دانلود مقاله ?ونجه

Word 40 KB 13673 9
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مبدا اولیه یونجه
    ظاهراً ارزش یافتن گیاهان علوفه ای همزمان بااهلی کردن حیوانان وحشی بوده است.هرچه بشر بیشتر به فراورده های دامی احتیاج پیدا می کرد اهمیت اقتصادی نباتات علوفه ای بارزتر می شد.

    تا آنجا که این بخش امروز در زراعت اساسی ترین قسمتها راتشکیل میدهد وشناسائی آن همانطور که گفته شد بااستفاده از حیونانات شروع می شود.
    تاریخ کشت یونجه به دوران مادها وهخامنشی ها می رسد.این علوفه درموقع حمله خشایارشاه ازایران به یونان برده شد واز آنجا به ایتالیا وبالاخره سایر کشورهای اروپایی منتقل گردید.
    یونجه در دوره سلسله ماد ها جزو علوفه اسب محسوب می شد بهمین جهت ریشه گیاه شناسی آن Hema media که به معنی مادها می باشد .

    یونجه معمولی یا medicago sativy مناطق گرم راترجیح می دهد وکشت آن ازخاکهای مناسب بهترین عملکرد رادارد در صورتی که اززمینهای شنی وهوای سرد محصول مناسبی نمی دهد.
    یونجه در دوره سلسله ماد ها جزو علوفه اسب محسوب می شد بهمین جهت ریشه گیاه شناسی آن Hema media که به معنی مادها می باشد .

    یونجه معمولی یا medicago sativy مناطق گرم راترجیح می دهد وکشت آن ازخاکهای مناسب بهترین عملکرد رادارد در صورتی که اززمینهای شنی وهوای سرد محصول مناسبی نمی دهد.

    -انواع یونجه ایران: درایران چهار نوع یونجه وجود دارد: 1-یونجه بغدادی: این یونجه مخصوص نواحی گرمسیر است که درنواحی جنوب ایران واستان خوزستان کشت وکار می شود.

    2-یونجه همدانی: برتری این نوع به سایر یونجه های ایرانی مقاومت زیاد به زمستان ومناطق سرد است.

    دراتفاعات زیاد یعنی بیشتر درحوالی همدان واستان کردستان کشت می شود.

    3-یونجه یزدی: این یونجه مخصوص نواحی گرمسیر است که به علت خوبی جنس وزیادی عملکرد مورد توجه است.این یونجه به خلاف یونجه همدانی که مخصوص نواحی سردسیر ویونجه بغدادی که مخصوص نواحی گرمسیر است یونجه یزدی مخصوص نواحی معتدل است وبدون زمستانهای سخت.

    4-یونجه بمی : یونجه بمی برخلاف دورقم فوق (همدانی –یزدی) مانند یونجه بغدادی مخصوص نواحی حاره یا گرم است.شاخ وبرگ آن زیاد وحد آن حد واسط یزدی وبمی است.

    خواص گیاه شناسی یونجه : یونجه گیاهی است چند ساله باریشه مستقیم وعمیق وضخیم که ازآن تعداد زیادی انشعابات یاجانی پدید می آید .

    غده های باکتری دریونجه در روی ریشه های ظریف بطور منفرد قرار گرفته وشکل استوانه ای شکل وباریک ونازک دارد .ساقه یونجه درنزدیک سطح زمین تولید انشعابات زیادی نموده که به مرور زمان چوبی وضخیم شده است وبه یک طوقه تبدیل می گردد.

    وبعد ها ازاین محل ساقه های کوتاه منشعب وضخیم تولید می گردند که تبدیل به ساقه های بلند واصلی یونجه می شود.

    تعداد ساقه های یونجه بین 5 تا25 عدد می باشد که ازطوقه خارج شده وازهرساقه به ساقه دیگری بعد ازچیدن یارسیدن تولید می گردد.

    بعد ازگذشت چند سال از ریشه یونجه طوقه یونجه به صورت توده انبوهی درمی آید که درسطح زمین ویا در زیر خاک دفن می گردد.

    ساقه های هوائی که مردم ازمحل طوقه یونجه درآید می گردد ساقه هایی است دارای رنگ سبز پوشیده از کرک های نرم بوده که هرکدام تولید انشعابات کوتاهی درمحور اولیه برگ می نماید.

    ارتفاع این ساقه به بیش ازیک متر می رسد.

    ساقه های سبز هوائی یونجه دارای مغز زیادی بوده وارزش غذائی آن زیاد وقابل توجه است.

    درروی ساقه های یونجه برگهای 3 برگچه ای به صورت متناوب در روی دمبرگ باریک وشیار دار که پوشیده ازکرکهای نرم می باشد قرار گرفته وقاعده هربرگ بوسیله دو گوشواره بزرگ ونوکدار احاطه شده است.

    از قاعده دمبرگ گوشوارک ها به هم پیوسته است .

    رنگ برگچه ها سبز تیره ،تخم مرغی شگل وسطح زیرین آنها خیلی بیشتر نسبت به سطح فوقانی ازکرک پوشیده شده است.برگچه وسط دارای یک دمبرگ کوتاه است.

    درحالی که برگهای جانبی فاقد دمبرگ بوده ومستقیماً به دمبرگ متصل می باشد.

    هرکدام ازاین 3 برگچه ها دارای یک نوک تیز می باشد .گل آذین یونجه به صورت یک خوشه مرکب ازمحل محور برگ خارج می گردد ودارای یک دمگل بلند که طول آن حدود یابلندتر ازدمبرگ است .

    هرگل دارای براکتر (Bract) خیلی ضعیف ولوله (alyx) با کاسه بلند ومستقیمی می باشد که درنصف طول خود به پنج لبه نوکدار وباریک تقسیم می گردد.

    گلبرگ دارای رنگ بنفش بارگه های تیره می باشد .میوه یونجه دارای نیامی به شکل خاص است در پیچش تولید شده در میان که دراثر رشد سریع طرف تحتانی آن بوجود می آید باعث پدید آمدن نیام حلزونی شکل می گردد.نیام محتوی چندین بذر است وبذرها دارای سطح نسبتاً صاف (طول آنها بیش ازعرض) وکم وبیش قلوه ای شکل وتاحدودی متقارن است.

    و بذر دارای رنگ زرد قهوه ای می باشد.

    ارقام مختلف یونجه دردنیا تقریباً تاهشتاد سال قبل رقم یونجه به خصوص دربین زارعین دنیا شناخته نشده بود.

    کشت این گیاه درمناطق مختلف وشرائط جوی متفاوت سبب شد که ارقام متعدد تطابق یافته برحسب هرمنطقه تشخیص داده شود.

    ارقام یونجه موجود در بازارهای دنیا را اغلب بر حسب منطقه جغرافیایی آنها Ahlgren (1955) و Mheler (1950) و Hansin (1960) بشرح زیر نامگذاری کرده اند: 1-یونجه Argentine- یونجه هایی که مبدا آنها آرژانتین می باشد وتا حدودی محدود به مناطق به خصوصی است که زمستان زیاد سردی نداشته باشد.

    2-یونجه South Africa- یونجه هایی که مبداء آنها جنوب آفریقا است وبسرمای زمستان حساس می باشد.

    3-یونجه Provance- یونجه هایی که مبداء آنها حنوب شرقی فرانسه بوده ودارای رشد بهاره سریع بوده وبعد از هر چین نیز رشد سریعی دارند.

    4-یونجه Boffalo- یونجه ای است که مبداء آن کانزاس میباشد.

    این رقم به بیماری پژمردگی باکتری مقاوم بوده ودارای رشد سریع بعد از هرچین است.

    5-یونجه Williamsburg- رقم انتخاب شده ای است درکانزاس ومقاوم به پوسیدگی ساقه اسکلروتینیا میباشد.

    6-یونجه Talent- یونجه ای است که مبداء اولیه آن فرانسه بوده ومقاوم به نماتد ساقه است ومحصول وبذر خوبی تولید می کند.

    7-یونجه Turkistan- یونجه ای است که مبداء آن ترکستان است ومقاوم به پژمردگی باکتری زایی نماتد ساقه (Ditylencus dipsaci) ومقاوم به شته (peterocallidiom) میباشد.

    درمقابل این مقاومت ها نسبت به بیماری لکه قهوه ای برگ خیلی حساس است.

    8-یونجه Nemostan- مبداء ان عشق آباد روسیه بوده ومقاومت خیلی زیادی دربرابر نماتد ساقه نشان می دهد.

    این رقم حساسیت زیادی نسبت به لکه قهوه ای برگ داشته ومحصول آن پایین است.

    9-یونجه Hardistan- مبداء این یونجه ترکستان روسیه است ومحصول آن چندان زیاد نیست.

    10-یونجه Orestan- مبداء این یونجه ترکستان روسیه بوده وعیب آن تولید بذر کم می باشد.

    11-یونجه Grimm- مبداء این یونجه آلمان بوده ودارای مقاومت خیلی زیادی نسبت به سرما داشته ولی درعوض درمقابل بیماری پژمردگی باکتری زائی حساس است.

    12-یونجه Cossack : مبدأ این رقم روسیه بوده و دارای گلهای سفید وزرد می باشد.

    13-یونجه Canadian Variegated : مبدأ این رقم کانادا بوده و شبیه رقم Grimm می باشد .

    14-یونجه Ladak: مبدأ این رقم هندوستان بوده و عملکرد خوبی دارد و نسبت به سرما و بیماری پژمردگی باکتری زائی مقاوم است .

    15-یونجه Baltic :‌ مبدأ این رقم اروپا بوده و شبیه رقم Grimm می باشد.

    16-یونجه Hrdigan : این رقم در دانشگاه میشیگان از رقم Baltic انتخاب شده و بیشتر مناسب مناطق مربوط و نسبتاً مرطوب است.

    درصورت موجود بودن شرایط مناسب ، این رقم بذر خیلی زیادی تولید می کند.

    17-یونجه Ranger: مبدأ این رقم مصنوعی (Synthetic) در اثر دورگ گیری چند رقم (Cossack %45 و Turkastan %45 و Ladak %10) به دست آمده است .

    رقمی است که بعد از هر چین نسبت به ارقام خویشاوند خود به طور سریعتری رشد کرده و نسبت به لکه قهوه ای برگ نسبتاً حساس می باشد.

    18-یونجه Atlantic: مبدأ این رقم نیوجرسی آمریکا بوده و خیلی شبیه به رقم Hardigan است .

    19-یونجه Narragansett: این رقم در اثر انتخاب به دست آمده و محصول دوام زیادی دارد .

    سایر ارقام مربوط به این گروه عبارت از Vernal ، 525 وWl202 می باشد.

    ارقام زیر که Nonhardy نام دارد از یونجه معمولی به دست آمده دارای دوره رشد و نمو طولانی ، قدرت رشد و نمو بهتر در روزهای کوتاه و رشد و نمو سریعتری بعد از هر چین می باشد .

    اصلاح Nonhardy به این علت انتخاب شده است که ارقام مربوطه از سرما خسارت دیده و محصول چندانی نمی دهد.

    یونجه های این گروه عبارت است از : یونجه های پرو ، هندوستان ، افریقا ، عربی و ارقام آن شامل Moapa ، Sonora ،African وperuvian میباشد.

کلمات کلیدی: یونجه

به نام خدا مقدمه: 1-3- اهمیت وارزش غذایی علوفه یونجه به حدی است که موجب شده به ملکه نباتات علوفه ای شهره گردد . خاستگاه و مرکز پیدایش یونجه به نام علمی Medicago satival ایران زمین است . یونجه یکی ازمهم ترین گیاهان علوفه ای برای حیوانات اهلی است . زیرا دارای مقدار زیادی پروتئین ، ویتامین های مختلف ، انرژی و قابلیت هضم پذیری بالاست . همچنین در مخلوط علوفه یونجه برای حاصلخیزی خاک ، ...

مکانیزاسیون کشاورزی در ایران موضوعی است که طی سالهای گذشته یا بهتر بگوئیم از سال 1345 ، یعنی سالی که قرارداد بین ایران و جمهوری رومانی به منظور خرید تراکتور و بعضی ادوات کشاورزی منعقد شد و تعداد تراکتور از آن سال در کشور رو به فزونی گذاشت مورد بحث متخصصین فن بوده است. وقتی از مکانیزاسیون کشاورزی صحبت به میان می آید ، اکثرا به فکر کاربرد و استفاده از موتورهای احتراق داخلی و ماشین ...

يونجه نباتي علوفه‌اي از خانواده بقولات است که امروزه کشت آن به سرعت در حال توسعه است. مصرف اين محصو به علت کيفيت بالا و خوش خوراکي و همچنين دارا بودن ذخاير غذايي، مانند: پروتئين و مواد غذايي مختلف از قبيل: کلسيم و حتي انواع ويتامين‌ها (به ويژه ويتام

یونجه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا یک متر میرسد برگهای آن دارای سه برگچه می باشد برگچه های نوک تیز، سبز رنگ و بیضی شکل است .گلهای یونجه بشکل سبز و برنگ بنفش تیره یا آبی روشن است میوه یونجه مانند صدف بوده و دانه داخل میوه مانند لوبیا ولی کوچکتر از آن می باشد .یونجه ریشه ای بسیار عمیق درد و ریشه آن تا سه متر بداخل زمین نفوذ می کند و بنابراین منبع ویتامین ها و مواد ...

مقدمه:يکي ازآفات مهم برگ يونجه سرخرطومي برگ يونجه است که دراکثرمناطق يونجه کاري کشور شيوع دارد.ميزان خسارت سرخرطومي يونجه درايران دقيقاتعيين نشده ولي مي توان گفت که??درصدازخسارت هاي کليه آفات يونجه مربوط به سرخرطومي مي باشد.زماني که ميزان آلودگي مزا

يونجه براي درمان کمبود ويتامين A,C,E,K به‌کار مي‌رود. به‌عنوان مغذي و منبع نمک‌هاي معدني کلسيم، فسفر و آهن مي‌باشد. ? يونجه Medicago sativa (L.(Papilionaceae Cultivated medick, Alfa Alfa ريخت‌شناسي گياه: گياهي پايا، ايستاده يا خيزان است که گ

تاریخچه مبدأ اصلی یونجه را خاور نزدیک و آسیای مرکزی باید دانست. یونجه، در منطقه ای که دارای آب و هوای قاره ای مشخص سرد و تابستانهای گرم و خشک بوده رشد و تکامل یافته است. یک بهار دیررس و تابستان کوتاه از مشخصات آب و هوای قاره ای است. یونجه داسی یا مدیکاگو فالکاتا، نقش مهم و خاصی را در تکامل یونجه معمولی یا مدیکاگو ساتیوا بازی کرده است. این یونجه گیاه غالب نواحی استپی و استپی ...

در شرایط مساعد این گیاه هفت ساله است ولی در آب و هوای گرم فقط دو سال عمر می‌کند‌. ارتفاع شبدر قرمز بسیار کم است و بیشتر از ۱۵ سانتی‌متر نمی‌شود‌. برگ‌های آن بیضی شکل و دراز و دارای سه برگچه است و به همین علت در قرون وسطی مورد احترام مسیحیان بوده زیرا آن را سمبل خداوند، مسیح و روح‌المقدس می‌دانستند‌. این گیاه از نظر داشتن مواد مغذی برای علوفه حیوانات به‌کار می‌رود. ترکیبات ...

شترمرغ شترمرغ از پرندگان بی‌پرواز دسته سینه‌پهنان (Ratites) راسته شترمرغیان (Struthioniforme) است. این پرنده از خانواده شترمرغان (Struthionidae)، جنس شترمرغ (Struthio) و بومی آفریقا است. شترمرغ گردن و پاهای درازی دارد و می‌تواند با سرعتی در حدود ۶۵ کیلومتر در ساعت بدود. شترمرغ بزرگ‌ترین پرنده موجود است . طول قد آن به ۲/۷ متر و وزن آن به ۱۴۰ کیلوگرم میرسد. تخم این پرنده تا ۲۰ ...

مقدمه گردآورنده : تحقیقات یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده توسعه کشاورزی است. فناوریهای جدید در زمینه تولیدات کشاورزی حاصل از تحقیقات دانشمندان و محققان در موسسات تحقیقات دولتی در گوشه وکنار جهان می‌باشد.هدف از تحقیقات کشاورزی دستیابی به راهکارهها و روشهای نوین علمی‌به منظور حل مشکلات و موانع موجود بر سر راه تولید می‌باشد. فعالیتهای علمی‌اصلاح نباتات در ایران عملاّ از اولین دهه ...

تاریخچه: از سالیان بسیار دور، بشر همواره به طرق مختلف سعی در تأمین غذای خود و دامهایش را داشته است و در طی اعصار گوناگون از شیوه های مختلفی استفاده کرده است که همواره سیری صعودی به سمت افزایش عملکرد محصول را داشته است. در ابتدا؛ عملیات کشاورزی توسط انسان و دام و بوسیلۀ ابزارآلات چوبی بسیار ساده انجام می گرفت. سپس با پیدایش آهن؛ از آن برای ساخت انواع خیش ها استفاده شد. این سیر ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول