دانلود تحقیق نیشکر

Word 80 KB 13665 19
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه
    نیشکر گیاهی است گرمسیری.

    این گیاه بومی گیاه بومی گینه جدید بوده و قدمت آن به 1500 تا 8000 سال قبل از میلاد مسیح می رسد.

    و عمدتاً در حوالی خط استوا بین مدار 26 درجه جنوبی تا 34 درجه 45 دقیقه شمالی می روید.

    شناخت این نیات و پرورش اولیه آن در منطقه خلیج بنگال روی داده و متجاوز از 5 هزار سال پیش از آن در هند نیز در اواسط هزاره قبل از میلاد به چین و سپس به ایران آورده شده است که شاید ایرانیان اولین قومی بودند که با اندیشه خلاق خویش توانستند شکر متبلور سفید را توسط آسیابهای سنگی و تغییراتی که بر روی شیره نیشکر به وجود آوردند.
    1-1 طبقه بندی گیاهی
    نیشکر از خانواده Gramineae و جنس saccharum است، که دارای چهار قسمت اصلی ریشه، ساقه، برگ و گل یا خوشه می باشد.

    برگ های آن به صورت متناوب و گره ها اتصال دارند.

    ساقه نیشکر قسمتی از گیاه است که این ماده در آن ذخیره می شود و مانند سایر گیاهان تیره غلات بند بند گره دار است که ماده قندی معمولاً در فاصله بین گره ها و در قسمت تحتانی و وسط آنذخیره می شود، قسمتی از ساقه معمولاً در زیر زمین قرار دارد که به آن stubble یا Root stock می گویند.
    ریشه نیشکر: استوانه ای است که هر چه نقطه رویش نزدیکتر شود، باریکتر می شود.

    گل آذین این گیاه خوشه ای است که تحت شرایط آب و هوایی خاصی تولید می شود یعنی ترکیب ژنی، طول دوره نوری، درجه حرارت محیط، تغذیه و کم آبی همگی روی گل دهی و رشد خوشه های گلزار تاثیر گذراند.
    ریشه نیشکر: استوانه ای است که هر چه نقطه رویش نزدیکتر شود، باریکتر می شود.

    گل آذین این گیاه خوشه ای است که تحت شرایط آب و هوایی خاصی تولید می شود یعنی ترکیب ژنی، طول دوره نوری، درجه حرارت محیط، تغذیه و کم آبی همگی روی گل دهی و رشد خوشه های گلزار تاثیر گذراند.

    پیش از اینکه برنامه های اصلاح نبات روی این محصول شروع شود، سه گونه اصلی و اهلی به نام های: 1)saccharum barberi 2) saccharum sinense 3) saccharum officinarum گونه وحشی به نام های 1)saecharum robustum نیشکر وحشی آسیایی 2) saccharum spohtaneum نیشکر وحشی گینه نو در جهان وجود داشته است.

    این گونه ها بیشتر برای به وجود آوردن رقم های جدید مقاوم به امراض و غیره به کار می روند که امروزه بیش از 2000 رقم نیشکر تجارتی در جهان وجود دارد.

    نیشکر گیاهی است چند ساله و در کشورهای مختلف که شرایط برای زیست این گیاه مناسب باشد، از یک تا چند سال از آن بهره برداری می شود و در صورتی که زمین دارای مولد غذایی کافی و کاملاً حاصلخیز باشد می توان پس از آن نیشکر کشت گردید، مدت بیشتری آن را در زمین نگهداری کرده و هر 12 تا 18 ماه یکبار از آن محصول برداشت نمود و در مواردی که درجه حاضلخیزی زمین کم باشد نمی توان بیش از دو بار محصول خوب برداشت کرد.

    ترکیبات نیشکر بخش عمده مواد قندی موجود در نیشکر از ××× یا قند 12 ×××× (CLZH22O11) می باشد که حدود 70 تا 88 در گیاه را تشکیل داده است.

    در این میان ترکیبات دیگر قندی شامل گلوکز و فروکتوز به میزان خیلی کم درنیشکر موجود است.

    نیشکر در جهان بر اساس اخرین اطلاعات سازمان خوار بار کشاورزی جهان (FAO) در سال 1998 سطح زیر کشت نیشکر در جهان 19904 هزار هکتار بوده است که نسبت به سال گذشته 14% در کاهش و نسبت به سال 1989 (سال پایه) 19 درصد افزایش داشته است.

    از سال 1989 تا 1998 در یک دوره ده ساله، سطح زیر کشت نیشکر جهان تقریباً نوسان داشته است در این دوره پایین ترین سطح زیر کشت نیشکر جهان با 16721 هزار هکتار مربوط به 1989 به بالاترین سطح زیر کشت با 19959 هزار هکتار مربوط به سال 1996 بوده است.

    در این دوره سطح زیر کشت با افزایش برابر 19 درصد و مقدار تولید افزایشی برابر 5/23 درصد را نشان می دهد.

    در بین کشورهای جهان برزیل و هند هر یک با دارا بودن 4927 هزار هکتار اراضی زیر کشت نیشکر، معمولاً حدود 50 درصد از کل اراضی زیر کشت نیشکر جهان را به خود اختصاص داده اند مقام اول را دارا هستند.

    عملکرد نیشکر در ایران عملکرد در هکتار نیشکر کل کشور در سال زراعی 77-1376، 70374 کیلوگرم بوده که نسبت به سال گذشته 5/14درصد کاهش و نسبت به سال پایه 82312 کیلوگرم مربوط به سال زراعی 76-75 و کمترین آن با 50761 کیلوگرم مربوط به سال زراعی 68-67 بوده است.

    در سال زراعی 77-76 استان خوزستان با متوسط عملکرد تولید 70538 کیلوگرم در هکتار دارای بالاترین عملکرد استان مازندران با متوسط تولید 26800 کیلوگرم پایین ترین عملکرد را به خود اختصاص داده است.

    فرآیند تولید کاشت 2-1 کاشت نیشکر به دو صورت کشت بذر و قلمه انجام می گیرد.

    کاشت بذر هنگامی انجام می گیرد که هدف، تولید نژاد جدید از نیشکر است که بدین ترتیب محققین اصلاح نبات می توانند نژاد های جدیدی از نیشکر را از نظر زود رسی، مطابقت با آب و هوایی محیط های مختلف، مقاومت در مقابل بیماری ها، افزایش میزان محصول، مقاومت و ××× و درصد قند را به وجود آورند.

    اما اگر هدف، تولید محصول باشد تکثیر آن توسط قلمه انجام می گیرد.

    قلمه زدن نیشکر شامل 3 مرحله است.

    1-انتخاب قلمه 2- تهیه زمین 3- کاشت قلمه 2-2 چگونگی انتخاب قلمه و تهیه آن قلمه ای که برای تهیه قلمه انتخاب می شود معمولاً از میان مزارع کشت جدید یا مزارع را توان های اولیه که دارای رشد کافی و نیشکر یکنواخت و عاری از بیماری و آفت هستند، برگزیده می شود که چند ماه قبل از کشت این قطعات مورد مراقبت های ویژه قرار می گیرند.

    در ایران برای تهیه قلمه مناسب از قلمه نی بدی و یا واس های مخصوص که قبلاً ضد عفونی شده باشد استفاده می شود تا از سرایت بیماری های قارچی به گیاه جلوگیری شود.

    قلمه انتخابی حداقل دارایی 3 جوانه و طول آن بین 30 تا 60 سانتی متر و محل قطع آن حد وسط حد گره می باشد.

    برای پیشگیری از سرایت امراض، قلمه ها را کاملاً ضد عفونی کرده و دقت می شود که فاصله بین زمان قطع و کاشت قلمه بسیار کوتاه باشد.

    2-3 تهیه زمین برای کشت نیشکر دو نوع زمین مورد استفاده قرار می گیرد.

    الف) اراضی بکر و جدید که برای اولین بار تسطیح و به زیر کشت می روند.

    ب) اراضی که زیر کشت نیشکر بوده و پس از آیش دوباره کشت می شوند که در این حالت انجام بسیاری از عملیات ضرورت ندارد.

    الف) عملیات اجرایی در زمین های بکر الف)1 عملیات ماخار (آبشویی): 1.دیسک زنی 2.گرت بندی 3.تکمیل پیشه سازی 4.نهر کنی ماخار الف)2 نمک زدایی: 1.شیار زنی عمیق 2.عملیات پشته بندی یا حوضچه سازی 3.آماده کردن حوضچه ها برای آبگیری الف3) 1.شیار زنی عمیق نوبت اول 2.شیار زنی عمیق نوبت دوم 3.دیسک زنی نهایی 4.ماله کشی الف4) تسطیح نهایی الف 5) جوی و پشته سازی الف 6) کود پاشی 5-1- زمان کاشت (در شرایط آب و هوایی خوزستان در نیمه دوم مرداد تا آخر مهر ماه می باشد.

    شمپاش مزرعه 2-5 مرحله داشت 2-5-1 آبیاری پس از کشت قلمه ها نیشکر که بیستم مرداد شروع می شود اولین دور آبیاری انجام می گیرد.

    دومین مرحله آبیاری، در شرایط خوزستان 6 روز پس از نوبت اول است.

    بطور کلی فاصله دو آبیاری بستگی به درجه حرارت جنس خاک و قدرت چسبندگی آن دارد.

    هر هکتار در یک نوبت آبیاری حدود 1000 تا 1200 متر مکعب آب نیاز دارد و هر مزرعه در طول سال 30 بار آبیاری می شود.

    2-5-3 واکاری 2-5-3 کود دهی هدف از عملیات کودپاشی، تامین مواد غذایی کافی برای رشد و رفع عناصر موثر در رشد نیشکر است که نوع و میزان آن بستگی به مقدار مواد غذایی موجود در خاک دارد.

    کود اوره: به مزارع جدید و در نوبت اول که از اسفند ماه شروع می شود، هر هکتار 75 کیلوگرم 46% ازت محلول در آب آبیاری در سطح مزرعه داده می شود.

    نوبت دوم 15 اردیبهشت شروع و 15 کیلو دوره 46% ازت با آب آبیاری به مزارع داده می شود.

    نوبت دوم نیز از 15 خرداد شروع و همان مقدار اوره با آب آبیاری به مزارع داده می شود.

    کود آهن: گاهی در مزارع دیده می شود که برگ ها، کلروفیل خود را از دست می دهند و فقط گلبرگ های سبزی مانند که این وضعیت نشانه کمبود آهن است، راه جلوگیری از این وضعیت، محلول پاشی مزرعه نیشکر به وسیله محلول سولفات ضرو 2% (آهن دو ظرفتی) در آب است.

    2-5-4 علف های هرز آفت ها و بیماری ها علف های هرز: علف های هرز، برگ پهن و ××× و یکساله و چند ساله و معمولی و رنیدوم دار از مسایل عمده مزارع نیشکر در خوزستان می باشد.

    2-6 آفت ها که بر اساس نوع تغذیه و اهمیت به پنج دسته تقسیم می شود: ساقه خواران، آفات مکنده، حمله کننده به قسمت های زیرزمینی گیاه، آفات برگخوار و برگ ریز، جانوران زیان آور تقسیم می شوند.

    2-6-1 ساقه خواران در میان آفات نیشکر، ساقه خواران بیشترین خسارات را به محصول نیشکر وارد می کند.

    -shoot borer به میانگره ساقه هایی که بیش از صد روز از کشت آنها می گذرد خسارت وارد می کند.

    مانند: chilo infuscatellus senell.

    -Green borer به ساقه های جوان آسیب وارد می کند مانند: Raphimetopus ablutella zell -Root borer به ساقه های زیر زمینی حمله می کند مانند: Emmalocera deperssella swinh -Top borer به دسته ای از ساقه خواران است که به قسمت فوقانی ساقه ها حمله می کنند مانند: sacchariphagus indicus -stalil borer به ساقه ها محور برگ گره ها و میانگره خسارت می کند مانند: chilo auricilus Dudgh -plassy borer به میانگره های فوقانی آسیب می زنند مانند: chilo tumidicostlis Hmpsn -Gurdaspar borer به میانگره های فوقانی آسیب می زنند مانند: Acigona stehiellus Hmpsn درمزارع ایران فقط گروه pink porer گزارش شده است.

    2-6-2 آفات مکنده این آفات شامل: زنجره ها، سپرداران، شپشک آرد آلود، مگس سفید یا عسلک و سفک از آفات یاد شده فقط مگس سفید یا عسلک است که در مزارع ایران گزارش شده و به برگ ها حمله می کند.

    2-6-3 حمله کننده به قسمت های زیرزمینی گیاه: شامل سه دسته زیر 26-3-1 سوسک هایی از خانواده scaraeaidae که لارو آنها C شکل و خاکستری رنگ و به گروه سفید معروفند.

