مراحل مونتاژ و اسمبل
مونتاژ و اسمبل سیستمها:
مونتاژ و اسمبل کردن یکی از اهداف این دوره بود که با آشنایی از سختافزار و قطعات کامپیوتر و در مرحله بعدی بررسی از نظر عملکرد آنها به دنبال آن بودیم.
مونتاژ و اسمبل یک کامپیوتر را میتوان به سه مرحله اصلی تقسیم کرد که عبارتند از:
1-نکات مورد توجه در انتخاب قطعات قبل از مونتاژ
2-مراحل مونتاژ یا اسمبل فیزیکی
3-مراحل آماده سازی و ست کردن و خطایابی بعد از مونتاژ
نکات قابل توجه در انتخاب قطعات:
توجه به نوع و مدل قطعات در مونتاژ یک کامپیوتر از خود پروسه اسمبل مهمتر است.
به طوری که یک انتخاب اشتباه میتواند کل پروسه مونتاژ را تحت الشعاع قرار داده و سیستم به طور کامل راهاندازی نشود.
کیس (Case):
درانتخاب کیس بر روی پارامترهای مهم زیر باید توجه نمود:
8 -فرم کیس
8 -فرم کانکتورهای تغذیه
8 -توان خروجی
8 -توجه به کلیدهای Power و Reset پانل جلوی کسی به طوری که به راحتی در دسترس باشد.
8 -چراغهای Led پانل جلوی کیس که به طور واضح و روشن باشد.
8 -داشتن گارانتی معتبر
8 -فضای لازم برای گردش هوا در داخل کیس.
مادربورد (Mother Board):
در انتخاب مادربورد به عنوان مهمترین قطعه یک کامپیوتر به موارد مهم زیر توجه کنید:
فرم مادربورد
8 Onbord بودن یا نبودن یک یا چند قسمت
8 پشتیبانی مادربورد از تکنولوژیهای جدید
8 حافظه رم قابل پشتیبانی از نظر نوع – مدل – سرعت – ظرفیت و…
8 نوع پردازندههای قابل پشتیبانی از نظر سوکت – ولتاژ کاری – فرکانس پایه – عدد ضربدر – فرکانس نامی و خانواده (پنتیوم و…)
8 اسلاتهای توسعه مورد نیاز برای نصب کارتهای جانبی از قبیل AG با سرعت X8 Or X4 برای کارت گرافیک – PCI برای کارتهای صدا و مودم.
8 اندازه حافظه کش 8 تراشه اصلی مادربورد برای پشتبیانی از ویژگیهای جدیدتر 8 داشتن اسلاتهای توسعه برای کارتهای مدم و شبکه جدید 8 دارای گارانتی معتبر هارددیسک: (Hard Disk): هارد دیسک سیستم به عنوان نگهدارنده اطلاعات دائم سیستم: 8 ظرفیت 8 نوع اینترفیس قابل اتصال (IDE OR SCSI) 8 قابلیت پشتیبانی از سرعتهای بالای انتقال اطلاعات 8 سرعت چرخش موتور 8 دارای گارانتی برای تمام خرابیها حافظه رم (DRAM): 8 نوع ماژول رم قابل نصب در مادر بورد (RIMM-DIMM-SIMM) 8 حداکثر ظرفیت هر ماژول قابل پشتیبانی توسط مادر بورد 8 کل حافظه قابل پشتیبانی توسط مادر بورد 8 داشتن گارانتی معتبر 8 … پردازنده (CPU): 8 نوع- اینتل یا سایرکس یا… 8 مدل (P-PII-PIII-P4-ATHLON-DURAN) 8 ولتاژ کاری (3045-106و…) 8 -قابلیت نصب بر روی مادر بورد از نظر محل نصب 8 سرعت باس پردازنده (FSB) CD یا DVD درایو: 8 انتخاب CD یا DVD با توجه به کاربرد و استفاده هر کدام.
8 سرعت کاری بر حسب Nx(هر X در Cd برابر 150kb/S و در DVD برابر 750KB/S میباشد.
8 اینترفیس درایو CD یا DVD (IDE یا SCSI).
8 داخلی یا خارجی (نوع داخلی میتواند دارای اینترفیس IDE و اسکازی و نوع خارجی میتواند دارای اینترفیس اسکازی پورت موازی یا پورت USB باشد.) 8 زمانهای دستیابی و خواندن.
8 استفاده از تکنولوژیهای خاص برای به حداقل رساندن لرزش درایو در زمان چرخش دیسک و بالا بردن سرعت دستیبای (به عنوان مثال استانداردDDSSII).
CD رایتر یا DVD رایتر: 8 سرعت نوشتن پاک کردن و خواندن CD یا DVD.
8 نوع اینترفیس رایتر CD یا DVD (نوع اسکازی با توجه به سرعت انتقال بالاتر بهتر است ولی باید هزینهی بیشتری را پرداخت کنیم).
8 داشتن تکنولوژیهای از قبیل DDSSII و … برای به حداقل رساندن لرزشها 8 داشتن تکنولوژیهایی برای جلوگیری از سوختن CD یا DVD در صورت خش داشتن یا خراب بودن 8 سازگار با فرمت انواع CD یا DVD 8 حافظه بافر رایتر 8 قابلیت نصب به صورت افقی یا عمودی 8 سازگار با انواع سیستم عامل و انواع نرمافزارهای رایت 8 مکانیزم بارکردن و گرفتن CD یا DVD 8 گارانتی معتبر کارت گرافیک یا VGA: 8 اندازه حافظه نصب شده کارت و میزان قابل افزایش و ارتقای آن 8 داشتن خروجی TV به صورت همزمان یا غیر همزمان 8 حداکثر تفکیک و رنگ قابل پشتیبانی با توجه به حداکثر حافظه کارت 8 پشتیبانی سختافزاری و نرمافزاری از ویژگیهای جدید (مانند – MPEG – 3DIMAGE-3DFX,…).
8 نوع و سرعت حافظه رم (حافظههای DDR دارای سرعت بالاتر بوده بنابراین در کارهای گرافیکی تاثیر زیادی دارد.
8 قابلیت نصب و پشتیبانی در سیستمهای عامل مورد نظر کاربر 8 داشتن اسلات توسعه مورد نیاز کارت مودم: 8 پشتیبانی و داشتن آخرین تکنولوژیهای ارسال – دریافت – فشرده سازی – خطایابی 8 قابل نصب و پشتیبانی توسط سیستم عاملهای مختلف 8 دارای تراشههای اضافی برای کنترل جریان اطلاعات از طریق حذف نویزهای اضافی و افزایش میزن سیگنال به نویز 8 نوع داخلی یا خارجی 8 نوع پورت اتصال به کامپیوتر در مدل خارجی (پورت USB) درسیستمهای قدیم پورت سریال مراحل اسمبل سیستم: مرحله1: پیچهای دو طرف کیس را باز کرده و کاور آن را برداشته و درکناری بگذارید (معمولاً دو طرف کیسهای ATX به صورت دوسینی باز میشود.) مرحله 2: قطعات داخل کیس را چک نمایید تا از بودن تمام آنها اطمینان حاصل کنید که مهمترین آنها عبارتند از: 8 کابل برق 8 بسته پیچ شامل انواع پیچهای رزوه نرم و درشت و گیرههای پلاستیکی و فلزی 8 درپوشهای مخصوص Atx-At-Nlx پشت کیس برای مادربوردهای مختلف.
مرحله 3: قطعات مورد نیاز را از جعبهها و پلاستیکهایشان خارج و بر روی میز در کنار هم قرار دهید.
نکته: مشخصات تمام قطعات را یادداشت نمایید تا در موارد لزوم از آن استفاده کنید.
مرحله 4: اگر سینی بدنه کسی در کیس درسمت راست قابل باز شدن است با بازکردن پیچهای آن را باز کنید.
نکته: در کیسهای Atx جدید سینی بدنه کیس قابل بازشدن نمیباشد و باید تمام مراحل گفته شده در این قمست برروی سینی بدنه کیس انجام گیرد.
ولی در کیسهای قدیمی این سینی قابل بازشدن میباشد.
مرحله 5: بسته به نوع مادربورد پردازنده را در سوکت مربوط بر روی مادربورد نصب کنید.
نکته: به طور کلی سه نوع سوکت نصب پردازنده وجود دارد که عبارتند از: 8 مادربوردهای دارای سوکت PGA مرحله 1: پیچهای دو طرف کیس را باز کرده و کاور آن را برداشته و در کناری بگذارید (معمولاً دو طرف کیسهای ATX به صورت دو سینی باز میشود.) مرحله 2: قطعات داخل کیس را چک نمایید تا از بودن تمام آنها اطمینان حاصل کنید که مهمترین آنها عبارتن از: کابل برق بسته پیچ شامل انواع پیچهای رزوه نرم و درشت و گیرههای پلاستیکی و فلزی درپوشهای مخصوص Atx-At-Nlx پشت کیس برای مادربوردهای مختلف.
مرحله3: قطعات مورد نیاز را از جعبهها و پلاستیکهایشان خارج و بر روی میز در کنار هم قرار دهید.
مرحله4: اگر سینی بدنه کسی در کیس در سمت راست قابل بازشدن است با بازکردن پیچهای آن را باز کنید.
نکته: در کیسهای Atx جدید سینی بدنه کیس قابل بازشدن نمیباشد و باید تمام مراحل گفته شده در این قمست بر روی سینه بدنه کیس انجام گیرد ولی درکیسهای قدیمی این سینی قابل باز شدن میباشد.
مرحله 5: بسته به نوع مادربورد پردازنده را در سوکت مربوط برروی مادربورد نصب کنید.
نکته: به طور کلی سه نوع سوکت نصب پردازنده وجود دارد که عبارتند از: مادربوردهای دارای سوکت PGA مادربوردهای دارای سوکت SLOT1 مادربوردهای دارای سوکت PGA: شامل سوکت A-478-37-7-5 برای پردازندههای P-PII-PIII از نوع FCPGA-P4 انلن و دوران.
در این نوع سوکتها باید ابتدا دسته ZIF را باز کرده و سپس پردازنده را در سوکت قرار داده و آنگاه دسته را ببندید.
مقداری گریس سلیکون قرار دهید تا هدایت گرما از بدنه CPU به فن بیشتر شود.
سپس فن مورد نظر را بر روی پردازنده قرار داده و کلیپسهای آن را محکم کنید و در نهایت سیم برق آن را به کانکتور مربوطه برروی مادربورد متصل کنید.
مادربوردهای دارای سوکت SLOT 1: در این نوع مادربوردها که عمولاً پنتیوم II یا III هستند باید ابتدا پایههای سوکت را نصب کرد و سپس CPU را به صورت عمودی در اسلات قرار داده وفشار دهید.
سپس سیم برق فن آن را به کانکتور مربوطه بر روی مادربورد متصل کنید.
نکته: برای خارج کردن این نوعها از اسلات مربوطه باید ابتدا چنگهای دو طرف پایه را فشار داده و همزمان CPU را به طور عمودی از اسلات خارج کنید.
مادربوردهای پنتیوم 4: در این نوع مادربوردها باید ابتدا دسته ZIF را باز کرده و سپس پردازنده را در سوکت قرار دهید و سپس دسته را ببندید.
با توجه به مخصوص بودن فن آنها فن را در محل مربوطه قرار داده و با فشار دو طرف آن پایههای پلاستیکی را در چنگهای مربوطه قفل کنید و آنگاه دو دسته روی فن را به کانکتور مربوطه بر روی مادر بورد متصل کنید.
مرحله6: ماژول رم را با توجه به نوع اسلات رم در مادربورد نصب کنید.
معمولاً در رمها (SD-DIMM-RIMM-DDR) باید ابتدا بورد را در اسلات با توجه بم حل زایده اسلات و برشهای ماژول قرار داده و سپس به طور عمودی فشار دهید.
مرحله 7:اگر مادربورد قدیمی و یا از نوع جامپری است باید در این مرحله نسبت به ست کردن جامپرهای آن با توجه به ولتاژ کاری – فرکانس FSB عدد ضربدر پردازنده اقدام کنید.
مرحله 8: منبع تغذیه کامپیوتر را در محل مربوطه قرار داده و سپس با چهار عدد پیچ آن را ببندید.
(اگر باز باشد) مرحله 9: درایوهای سیستم را ببندید (هارددیسک فلاپی درایو درایو CD و رایتر و..) مرحله 10: مادربرد را بر روی سینی یا بدنهی کیس قرار دهید تا سوراخهای متناسب مادربورد یا سینی مشخص شود.
مرحله11: متناسب با سوراخها در محلهایی که باید پیچ شوند از گیرههای فلزی و در قسمتهای دیگر از گیرهای پلاستیکی استفاده کنید.
مرحله 12: اگر کیس از شکل یا فرم (Form)Atx است پوشش فلزی پشت آنرا متناسب با نوع مادربورد عوض کنید.
مرحله 13: اگر سینی کیس را باز کردهاید آن را به جایش برگردانده و پیچ کنید.
تذکر: در اغلب کیسها فعلی این سینی باز نمیشود و باید مادربورد را بر روی سینی بدنهی کیس ببندید.
مرحله 14: کانکتورهای Atیا Atx تغذیه را به کانکتورهای مربوت بر روی مادربورد متصل کنید (در مادربوردهای P4 علاوه بر کانکتورهای Atx که 20 پین است باید کانکتورهای Atx اضافی و Atx نوع 12 وقت را نیز متصل کنید.
مرحله 15: کانکتورهابرق و اطلاعات درایوها را متصل کنید.
مرحله 16: قسمتهای راک فلزی پشت کیس را متناسب با محل کارتها باز کرده و سپس هر کدام از کارتها را در اسلات مربوت قرار دهید و پیچ آنرا محکم ببندید.
مرحله 17: کانکتورهای مربوت به کلیدهای RESET…POWER کانکتور چراغهای مهم است).
مرحله 18: کابلهای سیستم را متصل کرده و آن را روشن کنید.
مرحله 19: بازکردن کلید Del وارد برنامه ست آپ شده و پارامتر آن را و سپس ذخیره و از آن خارج شوید.
مرحله 20: دیسکت بوت را در درایو A; قرار داده و سیستم را بوت کرده و آنگاه مراحل مربوط به آماده سازی و نصب هارد و سیستم عامل (پارتیشن بندی فرمت نصب سیستم عامل) را انجام دهید.
راهاندازی نرمافزاری سیستم: با زدن کلید DEL وارد برنامه ست آپ شده و پارامترهای آن را تنظیم و ذخیره و سپس ازآن خارج میشویم پارامتری که باید در ست آپ تنیم کنیم: BOOT چون در هارد سیستم برای اولین بار اطلاعاتی وجود ندارد پس بنابراین راهاندازی شدن سیستم برای اولین بار با هارد مشکلی را حل نمیکند پس بنابراین باید سیستمیک را از طریق راهانداز دیگری راهاندازی کنیم یا فلاپی دیسک یا سی دی رام.
اگر خواسته باشیم با استفاده از دیسکت راهانداز سیستم را راهاندازی کنیم اولین وسیله بوت کننده سیستم را در ست آپ FLOPY انتخاب میکنیم و در صورتی که خواسته باشیم با CD بوت سیستم را راهاندازی کنیم اولین وسیله بوتکننده سیستم را در قسمت ست آپ CD انتخاب میکنیم.
البته باید قبلاًدرایو CD را برای سیستم تعریف کرده باشیم با استفاده از دیسک راهاندازی که همراه CD ROM است.
تعریف CDRAM برای سیستم: معمولاًهمراه هر درایو CD یک دیسکت راهانداز هم میباشد باید دیسکت همراه CD را در فلاپی درایو قررا دهیم و قابل اجرایی راهانداز مربوطه را اجرا میکنیم.
در واقع با تعریف درایو CD یک خط داخل هر دو فایل CONGIG.SYS و AUTOEXEE.BAT اضافه شود.
چون فایل CONFIG جز با RESTART کردن شناخته نمیشود پس باید یک بار سیستم را RESTART کنیم.
نکته: درایو CD همیشه یک حرف بعد از آخرین پارتیشن میباشد.
پس از SAVE کردن تغییرات اعمال شده بر روی ستآپ بسته RESRT میشود.
با آمدن مجدد سیستم از طریق CD بوت یا دیسکت بوت بالا میآید.
پس از بوت کردن یا راهاندازی سیستم با دیسکت راهانداز علامت A:\> را در خط اعلان سیستم خواهیم داشت.
با تایپ فرمان FDISK میتوانیم یک پارتیشن اولیه برای هارددیسک تعریف کنیم.
(پارتیشن کوچک Dos) A:\>Fdisk با تایپ این فرمان یک صفحه باز میشود که در آن گزینه اول Create Primary Dos Partition یک پارتیشن اولیه درست میکنیم.
با طی کردن مراحل Create Primary و بعد از آن پاسخ دادن به یک سوال در مورد فضای پارتیشن و گرفتن اندازه از شما این پارتیشن اولیه را میسازیم.
با زدن دکمه ESC و بازگشتن به منوی اول در این منو با انتخاب گزینه 4 که INFORMATION میباشد اطلاعات پارتیشن ساخته شده را میتوانیم مشاهده کنیم.
نکته: تا پارتیشن فرمت نشود نوعش از نظر FAT 16 یا 32 یا NTFS هست مشخص نمیشود بعد از فرمت بسته به نوع سیستم عامل نوع FAT را مشخص میکنیم.
پس از RESTART شدن مجدد سیستم باید این پارتیشن ساخته شده را ACTIVE کنیم.
مرحله بعدی FORMAT کردن پارتیشن فوق به صورت راهانداز میباشد.
TFORMA باید به صورتی باشد که سیستم بعدا هم قابل راهاندازی باشد A:\>FORMAT C:/S از روی فلاپی دیسک A سیستم را درایو Cاش را پیدا میکنیم و فایلهای سیستمی را از روی فلاپی A به درایو C منتقل میکنیم.
پس از ساختن یک پارتیشن اولیه برای سیستم میتوانیم بقیه فضای هارد را با همان فرمان FDISK پارتیشن بندی کنیم.
به نحوی که در منوی ظاهر شده ابتدا یک پارتیشن EXTENDENT میسازیم و بعد در این پارتیشن میتوانیم به هر تعداد (تعداد حروف الفبا به غیر A-B-C) پارتیشن Logical بسازیم.
نکته: از بین پارتیشنهای ساخته شده تنها پارتیشن C: باید فعال باشد چون سیستم با آن پارتیشن راهاندازی میشود و فایلهای راهانداز در درایو C:میباشد.
بعد از این مرحله میتوانیم در پارتیشنهایی که ساختهایم سیستم عامل مورد نظر خود را نصب کنیم.
-Windows 98 Se-Windows 98,… نقاط قابل چک کابل برق سیستم متصل نیست و یا درست در کانکتور مربوط وصل نشده است.
تغذیه دارای یک کلید پاور اضافی است که در حالت OFF قرار دارد که باید آن را به حالت On تغییر وضعیت دهید.
پاور سیستم مشکل دارد که باید آنرا تعویض یا تعمیر کنیم.
کانکتورهای برق مادربورد درست نصب نشدهاند.
تذکر: اگر تغذیه دارای گارانتی است و یا شما متخصص این کار نیستند به هیچ عنوان آنرا باز نکنید.
مشکل: با زدن کلید پاور سیستم روشن نمیشود (فن پردازنده نمیچرخد ولی فن تغذیه کار میکند) و هیچگونه اطلاعاتی بر روی صفحه مانیتور نمایش داده نمیشود و سیستم هیچ گونه برقی (بیپ) نمیزند.
نقاط قابل چک فن روی تغذیه خراب است و یا کانکتور برق آن به کانکتور مادربورد متصل نشده است.
کانکتور برق تغذیه مادربورد متصل نشده یا اشتباه متصل شده است.
مشکل: سستم روشن میشود (فن تغذیه و پردازنده میچرخد) ولی تصویری برروی صفحه مانیتور نمایش داده نشده و سیستم هیچ بوقی نمیزند.
نقاط قابل چک سیگنال PG از تغذیه فعال نشده است (دلیل این امر خرابی تغذیه میباشد).
کانکتور تغذیه به طور کامل در کانکتورهای بورد نصب نشده است (ممکن است بعضی از سیمها از جایشان خارج شده باشند).
جامپرهای مربوط به پردازنده درست ست نشدهاند.
کانکتور RESETاز پانل جلوی کیس بر روی مادربورد اشتباه نصب شده است یا کلید RESET جلوی پانل اتصال کوتاه شده است (در این صورت سیستم به طور مدام در حالت رست باقی مانده است) پردازنده فوق توسط مادربورد پشتیبانی نمیشود.
کارت گرافیک خراب است به طوری که قابل برنامهریزی توسط با یاس است ولی کار نمیکند.
مادر بورد سوخته یا خراب است.
اگر سیستم قدیمی باشد ممکن است کانکتور کابل اطلاعات هارد یا ابزارهای IDE برعکس نصب شده باشند.
مشکل: با زدن کلید پاور برق سیستم برای زمانی کوتاه وصل و سپس قطع شده و سیستم خاموش میشود.
نقاط قابل چک این مشکل ناشی از بروز یک اتصال کوتاه است بنابراین تمام کانکتورهای تغذیه مادربورد و قطعات را جدا کرده و سپس به طور درست نصب و مجدداً سیستم را چک کنید.
تغذیه سیستم دچار مشکل شده است و یا توان لازم برای راهاندازی این قطعات را ندارد که باید با تغذیه سالم و یا توان بالاتر راهاندازی شود.
احتمالاً نقاطی از مادربورد با سینی مادر بورد اتصال دارد.
مشکل: سیستم روشن میشود ولی بر روی صفحه نمایش هیچ اطلاعات نمایش داده نشده و از بلندگوی داخلی سیستم بوقهای خاص شنیده میشود.
نقاط قابل چک بسته به نوع بوق به سراغ کارت گرافیک یا حافظههای رم بروید.
کارت گرافیک به طور درست در اسلات مربوطه نصب نشده است.
کارت گرافیک خراب است آن را با یک کارت گرافیک که مطمئن هستید تعویض کنید.
ماژولهای حافظه رم در اسلاتها به طور درست و کامل نصب نشدهاند.
مادربورد، قادر به پشتیبانی از حافظههای فوق از نظر سرعت، ولتاژ کاری، ویژگیهای بافر شده یا نشده، ECC و NECC نمیباشد.
مشکل: سیستم روشن میشود ولی در مرحله شمارش و تست، حافظه رم یا قطعات قفل میشود.
نقاط قابل چک 8اگر از چند ماژول استفاده میکنید سیستم را با یک ماژول تست و راهاندازی کنید تا ماژول خراب پیدا شود.
8رم سیستم را با یک ماژول درست جایگزین کنید.
مشکل: سیستم روشن میشود ولی قادر به شناسایی تمام یا یکی از ابزارهای IDE در ست آپ سیستم نیست.
نقاط قابل چک کابل هارد یا هر کدام از ابزارهای IDE برعکس نصب شده است.
محل اتصال کانکتورهای IDE با توجه به کابلهای مشکل: سیستم روشن میشود ولی در مرحله شمارش و تست، حافظه رم یا قطعات قفل میشود.
نقاط قابل چک اگر از چند ماژول استفاده میکنید سیستم را با یک ماژول تست و راهاندازی کنید تا ماژول خراب پیدا شود.
رم سیستم را با یک ماژول درست جایگزین کنید.
محل اتصال کانکتورهای IDE با توجه به کابلهای 80 سیم رعایت نشدهاند.
جامپرهای مربوط به MASTER یا SLAVE برای اتصال دو ابزار به یک کابل درست ست نشدهاند.
کانکتور برق ابزار یا ابزارهای فوق درست ست نشدهاند.
بایاس مادر بورد از هارد با ظرفیت بالا پشتیبانی نمیکند که باید یا مادربورد تعویض شود و یا بایاس ارتقا پیدا کند.
هارد یا ابزار IDE مربوطه سوخته یا خراب است.
مشکل: چراغ فلاپی درایو به طور دائم روشن مانده است و خطای فلاپی درایو نمایش داده شده است.
نقاط قابل چک کابل اطلاعات 34 پین فلاپی درایو از محل فلاپی یا مادربورد برعکس نصب شده است.
فلاپی درایو سوخته است.
مشکل: خطای FLOPRY DISK FAILAURE نمایش داده میشود.
نقاط قابل چک کابل برق فلاپی درایو متصل نشده است.
در نصب کابل محل کانکتور فلاپی درایو A باB جابه جا شده است.
8کابل اطلاعات درایو متصل نشده یا درست متصل نشده است.
8فلاپی درایو خراب است که باید تعویض شود.
تذکر: اگر مشکل فوق با جابهجایی کابل بر طرف نشده قبل از تعویض درایو پیچهای آنرا که به بدنه کیس بستهاید کمی بازکرده و سپس آن را تست کنید در صورتی که مشکل حل نشد، فلاپی درایو را از محل مربوطه خارج کرده و آنرا بیرون از کیس نیز یکبار تست کنید و در صورت حل نشدن مشکل آن را تعویض کنید.
مشکل: تمام یا تعدادی از چراغهای پانل جلوی کیس روشن نمیشود.
نقاط قابل چک 8محل کانکتورها اشتباه نصب شدهاند.
8نحوه نصب کانکتورها با توجه به پایه + و – اشتباه یا برعکس نصب شدهاند که باید جابجا شوند.
نقاط قابل چک در برنامه ست آپ گزینه ترتیب جستجوی درایوها برای دیسک بوت به صورتی است که ابتدا به سراغ هارد میرود.
برای حل این مشکل به برنامه ست آپ رفته و گزینه فوق را تغییر دهید تا اولین درایو بوت کننده ASP چیست؟
Asp- مخفف کلمات Page Server Active است.
-Aspبرنامهای است که بکمک IIS اجراء میگردد.
-IIS مخفف کلمات Internet Information Server است.
IIS- یکی از عناصری است که بهمراه ویندوز 2000 آورده شده است.
IIS- یکی از اجزای Pack Widows NT4.0optiin نیز میباشد.
(PWS(Personal Web Server) یک نسخه خاص و کوچکتر از برنامه IIS است.
PWS- را میتوان از روی CD حاوی ویندوز 98 نصب نمود.
یک فایل ASP شامل چه چیزهائی است؟
-یک فایل Asp در اغلب موارد مشابه یک فایل HTML است.
-یک فایل Asp میتواند شامل متن، کدهای، HTML کدهای XML و اسکریپتها باشد.
-اسکریپتهای موجود در یک فایل Asp بر روی سرویسدهند (Server) اجراء میگردند.
-یک فایل Asp دارای انشعاب.
Asp است.
یک فایل Asp دارای انشعاب Asp است.
یک فایل Asp چگونه کار میکند؟
-زمانیکه یک مرورگر (نظیر IE) درخواست یک فایل HTML را داشته باشد، سرویس دهنده آن را ارسال میدارد.
-زمانیکه یک مرورگر درخواست یک فایل Asp را داشته باشد، IIS درخواست واصله را به هسته Asp ارسال میدارد.
-هسته Asp، فایل Asp را خط به خط خوانده و اسکریپتهای موجود در آن را اجراء خواهد کرد.
-در نهایت، ماحصل اجرای یک فایل Asp بصورت کدهای HTML برای مرورگر ارسال خواهد شد.
با استفاده از Asp چه کار میتوان کرد؟
-امکان ویرایش، تغییر و یا اشافه کردن موارد دلخواه بصورت پویا برای یک صفحه وب فراهم میگردد.
-پاسخ به درخواستهای واصله از کاربران و یا دادههای ارسال شده توسط فرمهای HTML -دستیابی به هر نوع داده و یا بانک اطلاعاتی و برگرداندن نتایج به مرورگر -سفارشی نمودن یک صفحه وب بمنظور استفاده بهتر برای کاربران خاص -در مقایسه با تکنولوژی CGI بمراتب سادهتر و سریعتر میباشند.
-تامین امنیت لازم در خصوص عدم نمایش کدهای مربوطه توسط مرورگرها -باتوجه به برگرداندن نتیجه اجرای یک Asp بصورت HTML امکان مشاهده آنان توسط هر مرورگر براحتی فراهم میگردد.
-با استفاده از تکنیکهای برنامهنویسی بهمراه Asp میتوان حجم ترافیک شبکه را کاهش داد.
چگونه میتوان یک فایل Asp را بر روی کامپیوتر شخصی خود اجراء نمود؟
با نصب یکی از نرمافزارهای PWS و یا IIS بر روی کامپیوتر خود (با توجه به سیستم عامل نصب شده) میتوان بدون نیاز به یک سرویس دهنده کمکی دیگر، اقدام به اجرای فایلهای Asp نمود.
-نحوه نصب PWS و اجرای فالهای Asp بر روی ویندوز 98 مرحله اول:برنامه Setup.Exe را از مسیر Add-Ons\PWS\موجود در CD حاوی ویندوز 98 اجراء نمائید.
مرحله دوم: یک فولدر با نام Inetpub بر روی هارد دیسک (مسیر مشخص شده در زمان نصب) ایجاد و در آن یک فولدر با نام Wwwroot ساخته میگردد.
فولدر فوق را باز نمائید.
مرحله سوم: یک فولدر جدید با نام دلخواه (نظیر: Myfirstweb) در فولدر Wwwroot ایجاد نمائید.
مرحله چهارم: با استفاده از یک ادیتور متنی (نظیر Notepad کدهای دلخواه Asp خود را تایپ کرده و فایل فوق را بام دلخواه( Test.Asp) ولی با نشعاب Asp در فولدر Myfirstweb ذخیره نمائید.
مرحله پنجم: اطمینان حاصل نمائید که سرویسدهنده وب (PWS) در حالت اجراء است.
مرحله ششم: مرورگر خود را فعال نموده و در محل مربوطه، آدرس زیر را بمنظور مشاهده فایل Asp تایپ نمائید.
Http://Loclhost/Myfirstweb/Test.Asp -نحوه نصب و اجرای PWS و اجرای فایلهای Asp بر روی ویندوز NT PWS بمنظور نصب بر روی ویندوز NT طراحی نشده است!.
برای اجرای فایلهای Asp بر روی ویندوز NT، میبایست ‘Windows NT 4.0 Option Pack' را تهیه و آن را نصب نمود.
پس از نصب Pack فوق و نصب IIS زمینه اجرای فایلهای Asp بر روی ویندوز Nt فراهم میگردد.
-نحوه نصب PWS و اجرای فایلهای Asp بر روی ویندوز ME PWS بهمراه ویندوز ME آورده نشده است.
-نحوه نصب IIS و اجرای فایلهای Asp در ویندوز 2000 مرحله اول: فعال کردن، Control Panel مرحله دوم: انتخاب Add/Remove Programs مرحله سوم: در پنجره مربوطه، Components Add/Remove Windows را انتخاب نمائید.
مرحله چهارم: در پنجره ویزارد مربوطه Information Services Internet را فعال نمائید.
مرحله پنجم: یک فولدر با نام Inetpub بر روی هارد دیسک (با توجه به مسیر داده شده) ایجاد میگردد.
مرحله ششم: در فولدر فوق یک فولدر دیگر و با نام Wwwroot ایجاد میگردد.
مرحله هفتم: در فولدر Wwwroot یک فولدر دیگر و با نام دلخواه خود (Myfirstweb) ایجاد نمائید.
مرحله هشتم: با استفاده از یک ادیتور متنی (نظیر Notepad) کدهای دلخواه Asp خود را تایپ کرده و فایل فوق را بنام دلخواه (Test.Asp) ولی با انشعاب Asp در فولدر Myfirstweb ذخیره نمائید.
مرحله نهم: اطمینان حاصل نمائید که سرویسدهنده وب (IIS) در حالت اجراء است.
مرحله دهم: مرورگر خود را فعال نموده و در محل مربوطه، آدرس زیر را بمنظور مشاهده فایل Asp تایپ نمائید.
Http://Localhost/Myfirstweb/Test.Asp آشنائی با ساختار برنامه درAsp بهمراه چند مثال کدهای نوشته شده در یک Asp را نمیتوان در یک مرورگر مشاهده نمود.
در چنین حالتی صرفاً ماحصل اجرای کدهای Asp بصورت کدهای HTML توسط مرورگرها قابل نمایش خواهد بود.
قانون اولیه در رابطه با گرامر Asp یک فایل Asp اغلب شامل کدهای HTML توسط مرورگرها قابل نمایش خواهد بود.
قانون اولیه در رابطه با گرامر Asp یک فایل ASP اغلب شامل کدهای HTML نظیر آنچه که در یک فایل HTML استاندارد قرار میگیرد، است.
علاوه بر کدهای HTML که در یک فایل Asp قرار میگیرد، میتوان از مجموعهای اسکریپت مخصوص سرویسدهنده نیز استفاده کرد.
این اسکریپتها بین >% و تمامی علاقهمندان به دنیای نرمافزار بخصوص برنامهنویسی بخوبی آگاه هستند که در زمان آشنائی با یک برنامه نویسی، اولین برنامهای که نوشته میشود و یا روی آن بحث میگردد، برنامه Hello World معروف است.
مهمترین ویژگی این نوع از برنامهها آشنائی سریع اولیه علاقهمندان با ساختار یک برنامه برنامهنویسی و شناخت امکانات خروجی زبان مورد مطالعه است.
ما هم در این زمینه برای معرفی ساختار یک برنامه ASP از چنین نقطهای آغاز میکنیم.
اما قبل از آن با ابزار اولیه در این راستا میبایست بهتر آشنا شویم.
معرفی شیء Response متد Write مربوط به شیء، Respone مسئول ارسال اطلاعات (محتویات) به مرورگر است.
مثلاً در صورتیکه بخواهیم عبارت معروف فوق، توسط مرورگر نمایش داده شود، کافی است از دستور Response.Write(“Hello World") استفاده گردد.
در Asp از زبانهای اسکریپت متفاوتی استفاده میشود.
زبان پیش فرض در این زمینه Vbscript است.
Respons.
Write (“Hello World!") %> در صورتیکه بخواهیم اززبان جاو اسکریپت بعنوان زبان پیش فرض استفاده کنیم، کافی است در ابتدای صفحه زبان فوق را معرفی نمائیم.
Write (“Hello World!") %> جاوا اسکریپت بر خلاف Vbscript به حروف بزرگ و کوچک حساسیت داشته و میبایست این امر مورد توجه قرار گیرد.
Asp امکان نوشتن کدهای مورد نظر را به کمک زبانهای اسکریپت جاوا اسکریپت و Vbscript فراهم میکند.
در صورتیکه قصد استفاده از سایر زبانهای اسکریپت نظیر Python، Perl.
را داشته باشیم، میبایست هسته (Englines) مربوط به آن زبان بطور جداگانه نصب گردد.
در پایان این بخش به بررسی دو مثال ساده خواهیم پرداخت.
مثال در این مثال با نحوه شکل دهی در یک Asp و بکمک امکانات موجود در HTML آشنا میشویم.
%> Response.Write(“Hello World!This Sentence Uses HTML Tags To Format The Text!
”) نحوه تعریف متغیر و بکارگیری آن در Asp استفاده از متغیر در یک برنامه بسیار حائز اهمیت است.
برنامهنویسان از متغیرها برای ذخیرهسازی دادههای مربوطه استفاده و زمینه پردازش دادههای ذخیره شده با امکان دستیابی به متغیرها در طول یک برنامه فراهم میگردد.
یک برنامه کامپیوتری خود میتواند شامل چندین برنامه جانبی بوده که هر کدام مسئول انجام بخشی از عملیات در کل برنامه میباشند.
متغیرها را میتوان در درون یک تابع (برنامه جانبی) و هم بیرون از یک تابع تعریف نمود.
نوع تعریف یک متغیر (محلی و یا سراسری) محدوده مجاز دستیابی به متغیر را تبین خواهد ساخت.
در برنامههای Asp، زمانیکه یک متغیر در خارج از یک تابع تعریف میگردد، امکان دستیابی به آن در طول برنامه فراهم شده و از این بابت محدودیت در دسترسی را نخواهد داشت.
در صورتیکه یک متغیر در یک تابع تعریف گردد، در زمان صدا زدن تابع متغیر ایجاد و پس از خروج از تابع متغیر از بین خواهد رفت.
بدیهی است در چنین حالتی اسکریپتهای موجود در سایر بخشهای یک برنامه Asp، قادر به دستیابی و تغییر محتویات اینچنین متغیرهائی نخواهند بود.
تاکنون بحث ما مربوط به محدوده مجاز یک متغیر در یک فایل (برنامه) Asp بود، در صورتیکه بخواهیم امکان دستیابی به یک متغیر را در طول چندین فال Asp فراهم کنیم، میبایست آن را بصورت یک متغیر Session و یا یک متغیر Application تعریف نمائیم.
متغیرهای Session این نوع متغیرها اطلاعاتی را در رابطه با یک کاربر ذخیره کرده و امکان دستیابی به آن برای تمامی صفحات موجود در یک برنامه فراهم میگردد.
اغلب اطلاعات عمومی نظیر نام کاربر و مشخصه آن در چنین متغیرهائی ذخیره میگردد.
پس از ایجاد یک متغیر Session از شی Session برای ذخیرهسازی آن استفاده میگردد.
متغیرهای Application این نوع متغیرها نیز قابل دستیابی در تمامی صفحات مربوط به یک برنامه Asp میباشند.
از این متغیرها اغلب جهت ذخیره سازی اطلاعات در رابطه با تمامی کاربران یک برنامه خاص، استفاده میگردد.
پس از ایجاد متغیری از این نوع، از شی Application برای ذخیره سازی آن استفاده میگردد.
در ادامه به بررسی چندین مثال کاربردی از نحوه تعریف و بکارگیری متغیرها در برنامههای Asp خواهیم پرداخت.
مثال 1-ایجاد یک متغیر.
در این مثال با نحوه تعریف، مقداردهی و استفاده از یک متغیر، آشنا خواهیم شد.
Dim Name Name=”Iranasp.NET” Response.Write(“My Favorite Site Is:” &Name) %> مثال 2- ایجاد یک آرایه (بردار).
از ساختمان داده بردار برای ذخیرهسازی مجموعهای محدود و یکسان داده استفاده میگردد.
در این مثال با نحوه تعریف و استفاده از یک بردار آشنا خواهیم شد.
Dim Myaim(4) Myaim(0)=”I” Myaim(1)=”Link” Myaim(2)=”To” Myaim(3)=”Learn” Myaim(4)=”ASP” For I=0to4 Response.Write(Myaim(I)&””) Next %> مثال 3-حلقه تکرار.
در این مثال با نحوه بکارگیری متغیرها و استفاده از آنان در حلقههای تکرار آشنا خواهیم شد.
Dim I For I=1to6 Response.Write”This Is Header”&I&” Next %> مثال 4-در این مثال با توجه به زمان مربوط به سرویسدهند، پیامهای متفاوتی به کاربر داده خواهد شد.
Dim H H=Hour(Now) Response.Write(””&Now) Response.Write(“(Local Time) ”) If H>12 Then Response.
Write(“Good Morning!”) Else Response.Write(“Good Night!”) End If %> دریافت اطلاعات از ورودی بوسیله فرمها یکی از مزایای برنامههای Asp قابلیت ایجاد ارتباط متقابل با کاربران است.
همانطور که میدانید یکی از بخشهای مهم هر نرمافزار بخش رابط کاربر است که کاربران را قادر میسازد بسرعت و بسادگی با نرمافزار مربوطه ارتباط برقرار کرده و از پتانسیلهای موجود در یک نرمافزار استفاده نمایند.
بخش رابط کاربر در اغلب نرمافزارهای وب به عهده مرورگرها گذاشته شده است.
این نرم افزارها دارای امکانات لازم جهت ایجاد یک محیط رابط کاربر مناسب میباشند.
یکی از مسائل مهم در هر نرمافزار نحوه اخذ اطلاعات از کاربران و در نهایت پردازش و ارائه خروجیهای لازم است.
بدون شک پتانسیل اخذ اطلاعات از استفاده کننده یک نرم افزار را میتوان نقطه آغازین هر نوع برنامه کامپیوتری دانست.