت و دید عقب ماندن کارها را نیز بر همراه داشت.

    د – فلوچارت جریان کار وضع موجود: فلوچارت جریان کار در این کارخانه به علت سهل انگاری و عملکرد ناصحیح سرپرستی وجود ندارد.

    و کارگران بصورت عملی و تجربی کار می کنند و بنا به درخواست سرپرست کارخانه و دستوراتی که اتخاذ می کند انجام می‌دهند.

    ارزیابی و تجزیه و تحلیل کارخانه میثاق ماشین قرن در مجموع می توان گفت که از لحاظ ایمنی صنعتی یکسری تدابیر و مسائلی را باید پیگیری کند تا با اتخاذ به تدابیر امنیتی بتوان ایمنی کارخانه را تأمین کند و حوادثی که اتفاق افتاده در گذشته را به صفر نزدیک کند گرچه ایمنی 100 وجود ندارد ولی می تواند با اهداف و پیگیری های امنیتی حوادث زیان بار را به حوادث جزئی و در آینده‌ نه چندان دور حوادث را به صفر نزدیک کند و برای تجزیه و تحلیل کارخانه یکسری دستورالعملها تدوین شده است که با بکارگیری آنها می توان از حوادث و ضرر و زیان ها مصون داشت و تمام آنها بستگی به هزینه کردن مسئولین و سرپرستی درست و مدیریت سالم و همیاری کارگران با مسئولیت و رعایت کلیه ضوابط ایمنی میباشد .

    نتیجه گیری و پیشنهادات کارخانه می تواند با توجه به کارها ضوابط و دستورالعملهایی که در این قسمت تدوین شده است به ایمنی کامل و کارخانه ای دور از حوادث زیان آور و مطابق با استانداردهای کشور دست یافت.

    نکات ایمنی تدوین شده در هنگام کار با دستگاههای موجود در کارخانه از قبی پرس ها، فرزهای دروازه ای ، بورینگ ؛ دریل رادیال نکات ایمنی در هنگام کار با دستگاه های پرس وسایل حفاظت فردی (PPE) الزام میباشد.

    جانمایی دستگاه پرس باید حتماً توسط افراددارای صلاحیت و متخصص انجام شود.

    برای جانمایی دستگاه پرس باید حتماً زیر آن بتن ریزی انجام شود.

    لوله کشی هایی که برای روغن هستند نباید به هیچ وجه نشستی داشته باشند.

    پمپ روغن باید همیشه توسط متصدی پرس بررسی شود.

    (مهمترین مرحله) مطابق با توانایی دستگاه از دستگاه کار کشیده شود.

    قالب هایی که مورد استفاده قرار می گیرند باید استحکام لازم برای فرم دادن ورق را داشته باشد.

    قالب فرم دهنده محکم و توسط متصدی در پرس بسته شود.

    هیچگاه تک کلید برای پرس کردن استفاده نشود.

    10-برای ایمن سازی بیشتر از چشم های الکترونیکی استفاده شود.

    (مهمترین) 11-برای صرفه جویی در مخارج می توان بجای چشم الکترونیکی از دو کلید استفاده کرد که همه در دست شخص برای کار کردن پرس دکمه را فشار دهد.

    12- شخص متصدی باید دارای گواهینامه‌ مهارت فنی مطابق قا کار خود راداشته باشد.

    موارد الزامات برای ایمن سازی محیط کار برای کار با فرزها وجود وسایل حفاظت فردی (PPE) داشتن مدرک مربوطه (فرز) برای متصدی دستگاه پرس محیط لازم برای اطراف پرس و جداسازی آن با دیگر دستگاههای رعایت شود.

    گودبرداری ای که برای پرس تعبیر تعیین می شود باید دارای استحکام لازم و مطابق با استاندارد باشد.

    سیستم برق رسانی در طول پرس باید توسط استاندارد دارای روکش یا محافظ مناسب باشد.

    دستگاه در محل گودبرداری باید کاملاً در سطح صاف و تراز جانمایی شود.

    ریل دستگاه چه در جلو و چه در عقب باید تماما در زمان کار روغنکاری شود.

    سیستم روغنکاری کل سیستم باید رعایت شود و از کار کردن آن اطمینان حاصل گردد.

    سیستم روغنکاری نباید هیچگاه دارای نشستی باشد.

    10-سطح ریل و کشویی دستگاه باید همیشه تمیز گرددو هیچگونه گرد و غبار و ناخالصی روی آن قرار نگیرد.

    11- هیچگاه نباید بر روی قسمت کشویی دستگاه پرس وسیله ای قرار دارد.

    12- قسمت های برقدار دستگاه برای دارای محافظ های کافی باشد.

    13- اطمینان از سیستم برق رسانی به دستگاه اطمینان حاصل گردد.

    14- الزام وجود چاه ارت و سیستم Earth برای تمامی دستگاهها 15- اطمینان از ساخت صحیح و استاندارد چاه ارت و موادی که باید استفاده شود.

    16- اطمینان از سیستم برق رسانی به دستگاه اطمینان حاصل گردد.

    17- اطمینان از اتصالات سیم های منتهی به چاه ارت و بکار بردن سیم مفتولی و دارای قطر کافی.

    18- بررسی سالیانه ی از صحیح کار کردن سیستم ارت 19- پلیسه هایی که در روند کار تولید می شوند باید حتماً توسط متصدی از محیط کار دستگاه پاکسازی شد.

    20- محفظه ی اتوماتیک دستگاه باید دارای محافظ باشد.

    21- کلیه ی کلیه های اتوماتیک دستگاه و کار با آن توسط شخص ذی صلاح انجام شود.

    22- دریچه محفظه های اتوماتیک دستگاه باید دارای قفل و کلید آن فقط به دست متصدی و کارفرما باشد.

    23- سیم ها و کابلهای انتقال دهنده برق از نظر انتقال تا خود دستگاه نباید هیچگونه خوردگی داشته باشد.

    24- پارتیشن (partission) بین دستگاهها و فاصله استاندار آنها رعایت گردد.

    25- قطعات چه در اندازه های طولی و چه عرضی و چه ارتفاعی باید مطابق با استاندارد دستگاه به کار رود.

    26- بیش از توان دستگاه نباید از آن کار کشید.

    27- فضای لازم برای دستگاه فراهم شود تا به هنگام کار با تجهیزات و وسایل دیگر برخوردنکند.

    28- کامپیوتر یا صفحه کنترل دستگاه باید محوطه لازم برای گردش خود تا حد نیاز داشته باشد.

    29- قطعات بر روی کار باید محکم و با استفاده از ابزار مناسب بستر شود.

    30- محیط کار هیچ گاه نباید شلوغ و بهم ریخته باشد.

    31- نور و تهویه کافی باید در محیط کار تعبیر شود.

    32- در صورت لزوم بعلت وجود صدای زیاد باید از عایق های صوتی متناسب با فاصله که در استانداردها وجود دارد تعبیه شود.

    23- سقف کارگاه نباید روز نداری وجود داشته باشد تا آب باران بر روی دستگاه بریزد.

    احتمال زنگ زدگی .

    24- جعبه ی کمکهای اولیه بارید حتماً در هر کارگاه متناسب با نیازهای افراد وجود داشته باشد.

    نکات ایمنی درهنگام کار با دستگاه دریل رادیال جانمایی دستگاه باید صحیح باشد استحکام کف کارگاه باید مطمئن باشد و سطحی صاف باشد.

    کف کارگاه به نحوی باشد که تحمل خود دستگاه و همچنین بار روی افراد داشته باشد.

    همیشه در هنگام کار دستگاه باید آب صابون مورد استفاده گردد و مترو قطعه را خنک کند.

    خود دستگاه دریل باید مرتب و روغنکاری شود.

    پمپ روغنکاری داخلی مخصوصاً قسمت های متحرک را روغنکاری کند.

    در هنگام سوراخ کاری باید پلیسه ها از روی قطعه و محیط کار پاکسازی شود.

    وسایل و تجهیزات اضافی نباید روی میز کار وجود داشته باشد.

    اطراف دریل باید فضای کافی برای قسمت متحرک دستگاه که حول خود می چرخد وجود داشته باشد.

    مترها باید هر دفعه در جعبه مترها و یا درقفسه در شابلون مربوط به خود قرار گیرد.

    10-متر باید مطمئن و توسط متصدی با آچار مخصوص خود محکم بر سر نظام بستر شود.

    11-در هنگام سوراخکاری باید متناسب با قطعه والیا‍ژ آن از متر مناسب استفاده کرد.

    12- هیچگاه سمبه زدن قبل از سوراخکاری فراموش نشود.

    13- کابل برق دستگاه باید دوز از ضربه خور دود و راز محل رفت و آمد متصدی باشد.

    14- کابل برق دستگاه باید معاینه‌ سالیانه شود تا از سالم بودن آن اطمینان کسب شود.

    15- شخص متصدی باید دارای گواهینامه صلاحیت مطابق با کار خود را داشته باشد.

    16 – معاینه‌ سالیانه دستگاه دریل توسط شخص ذی صلاح برای قسمت های فنی دستگاه فراموش شود.

    17- وسایل حفاظت فردی (PPE) مطابق با کار دریل باید در کارگاه وجود داشته باشد.

    نکات ایمنی در هنگام کار و محیط کار با دستگاه بورینگ: وسایل حفاظت فردی (PPE) در کارگاه وجود داشته باشد.

    جانمایی دستگاه توسط افراد متخصص و در جای مناسب انجام شود.

    کف کارگاه قدرت و توانایی نگهداری وزن دستگاه را داشته باشد.

    فاصله استاندارد با دستگاههای دیگر از کارگاه رعایت شود.

    سیستم روغنکاری دستگاه صحیح باشد و اطمینان در کارکرد صحیح آن کسب گردد.

    ریل و قسمت کشویی دستگاه همیشه پاک و روغنکاری باشد.

    وسایل اضافی در روی دستگاه و میز کار وجودنداشته باشد.

    پلیسه های که در هنگام کار بوجود می یابند باید توسط متصدی تمیز گردد.

    قسمت های دارای چرخ دنده دار دستگاه باید دارای محافظ کافی باشد.

    10-مطابق با توانایی دستگاه به دستگاه کار شود و کار کشیده شود.

    11- معاینه‌ سالیانه برای قسمت های داخلی و فنی دستگاهها توسط مشخص ذی صلاح انجام شود.

    12- معاینه‌ ماهیانه از الماس های دستگاه به عمل آید.

    13- محفظه اتوماتیک دستگاه باید همیشه بسته و توسط شخص متصدی فقط بررسی شود.

    14- قسمت های برقرار دستگاه باید دارای محافظ و یا عایق بندی شود.

    15- محفظه برق دستگاه باید دارای محافظ باشد و قفل آن فقط در دست متصدی و کارفرما باشد.

    16- سیستم و سیم های برق رسانی دستگاه باید سالم عاری از هر گونه خوردگی باشند.

    17- جعبه کمکهای اولیه و تجهیزات متناسب با دستگاه بورینگ در محل کار وجود داشته باشد.

    نکات کلی در کار با ماشین های صنعتی ماشینهای NC و CNC ماشینهای چند منظوره ای می باشند که اغلب برای تولید قطعات (عمدتاً پیچیده) با تیراژ کم یا متوسط اقتصادی بوده ودارای محاسن زیر می باشند: قابلیت استفاده در مجموعه های قابل کنترل توسط کامپیوتر هدایت و کنترل مرکزی.

    استفاده بهینه از نیروی انسانی و سرعت زیاد در کارایی بخشیدن به نیروی انسانی بدین خاطر نیازی به اپراتور یا نکنشین با تجریه زیاد نیست ضمناً عدم دخالت خستگی اپراتور در تولید، دقت و کیفیت قطعات تولیدی را زیاد می نماید.

    یک اپراتور می تواند تعدادی ماشین را اداره نمایدلذا تعداد کارکنان کمتر و کارایی هر فرد به دلیل تقلیل تعداد کارکنان بالاتر خواهد بود.

    به دلیل موضوع بند 2 و این بند مسائل کارگری کمتر خواهد بود.

    با بکارگیری بسته نرم افزاری طراحی و CAD/CAM همراه با ماشین CNC زمان طراحی و تهیه نقشه ها و برنامه نویسی کامپیوتری کوتاه می شود.

    زمان مصرفی برای تهیه قالب و قید و بندها و آماده سازی ماشین کم بوده و زمان تعویض ابزار و سوار نمودن و تنظیم قطعه کار ناچیز است.

    سرعت عمل ماشین در جابجایی بدون بار و در حین ماشین کاری (در شرایط خاص) زیاد است و نیاز به توقف ماشین در حین فرآیند برای اندازه گیری نیست .

    به دلیل موضوع بندهای 4، 5 و این بند ضریب بهره وری ماشین بالاست.

    به خاطر استفاده از ابزار ساده و تقلیل یا عدم نیاز به قید و بندها انعطاف برای اصلاحات در شکل و اندازه ساخت .

    با بکارگیری دیجیتایزر می توان از روی نقشه یا شکل جسم برنامه کامپیوتری تولید را تهیه نمود.

    کیفیت دقت و قابلیت تکرار بالا احتمالاً مراحل عملیاتی بعدی را کاهش داده یا حذف می نماید و نیز به همیندلیل تعداد قطعات تولیدی خراب شده یا رشد شده در قسمت کنترل کیفیت کاهش یافته و سرعت مونتاژ کاری افزایش می یابد .

    ضمناً به همین دلیل بار کاری واحد کنترل کیفیت کمتر می شود و لازم نیست همه قطعات برای تعیین کیفیت چک شوند.

    قابلیت استفاده از سیستمهای کنترل تطبیقی با CNC می تواند افزایش سرعت ، دقت، کیفیت تولید افزایش عمر ابزار و در نتیجه کاهش هزینه های تولید را در برداشته باشد.

    10-امکان استفاده از ابزار ساده برای تولید شکلهای پیچیده در ابعاد مختلف وجود دارد و لذا هزینه ابزار سازی کاهش می یابد از طرفی به دلیل یکنواختی تنش های اعمالی بر ابزار عمر ابزار نیز زیاد می شود.

    همچنین تقلیل یا عدم نیاز به قید و بندها هزینه ها را کاهش میدهد.

    11- امکان چند کاره شده ماشین و کاهش تعداد ماشینهای مورد نیاز برای ظرفیت تولیدی معین و در نتیجه کاهش هزینه تعمیر و نگهداری و اپراتور و هزینه های جنبی و نیز عدم نیاز به فضای سرپوشیده بزرگ برای ماشینها و انبار بزرگ برای نگهداری قید و بندها و قطعات که همه اینها احتمالاً باعث کاهش سرمایه گذاری اولیه و هزینه بهره برداری برای یک ظرفیت تولیدی معین می شوند.

    12- کاهش انباشتگی قطعات و مواد خام در انبار و خطوط تولید باعث کاهش سرمایه در گردش می شود.

    13- ایمنی بسیار زیاد است و امکان انجام عملیات بر روی مواد خطرناک بدون حضور اپراتور وجود دارد.

    14- امکان تبادل اطلاعات بین ماشینهای مختلف حتی از راه دور وجود دارد.

    15- کنترل و برنامه ریزی تولید در حد بسیار خوبی قابل انجام است.

    از معایب این ماشینها که گاهی اوقات به دلیل شرایط قابل صرفنظر می باشد می توان از موارد زیر نام برد: سرمایه گذاری اولیه هر ماشین CNC نسبت به ماشین غیر CNC زیادتر است.

    هزینه تعمیر و نگهداری هر ماشین CNC نسبت به ماشین غیر CNC زیادتر است.

    برای خرید وسایل تست ماشین ابزار CNC و کالیبره نمودن مجدد این وسایل سرمایه لازم است.

    آموزش پرسنل برای استفاده مطلوب از ماشین هزینه در بر دارد.

    علل عمده حریق های ناشی از برق حرارت اضافی کابلها و تجهیزات الکتریکی در اثر اضافه بار هادیها (over load) حرارت ایجاد شده در اثر شل بودن اتصالات مدارات الکتریکی (Loose connection) جریانهای نشتی حاصل از عایقی ضعیف و نامناسب (Earth Leakage) حرارت ناشی از اضافه جریان حاصل از ایجاد اتصال کوتاه در مدارات (Short circuit) بنابراین لازم است دقت بسیاری در سیم کشی داخلی انجام شود.

    به منظور پیشگیری و مقابله با این حوادث رعایت موارد زیر الزامیست: سیم کشی برق در ساختمان یا محوطه و کارگاهها و غیره با دقت و رعایت نکات ایمنی و فنی به دست متخصصان از سوده در این صنعت انجام شود.

    در مخازن سوخت در کارگاهها باید از وسایل حفاظت و پیشگیری از حریق که و مورد تأیید مؤسسه استاندارد می باشد استفاده گردد.

    فیوزها، کلیدها و رعایت ها بایستی با کمال دقت انتخاب شوند.

    بجای فیوز استاندارد از هیچگونه شیء دیگر استفاده نشود.

    در هیچ مکانی از سیم های بدون روپوش و سیم کشی روکار بدون حفاظ و لوله های هادی استفاده نگردد.

    در هیچ مکان یا محلی سیمهای برق در دسترس افراد و یا در مجاورت مواد قابل اشغال قرار نگیرد.

    فیوزها، کلیدهای اصلی، کنتور و سایر لوازم برقی بایستی از حفاظت کامل برخوردار باشد.

    به هیچ کسی نباید اجازه داده شود که از انشعاب برق بوسیله سیم کشی موقت استفاده نماید و یادستگاهی مشابه دستگاه جوش کاری به آن متصل نمائید.

    هر شخصی باید در رشته تخصصی خودش اجازه دار داشته باشد.

    10- در صورت مشاهده هر گونه عیب و نقص در متعلقات کنتور برق بایستی سازمان و یا شرکت های مربوطه در جریان امه قرار گیرند.

    11- به محض بروز آتش سوزی در اثر اتصالی برق ویا سوختن سیمها فوراً می بایست جریان برق را از کنتور قطع کرد.

    12- توجه شود که هرگز و تحت هیچ شرایطی برای خاموش نمودن این قبیل آتش سوزی ها از آب استفاده نشود.

    13- برای خاموش کردن شعله های آتش ناشی از برق می بایست از پاشیدن ماسه و پودرهای مخصوص استفاده شود.

    در پایان بایست عنوان کرد که برای اجرای آموزش های ضربتی لازم است سرمایه گذاری و اقداماتی به شرح زیر انجام پذیرد: سرمایه گذاری در زمینه آموزش سرمایه گذاری در زمینه بهینه لوازم ایمنی تدوین دستورالعملهای لازم الاجرای ایمنی ایجاد و بکارگیری ابزار و اهرمهای لازم جهت پشتیبانی از مقررات ایمنی بکارگیری یک سیستم منظم جهت کنترل سیستم و اطلاع موارد مرتبط با ایمنی.

    چک لیست بازرسی ایمنی پس از انجام بازرسی ایمنی می توان با آنالیز نتایج حاصل از بازرسی ایمنی نقاط خطرناک را از نقاط کم خطر تفکیک و بر روی نقشه کارگاه یا کارخانه از طریق اختصاص کدهایی رنگی متفاوت به نقاط یاد شده و ضعیف کارگاه را از نظر ایمنی مشخص تر کرد.

    این چک لیست ها بر اساس لیست مسائل بهداشتی و ایمنی کارگاه بود و لیستی از عواملی که بایستی در انجام بازرسی مدنظر قرار گیرند را ارائه می کنند.

    لازم به یادآوری است هیچ چک لیستی به تنهایی نمی تواند بهبود وضعیت ایمنی کارخانه را تضمین کند و تنها قادر است شرایط موجود را مشخص کند که بر اساس نتایج آن می توان اقدام به طراحی و اجرای اقدامات اصلاحی نمود.

    1- راهروها و گذرگاهها الف) در جائیکه از تجهیزات مکانیکی برای حمل و نقل استفاده می شود آیا فاصله ایمن کافی در راهروها برای رفت و آمد و یا دور زدن وجود دارد؟

    ب) آیا راهروها و گذرگاهها بصورت تمیز نگهداری شده و بطور مرتب تعمیر می شوند؟

    آیا موانعی که ایجاد خطر کنند در آنها وجود دارد؟

    ج) آیا راهروها و گذرگاهها دائمی بطور مناسب علامت گذاری شده اند؟

    2- زنجیرها، کابلها، طنابها و موارد مشابه الف) آیا زنجیرها ، کابلها، طنابها ، قلابها و غیره بطور روزانه بازرسی شده و موارد معیوب تعویض ، تعمیر و جایگزین می شوند؟

    ب) آیا طنابها و زنجیرهای جرثقیل بدون گره ،تاپ و پیچ خوردگی هستند؟

    3- جرثقیل هاو چرخهای بالا بر (سقفی) الف) آیا کلید مکانیسم های عملیاتی سیستم های هیدرولیکی و بادی ، زنجیرها و طنابها، قلابها و سایر تجهیزات بالابرنده بطور روزانه بازرسی می شوند؟

    ب) آیا بازرسی کامل و جامع که زمان آن بر حسب مدت و شدت کار جرثقیل و محیط آن تعیین م شود از جرثقیل بعمل آید؟

    ج) آیا در انتهای مسیر حرکت جرثقیل سقفی تدابیری برای متوقف شدن آن اندیشیده شده است؟

    د) آیا باراسمی جرثقیل بطور واضح وروشن در هر طرف نوشته شده است !

    اگر جرثقیل بیش از یک واحد بالا برنده داشته باشد آیا بار اسمی هر واحد روی آن ذکر شده است و آیا برچسب فوق از روی زمین بخوبی مشخص و خوانا است؟

    4- سیلندرها و گازهای تحت فشار (مورد استفاده در جوشکاری) الف) آیا سیلندر گازهای تحت فشار در معرض حرارت بیش از حد نیستند؟

    آیا محل نگهداری آنها طوریست که در معرض صدمات حاصل از برخورد و سقوط اشیاء نیستند؟

    آیا محل ذخیره آنها حداقل 20 فوت از مواد بسیار قابل احتراق فاصله دارد؟

مقدمه اي براي طراحي قالبهاي فلزي طراحي نوعي تصميم گيري است که با توجه به مطالب خواسته شده توسط طراح صورت گرفته و تصميم نهايي به طرق مختلف به سفارش دهنده انتقال مي يابد.راههاي مختلفي جهت توضيح طرح به سفارش دهنده وجود دارد که چند نمونهاز آنها

مقدمه هدف از شبیه‌ سازی CFD، معین کردن حالت بهینه شکل قالب شامل صفحه قالب و مقطع عرضی پین برای بدست آوردن ابعاد اکسترود خواسته شده از cm1*cm2 از بخش عبوری مستطیلی با یک سوراخ دایره‌ای از cm1/1 ضخامت برای مرکز آن (شکل 15 را ملاحظه فرمائید. برای بدست آوردن این اکسترود، یک خالی کردن، تقریباً بخش مسطتیلی، قالب برشی با یک انداختن شبیه یک پین در مرکز آن مورد نیاز است. آنالیز عنصر ...

در نهم مارس 1923، Friteze Schiess سوئيسي اختراعي را به ثبت رساند که طبق آن يک روش دقيق براي برش فلزات توسط پرس هيدروليک معرفي شد. در اين اختراع که به شماره 3710004 ثبت شد، هنگا برش، با مهار ورق در دو طرف خط برش از فرار ماده جلوگيري مي شد. اين مهار ت

بخش یک مقدمه ای بر طراحی قالب مقدمه طراحی قالب که بخش بزرگی از مهندسی ابزار را تشکیل می دهد موضوعی پیچیده و جالب می باشد. همچنین یکی از ضروریترین بخشهای مباحث طراحی ابزار است. طراحان قالب به واسطه ی طراحی قالب هایی جهت تولید قطعات پرس کاری، وایجاد قطعات از ورقه های فلز،مونتاژ قطعات، و همچنین انجام پروسه های گسترده ی دیگری، به وجود آمده اند. 1_ کپی نقشه پس از آنکه قالب روی کاغذ ...

››طراحی و رفع عیوب قالبهای دائمی ››معرفی انواع فولاد های ابزار ›خطاهای رایج در طراحی ›عیب یابی و رفع عیب قالب ها ›عملیات سطحی برای بهبود خواص سطح قالب ››فولادهای ابزار کربنی ›W1 یک فولاد ابزار کربنی سخت شونده در آب است که میزان کربن آن 0.91-1. 0% می باشد. این فولاد پس از سختکاری، دارای سطح سخت و مغز نرم‌تر می شود. فولادهای ابزار سرد کار ›چند نوع ابزار سرد کار (Cold- work tool ...

››طراحی و رفع عیوب قالبهای دائمی ››معرفی انواع فولاد های ابزار ›خطاهای رایج در طراحی ›عیب یابی و رفع عیب قالب ها ›عملیات سطحی برای بهبود خواص سطح قالب ››فولاد های ابزار کربنی ›W1 یک فولاد ابزار کربنی سخت شونده در آب است که میزان کربن آن 0.91-1. 0% می باشد. این فولاد پس از سختکاری، دارای سطح سخت و مغز نرم‌تر می شود. فولادهای ابزار سرد کار ›چند نوع ابزار سرد کار (Cold- work tool ...

مقدمه قبل از انجام هر گونه عمليات ساختماني در يک منطقه مورد نظر نياز به برخي کارها و اموري ميباشد . يک عمليات اجرايي در يک محل داراي چند شخصيت حقيقي و حقوقي مي باشد که هرکدام به نحوي در پيشرفت کار وموضوع پيمان نقش دارند. کارفرما : قطب اصلي

آشنايي با جيگ و فيکسچر جيگ يک وسيله مخصوص است که قطعه کار داخل آن قرار داده شده است و يا روي قطعه کار قرار داده مي شود تا عمليات ماشين کاري روي آن انجام گيرد جيگ نه تنها قطعه کار را در خود مهار مي کند بلکه ابزار را نيز به هنگام عمليات توليدي هدايت

تاريخچه تأسيس ايران خودرو شرکت سهامي عام کارخانجات صنعتي ايران خودرو با هدف انجام امور توليدي و صنعتي براي تأسيس کارخانجات اتوبوس سازي و ساخت قطعات و لوازم اتومبيل و توليد محصولاتي از اين قبيل در تاريخ 27 مرداد 1321 ، با سرمايه او

سيستم هاي پران منطقي است که در قالب سيستم هايي براي پران قطعات تدارک ديده شود.براي سيتم پران روي ماشين تزريق تجهيزاتي وجود دارد که از اين تجهيزات براي خودکار کردن سيستم پران استفاده مي شود.اين تجهيزات در پشت صفحه متحرک ماشين تزريق وجود دارد.اگر

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول