سوره یس آیه 68
طفلی که متولد می شود هرچه بزرگتر می شود و از مرز جوانی به پیری گام می نهد در درون بدنش کاستی هائی دیده می شود .
دهها هورمون درون ریز بدنش میزان ترشحات بدنش کاهش می یابد مثلاض ترشحات هورمون تستو سترون که هورمون غریزه جنسی در مردهاست و میزان ترشح هورمون استروژن و پروژسترون که هورمون جنسی در زن هاست کاهش می یابد و قدرت و شهوت جوانی کاهش می یابد .
مثلاً میزان ترشحات هورمون انسولین که قند خون را از بین می برد از جزایر کانگرهانس کاهش می یابد و افراد مسن بیشتر قند خون می گیرند مثلاً ترشحات هورمون سوماتروپ کاهش می یابد میزان ترشحات غده هیپوفیز کم می شود و مغز استخوان انسان که کارش تولید خون است بع مرور زمان پوک می شود چون خون از مغز استخوان پدید می آید به مرور زمان استخوان به تولید سلول های خونی می پردازد و در تشکیل گلبول ها نقش ایفا می کند و در نتیجه خودش ترد و پوک می گردد.
خواص عسل
اشاره به خاصیت شفادهندگی عسل
سوره نحل آیه 70 و71
آیا اگر زنبور عسل اراده کند خانه هائی برای خود نسازد و از میوه های خوب نخورد و مثل پشه بر آلودگی ها بنیشیند دیگر نمی تواند به زندگی خود ادامه دهد ؟
جواب چرا اما اینکه مو به مو به وحی الهی عمل می کند و مانند انسانی کارگری خانه می سازد و بر روی بهترین میوه ها و گلهای پاک می نشیند این دلیلی بر ارتباط این موجود با خدا نیست ؟
در این آیه آمده : یخرج من بطونها شراب مختلف الوانه فیه شفاء للناس خارج می شود از درونش شربت شیرینی به رنگ های مختلف که در اوست شفای مردمان رنگ عسلها بستگی به گلی دارد که زنبور مکیده و هر گل و گیاهی در طبیعت یک خاصیت درمانی دارد وقتی که به داروخانه گیاهی می روید انواع گلهای خشک شده را به شما می فروشند برای بیماری های مختلف، زنبور عسل بسته به نوع گلی که مکیده شده عسلش خاصیت درمانی دارد وقتی که به داروخانه گیاهی می روید انواع گلهای خشک شده را به شما می فروشند برای درمان بیماری های مختلف زنبور عسل بسته به نوع گلی که مکیده عسلش خاصیت درمانی آن گل را هم پیدا می کند و در رفع بسیاری از بیماری ها نافع است .
عسل برای درمان بسیاری از بیماری های اعصاب مفید است و علم ثابت کرده اگر آبلیمو را با عسل مخلوط کنیم و بخوریم برای درمان گلو درد های چرکی مفید است بدون اینکه نیازی به داروها باشد.
شق القمر اشاره به شق القمر پیامبر و شکاف باقی مانده در ماه در این زمان سوره قمر آیه اول ا .
در زمان حضرت محمد کفار از محمد خواستند که ماه را نصف کند چون به پیامبر می گفتند هر کاری که تو می کنی و معجزه ای که انجام می دهی بر روی زمین است و سحر است اما اگر بتوانی کاری کنی که از زمین دور باشد برد سحر به آن نمی رسد و در نتیجه ما به تو ایمان می آوریم تا اینکه قرار می شود در یک روز که 14 ماه عربی است هنگام شب پیامبر ماه را نصف کند و سپس وقتی قرص ماه کامل ظاهر می شود پیامبر با یک انگشت به طرف ماه اشاره می کند و ماه به دو قسمت مساوی نصف می شود و نصف آن به یک طرف آسمان و نصف دیگر به طرف دیگر آسمان می رود و بعد دوباره با یک اشاره انگشت به حال اول برمی گردد .
امروزه کسانی که به کره ماه مسافرت کرده اند و با تلسکوپ ماه را مشاهده کرده اند ملاحظه کرده اند که ماه از یک ناحیه مثل این می ماند نصف شده باشد و دوباره به هم چسبیده باشد .
نقش گردش زمین در آرامش انسان شاره به گردش زمین و نقش خواب در تثبیت پیام های عصبی و آرامش روح و جسم سوره النبأ 6 =7 =8 = 9 .
گهواره همواره در حال چرخش است و طفل را داخل آن می گذارند و می چرخانند ، خدا فرموده آیا ما زمین را گهواره قرار ندادیم ؟
که اشاره است به حرکت زمین به دور خودش و به دور خورشید که مانند گهواره ای بندگان خدا در آن زندگی می کنند اما خودش همواره در حرکت و تکان خوردن است .
همانطور که گهواره ستون می خواهد تا طفل درونش آرام گیرد کوه ها هم ستون زمین هستند تا بر زمین فشار آورند و مانع شکسته شدن لایه های زمین و تولید زلزله شوند یعنی کوه ها ستون گهواره هستند تا طفل در آن آرام گیرد تا زلزله نیاید و در مناطق کوهستانی زلزله کم است و مردم در آن آرام گیرند .
امروزه علم کشف کرده است که در مغز انسان مکان هائی وجود دارد که موادی در آن ها ایجاد می شود وقتی که انسان می خوابد آن مکان ها مانند باطری شارژ می شود و مقدار آن مواد در آن زیاد می شود و وقتی انسان بیدار می شود میزان آن مواد کم کم کاهش می یابد طوری که اگر خواب نبود ، بیم آن بود انسان شبیه دیوانه ها شود یعنی خواب باعث شارژ سلول های عصبی و مغز شده و باعث قوی شدن گیرنده های عصبی و واکنش سریع آنان با محیط می گردد و خدا در قرآن می فرماید : و جعلنا نومکم سباتا : یعنی خدا خواب را مایه ثبات شما قرار داده که عمل ترمیمی سلول های مغزی که باعث شارژ شدن مغز می شود را در پی خواهد داشت.
رتق و فتق آسمانها و زمین او لم یر الذین کفروا ان السماوات و الارض کانتا رتقا ففتقناهما مفسران در این پیوسته بودن و گسسته شدن زمین و آسمانها اختلاف نظرداشتهاند.بیشتر بر این نظر بودهاند که مقصود از به هم پیوستگى و گسسته شدن،همان گشوده شدن درهاى آسمان و ریزش باران است، ففتحنا ابواب السماء بماءمنهمر ،پس درهاى آسمان را با آبى ریزان گشودیم».و نیز شکافتن زمین و روییدنگیاه،چنان چه مىفرماید: ثم شققنا الارض شقا فانبتنا فیها حبا ،زمین را شکافتیم وپس در آن،دانه رویانیدیم».علامه طبرسى گوید: تفسیر دیگرى در این باره شده که آسمانها و زمین ابتدا به هم پیوسته بودندسپس از هم جدا گشته و به این صورت در آمدهاند.
چنان چه در سوره مىخوانیم: ثم استوى الى السماء و هى دخان فقال لها و للارض ائتیا طوعا او کرها قالتااتینا طائعین.فقضاهن سبع سماوات ، [خداوند]هنگامى که به آفرینش آسمان روىآورد،آسمانها به صورت دودى-توده گازى-بودند.آن گاه به زمین و آسمان فرمانداد که به صورت جدا از هم حضور یابند-چه بخواهند و چه بخواهند-(یعنى یکفرمان تکوینى بود)،آنها[به زبان حال]گفتند:فرمان پذیر آمدیم.سپس هفتآسمان را این چنین استوار ساخت».
مطلب مذکور در آیه فوق مبین یک حقیقت علمى است که دانش روز،کم و بیشبه آن پى برده است و آن این است که منشا جهان مادى به صورت یک توده گازىبوده است.بدین ترتیب واژه مولا امیر مؤمنان-مکررا-در نهج البلاغه به همین حقیقت علمى که آیه کریمه بهآن اشارت دارد،تصریح فرموده است.در اولین خطبه نهج البلاغه-که دربارهآفرینش جهان است-مىخوانیم: علامه مجلسى-در شرح روضه کافى-پس از نقل دو روایتسابق الذکرمىفرماید: نقش کوهها در استوارى زمین در نه جاى قرآن از کوهها با تعبیر اساسا تعبیر از کوهها به هم چنین از کوهها به مولا امیر مؤمنان در این زمینه گفتارى دارد،که به خوبى تعابیر اعجاز گونه قرآن راروشن مىسازد.مىفرماید: در بخشى از این گفتار درربار آمده: 1- زمین داراى حرکتهاى گوناگون است،ولى به رغم این حرکتها آرامش وتعادل خود را حفظ کرده است.
2- پوسته زمین مستحکم است و از هم نمىگسلد و لایههایش گسسته نمىشود،تا ساکنان و بارهایش را در درون خود فرو نکشد.
3- زمین در حرکت وضعى و انتقالى و برخى حرکتهاى دیگر،آرام و استواراست و از مدارهایى که به طور منظم در آن مىگردد، بیرون نمىافتد.
این گونه نکتهها امروزه مورد تایید اکتشافات و پژوهشهاى علمى قرارگرفته است.این اثر بزرگ کوهها-که حیات را بر پهناى زمین میسر ساخته استبه دلیل آن است که سلسله کوههاى پراکنده در پوسته سخت زمین،همانند کمربندزنجیرهاى اطراف زمین را در بر گرفتهاند.
اکنون بهتر مىتوانیم به ظرافت و دقت فرموده امام علیه السلام در خطبه یکم نهج البلاغهپى ببریم،که به جاى کلمه جبال(کوهها) واژه صخور(صخرهها)را به کار برده سلسله کوههاى سنگى-با پستى و بلندىهایى که دارند-نقش بزرگى در تعادلزمین و ثبات اجزا و استوارى پوسته آن دارند تا این کوهها با وجود شعلهور بودندرون و التهاب گداختههاى آن،درهم شکسته و لرزان نشوند.
آشنایان با علوم طبیعى مىدانند که زمین با حلقههایى از سلسله کوهها،محاصرهشده است و این امر عامل حفظ بیشتر ثبات زمین مىباشد.حکمت و چگونگىارتباط این سلسله کوهها با یک دیگر و جهت امتداد آنها نیز بر طبیعى دانان پوشیدهنیست.این سلسله کوهها بر اساس نظمى بدیع و محکم و توجه بر انگیز،زمین را بهشکل حلقههایى کوهستانى در آورده است که از چهار طرف آن را در بر گرفتهاند.
وقتى به نقشه طبیعى زمین نظر مىافکنیم،ناهم وارىهاى زمین را به روشنىمشاهده مىکنیم و مىبینیم سلسله کوهها به طور عموم در طول هر قاره امتدادمىیابد.گویا این کوهها ستون فقرات قارهها هستند.
هنگامى که به شبه جزیرههاى هر قاره مىنگریم سلسله کوهها را در طولانىترینشکل ممکن امتداد یافته مىیابیم.در طول جزایر کوهستانى-بزرگ یا کوچک-نیزسلسله کوههایى یافت مىشود.
امروزه با سیر و مطالعه در بستر دریاها و اقیانوسها به طور یقین ثابتشده استکه بیشتر جزیرهها و ارتفاعات آنها در حقیقت دامنه و امتداد سلسله کوهها وجزئى از آنها هستند،به این صورت که قسمتى از آن کوهها در آب دریاها فرو رفته وپوشیده شده و بخشى دیگر همانند جزیرهها،بر سطح آب آشکار است.
بنابر این تمام قارهها به وسیله سلسله کوهها و از طریق خشکى یا دریا به یک دیگرمتصلاند.جالب توجه استبدانیم،حلقهاى از سلسله کوهها در زیر دریا و درنزدیکى ساحل شمالى قارههاى سه گانه شمالى قرار دارد که کاملا اقیانوس منجمدشمالى را در بر گرفته است و بسیارى از جزیرههاى حاشیه این ساحلبرجستگىهاى آن سلسله کوهها هستند.
یعنى در قطب جنوب نیز حلقه دیگرى از سلسله کوهها قرار دارد که قطبمنجمد جنوب را در بر گرفته است.بین دو حلقه یاد شده حلقههاى دیگر سلسلهکوهها که در طول قارهها و اقیانوسها از شمال تا جنوب امتداد دارد پیوندى محکمایجاد کرده است.گویى این سلسله کوهها،چار چوبهایى مشبک هستند که پنجهدر دست آویز زمین زدهاند و از متلاشى شدن و تجزیه و پراکندگى ذرات زمین درفضا جلوگیرى مىکنند.
از جهت دیگر،درون زمین شعلهور است.آتش بر افروخته و زبانهدار وخشمگینى در درون زمین شعلهور است،گویى نزدیک است از خشم به جوش وخروش آید و اگر ضخامت و سختى پوسته زمین نبود،این آتش بر افروخته زمین رادرهم مىریخت.زمین لرزهها و آتش فشانهایى که گه گاه مشاهده مىشود بخشىناچیز از التهاب و فوران آتش درونى زمین است.
.