    آفات این گروه به ریشه، ریشه چه، ریشه های مویین و ساقه های زیر زمینی حمله می کند مانند: pehtodo indiota 2-6-3-2 موریانه ها: که علاوه بر ساقه های زیرزمینی به قلمه ها، ساقه های جوان و حتی برگ ها نیز خسارت می زنند مانند: mitermes vilis 2-6-3-3 آبدزدک مانند cryllotalpa sp همه آفات فوق درمزارع ایران گزارش شده اند.

    2-6-4 آفات برگ خوار و برگ ریز این آفات از برگ ها تغذیه کرده و اختلال در فتوسنتز ایجاد می کنند که شامل: ملخ (مانندمله آسیایی)، گرم شب پره زمستانی، برگ پیچیده ها، لاروهای گربه نوروزی سوسک ها و شپش ها، کرم های حلزونی است که در ایران، فقط خسارت ملخ گزارش شده است.

    2-6-5 جانوران زیان آور: این آفات بیشتر روی ساقه و برگ نیشکر خسارت وارد کرده و شامل: کنه ها، مهره داران، موش، گراز، شغال، جوجه تیغی و طوطی است که در بین آنها فقط خسارت کنه ها و موش و گلراز در ایران گزارش شده است.

    حدود 12 گونه کنه به نیشکر خسارت می زند، در نتیجه حمله کنه ها به سطح پشتی برگ ها، نکروزه شدن آنان شده و در فتوسنتز ایجاد اختلال می کند مانند: oligonychus sacchori mcgregor موش نیز از ساقه های جوان و میانگره های قابل آسیب تغذیه می کند مانند: Nesokia indiea 2-7 بیماری ها: گیاه نیشکر دارای طیف وسیعی از بیماری ها می باشد که در ایران گزارش شده است که در زیر نمایش داده می شود: 2-7-1 بیماری های انگلی الف) بیماری های قارچی: بیماری سیامک ساقه، بیماری بوته میرمی آوندی، بیماری پوکایونگ، بیماری چاقو بریدگی، بیماری پوسیدگی قرمز غلاف ب) بیماری های باکتریایی: بیماری نوار قرمز، بیماری برگ سوختگی، بیماری کوتولگی راتون.

    پ) بیماری های ویروسی: بیماری ویروس موزاییک ت) بیماری های میکرویلاسمایی: بیماری علفی شدن بوته 2-7-2 بیماری های غیر انگلی الف) بیماری ناشی از شرایط نامساعد: باد زدگی (خشکیدن نوک برگ ها، صدمات ناشی از سرما و یخ زدگی.

    ب) کمبود مواد غذایی: کمبود آهن، کمبود ازت پ) خسارت علف کش ها 2-7-3- کمبود آهن ابتدا در برگ های جوان ظاهر می شود و برای برطرف کردن آن از محلول محتوی 1 تا 3 درصد سولفات آهن (fesot) به صورت پائیدن روی برگ استفاده می شود.

    2-7-3- کمبود ازت: که یکی از شایع ترین مشکلات مزارع نیشکر است.

    هنگامی که ازت به مدت طولانی در نیشکر کم باشد تمام برگ ها به رنگ سبز مایل به زرد درآمده، رشد گیاه متوقف و قطر ساقه کم می شود.

    برای جلوگیری از این کمبود، کود ازته به صورت سرک به میزان 400-600 کیلو در هکتار مورد استفاده قرار می گیرد.

    3-1 مرحله برداشت برداشت ساقه های نیشکر برای استخراج قند زمانی صورت می گیرد که مقدار قند ذخیره شده در داخل ساقه به حداکثر خود رسیده باشد.

    برداشت به موقع این محصول در مقدار قند آن تاثیر بسزایی دارد.

    در برداشت نیشکر ×××× در نظر گرفته می شود: رسیدن محصول و چگونگی برداشت آن.

    13-1 رسیدن محصول موضوع مهم در مورد نیشکر، قند ذخیره شده در داخل ساقه های آن است که شرایط اقلیمی در رسیدن آن اثر بسزایی داشته و برداشت زمانی انجام می گیرد که مقدار قند (ساکارز) ساقه به حداکثر می رسد که آن را رسیدن نیشکر می گویند.

    تشکیل صد در ساقه بستگی به شرایط آب و هوایی منطقه، رقم، وضع تغذیه گیاه (آب و مواد غذایی)، شرایط کشت و جنس خاک دارد گاهی ممکن است در شرایط مساوی قسمت هایی از ساقه در یک رقم در فواصل مختلف طول ساقه، مقدار قند متفاوتی داشته باشد.

    به طور کلی مقدار قند ذخیره شده در قسمت پایین ساقه بیشتر از وسط و در انتهای ساقه کمتر از سایر قسمت ها می باشد.

    بهترین زمان برداشت در جنوب ایران، اوایل آبان تا اواخر دی ماه است و گاهی برداشت تا اواخر فروردین ماه نیز ادامه دارد.

    نیشکر برای رسیدن کامل احتیاج به یک دوره خشکی قبل از برداشت دارد.

    رسیدن نیشکر در زمین های خشک زودتر از اراضی مرطوب صورت می گیرد و علایم آن عبارت است از زرد شدن برگ ها و ساقه ها و عدم رشد ساقه گیاه.

    3-1-2 چگونگی برداشت نیشکر چون برگ های نیشکر فاقد قند هستند.

    قبل از قطع ساقه آنها را آتش زده و می سوزانند عمل آتش زدن نی ها هیچگونه صدمه ای به ساقه ها وارد نمی آورد.

    پس از اتش زدن برگ ها عملیات درو شروع می شود.

    درو یا قطع ساقه ها توسط ماشین و یا دست انجام می گیرد.

    چنانچه توسط داس و کارگران انجام شود داس ها را با مواد ضد عفونی و یا آتش صد عفونی می کنند تا از سرایت امراض گوناگون جلوگیری نمایند.

    کارگران ساقه ها را درو کرده و آنها را در ردیفهای معین 5 تا 6 خطی آماده و جمع نموده سپس توسط تریلر ها به کارخانه حمل می کنند.

    هر کارگر در روز 6 تا 8 تن ساقه قطع نماید که در هوای گرم این مقدار به 3 تن هم کاهش می یابد و در صورتی که از ماشین های دروگر استفاده نمایند، بدین ترتیب عمل می شوند که نی ها به وسیله دستگاه دروگر (هاروستر) از محل طوقه قطع و قطعات 30 سانتی متر تقسیم شده و سپس آنها را به ماشین بارکننده (ترانسپورتر) منتقل و به خارج از مزرعه برده و آنجا به وسیله کامیون به کارخانه حمل می شود.

    3-2 فرآورده های جانبی شکر از نیشکر علاوه بر آن که قند اسخراج می گردد مواد دیگری نیز به دست می آید.

    شربتی که در کارخانه از ساقه نیشکر به دست می آورند، برای تهیه انواع شکر به کار می رود که مهمترین آنها عبارتند از: شکر سرخ که دارای 94 تا 5/98 درصد ساکارز است شکر زرد که دارای 5/98 تا 5/99 درصد ساکارز است شکر سفید که دارای 6/99 تا 9/99 درصد ساکارز است که گیاهی اوقات آن را در کارخانه کوبیده و به صورت پودر قند در می آورند.

    و از فرآورده های دیگر نیشکر به جز شکر، کاغذ، خوراک دام، نئوپان، فورفوران، خمیر مایه، صمغ، ملاس، ملامین، پارچه، الکل در انواع گوناگون، سرکه و بسیاری محصولات دیگر، صدها نوع مواد شیمیایی و دارویی متنوع نیز از این محصول به دست می آورند.

    ویتامین ها به مقدار جزیی در انواعی از این فرآورده دیده می شود، همچنین پیگمان های رنگی ملاس شامل کلروفیل، انتوسیانین ها و تانن ها می باشد.

    ملاس به عنوان یکی از محصولات جانبی نیشکر به صورت استفاده مستقیم در صادرات خوراک دام و طیور، کود،ماده اولیه تولید الکل، خمیر مایه و صنایع تخمیری مانند استون و اسید سیتریک، اسید استیک، سرکه و موارد دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

    باگاس در بدش عرضی ساقه نیشکر قسمت های زیر دیده می شود: پوسته سخت خشبی خارجی که شامل چند لایه سلول چربی است و حفاظت قسمت های نرم داخلی را برعهده دارد.

    الیاف مستحکم فیبری که طول ساقه به شکل دستجات آوندی موجودند، که مقدار آن در رقم های مختلف از 9 تا 17 درصد متغیر است.

    قسمت نرم و گوشتی ساقه شامل یافته هایی است که اطراف فیبر، لوله ها و دستجات آوندی را گرفته و پس از آسیاب و گرفتن و شهد آن، مجموعه باقی مانده را باگاس می نامند که موارد استفاده فراوانی دارد در جدول زیر مواد تشکیل دهنده باگاس دیده می شود.

    3-2-2 برگ ها و سرشاخه های نیشکر و گل صافی از برگ ها و سرشاخه های نیشکر، علوفه مناسبی برای خوراک دام به صورت تازه و یا به شکل سیلو در اختیار دام می گیرد.

    از دیگر محصولات جانبی نیشکر گل صافی است که باقی مانده شربت تولید شده از اولین صافی در کارخانه است.

    این فرآورده به علت دارا بودن مواد غذایی همواره با ترکیبات دیگری برای تغذیه گاوهای گوشتی و نیز در جیره غذایی طیور مورد استفاده قرار می گیرد.

    3-2-3 تهیه کمپوست (کود آبی) برای تهیه کمپوست، ابتدا باگاس را روی زمین پهن کرده سپس گل صافی، ملاس و بالاخره فعال کننده میکروبی را به نسبت 250 تا 500 گرم به ازای هر تن ضایعات، روی هم ریخته که پس از 10 هفته تهیه می شود.

    و در این مدت هر 6 تا 7 ساعت مخلوط را زیر و رو می کنند.

    و در هفته هشتم و نهم آن را با نور خورشید خشک می کنند و در هفته دهم آماده می شود.

    4-1 مراحل بازرویی نیشکر مزرعه نیشکر پس از پایان برداشت، نیاز به یک سری عملیات بازرویی دارد تا برای رشد مجدد و تولید نیشکر مناسب از نظر کمی و کیفی آماده گردد.

    ترمیم وتقویت زمین شامل مراحل زیر است.

    4-1-1- سوزاندن برگ ها وسرنی ها توسط تراکتورهای آتش زنی پس از برداشت نیشکر، برگ ها و سرنی ها به صورت پوششی متراکم تمام سطح مزرعه را می پوشاند که در این حالت در مزرعه آیشی و ترمیمی مانع از انجام عملیات تهیه و آماده کردن و بازرویی زمین می شود.

    سوزاندن برگ و سرنی ها دارای مزیت های زیر می باشد.

    پاک کردن مزرعه برای امکان فرم دادن به پشته ها راحتی در استفاده از سمپاش های علف کش راحتی در آبیاری جلوگیری از خروج کود پخش شده همراه با پوشال در زمان آبیاری جلوگیری از گسترش آفات بنابراین در یک روز افتابی که مسیر باد به طرف جوی و پشته است، سرنی ها و برگ های اطراف قطعات را با ماشین مخصوص آتش می زنند، که توسط باد به سراسر قطعه گسترش می یابد.

    4-1-2- شیار زنی سبک روی پشته ها توسط ساب سویلر راتون عمل شیار زنی توسط یک تراکتور چرخ زنجیری با وسایل زیر انجام می گیرد: از بین بردن فشردگی پشته ها افزایش تخلخ خاک نفوذ بهتر آب در زمین و ذخیره بیشتر آن افزایش عمق خاک زارعی، در نتیجه سرعت دهی در فعل و انفعالات شیمیایی طبقه زیر بین خاک.

    4-1-3- فرم دهی مجدد و ترمیم پشته ها توسط دیسک های مخصوص به علت شیار زنی در وسط پشته ها، شیاری عمیق ایجاد می شود که اولاً باعث کم شدن ارتفاع پشته جهت ابیاری شده، ثانیاً آب وارد شیارها شده و هدر می رود و در نتیجه برای از بین بردن این اشکالات و فرم دادن به پشته ها، عمل فرم دهی مجدد به پشته ها انجام می شود.

    4-1-4- کود پاشی کود پاشی در این مرحله مانند کود پاشی است که برای تهیه زمین انجام می گیرد که موارد زیر رعایت می شود: عملیات کود پاشی پس از سوزاندن برگ ها و سرنی ها انجام می گیرد.

    چون زمان کود پاشی در زمستان است، زمانی انجام می گیرد که رطوبت خاک متناسب باشد تا چرخ های تراکتور باعث له شدن ریشه نی و فشرده شدن خاک شود.

    مقدار کود به نسبت 200 کیلوگرم در هکتار از نوع فسفات آمونیوم و با 46 درصد ماده موثر فسفر و 18 درصد ازت می باشد.

    4-1-5 شمپاشی بر علیه علف های هرز برای جلوگیری از رشد علف های هرز پس از ترمیم و فرم دادن به مزرعه و اتمام کود پاشی از سم آترازین 80 درصد به نسبت 4 کیلوگرم در هکتار جهت مبارزه با علف های هرز استفاده می شود.

    4-1-6 خاکریزی اطراف مزرعه و تسطیح نهرهای آبیاری 4-1-6 در مزارع نیشکر در پی یک یا چند سال آبیاری و برداشت قسمت هایی از خاک مسیر نهرها شسته می شود.

    چون هر چه شیب زمین زیاد تر و خاک شنی و مدت زمان آبیاری بیشتر باشد، عمل شستشوی خاک بیشتر می شود.

    پس از مدتی خاکریزی انجام می شود.

    پس از انجام این مرحله، زمین آماده بازرویی نیشکرهای موجود خواهد بود.

    منابع و ماخذ 1.زراعت گیاهان صنعتی، دکتر خدابنده 2.زراعت در مناطق خشک، دکتر کوچکی 3.کشت نیشکر و اهمیت آن، جلال، افتخار 4.

    آمار نامه های کشاورزی، وزارت کشاورزی، معاونت برنامه ریزی و بودجه، اداره کل آمار و اطلاعات.

    نوع موادمیزان ترکیبات «درصد»میانگین «درصد»توضیحاترطوبت52-4649با عوامل فیزیکی و درونی تغییر می کندمواد فیبری52-437/48قسمت اعظم آن فیبر حقیقی استاجسام جامد قابل حل6-23/2

  • فهرست مطالب
    مقدمه
    فصل اول
    1-1 طبقه بندی گیاهی
    1-2 ترکیبات نیشکر
    1-3 عملکرد نیشکر در جهان
    1-4 عملکرد نیشکر در ایران
    فصل دوم
    2-1 کاشت
    2-2 چگونگی انتخاب قلمه و تهیه آن
    2-3 تهیه زمین
    2-4 زمان کاشت در ایران
    2-5 مراحل داشت
    2-5-1 آبیاری
    2-5-2 واکاری
    2-5-3 کود دهی
    2-5-4 علف های هرز
    2-6 آفت ها
    2-6-1 ساقه خواران
    2-6-2 آفات مکنده
    2-6-3 حمله کننده به قسمت های زیر زمینی گیاه
    2-6-3-1 موسک ها
    2-6-3-2 موریانه ها
    2-6-3-3 آبدزدک
    2-6-4 آفت برک خطر و برگ ریز
    2-6-5 جانوران زیان آور
    2-7 بیماریها
    2-7-1 بیماریهای انگلی
    2-7-2 بیماریهای غیر انگلی
    2-7-3 کمبود مواد غذایی
    فص سوم
    3-1 مرحله برداشت
    3-1-1رسیدن محصول
    3-1-2 چگونگی برداشت نیشکر
    3-2 فرآورده های جانبی شکر
    3-2-1 باگاس
    3-2-2 برگ ها و سر شاخه های نیشکر و گل صافی
    3-2-3 تهیه کمپوست
    فصل چهارم
    4-1 مراحل بازرویی نیشکر
    4-1-1 سوزاندن برگ ها و سرنی ها توسط تراکتورهای آتش زنی
    4-1-2 شیسار زنی سبک روی پشته ها توسط ×××× تریلرراتون
    4-1-3 فرم دهی مجدد و ترسیم پشته ها توسط دیسک ها مخصوص
    4-1-4 کود پاشی
    4-1-5 سمپاشی بر علیه علف های هرز
    4-1-6 خاکریزی اطراف مزرعه و تسطیح نهرها و آبیاری

کلمات کلیدی: نیشکر

مقدمه شرکت کشتو صنعت کارون در 17 کیلومتری شهرستان شوشتر و 40 کیلومتری شرکت کشت و صنعت هفت تپه واقع شده و مساحت کل اراضی آن حدود 40 هزار هکتار در دو ناحیه دیمچه (33 هزار هکتار) و بلوک اف (7352 هکتار ) می باشد . از کل اراضی فوق حدود 24000 هکتار قابل کشت بوده که سالیانه از نزدیک به 2000 هکتار آن بهره برداری گردیده و مابقی آیش می گردند . در اوائل سال1377 جناب آقای مهندس سید ...

مقدمه برنامه ریزی واژه برنامه ریزی از نظر کاربردی، معنایی وسیع دارد. ما در مکالمات روزانه ‌ خود غالباً آن را به صورتهای مختلف به کار می بریم: ‍«برنامه کار من این است که .... «برنامه ‌ امروز من مراجعه به فلان موسسه....» برای هفته آینده برنامه ریزی کرده ام که به فلان منطقه مسافرت کنم. الان برنامه ام آن است که بروم بازار خرید کنم.... «برنامه ‌این ترم تحصیلی چنین است و برای ترم ...

نيشکر از گياهان زراعي است که ظاهراً اهلي کردن آت براي اولين بار در جزاير اقيانوس آرام (گينه نو) اتفاق افتاد و سپس از آنجا به چين و هند برده شده است. سابقه تاريخي کشت نيشکر به هزار سال قبل از ميلاد مي رسد نيشکر از هند به ساير نقاط دنيا راه يافت و تا

مقدمه نیشکر طی دوران رشد علفی وتا شروع رشد طولی ساقه پوشش محدودی روی خاک داشته وبه شدت به رقابت علفهای هرز حساس است . لازم است طی این دوران مزرعه را درمقابل علفهای هرز کاملاً حفاظت نمود. کنترل مکانیکی علفهای با استفاده از چنگک گردان وکولتیواتورهای پنجه غازی یا پاشنه ای ودیسکی تازمانی که ارتفاع بوته به حد محدود کننده ورود تراکتور به مزرعه برسد، امکان پذیر است .لازم است توجه شود ...

مقدمه: تنش یا استرس (stress)در تعریف عام عبارت اتست از هر نیرویی که به جسمی وارد شود که بر اثر این نیرو تغییراتی در ابعاد جسم بوجود آید که آن تغییرات را استرین(strain)گویند. در گیاهان استرس برابر است با تحریکاتی که منجر به برهم خوردن تعادل زیستی گیاه شود. حالت تنش در شرایطی پیش می آید که یک عامل محیطی خارج از حد نرمال بر گیاه اثر گذارد.سرمازدگی یکی از مهمترین استرسهای محیطی موثر ...

مقدمه و تاریخچه چغندر قند از گونه بتاولگاریس بوده و گیاهی دوساله می‌باشد، این گیاه سال اول غده تشکیل داده، سال دوم تولید بند، گل و بذر می‌نماید. از نظر ظاهری، چغندر قند رسیده آماده مصرف در کارخانه مخروطی شکل می‌باشد که ریشه آن باریک است. ریشه تا 5/1 متر نیز ممکن است طولش باشد که به آن دم چغندر قند می‌گویند. قسمت فوقانی آن را تنه می‌گویند. از قسمت انتهایی دم که قطری حدود یک ...

قارچ خوراکی صدفی Oyster mushroom) ) محل رشد در طبیعت : بر روی چوبهای پوسیده یا در حال پوسیدن و سطح درختان . دارای قدرت تجزیه بالاو براحتی مواد سلولزی راکلونیزه می سازد . دارای رنگهای مختلف کلاهک از قبیل سفید ، آبی ، خاکستری ، طلایی ، قهوه ای و … قارچ صدفی درختی Pleurotus osteratus در جنگهای درختان سخت چوب گسترش فراوانی دارد . گونه های زراعی معروف : P,cittinopileatus/ ...

در عصری که انر‍‍ژی رو به زوال است و جمعیت انسانها رو به افزایش، نیاز بشر به انرژی بیشتر شده و از طرق مختلف و متفاوت به دنبال به دست آوردن این منبع حیات است. به روشنی می توان بیان کرد ، دولت مردان و سیاستمداران و اقتصاد دانان به دنبال منابع انرژی هستند. نفت ، آب شیرین ، معادن ذغال سنگ و غیره و بالاخره مواد غذایی که از تمام موارد فوق مهمتر و حیاتی تر است ، جزء این منابع هستند. ...

« پوستي سالم براي همه» ضخامت پوست در نواحي مختلف بدن از 5/1 تا 4 ميليمتر متغير است. پوست بزرگ‌ترين اندام است؛ قادر به ترميم خودش مي باشد، و به گرما، نور و لامسه از طريق پايانه‌هاي اعصاب و عروق خوني‌اي که در لايه داخلي‌اش قرار دارد،

استان خوزستان با مساحت ?????? کيلومتر مربّع در جنوب غربي ايران در جوار خليج فارس و اروندرود قرار دارد و مرکز استخراج نفت ايران است. شهر اهواز مرکز استان خوزستان است. خوزستان از شمال به استان لرستان، از شمال شرقي به استان اصفهان ، از شمال غربي به

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول